za ciasne buty, jak rozciągnąć ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 00:04   #61
Alesandro85
Przyczajenie

Dot.: za ciasne buty, jak rozciągnąć ???

Jakiś tydzien temu szukałam informacji jak rozciągnąć buty natknęłam się na wiele sposobów mokre lub suche skarpetki denaturat ocet itp... Kupiłam buty przez allegro rozmiar który prawie zawsze noszę no właśnie prawie ... buty były tak ciasne jak cholera nie mogłam kroku zrobić, myślałam że będę zmuszona je sprzedać- znajoma poleciła mi szewca myśle jak on może rozciągnąć tak ciasne buty ale co mi zależy - myślę. Zaniosłam butki , za dwa dni do odbioru i nie wierzę własnym stopom buty były idealne - niesamowite!!! Pisze Wam to dlatego z wielu deklaruje że po wizycie u szewca napisze jak im poszło a tego nie robią i d... blada a ja postanowiłam napisać jeśli macie jakikolwiek problem z butami nie męczcie sie w skarpetach itp zanieście buty do szewca a nie będziecie żałować. Ja miałam buty ze skóry ale zapytałam szewca DLA SZUKAJĄCYCH sposobów jeśli but nie jest cały oblany gumą np klasyczne trampki to ZAWSZE da się coś zdziałać nawet sztuczne tworzywa satyna eko skóra itp zresztą na miejscu szewc wam powie co i jak ... mam nadziję że dal spragnionych w tym temacie wystarczy by poprostu pójść do szewca
Alesandro85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 23:27   #62
Makucia
Przyczajenie

GG do Makucia

hej dzis 'rozciagalam' buty jednym ze sposobow ktore tutaj wyczytalam, tzn ten z mokra skarpeta. wszystko bylo idealnie, dalam je na balkon aby troszke przeschly i mam teraz takie wrazenie jakby troszke sie na nowo 'skurczyly'. czy jest to mozliwe zeby tak sie stalo po paru godzinach?
Makucia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 14:15   #63
ja i moj kot
Raczkowanie

Któraś z Was pisała, że koleżanka zaniosła do szewca i jej za bardzo rozciągnął. Chciałam rozciągnąć baleriny o co najmniej rozmiar i szewc powiedział, że, aż tyle się nie da. Max pół rozmiaru, bo szwy mogą puścić.
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 14:22   #64
Madulex
Przyczajenie

Ja bym to zrobiła tak jak perfekcyjna radzi bierzesz worek foliowy napełniasz go wodą zimna wiążesz szczelnie by nie kapało. następnie worek wkładasz do buta taka wodna stopa i potem takie połączenie wkładasz do zamrażalki do zamarznięcia wody, woda po zamarznięciu się rozszerzy i rozciągnie buty o rozmiar.
Stary 2013-04-29, 15:59   #65
ja i moj kot
Raczkowanie

Dobra, buty się mrożą Zabaczę jutro, co z tego wyjdzie. Pewnie będę musiała to powtórzyć, bo one są z bardzo sztywnej skóry.
Stary 2013-04-29, 20:56   #66
madebyvirginia
Raczkowanie

Swoje baleriny rozciagalam chodzac w nich w bardzo grubych skarpetach po domu. Rozciagnely sie swietnie, chociaz troche sie nameczylam
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 00:07   #67
ja i moj kot
Raczkowanie

Ze skarpetami już próbowałam i wytrzymałam góra 15 min, ale powtórzę, jak się trochę rozciągną po zamrożeniu z wodą

Chyba się skutecznie wyleczyłam z zakupów "muszę to mieć", mimo, że coś jest o wiele za małe albo za duże
Stary 2013-06-28, 00:14   #68
painka
Zadomowienie

Dziewczyny mam buciki z kryształkami i muszę je rozbic, chciałabym to zrobic pianką, ale boję się, że kryształki mi odpadną Dużo się tej pianki nakłada?
Stary 2013-08-21, 15:06   #69
Slajeriphi
Przyczajenie

Dziewczyny, muszę rozciągnąć buty, ale nie wiem jak. Nigdy tego nie robiłam. Co sądzicie o tych poradach: http://swiatmodnych.pl/kupilas-za-male-buty/ ? Robiłyście to kiedyś? Który sposób jest najlepszy? A może proponujecie jakiś inny?
Stary 2014-01-19, 13:17   #70
hareyk
Przyczajenie

Unhappy Dot.: za ciasne buty, jak rozciągnąć ???

ha, to ja mam chyba większy problem, niż wy.
mianowicie kupiłam za ciasne ŁYŻWY, rozmiar 36. w sklepie pan mi go doradził - chciałam wziąć 37, na co dzień taki noszę, ale miałam w jednym bucie za dużo luzu i obawiałam się, że przez to nie dam rady zrobić piruetu.
naostrzyłam, poszłam jeździć i strasznie bolało. okazało się, że oba buty są za krótkie, a sklep nie chce przyjąć łyżew z powrotem
lewy but muszę powiększyć o pół rozmiaru, a prawy o cały.
łyżwy są od środka i od wewnątrz skórzane, więc niby żaden kłopot, ale, ale - skóra jest jakoś usztywniana!
czy znacie przypadek rozszerzania na długość i w palcach właśnie łyżew; to znaczy czy komuś się to udało?
przyznam, że byłam w desperacji i nagle wpadłam w google na ten watek i nadzieja mi wróciła
spróbuję najpierw z lodem, aczkolwiek nie wiem, czy mi łyżwa wlezie do zamrażalnika
zadziałam jakoś, może i kupię i, a może od razu polecę do szewca - i zdam wam tu relację.
pozdrawiam!
hareyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 14:26   #71
Lilly Lou
Przyczajenie

Heh, też mam taki problem. Dostałam w prezencie po prostu wymarzone buty, tylko za małe o rozmiar:/ Jestem w dosłownej rozpaczy, ponieważ buty są tak piękne, że gdybym mogła, to bym w nich nawet spała. Niestety, buty są przywiezione z zagranicy i nie mam jak wymienić A to nie baletki ani szpilki, tylko takie a'la motocyklowe butki
Lilly Lou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 16:14   #72
Keithlyn
Zadomowienie

Do woreczków nalać wody te woreczki wsadzić do buta. Następnie buty do kolejnego woreczka i do zamrażalki na noc pomysł z perfekcyjnej pani domu.

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 22:43   #73
polkadot
Raczkowanie

Zawsze możesz też oddać szewcowi czółenka do rozciągnięcia. Mają specjalne kopyta, na których rozpychają buty od środka.

Z domowych sposobów, miałam kiedyś współlokatorkę, która radziła mi w takich sytuacjach zwinąć w kulki strony wydarte z gazet (codziennych czarno- białych, nie kolorowych czasopism), poupychać w bucie i zostawić na noc. Zawsze skutkowało

polkadot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 21:54   #74
nellady
Zakorzenienie

Ja mam za małe jakieś pół rozmiaru airmaxy i tracę już nadzieję
Byłam dwa razy u szewca ( za każdym razem u innego i nic), więc już chyba nie da się nic zrobić, ale jeszcze chcę powalczyć;D przymierzałam w sklepie i było ok, a ciśnie mnie czubek dużego palca. Myślałam, żeby spróbować spirytusem (buty są granatowe) i tym: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60037538/ co myślicie?

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 22:12   #75
Izma56O
Raczkowanie

no może to tez zależy od tego z czego buty są wykonane.
Izma56O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 22:15   #76
nellady
Zakorzenienie

to na pewno, airmaxy jednak są sztywne

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 08:54   #77
201803120851
Konto usunięte

ze sposobów, które u mnie podziałały:
1) mokra grupa skarpeta a później wypchanie buta gazetami
2) w przypadku butów skórzanych - kupiłam ostatnio https://www.rylko.com/pl/produkt/ROZ...,59070,39.html - ma postać pianki, pryska się byt od zewnątrz albo od wewnątrz, gruba skarpeta i pochodzić po domu. zadziałało.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 18:17   #78
Sayuri_Chiyo
Raczkowanie

To ja kupiłam wczoraj buty w CCC rozmiar 35. W 36 mogę włożyć z tyłu dwa palce, raczej żadne stopy nie puchną aż tak bardzo. Jeśli włożę wkładkę będą mi się smykać raczej z nóg :/ Nie wiem co zrobić bo troszeczkę mnie cisną w palcach(mam w razie co 7 dni na zwrot) są ze skóry ekologicznej i są śliczne. I naprawdę mam problem z butami na wysokim obcasie. 35 troszkę ciśnie, 36 gubię. I tak miałam kiedyś 36, włożyłam zapiętki i nic, nadal spadały. Oddać i szukać dalej? Jakiś pomysł?

Sayuri_Chiyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 19:01   #79
letitiah
art at its finest.

Grube skarpety, nawet kilka par i chodzić w tych butach. Ja zawsze tak rozciągam
Stary 2016-10-08, 19:36   #80
Artm
Rozeznanie

Zanieść do szewca, który je rozciągnie.
Artm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości