|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cięte riposty :)
A ja zawsze odpowiadam
'jak nadejdzie taki dzień to się dowiesz' i tyle w temacie...
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#63 | |
|
zuy mod
|
Dot.: Odp: Cięte riposty :)
Cytat:
i opieprz może być na przykład podniesieniem głosu i powiedzeniem "oczep się ode mnie, do jasnej cholery to jest moje życie i moja sprawa!"
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
A ja Wam powiem, że co byście nie odpowiedziały, to ludzie i tak będą wiedzieć swoje. Tzn., że na bank marzymy o ślubie, tylko albo nikt nas nie chce, albo TZ zwleka z oświadczynami. Jest stereotyp, zwłaszcza wśród starszego pokolenia, który mówi, że marzeniem KAŻDEJ dziewczyny/kobiety jest wyjść za mąż, a jeśli mówi, że nie zamierza lub jej to nie interesuje, to zmaczy, że kłamie, bo jej wstyd...
Przykład: TŻ opowiada znajomej (osoba w wieku ok 50lat), że my nie zamierzamy brać ślubu, gdyż ja nie chcę. Reakcja znajomej: "na pewno chce, tylko nie ma odwagi żeby pierwsza zacząć temat, to byłaby ujma dla jej honoru, oświadcz się jej, to zobaczysz, jaka będzie szczęśliwa" |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
u nas skutkowało zawsze "tydzień po babci/cioci/wujka Mietka weselu"
zazwyczaj pytający robił taką minę na co zgodnie z prawdą odpowiadałam "nie wiem, proszę pytać babci/cioci/wujka Mietka" Gdy mi ktoś zarzucał, że żartuję, odpowiadałam z grobową miną "absolutnie, w takich poważnych sprawach nie śmiałabym zartować" i tyle. Temat się kończył , ale też zauważyłam prawidłowość o której pisze Nina- starsze pokolenie jest przekonane, że JA chcę slubu, tylko TŻ mi się nie oświadczył (bo się nie chwalimy tym faktem)
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
ja kiedys powiedzialam ze jestem lesbijka i niestety nasz kraj nie przewiduje w najblizszym czasie mozliwosci zalegalizowania naszego zwiazku
![]() temat sie skonczyl i nie wyplywal nigdy wiecej
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Ja raz powiedziałam dobitnie co myślę o ciągłych komentarzach, a teraz krótko ucinam: nie mam zamiaru dyskutować o swoich prywatnych sprawach. I tyle, jeśli ktoś jest inteligentny, to zada pytanie raz albo dwa i da sobie spokój. A jak ktoś jest wścibski i lubi się wtryniać w nie swoje sprawy, żadna cięta riposta nie pomoże.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cięte riposty :)
Cytat:
Wychodzenie podczas rozmowy działa na mnie jak płachta na byka,szczególnie wobec starszych stanowi dla mnie zwyczajny nietakt i olewkę, a komunikaty "to moja sprawa, nie będę o tym rozmawiać" sprawdzają się tylko na lekcjach w szóstej klasie podstawówki na wychowaniu do życia w rodzinie. Ja już wolę rzucić beztroskim "jak ciocia sponsoruje...", niż w pierwszej godzinie urodzin babci, przy dwudziestu kilku zgromadzonych osobach wyjść obrażona po słowach "kochaaaanie, Ola wzięła ślub, a jest młodsza! Kiedy ty?"
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...