Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 11:36   #61
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Dziewczyny, jak u Was wygląda ostateczne rozliczenie z salą? Płacicie łącznie np. przelewem, czy każde płaci za swoich? A może gotówką?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:46   #62
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

AAA to tak jak "wycieczka do zoo", TŻ też robi tę zabawę, z karniakami oczywiscie ale PM nie bierze udziału. Duuużo smiechu jest
Ja u kuzynki na weselu brałam udział w "wycieczce do zoo" i wujek Pana Młodego był już taki wesolutki że jak biegł z impetem żeby zdążyć przed swoim "rywalem" nie patrzył gdzie siada i z rozpędu siadał mi za każdym razem na kolana. Śmiałam się tak, że nie potrafiłam biec jak mnie wyczytał

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak u Was wygląda ostateczne rozliczenie z salą? Płacicie łącznie np. przelewem, czy każde płaci za swoich? A może gotówką?
My mamy czas do trzech dni po weselu na uregulowanie należności z salą. Forma płatności nieznana, bo nawet o to nie zapytałam Ale jeszcze zapytam My z tż ustaliliśmy kto ile ma uzbierać (każdy za swoich) dodam, że sami robimy wesele. Kasę oczywiście na sali damy całość od nas za wszystkich gości.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:48   #63
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
My płaciliśmy gotówkę, w niedziele. Za całe wesele płaciliśmy sami. I nie było ''moi, Twoi''. Po prostu zbieraliśmy pieniądze jakiś czas
Stary 2014-07-16, 11:57   #64
anka1897
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dobra, teraz doradźcie:
garnitur granatowy
muszka granatowa
koszula śnieżna biel
jaki kolor poszetki? W sklepie przymierzał biało- srebrną i wyglądało ciekawie, gorzej z ceną poszetki
Mój przy podobnym zestawieniu kolorystycznym (krawat biały) miał białą poszetkę z granatowym obszyciem. Wyglądało b. fajnie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Był kiedyś ten temat, ale jakie winietki robicie dla siebie? Piszecie swoje nazwisko? Jeśli tak, to stare czy nowe? Pani czy panna?

I przypominam się z przelicznikiem piwa, ile butelek na osobę? Ktoś kupuje sam?
mieliśmy Pani Młoda, Pan Młody. Piwa przy 97 osobach kupiliśmy 4 zgrzewki a poszło 2,5.

21klaudyna śliczne pudełko widziałam u Karoliny, że już gotowe

mimi_77 Ślicznie wyglądasz w sukience! Fryzura pasuje.

Cytat:
Każde z nas miało przygotowane pieniądze za gości, przelaliśmy je przed weselem na jedno konto i w poniedziałek po poprawinach zrobiliśmy przelew na konto właścicieli. Mieliśmy płacić gotówką, ale stwierdziliśmy, że dużą kwotę lepiej przelewem..

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:57   #65
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Melduję się
Zostaje miesiąc, o maamo
Myśmy płacili zaliczkę do ręki, parę dni przed weselem 1/2 kwoty też do ręki, reszta tuż po weselu (pewnie w pon. podjedziemy i zapłacimy)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:07   #66
rabbitka
Rozeznanie

Melduje sie i ja
Klaudyna pudelko cudne
Mimi bardzo ladnie Ci w sukience, ale to bolerko nie bardzo mi pasuje, ale ja jestem antybolerkowa

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:07   #67
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

fascinata, 21klaudyna, mimi_77 dzięki Wam kochane kobietki za pocieszenie odnośnie braku kiecek W piątek ruszam na łowy z teściową, a jutro chyba z moją mamą - oby coś w końcu znalazły a przy okazji może ja coś znajdę na wesele do kuzyna 2.08 bo też jestem bez kreacji

bardorja też Cię podziwiam jak znajdujesz czas przy maluszku, ja przy mojej 2-letniej chrześnicy wysiadam normalnie, ona ma tyle energii że szok

KaMilka4891 gratki ustaleń a tort zapowiada się bardzo smakowicie

Sunrise28 gratki załatwionych spraw i powodzenia jutro przy odbiorze sukienki Co do rozliczenia to my za salę płacimy po weselu

activelifestyle powodzenia na dzisiejszej próbnej fryzurze i na przymiarce czekamy na fotki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 12:13   #68
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
nie pamietam kto sie martwił o sukienke? Pieknie wygladasz
To chyba ja? Jeśli tak, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, nam też dużo osób odmówiło, ale w sumie olewam to, bo nie wiedzą, co tracą I przynajmniej wiem, że będą z nami ci, którym naprawdę zależy
Rozmiar 32? Ale kruszynka z Ciebie
Też sobie tak zaczynam myśleć A takie atrakcje szykujemy...

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
My nagrywaliśmy sami, aparatem jakość może nie najlepsza, ale wyszło naprawdę fajnie, rodzice b. zadowoleni mama się popłakała oczywiście nie pokazywaliśmy tego na weselu, dopiero w niedzielę w domu sobie obejrzeli
Bardzo fajny pomysł! Może go wykorzystamy...

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Konkardia uważam, że super wyglądasz w tej sukni, faktycznie gorset mógłby być krótszy, ale poza tym jest super
Dzięki za opinię! Torcik będziecie mieć pychotkowy! I dobrze, że to urban legend! Cały dzień wczoraj myślałam o tym biednym chłopaku...

Cytat:
Gotówka, w poniedziałek po weselu

Wczoraj odebrałam bielutkie, atłasowe buty z salonu, no i chcąc je przetestować stwierdziliśmy z TŻ, że sobie nasz układzik zatańczymy, żebym zobaczyła jak się w nich tańczy (10 cm ). On też założył swoje nowe buty garniturowe. Po przetańczeniu piosenki, gdy wszystko było w jak najlepszym porządku, okazało się, że mam mega czarne krechy na białych butach! Nie mam pojęcia, kiedy TŻ mi te buty zdeptał, tańczyło się całkiem spoko Na szczęście udało się je doprowadzić do stanu względnej czystości, aczkolwiek śnieżnobiałe to one już chyba nigdy nie będą...
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:24   #69
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

witam w nowym wątku

prawdopodobnie w tym wątku znajdzie się moja relacja ślubna
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:26   #70
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku

prawdopodobnie w tym wątku znajdzie się moja relacja ślubna
Twoja tak jak ja chce tu moją jeszcze wcisnąć z 29.08.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:30   #71
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My mamy czas do trzech dni po weselu na uregulowanie należności z salą. Forma płatności nieznana, bo nawet o to nie zapytałam Ale jeszcze zapytam My z tż ustaliliśmy kto ile ma uzbierać (każdy za swoich) dodam, że sami robimy wesele. Kasę oczywiście na sali damy całość od nas za wszystkich gości.
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
My płaciliśmy gotówkę, w niedziele. Za całe wesele płaciliśmy sami. I nie było ''moi, Twoi''. Po prostu zbieraliśmy pieniądze jakiś czas
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Każde z nas miało przygotowane pieniądze za gości, przelaliśmy je przed weselem na jedno konto i w poniedziałek po poprawinach zrobiliśmy przelew na konto właścicieli. Mieliśmy płacić gotówką, ale stwierdziliśmy, że dużą kwotę lepiej przelewem..
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Melduję się
Zostaje miesiąc, o maamo
Myśmy płacili zaliczkę do ręki, parę dni przed weselem 1/2 kwoty też do ręki, reszta tuż po weselu (pewnie w pon. podjedziemy i zapłacimy)
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Sunrise28 gratki załatwionych spraw i powodzenia jutro przy odbiorze sukienki Co do rozliczenia to my za salę płacimy po weselu
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

Gotówka, w poniedziałek po weselu
Dzięki za wszystkie odpowiedzi

Ja właśnie dziś dokopałam się do umowy i widzę, że my mamy wpłacić całość na 10 dni przed ślubem. Zdziwiło mnie to trochę ale no cóż, jak się ma sklerozę to tak jest :P
Stary 2014-07-16, 12:43   #72
mimi_77
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Powiedzcie mi - czy piwo wstawiacie na wesele czy poprawiny?

My chcielismy na wesele ale nam odradzono... TŻ tez widział na jednym weselu co sie dzieje jak się miesza. Wiadomo, że nasze towarzystwo chyba takie nie bedzie. Ale jednak nie chciałabym sprzatac rzygów Dlatego 2 beczki w piwem z nalewaka wstawiamy na poprawiny. A na wesele symbolicznie - pare Reddsów, kilkanaście butelkowych. Myslicie , że to ma sens? Czy w albo w ogóle albo w calosci dla wszystkich?

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:45   #73
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
U nas każdy za swoich gotówką po poprawinach (chyba), tzn. każde z rodziców przywiezie swoją kasę i wręczymy razem po poprawinach

Witam się w nowym wątku
Dawno mnie nie było, i teraz też pewnie często mnie nie będzie, ciągle jest coś do roboty, w końcu zostało 45 dni
2.08. mam próbny makijaż i wieczór panieński.... z tym, że makijaż mam w moich okolicach, a panieński w stolicy, więc będę musiała 100km przejechać i nie dowiedziałam się od druhny, tylko od koleżanki, że mam akurat w tym dniu. W ogóle ta moja druhna jakaś średnio rozgarnięta jest, myślałam, że jest lepszą organizatorką.

Właśnie odwiedził nas drużba, kawalerski będzie w połowie sierpnia, będzie paintball i meta w barze. Fajnie, tż bardzo chciał paintball, także super Mają wynająć busa. U mnie ma być podobno start gdzieś, a potem do klubu. Tyle wiem. Siostra mojego brata nie jest podobno zadowolona z wyboru klubu, ale ja nic nie wiem, jaki to będzie klub boję się trochę, że towarzystwo się rozwieje w klubie i będzie lipnie.
No ale zobaczymy, nie ma co marudzić przed myślicie, że założenie na panieński tego samego zestawu, co na poprawiny, będzie okej? Ten sam zestaw planuję też wdziać na chrzciny pierwszego dziecka o ile wejdę w niego

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:48   #74
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
My chcielismy na wesele ale nam odradzono... TŻ tez widział na jednym weselu co sie dzieje jak się miesza. Wiadomo, że nasze towarzystwo chyba takie nie bedzie. Ale jednak nie chciałabym sprzatac rzygów Dlatego 2 beczki w piwem z nalewaka wstawiamy na poprawiny. A na wesele symbolicznie - pare Reddsów, kilkanaście butelkowych. Myslicie , że to ma sens? Czy w albo w ogóle albo w calosci dla wszystkich?
ja jestem przeciwniczką piwa na weselu, a tż zwolennikiem i rozwiązaliśmy to tak, że kupujemy piwo na poprawiny i jeśli jakiś gość podczas wesela będzie miał wyraźne życzenie, to obsługa ma nas zapytać czy może mu podać piwo z puli na poprawiny. my oczywiście powiemy tak. ale przynajmniej nie będzie takiej sytuacji, że piwo stoi na stole i kusi. prawda jest taka, że większość facetów jak tylko zobaczy piwo na stole to na pewno po nie sięgnie na początku imprezy. a później różnie to się dzieje :d

a co do rzygów, to nas menagerka zapewniła, że prawie na każdym weselu ktoś rzyga i nie mamy się co przejmować

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-07-16 o 12:50
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:56   #75
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Właśnie odwiedził nas drużba, kawalerski będzie w połowie sierpnia, będzie paintball i meta w barze. Fajnie, tż bardzo chciał paintball, także super Mają wynająć busa. U mnie ma być podobno start gdzieś, a potem do klubu. Tyle wiem. Siostra mojego brata nie jest podobno zadowolona z wyboru klubu, ale ja nic nie wiem, jaki to będzie klub boję się trochę, że towarzystwo się rozwieje w klubie i będzie lipnie.
No ale zobaczymy, nie ma co marudzić przed myślicie, że założenie na panieński tego samego zestawu, co na poprawiny, będzie okej? Ten sam zestaw planuję też wdziać na chrzciny pierwszego dziecka o ile wejdę w niego
Mój Tż też miał paintballa i potem łazili od baru do baru
A teraz ma pięknego sinika w okolicach nerki :P
Dobrze, że nie boli :P

Ja byłam w klubie od mniej więcej 21 do 4 :P
Zostały ze mną wszystkie dziewczyny, żadna sobie wcześniej nie poszła, a potem jeszcze na beforek poszłyśmy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 12:56   #76
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891
Agnessssa śliczna ta biżuteria
Dziękuje

80 dni do ślubu

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2014-07-16 o 12:58
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:00   #77
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że będziesz największą gadułą Kiedyś się zastanawiałam jak Ty znajdujesz czas na forum przy swojej małej kruszynce? Jak ja się opiekuje od mojej siostry 2 i 3 letnimi dziećmi to ledwo znajduje czas żeby się napić
Kochana moja moj syn jest tak grzecznym dzieckiem
że namawia na wszystko. Czasami mówię mu: teraz ty się pobawisz w łożeczku grzecznie a mama zajrzy do ślubnych dziewczyn i siedzi i się bawi, wiem że mało jeszcze rozumie i pewnie mu to obojętne co gadam byle go zainteresować czymś.

Cytat:

my płacimy 7 dni przed weselem przelewem każdy za swoich gości.

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

bardorja też Cię podziwiam jak znajdujesz czas przy maluszku, ja przy mojej 2-letniej chrześnicy wysiadam normalnie, ona ma tyle energii że szok
Mój ma 8 miesięcy także jeszcze biegać zanim nie muszę ale już lada chwilą będę
poza tym wiecie jestem wciąż na macierzynskim a potem wychowawczy.
ostatnio miałam klientelę w domu a nie było z kim zostawić małego ale jej to nie przeszkadzało trochę się obawialaw że może marudzic ale siedział w swoim krzeselku i przyglądał się co robię od czasu do czasu zajmował się sobą. złoty dzieciak. Narazie zobaczymy Jak będzie starszy

Ją odpoczywam i sprawy ślubne ustały ale jak tylko wrócimy to spotkanie z managerem, ostatnie spotkanie w poradni rodzinnej, kupno obrączek i garnitur tz oraz załatwianie dekoracji
No i zamówiłam księgę gości jak przyjdzie do wstawie fote
Teraz co chwilą będę tu zaglądać bo rodzice tz nawzajem wyrwyaja sobie małego więc mam wolne )) opalanko!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:04   #78
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja jestem przeciwniczką piwa na weselu, a tż zwolennikiem i rozwiązaliśmy to tak, że kupujemy piwo na poprawiny i jeśli jakiś gość podczas wesela będzie miał wyraźne życzenie, to obsługa ma nas zapytać czy może mu podać piwo z puli na poprawiny. my oczywiście powiemy tak. ale przynajmniej nie będzie takiej sytuacji, że piwo stoi na stole i kusi. prawda jest taka, że większość facetów jak tylko zobaczy piwo na stole to na pewno po nie sięgnie na początku imprezy. a później różnie to się dzieje :d

a co do rzygów, to nas menagerka zapewniła, że prawie na każdym weselu ktoś rzyga i nie mamy się co przejmować
Dobry pomysł

Wiadomo, kazdemu się zdarzy Ale nie chcę żeby co drugi facet tak mial bo jak napisałaś "piwo kusi" niestety... Nie wiem co oni mają

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:08   #79
moskit30
Raczkowanie

my placimy zarestaurcje w niedziele , jako ze pierwszym daniem po obiedzie bedzie gril to bedzie podane do niego piwko
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 13:12   #80
Konkardia
Wtajemniczenie

bardoja Super, że masz takiego złotego dzieciaczka! Jestem przekonana, że moje będą małymi diabełkami... po tatusiu

Znalazłam zdjęcia ozdób, które są w moim kościele. Jestem zaskoczona, bo są całkiem, całkiem (a nasłuchałam się, że taaakie kiepskie...), ale szkoda że sztuczne Płacimy za nie po 150 zł (), a 4 pary mają ślub w ten sam dzień. Ale chyba mi wszystko jedno co będzie w kościele... i tak nikt na to nie zwraca uwagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard03.jpg (61,0 KB, 93 załadowań)
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:15   #81
Sunset89
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
Coraz bardziej odczuwam, że to już niedługo po ilości zaproszeń, jaka została nam do rozdania Najlepsze jest to, że oboje mamy zaproszeń trochę 'ponad limit' a póki co WSZYSCY potwierdzają. Kurczę, ja wiem, że to pierwsze wesela w obu rodzinach od ładnych paru lat, ale nie spodziewaliśmy się takiej sytuacji i teraz mamy stresa, czy wszyscy się zmieszczą
9 sierpnia mój panieński, czas leci jak wściekły
Wybrałam wstępnie bukiet, będzie coś takiego i zastanawiam się, czy nie dodać do środka trochę zielonej chryzantemy santini??? Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1331205625_3_oryginal.jpg (139,0 KB, 20 załadowań)
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:16   #82
cude
Zadomowienie

KaMilka4891 piękny tort

Sunrise28, rodzice TŻta przelali mu na konto kwotę z zaznaczeniem, że z tej sumy opłacają swoich gości. Mamy oddzielnie salę i catering, za salę płacimy gotówką. Z cateringiem jeszcze o tym nie rozmawiałam, ale na raczej przelew. 80% kwoty płacimy tydzień przed.

anka1897 bardzo mało poszło, ja sama wypiję zgrzewkę;P

mimi, ja chcę tylko na poprawiny, TŻ także na wesele, więc pewnie wystawimy też na wesele.

Swoją drogą, dajecie na poprawinach wódkę?

Sukni nie ma, będzie w poniedziałek. Sporo spraw na poniedziałek się zbiera.
Umówiłam się na hybrydy-35 zł, w promocji, to dużo czy mało, że mam sie martwić?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:29   #83
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Umówiłam się na hybrydy-35 zł, w promocji, to dużo czy mało, że mam sie martwić?
W Warszawie manicure hybrydowy to koszt ok 75 zł, cena wydaje się ok jak w promocji
Stary 2014-07-16, 14:06   #84
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Melduję się
Zostaje miesiąc, o maamo
my dokładnie tam samo bedziemy sie rozliczać.

no wlasnie..
miesiąc do ślubu !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-16, 14:12   #85
cornflower_girl
Zakorzenienie

mimi Mimo problemów z ciężarem włosów, fryzura wyszła bardzo pięknie, idealnie pasuje do sukienki (obłędny, tiulowy dół)

Wymówka przykra, widać, że zmyślona...

U nas będzie piwo na weselu, co chwilę słyszymy opinie, że świetnie sprawdza się w upały. Na weselu ludzie raczej mają taką wiedzę odnośnie tego, co i jak pić, żeby się nie zaliczyć wtyopy życia.

kallina_2014 Coś doradzimy, pokazywałaś może sukienkę? Mogłam coś przegapić

zły jeż Masz już swój typ makijazu na próbę?

Buczorek Ładny, ładny

Konkardia Ojej, naprawde jesteś bardzo szczuplutka Myślę, że skrócenie gorsetu nic Ci nie zaszkodzi.

Dekoracja byłaby ładna, gdyby te kwiaty nie były sztuczne. To tak można? W przepisach liturgicznych podobno sztuczne kwiaty w kościele są zabronione - np. tutajjest co nieco na ten temat. A cena niestety duża

Kulbensikowa O, jak fajnie, że pooglądacie sukienki, Tobie tez ta przymiarka się przyda

21klaudyna Moja teściowa też nie ma kiecki, a do ślubu 10 dni. Co gorsza nic w Krakowie jej się nie podoba, a na szycie trochę za późno.

Sunrise A jaką dekorację wybraliście?

Kamilka Bardzo ładne wykonane torty z Twojej cukierni - smaki są obłędne Wasz wybrany tort też mi wpadł w oko

Sunset89Santini będzie bardzo ładnie wyglądać w Twoim bukiecie - jest niesamowicie radosny i pozytywny

Co do karety i wycieczki zoo - znałam te zabawy wcześniej i to w wersji bezalkoholowej. Była kupa śmiechu i bez karniaków

Wszystkim PM-kom z 16 sierpnia - powodzenia na ostatniej prostej przygotowań

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:20   #86
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
My mamy wspólną kasę, zaliczki wpłacaliśmy gotówką, więc resztę pewnie też, mamy to zrobić dwa tygodnie przed ślubem, chociaż uważam, że to nie jest w porządku, bo powinno się płacić po wykonanej usłudze

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Powiedzcie mi - czy piwo wstawiacie na wesele czy poprawiny?

my piwo dajemy na poprawony tylko, zastanawiamy się tez nad kolorkami, szczególnie whisky, bo menadżer sali powiedział nam, że faceci jak zobaczą łiskacza to biorą butelkę do stołu i łoją do końca, a jak już opróżnią wszystko to albo mieszają, albo (autentyczna sytuacja z naszej sali!!!) goście taryfą sobie domawiają!!! my mamy tego niewiele, więc może też być taka sytuacja i wolimy jej uniknąć, więc albo dokupimy albo postawimy na poprawiny dopiero
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U nas każdy za swoich gotówką po poprawinach (chyba), tzn. każde z rodziców przywiezie swoją kasę i wręczymy razem po poprawinach

Witam się w nowym wątku
Dawno mnie nie było, i teraz też pewnie często mnie nie będzie, ciągle jest coś do roboty, w końcu zostało 45 dni
2.08. mam próbny makijaż i wieczór panieński.... z tym, że makijaż mam w moich okolicach, a panieński w stolicy, więc będę musiała 100km przejechać i nie dowiedziałam się od druhny, tylko od koleżanki, że mam akurat w tym dniu. W ogóle ta moja druhna jakaś średnio rozgarnięta jest, myślałam, że jest lepszą organizatorką.

czyli Twoja siostra??
a co do stroju to moja kumpela wystąpiła w tej samej sukience i wyglądała super
Cytat:
KaMilka4891 piękny tort

Sukni nie ma, będzie w poniedziałek. Sporo spraw na poniedziałek się zbiera.
dzięki
będzie na poprawinach wódka, ta która zostanie z wesela
a za pazurki tanioszka
Stary 2014-07-16, 14:21   #87
moskit30
Raczkowanie

Umówiłam się na hybrydy-35 zł, w promocji, to dużo czy mało, że mam sie martwić?[/QU

cena ok

moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:21   #88
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Gotówką tydz przed ślubem. Każdy placi za swoich.

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 25 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:28   #89
madziara889
Zakorzenienie

Moja mamuśka poszła dzisiaj szukać sukienki na wesele, ciekawe w jakim humorze wróci

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Poprawiny bez wódki to nie poprawiny
Tylko, że na odchodne nie dajemy wódki tylko samo ciasto.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:30   #90
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Sunrise A jaką dekorację wybraliście?
Co drugą ławkę będzie powieszona róża z wstążką, a przed ołtarzem będą stały dwa wazony z liliami i mieczykami oraz świece
Wszystkie kwiaty koloru białego

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
My mamy wspólną kasę, zaliczki wpłacaliśmy gotówką, więc resztę pewnie też, mamy to zrobić dwa tygodnie przed ślubem, chociaż uważam, że to nie jest w porządku, bo powinno się płacić po wykonanej usłudze
Aaa czyli nie wszystkie dziewczyny płacą po... Uff bo my też płacimy przed
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości