|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dziwne problemy z eks-włascicielką mieszkania
Ale to każda z was przez pierwsze dwa lata płaciła jej sześć stówek co miesiąc ? A potem tamta dziewczyna dalej 600, a ty z chłopakiem 900 zł ?
Przecież w ten sposób ona by przez ten czas osiągnęła bardzo duży dochód - prawie 50 tys. Niech nie fika, bo jak nie płaciła od tego podatków, to jak jej dosolą od tego 75% podatku od dochodu z nieujawnionych źródeł, to padnie na cyce i nie wstanie. Plus tam jeszcze inne koszty. A się rzuca o 6 stówek (teraz już nie, ale od tego zaczeła), dwa gary, klucz i dywan. Wariatka jakaś Płaciliście jej do ręki czy przelewem ? |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2013-10-25 o 13:08 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
U mnie w spółdzielni można sobie wybrać, albo płaci się za wodę od ilości mieszkańców albo od zużycia licznikòw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ja napisałam? ilość lokatorów! |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorka pisała, że jej TŻ przez ten rok płacił przelewem i Autroka przez poprzednie ( bodajże ) dwa lata też. Więc w razie czego jest jak udowodnić.
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PS kiedy ja wynajmowałam mieszkania, to zdanie "woda jest w czynszu" rozumiałam tak, że jest symulacja określonej kwoty i dla mnie logiczne było, że za większe użycie zapłacimy. Nigdy nie zdarzyło mi się mieszkać na innych zasadach, dlatego, że gdyby właściciel tak robił, to teoretycznie woda mogłaby się lać 24 h na dobę na jego koszt, albo dodatkowi lokatorzy, albo student wyjedzie na weekend i nie zakręci / nikt z właścicieli takiej umowy nie zaryzykuje. Dlatego od początku wątku jestem sceptycznie nastawiona do rozwiązania tej sprawy. To jest nauczka na przyszłość, że wszystko musi być na piśmie, a nie "nie musimy płacić, bo właścicielka nam tak kiedyś powiedziała". I analogicznie: może Was jeszcze czekać kwiatek z nadwyżką za ogrzewanie. Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2013-10-26 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to nie jest ona prosta: z jednej strony symulacja zużycia wody wykonana dla 2 osób zamiast 3, a z drugiej jednak tę wodę zużyto. Ciekawe jak wyglądałoby to z prawnego punktu widzenia. Bo jeśli by pominąć kwestię niezgłoszenia TŻ autorki, to wyglądałoby to tak jak piszesz. Poskarżę się, że zawsze jak widzę Twój nick, to muszę się wody napić. Ale jednak piję gazowaną
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
To, że przez zaniedbanie tej kobiety Autorka musi nagle wyskoczyć z dużej kasy. A cały czas płaciła więcej za wynajem.
|
|
#71 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Akurat piłam, jak zakładałam konto ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Jak dla mnie sprawa się rozejdzie po kościach. Jeśli właścicielka ma rację, nie pójdzie do sądu i tak, ze względu na koszty i całe zamieszanie. Jeśli nie ma racji, nie pójdzie, bo wie, że nie ma racji. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.