Facet za szybko się do mnie wprowadził... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 14:22   #61
201604301932
Konto usunięte

Dot.: Facet za szybko się do mnie wprowadził...

Cytat:
Napisane przez mrslilly Pokaż wiadomość
W tym rozumieniu nie jestem zakochana. A rozmowy o kasie zawsze wydawały mi się małostkowe. Wiem jednak, że są konieczne, bo jestem sfrustrowana przez to.

Wydaje mi się, że za bardzo odrywasz związek od realiów życia To było fajne w wieku nastoletnim, ale w przypadku dorosłego życia to już tak nie działa. Z tego, co pisałaś masz już doświadczenie, więc powinnaś o tym wiedzieć.

Choć dla mnie facet, który sam się nie dokłada, a na dobitkę nagle zniknęły randki i wyjścia (a związek trwa 3 - 4 miesiące) szuka stancji z naiwną - ale mogę się mylić, bo cyniczne ze mnie stworzenie.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:27   #62
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Nie do końca jest tak, że nie płaci u siebie za media, bo przychodzą prognozy rachunków raz na kilka miesięcy a nie rachunek za faktyczne zużycie co miesiąc. Urok mieszkania w mieście.

I już nawet olewając te rachunki to nie wydaje Wam się, że pomieszkiwanie to trochę za szybko?
Rachunki - zapłaci za prognozę, ale potem dostanie zwrot przecież.

Czy za szybko to kwestia bardzo indywidualna. Jeśli Tobie to pasuje, to co za różnica co ja myślę na ten temat? Część ludzi dłużej zwleka ze wspólnym mieszkaniem, a niektórzy potrafią razem mieszkać po tygodniu czy dwóch nawet.

Cytat:
Ma chyba sporo. Przynajmniej dla mnie. Mieszkając sama nie muszę mówić, że wracam później i dlaczego, że wychodzę na trening itp itd.
Nie mach ochoty się nikomu opowiadać. Mogę to zrozumieć. Może jesteś teraz na takim etapie, że chcesz więcej wolności, nie potrzebujesz takiego poważniejszego związku, dlatego Cię to gniecie, że musisz się opowiadać i że on siedzi u Ciebie cały czas.

Cytat:
Chyba ze mną coś nie tak, bo czuję się jak materialistka ostatnia...
Dlaczego jak materialistka? Nie jesteście dziećmi, oboje chyba wiecie, że życie kosztuje, czynsz, prąd, woda, jedzenie kosztują. Dorośli ludzie wiedzą, że rachunki za siebie trzeba płacić i to nic niezwykłego.

Jedyne rozwiązanie tutaj to rozmowa. Możesz przecież ją odbyć "dyplomatycznie", nie musisz mówić nic obraźliwego, chamskiego itp. Możesz mu spokojnie powiedzieć, że dla Ciebie to jest za szybko na wspólne mieszkanie/że nie wyrabiasz się finansowo i jeśli chce tu mieszkać, musi ponosić połowę opłat.

Dodam jeszcze, że dziwi mnie, że nigdzie nie wychodzicie po tak krótkim czasie związku. Już macie tam rutynę? On nie ma ochoty iść choćby do kina, nic?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:35   #63
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Rachunki - zapłaci za prognozę, ale potem dostanie zwrot przecież.

Czy za szybko to kwestia bardzo indywidualna. Jeśli Tobie to pasuje, to co za różnica co ja myślę na ten temat? Część ludzi dłużej zwleka ze wspólnym mieszkaniem, a niektórzy potrafią razem mieszkać po tygodniu czy dwóch nawet.

Nie mach ochoty się nikomu opowiadać. Mogę to zrozumieć. Może jesteś teraz na takim etapie, że chcesz więcej wolności, nie potrzebujesz takiego poważniejszego związku, dlatego Cię to gniecie, że musisz się opowiadać i że on siedzi u Ciebie cały czas.

Dlaczego jak materialistka? Nie jesteście dziećmi, oboje chyba wiecie, że życie kosztuje, czynsz, prąd, woda, jedzenie kosztują. Dorośli ludzie wiedzą, że rachunki za siebie trzeba płacić i to nic niezwykłego.

Jedyne rozwiązanie tutaj to rozmowa. Możesz przecież ją odbyć "dyplomatycznie", nie musisz mówić nic obraźliwego, chamskiego itp. Możesz mu spokojnie powiedzieć, że dla Ciebie to jest za szybko na wspólne mieszkanie/że nie wyrabiasz się finansowo i jeśli chce tu mieszkać, musi ponosić połowę opłat.

Dodam jeszcze, że dziwi mnie, że nigdzie nie wychodzicie po tak krótkim czasie związku. Już macie tam rutynę? On nie ma ochoty iść choćby do kina, nic?
Z tym wychodzeniem jest tak, że wracamy do domu i jest 18-19. Ja w weekendy pracuję (nie wszystkie, ale jednak i w domu jestem wtedy ok 21). On wychodzi z założenia, że jesteśmy już zmęczeni po pracy w tygodniu. Wcześnie jednak spotykaliśmy się w knajpkach itd. Z resztą jak idziemy do restauracji to też mi głupio że za mnie płaci. Ze mną jest coś nie halo...
mrslilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:40   #64
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Mam problem... spotykam się z facetem od listopada. Zależy mi na nim, ale nie jestem przekonana, że to miłość. Przynajmniej z mojej strony, bo on jest ewidentnie już zakochany. Każde z nas ma swoje mieszkanie i jest niezależne finansowo. Nocował u mnie od czasu do czasu zwłaszcza w weekendy, ale praktycznie od lutego mieszka u mnie i wraca do siebie tylko w ciągu dnia w weekend gdy ja jestem w pracy. I niby wszystko jest ok, ale jakoś tak za szybko... Lubiłam swoją niezależność i to, że mogę w spokoju poczytać lub ogarnąć dom. Drugą sprawą są rachunki. Raz zaczął temat, że wie, że powinien się dokładać (w szczególności do wody) ale ma swoje mieszkanie, które trzeba opłacić. Ja dodatkowo mam kredyt i chyba nie stać mnie na opłacanie podwójnych kosztów Nie chcę wyjść na egoistkę, ale już nie wiem co robić. Chciałabym zmniejszyć częstotliwość jego nocowania u mnie, ale wiem, że on odbierze to jako krok w tył w naszym związku.
Dokładnie o tym trzeba porozmawiać wprost.

Cytat:
Normalny, ale wrażliwy i wiem że bardzo mu na mnie zależy. Nie przyjmie tego dobrze.
Nie rób sobie takich usprawiedliwień, aby się "chronić" przed dojrzałym zachowaniem, ok? Dla własnego zdrowia psychicznego.

Cytat:
Z jedne strony masz rację, z drugiej potrafił zrobić mi naprawdę drogi prezent na walentynki. Z tym, że ja bardziej potrzebowałabym wsparcia w codziennych wydatkach.

No i kolejna sprawa... po romantycznych wyjściach już ani śladu...
O tym także wprost i szczerze pogadać.

Cytat:
Zależy mi na nim, ale nie pisałam się na życie starego małżeństwa po 3 miesiącach znajomości. Byłam w takiej prozie życia przez 9 lat i teraz chciałabym żeby szlo to w innym tempie.
Jeżeli chcesz czegoś innego niż do tej pory miałaś, to trzeba coś zmienić w swoim postępowaniu. Inaczej się nie da.

Cytat:
Nie do końca jest tak, że nie płaci u siebie za media, bo przychodzą prognozy rachunków raz na kilka miesięcy a nie rachunek za faktyczne zużycie co miesiąc. Urok mieszkania w mieście.

I już nawet olewając te rachunki to nie wydaje Wam się, że pomieszkiwanie to trochę za szybko?
Oj, naucz się słuchać siebie. Oczywiście, że w tej sytuacji, kiedy nie jesteś zakochana, to zdecydowanie za szybko (i co ma do rzeczy czy dla innych, to jednak szybko nie jest?).
Możliwe, że po prostu szukasz dziury w całym z tego powodu. Aczkolwiek olewka przez faceta Twoich rachunków jest niefajnym zagraniem, jakaś lipna ta jego miłość (albo Twoja ocena sytuacji, że niby kocha).

Cytat:
Gdyby tak było to nie pojawiłaby się żadna refleksja na ten temat. Łatwo oceniać siedząc przed monitorem / smartfonem czy co tam macie. Wielce zdziwione, że nie chcę zrobić przykrości komuś, na kim mi zależy tylko szukam dyplomatycznego rozwiązania.

Mam tendencje to walenia prosto w oczy a akurat w tym przypadku trzeba dyplomacji stąd moje rozważania.
To jest tak spaczony pogląd, że hej.
Oczywiście,że w związku trzeba mówić szczerze i można to zrobić tak, aby nie zranić. A jak nawet wtedy się obrazi, to dzieciak , a nie facet.
Tylko, że w tym przypadku, to jest lipa, a nie związek, bo Ty go nie chcesz jak faceta. To jest Twój czasoumilacz. (to wynika z Twego opisu).
Gdyby Ci zależało, to już miałabyś z nim wszystko wyjaśnione, właśnie dlatego, że Ci zależy.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jeżeli szukasz miłości , to wpakowanie się w związek bez niej, będzie generowało problemy i dziwię się, że się dziwisz. Takie coś się kończy, albo nie jojcy na problemy.
I masz tu szansę się nauczyć komunikacji lepszej. Warto porozmawiać szczerze.
Jeżeli go lubisz przynajmniej, to wypadałoby.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:47   #65
justek_p
Rozeznanie

Wszyscy radzą, żeby z facetem pogadać o kasie, ale według mnie to nie ma sensu, bo Ty po prostu nie chcesz, żeby on u Ciebie tyle bywał. Myślę, że jakby spał u Ciebie powiedzmy 2x w tygodniu, to problemu w ogóle by nie było, więc teraz rachunki są tematem zastępczym.
Najłatwiej powiedzieć facetowi, że się chce trochę przystopowac rozwój sytuacji i że chcesz wrócić do systemu bywania u siebie nawzajem od czasu do czasu. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że ewentualne lamenty i szantaże emocjonalne pt. "nie kochasz mnie tak jak ja ciebie" zweryfikuja normalność tego pana.
Wersja łagodniejsza zakłada telefon do faceta i oznajmienie, że potrzebujesz trochę czasu dla siebie/jesteś bardzo zajęta przez kilka dni, żeby wrócił do siebie, ale chętnie np. przyjedziesz do niego na noc w sobotę. W ten sposób można stopniowo zmienić jego nawyk mieszkania u Ciebie. Dodatkowo jak jedziesz do niego, to masz komfort powrotu w dowolnym czasie, a nie przymus pozbywania się kogoś ze swojego mieszkania
Jedno jest pewne - nie pakuje się w tak częste pomieszkiwanie do czasu, aż będziesz pewna swoich uczuć.
justek_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:48   #66
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby tak było to nie pojawiłaby się żadna refleksja na ten temat. Łatwo oceniać siedząc przed monitorem / smartfonem czy co tam macie. Wielce zdziwione, że nie chcę zrobić przykrości komuś, na kim mi zależy tylko szukam dyplomatycznego rozwiązania.
Ale czym Ty miałabyś mu niby sprawić przykrość? Tym że mu powiesz, że nie masz pieniędzy utrzymywać 2 osoby? Totalnie tego nie rozumiem.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:59   #67
wiekanka
Zakorzenienie

Ogolnie w twoim przypadku,to musisz sie nauczyc nie tylko dawac ale tez nie boj sie brac i wymagac.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 15:01   #68
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justek_p Pokaż wiadomość
Wszyscy radzą, żeby z facetem pogadać o kasie, ale według mnie to nie ma sensu, bo Ty po prostu nie chcesz, żeby on u Ciebie tyle bywał. Myślę, że jakby spał u Ciebie powiedzmy 2x w tygodniu, to problemu w ogóle by nie było, więc teraz rachunki są tematem zastępczym.
Najłatwiej powiedzieć facetowi, że się chce trochę przystopowac rozwój sytuacji i że chcesz wrócić do systemu bywania u siebie nawzajem od czasu do czasu. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że ewentualne lamenty i szantaże emocjonalne pt. "nie kochasz mnie tak jak ja ciebie" zweryfikuja normalność tego pana.
Wersja łagodniejsza zakłada telefon do faceta i oznajmienie, że potrzebujesz trochę czasu dla siebie/jesteś bardzo zajęta przez kilka dni, żeby wrócił do siebie, ale chętnie np. przyjedziesz do niego na noc w sobotę. W ten sposób można stopniowo zmienić jego nawyk mieszkania u Ciebie. Dodatkowo jak jedziesz do niego, to masz komfort powrotu w dowolnym czasie, a nie przymus pozbywania się kogoś ze swojego mieszkania
Jedno jest pewne - nie pakuje się w tak częste pomieszkiwanie do czasu, aż będziesz pewna swoich uczuć.
Chyba w tym rzecz właśnie, że to za dużo i za często.
Stary 2016-02-25, 16:41   #69
men33
Raczkowanie

Cytat:
Normalny, ale wrażliwy i wiem że bardzo mu na mnie zależy. Nie przyjmie tego dobrze.

Jeżeli nie przyjmie dobrze Twoich wątpliwości, które jak najbardziej mogą się pojawić po 3 miesiącach bliższej znajomości to znaczy, że on NIE jest normalny. Poza tym z punktu widzenia faceta, na serio nie mogę sobie wyobrazić, że wprowadzam sie do partnerski, i nie ponoszę kosztów z tym związanych, a to tłumaczenie że ma swoje mieszkanie, które też musi opłacać .... no bez jaj.Żenua. Powinnaś się zastanowić wogóle nad sensem tej znajomości, jeżeli gość ma takie podejście do oczywistych kwestii. Więcej asertywności z Twojej strony.
men33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 17:17   #70
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez men33 Pokaż wiadomość
Jeżeli nie przyjmie dobrze Twoich wątpliwości, które jak najbardziej mogą się pojawić po 3 miesiącach bliższej znajomości to znaczy, że on NIE jest normalny. Poza tym z punktu widzenia faceta, na serio nie mogę sobie wyobrazić, że wprowadzam sie do partnerski, i nie ponoszę kosztów z tym związanych, a to tłumaczenie że ma swoje mieszkanie, które też musi opłacać .... no bez jaj.Żenua. Powinnaś się zastanowić wogóle nad sensem tej znajomości, jeżeli gość ma takie podejście do oczywistych kwestii. Więcej asertywności z Twojej strony.
Dobrze gada, polać mu.

Autorko, z Twoich wypowiedzi wynika, że Ty chyba sama nie wiesz czego chcesz. Piszesz, że Ty taka niezależna, a jednocześnie pozujesz tym "nie porozmawiam, no bo jak, tu dyplomacji trzeba" (wtf? to są rozmowy na temat zbrojeń?) na jakąś taką mimozę, sierotkę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 17:39   #71
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Mam tendencje to walenia prosto w oczy a akurat w tym przypadku trzeba dyplomacji stąd moje rozważania.
Wydaje mi się, że zasłanianie się dyplomacją to ucieczka od problemu. A tk trzeba jednak raz a dobrze i konkretnie wyłożyć problem zamiast robić podchody małymi kroczkami i liczyć na to, że może kiedyś się domyśli.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 17:54   #72
nuinek
Raczkowanie

A ja nie rozumiem po co cała dyskusja. Jak nie porozmawiasz z nim to on Ci z oczu nie wyczyta. On się też nie domyśli. Wiem fajnie by było ale to tak nie działa.

ŻADNA ILOŚĆ POCZUCIA WINY
NIE NAPRAWI BŁĘDÓW PRZESZŁOŚCI I
ŻADNA ILOŚĆ NERWÓW NIE JEST W
STANIE ZMIENIĆ PRZYSZŁOŚCI.
nuinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 17:58   #73
GdyKochamy
Zadomowienie

Powiedz mu, że to dla ciebie za szybko i że chciałabyś wrócić do randkowania. Ludzie angażują się w różnym czasie i nie ma co tego przyspieszać. Nie jesteś w nim nawet zakochana, a on już się do ciebie wprowadza. Może doprowadzić to do tego, że on się całkiem wprowadzi, a ty po jakimś czasie zdasz sobie sprawę, że to nie to. Najpierw się poznajcie. Może niektórym szybkie zamieszkanie razem się udało, ale skoro tobie to przeszkadza, to znak, że lepiej się wstrzymać.

Poza tym facet ma niezły tupet, że znalazł sobie w tobie sponsorkę. Porozmawiaj o tym. On powinien się do wszystkiego dokładać. Przecież wy się dopiero poznajecie.
Stary 2016-02-25, 18:01   #74
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuinek Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem po co cała dyskusja. Jak nie porozmawiasz z nim to on Ci z oczu nie wyczyta. On się też nie domyśli. Wiem fajnie by było ale to tak nie działa.
oj,domysla sie,domysla,tylko udaje glupiego.
Stary 2016-02-25, 18:42   #75
Pigeons
Zadomowienie

Autorko jak pociągnęłaś temat gdy facet powiedział, że wie, że powinien się dokładać? Wyłożyłaś konkretne kwoty z których teraz się nie wywiązuje?
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 18:44   #76
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Autorko jak pociągnęłaś temat gdy facet powiedział, że wie, że powinien się dokładać? Wyłożyłaś konkretne kwoty z których teraz się nie wywiązuje?
Wtedy to były tylko weekendy więc powiedziałam, że jakoś będę musiała sobie poradzić.
Stary 2016-02-25, 18:49   #77
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Wtedy to były tylko weekendy więc powiedziałam, że jakoś będę musiała sobie poradzić.
Widzisz, facet zaczął temat na początku pomieszkiwania, a Ty go dyplomatycznie spławiłaś. Teraz dusisz w sobie złość i robisz z niego pasożyta.
Zrób to o czym masa dziewczyn Ci pisała - porozmawiaj z nim szczerze, że jednak ten układ Ci nie odpowiada.
Stary 2016-02-25, 18:50   #78
berenka
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz,ze powinnas byla mu odpowiedziec jego argumentem - ze Cie nie stac. I wtedy zobaczyc gdzie Was ta rozmowa zaprowadzi.
Stary 2016-02-25, 18:52   #79
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
a wiesz,ze powinnas byla mu odpowiedziec jego argumentem - ze Cie nie stac. I wtedy zobaczyc gdzie Was ta rozmowa zaprowadzi.
Trzeba było...
Stary 2016-02-25, 18:54   #80
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba było...
To chyba nie problem rozpocząć rozmowę jeszcze raz, tym razem szukając właściwego rozwiązania (sprawiedliwego dla Was obojga).
Stary 2016-02-25, 19:08   #81
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Dyplomacji to tutaj nie widać. Jedynie Twoją nadzieję, że on się domyśli, że Ciebie będzie obciążać ta sytuacja.

Nie ma wyjścia, trzeba szczerze i wprost. Jeśli to pierwsza taka wasza konkretna rozmowa to będzie Ci trudno, ale nabierz trochę odwagi - musisz zadbać też o siebie i o swój komfort ! Jesteście razem krótko - masz prawo powiedzieć, że wspólne pomieszkiwanie to dla Ciebie za szybko. I za szybko zwykły nocleg raz na jakiś czas przekształcił się we wspólne pomieszkiwanie, gdzie w dodatku wszystkie koszta gospodarstwa domowego ponosisz sama i już nie dajesz rady.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 20:12   #82
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchaj ty nic nie musisz.Masz swoje mieszkanie i jestes Pania na swoich wlosciach.

A od weekendow sie zaczyna,bo widzisz, gdyby facet na weekend przychodzil zkwiatuszkiem kupil po drodze kurczaka z rozna +wino i czasami zaproponowal do tego jakis wypad wieczorem do kina ,wiedzialabys z kim masz do czynienia,bo taka postawe powinien miec facet starajacy sie o ciebie.

A jak gostek przyszedl z pustymi rekami ale chetny do stolu zasiasc a ty mu ,ze" jakos bede musiala sobie poradzic",no to nie dziw sie ,ze on dalej i dalej sie posuwa,bo mu wygodnie,bo sie dajesz i zamiast randkowania i calej tej oprawki masz juz w lazience jego szczoteczke do zebow,kapcie itd.

To ,ze sie wprowadzil i rznie glupa wcale nie oznacza,ze masz siedziec cicho a wrecz odwrotnie.Wlasnie teraz masz pelne prawo powiedziec,ze jestes niezadowolona i im szybciej tym lepiej.Powiedz mu to wszystko co ci lezy na sercu,to co nam pisalas.Jesli sie obrazi,to znaczy,ze mu na tobie wcale nie zalezalo i jesli bedzie ci smutno to wierz mi tylko przez kilka dni a dume i szacunek do samej siebie poczujesz tak i tak, nie zaleznie czy panu to sie spodoba czy nie.
Stary 2016-02-25, 20:43   #83
hagandy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dobrze gada, polać mu.

Autorko, z Twoich wypowiedzi wynika, że Ty chyba sama nie wiesz czego chcesz. Piszesz, że Ty taka niezależna, a jednocześnie pozujesz tym "nie porozmawiam, no bo jak, tu dyplomacji trzeba" (wtf? to są rozmowy na temat zbrojeń?) na jakąś taką mimozę, sierotkę.
w sedno!

jak sobie wyobrazasz rozmowe na powazniejsze tematy w przyszlosci, skoro taka sprawa Cie przeraza?
hagandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 23:55   #84
Rena
Zakorzenienie

Ale Ty mu dalas klucze? Chyba oknem nie wchodzi?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-26, 05:19   #85
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ale Ty mu dalas klucze? Chyba oknem nie wchodzi?
A miał stać pod drzwiami po pracy?

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Nie do uwierzenia... sam wczoraj zaczął rozmowę na temat kosztów życia, rachunków itd. Mam się zastanowić jak to podzielić. Chyba wyczuł mój nie bardzo nastrój.
Stary 2016-02-26, 05:32   #86
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
A miał stać pod drzwiami po pracy?.
Czyli ja wiem, mógł do siebie pojechać

Zawsze mnie to bawi, że się ludzie dziwią konsekwencjom swoich zachowań.

I że Tobie się wydaje, że to o kasę chodzi.

Ty masz się zastanowić, jak to podzielić...
Mam nadzieję, że ma inne zalety, ale taka bezjajeczność u mnie by nie przeszła.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-26, 06:56   #87
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez mrslilly;56374223

Przecież nie jest bezdomny. Piszesz tak jakbyś Ty jedyna randkowała. Ludzie po pracy wracają do siebie, a dopiero potem udają się na randkę ( zazwyczaj).

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ty masz się zastanowić, jak to podzielić...
Mam nadzieję, że ma inne zalety, ale taka bezjajeczność u mnie by nie przeszła.
A wiesz dlaczego tak powiedział? Bo liczy na to, że ona będzie się wstydziła i rzuci jakąś stówką i będą kwita. Sam musiałby zaproponować dużo więcej.
Oj autorko, Ty chyba nie znasz prawdziwie niezależnej kobiety. Boisz się odezwać do faceta, żeby go nie urazić. gdzie ta niezależność? Bez spodni nic nie znaczysz, że tak Ci zależy? A zapomniałam, że "on taki kochany ogólnie jest". Żyjecie jak stare małżeństwo zmęczone po pracy, że im się nie chce wyjść dalej niż po chleb. Proszę Cię, czy Ty czytasz co piszesz?
Stary 2016-02-26, 07:39   #88
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Yy, no nie, przecież ma swoje mieszkanie. Normalnie ludzie jadą do siebie po pracy, Ty mu dałaś klucze, więc teraz jego "do siebie" to Twoje mieszkanie

Jak do tego doszło, że dałaś klucze go mieszkania kolesiowi, z którym w sumie nie jesteś nawet jakoś szczególnie długo, nie wspominając o tym, że chyba nie miałaś ochoty na jego wprowadzanie się?

Nie rozumiem Cię zupełnie. Niby nie chcesz, niby Ci przeszkadza, bo za często teraz u Ciebie mieszka, ale dałaś mu klucze? Weź się zastanów jaki to daje sygnał.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-26, 07:55   #89
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość

A wiesz dlaczego tak powiedział? Bo liczy na to, że ona będzie się wstydziła i rzuci jakąś stówką i będą kwita. Sam musiałby zaproponować dużo więcej.
Nie rozumiem po co na siłę czepiać się faceta. Są ze sobą od 4 miesięcy, gdzie to właśnie on zaczął dwukrotnie rozmowę o kosztach mieszkania (a raczej na pierwszej randce o tym nie rozmawiali).
Nie jego wina, że partnerka nie potrafi wyartykułować swoich potrzeb, mówi jedno a myśli drugie.
Stary 2016-02-26, 08:06   #90
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
A miał stać pod drzwiami po pracy?.
Chociaz z gitara przychodzil i serenady spiewal pod balkonem?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości