|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - c
dzisiaj byłam na wyjezdzie wiec nie mialam czasu cwiczyc ale jutro rano fitness , wieczorem bieganie
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - c
Czesc Dziewczyny!
chętnie się przyłącze bo już sama nie daje rady! W grupie mam nadzieje coś się uda zrucić. Mam 23 lata 70 kilo i 173 wzrosu. Moim marzeniem jest jak na razie zrzucenie chociaż 5 kilo a docelowo ważyć maksymalnie 60.. Sesja przede mna ale myślę ze na ćwiczenia znajde czas mimo wszystko! |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Aaa
Ja własnie geo. Angielski w czwartek
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
I wzajemnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
u mnie dziś ok, jedzonko ok , bieganie 30 min ![]() mam do Was małą prośbę , mam do zrobienia na zaliczenie taką obserwację i muszę wymyślić sobie coś co będę obserwowała prze 2 tyg .... musi to być związane z zachowaniami danej osoby. np. Czy mój chłopak mnie zdradza?Czy mój chłopak jest dobrym kandydatem na męża? itp i do tego muszę dopisać 10 wskaźników np. do tego męża - przynosi kwiaty, mówi ze kocha itp. Myślę nad tym i myślę i nic sensownego nie przychodzi mi do głowy.... może Wy mi pomożecie? Każdy pomysł się dla mnie liczy )))
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Postaram się kręcić rowerki.
![]() + Wśród polecanych ćwiczeń na boczki wymienia się: Unoszenie nóg – jest to proste ćwiczenie, które wykonuje się w pozycji leżącej na plecach. Ręce spoczywają swobodnie wzdłuż tułowia a nogi są wyprostowane. Należy podnosić na raz złączone nogi i układać je prostopadle do podłogi. W takiej pozycji trzeba wytrzymać około 3 sekundy. Ćwiczenie wykonuje się w seriach po 10 powtórzeń, zwiększając o 5 powtórzeń w każdym następnym tygodniu ćwiczeń. Unoszenie nóg leżąc na brzuchu – ćwiczenie to przypomina nieco poprzednie. Pomaga ono poprawić kondycję brzucha, ale nie tylko. Zalecane jest ono na wzmocnienie pleców. Należy położyć się na brzuchu i unieść lekko głowę. Ręce powinny spoczywać wzdłuż ciała. Wykonanie ćwiczenia polega na podnoszeniu i opuszczaniu na zmianę nóg tak, aby kolana były oderwane od podłogi. Wykonuje się takie ruchy przez 30 sekund, po czym wskazana jest proporcjonalna przerwa. Ćwiczenie powinno się powtarzać w seriach – po 3-4 razy. Brzuszki skośne - w pozycji leżącej na plecach, należy skrzyżować lewą stopę nad swoim prawym kolanem, a ręce położyć za głowę. Przyciskając dolną część pleców do podłogi, trzeba podnieść lewy bark w kierunku lewego kolana, napinając przy tym mocno mięśnie brzucha. Czynność tą powtarza się do 15 do 30 razy dla każdej strony brzucha. Skłony – stojąc w lekkim rozkroku należy wykonać skłony w przód do każdej nogi, bez zginania kolan. Ćwiczenie można wykonać w siedzeniu płaskim z wyprostowanymi nogami. Polega ono na schylaniu się w kierunku nóg w taki sposób, aby dłońmi chwycić za stopy i nie zgiąć kolan. Przyciąganie nóg w stronę klatki piersiowej – w pozycji leżącej, należy oprzeć się na łokciach i przyciągać najpierw prawą nogę ugiętą w kolanie do klatki piersiowej, a później lewą. Należy zrobić 15 powtórzeń na każdą nogę. Kuszące
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu gwarno
![]() ja dziś nie ćwiczyłam typowo, jedyny mój trening to małe co nie co z TŻ :P i z dietą tak średniawo, zresztą same oceńcie mój jadłospis: 9 - kromka pumpernikiela z szynką, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem 12 - koktajl: banan,kiwi, jogurt naturalny 15 - pół paczki warzyw na patelnię 19:30 - kawałek oscypka + KAWAŁEK TORTU KAJMAKOWEGO fuuuu, jestem bardzo niegrzeczną dziewczynką ![]() no i idę spać niedługo. Jutro z rańca muszę iść na badania krwi, potem zjem lekkie śniadanko i potem pobiegam sobie
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
1. Jak masz na imię?Paulina
2. Ile obecnie ważysz?67.9kg 3. Ile chciałabyś ważyć?57kg 4. Co ćwiczysz i jak często?biegam 3 razy w tygodniu, raz w tygodniu basen,często rower,30 days challenge:SQUATS(od wczoraj),planuję jakieś ćwiczenia areobowe w domu zacząć robić 5. Jakie masz wymiary? talia:78cm brzuch:97cm biodra:105cm udo:63cm łydka:42cm 6. Dlaczego jesteś piękna? Bo lubię siebie za to jaka jestem.
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
ooo też chcę przysiadowe wyzwanie. Poległam w 12 dniu tego ostrzejszego, ale wynikło to też trochę z braku czasu (ach, te matury)
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wytrwałam do końca![]() choć na koniec już miałam tego serdecznie dość i na razie nie mam ochoty na jakiekolwiek przysiady |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w dniu dzisiejszym, wiem że dopiero nocka, ale dziecko (synek 2latka) własnie się obudził i nie dał mi dalej spać, jak zaśnie to też się położę i dośpię.
Dla tych co zaczynają biegać, może się przyda, ja obecnie biegam od 45-60 min, w tym robię 1-2 przerwy po kilkanaście sekund. A z tym treningiem kiedyś zaczynałam, byłam w kiepskiej kondycji. Może komuś się przyda ![]() Tydzień 1 | bieg - 2 minuty | marsz - 4 minuty | powtarzać 5 razy Tydzień 2 | bieg - 3 minuty | marsz - 3 minuty | powtarzać 5 razy Tydzień 3 | bieg - 5 minut | marsz - 2,5 min. | powtarzać 4 razy Tydzień 4 | bieg - 7 minut | marsz - 3 minuty | powtarzać 3 razy Tydzień 5 | bieg - 8 minut | marsz - 2 minuty | powtarzać 3 razy Tydzień 6 | bieg - 9 minut | marsz - 2 minuty | powtarzać 2 razy Tydzień 7 | bieg - 9 minut | marsz - 1 minuta | powtarzać 3 razy Tydzień 8 | bieg - 13 minut | marsz - 2 minuty | powtarzać 2 razy Tydzień 9 | bieg - 14 minut | marsz - 1 minuta | powtarzać 1 raz Tydzień 10 | bieg - 30 minut Z tego biegać 3-4 razy na tydzień |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj zaliczyłam 50min rowerka stacjonarnego 20 pompek i 60min biegania. Teraz dopiero mi synek zasnął jak wróciłam z biegania, więc umyję się i też pójdę na troche spać
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Troche sobie pospałam, 1,5godzinki, a teraz skończyłam robić stepperek 45min, 2683kroków
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem po drugim dniu dopiero, więc sporo jeszcze przede mną
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Skalpel Chodakowskiej zaliczony, Tiffany 2 filmiki na boczki i talię też (17min), poskakam na skakance 5 min i uciekam pod prysznic, to by było tyle na dzisiaj
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
wow! to nieźle pędzisz z tym wszystkim
![]() ja się dopiero zwlekłam z łóżeczka i zjadłam śniadanie ;p |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- mialam dzisiaj isc na fitness ale butow znalesc nie moge ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- i dzisiaj zaczynam jilian 30 day shred i 6 weeks 6 paks czyli godzinka ćwiczen dziennie
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly wow! ile Ty ćwiczysz
i to w nocy jesteś niesamowita, ja bym chyba padła. dzisiaj wstałam o 7:30 wróciłam do domu o 11, cały czas chodziłam od poniedziałku zaczynam bieganie i codzienne ćwiczenia (dużo, duzo, dużo ). Będę juz po maturach, mnóstwo wolnego czasu więc zadbam o siebie ![]() dzis wieczorkiem zrobię z Mel pupę, abs i nogi. |
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko dzisiaj tak ćwiczyłam po nocach, synek nie dał mi spać, to jakoś trzeba było ten czas zająć, a przy opkazji odpokutować wczorajsze słodyczowe obżarstwo
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy dzien shreda zaliczony
i tiffoczki
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly a nie prościej wszystkie fast foody, słodycze, chipsy zaliczyć do jednego i dać sobie 100 dni. No niezłą poprzeczkę sobie dałaś, ja mam słabą wolę i najdłużej wytrzymałam 2tygodnie bez słodkiego
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No najgorzej bedzie ze słodyczami ale mysle ze z reszta jakod dam rade
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Czy można się jeszcze dołączyć?
Potrzebuje świeżości, wsparcia i motywacji Jestem na 3D chilii od wczoraj. To moje drugie podejście. Za pierwszym razem udało mi się zrzucić 3,5kg w miesiąc, ale po tygodniu majówkowym większość wróciła (żarłam jak świnia ).Teraz, prócz diety chcę dołożyć jeszcze ćwiczenia: skalpel, póki co, tylko, gdyż dieta jest niskokaloryczna i raczej nie nadaje się do stosowania z większym wysiłkiem fizycznym. Ogólnie moja zmagania z wagą trwają od ok 2 lat i chciała bym wreszcie doprowadzić to do końca, a nie wiecznie walczyć z wiatrakami na pół- diecie ![]() Jestem Arnama Wzrost: 170 Waga: 66 Cel: 56-55 Wiek: 25 Wymiary: 95/75/95
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly aha, jak tam komu wygodniej
![]() Ja fast foodów nie jem chyba ob pół roku, a chipsów od roku. Za to słodycze ciągle się do mnie uśmiechają i nie umiem im odmówić ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Witamy witamy, Diete 3D chilli czytałam kiedyś, jak dla mnie to pic na wode, bez obrazy. Ja tam wolę już zdrowe odżywianie, 5 posiłków dziennie, picie min. 2-3litry dziennie i ćwiczenia. Gdyby nie moja słabość do słodkiego chudłabym po 5kg na miesiąc A tak wychodzi od końca lutego (prawie 3 miesiące) 9,5kh straciłam. Nie dużo i nie mało
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Może i pic
Mój problem polega na tym że ciężko mi samej komponować jadłospisy, a tu mam czarno na białym. O przyprawach juz od dawna czytałam, że nie są bez znaczenia w związku z metabolizmem Mnie słodycze nie kuszą (ostatnio jedynie lodyyyyy ) za to fast foody i słone przekąski- owszem No i %% nie, nie jestem alkoholikiem, ale lubię piwko czy drineczka sobie wciągnąć i chyba to mnie najbardziej gubi, bo później i apetyt przychodzi ![]() Przy poprzednim podejściu grzeszyłam, teraz mam nadzieję że raz i porządnie się z tym uporam i będę mogła "zyć a nie umierać"
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Arnama to trzymam za Ciebie
abyś wytrwała w swoich postanowieniach.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczyłam Wasz wątek, zaczęłam czytać i przyciągnął mnie energią ![]() Miałam juz etapy zafiksowania na ćwiczenia, mam nadzieję że i tym razem, przy Was, mnie wciągnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

chętnie się przyłącze bo już sama nie daje rady! W grupie mam nadzieje coś się uda zrucić.
Mam 23 lata 70 kilo i 173 wzrosu. Moim marzeniem jest jak na razie zrzucenie chociaż 5 kilo a docelowo ważyć maksymalnie 60.. Sesja przede mna ale myślę ze na ćwiczenia znajde czas mimo wszystko!

-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) za to fast foody i słone przekąski- owszem