|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lewe zwolnienia, L4
Cytat:
Łatwo grać kryształ, jak się nigdy nie miało okazji ubrudzić, ciężej jak faktycznie trzeba tą swoją sprawiedliwość przetestować, wtedy się okazuje, że jednak tak cudnym się nie jest
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to mnie upoważnia do oszustwa? NIE, To takie tłumaczenie jak "miał ciężkie dzieciństwo, wyrastał w biedzie dlatego zabił/ukradł/zniszczył" |
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam, że mam dziecko ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak mowie o oszustwie, nie o zaradności, czy podobnie traktujesz tez swojego pracodawcę? Skąd wiesz że na studiach nie pracowałam? |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio traktujesz lewe l4 załatwione raz przez cale studia jako oszustwo stulecia? Bo odnoszę takie wrażenie. W obecnych czasach nie warto być uczciwym cały czas, serio
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dramatyzuj, nie jest to oszustwo stulecia. Jak komuś to lata to niech lata, nie mi oceniać czyjąś moralność czy nawracać, ale jak już miała tyle odwagi żeby załatwiać lewe zwolnienie, czyli namawiać lekarza do poświadczenia nieprawdy, to niech mówi o oszustwie a nie "zaradności"
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym jak już na studiach ktoś kombinuje i nie gra uczciwie to co będzie w pracy? I bardzo mi przykro że nie toleruje oszustw, no kurna przepraszam na wizażu za to chyba setny raz, nie i już. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zaraz się okaże, że filozofię ![]() Tak, podobnie traktuję pracodawcę bo w życiu trzeba być cwanym, a nie byc sierotą, która daje się wykorzystywać na każdym kroku. Jeżeli mój pracodawca wykorzystuje mnie, dając mi grosze i nie dając umowy to dlaczego ja mam byc uczciwa? Jeśli pracodawca docenia moją pracę i wypłaca godziwe wynagrodzenie to zasługuje na moją uczciwość, w innym wypadku NIE. |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
No nie widzę informacji potwierdzającej twojego studiowania, więc udowodnij mi mój brak spostrzegawczości .
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech mi ktoś do cholery pokaże post, w którym dacn informuje, że skończyła studia medyczne, bądź że pracuje jako lekarz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie tematu: uważam, że każdy powinien zająć się swoim życiem i nie interesować się czy ktoś coś robi nie tak.
Co do mnie, to sama przez większość liceum chorowałam i uczyłam się w domu [nie miałam indywidualnego nauczania]. Kiedy przychodziło do klasówek, będąc w szkole, zawsze zaliczałam je na dobrą ocenę. Był taki moment, że klasa poszła do wychowawczyni ze skargą [wtf!? ] że dlaczego ja mam dobre stopnie i nie chodzę do szkoły, a oni muszą.Zadziwia mnie dlaczego również obecność na studiach jest musem i ci wykładowcy, którzy nie dopuszczą do egzaminu, bo "nie było cię na zajęciach". Chore. Co kogo obchodzi, że kogoś nie było. Potrafi i zda-sprawa jasna |
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez izunia19l Czas edycji: 2014-04-16 o 13:18 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie dogadacie się, waszą mentalność dzielą lata świetlne
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
Was tak serio interesuje życie innych osób? Nie ma nic bardziej zaściankowego niż "a nie może być tak żeby Zośka miała lepiej". Wychodzi słoma z butów
."Działamy jako społeczeństwo" że co? ? Rozumiem że jak dostaniesz awans to dziękujęsz koleżankom z pracy? Absurd. |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak za awans naukowy podziekuje tez wspolpracownikom za wspieranie mnie i pomoc. Latwiej osiaga sie cele wspolpracujac niz kiedy sie kombinuje jak to zrobic zeby inni robili za mnie. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcesz coś zmienić to startuj do sejmu ![]() I nigdzie nie chodzi mi o to "by inni robili za mnie". Chodzi mi o polskie podejście- nie możesz człowieku mieć lepiej niż inny. Pisałam przykład studiów, gdzie trzeba siedzieć i słuchać, bo przecież inni muszą. A podobno egzaminuje się z wiedzy... Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-04-16 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiedz mi gdzie !!!! napisalam ze mnie boli ze ktos ma w zyciu lepiej ? Bo wiesz mnie noe boli to ze inni zarabiaja wiecej maaj lepsze samochody czy ladniejsza figure nie placze w poduszke z tego powodu i na pewno nie zycze nikomu zle z zazdrosci. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-04-16 o 14:06 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to ustaliłysmy, że na studia wystarczy zwykłe zwolnienie i na tym opiera się cały wątek. Jak nie potrafisz przeczytać dokładnie kilku stron to nie bedę komentować twoich studiów i pracy
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie paranoja jest, że w razie każdej nieobecności na zajęciach potrzebne jest zwolnienie lekarskie. Rozumiem, że obecność na laboratoriach i cwiczeniach jest istotna, ale teraz doszło do tego, że lecę do lekarza ze zwykłą biegunką jednodniową, byleby mieć papierek usprawiedliwiający..
Lewych zwolnień nie praktykuję. Jednak, jestem w stanie zrozumieć niektóre sytuacje, bo niestety świat nie jest tylko różowy i nie każdy wykładowca zrozumie, że nie byłam na zajęciach, bo na przykład byłam na pogrzebie bliskiej osoby. Niektórzy mają problem nawet, gdy jest zwolnienie lekarskie, wymagają 100% obecności. |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgadzam się z dacn ale ty to już tu odstawiasz komedię, zapraszam do zapoznania się z tytułem wątku.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-04-16 o 15:48 |
|
|
|
|
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Z lataniem do lekarza z jednodniową biegunką się zgadzam jest to kiepskie rozwiązanie, ale później będzie tak samo- nie ma w Polsce jak to ma miejsce w innych krajach tzw dni na chorowanie ( lekkie) kiedy wystarczy telefon pracownika i nie trzeba przynosić zwolnień. Lewe zwolnienie to nie świstek czy na studiach czy do pracy ale jak już napisałam jest to orzeczenie o stanie zdrowia zawierające nieprawdę. |
||
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przeczytaj po raz kolejny wątek, bo nie przypominam sobie abym pisała o dziecku SPRYCIULO |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś o rodzinie tak że można było się domyślać, jak się okazało niesłusznie że masz w domu co najmniej dwójkę maluchów. Jak masz tylko studia i pracę i nie wyrabiasz i się nie wyrabiasz i twierdzisz że świetnie dajesz radę to "coś się tu nie zgadza" |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie toleruję cwaniactwa i oszustwa. O ile lewe zwolnienie raz na jakiś czas jestem w stanie zaakceptować, to regularnie lewe usprawiedliwienia lub oszustwa w postaci L4 nie powinny być tolerowane. Tutaj jakby ktoś to zgłosił, to ''donosiciel''. W bardziej świadomym społeczeństwie było by to uznane za działanie dla dobra społeczeństwa. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
A co do studiów, skoro nie jesteś w stanie sobie na nich radzić bez oszustw, powinnać je po prostu rzucić lub zostać wyrzucona. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.