|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Księga gości weselnych-dobry pomysł?
ja uwazam ze to troszkę głupawy pomysł.. tj pomysł moze i nawet fajny ale realizacja moze byc taka sobie.
byłam na weselu gdzie była wąłsnie taka księga. ludzie wypisywali rózne rzeczy.. jedni zabawne, drudzy serdeczne życzenia.. co mogę powiedziec z punktu goscia weselnego: każdy MUSI się wpisac (przynajmnie wypada).. stosunki - wiadomo- są różne. dla mnie wpisywanie zyczen na siłę jest bez sensu... jesli ktos chce złozyc zyczenia, wkłada kartkę do prezentu czy koperty a nie na siłę.... chyba ze ktos traktuje taką księgę jako żart. wtedy to bardzo dobry pomysł. takie jest moje zdanie
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacyjny pomysł chyba tez sobie zamówie taka księgę
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam takiego rodzaju pamiątki. Do tej pory mam zachowane pamiętniki z podstawówki
. Myślę, że wpisywać będą się osoby które chcą i nie muszą to być wylewne życzenia. Różni ludzie, różne pomysły i wpisy ... Na weselu będzie rodzina z którą utrzymujemy kontakt, spotykamy się i mamy pewne wspomnienia. Chciałabym aby to wszystko znalazło sie w mojej księdze . Myślę, że warto spróbować, a co z tego wyjdzie okaże sie po weselu
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Ja rownież uważam ,że to świetny pomysl z tą ksiegą gości napewno z tego pomysłu skorzystam
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie pomysłowe kobitki, mam problem i liczę, że pomożecie mi go rozwiązać.
Wymyśliłam właśnie jak rozwiązać sprawę z Księgą Gości na naszym weselu. Aby nikogo z gości nie obarczać sprawą jej pilnowania (wszak wszyscy mają się bawić) ustaliliśmy z TŻ, że na osobnym stoliku przystrojonym w bukiet kwiatów i świeczki w kagankach położymy naszą własnoręcznie zrobioną Księgę Gości razem z pisadełkiem... Pomyślałam jednak, iż fajnym pomysłem byłoby wykorzystać ramkę do zdjęć i wsadzić do środka wiersz zachęcający do wpisywania się... I tu jest problem nie mam pomysłu, na żaden wierszyk... ![]() Może któraś z Was miałaby natchnienie, ja jestem specjalistą od robienia czegoś z niczego ale poetka ze mnie marna. |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Księga gości weselnych
U mnie w mieście jest sklep ślubny - tam zajmuja się większością "dupereli" jak to określił mój tatko
![]() Tam też kupiliśmy taką księgę gości, od Pań wyżej wpadłam na pomysł by napisać zachęcające słowa dla gości (by się wpisywali). To cudowny pomysł ![]() Szczególnie, że wesele to miejsce, gdzie spotykają się osoby, które przecież dobrze życzą parze młodej Tak więc niech to przeleją na papier ![]()
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Kurcze dziewczyny ale super pomysł z tą księgą. Ja właśnie mam robić za fotografa na weselu i tak sobie myślę, by zrobić taką księgę i poprosić każdego o wpis na osobnej kartce, a na drugiej stronie wkleić zdjęcie młodych z tą osobą/rodziną
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Ksiega Gosci zrobila furore.... co chila slyszalam jak ktos z gosci przychodzil do mnie i podziwial nasza Ksiege i zastanawial sie kiedy ja zrobilam... i ze jest po prostu fantastyczna.... a wpisy sa w niej dodatkowa pamiatka
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Daget pokaż fotki księgi i miejsca jak to wyglądało na weselu
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie mam prośbę, aby osoby które zrobiły taką księgę własnoręcznie , albo kupiły i jeszcze maja czyste kartki zrobiły zdjęcia księgi i wrzuciły na watek. Nie mam pojęcia jak takie księgi w środku wyglądają0 zawsze są tylko pokazane okładki
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia ksiegi porobie i wrzuce jak tylko znajde kabel do aparatu
...
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
to czekamy, czekamy na jakieś fotki
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam troszke inne pytanie
niektóre z Was pisały że wykonywały Księge Gości własnoręcznie.. no wlaśnie, jak ją robiłyście i jakich materiałów potrzebowałyście?? |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
A to ja napiszę
Nie wykonywałam księgi, ale bawię sie papierem.Baza - dla siebie chcę zrobić w stylu nie do końca super eleganckim. Czyli bindowana spiralą metalową, a nie taką kolorową, kartki dość grube, np. 280mq, docięte do wymyślonej wielkości (można poprosić o docięcie w punktach poligraficznych). A potem - przydadzą się punchery, czyli wzorkowe dziurkacze, różne stemple, tusze, może koronki bawełniane, guziczki, literki gotowe tekturowe - co kto lubi. Wpisz w google scrapbooking - zobaczysz, co to jest i czego się używa. Na allegro tak samo, od razu wyskoczą ci rzeczy do takiej zabawy. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedź
![]() |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz wspominalam, Ksiege Gosci polaczylam razem z naszym albumem od spotkania az po slub. Gromadzilismy zdjecia, wierszyki, wspomnienia, rysynki i wszystko naklejalam na zwykle kartki kolorowego bloku technicznego a potem dalismy do oprawy. Wiec zostawione gosciom karty na wpisy byly zwyklymi kartkami . W sumie nic szczegolnego ale w caloksztalcie jest ekstra pamiatka. Wklejam zdjecia niektorych kart i tzw. kacika zyczen (czyt. miejsca do wpisow na sali weselnej)
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Super wygląda ta Wasza księga. Dzięki za zdjęcia
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Alez prosze... dziekujemy za komplement... A ksiega teraz czeka na uzupelnienie zdjeciami z wesela. Co prawda nie kazdy sie wpisal ale nie bylo musu. A pamiatka superasna... Polecam
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
pomysł jest świetny. pierwszy raz spotkałam się z tym 2 lata temu na slubie moich znajomych. Teraz sama planuje taką mieć. Razem z narzeczonym stwierdziliśmy że to będzie naprawde wspaniała pamiątka dla nas. Nie wiem tlyko ile to kosztuje, ale tak czy inaczej uważam ze warto
|
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
a znacie może jakiś fajny, zabawny wierszyk zachęcający gości do wpisu??????
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie rewelacja
Na pewno cos podobnego sobie sprawie bo kartki z zyczeniami prędzej czy później wyląduja w koszu( nie przepadam za chomikowaniem tego typu rzeczy) a jednak szkoda stracić życzenia z takiej chwili Wszystko w "kupie" w pieknej oprawie to jest to
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mysle o ksiedze ale sie nie zdecydowłam jeszcze
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
robiliśmy:
sztywny papier, chyba wizytówkowy domowa drukarka zbindowane nawet ksiądz się wpisał gdy zanieśliśmy mu ciasto po weselu |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11863748]
nawet ksiądz się wpisał gdy zanieśliśmy mu ciasto po weselu[/quote] świetny pomysł, fajna pamiątka na lata
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że dopiero teraz na to wpadłam. Fajny pomysł, a kuzynka ma wesele już w sobotę. Wiecie, czy w jakimś stacjonarnym sklepie taką księgę dostanę? Na śląksu oczywiście.. ewentualnie może sama szybko zrobię?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Trzymam kciuki powodzenia
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
ja będę mieć taką
Środek sama uzupełniam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

) Są piękne. uwielbiam takie naturalne zdobienia!
Wymyśliłam właśnie jak rozwiązać sprawę z Księgą Gości na naszym weselu. Aby nikogo z gości nie obarczać sprawą jej pilnowania (wszak wszyscy mają się bawić) ustaliliśmy z TŻ, że na osobnym stoliku przystrojonym w bukiet kwiatów i świeczki w kagankach położymy naszą własnoręcznie zrobioną Księgę Gości razem z pisadełkiem... 
hand-made: urodzinowo na 40tkę