|
|
#61 | |
|
Killing me softly
|
Dot.: Jak powinna wyglądać seksowna kobieta?
Cytat:
. Dla wielu kobiecość i bycie seksownym,pociągającym, to pojęcie dość szablonowe, niestety.
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też nie. Powiedzmy sobie szczerze, w czasach kiedy MM święciły triumfy na srebrnym ekranie było wiele aktorek ładniejszych od niej (z lepszą figurą). Jednak to MM w ocenie wielu miała to coś...
QUOTE=wampir;27710564]Kobieta powinna mieć taką figurę, w jakiej czuje się najlepiej (oczywiście bez patologii typu anorektyczne wychudzenie, czy otyłość). Zgadzam się z dziewczynami, że seksapil, to kwestia umysłu i podejścia do siebie i swojego ciała. Kobieta, która nie uważa się za seksowną, nigdy nie będzie taka w oczach mężczyzn. I musimy być zadbana, to priorytet i tego chyba nie muszę nikomu udowadniać. [/QUOTE]Zaniedbana laska o wymiarach supermodelki nigdy nie będzie seksowna.
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego miałyby być inne? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eee bez przesady z tymi dietami, na pewno jakby chciała to by zrobiła atut z tego jak wygląda, jak chociażby Beyonce i J.Lo ze swoich nienajmniejszych tyłeczków ![]() (Szablonowe to jest dla jednej pani od polskiego z mojego LO, która pali papierosy, bo "wtedy czuje się jak Marlena Dietrich" )
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak btw. to proszę nie zapominać, że "wieszaki" to również ludzie
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
chodziło mi o to, żeby na siłę nie walczyć z jakimiś tam swoimi predyspozycjami bo każda figura może wyglądać dobrze jak się ją odpowiednio wyeksponuje....
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprowadzono badania, z których wynikało, że przyjmujemy jako własne przekonania grupy, gdyż nie chcemy się wyróżniać, co mogłoby spowodować wykluczenie nas z grupy, z którą się identyfikujemy i do której chcemy należeć. MM została okrzyknięta symbolem seksu i kobiety doskonałej, stąd moja ciekawość - czysto socjologiczna. Jestem ciekawa, jakie uzyskałybyśmy wyniki na naszym forum.
27.02.2019 Publikacja pierwszego utworu na forum wizaz.pl Edytowane przez elkiza81 Czas edycji: 2011-06-24 o 16:15 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Tak naprawdę wiele zależy też od samooceny kobiety. Ja czuję się seksowna. Chociaż mam spory tyłek i małe piersi.
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze, wiele osób na pewno od początku wiedziało, że na zdjęciu jest MM. ![]() Po drugie, tutaj jednak każdy jest anonimowy, więc nie trzeba się bać wykluczenia z żadnej grupy. Po trzecie, MM dla wielu może i była seksowna, ale dla równie wielu nie była. To tak samo jak dzisiaj z naszą swojską Joanną Liszowską. Ile razy ja czytałam, że jest seksbombą itp? A dla mnie jest po prostu panią z nadwagą, nierównym zgryzem i zniszczonymi i wysuszonymi do granic możliwości włosami. I choćby była okrzyknięta symbolem seksu nawet i przez prezydenta, zdania nie zmienię.
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Nie kapnęłam się, że to MM ("Nieee, to by było za proste..."
), ale wręcz zszokowały mnie wypowiedzi niektórych Wizażanek (że niby wygląda tu grubo i staro). Mój ideał urody też jest inny, ale obiektywnie potrafiłam stwierdzić, że jest to bardzo ładne i zgrabne kobiece ciało (zgrabne czyli proporcjonalne). Sama wagowo jestem pewnie w kategorii MM (i jest to dla mnie normalna kategoria, nie jakaś "pulchna" ), ale nie jest u mnie wszystko tak ładnie "ubite" jak u niej.
|
|
#73 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Dla mnie MM była seksowna. W pewien sposób to na pewno było kreowane, bo wystarczy spojrzeć na jej role. Dla mnie jej uśmiech, figlarne pozy, interesująca twarz- były seksowne.
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie to bardzo seksowne ciało i nie sądzę, by jakikolwiek facet nim pogardził. Talia osy, spory biust, krągłe biodra. Ja gdy byłam pulchniejsza pocieszałam się, że mam właśnie figurę a'la Marylin, ale w przeciwieństwie do niej nie miałam wycinanych żeber, więc z brakiem talii wyglądałam jak klocek.
Dlatego postawiłam na szczupłość, ale figura MM to dla mnie ideał kobiecości.
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
ponoc MM nosila rozmiar 46
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak dla wielu była, jest i będzie pociągająca
to jest piękne, co się komu podoba
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Osoby publiczne,ich wizerunek, lifestyle itd. nie odzwierciedlają dla mnie tego, jak jest naprawdę, jakie dziewczyny mogą się podobać.
Beyonce ma krągłości, ale do tego pewność siebie pomieszaną z pokorą, styl, rząd stylistów, osób od retuszu graficznego... Gdyby nie kariera, jej niesamowity głos i sposób w jaki jest przedstawiana w mediach - "niezaprzeczalnie piękna",niestety, przypuszczam , że w normalnym życiu, szarej egzystencji w USA nie byłaby uważana bynajmniej za seksbombę. Seksowna to pewna siebie przede wszystkim!
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Seksowna kobieta to kobieta zadbana
. Szczuplejsza, pulchniejsza, ale zadowolona z siebie.A Marilyn Monroe uwielbiam. Dla mnie jest mega sexy.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Kobieta na zdjęciu ma nawet fajne ciało, no może poza brzuchem, nad którym mogłaby troszkę popracować. Ale reszta bez zarzutu.
Dla mnie seksowna kobieta powinna być szczupła, ale nie chuda, mieć średniej wielkości piersi (C), zadbane włosy (nie ważne czy krótkie czy długie), bez nadmiaru tapety na twarzy, wiedząca jak podkreślić swoje atuty, a jak ukryć niedoskonałości Tak naprawdę nie ma przepisu na bycie seksowną, każdemu podoba się co innego. Dlatego przede wszystkim powinna być zadbana i umiejąca wyeksponować swoje piękno
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

. Dla wielu kobiecość i bycie seksownym,pociągającym, to pojęcie dość szablonowe, niestety.

[/QUOTE]
)
tak samo - co innego dbanie o siebie, a co innego spędzanie godzin dziennie na siłowni, żeby broń Boże nie mieć żadnej fałdki tłuszczu, bo co sobie o nas pomyślą.... (nie mówię o robieniu tego dla własnej satysfakcji