|
|
#61 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Komentarz na facebooku - powód do kłótni?
Cytat:
Cytat:
no już, bo się zaraz zacznie spina ![]() emotki zabierają mi dojrzałość, nie wow, ale to nic, i tak uszanowanko |
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówisz że autorka przesadza z reakcją - ok, wg ciebie przesadza, wg niej już nie. Reakcje u ludzi są różne. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Znając życie moja reakcja byłaby taka sama jak Twoja, jednak mój Tżet wie jak bym zareagowała i czegoś takiego by nie zrobił. No nic wytłumacz, że nie podobają Ci się takie komentarze, że Ty tak nie robisz i tyle.
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a są dziewoje gotowe obrazić się na faceta za to, że inna dziewczyna lubi jego zdjęcia. w takiej sytuacji również - dla mnie byłaby to przesada, ale dla tej dziewczyny już nie. co nie znaczy, że ja zrobiłam coś źle |
||
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile związków rozbił facebook.
Myślę, że autorka przesada, nie napisał, niczego co przekracza jakieś granice. Tym bardziej, że ją też komplementuje, widocznie jest jednym z tych dla których są one naturalne. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-12-16 o 19:03 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
W głowie mi się nie mieści, że można o coś takiego robić raban.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Komplementy są naturalne... ale nie w Polsce... masakra ;d
|
|
|
|
|
#68 |
|
lokalna gwiazda
|
A pomyśleć, gdyby tak autorka szła sobie ulicą z mężem, spotkaliby jakąś jego znajomą i on powiedziałby do tejże znajomej: Wyglądasz pięknie jak zwykle. To wtedy co? Strzeliłaby męża w łeb? Kazała odwołać komplement, bo godzi w jej godność jako żony?
|
|
|
|
|
#69 | |
|
BAN stały
|
na moje to strzeliłaś ciężkiego dość focha, ale nie przejmuj się tak :P, następny razem koleś się zastanowi, jak mu się zachce podrywać laski na fejsie (albo wywali Cię ze znajomych
) ^^ ![]() Nie wiem co za maniera robić dziewoi taki obciach ; mieć niewiastę i słodzić obcym lasencjom tak na oczach wszystkich :P ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
, jeszcze może co innego powiedzieć komuś komplement, pod wpływem chwili, słyszą może góra 2 osoby, ale raczej wygląda to mało ciekawie, jak każdy może sobie wejść i poczytać jak facet robi chcący niechcący maślane ślipia do innych :P
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
sissy that walk
|
O raju, ale jakie maślane ślipia? Nie napisał że pragnie spędzić z nią gorącą noc, tylko że ślicznie wygląda. Własnej siostrze tak mówię. Poza tym wściekanie się o to, że znajomi zobaczą że Zenek Baśce komplement strzelił, to takie trochę co ludzie powiedzom.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-12-17 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, można wyrazić opinie w różny sposób ,np. napisać jesteś śliczna i ponętna,albo szarpałbym cię jak reksio szynkę .sens jest ten sam,ale kultura wypowiedzi odmienna
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
No nie przesadzajcie, to że facet jes w związku nie oznacza, że nie może powiedzieć, że ładnie czy slicznie wygląda... Nie przeginajmy w żadna ze stron. może jeszcze facet ma unikać innych kobiet bo jest w związku? Skomplementował swoją koleżankę i tyle, pewnie nawet nie pamiętał, że takie cos napisał. Poza tym co z tego, że nie miałaś tej jego koleżanki w znajomych? Wyobraź sobie, że Twój partner zna masę osób których Ty nie znasz i vice versa. Dla mnie to przesadziłaś i to bardzo. Przecież on nawet z nia flirtował. jak byłem w związku to też zdarzało mi się powiedzieć koleżankce i to, o zgrozo, nawet prosto w oczy, że pięknie wyglada w danej sukience... Cóż z tego, że tak powiedziałem, skoro byłem zakochany po uszy w swojej partnerce?
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo rozumiem jeszcze, że koleżanka ma nowy ciuch, powiedzenie 'o nowa sukienka, bardzo ładna' to nic strasznego. Ale powiedzenie, że jest śliczna jak zawsze to trochę zalatuje tanim flirtem
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Tak, a ta dziewczyna po prostu zapiała z zachwytu, bo zobaczyła komentarz na fejsbuku
. Naprawdę nie przesadzajmy. Czułe wyznania? Czułe byłoby gdyby zaczął komplementować jej sylwetke w tej sukience, gdyby zaczał naprawdę sypac jakimis porównaniami jakimi faceci obdarzają kobiety, którym chca zaimponować... no ale zwykłe powiedzenie, że wyglądasz ślicznie jak zawsze? Może miał jej powiedzieć, że była sliczna gdy był singlem a teraz może byc co najwyżej ładna :P? Nie przesadzajmy to przeciez tylko komentarz. No chyba nie podejrzewasz, że dziewczyna po takim "arcykomplemencie" ściągnie majtki przez głowę :P. Nie djmy się zwariowac
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się pogubiłam, ale... skąd obce osoby? toż to jego koleżanka była?
|
|
|
|
|
#78 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to nie była obca osoba tylko ktoś kogo on znał. No i czasami mam wrażenie, że dla niektórych komplement to zło, a jeszcze niektórzy nie potrafią ich przyjmować.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykluczając kobiety - w 100% ze strony mężczyzn była to próba flirtu, bądź takiego czy innego przypodobania się [np. 'kobiety będą uważały mnie za fajnego i będę popularny']. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli słyszę komplementy od obcych facetów to ich głównym celem jest podryw mojej szanownej osoby. A od znajomych płci męskiej to jest to sympatia z pewną dozą flirtu. ![]() I żeby nie było lubię komplementy, sama je często prawię innym, jednak widzę delikatną różnicę w tekście "Masz genialną koszulkę, świetnie w niej wyglądasz", a w "Mega męsko w tym tiszercie wyglądasz i aż bym schrupała" :P |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
a jak byście zareagowały jakby jakaś koleżanka napisała waszemu facetowi komentarz typu "tęsknię za tobą (...) "?
mnie to zezłościło, bo jednak nie musiała tego pisać tak na widoku żeby wszyscy widzieli... |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie trochę przesada... Potrzebujesz zapewnień od faceta, że tylko ty jesteś piękna, najpiękniejsza, najcudowniejsza? Skoro z tobą jest, to jesteś, nie musisz się na niego wydzierać, bo po którejś takiej akcji uzna, że jesteś dziwna.
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh, zaczynam się cieszyć, że mój facet ma tak nudne konto na fb, nic tam się nie dzieje, więc nie mam co rozkminiać
|
|
|
|
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż autorki biorąc sobie za żone taką kobietę powinien znac jej potrzeby i je akceptować? tobie pewnie nie odpowiadałaby taka reakcja,wiec nie rozumiem twojej krytyki. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|||
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
nie zwyzywałam go, ani się nie obraziłam.ale powiedziałam,ze nie podoba mi się takie coś, zresztą wtedy go nie było w kraju
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt mężczyźnie nie odmawia poczucia estetyki i dostrzegania ładnych kobiet. Natomiast informowanie tych kobiet o tym, że uważa się je za piękne odbieram jako chęć flirtu, bo innego powodu dla mówienia takich rzeczy nie znajduję
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jakiś czas temu trochę mi się organizm ogarnął wagowo, od tego czasu dość często słyszę komplementy od kobiet i od mężczyzn. W życiu bym nie wpadła na to, że " ale ci się zgrabniutki kuperek zrobił" od mojego wieloletniego kumpla, męża koleżanki, jest próbą poderwania mnie. Ani mojemu lubemu nie przyszło do głowy, że "uuu, jaka figura!ślicznie!" od jego rok nie widzianego żonatego kolegi, to zaproszenie mnie do zostania jego kochanką. Kwestia podejścia do tematu po prostu, dla niektórych byłby to poważny zgrzyt, dla innych nie.
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzmy, że Wasz mężczyzna jest z Wami na spacerze, mijacie urodziwą kobietę na ławce. On podchodzi do niej i mówi 'jesteś śliczna, chciałem, żebyś o tym wiedziała, bo zrobiłaś na mnei wrażenie'. Wszystko będzie ok?
Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-12-17 o 15:52 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

:3 dają albo zakochani panowie albo zakochane "przyjaciółeczki" zazwyczaj w wieku nastoletnim, u starszych osób jest to zazwyczaj ironia lub zbijanie sie z czegoś okraszone takimi emotami. I tak właściwie zastanawiam się ile masz lat,bo zazwyczaj osoby dojrzałe nie potrzebują emotek tego typu by przekazac treść że ktoś ma ładne zdjęcie lub dobrze na nim wyszedł