Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 12:52   #61
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
U nas też tak było ale lubimy spać przytuleni więc kupiliśmy kołdrę 200x200 a że łóżko duże nie jest to póki co wystarcza. Bardziej samo łóżko mnie wkurza, bo śpimy na zwykłej rozkładanej wersalce no i strasznie niewygodna jest, wcześniej tego tak nie odczuwałam ale jak wróciliśmy z wycieczki to po tygodniu spania na mega wygodnym materacu jak się położyłam pierwszą noc na niej to tak niewygodna ze płakać mi się chcialo A na inne łóżko niestety poki co nie mamy tu miejsca.

mala, wyciągnęłam swoja torbe do szpitala i jest taka sama duza krowa jak Twoja Wlasnie ją piorę; tez nie ma usztywnien ale w sumie jak sie wypcha ja podkladami, pieluszkami, recznikami to bedzie ok
My znowu mamy wielkie wyro, aż się gubimy w nim

Ale ta duża co pisąłam wymiary to właśnie jest usztywniana. To taka walizka z kółkach i nie wiem czy nie za duża. Mam jeszcze taką jakby sportową ale znowu nie wiem czy coś w niej znajdę jak tak wszytsko będzie nawrzucane:/

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

Mala a gdzie kupiłaś stanik ze tak tanio Ciebie wyszło 18 zł ?
A wiesz co zamówiłam przy okazji zamawiania koszuli ciążowej do spania, ale nie pamiętam u kogo zamawiałam. Na allegro. Tylko on tak po domu się nadaje ale na noc się zda bo za mało trzyma jak dla mnie piersi. Chyba że mniejszy biust to by był ok

A mi przyszła pościel Na razie nie wyciągam z worków. Musze kupić próżniowy i władować kołdrę i poduszkę a resztę popiorę

Rany jak ja się czuję do kitu Może stąd te nasze lęki się biorą czy damy rady z noworodkami, bo teraz tak sie czujemy, ale przeciez po ciąży będzie lepiej jak małe posożytki przestaną z nas ssać wszystko
Stary 2015-07-20, 12:56   #62
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mam awizo na paczke pocztowa hmmm nie pamietam abym cos zamawiala paczka musi byc spora bo na glownej poczcie a tam sa tylko duze albo z zagranicy.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:56   #63
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde wy już o pakowaniu do szpitala rozmawiacie, a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam Wydaje się ciągle tyyyle czasu na wszystko
Stary 2015-07-20, 13:06   #64
AgatkaSz
Wtajemniczenie

My mamy jechac po te lozeczko do ikei bo od szwagierki samochod pozyczamy a moj Tz poszedl na spacer i przepadl :O nawet nie wie ze w domu jestem tel nie odbiera
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:08   #65
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

My na łóżeczko 4-5 tyg będziemy czekać
Stary 2015-07-20, 13:14   #66
Malpka
Zakorzenienie

hej
Myślę sobie tak mało mam do nadrabiania, a nie zauważyłam że już nowa część

Cytat:
Elvegirl -
Dziewczyny, a te koszule do szpitala, to nie lepiej na ramiączkach brać? Jak to będzie z tymi z rękawem, skoro pod nimi jeszcze stanik się będzie miało? Chyba trochę niewygodnie, nie?

Chyba że źle myślę i cycanie będzie banalnie proste w takiej z rękawem, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
no ale w bluzkach czy sokienkach też chodzisz z rękawkami więc to na tej samej zasadzie będzie mi tam rękawek w koszuli nie przeszkadzał w noszeniu stanika

jak masz koszule typową do karmienia to rękawek w niczym nie przeszkadza bo na cyckach masz dziury czy guziki

Cytat:
88maggie88 -
Ja nie mam takiej niestety sztywnej wezmę najprawdopodobniej taka jak chodziłam na siłownię szmaciana mała. Kupię w rossmanie pojemniczki do kosmetyków i tam przeleje dla mnie kosmetyki. Po wyjściu ze szpitala to wyrzucę myślę tylko po co dwie pary kapci do szpitala. Ja w sumie w domu nie chodzę w kapciach tylko w takich jak na basen się chodzi bo lubię i jedna para styka. Jak wyjdę spod prysznica to te same założę. W kapciach mi się nogi pocą :p
ja tez jedne biorę i zawsze jedne miałam takie jak to mowisz basenowe po prysznicu wycierałam ręcznikiem papierowym i były suche i jedne wystarczają

Cytat:
Elvegirl
Tylko czy po porodzie naturalnym nie będzie problemu z noszeniem spodni od piżamy?
jak z Karolem leżałam to tak dziewczyny na 2 czy 3 dzień już chodziły po naturalnych ja po dwóch cc przewiduje znów cc

Cytat:
Eh, byłam dzisiaj w odwiedzinach u rodziców i znowu wkurzona wyszłam :/. Chyba ograniczę nasze kontakty do porodu. Poszło o imię dla MOJEGO dziecka. Najpierw zapytali, czy przemyśleliśmy sprawę imienia (mimo, że jeszcze zanim poznaliśmy płeć było pewne, że jak będzie dziewczynka, to dajemy na imię Kinga), to odpowiedziałam, że już od dawna jest postanowione, że będzie Kinia. To zaczęli stroić miny i twierdzić, że nie podoba im się to imię i czy nie moglibyśmy go zmienić. Powiedziałam, że tż wybierał imię i na pewno nie zgodzi się na zmianę, a poza tym już się przyzwyczailiśmy do Kingi. No to wymyślili sobie swoje imię (Amelia) i stwierdzili, że tak będą dziecko nazywać skoro my nie chcemy zmienić imienia . Potem poszło o drugie imię. Powiedziałam, że prawdopodobnie będzie Nina (no chyba, że jeszcze uda mi się tżta przekabacić na Wierę), to problem zaczęli robić, że drugie imię powinno być po matce albo po jakiejś babci. Że ja mam drugie imię po mamie, więc malutka też powinna drugie imię dostać po mnie. Nie potrafię rozmawiać z tymi ludźmi :/. Rozumiem, że to ich pierwsza wnuczka, ale czasem mam wrażenie, że oni się czują rodzicami małej, a ja to taki inkubator.
aż nie wiem co powiedzieć

dpbra nadrobiłam 4 część
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:30   #67
amelia177
Rozeznanie

Hej dziewuszki,

witam się w nowym wątku

Piszecie, że czujecie się do dupy ja też...wstałam o 8 żeby nadrobić wszystkie zaległości ale ledwo co zjadłam śniadanie i zachciało mi się taaaaaaaaaaaak spaaaaaaaaać :/ i co? położyłam się przed telewizorem i tak zleciało do 12 :/

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie! Mała ma 1400g wszystkie wyniki dobrze, jest już ułożona główkowo bardzo się cieszę!
Super! Gratulacje, a jakie wyraźne foto! Też takie chcę! Mój lekarz jakoś nie ma wprawy, albo sprzętu żeby takie robić. Wizyta w tym tygodniu-nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja, jak usnęłam, to snem kamiennym, ale jakieś głupie sny miałam o tym, że wojna była. I śniło mi się, że cały czas byłam w ciąży, ta wojna trwała i trwała, a ja cały czas w tej ciąży latałam z brzuchem, jak balon.
Mi się ostatnio to samo śniło, że wojna a ja się tułałam z brzuchem. Ejjj...oby nie były prorocze

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Haha ja chyba z 3 razy dzisiaj wstawałam do toalety. Jakaś tragedia a będzie jeszcze gorzej
Przez to że mój mężulek chodzi później spać, budzi mnie i zawsze zaliczam wizytę w kibelku, dzisiaj to chyba z 3 razy byłam :/ I kurcze, czuję, że mała pośladkowo ułożona, bo mnie dzisiaj w krocze kopała :/

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Super
Witam się w 5 części

Ja coraz bardziej zaczynam schizowac ze mała urodzi się przed 35 tyg -poprostu nie wydaje mi się możliwe żeby się nie pchala na świat wcześniej skoro ja musze dźwigać 10 kg kilka razu dziennie nie mówiąc o wchodzeniu po schodach z nią i schylaniu się non stop -poza tym mam takie przeczucie silne wiec właśnie kompletuje wyprawkę
Co do cellulitu wodnego to witam w klubie -masakra ale wiem ze znika szybko po porodzie -w ogóle mnie wkurza ze taka miękka jestem w sensie skóry :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Nie strasz :/ Chociaż kto wie, jestem ciekawa, która pierwsza urodzi, wczoraj czytałam porody majówek

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
Ojjjjjj...biedactwo, oby wszystko doszło do normy

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
oj Trzymam kciuki za maluszka..

Z dobrych wiadomości właśnie wózek przyjechał Wiec mam zajecie
A ja dzisiaj dostałam info, że mój wózek i meble powinny być też jakoś ten tydzień albo przyszły ! Yupiiii! A miał być wrzesień

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

A mi przyszła pościel Na razie nie wyciągam z worków. Musze kupić próżniowy i władować kołdrę i poduszkę a resztę popiorę
A wrzuć jeszcze linka do Twojej pościeli! Pliss

Widziałam na wrześniówkach tego linka
http://www.pregnancyvideos.us/baby-positioning-womb
tam jest pokazane jak sprawdzić ułożenie dziecka. Chociaż ja jakoś tego nie potrafię, no chyba, że to już przy końcówce ciąży. W ogóle na tej stronie są fajne filmiki o porodzie, ćwiczeniach itp.

Aniołek 11.03.2015

Edytowane przez amelia177
Czas edycji: 2015-07-20 o 13:31
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:36   #68
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
Biedactwo... Oby wszystko było szybko ok

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja póki co przytyłam 3700... ale strasznie robi mi sie ten właśnie cellulit wodny od kolan w góry... w ogól mam taką strasznie wiotką skórę na nogach... mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy...
Mnie sie na cyckach skóra taka wiotka zrobiła A taka jędrna zawsze była :/
Cytat:

Z dobrych wiadomości właśnie wózek przyjechał Wiec mam zajecie
A pokaz jak wyglada ta parasolka rozlozona?

Cytat:
Kurde wy już o pakowaniu do szpitala rozmawiacie, a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam Wydaje się ciągle tyyyle czasu na wszystko
Własnie zrobiłam zamowienie z Gemini, 600zl poszlo a poza laktatorem (i to ręcznym) to same pierdółki... Ale w końcu mam z głowy te wszystkie dzidziowe kosmetyki, podklady i pampersy. Butelki tez kupilam i smoczki, wszystko tak jak laktator wzielam Aventa.
Teraz jeszcze tylko biustonosz do karmienia, koszule do porodu, klapki i moge sie pakowac.

Dziewczyny, a potwierdzcie mi prosze, z Pampersa to pieluszki najlepsze te zielone?

Cytat:
My mamy jechac po te lozeczko do ikei bo od szwagierki samochod pozyczamy a moj Tz poszedl na spacer i przepadl :O nawet nie wie ze w domu jestem tel nie odbiera
Jedz, jedz, maja teraz -10% na łóżeczka
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:49   #69
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Wózek i parasol mam nadzieje ejr ze zdjęcia nie będą do góry nogami jak tak to wybacz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0155.jpg (136,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0157.jpg (84,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0156.jpg (76,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-07-20 o 13:54
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:49   #70
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie! Mała ma 1400g wszystkie wyniki dobrze, jest już ułożona główkowo bardzo się cieszę!
śliczna fotka

Cytat:
ojej trzymam mocno kciuki za maleństwo

Cytat:
hehe też mi sie wydaje ze jeszcze tyle czasu muszę dzisiaj listę potrzebnych rzeczy zrobić
Stary 2015-07-20, 13:52   #71
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

A wrzuć jeszcze linka do Twojej pościeli! Pliss
A Ty te meble Klupś Rafał zamawiałaś czy inne?

http://allegro.pl/7-el-posciel-kropk...364846073.html
Tylko ja zamawiałam 15 elementów. Musisz sobie tam poszukac u tego sprzedawcy ile chcesz elementów

Cytat:

Dziewczyny, a potwierdzcie mi prosze, z Pampersa to pieluszki najlepsze te zielone?
)
No z Pampersa to zielone, ale lepsze ponoć z Dady z Biedry. Wg położnej mojej i mamusiek tu z forum większości chyba
Stary 2015-07-20, 13:57   #72
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w końcu mam z głowy te wszystkie dzidziowe kosmetyki, podklady i pampersy. Butelki tez kupilam i smoczki, wszystko tak jak laktator wzielam Aventa.
Teraz jeszcze tylko biustonosz do karmienia, koszule do porodu, klapki i moge sie pakowac.
zazdroszczę
ja jestem w ciemnej d....e

Cytat:
Wózek i parasol mam nadzieje ejr ze zdjęcia nie będą do góry nogami jak tak to wybacz
na razie nie ma ich w ogóle

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Mąż mnie zjechał, że okno myję (jedno kuchenne) ale sam nie ruszy dupy, żeby pomóc, tylko twierdzi, że jak dla niego to w domu jest czysto i nie ma potrzeby sprzątać chyba dam ogłoszenie, że poszukuję kogoś na kilka godzin do umycia okien i powieszenia firanek... bo na nikogo nie można liczyć
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:01   #73
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Lepiej nie myć chyba..ost położna coś mówiła, że lepiej żeby kobieta w ciąży nie musiała za długo trzymać rąk w górze...nie mówie też o tym, że bałabym się chyba skakać po drabinach czy krzesłach
Stary 2015-07-20, 14:03   #74
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Moje tez wizaz dodaje poodwracane jak chce wiec luzik
A parasolka super!! Chyba napisze do producenta i zapytam czy by mi zrobili w tym kolorze jeszcze te rekawice na rączke

Cytat:
No z Pampersa to zielone, ale lepsze ponoć z Dady z Biedry. Wg położnej mojej i mamusiek tu z forum większości chyba
Uff No z Dady patrzylam u mnie w Biedrze i strasznie ciezko dorwac mniejsze niz rozm 2, chyba nawet nie widzialam ani razu Kij tam, na poczatek beda Pampersa a potem od 2 moze Dade wprowadze

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
zazdroszczę
ja jestem w ciemnej d....e
Jeszcze 2h temu też bylam

Spadam prasowac skladac ta szafe z butami i prasowac koszule
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:05   #75
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
A Ty te meble Klupś Rafał zamawiałaś czy inne?

http://allegro.pl/7-el-posciel-kropk...364846073.html
Tylko ja zamawiałam 15 elementów. Musisz sobie tam poszukac u tego sprzedawcy ile chcesz elementów

Wg mnie i moich znajomych dady są do kitu -odparzaja -a nie jestem jakimś snobem pieluchowym pampersy nawet lepsze te'premium' ale zielone ok

Stary 2015-07-20, 14:07   #76
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ponoć to dość częste u wcześniaków z 8 miesiąca, ktoś mi kiedyś powiedział, że lepiej urodzić w 7 niż w 8...

Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no ale w bluzkach czy sokienkach też chodzisz z rękawkami więc to na tej samej zasadzie będzie
No właśnie rzecz w tym, że ja właściwie nie noszę ciuchów z krótkim rękawem Mam kilka bluzek, ale to bluzki oversize, pod które zakładam bluzki na ramiączkach

Cytat:
Sprawdzisz, to się przekonasz niestety, nie damy rady tego przewidzieć. Moja kumpela zachwala pomarańczowe Pampersy, a co się na ich temat złych opinii naczytałam, to szok. A ona je wielbi i nie zamieni na żadne inne
Stary 2015-07-20, 14:08   #77
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Trzymam kciuki za maleństwo. Oby wszystko było dobrze .

Też macie tak, że jak dłużej pochodzicie, to nogi i stopy (szczególnie stopy) wydają wam się takie ociężałe?
Stary 2015-07-20, 14:10   #78
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Mąż mnie zjechał, że okno myję (jedno kuchenne) (...)
I słusznie Cię zjechał.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Też macie tak, że jak dłużej pochodzicie, to nogi i stopy (szczególnie stopy) wydają wam się takie ociężałe?
Ociężałe, podpuchnięte i żyły na łydkach wyłażą
Stary 2015-07-20, 14:13   #79
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ponoć to dość częste u wcześniaków z 8 miesiąca, ktoś mi kiedyś powiedział, że lepiej urodzić w 7 niż w 8...

Trzymamy kciuki

No właśnie rzecz w tym, że ja właściwie nie noszę ciuchów z krótkim rękawem Mam kilka bluzek, ale to bluzki oversize, pod które zakładam bluzki na ramiączkach

Sprawdzisz, to się przekonasz niestety, nie damy rady tego przewidzieć. Moja kumpela zachwala pomarańczowe Pampersy, a co się na ich temat złych opinii naczytałam, to szok. A ona je wielbi i nie zamieni na żadne inne
Bo też duże znaczenie ma jak się dopasowuja gumki wokół nóżek itd-mi z rozmiaru 1 nie pasowały pampersy tylko najbardziej z innego sklepu bo były bardziej dopasowane do mojego kurdupla ale już 2 były świetne

Stary 2015-07-20, 14:15   #80
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
]Mąż mnie zjechał, że okno myję (jedno kuchenne) ale sam nie ruszy dupy, żeby pomóc, tylko twierdzi, że jak dla niego to w domu jest czysto i nie ma potrzeby sprzątać chyba dam ogłoszenie, że poszukuję kogoś na kilka godzin do umycia okien i powieszenia firanek... bo na nikogo nie można liczyć
ja jakieś 2 tyg temu pomyłam wszystkie okna i poprałąm firanki, zasłonki żeby było czysto Moj też twierdzi że jest czysto , to mu tłumaczę ze jest czysto bo sprzątam :P jakbym zostawiła i z miesiac nie sprzątałą to by zobaczył ze samo z siebie czystko się nie zrobi :P

Cytat:
Wg mnie i moich znajomych dady są do kitu -odparzaja -a nie jestem jakimś snobem pieluchowym pampersy nawet lepsze te'premium' ale zielone ok

e tam my tylko na dadach i babydream z rosmana 2 dzieci tak mi obskoczyło i żadnych odparzeń ani nic nie było

wogóle to te pierwsze też miałam babydream rossmanowe a dziewczyna leżąca ze mną na sali miałą pampersy i tak tej malutkiej dupkę odparzyły pampersy że się z nią zamieniłam bo Lolkowej dupce było obojętne a u jej malutkiej już po pół dnia pupcia wyjaśniała a wcześniej była strasznie czerwona i z krostami

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
mi nogi nie dokuczają ja jak dłużej pochodzę to mnie bolą pośladki strasznie i kości w tyłku
Stary 2015-07-20, 14:18   #81
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Bo też duże znaczenie ma jak się dopasowuja gumki wokół nóżek itd-mi z rozmiaru 1 nie pasowały pampersy tylko najbardziej z innego sklepu bo były bardziej dopasowane do mojego kurdupla ale już 2 były świetne
Zapewne, każdy maluch ma swoje gabaryty i swoje wymagania Dlatego ja się nie nastawiam na żadne opinie, bo odnośnie każdego rodzaju pieluch słyszę i czytam i zachwyty i ostre przeklinanie
Stary 2015-07-20, 14:19   #82
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Dzięki
Moje tez wizaz dodaje poodwracane jak chce wiec luzik
A parasolka super!! Chyba napisze do producenta i zapytam czy by mi zrobili w tym kolorze jeszcze te rekawice na rączke
Parasol fajny A propo rekawic to podobno kazde pasują, w necie widziałam ładne i niedrogie Może poppatrz i taniej będzie??:

Też prasuje i to głownie koszule dziś
Stary 2015-07-20, 14:34   #83
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 część 5 :)

Cytat:
piękności cudownie, że wszystko ok!!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

A może to tylko woda byla? Bo mi gin ostatnio w 24tyg mowil, ze teraz moge wiecej przybierac bo jakos na pocz. III trymestru zaczyna sie woda na mleko w ciele gromadzic żeby byc juz w razie wczesniejszego porodu i ją się tez wlicza do wagi tego co waży ciąża
w sumie możliwe, bo bardzo szybko zrzuciłam

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-20, 14:36   #84
malinowa4
Zakorzenienie

ok łazienka posprzątana na błysk, kuchnia też i podłogi umyte uff póki co plecy nie bolą, oby tak dalej. pewnie zaczną wieczorem

ja nie wiem kiedy się spakuję do szpitala, pewnie jakoś w sierpniu. chyba wszystko mam oprócz biustonosza do karmienia, ale tż ma mi przywieźć z polski jak będzie jechał stare auto zezłomować pod koniec sierpnia.
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:36   #85
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepiej nie myć chyba..ost położna coś mówiła, że lepiej żeby kobieta w ciąży nie musiała za długo trzymać rąk w górze...nie mówie też o tym, że bałabym się chyba skakać po drabinach czy krzesłach
Cytat:
I słusznie Cię zjechał.[COLOR="Silver"]
Też czytałam, że nie można rak do góry trzymać, ale tak jak pisałam to tylko jedno małe okno w kuchni, bo akurat tam nie mam firanek i fatalnie wyglądało obesrane przez muchy
w całym domu nie zamierzam myć

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja jakieś 2 tyg temu pomyłam wszystkie okna i poprałąm firanki, zasłonki żeby było czysto Moj też twierdzi że jest czysto , to mu tłumaczę ze jest czysto bo sprzątam :P jakbym zostawiła i z miesiac nie sprzątałą to by zobaczył ze samo z siebie czystko się nie zrobi :P
No to Ty dopiero pojechałaś ale tak to jest z chłopami, że wolą w syfie żyć niż złapać za szmatę lub odkurzacz...

A te kości w tyłku to chyba rwa?! ja też to miewam
macie na to jakieś sposoby???
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:38   #86
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ok łazienka posprzątana na błysk, kuchnia też i podłogi umyte uff póki co plecy nie bolą, oby tak dalej. pewnie zaczną wieczorem
Następna...czy Wy w ogóle znacie takie pojęcie, jak "oszczędzać się w ciąży"?
Stary 2015-07-20, 14:38   #87
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko

a słyszałyście o synku Filipa Chajzera? mi to zaraz się cisną łzy do oczu jak takie rzeczy czytam

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-20, 14:40   #88
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Następna...czy Wy w ogóle znacie takie pojęcie, jak "oszczędzać się w ciąży"?
już był taki syf, że szło się porzygać nie lubię się w brudzie myć a siostra tż dalej (od 2tyg !) się nie wyprowadziła i oczywiście nic nie zrobi
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:40   #89
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
mi też się dużo czasu wydaje , a wy mnie tu straszycie wczesnymi porodami

a co do pieluszek też planuje Dade zakupić, wiadomo każdy maluszek ma inną skórę i inaczej reaguje na pieluszki.

czekam od rana na przesyłke z gemini bo w mailu pisze mi że dziś planowana przesyłka będzie pod koniec dnia a teraz czytam:
Kierowca nie mógł pobrać opłaty przy pierwszej próbie doręczenia. Podjęta zostanie druga próba. Jak cholercia nikogo nie byloi teraz pisze że planowane doręczenie jutro
Stary 2015-07-20, 14:44   #90
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mi też się dużo czasu wydaje , a wy mnie tu straszycie wczesnymi porodami

a co do pieluszek też planuje Dade zakupić, wiadomo każdy maluszek ma inną skórę i inaczej reaguje na pieluszki.

czekam od rana na przesyłke z gemini bo w mailu pisze mi że dziś planowana przesyłka będzie pod koniec dnia a teraz czytam:
Kierowca nie mógł pobrać opłaty przy pierwszej próbie doręczenia. Podjęta zostanie druga próba. Jak cholercia nikogo nie byloi teraz pisze że planowane doręczenie jutro
Ja też czekam na przesyłkę i paczkę miałam dzis dostać... a tam pisało, że odbiorca zażądał przesunięcia dostawy na jutro... zadzwoniłam tam i babka mi mówiła, ze jakieś awarie czy coś mają i jutro dostarczą....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości