|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: karol ...kto sie wybiera?
Cytat:
sam tytuł filmu "Karol-człowiek który został papieżem" sugeruje nam że film jest o życiu człowieka który został papieżem a nie był nim od urodzenia,w końcu zanim Karol zdecydował sie na kapłaństwo był taki jak Ty i ja i Zenek z placu wcale nie musiał być "święty" i siedzieć od rana do wieczora w kaplicy. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
ja stu wypowiadalam juz swoje zdanie , na temat watku o niby romansie, ktorego raczej sie niektorzy doszukuja...
w drugiej czesci napewno bedzie o samym Papieżu, bo bedzie wl;asnie o tej czesci jego życia,w pierwszej nim nie byl, K arol- czlowiek , ktory zostal Papiezem.... samo przez sie, w moim mniemaniu , mowi o tym jakie byly koleje losu i zycia zanim zostal kaplanem a potem Papiezem, naprawdee dziwie sie ze niektorzy tak dziwnie impretuja ,znajomosc zjego kolezanka, doszukujac sie jakiejs aferki czy co?... wiem ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie , ale mi jakos tak dziwnie jak pisze tak o Papiezu , bo i jest jeszcze bardzo smutno, i ciezko jak mysle ze go juz nie ma...
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc NIGDZIE nie przeczytałam, bo kto powiedział że TAK, ale ty gdybys czytała uwazniej bys zauwazyla ze napisałam iz ''tak chciałam odebrac ten film, tego po nim oczekiwałam gdy szłam go obejrzeć'' takie było moje nastawienie... a że tego nie było to ''byłam lekko zaskoczona'' (skad do jasnej mialam wiedziec ze bedzie druga czesc ktora ma pokazac wiecej juz jako Papieza ) i to własnie napisałam na tym forum, przecież nie osądzam ,że był kiepski czy pokazał nieprawde, przeciez nie mowie ze nie mial prawa do romansu...ze mnie tylko ZASKOCZYŁ...kpw? Robicie z igły widły, wychodzi na to że szwankuje dobre imie Papieza, ze osadzam jego postepowanie czy co tam kazda z was wymyslila sobie....''ze jak tak mozna, ze nie rozumiem jak mozna tak myslec i interpretowac ''...,bos zdziewczyny... nauczcie sie czytac uwazniej co kto pisze a nie od razu jazde na kogos robicie...
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten niby "romans" to ludzie tak go odebrali bo głodemu chcleb na mysli ,nie bylo zadnego romansu ,traktował tą kobiete jak siostre ,kochal ja jak siostre ,to ona chciala ,myslała o nim jako cos wiecej. film musial ukazywac innych ludzi bo to byl sens zycia papieza ,mieli nakrecic tylko papieza ,idacego i myslacego? mnie ten watek "miłosny" nie rpzeszkadzał czy byl prawdziwy czy tez nie ,papiez to normlany czlowiek majacy swoje potrzeby ,czujacy pociag seksualny -zastanawia mnie jak sobie to tłumaczy ,jak pracował nad soba aby go zagłuszyc.czy nigdy nie mial ochoty pocałowac kobiety ,byc z nia ,założyc rodziny?jak zapatrywal sie na te kwestie. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Alice... ale kazdy moze ten film odebrac jak chce- kpw?..
wiec nie ma co sie tak obruszac bo to chyba nie ma byc klotnia a wymiana zdan , a kazdy ma prawo wypowiedziec sie w tej kwestii, wypowiedziec, a nie "wypowiedziec" ![]() ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie w pełni, dlatego ja wypowiedziałam swoje zdanie o tym jak film odebrałam...przeciez nie naskakuje na kogos bo ktos go inaczej niz ja odebral, wrecz wyszlo tu odwrotnie;/ ....niektorym moje zdanie sie nie spodobało i tak doszło do tej wymiany zdan.....
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
oglądałam, ale nie w kinie tylko w domowym zaciszu na komputerze. Podobał sie, a najlepsze jest to, że pod koniec można zobaczyć samego papieża - niezłe to powoduje wzruszenie. Szkoda, że Jan Paweł II nie zdążył go już oglądnąć.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś może wie kto podkładał głos ks. Tomaszowi Zalskiemu, którego grał włoski aktor Raulo Bova
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
up
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam "Karola..." w tv i ryczę
To samo miałam przy "Pianiście". Ogląda któraś z Was?
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam,a raczej słucham... Nie wiem, co o tym filmie mysleć...Denerwują mnie te ich głosy jakoś...
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam ten film niedawno i płakałam na nim kilka razy bo generalnie ja wrażliwa jestem pierwszy raz płakałam chyba na tej scenie gdy szli z ojcem i nadleciały te samoloty i rozstrzelali tyle osób i gdy on się pochylał nad tym dzieckiem
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie moge tego ogladac, niestety
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Poryczałam się
( ale film muszę przyznac fajnie i ciekawie zrobiony(może dlatego że nie reżyserował Polak ) ;(
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na koniec, to dopiero łezki polecą
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą to niezły kawałek historii nie mów ;(
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety jutro juz bedzie gorzej ![]() Ps. Ale to takie łezki dumy i wdzięcznosci
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
jest wiele momentów w których film chwyta za serce,mną bardzo wstrząsneła scena rozstrzelania niemieckiego oficera i księdza Zalewskiego do końca filmu kołatała mi w głowie.
Wogóle ks.Zalewski to kolejna ciekawa postać obok Karola. Podziwiam Piotra Adamczyka ile serca włożył w tę role,ile sie musiał napłakać. Generalnie pierwsza częśc filmu jest bardziej "płaczliwa" od drugiej,macie rację to potężna dawka historii. Edytowane przez Kiya Czas edycji: 2005-10-20 o 11:18 Powód: jak zwykle literówka |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
ogladalam i caly przeryczalam
![]() historia niestety jest okrutna ... |
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
tymbardziej Go podziwiam podczas wojny i okupacji stracił praktycznie wszystkich bliskich i przyjaciół a nigdy sie nie poddał i był pełen wiary i siły że jutro bedzie lepiej.
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście ksiądz Zalewski to bardzo ciekawa postać. Inna scena z jego udziałem, która była dla mnie szczególna to obiad u Niemców na którym opowiadał im o żydowskich dzieciach.
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze jak ogladam filmy z wojną w roli głównej to jestem bardzo szczęśliwa że nie muszę żyć w takim potwornym strachu, cierpieniu, lęku.
I część filmu bardzo mi się podobała napewno obejrzę dziś II. |
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam wczoraj II część. Film bardzo mi podobał na końcu gdy pokazali archiwum czyli naszego Papieża w oknie jak przemawiał poraz pierwszy jako Papież zryczałam się jak bóbr!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

a swoją drogą to niezły kawałek historii