|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o kolorowe, spełnione życie :)
Cytat:
a tak to jest niestety, jak jest chwila na zjedzenie to ciezko zjesc cos zdrowego i szybkiego : ( a jesli chodzi o kalorie, wielokrotnie slyszalam ze nie warto mocno obcinac kalorie ja tak naprawde chudlam wlasnie jedzac 1900 i spalajac okolo 300 ruchem, w roku szkolnym teraz troche juz poznalam swoj organizm i ucielam, ale niewiele wiecej w sumie ;d moze sie w sumie zdarzyc tak ze teraz nawet jak zaczniesz jesc wiecej to przytyjesz (albo bedziesz miec takie wrazenie), ale schudniesz... bo to prawda, te ostatnie kilogramy sa okropne fuj fuj ale jezeli wiesz ze bedziesz sie duzo ruszac, to nawet lepiej zjesc sobie dodatkowo wiecej makaronu czy jakis serek jeszcze, i miec sile zeby przebiec wiecej ;dhaziness - 5 kg w moim przypadku jest faktycznie raczej intuicyjne, po prostu jak uznam ze ten brzuch wyglada dobrze to wskocze na utrzymanie ;d na razie robie jednego dnia aeroby + jakiestam silowe, tzn w domu, ale wlasnie na ladne miesnie, a drugiego hiit, i tak na zmiane troszeczke tam jest do spalenia, troszeczke do wyrzezbienia ;da co do paluszkow, to prawda, masa białej mąki i na pewno nic dietetycznego ;d ale za to jak wciaga!
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dzień 2
cały dzień w pracy, ciągle w ruchu, jedzenie biegu, tyle ludzi dziś zawitało do nas ![]() śn: kromka ciemnego pieczywa, szynka drobiowa, pomidor kcal ok 130 kcal razem 2śn: 2 kromki ciemnego pieczywa, szynka drobiowa, pomidor 260 kcal obiad: zupa pomidorowa ok 300 kcal nawet 350 myślę podwieczorek : brak ![]() kolacja: postaram się zjeść coś białkowego, zdrowego jakoś mało mi tych kalorii wyszło normalnie bym się cieszyła ale nie tym razem tym razem ma być zdrowo i bez napadów !! ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- kolacja: 2 kromki ciemnego pieczywa, serek twarogowy, szynka drobiowa około 230 kcal bakus 160 kcal razem dzień 2 zjedzone: 1130 kcal poćwiczone: nic nie jest idealnie, ale jest dobrze, jest na pewno lepiej minęły dopiero dwa dni więc cudów od siebie nie wymagam, ale jest ok ![]() jak u was dziewczyny?? jak tak czytam wasze menu to jest na prawdę zdrowo i rozsądnie. ja jeszcze nadal bardzo błądzę
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Esperanza faktycznie mało spróbuj zjeść jakąś porządną bialkową kolacje, bo potem możesz nie oprzeć się pokusie i rzucić się na coś niedietowego. Bakusia bym nie jadła na kolacje na twoim miejscu.
ja trochę zmodyfikowałam menu, na kolacje właśnie zjadłam rukolę z krewetkami, było pyszneee Krewetki wpadły mi w oko na zakupach, mają same białko w zasadzie, a rukola bardzo mi smakuje Do tego trochę natki pietruszki, odrobiona oliwy i octu winnego, polecam![]() Poza tym kupiłam wędzoną rybę, tuńczyka, ser biały, dużo serków wiejskich kurczaka warzywka wiec zapasy zgromadzone![]() Jutro chyba wybiorę się na Aero box, nigdy nie byłam na takich zajęciach, haziness polecasz? Bo z tego co kojarzę to chodzisz na takie![]() Dziś zakwasy mam tylko niewielkie, brzuszek zrobił się twardszy i płaski. Myślę, że pilates bardzo fajnie ujędrnia ciało i relaksuje.
65-64-63,8-63-62-61-60 170 cm "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Edytowane przez AnnMargaret Czas edycji: 2011-10-06 o 20:40 |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny jak wy mnie motywujecie
Też jutro chcę coś poćwiczyć, może znów hh albo jakies aeroby ![]() Margaret wiem, popełniam wielkie błędy jeszcze, ale i tak uważam, że robię powoli krok do przodu, normalnie bym się rzuciła na słodycze dziś wybrałam jednak coś innego. No i drugi dzień nie tknęłam nic słodkiego super!!
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Esperanza, masa pieczywa, prawie w ogole nie ma białka, i strasznie mało kalorii! talerz zupy ma z 50 kalorii, więc nie wiem co Ty do niej dodajesz. Jeżeli jest robiona na zasmażce, zabielana śmietaną, bardzo tłusta albo ma biały makaron - to odpada na diecie. Jeżeli chodzi o napady - przy takiej ilości kcal wcale sie nie dziwię że się pojawiały możesz jeszcze spokojnie zjeść z 500 kcal wiecej i isc pobiegac, tylko zeby te kalorie byly bardziej sensowne
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
AnnMargaret - polecam aerobox zdecydowanie
chociaż na początku wystraszyłam się, bo zaczęliśmy super-hiper-mega-dynamicznie^^ na szczęście było tak przez pół godziny, potem nieco zwolniliśmy. Godzinę nie dałabym rady w takim tempie... I bardzo podoba mi się, że można się na tych ćwiczeniach wyżyć, kopiąc i wykonując różne ciosy. Co prawda w powietrze, ale zawsze coś ;P Można sobie wyobrażać, że walczymy ze zbędnym tłuszczykiem, to jeszcze silniej będziemy uderzać Poza tym prowadząca te zajęcia twierdzi, że to najlepszy sposób na schudnięcie i że wie po sobie. I skoro tak mówi, to ja jej wierzę, bo jak chodziłam trochę przed wakacjami do tego samego klubu, to miałam raz zastępstwo zajęć właśnie z nią i wtedy na serio była grubsza! Oczywiście przy tym wysportowana, w końcu jest instruktorką fitness, ale teraz naprawdę wyszczuplała. Niby trudno mi stwierdzić czy to zasługa aeroboxu czy może diety, ale skoro powiedziała, że na aeroboksie najlepiej spala się kalorie i wie to z własnego doświadczenia, to dlaczego miałaby kłamać? ^^ W ogóle wcześniej miała jeszcze dredy, a teraz je ścięła, także już kompletnie nie poznałam na początku, że to ta sama dziewczyna ![]() A rukola z krewetkami brzmi świetnie! Uwielbiam oba te składniki i tak mnie zachęciłaś tą sałatką, że chyba w najbliższym czasie też sobie taką zrobię ![]() U mnie dziś na kolację był łosoś (z puszki niestety, ale w składzie jest tylko łosoś i sól), kromka żytniego ze słonecznikiem, kilka rzodkiewek i kilka plasterków cukinii. No a wcześniej jeszcze wieśniak wpadł. Cytat:
Edytowane przez haziness Czas edycji: 2011-10-06 o 22:01 |
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zupa była bardzo gęsta, wręcz ciapowata, dużo ryżu i kurczaka wiem co mogę, wiem co powinnam, na prawdę taką ciągłą krytyką mi nie pomagasz, powtarzam ciągle, że chce małymi kroczkami a ty wymagasz od wszystkich idealnych jadłospisów, nie o to w mojej diecie chodzi masa pieczywa? 5 kromek to masa pieczywa? byłoby inaczej, ale byłam 12h w pracy, i nawet nie było czasu na kombinowanie, więc wyszło jak wyszło Pozwól mi się cieszyć dietą, cenię sobie dobre rady, ale nie lubię jak ktoś komuś coś wmawia, lub gdy czyta tylko to co chcę przeczytać a nie potrafi (nie chcę)w ogóle zrozumieć drugiej osoby. Sama też od czegoś zaczynałaś, pozwól i innym też zacząć. Powoli do przodu... ![]() Cytat:
![]() Dziś dzień 3 Mam problem, bo dziś nocka i tak właściwie nie wiem jak rozplanować moje jedzenie, bo przecież w nocy w takim razie też muszę coś zjeść. Zobaczymy jak to wszystko wyniknie. A jutro jadę do Szczyrku. Także nie będę miała dostępu do internetu przez dwa dni. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- śn: jajecznica 160g ok 300 kcal kromka ciemnego pieczywa 70 kcal masakra tyle kalorii wyszło :/ nie wiedziałam, że jajecznica ma aż tyle kalorii Ok ok przynajmniej było zdrowo ...
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
haziness namówiłaś mnie na aero box dziś się trochę wyżyję, na pewno spala dużo kcal, pozostałe zajęcia na które chodzę są raczej wzmacniające z ciężarkami itd, pilates, żeby się rozciągnąć i zrelaksować a aerobox będzie spalał kcal esperanzaa skoro pracujesz w nocy to jedz normalnie tak jak w dzień co 3 godziny, potem w dzień pewnie odeśpisz. A 370 kcal w sam raz na śniadanie, nie będziesz głodna od razu, tym bardziej, że wczoraj za dużo nie zjadłaś. Wg mnie idealnie ![]() Co do pieczywa to u mnie ono spowalnia chudnięcie, popróbuj jakiś innych dań jak dasz radę. Zawsze jednak lepsza kanapka z chleba razowego niż batonik/drożdzówka czy inne paskudztwo. Nie poddawaj się, każdy popełnia błędy w menu, ważne, żeby stopniowo się poprawiać,a nie z dania na dzień wszystko zmienić. Znaleźć takie dania, które i smakują i są pożywne Ja dziś po śniadaniu, miałam robić już omlet ale nie mam w ogóle apetytu na takie rzeczy z rana, wolę na słodko Więc zrobiłam placuszki z jajka, mąki 1 łyżki, otrębów 1 łyżki, serek danio 1 łyżka, 2 łyżki serka wiejskiego i rodzynek. Smażone na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Nie spodziewałam się, że będą takie dobre ) Plan na dzień - placuszki na słodko -kanapka z razowca z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, papryką -obiad makaron razowy ze szpinakiem, serem białym i czosnkiem -podwieczorem coś wymyślę jeszczę, będzie po ćwiczeniach - na kolacje sałatka z rukoli, tuńczyka i ogórka konserwowego
65-64-63,8-63-62-61-60 170 cm "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Edytowane przez AnnMargaret Czas edycji: 2011-10-07 o 10:41 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Esperanza - rozumiem, okej, doceniam to, nawet bardzo, że się starasz. Mówię co jest źle, ale nie w złej wierze, przykro mi że to tak odbierasz. Doceniam, naprawdę, bo co prawda nigdy nie miałam jako takich zaburzen odżywiania, ale zawsze to jak wyglądam było dla mnie wielkim problemem, mimo że nigdy nie byłam tak naprawdę GRUBA. ( max to chyba 62 kg przy wzroscie 162, czyli no taka "większa") I też już przechodziłam, wlasciwie od 12 roku zycia, przez glodowki, niedojadanie i plakanie przed lustrem.
U mnie nie ma zupy z kurczakiem, jest bardzo chuda i jest zabielana jogurtem, więc na pewno ma ok 50-70 kcal. 5 kromek to duzo pieczywa, jak na diete, bo istnieją dużo lepsze źródła węglowodanów (ryż brązowy). I, uważam, że przepiekne sniadanko! naprawde I nie przejmuj się, to wcale nie jest tak dużo kalorii, jak na śniadanie. Jak już mówiłam, nie ma sensu ograniczać się do 1200 np, bo i przy 1800 można wolno schudnąć(nawet zdrowiej) bez ruchu(bo to już jest ujemny bilans, zakładając że masz zapotrzebowanie 2200 np) , a co dopiero jak jeszcze uczęszczasz na jakiś fitness.AnnMargaret - wygląda smakowicie ;d co prawda jak pomysle o smazonym serku wiejskim to mi osobiscie jest niedobrze, ale moze by go zastapic serem bialym? ![]() Widze, ze wiekszosc z Was chodzi na jakies zajecia. Podobno ćwiczenia w grupie motywują, ale ja np uwielbiam biegać sama przez godzinę... to mnie tak wycisza Ktoras z Was biega? : >
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo lubię kanapki więc nie będę z nich rezygnować.
Uważam, że można jeść je w zdrowy sposób ![]() Zobaczymy jak to wyniknie, mam systematyczne zmiany, dniówka 12h, następnego dnia nocka 12h i później 2 dni wolnego. Więc myślę, że dam radę jakoś to wszystko pogodzić, tylko muszę wyćwiczyć sobie swój rytm dnia ![]() Muszę przekonać się do tuńczyka, w ogóle do ryb. Nie przepadam, ale może źle je jadam po prostu (o ile już jadam), poszperam, poszukam i może znajdę jakieś ciekawe dania rybne dla mnie ![]() 2śn: płatki śniadaniowe 130 kcal mleka odrobinę ok 100 kcal myślę Hmmm obiad twój brzmi pysznie Masz jakiś konkretny przepis?? Szpinak, makaron, same rzeczy których nie jadam, ale połączenie szpinaku z makaronem i do tego czosnek mmmmm ![]() Wróciłam do picia czerwonej herbaty. ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Riddle chodziło mi tylko o to, że ciągłe uwagi mnie przytłaczają tym bardziej jeśli sama wiem, że robię źle Staram się iść do przodu, widzę że nie jest dobrze, ale i tak jest lepiej ![]() Zajęcia grupowe nie są dla mnie, mam problemy z ręką i wstydzę się zajęć grupowych ![]() Ale właśnie biegam, teraz rzadziej, ale swego czasu regularnie przynajmniej dwa razy w tygodniu Człowiek się wycisza a jednocześnie pobudza do życia ![]() Ps. Ryżu brązowego nie lubię za bardzo, a 5 małych kromek to tak jakby 2-3 większe kromki tak naprawdę, niektórzy jadają tyle na śniadanie Mam nadzieję, że z czasem będziesz mogła tylko chwalić
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Riddle ser biały też mógłby być myślę, że i serek wiejski i ser biały można spokojnie dodać do takich placuszków. Co jest akurat w lodówce
Ja nie mogę się przekonać do śniadań niesłodkich np jajecznicy, czy omleta z warzywami. Tylko czasami mam ochotę na takie połączenie Co do biegania to pamiętam, że przed maturą biegałam z TŻ i samopoczucie było nawet ok, ale ogólnie bieganie mnie nudzi , sama bym nie dała rady. Nie raz próbowałam zacząć i w końcu uznałam, że nie ma się co zmuszać Tak samo rowerek czy bieżnia na siłowni, cały czas patrzę ile już czasu minęło. Wolę ćwiczenia siłowe, brzuszki itd. Na pewno daje świetne efekty ujędrnia, spala kcal, zwiększa kondycje, warto biegać. Za to uwielbiam spacerować, maszerować, więc często sobię chodzę. Wysiadam wcześniej z autobusu , albo specjalnie idę do sklepu, który jest trochę dalej. Albo tak zwyczajnie idę na spacer z TŻtem ![]() Szpinak z makaronem i serem białym robi się bardzo prosto A jest dobry i zdorwy![]() Makaron gotuję a szpinak przygotowuję na patelni bez tłuszczu bo używam mrożonego, więc na tej wodzie się robi i wrzuca się tak kostkę sera białego rozdrobnioną, przyprawy jak kto lubi ja pieprz i czosnek, troszkę soli, oliwa do smaku. Mój tż dodaje sobie zwykłego sera i trochę oliwy. A kiedy robimy wersję bardziej apetyczną niż dietetyczną zamiast seria białego wrzucamy jakiś ser pleśniowy czy inny taki bardziej wyraźny w smaku.
65-64-63,8-63-62-61-60 170 cm "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Edytowane przez AnnMargaret Czas edycji: 2011-10-07 o 11:24 |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszmy coś o sobie.
Kim jesteśmy, co robimy, czym się zajmujemy, ile mamy lat ![]() Poznajmy się
|
|
#73 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) sposób na ujędrnienie sylwetki no i schudnięcie. No ale, tak jak u AnnMargaret - trochę mnie to nudzi. Poza tym irytuje mnie, jak inni patrzą na moje bieganie ;PCytat:
![]() Cytat:
Ale tutaj za bardzo rybki nie czuć w sumie.olej do smażenia (ja dałam łyżkę oleju do usmażenia ryby i pod koniec dodałam jeszcze łyżkę oliwy extra vergine - nigdy nie smażę na tej oliwie) 1 filet z dorsza (ok. 200g) 1 marchewka, gruby plaster selera, pół pietruszki (ja mam taką mieszankę suszonych warzyw do zup i tego dałam dwie łyżki )1 papryka czerwona sok z półówki cytryny wino białe niesłodkie (pominęłam, żeby nie dawać zbędnych kalorii) 150g cukinii (połówka mniejszej cukinii) 250g bakłażana (jeden nieduży bakłażan) 1 cebulka 2 pomidory papryka słodka lub ostra w proszku sól i pieprz Rybę umyć pokroić na kawałki, mniej więcej usunąć jakieś większe ości, jeśli zostały. Oprószyć solą i pieprzem, i usmażyć na łyżce oleju razem z cebulką. Po jakichś 5 minutach dodać startą marchewkę, seler i pietruszkę, poddusić aż nieco zmiękną. Dodać pokrojone w mniejszą kostkę cukinię, paprykę, bakłażana i pomidora, chwilkę poddusić po czym dodać wyciśnięty sok z cytryn i doprawić solą, pieprzem oraz papryką (sądzę, że pasowałby też tymianek albo mieszanka ziół prowansalskich). Dusić do miękkości warzyw. Z tego wychodzą dwie nieduże porcje. Można zjeść z ryżem czy kaszą albo samo. Nawet wyliczyłam mniej więcej kalorie i całość ma ich 540, czyli po 270 na porcję Także bez żadnych dodatków może być z tego również niezła kolacja.Cytat:
Pod koniec semestru pewnie będzie więcej chętnych, jak się obudzą z jedynką na koniec ;PW sumie nie mam żadnego większego, poważniejszego hobby. Takie banały - lubię dobre kino, muzykę wszelaką (acz głównie rock/blues i to przeważnie stare kawałki), no i całkiem lubię gotować (i piec ciasta... co aktualnie odpada niestety...). Interesuję się trochę psychologią, lubię czytać książki czy artykuły na ten temat. Lubię obserwować innych ludzi. Od czasu do czasu bawię się w robienie biżuterii na użytek własny, acz może kiedyś zrobię z tego jakiś mały interes? ;P Lubię sobie rysować, jednak nie są to dzieła wielkich lotów ;P W zeszłe wakacje nawet zapisałam się na kurs rysunku, żeby się trochę podszkolić ^^ Nie wiem, co jeszcze mogę o sobie powiedzieć. Czy raczej napisać ^^ Pewnie w między czasie coś jeszcze wyjdzie na jaw.
Edytowane przez haziness Czas edycji: 2011-10-07 o 13:01 |
||||
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Obiad:
kurczak wędzony około 350 kcal sałatka z sałaty, rzodkiewki, pomidora, cebuli czerwonej i czosnku ok 100 kcal Boże przerażają mnie ilości kcal które zjadam, jestem przyzwyczajona, że będąc na diecie jem w granicach 1000-1500 kcal Haziness masz ciekawe i różnorodne zainteresowania ![]() Ja mam 23 lata, "odchudzam" się od drugiej gimnazjum (z przerwami rzecz jasna). Jestem technikiem żywienia ze spec. dietetyka (normalne technikum żywienia tylko taka specjalizacja, nie żadne studia). Obecnie pracuję, uczę się angielskiego i staram się zmienić. Jestem w stałym związku. Myślę o przyszłości i stabilizacji już powolutku. Lubię dobry film, serial i jedzenie . Lubię spacery po górach.Nie mam żadnego hobby ani pasji (niestety). Smutne to troszkę, ale tak jest. Dlatego nie poszłam na żadne studia i tak naprawdę nie wiem co bym chciała robić w życiu (to jest jeszcze bardziej smutne). Chyba tak z "grubsza" opisałam wam troszkę siebie. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Haziness dziękuję za przepis ![]() Może w końcu kiedyś skorzystam. OOO jedyna potrawa z rybą jaka mi przychodzi do głowy, która na prawdę lubię jest ryba po grecku. Myślę, że znajdę jakiś dietetyczny przepis na tą potrawę i w przyszłym tygodniu sobie ją zrobię
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
To ja może też napiszę coś o sobie
![]() Mam 23 lata, jestem na ostatnim roku studiów. Mam dużo zajęć i niestety nie mogę pracować w tym semestrze, w następnym na szczęście się to zmieni i ruszę z karierą zawodową pełną parą ![]() Mam tak wiele zainteresowań, że ciężko mi wybrać ulubione. Słucham dużo muzyki, oglądam filmy, czytam książki. Mam słabość do języka hiszpańskiego więc bardzo lubię hiszpańską muzykę czy tez filmy W ogóle lubię uczyć się języków obcych. Znam angielski, niemiecki, mniej hiszpański. Moją małą pasją jest moda i wizaż. Uwielbiam tworzyć stylizację, uwielbiam fotografię mody, czasami pomagam koleżance przy sesjach zdjęciowych.W szafie mogę spędzić cały dzień ) Chciałabym kupić porządny aparat i również hobbistycznie zająć się fotografią. Riddle jakiego używasz aparatu?![]() Poza tym to też interesują się psychologią społeczną, marketingiem, fotografią, podróżami na prawdę długo by wymieniać. I też nie wiem co chcę w życiu robić, za dużo możliwości ![]() Prywatnie jestem w stałym związku już kilka lat. Miło dowiedzieć się o was czegoś więcej
65-64-63,8-63-62-61-60 170 cm "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Edytowane przez AnnMargaret Czas edycji: 2011-10-07 o 16:39 |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo miło
![]() Fajnie jest troszkę poznać tych z którymi piszesz. + płatki na mleku 220 kcal - byłam tak głodna, że ledwo co się nie rzuciłam na jedzenie, właściwie to chyba nie był głód tylko zachcianka Dziewczyny ja się odezwę prawdopodobnie dopiero w poniedziałek wieczorem. Weekend z Tż i znajomymi w Szczyrku, w poniedziałek dniówka, tak więc do "zobaczenia" w pon wieczorem ![]() Piszcie dużo, zdawajcie relacje, niech wątek żyje
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
AnnMargaret,potwierdzam, ser bialy sie nadaje ;d byly pycha tylko przesadzilam z iloscia otrab, i ogolnie dzisiejszy dzien nie jest najlepszy jesli chodzi o diete. jakos nie mam sily jesc : (
haziness - pysznie to wyglada! no i ja tez lubie starego rocka choc nie tylko ;da poza tym jak widac w moim podpisie KOCHAM fotografowac ;d i uzywam nikona d7000, choc przez pare lat uzywalam d40x, i to utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze nawet komorka mozna zrobic dobre zdjecie ;d oczywiscie jakosc jest fajniejsza, ale to nie sprzet decyduje o zdolnosciach ;d poza tym lubie tez inne przejawy dzialalnosci plastycznej, tzn rysunek, malarstwo, architekture ;d osobiscie chcialabym byc fotografem w dobrej agencji, ale takze architektem, akwarelistą, rysownikiem, grafikiem ;d kocham podroze i lubie sie uczyc jezykow ![]() Esperanza - nie martw sie, hobby czesto przychodzi calkiem przypadkiem Ostatnio nauczylam sie, ze zawsze lepiej np pojsc na jakas impreze niz mowic znajomym "nie chce mi sie", bo sporo moze sie zmienic przez pozornie niewazne wydarzenia ;d ja np nigdy bym nie pomyslala 5 lat temu ze teraz bede fotografowac swietne modelki z agencji a robie to i bardzo chce nadal ;d Aa ja chyba dzis wyjezdzam do Krakowa, wiec chyba diety przez dwa dni nie bedzie
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Haziness faktycznie Aerobox to niezły wycisk
nawet mi się podobało więc pewnie jeszcze czasem się wybiorę, lubię różnorodne zajęcia![]() Riddle o taki boskim sprzęcie jak twój nawet nie marzę, ale Ci strasznie zazdroszczę ) Jak byłam młodsza marzyło mi się właśnie ASP i coś związanego ze sztuką w przyszłości, zawsze chodziłam na kółko plastyczne itd. Bardzo podobają mi się twoje zainteresowania. Teraz sobie hobbistycznie robię zdjęcia ale takie tylko dla siebie Musze zainwestować w jakąś lustrzankę, no bo niestety te cyfrówki czy aparaty z komórki to jednak nie to samo Bardzo podobają mi się twoje zdjęcia![]() Zgadzam się z Tobą co do korzystania z okazji wyjścia, nigdy nie wiadomo co się wydarzy Ale z drugiej strony mam pytanie, jak sobie radzicie właśnie na imprezach w czasie diety? Nic nie pijecie, nie jecie? Czy np. jakieś minimalne ilości? Bo nie chce sobie wszystkiego odmawiać na ostatnim roku studiów, trzeba się wyszaleć![]() Mam nadzieję, że wątek nie ucichnie za bardzo w weekend
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś dziwną rzecz zauważyłam. Przyzwyczaiłam się już do jedzenia kolacji przed 19.00, jednak dziś tak wypadło, że musiałam zjeść ją po 20.00. Zrobiłam jajecznicę z dwóch jajek z dodatkiem cebulki, dwóch pasków papryki, może 7cm paskiem cienkiej cukinii, plasterkiem szynki. Do tego mała kromka chleba żytniego i kilka rzodkiewek. Także nieduża kolacyjna porcja. A ja po zjedzeniu połowy nie mogłam już w siebie więcej wepchnąć! Odczekałam kilkanaście minut i z trudem zjadłam resztę. No i tak sobie myślę czy to może dlatego, że mój organizm przyzwyczaił się, że po 19.00 już nic nie jem? W dodatku dziś dużo nie zjadłam i ta kolacja była tuż po aerobiku, więc teoretycznie powinnam być głodna. No nie wiem. Może mnie ogólnie jakiś jadłowstręt dopadł? Zobaczymy co będzie jutro ![]() I dziś dowiedziałam się, że moja mama ma ziarnicę złośliwą... to taki nowotwór węzłów chłonnych. Niby wszędzie pisze, ze wyleczalność 90%, więc dużo... najprawdopodobniej będzie musiała mieć chemioterapię albo przeszczep szpiku... |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Haziness bardzo mi przykro z powodu twojej mamy, ale tak jak piszesz 90% to bardzo duża szansa na wyzdrowienie. Na pewno jest Ci ciężko, ale trzeba pozytywnie myśleć, oglądałaś może film Sekret, łatwo go znaleźć w sieci a daję sporo siły do pozytywnego myślenia. Ja wierzę, że będzie wszystko dobrze W sumie pozytywne myślenie ważne jest też w diecie. Mi dziś wszystko idzie ok, byłam na fitnessie, popijam właśnie kawkę i zabieram się za obiad. Wieczorem wychodzę i pewnie wypiję jakieś piwo, specjalnie zostałam dłużej na siłowni i trochę pomaszerowałam, żeby spalić kcal. Jedno odstępstwo od diety w tygodniu mam nadzieję, że nie zaszkodzi Bo mi to tak częściej niż raz w miesiącu trafiają się okazję do wyjścia ze znajomymi na piwo, czy na imprezę. Co do wielkości porcji, to też jakoś szybciej jestem najedzona. Chyba po tygodniu pilnowania posiłków i nie objadania się żołądek się trochę zmniejszył. Menu -placuszki takie jak wczoraj (posmakowały mi -2 kanapki z chleba razowego z chuda wędliną i pomidorem -obiad kurczak z mieszanką chińską i ryżem brązowym -serek wiejski z pomidorem -piwo niestety :P zaliczone 80 minut ćwiczeń
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cały dzień nic nie pisałam, bo trudno mi się było przyznać, że... po 10 dniach diety, 11 okazał się porażką
No sporo zjadłam. Oj sporo, i to tego najgorszego. Oczywiście nie przerywam przez moją głupotę diety. Od jutra ciągnę dalej. Cytat:
Cieszę się, AnnMargaret, że u Ciebie dieta ma się dobrze Jak tak widzę, że komuś innemu się udaje, to wiem, że i ja nie mogę się poddać. I dzięki za namiary na film, już go odnalazłam i wolnym czasem z pewnością obejrzę ![]() A ja dziś znalazłam fajną stronę nt. odchudzania: www.odchudzamsie.pl. Jest sporo ciekawych artykułów. Co prawda większość rzeczy jest mi znana, ale jest fajnie napisane, a i dobrze od czasu do czasu przypomnieć sobie zasady i reguły odchudzania ^^ |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
co tutaj tak cicho? ![]() Proszę się meldować jak tam dieta ![]() U mnie trochę gorzej ostatnie dni. Wtedy wieczorem były jednak 2 piwa i kilka chipsów. A w niedziele niestety byłam cały dzień "w gościach", śniadanie zjadłam normalnie ale już 2śn to kawałek ciasta, potem był obiad w miarę ok, tylko,że z białym makaronem ale dużo warzyw i znowu kawałek ciasta, do tego kiść winogron. Na kolację zjadłam już tylko niewielką porcję chudego twarogu. Ale w limicie kcal się zmieściłam. A dzisiaj trzymam dietę ale też jadłospis nie jest super, nie mam czasu cały dzień, ehh -śniadanie mała owsianka -fitness -grahamka z wędliną, serem i pomidorem -chudy twaróg z łyżeczką syropu malinowego -kefir -rukola z kurczakiem, papryką i oliwą -zjem coś białkowego na kolację i wypiję kubeczek rosołu A jak wam idzie?
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Przepraszam, że tak nagle umilkłam. Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie powrotem ![]() U mnie z dietami było bardzo, bardzo kiepsko. Przez weekendowe obżarstwo załapałam +1kg. I to nawet nie chodzi o słodycze. Głównie oszczędzałam na jedzeniu w dzień, a wieczorem, chyba sama możecie się domyślić co było. Macie jakieś sposoby na wieczorne kompulsy? |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny u mnie tragedia.
Weekend w Szczyrku = jedzenie tego co nie dozwolone :/ Dzis to samo. Moje dzisiejsze menu to hot dog, kromka chleba z pasta jajeczna i to by bylo na tyle. Takze tragedia totalna. Mam nadzieje, ze jutro wroce znow na dobre tory.
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
esperanzaaa w takim razie musisz szybciutko wrócić do diety i się poruszać trochę więcej przez kilka dni
Mam nadzieję, że motywacja do walki dalej jest. Ja po zjedzeniu ciasta pomyślałam, że nie ma co się poddawać, na wieczór zjadłam tylko ser biały i ćwiczyłam dziś na fitnessie, kilka razy w ciągu dnia wybrałam zwykłe schody zamiast ruchomych![]() cytrynkowymotyl na pewno nie przytyłaś przez weekend 1 kg to tylko woda się zatrzymała. 2 dni normalnego jedzenia i wszystko wróci do normy. Pewnie jadłaś jakieś słone rzeczy albo wysoko przetworzone? Na kompulsy to najlepiej nie oszczędzać kcal w ciągu dnia i unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym, cukier uzależnia i łatwo popaść w takie obżarstwo.
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
U mnie po sobotniej słabości, niedziela również nie poszła idealnie, natomiast dziś dieta miała się świetnie
W ogóle wszystko dziś po mojej myśli szło, jakiś fajny dzień No, tylko pogoda nieudana, wyszłam w ciepłym płaszczu a i tak zmarzłam strasznie...Jutro z rana czeka mnie wycisk na aerobiku <3 Tak na rozbudzenie zamiast kawy ;P I już nie mogę doczekać się śniadania, bo będzie jogurt z górą malin przywiezionych od nas z działki i wiórkami kokosowymi Edytowane przez haziness Czas edycji: 2011-10-10 o 22:52 |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haziness - trzymam kciuki za Mamę! i AnnMargaret ma racje, pozytywne myslenie jest bardzo wazne, choc czasem ciezko tak zupelnie odrzucic zle mysli. Ale ja rowniez sie staram, nawet w takiej sprawie jak wlasnie dieta. a co do kolacji - jedz ją 3 godziny przed snem, a czysto białkową nawet 1 h przed, wiec jesli jesz o 19 to zasypiasz o 22 ;d cytrynkowymotyl - dokladnie, na bank nie przytylas 1 kg. a ja w Krakowie jadlam tak niedietetycznie że aż chyba nie bede mowic jak ;d ale no kfc o polnocy to nic dobrego tak czy siak jakos sie nie zalamuje, od jutra sie trzymam!
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Drogie panie dziś już wracam do diety.
Wszystkim fast foodom mówie NIE !! Swoją drogą strasznie mnie ciągnie ost do pizzy, hamburgerów, frytek i innych śmieci, nie wiem jak to ogarnąć.... Dzień 1 Waga 64.5 kg :/ Bardzo mi się otłuścił brzuch i uda śn: 2 kromki chleba orkiszowego 70g 175 kcal pasta jajeczna 45 kcal szynka gotowana 30 kcal serek kanapkowy 20 kcal razem śniadanie: 270 kcal
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, ale się podłamałam. Znalazłam zapisane jeszcze przed wakacjami swoje wymiary. Niby wiedziałam, że utyłam te 4kg, ale to tak na prawdę widziałam tylko na wadze i po spodniach, w lustrze jakoś wcale nie zauważyłam tej różnicy... Także jeszcze jako tako mogłam się oszukiwać, że tego nie widać. Ale teraz mogę porównać, że w ciągu lata przybyło mi 3,6cm w biodrach i 3,3cm w udzie! Jedyne pocieszenie jest takie, że tylko 0,5cm w talii i chyba w biuście trochę, ale tutaj nie mierzyłam, więc nie mogę porównać.
Cytat:
a z tym zasypianiem, to jest tak, że zazwyczaj o 22.00 to ja już jestem wykąpana i przygotowana do spania, ale potem jeszcze godzinę-dwie siedzę w łóżku z laptopem albo książkę czytam ;P zazwyczaj wstaje o 6.00, więc żeby spać te zalecane 8 godzin wypadałoby iść spać o 22.00, ale no właśnie niby chcę, ale nie potrafię. Chyba jednak za wcześnie dla mnie, żeby usnąć ;P Zresztą trudno mi się odzwyczaić od tej pory kolacji, jak nadchodzi 19.00 robię się głodna, a potem nawet jak idę spać o 1.00 to nie czuję głodu. No chyba, że wracam do domu jakoś później, to i kolacja jest późniejsza, nie jest też tak, że się jakoś paranoicznie trzymam tej godziny ^^
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Boże jak ja bym chciała tak chodzić spać.
Ja to jak nie mam nocki to czasem idę spać jak niemowlak, 21-22 zasypiam ![]() Ale za to potem mam dni kiedy nie śpię po ponad 30h tak jak ostatnio na tym wyjeździe ![]() + obiad kapuśniaczek 250 kcal około 2 ptasie mleczka 120 kcal michałek 60 kcal budyń 150 kcal wiem wiem zdrowia tutaj nie ma, tzn jest ale nie mogę wygrać ze słodkim :/
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

ja tak naprawde chudlam wlasnie jedzac 1900 i spalajac okolo 300 ruchem, w roku szkolnym
fuj fuj 

możesz jeszcze spokojnie zjeść z 500 kcal wiecej i isc pobiegac, tylko zeby te kalorie byly bardziej sensowne
naprawde