|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dziewczyny, jak u Was wygląda ostateczne rozliczenie z salą? Płacicie łącznie np. przelewem, czy każde płaci za swoich? A może gotówką?
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Ale jeszcze zapytam My z tż ustaliliśmy kto ile ma uzbierać (każdy za swoich) dodam, że sami robimy wesele. Kasę oczywiście na sali damy całość od nas za wszystkich gości.
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#64 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
Cytat:
Cytat:
21klaudyna śliczne pudełko ![]() mimi_77 Ślicznie wyglądasz w sukience! Fryzura pasuje. Każde z nas miało przygotowane pieniądze za gości, przelaliśmy je przed weselem na jedno konto i w poniedziałek po poprawinach zrobiliśmy przelew na konto właścicieli. Mieliśmy płacić gotówką, ale stwierdziliśmy, że dużą kwotę lepiej przelewem.. |
||
|
|
|
#65 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Melduję się
![]() Zostaje miesiąc, o maamo ![]() Myśmy płacili zaliczkę do ręki, parę dni przed weselem 1/2 kwoty też do ręki, reszta tuż po weselu (pewnie w pon. podjedziemy i zapłacimy)
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie i ja
Klaudyna pudelko cudne Mimi bardzo ladnie Ci w sukience, ale to bolerko nie bardzo mi pasuje, ale ja jestem antybolerkowa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
fascinata, 21klaudyna, mimi_77 dzięki Wam kochane kobietki za pocieszenie odnośnie braku kiecek
a przy okazji może ja coś znajdę na wesele do kuzyna 2.08 bo też jestem bez kreacji bardorja też Cię podziwiam jak znajdujesz czas przy maluszku, ja przy mojej 2-letniej chrześnicy wysiadam normalnie, ona ma tyle energii że szok KaMilka4891 gratki ustaleń a tort zapowiada się bardzo smakowicie ![]() Sunrise28 gratki załatwionych spraw i powodzenia jutro przy odbiorze sukienki ![]() activelifestyle powodzenia na dzisiejszej próbnej fryzurze i na przymiarce
|
#68 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
To chyba ja? Jeśli tak, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
Cytat:
A takie atrakcje szykujemy... Cytat:
Cytat:
I dobrze, że to urban legend! Cały dzień wczoraj myślałam o tym biednym chłopaku... ![]() Cytat:
![]() Wczoraj odebrałam bielutkie, atłasowe buty z salonu, no i chcąc je przetestować stwierdziliśmy z TŻ, że sobie nasz układzik zatańczymy, żebym zobaczyła jak się w nich tańczy (10 cm ). On też założył swoje nowe buty garniturowe. Po przetańczeniu piosenki, gdy wszystko było w jak najlepszym porządku, okazało się, że mam mega czarne krechy na białych butach! Nie mam pojęcia, kiedy TŻ mi te buty zdeptał, tańczyło się całkiem spoko Na szczęście udało się je doprowadzić do stanu względnej czystości, aczkolwiek śnieżnobiałe to one już chyba nigdy nie będą... |
||||
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowym wątku
![]() prawdopodobnie w tym wątku znajdzie się moja relacja ślubna |
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja chce tu moją jeszcze wcisnąć z 29.08.
|
|
#71 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie dziś dokopałam się do umowy i widzę, że my mamy wpłacić całość na 10 dni przed ślubem. Zdziwiło mnie to trochę ale no cóż, jak się ma sklerozę to tak jest :P
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
![]() Powiedzcie mi - czy piwo wstawiacie na wesele czy poprawiny? My chcielismy na wesele ale nam odradzono... TŻ tez widział na jednym weselu co sie dzieje jak się miesza. Wiadomo, że nasze towarzystwo chyba takie nie bedzie. Ale jednak nie chciałabym sprzatac rzygów Dlatego 2 beczki w piwem z nalewaka wstawiamy na poprawiny. A na wesele symbolicznie - pare Reddsów, kilkanaście butelkowych. Myslicie , że to ma sens? Czy w albo w ogóle albo w calosci dla wszystkich?
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się w nowym wątku Dawno mnie nie było, i teraz też pewnie często mnie nie będzie, ciągle jest coś do roboty, w końcu zostało 45 dni 2.08. mam próbny makijaż i wieczór panieński.... z tym, że makijaż mam w moich okolicach, a panieński w stolicy, więc będę musiała 100km przejechać Właśnie odwiedził nas drużba, kawalerski będzie w połowie sierpnia, będzie paintball i meta w barze. Fajnie, tż bardzo chciał paintball, także super Mają wynająć busa. U mnie ma być podobno start gdzieś, a potem do klubu. Tyle wiem. Siostra mojego brata nie jest podobno zadowolona z wyboru klubu, ale ja nic nie wiem, jaki to będzie klub boję się trochę, że towarzystwo się rozwieje w klubie i będzie lipnie.No ale zobaczymy, nie ma co marudzić przed Ten sam zestaw planuję też wdziać na chrzciny pierwszego dziecka o ile wejdę w niego
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozwiązaliśmy to tak, że kupujemy piwo na poprawiny i jeśli jakiś gość podczas wesela będzie miał wyraźne życzenie, to obsługa ma nas zapytać czy może mu podać piwo z puli na poprawiny. my oczywiście powiemy tak. ale przynajmniej nie będzie takiej sytuacji, że piwo stoi na stole i kusi. prawda jest taka, że większość facetów jak tylko zobaczy piwo na stole to na pewno po nie sięgnie na początku imprezy. a później różnie to się dzieje :da co do rzygów, to nas menagerka zapewniła, że prawie na każdym weselu ktoś rzyga i nie mamy się co przejmować
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-07-16 o 12:50 |
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A teraz ma pięknego sinika w okolicach nerki :P Dobrze, że nie boli :P Ja byłam w klubie od mniej więcej 21 do 4 :P Zostały ze mną wszystkie dziewczyny, żadna sobie wcześniej nie poszła, a potem jeszcze na beforek poszłyśmy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 80 dni do ślubu
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2014-07-16 o 12:58 |
|
|
|
|
#77 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj syn jest tak grzecznym dzieckiemże namawia na wszystko. Czasami mówię mu: teraz ty się pobawisz w łożeczku grzecznie a mama zajrzy do ślubnych dziewczyn i siedzi i się bawi, wiem że mało jeszcze rozumie i pewnie mu to obojętne co gadam byle go zainteresować czymś.Cytat:
my płacimy 7 dni przed weselem przelewem każdy za swoich gości. Cytat:
poza tym wiecie jestem wciąż na macierzynskim a potem wychowawczy. ostatnio miałam klientelę w domu a nie było z kim zostawić małego ale jej to nie przeszkadzało trochę się obawialaw że może marudzic ale siedział w swoim krzeselku i przyglądał się co robię od czasu do czasu zajmował się sobą. złoty dzieciak. Narazie zobaczymy Jak będzie starszy Ją odpoczywam i sprawy ślubne ustały ale jak tylko wrócimy to spotkanie z managerem, ostatnie spotkanie w poradni rodzinnej, kupno obrączek i garnitur tz oraz załatwianie dekoracji No i zamówiłam księgę gości jak przyjdzie do wstawie fote Teraz co chwilą będę tu zaglądać bo rodzice tz nawzajem wyrwyaja sobie małego więc mam wolne )) opalanko!
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, kazdemu się zdarzy Ale nie chcę żeby co drugi facet tak mial bo jak napisałaś "piwo kusi" niestety... Nie wiem co oni mają
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
my placimy zarestaurcje w niedziele
, jako ze pierwszym daniem po obiedzie bedzie gril to bedzie podane do niego piwko
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
bardoja Super, że masz takiego złotego dzieciaczka! Jestem przekonana, że moje będą małymi diabełkami... po tatusiu
![]() Znalazłam zdjęcia ozdób, które są w moim kościele. Jestem zaskoczona, bo są całkiem, całkiem (a nasłuchałam się, że taaakie kiepskie...), ale szkoda że sztuczne Płacimy za nie po 150 zł ( ), a 4 pary mają ślub w ten sam dzień. Ale chyba mi wszystko jedno co będzie w kościele... i tak nikt na to nie zwraca uwagi
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Coraz bardziej odczuwam, że to już niedługo po ilości zaproszeń, jaka została nam do rozdania Najlepsze jest to, że oboje mamy zaproszeń trochę 'ponad limit' a póki co WSZYSCY potwierdzają. Kurczę, ja wiem, że to pierwsze wesela w obu rodzinach od ładnych paru lat, ale nie spodziewaliśmy się takiej sytuacji i teraz mamy stresa, czy wszyscy się zmieszczą 9 sierpnia mój panieński, czas leci jak wściekły ![]() Wybrałam wstępnie bukiet, będzie coś takiego i zastanawiam się, czy nie dodać do środka trochę zielonej chryzantemy santini??? Co myślicie?
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
KaMilka4891
![]() Sunrise28, rodzice TŻta przelali mu na konto kwotę z zaznaczeniem, że z tej sumy opłacają swoich gości. Mamy oddzielnie salę i catering, za salę płacimy gotówką. Z cateringiem jeszcze o tym nie rozmawiałam, ale na raczej przelew. 80% kwoty płacimy tydzień przed. anka1897 mimi, ja chcę tylko na poprawiny, TŻ także na wesele, więc pewnie wystawimy też na wesele. Swoją drogą, dajecie na poprawinach wódkę? Sukni nie ma, będzie w poniedziałek. Sporo spraw na poniedziałek się zbiera. Umówiłam się na hybrydy-35 zł, w promocji, to dużo czy mało, że mam sie martwić? |
|
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie..
miesiąc do ślubu ! ![]()
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
mimi Mimo problemów z ciężarem włosów, fryzura wyszła bardzo pięknie, idealnie pasuje do sukienki (obłędny, tiulowy dół)
Wymówka przykra, widać, że zmyślona... U nas będzie piwo na weselu, co chwilę słyszymy opinie, że świetnie sprawdza się w upały. Na weselu ludzie raczej mają taką wiedzę odnośnie tego, co i jak pić, żeby się nie zaliczyć wtyopy życia. kallina_2014 Coś doradzimy, pokazywałaś może sukienkę? Mogłam coś przegapić ![]() zły jeż Masz już swój typ makijazu na próbę? Buczorek Ładny, ładny ![]() Konkardia Ojej, naprawde jesteś bardzo szczuplutka Myślę, że skrócenie gorsetu nic Ci nie zaszkodzi.Dekoracja byłaby ładna, gdyby te kwiaty nie były sztuczne. To tak można? W przepisach liturgicznych podobno sztuczne kwiaty w kościele są zabronione - np. tutajjest co nieco na ten temat. A cena niestety duża ![]() Kulbensikowa O, jak fajnie, że pooglądacie sukienki, Tobie tez ta przymiarka się przyda ![]() 21klaudyna Moja teściowa też nie ma kiecki, a do ślubu 10 dni. Co gorsza nic w Krakowie jej się nie podoba, a na szycie trochę za późno. Sunrise A jaką dekorację wybraliście? Kamilka Bardzo ładne wykonane torty z Twojej cukierni - smaki są obłędne ![]() Sunset89Santini będzie bardzo ładnie wyglądać w Twoim bukiecie - jest niesamowicie radosny i pozytywny ![]() Co do karety i wycieczki zoo - znałam te zabawy wcześniej i to w wersji bezalkoholowej. Była kupa śmiechu i bez karniaków ![]() Wszystkim PM-kom z 16 sierpnia - powodzenia na ostatniej prostej przygotowań
|
#86 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy tego niewiele, więc może też być taka sytuacja i wolimy jej uniknąć, więc albo dokupimy albo postawimy na poprawiny dopiero Cytat:
a co do stroju to moja kumpela wystąpiła w tej samej sukience i wyglądała super ![]() Cytat:
będzie na poprawinach wódka, ta która zostanie z wesela a za pazurki tanioszka
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Umówiłam się na hybrydy-35 zł, w promocji, to dużo czy mało, że mam sie martwić?[/QU
cena ok ![]()
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 25 dni.
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mamuśka poszła dzisiaj szukać sukienki na wesele, ciekawe w jakim humorze wróci
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Poprawiny bez wódki to nie poprawiny ![]() Tylko, że na odchodne nie dajemy wódki tylko samo ciasto. |
|
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Co drugą ławkę będzie powieszona róża z wstążką, a przed ołtarzem będą stały dwa wazony z liliami i mieczykami oraz świece
![]() Wszystkie kwiaty koloru białego ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
bo my też płacimy przed
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Ale jeszcze zapytam
My z tż ustaliliśmy kto ile ma uzbierać (każdy za swoich) dodam, że sami robimy wesele. Kasę oczywiście na sali damy całość od nas za wszystkich gości.

a tort zapowiada się bardzo smakowicie 

Nie mam pojęcia, kiedy TŻ mi te buty zdeptał, tańczyło się całkiem spoko
jak ja chce tu moją jeszcze wcisnąć z 29.08.

Płacimy za nie po 150 zł (