Papier toaletowy zamiast wkładek? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 19:40   #61
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Papier toaletowy zamiast wkładek?

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:41   #62
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Przecież nie musi Bóg wie ile wyciekać, ja to robię chociażby z tego względu, że po korzystaniu z toalety, może się jakaś zbłąkana kropelka moczu dostać na bieliznę, także ja wolę, żeby wylądowała na wkładkę. Zmieniam i po sprawie. Zresztą zawsze się boję, że mnie podrażni np. źle sprany płyn do płukania.
serio? Mnie się nie zdarza.
AtomowaBomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:42   #63
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Przecież nie musi Bóg wie ile wyciekać, ja to robię chociażby z tego względu, że po korzystaniu z toalety, może się jakaś zbłąkana kropelka moczu dostać na bieliznę, także ja wolę, żeby wylądowała na wkładkę. Zmieniam i po sprawie. Zresztą zawsze się boję, że mnie podrażni np. źle sprany płyn do płukania.
Że... co? Płynu do płukania się przecież nie spiera, nie spłukuje już i w ogóle nie powinno się go używać do bielizny
A wkładki Cię nigdy nie podrażniły? Bo mnie właśnie prędzej wkładki, zapachowe albo tanie, niż bielizna

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:57   #64
201604181004
Konto usunięte

Przecież za 4 zł można kupić z 30 takich wkładek o.o
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:59   #65
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AtomowaBomba Pokaż wiadomość
serio? Mnie się nie zdarza.
Rzadko, ale tak. Nie wiem z czego to wynika

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Że... co? Płynu do płukania się przecież nie spiera, nie spłukuje już i w ogóle nie powinno się go używać do bielizny
A wkładki Cię nigdy nie podrażniły? Bo mnie właśnie prędzej wkładki, zapachowe albo tanie, niż bielizna
Że... nic?
Może to nie płyn, może to proszek, ale na kolorowej bieliźnie czasem widać, że jest niesprany detergent.
Nie, mnie nigdy nie podrażniają wkładki, bo używam bezzapachowych. Podpaski tak samo.

Zresztą co tu dyskutować, każdy ma inne preferencje. Ja np. wkładek w ogóle nie czuję, a niektórym dziewczynom tampony przeszkadzają.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:07   #66
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Rzadko, ale tak. Nie wiem z czego to wynika

Że... nic?
Może to nie płyn, może to proszek, ale na kolorowej bieliźnie czasem widać, że jest niesprany detergent.
Nie, mnie nigdy nie podrażniają wkładki, bo używam bezzapachowych. Podpaski tak samo.

Zresztą co tu dyskutować, każdy ma inne preferencje. Ja np. wkładek w ogóle nie czuję, a niektórym dziewczynom tampony przeszkadzają.
Jak dla mnie bielizna z niespłukanym środkiem piorącym = bielizna brudna, i lądowałaby z powrotem w praniu, co za pomysł żeby to zakrywać wkładką. Fu

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-12-04, 20:13   #67
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Jak dla mnie bielizna z niespłukanym środkiem piorącym = bielizna brudna, i lądowałaby z powrotem w praniu, co za pomysł żeby to zakrywać wkładką. Fu
A czy Ty musisz koloryzować? Każdy wie (raczej... czytając ten wątek), że chodzi o to, że czymkolwiek się pierze, można spłukać niedokładnie. Nawet jakby się chciało dokładnie, to przecież pół godziny jednych pantalonów nie będziemy płukać.
A jak zostanie odrobinka nawet niewidoczna płynu/proszku/mydła w płynie/mydła szarego etc. to może to nas podrażnić.

Czepiasz się.

Dla mnie bielizna bruda to bielizna bez wkładki na codzień Czułabym się nieświeżo.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:18   #68
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A czy Ty musisz koloryzować? Każdy wie (raczej... czytając ten wątek), że chodzi o to, że czymkolwiek się pierze, można spłukać niedokładnie. Nawet jakby się chciało dokładnie, to przecież pół godziny jednych pantalonów nie będziemy płukać.
A jak zostanie odrobinka nawet niewidoczna płynu/proszku/mydła w płynie/mydła szarego etc. to może to nas podrażnić.

Czepiasz się.

Dla mnie bielizna bruda to bielizna bez wkładki na codzień Czułabym się nieświeżo.
No nie wiem jak dla mnie podstawą jest bieliznę dokładnie wyprać i jeszcze dokładniej wypłukać, choćbym miała dziesięć razy wodę zmieniać. Jak jest niesprany proszek to równie dobrze może być niesprany brud. Zniesmaczyło mnie to. Ale dopiero po takich forach widać jak różne ludzie mają standardy

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-12-04, 20:24   #69
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Wyslij ja do ginekologa!
Po za tym poza okresem właściwie nie powinno sie nosic wkładek.
Hę? A możesz powiedzieć kiedy w takim razie powinno się je nosić?

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;3796869 7]A co w tym dziwnego? Dla mnie wkładki to właśnie takie mniejsze podpaski. I chyba dla większości kobiet, które nie mają problemów z wilgocią tak właśnie jest. Ja na przykład mam to szczęście, że tylko przez dwa pierwsze dni okresu muszę nosić zwykłą podpaskę, a dwóch kolejnych dniach wystarczają mi wkładki. I właśnie nie wyobrażam sobie chodzenia z wkładkami przez cały miesiąc. Szczerze współczuję kobietom, które są do tego zmuszone i prawdę powiedziawszy dopóki nie przeczytałam tego wątku nie miałam pojęcia, że w ogóle są kobiety, które muszą używać wkładek cały czas.

Natomiast co do głównego tematu, czyli stosowania papieru toaletowego zamiast wkładek, to jestem w szoku, że ktoś w ogóle mógł zdecydować się na takie rozwiązanie.[/QUOTE]
Są kobiety które myślą, że nie muszą nosić cały czas a potem w praniu lądują całe zalepione gaciory... nie pytajcie w jaki sposób to zobaczyłam..powiedzmy, że nie miałam możliwości tego nie zobaczyć...a takie delikwentki były dwie- obie dziwiły się po co nosić wkładki a w gaciach miały skorupę...ale ok...różne ludzie mają pojęcia ad. higieny...
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:29   #70
Nussbeisser
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Jeśli to jest taki szary, szorstki papier z makulatury, to wyczuwam jakieś upodobania sado-maso

Szok i ten papier jej się utrzymuje . ?

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Zgadzam się . Tez bym nie dała rady chodzić bez wkładki.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość

Są kobiety które myślą, że nie muszą nosić cały czas a potem w praniu lądują całe zalepione gaciory... nie pytajcie w jaki sposób to zobaczyłam..powiedzmy, że nie miałam możliwości tego nie zobaczyć...a takie delikwentki były dwie- obie dziwiły się po co nosić wkładki a w gaciach miały skorupę...ale ok...różne ludzie mają pojęcia ad. higieny...
Masakra , no ale niektóre laski w ogóle nie dbają o siebie. I ciekawe jak na randkach z takimi majtorami paradują
Nussbeisser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:34   #71
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nussbeisser Pokaż wiadomość

Szok i ten papier jej się utrzymuje . ?

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Zgadzam się . Tez bym nie dała rady chodzić bez wkładki.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Masakra , no ale niektóre laski w ogóle nie dbają o siebie. I ciekawe jak na randkach z takimi majtorami paradują
Otóż to...przecież pochwa dojrzałej kobiety wydziela śluz, śluz na gaciach jest po prostu masakrą.. jak można chodzić cały dzień w gaciach wilgotnych czy zaschniętych. A jeśli kobieta nie ma tego problemu to powinna się przejść do lekarza, bo to średnio zdrowe mieć tam tak sucho. Śluz nie jest tam bez powodu.

Ja zanim się nie spotkałam z tą sytuacją którą opisałam, byłam pewna, że każda kobieta nosi wkładki ... ja nawet śpię we wkładkach...
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:40   #72
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A jeśli kobieta nie ma tego problemu to powinna się przejść do lekarza, bo to średnio zdrowe mieć tam tak sucho. Śluz nie jest tam bez powodu.
Bez przesady. Wiele kobiet jest tak zwanym „typem suchym”, nie ma w tym niczego dziwnego czy niepokojącego.
Stary 2012-12-04, 20:42   #73
201604181004
Konto usunięte

Widzę że wizaż zbadał mnie ginekologiczne i prawdopodobnie jestem niepłodna bo nie używam wkładek

huhu :d
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:47   #74
mbamboo
Wtajemniczenie

Nosiłam kiedyś wkładki na co dzień, najwyraźniej uwierzyłam reklamom, że tak trzeba, i dorobiłam się koszmarnej infekcji przez te wszystkie perfumowane cuda. Nie narzekam na suchość, ale też nie widzę potrzeby ciągłego noszenia środków podrażniających. Dla mnie to dziwne, "musieć" nosić wkładki.
Stary 2012-12-04, 20:51   #75
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Widzę że wizaż zbadał mnie ginekologiczne i prawdopodobnie jestem niepłodna bo nie używam wkładek

A ja pewnie jestem zaniedbana i śmierdzę rybą
Stary 2012-12-04, 20:52   #76
_Matilde_
Biała Dama

Co przemysł kosmetyczno - higieniczny robi z ludźmi. Majtów można nie doprać, ale wkładki trzeba nosić, inaczej się nie godzi. Swoją drogą: bieliznę się nosi, żeby nie pobrudzić spodni, wkładkę się nosi żeby nie pobrudzić bielizny. Tylko czekać aż wymyślą coś co koniecznie trzeba nosić w celu ochrony wkładki.
To ja was zaszokuję informacją, że znam ludzi płci obojga którzy nie używają majtek

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-12-04, 20:55   #77
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Co przemysł kosmetyczno - higieniczny robi z ludźmi. Majtów można nie doprać, ale wkładki trzeba nosić, inaczej się nie godzi. Swoją drogą: bieliznę się nosi, żeby nie pobrudzić spodni, wkładkę się nosi żeby nie pobrudzić bielizny. Tylko czekać aż wymyślą coś co koniecznie trzeba nosić w celu ochrony wkładki.
To ja was zaszokuję informacją, że znam ludzi płci obojga którzy nie używają majtek
Stary 2012-12-04, 20:55   #78
coffee
and cigarettes

Cytat:
Borzeborze! To do czego oni przyklejają wkładki?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:59   #79
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:03   #80
Dagusiowa87
Rozeznanie

czy coś mnie jeszcze zdziwi w zachowaniu i nawykach ludzi? ....
Dagusiowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:05   #81
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja nie wiem, czy Wam tak trudno pojąć o co chodzi z tym niedokładnym spłukaniem? Mi się to nie zdarza (zresztą nieważne), ale mogę zrozumieć, że takie coś może mieć miejsce. A przynajmniej wiem o co chodzi. Wy jesteście takie perfekcyjne, idealne, śluzu nie macie, wkładek nie potrzebujecie i bielizna nie ma nawet 1% z mydła/płynu, w którym ją prałyście. Pogratulować.

Matilde - a Ty nie porównuj nas do brudasów. To zdanie: "Ale dopiero po takich forach widać jak różne ludzie mają standardy" oraz coś o niespranym brudzie odnośnie mojej wypowiedzi tłumaczącej inną osobę jest chamskie. Ja widzę wasze zaschnięte standardy. I Ty też mnie obrzydzasz pisząc o zaschniętym brudzie. Ale skądś to trzeba znać, no nie?
Będziemy się kłócić teraz kto jak pierze bieliznę? Nie wiem, Wy wszystkie macie okres czy co?
Stary 2012-12-04, 21:11   #82
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pojechałaś

W sumie nic strasznego, ich gacie i sobie je wypiorą przecież, na drugi dzień z tą skorupą nie założą.

Polecam dla chcących zaoszczędzić na wkładkach karmienie piersią, okresu nie ma i ogólnie jest sucho przez jakieś 9 miesięcy u mnie.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Ja zanim się nie spotkałam z tą sytuacją którą opisałam, byłam pewna, że każda kobieta nosi wkładki ... ja nawet śpię we wkładkach...
Spanie we wkładkach akurat zdrowe nie jest, powinno się wietrzyć.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:12   #83
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:

No na pewno i takie przypadki się zdarzają.

Cytat:
Otóż to...przecież pochwa dojrzałej kobiety wydziela śluz, śluz na gaciach jest po prostu masakrą.. jak można chodzić cały dzień w gaciach wilgotnych czy zaschniętych. A jeśli kobieta nie ma tego problemu to powinna się przejść do lekarza, bo to średnio zdrowe mieć tam tak sucho. Śluz nie jest tam bez powodu.
Fajna teoria Jak dla mnie to średnio zdrowo jest mieć cały czas mokro

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Bez przesady. Wiele kobiet jest tak zwanym „typem suchym”, nie ma w tym niczego dziwnego czy niepokojącego.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:18   #84
Wampierz
Zakorzenienie

Nieprzyjemnie się zrobiło.
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Ano najwyraźniej, widocznie powinnam się przyłączyć do klubu.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Nussbeisser Pokaż wiadomość
No jasne, wkładka w gaciach za to jest seksowna.

Naprawdę nie chcę na ten temat iść w pyskówkę, powiem tyle, że higiena intymna wymaga dostępu powietrza, a nie zaklejania i perfumowania, oraz że zdrowe narządy kobiece regulują się same, tak że nie ma przykrego zapachu. Zresztą możecie spytać ginekologa przy okazji wizyty jaką bieliznę i odzież zaleca oraz w czym należy spać.

Jak ktoś lubi nosić wkładki, to jest to jej wybór, a nie żadna konieczność higieniczna.

Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2012-12-04 o 21:24
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:19   #85
Fenris
Czekam na Ragnarok

A tak w ogóle to temat był śmieszny, o papierze toaletowym. Przeszło do pierdół. Wkładki są, były i będą Ten kto ma potrzebę - ten używa, kto nie ma potrzeby - nie używa. Proste. Nie ma co rozwijać i prawić złośliwości o bezpłodności, bo nikt o tym nie wspominał.

Papier toaletowy dobrze na pewno naszym wrażliwym miejscom nie robi Ot, cała puenta.
Stary 2012-12-04, 21:19   #86
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Ja nie wiem, czy Wam tak trudno pojąć o co chodzi z tym niedokładnym spłukaniem? Mi się to nie zdarza (zresztą nieważne), ale mogę zrozumieć, że takie coś może mieć miejsce. A przynajmniej wiem o co chodzi. Wy jesteście takie perfekcyjne, idealne, śluzu nie macie, wkładek nie potrzebujecie i bielizna nie ma nawet 1% z mydła/płynu, w którym ją prałyście. Pogratulować.

Matilde - a Ty nie porównuj nas do brudasów. To zdanie: "Ale dopiero po takich forach widać jak różne ludzie mają standardy" oraz coś o niespranym brudzie odnośnie mojej wypowiedzi tłumaczącej inną osobę jest chamskie. Ja widzę wasze zaschnięte standardy. I Ty też mnie obrzydzasz pisząc o zaschniętym brudzie. Ale skądś to trzeba znać, no nie?
Będziemy się kłócić teraz kto jak pierze bieliznę? Nie wiem, Wy wszystkie macie okres czy co?
Może jestem ograniczona ale jak dla mnie pranie jest po to żeby coś wyprać, i żeby było czyste. Nietrudno mi o podrażnienie więc jestem na to wyczulona żeby tkanina bielizny była maksymalnie czysta. I uwierz, da się tak

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-12-04, 21:21   #87
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem jak dla mnie podstawą jest bieliznę dokładnie wyprać i jeszcze dokładniej wypłukać, choćbym miała dziesięć razy wodę zmieniać. Jak jest niesprany proszek to równie dobrze może być niesprany brud. Zniesmaczyło mnie to. Ale dopiero po takich forach widać jak różne ludzie mają standardy
Bardzo mi przykro, że Cię zniesmaczyłam niedokładnie spłukanym proszkiem, jakby to były kleksy Ojjj, pewnie na czytanie o kleksach wymiotujesz.

Normalnie ludzie to mnie zadziwiają swoim przewrażliwieniem i nakręcaniem faktów, że ktoś rzekomo nie dba o higienę i nosi brudną bieliznę. To, że Tobie się wydaje, że nosisz majtki super sterylnie czyste, nie oznacza, że tak jest.
Stary 2012-12-04, 21:22   #88
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
I uwierz, da się tak
Skoro napisałam, że mnie się to nie tyczy, to znaczy, że nie wierzę? Ciekawe.
Stary 2012-12-04, 21:22   #89
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Jej, naprawdę? I co nam jeszcze ciekawego powiesz?
Stary 2012-12-04, 21:23   #90
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
To, że Tobie się wydaje, że nosisz majtki super sterylnie czyste, nie oznacza, że tak jest.
Też tak uważam. W szufladzie/szafce też się kurzą, brudzą. Chyba, że trzyma się je w foliowych woreczkach

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2012-12-04 o 21:24
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości