|
|
#61 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Weselny problem - chłopak i prezent
Cytat:
![]() Doris dobrze radzi, lepiej skomponuj taki kosz sama, bo jak kupujesz gotowy, nigdy nie będziesz miała takiego zestawu jaki chcesz, a dodatkowo może się trafić coś przeterminowanego albo z krótkim terminem, co sklep chce "wypchnąć". A dać coś przeterminowanego to już bardzo nieelegancko. No i wychodzi drożej i to sporo. Myślę, że bez problemu byś złożyła jakiś ładny koszyczek za 40-50 zl za całość. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Nawet jeśli ktoś "nie gustuje", to trudno - zawsze jest ryzyko, że z tego czy innego powodu się nie trafi z prezentem. Najwyżej schowają do szafy
|
||
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Kup kwiaty/ czekoladki, jak ja byłam osobą towarzyszącą to nigdy się nie dokładałam i odwrotnie idąc z kimś kiedy to ja byłam "głównym" gościem (wiecie o co chodzi:P) to nie chciałam żeby osoba towarzysząca się dokładała.
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
W sierpniu również mamy wesele, w sumie to mój TŻ ma a ja jestem jego os.towarzyszącą
Mimo, iż jesteśmy narzeczeństwem to on daje Młodym kopertę, ja kupuję wino i czekoladki bo tak sobie Młodzi zażyczyli. Tak samo zrobiliśmy na styczniowym weselu tylko sytuacja była odwrotna- ja Młodym dałam kasę a TŻ kupił wino. Ustaliliśmy, że dopóki nie jesteśmy małżeństwem i nie mamy wspólnego budżetu takie rozwiązanie będzie najlepsze
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym kupiła czekoladki 'wypasione' czyli nie takie gotowe z bomboniery ze sklepu, tylko takie jak np. są w centrach handlowych takie stoiska z czekoladkami i różnymi pralinami. Są naprawdę wyborne, różne kolory, kształty można wybrać jakie chcemy i dodatkowo ładnie zapakować. W warszawie, krakowie np są takie Carmello czy coś takiego i są naprawdę przepyszne. A koszt nie jest wcale jakiś większy niż jakiejś bomboniery z wedla czy czegoś innego. A wino? Półsłodkie lub półwytrawne, jakieś droższe niż za 13 zł na pewno
Ale któraś z tych opcji, bo są ludzie którzy nie cierpią win słodkich/wytrawnych.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymbardziej, że z tego co wiem, to jeszcze 2 lata temu było tylko w Warszawie a teraz rozszerza się na inne miasta. No i może być przecież w ogóle jakaś inna sieć czy firma, która takie czekoladki oferuje A jak nie, to kup jakąś firmową bombonierkę ale radzę zainwestować bo np. czekoladki terravity czy np solidarności często są pokryte takim białym nalotem, który świadczy o niewłaściwym przechowywaniu czekolady i nie są zbyt smaczne ;c
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma u mnie w mieście takich stoisk bo to serio małe miasto
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, slodycze nie musza byc z czekolady. Mozesz zamowic przez internet z orientalnego sklepu np. tureckie slodycze lokum (pycha) i rozne rodzaje orzechow w posypce, nie rozpuszcza sie na pewno, trwale sa plus cos nowego do sprobowania.
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem, że są osoby, które nie zwracają uwagi na jakość produktów, które kupują ![]() No to skoro to małe miasteczko, to może pojedź do większego, nie mówię, że odrazu do Warszawy czy gdzieś te 100km, ale z reguły zawsze tak jest, że przy małym miasteczku jest jednak jakieś większe, gdzie np jest sklep czy dom towarowy, gdzie będzie chociaż większy wybór win czy czekoladek ![]() A jak nie czekoladki to może jakaś fajna ramka na zdjęcie np. ze ślubu/sesji/wesela? |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to jeszcze nad tym nie myślałam, pewnie w piątek przed weselem udam się do galerii i coś wybiorę
Ale nie będę szalała i kupowała czekoladek za 70zł bo najpierw mi, a później im się roztopią w samochodzie. Mam u siebie Solidarność, zawsze kupuje tam słodkości. Może nawet skompletuje jakiś kosz ze słodyczami, nie powinno mnie to wynieść drożej niż 40zł plus do tego np. Martini.
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Nawet jeśli ktoś "nie gustuje", to trudno - zawsze jest ryzyko, że z tego czy innego powodu się nie trafi z prezentem. Najwyżej schowają do szafy 

nie ma u mnie w mieście takich stoisk
bo to serio małe miasto