|
|
#61 | ||
|
żona bez ogona
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Ehm.. Mam 28 lat, ale czuję się na 20 xD
Żadne wymuszanie o zaręczynach, już mówimy a zaręczynach od pół roku. To jest temat otwarty, mieszkamy razem, rodzina tradycyjna wesele musi być itp, i ten pierścionek choć żeby miała na palcu, bo moja matka ją ciśnie z uśmieszkiem przy pogaduchach, kiedy planuje jej coś dać, a ona mnie broni, z wymówkami, że planuję, że szukam, ale coraz jej trudniej. To nie tak, że ona coś na mnie wymusza tylko ja chce kupić coś co będzie się dobrze prezentować. Mogę iść do pierwszego lepszego jubilera i kupić za 600zł pierwszy, który się spodoba, ale zapytałem tutaj Was kobiet co się Wam podoba "co jest modne" , bo wyczytałem, że coraz większy popyt na pierścionki tytanowe z platyną i diament, ale to minimum 1200zł. Tak wiem, białe złoto ok. I przy tym chyba zostanę, bo przeglądam tytanowe, platynowe i kamienia praktycznie nie widać, więc białe złoto i widoczny dość szafir.. białe z niebieskim ciemny fajnie wygląda. Edytowane przez pwalker Czas edycji: 2015-01-23 o 16:11 |
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest śliczny i niedrogi. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
nie wszyscy czytają wszystkie posty
Przechodziłam ( przypadkiem :P ) wczoraj kolo apartu i widziałam piękne srebrne pierścionki zaręczynowe z kamieniami do 300 zł , może warto wejść zapytać , pani Ci na pewno doradzi przecież po to tam są
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
No ten drugi link, ten jest w miarę ok ten kryształ, to jak jest ustawiony już nie tak fajnie takie pręciki, ale.. dobre i to.
Edytowane przez pwalker Czas edycji: 2015-01-24 o 15:27 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma mniejsze łapki przy kamieniu.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze, to mi do głowy nie przyszło, aby sprawdzać cenę i wartość pierścionka, który dostałam
Ja pierwszy pierścionek dostałam srebrny, bo taki chciałam i był dla mnie najpiękniejszy na świecie, bo podarowany wraz ze słowami, które do tej pory słyszę w głowie. Ważne, że był od niego wraz z deklaracją miłości i szczerą chęcią spędzenia ze mną reszty życia. Niestety, później okazało się, że na srebro mam alergię i z bólem patrzyłam na pierścionek, który musiałam odłożyć do pudełeczka. TŻ nie mógł się pogodzić z tym, że nie mogę nosić pierścionka, więc sam z siebie, bez żadnego nacisku czy próśb z mojej strony niespodziewanie kupił mi nowy pierścionek. Tym razem postawił na próbę złota, a nie jego design. Mam więc klasyczny pierścionek z cyrkonią w próbie 585 i nic mnie to nie obchodzi, że takich jak mój są tysiące czy miliony. Ważne, że jest od niego i jest symbolem naszej miłości. Rozumiem, że chcesz, aby było to coś ładnego i niepowtarzalnego, ale jest tyle sieciówek i jubilerów, że do tej kwoty, którą uzbierałeś, można spokojnie kupić ładny pierścionek bez czekania miesiącami i latami na 'ten' jedyny... I podarowanie dziewczynie klasycznego pierścionka wcale nie oznacza, że facet poszedł do pierwszego lepszego jubilera i kupił to, co było najbezpieczniejsze i dostępne. A dodatkowo,trzeba znać znaczenie zaręczyn. To nie podarowanie pierścionka, którym narzeczona może się chwalić na prawo i lewo. Wartością pierścionka nie mierzy się miłości. Można wziąć ślub bez pierścionka i nikt nie uzna tego za zbrodnię. Ważny jest gest miłości, Twoje słowa, a pierścionek, to tylko dodatek, przypominajka o tym, że ją kochasz... |
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapytam tylko czy ty tak serio piszesz, że mama ciśnie twoją narzeczoną kiedy ty się wreszcie oświadczysz i ona ciebie broni??
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Ale serio zrób coś ze swoją matką, ona czuje presję, dlatego Ciebie naciska daj już jakikolwiek byleby był, bylebym nie musiała wysłuchiwać gadania. Wcześniej myślałam, że po prostu ma parcie na pierścionek, ale chce mieć w końcu spokój z takim parciem na nią. Poza tym ludzie! To Ciebie Twoja matka (jak już musi...) powinna o to pytać, a nie ją
|
|
|
|
#74 | |
|
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() fakt byle czego nie warto kupowac bo to jest raz w zyciu ale uwazam ze trzeba sie tez zdac na partnera ja tak zrobilam i nie załuje zareczylism sie w sylwka, bylam totalnie zaskoczona ! milosc jest wazniejsza---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
popieram ! jestem tego samego zdania. moj tez jest najpiekniejszy bo od mojego tz |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a pytanie, które powinienem w sumie zadać na samym początku..
Brylant mały czy duża cyrkoria. Koleżanki mówi, że lepsza widoczna cyrkoria niż malutki brylnat (0.04ct) o tym nie pomyślałem, kto w sumie odróżnicy cyrkorie od brylantu.. Ja się skupiałem cały czas na brylancie, że jak to mówią znajome "luksus" mieć na placu, ale właśnie teraz pytanie. Już mam wybrany do zamówienia, ale jak widzę cenę za brylant malutki, a dużą cyrkorię co jest za tą cene (720zł) to chyba lepiej cyrkoria dużo widoczna.. Pomocy
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to dużo zależy od Twojej partnerki. Ja nie wnikałabym czy to jest cyrkonia czy diament, a sama gołym okiem raczej nie potrafiłabym odróżnić, bo się na tym nie znam. Podobno naturalne kamienie są trwalsze i dlatego większość mężczyzn kupuje pierścionki z brylantami, żeby przetrwały one do końca życia. W końcu wiele kobiet nosi później ten pierścionek razem z obrączką. Z drugiej zaś strony ja noszę od 7 lat złoty pierścionek z cyrkoniami i nic się z nimi nie dzieje. Nie zmatowiały, nie wypadają. Pierścionek nadal jest w stanie idealnym.
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja noszę delikatną, małą cyrkonię w złocie i niczym się nie różni od diamentów w pierścionkach innych narzeczonych. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Mam kilka pierścionków z cyrkoniami i niestety już po 2-3 latach widać, że matowieją, ich połysk nie jest już taki ładny.
Już Ci przeszedł pomysł z ładnym szafirem? |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od tego jakie macie do tego podejście. Jeśli ona faktycznie chce pierścionek za 100zl tylko po to aby był to kup taki. I tak jakieś dziwne te Wasze oświadczyny. Ona naciska, mama naciska a ty biedaku nie wiesz co robić bo pewnie sam nie jesteś na to gotowy ale dla świetego spokoju już sie oświadczysz. Na szczęście mój teraz już mąż uważa ze jak na zaręczyny to tylko brylant i pierścionek za min równowartość trzech pensji. Uważa ze to pokazuje jak bardzo na serio są jego zamiary. Ale oczywiście nikt nie musi tak samo myślec. Pamiętaj rylko żeby robić wszystko w zgodzie ze sobą a nie z tym co mówią wszyscy dookoła. A co do tego szafiru to jeśli wybranka sama nie zakomunikowała ze coś takiego jej sie podoba to ja bym nie ryzykowala.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Ona w sumie nosi same cyrkonie, blask no czy ja wiem.. Kupiłem raz za 140zł i tak nie kupuje pierścionków jej, naszyjnik, bransoletka, kolczyki co roku coś dostaje wszystko w srebrze, bo taki lubi, więc noo..
No tak, ona właśnie nigdy nie ściągnie tego pierścionka.. Jak dostała ode mie ten pierwszy i bransoletkę to nosi bez przerwy nie ważne co robi, może z 2 razy ściągnęła, bo coś tam z wielkim płaczem, bo musiała ściągnąć.. - kobiety...lol @Kisielova -szafir odstawiłem jak zobaczyłem złoto dwukolorowe z brylantem ![]() Szafir dostanie, kiedyś... na jakąś tam okazje ![]() Złoto białe i żółte w jednym ładny blask, brylant 0,04ct, wiem mały, ale żeby więcej to 1000zł, a wiem, że ona jak zobaczy pierścionek to się popłacze ze szczęścia, a potem dostane lekki opie.... że tak drogi, czy mnie poj.... xD Na obrączki polece 4-5 tyś będę mógł też decydować co mi się podoba - już oglądałem hehe . Tak, tak uzbieram bez problemu będę miał więcej opcji, bo i kasa większa. Póki co zaręczyny, a wesele za ... no parę latek jeszcze.Tak jak założy i powie tak, to zrobię zdjęcie i prześle zdjęcie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
pokaż koniecznie
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#86 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Tak padło, ale głównie chodzi o to że jeśli para się zaręcza to pojawia się kwestia ślubu- autor wyraźnie pisze że ślub za parę lat. Chodzi mi o to czy jego partnerka też ma takie podejście- dostać pierścionek i mieć z głowy czy może w niedługim czasie po zaręczynach zacznie planować ślub a autor wtedy stwierdzi że to jeszcze nie ten moment, że on nie do końca chce. Myślę że autor i jego partnerka powinni ustalić te najważniejsze kwestie- czy chcą się pobrać, czy wiążą ze sobą plany takie jak rodzina, dzieci czy może zaręczą się aby mama i znajomi przestali dopytywać. Może być tak że po zaręczynach otoczenie będzie dopytywać o ślub i co wtedy? A hajtniemy się bo wszyscy marudzą i będziemy mieć z głowy? Po prostu wydaje mi się że ta decyzja nie jest do końca przemyślana tylko wywołana presją otoczenia- co wcale dobrze nie rokuje.
|
|
|
#88 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
teraz marudzą o zaręczyny, później o ślub, dalej o dziecko jedno, drugie i trzecie...
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierścionek srebrny z cyrkonią nie przetrwał. Cyrkonii nic nie dolega ale nie jest tak błyszcząca jak diament. Srebro nie wytrzymało (łapki trzymające kamyczek) a nosiłam niezbyt często.
Ja marzę o szafirach, może kiedyś się doczekam jak będę odpowiednio męczyć męża. A co z matką? Rozmawiałeś? Może jak pogadasz z matką i w końcu da dziewczynie spokój to nie będziesz musiał się oświadczać. Czy ty w ogóle chcesz się oświadczyć i chcesz być z tą kobietą do końca życia? Czy chcesz by była z tobą zawsze, była matką twoich dzieci? |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
jezeli idziesz "mały brylant" "duza cyrkonia" to wez mały brylant
z całym szacunkiem, nie zagladajac do porfela, ale skoro masz, pozwole sobie użyc tylko,600zł to.. jakby to zeby Cie nie urazic.. po prostu: nikt nie uwierzy ze stac Cie było na TAKI brylant i bedzie wiadomka ze cyrkonia..a niewiadomo jak to przez lata bedzie sie zachowywało.. postawiłąbym na brylant ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
moj K. wstepnie mowil o 2 pensjach, ale ja bym nie nosiła gdybym dostała taka drogą biżuterie... bałabym sie bardziej niz teraz:P nie nosze w ogole nic i poczatkowo co chwila go gubilam (kladlam gdzies i panika!) i wolalabym za to sobie schody w domu zrobic:P drogi autorze. zycze Ci ze jak juz uzbierasz te 600-900zł ze tak powiem "w koncu" to zebys w pare latek zebrał 30-50tysiecy + 3-4któe chcesz wydac na obrączki i zrobił slub. nie wiem smiesznie sie czyta ze obrączki bedziesz szastał na lewo i prawo a był problem zeby pierscionek za 700 a nie 600 kupic. mierz sily na zamiary
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-01-30 o 22:55 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

jestem tego samego zdania. moj tez jest najpiekniejszy bo od mojego tz