|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: "Spotkałam dzisiaj miłość ... " - czyli piękne opowiadania o miłości i nie tylk
Funky Polak - Jest takie miejsce
Jest takie miejsce, miejsce takie znam, podaj mi rękę bo nie pójdę tam sam, choć niewiele mam to niewiele mi potrzeba, oprócz nieba i kawałka chleba. Nie chcę diamentów, nie chcę złota. Nie chcę z mózgu robić sobie błota. Tępa głupota ciągle mnie otacza, pieniądz wyznacza ludziom drogę. Ja tak nie mogę, nie chcę tak żyć, dajcie mi spokój, dajcie mi być. Chce mi się wyć, chce mi się płakać, bo nie potrafię skakać, udawać jak Wy, robić dobrą minę do złej gry. Ja naprawdę mam sny, mam marzenia, o miejscu gdzie nie ma cierpienia i bólu, dosyć mam życia w betonowym ulu. Jest takie miejsce bez murów i granic, jest takie miejsce gdzie kocha się za nic. Jest takie miejsce gdzie serce nie boli, jest takie miejsce które wyzwoli nas... Jest takie miejsce, miejsce takie znam, podaj mi rękę zabiorę Cię tam, tylko podaj mi rękę bo nie chcę być sam. Razem pokażemy temu światu, koniec wojen koniec dramatu. Wygramy bez atu mamy silne karty, w sercu kompas atlas otwarty. Wydarty nam pokój powróci do łaski, dla fałszu gwizdy dla prawdy oklaski. W kropki, w paski, czarny czy biały, tam nie ma schematów, tam są ideały. Jak świat cały, długi i szeroki, to miejsce jest blisko, wystarczą dwa kroki. To miejsce jest tutaj, na tym świecie, kto pyta nie bładzi, szukajcie a znajdziecie. Jest takie miejsce bez murów i granic, jest takie miejsce gdzie kocha się za nic. Jest takie miejsce gdzie serce nie boli, jest takie miejsce które wyzwoli nas. Czas nie ma ceny, tam czas nie ma ceny nie, podaj mi rękę, razem znajdziemy je.
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Spotkałam dzisiaj miłość ... " - czyli piękne opowiadania o miłości i nie tylk
Gdzieś daleko w pięknej mieścinie... żył sobie skromny chłopak – o smutnej minie. Zycie jego usłane różami nie było, lecz razu pewnego, gdy siedział smutny na bujającym się od wiatru fotelu, wtulony w duży ciepły kocyk – bowiem zimny powiew wiatru był tak silny, że z ust jego wydobywał się kruchy obłoczek ciepłego powietrza... spojrzał w niebo i zobaczył malutki przebłysk. Ułamek sekundy, który jak się później okaże zmienił całe jego życie.
Chłopak był tak bardzo oczarowany tą piękną magiczną sekundką, że w pełni zapomniał o otaczającym go świecie! Skupionym wzrokiem, obserwował jedynie niebo, aż w końcu zrozumiał, że była to magiczna gwiazdka, która wkradła się do jego serduszka. Oczarowany, powolnym krokiem wrócił zmarznięty do domku i całą noc rozmyślał, prosząc Boga o szanse spotkania tej iskierki, której jasność zaistniała w jego sercu. Niestety im mocniej prosił tym jego marzenia oddalały się w przeklętą ciemność. Zasmucony i zniechęcony dalszym istnieniem, wybrał się na długi spacer po parku, który wyłożony był pięknymi złotymi liśćmi. Stawiając kolejne kroki próbował odpowiedzieć sobie na pytania, które z każdą minutą coraz bardziej dręczyły jego duszę, lecz nie potrafił. Usiadł wiec na najbliższej ławce i wpatrując się w piękny złoty horyzont, przypomniał sobie chwilę która zmieniła jego życie. Emocje chłopaka były tak potężne, iż nic nie było w stanie ich opanować, a malutka łezka spływająca powolutku po jego prawym policzku, była niczym złocisty deszcz, w którym promienie słońca wytworzyły obraz tęczy. Chwila ta trwała sekundy dla przechodzących obok szarych bezdusznych ludzi, którzy nie interesowali się losem chłopca, jednak on czuł, ze wskazówki zegara wskazywały wieczność. Czując to co odczuwał widząc błyszczącą gwiazdkę, mógł oddać się w całości swoim marzeniom, które jeszcze nigdy się nie spełniły... Dzień dobiegał końca, wszystko kolorowe i piękne zamieniało się w szarą plamę, a kwitnące kwiaty zamykały swoje smutne pąki. Zwierzęta natomiast układały gałązki, żeby spokojnie i bezpiecznie spędzić nadchodzącą noc. Chłopak wiedział, ze będzie to najgorsza noc w jego życiu i gdy chciał już wracać do domu – żeby wygrzać się przy ciepłym kominku, coś go tknęło. Nagle poczuł swoisty szept, który spowodował, że chłopak wybrał się jeszcze na dodatkowy spacer. Powolnym ruchem wstał z zielonej ławki na której siedział i ruszył w kierunku zachodzącego słońca. Niestety droga ta nie była łatwa, gdyż silny wiatr utrudniał mu stawianie kolejnych kroków, jednak pomimo przeciwności losu nie poddawał się i walczył z podmuchem krocząc przed siebie. Wiedział, ze coś się wydarzy. Nagle po stronie policzka na którym pojawiła się łezka poczuł ciepły, delikatny dotyk dłoni. Młodzieniec bardzo się przestraszył, lecz pomimo olbrzymiego lęku który odczuwał, wziął swoją lewą dłoń i subtelnie położył ją na prawym policzku jednocześnie odwracając się niepewnie za siebie. W momencie, kiedy jego wzrok połączył się z istotą, która wprawiła go w stan malutkiego lęku – zaniemówił. Nie potrafił wypowiedzieć słowa, a piękna niewiasta o piwnych oczach uśmiechając się, nieśmiało powiedziała... „zostań ze mną, proszę”. Radość chłopaka była tak wielka, że jedyną rzeczą którą był w stanie zrobić to delikatnie objąć swoimi palcami rękę nowo poznanej osoby. Niewiasta czując delikatne muśnięcie na swojej dłoni, uroniła najpiękniejsze łzy szczęścia, które można było wyobrazić sobie w najpiękniejszych bajkach na świecie i szybko przytuliła onieśmielonego chłopaka do siebie a mocno ściskając wyszeptała mu do ucha „jedyny...”. Teraz już wiedział, ze to ona! Ta piękna gwiazda, która poprzez swój magiczny błysk, zmieniła jego życie. Szczęśliwi jak para małżeńska ruszyli przed siebie przemierzając kolejne ścieżki w parku by jak najdłużej nacieszyć się sobą. W pewnym momencie księżniczka powiedziała do najszczęśliwszego chłopaka na ziemi, żeby gdzieś usiedli, bowiem chciała się do niego mocno wtulić. Czym prędzej podeszli do najbliższej ławki i w mroku tulili się do siebie. Nie istniało dla nich nic poza rzeczywistością, którą sami kreowali. Ona tuląc go do siebie, on wpatrując się w nią i zalany łzami w oczach jak wierzby płaczące mówił, że jest wszystkim... usnęli sobie w ramionach i żyli długo i szczęśliwie. |
|
|
|
|
#873 |
|
Przyczajenie
|
Naprawde piekne opowiadanie sama pisze opowiadania i wiersze. pozdrawiam
; ,,Kochac kogoś a potem go stracic to jak kupic szczęście, A łzami zapłacic" |
|
|
|
|
#874 |
|
Przyczajenie
|
dostaniesz ode mnie
coś z lata... promyk nadzieji słoneczne drwiny i śmiech dostaniesz ode mnie coś z jesieni samotne wieczory deszczowe poranki żal dostaniesz ode mnie całą zimę chłodne serce nie skruszy lodu zamarzło wiosny Ci nie oddam ona nigdy nie będzie Twoja jak ja... |
|
|
|
|
#875 |
|
Przyczajenie
|
Życie
I kręcimy się w kółko bo życie jak karuzela I śmiejemy się łzami jakby nie dało się inaczej I wędrujemy ulicami pomiędzy widmowymi blokami samotni I kochamy cierpieniem przecież czymże jest radość I zapominamy bez sensu twarze tych ludzi duchowych przyjaciół I latamy po ziemi motyle bez skrzydeł nie potrafimy I marzymy nadzieją o skrzydłach anioła nie wierząc w niego I zdobywamy szczyty nie znając dolin najpiękniejszych I żyjemy tak zawsze wszyscy razem a jak nigdy osobno
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Czasem tu zaglądam. Nie umiem poskładać myśli w żaden logiczny ciąg słów.. i nie umiem pisać ;] ale lubię poczytać.Miłość może być straszna gdy człowiek się zgubi może zamienić się w pragnienie ale pragnienie to już nie miłość to choroba Jak nie zachorować? Słuchać serca Tylko serce podpowie jak się odnaleźć.. cytat: "Nikt nie może uciec przed głosem własnego serca." "Alchemik" P. Coelho |
|
|
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
przeczytałam już wszystko na tym wątku i kilka razy łezka pociekła. Wszystko było śliczne Czekam na więcej. Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
powiedzialam Mu o swoich uczuciach po naszym ostatnim spotkaniu... 23.04 .. bylismy w kinie na "Nie klam kochanie".. tend zien byl boski... calowalismy sie i w ogole... powiedzialam Mu nastepnego dnia... a on na to , ze nie jest gotowy na zwiazek... nic nie mowil o uczuciach i nadal nie wiem na czym stoje niedlugo znowu mamy sie spotkac... zobaczymy co bedzie.. ale czy chlopak chodzacy za reke z dziewczyna naprawde nic nie czuje?
|
|
|
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
hm.. to po co chodzi za rękę z dziewczyną i po co się z nią całuje? Może daj mu czas żeby się dowiedział ale w tym czasie chyba lepiej żeby nie całował.
|
|
|
|
|
#880 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie postanowilam dac Mu czas... w sumie co bedzie to bedzie
tylko wiecie .. ja juz dawno zakochana nie bylam i nie chce tego stracic
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Na brzegu rzeki piedry usiadlam.....
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#882 |
|
Przyczajenie
|
Tadeusz Borkowski
***[Myślę o Tobie...] Myślę o tobie. Twoje oczy, twój głos, twój uśmiech przypominam, patrząc na niebo. Zboczem nieba zsuwa się obłok, jakbyś lekko profil zwróciła w lewo. Ówdzie drzewo wplątane w wiatr przechyla koronę twoim przechyleniem, a tam w powietrzu ptak się waży - i wiem, że tak do twarzy wznosisz dłoń w zamyśleniu. Rozproszona uroda rzeczy, błysk przelotny piękna na ziemi wiem, że w tobie uwiązł i zastygł w kształt... Małgorzata Hillar Miłość Jest czekaniem na niebieski mrok na zieloność traw na pieszczotę rzęs Czekaniem na kroki szelesty listy na pukanie do drzwi Czekaniem na spełnienie trwanie zrozumienie Czekaniem na potwierdzenie na krzyk prostestu Czekaniem na sen na świt na koniec świata Adam Mickiewicz Do M Precz z moich oczu! ... posłucham od razu, Precz z mego serca! ... i serce posłucha, Precz z mej pamięci! ... nie ... tego rozkazu Moja i twoja pamięć nie posłucha. Jak cień tym dłuższy, gdy padnie z daleka, Tym szerzej koło żałobne roztoczy ... Tak moja postać, im dalej ucieka, Tym grubszym kirem twa pamięć pomroczy. Na każdym miejscu i o każdej dobie, Gdziem z toba płakał, gdziem się z tobą bawił, Wszędzie i zawsze będę ja przy tobie, Bom wszędzie cząstkę mej duszy zostawił. Czy zadumana w samotnej komorze Do arfy zbliżysz nieumyślną rękę, Przypomnisz sobie: właśnie o tej porze Śpiewałam jemu tę samą piosenkę. Czy grając w szachy, gdy pierwszymi ściegi Śmiertelna złowi króla twego matnia, Pomyślisz sobie: tak stały szeregi, Gdy się skończyła nasza gra ostatnia. Czy to na balu w chwilach odpoczynku Siedziesz, nim muzyk tańce zapowiedział, Obaczysz próżne miejsce przy kominku, Pomyślisz sobie: on tam ze mną siedział. Czy książkę weźmiesz, gdzie smutnym wyrokiem Stargane ujrzysz kochanków nadzieje, Złożywszy książkę z westchnieniem głębokiem Pomyślisz sobie: ach! to nasze dzieje... A jeśli autor po zwilej próbie Parę miłosną na ostatek złączył, Zagasisz świece i pomyślisz sobie: Czemu nasz romans tak się nie zakończył? Wtem błyskawica nocna zamigoce: Sucha w ogrodzie zaszeleszczy grusza I puszczyk z jękiem w okno zatrzepioce ... Pomyęlisz sobie, że to moja dusza. Tak w każdym miejscu i o każdej dobie, Gdziem z tobą płakał, gdziem się z tobą bawił, Wszędzie i zawsze będę ja przy tobie, Bom wszędzie cząstkę mej duszy zostawił. Kazimierz Przerwa Tetmajer ***[Kocham Cię!...] Kocham Cię! Tęsknię! Wołam Cię do siebie! Świat cały Twojem nazywam imieniem! Tyś jest mą wiarą na wysokim niebie, Tyś jest mi całej ludzkości wcieleniem... Przez Ciebie kocham, nienawidzę... W Twojem istnieniu źródło mojego istnienia; Ty jesteś mojem sercem, krwi mojej zdrojem i duszy mojej Tyś harfą z płomienia! Jeśli coś już było to wybaczcie
Edytowane przez Sroczka 007 Czas edycji: 2008-04-30 o 16:14 |
|
|
|
|
#883 |
|
Przyczajenie
|
– A czym jest Miłość? – spytała pustynia.
– Miłość jest jak sokół, który krąży nad twoimi piaskami. Dla niego jesteś najbujniejszą zielenią, do której zawsze powraca ze zdobyczą. On zna twoje skalne urwiska, twoje wydmy i twoje góry, a i ty jesteś dla niego najbardziej szczodra. Paulo Coelho, Alchemik Chcę powiedzieć, że jeśli kobieta, której dni są policzone, postanawia spędzić resztkę swego czasu przy łóżku śpiącego mężczyzny, po to, by patrzeć na niego, to jest w tym coś z miłości. Chcę powiedzieć jeszcze więcej, że jeśli w tym czasie ta kobieta miała atak serca i nie wezwała pomocy, tylko po to, by nie oddalić się ani na chwilę od tego mężczyzny, to ta miłość może stać się wielka. Paulo Coelho, Weronika postanawia umrzeć Doświadczenie nas uczy, że miłość nie polega na tym, aby wzajemnie sobie się przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku. Antoine de Saint-Exupéry I zapomnij, że jesteś gdy mówisz, że kochasz. Jan Twardowski Miłość jako nasionko leśne z wiatrem szybko leci, ale gdy drzewem w sercu wyrośnie, to chyba tylko razem z sercem wyrwać można. Henryk Sienkiewicz Miłość to taki złoty wytrych, który otwiera wszystkie sejfy. Wiktor Suworow Miłość jest jak tama. Jeśli pozwolisz, aby przez szczelinę sączyła się strużka wody, to w końcu rozsadza ona mury i nadchodzi taka chwila, w której nie zdołasz opanować żywiołu. Paulo Coelho, Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam Nie ma nic bardziej niesprawiedliwego niż nieodwzajemniona tęsknota. To nawet gorsze niż nieodwzajemniona miłość. Janusz Leon Wiśniewski, S@motność w Sieci Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje. Antoine de Saint-Exupéry |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
![]() Trzymam się twojej liny Wysyłasz mnie dziesięć stóp nad ziemię Słyszę co mówisz, lecz nie mogę wydobyć z siebie głosu Twierdzisz, że mnie potrzebujesz A potem idziesz i tak niszczysz mnie Lecz poczekaj... Mówisz mi, że ci przykro Nie myślałam, że mogłabym to zmienić Powiedzieć Że za późno już na przeprosiny, za późno Powiedziałam, że za późno na przeprosiny, za późno Zniosłabym kolejną szansę, zniosła upadek Zastrzeliłabym się dla ciebie I potrzebuję cię tak, jak serce potrzebuje bić (Ale to żadna nowość) Kochałam cię żywym ogniem Teraz on zmienia się w smutek, a ty mówisz... "Wybacz" jak anioł - niebiosa pozwoliły mi myśleć, że nim byłeś Ale przykro mi Za późno już na przeprosiny, za późno Powiedziałam, że za późno na przeprosiny Za późno już na przeprosiny, za późno Powiedziałam, że za późno na przeprosiny ... Trzymam się twojej liny Wysyłasz mnie dziesięć stóp nad ziemię... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#886 |
|
Przyczajenie
|
Coś ode mnie... własny wiersz....
Z serca wyrzucic Cię chcę Ale uparcie w nim tkwisz Mówiłeś: posłuchaj serca! Lecz ono złośliwie milczało... I przez to to wszystko się stało! Byłam z innym, do niego przytulałam się A jednocześnie nie mogłam zapomnieć Cię! Tak bardzo mnie to boli I nic juz bólu i smutku nie ukoi... Pozostaną łzy płynące po twarzy I srece które marzy... Napisałam go prawie trzy lata temu ale nadal jest aktualny bo nadal kocham pana M. ale nie jestem z nim, niestety |
|
|
|
|
#887 |
|
Przyczajenie
|
Dżem » Chcę Ci coś powiedzieć
Chcę Ci coś opowiedzieć Ale brakuje słów Żeby wyrazić to co czuję Mógłbym to namalować Lecz nie wymyślił nikt Kolorów które można użyć Mmmm Mmmm Mmmm Napisać mógłbym wiersz Lecz jak odnaleźć rym Który uwielbi imię twoje Na zawsze z Tobą być Śnić z Tobą twoje sny Jak mam Ci o tym opowiedzieć Kocham Cię już wiem Jedno słowo cichy szept Kocham Cię już wiem Jedno słowo a tyle mieści się Kocham Cię już wiem Jedno słowo a tyle mieści się Kocham Cię już wiem Jedno słowo cichy szept |
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Kraszewski Józef Ignacy
• W co wierzę? • I wierzę, że gdy dwie się napotkają dłonie, Dwa serca, w których jeden ogień płonie, W których jednym się ogniem ideały palą: Serca się kochać będą, choć dłonie oddalą. Opis jednej litery Elżbieta Zechenter- Spławińska K- jak kochać Dwie kreski Przychodzące z daleka W tej pierwszej Która była przed ich początkiem Złączone A może Dwie kreski odchodzące Każda W swoją Stronę. Pawlikowska-Jasnorzewska Maria A gdy przyszedł... A gdy przyszedł już nareszcie, jako prawda, nie jak sen Podścieliła mu pod nogi swoich włosów zwiewny len Przytuliła jego głowę do swej piersi, do swych rąk By pragnienia nie znał lęku, by czekania nie znał mąk. Wszystkie róże swych ogrodów, gdy dla niego w szczęściu rwie On porzuca ją na zawsze-bo jej nie mógł wołać w śnie
|
|
#889 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
u mnie jakos tak sie lepiej uklada... mam nadzieje , ze znajde w sobie tyle sily , aby walczyc o swoje szczescie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam prawie caly watek,co nie dalam rady - nadrobie
I musze powiedziec,ze atmosfera jest tu niesamowita,te opowiadania i wiersze naprawde chwytaja za serce.. Wpadne tu na pewno jeszcze nie raz.
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zaczeło się tutaj
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto tu bywalam ale musialam Cie przeoczyc jak moglam.. ale cudny watek,to prawda
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to miłej lektury znaczy fajnie tutaj być i fajnie czasami popłakać
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylko ze wzruszenia.. no i ze szczescia jeszcze.. inaczej to niee..
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
och jak tu spokojnie
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Myślała, że nie spotka jej nic godnego uwagi. Nie brała żyletek. Była zbyt dumna. Postanowiła się, że się zemści. Nie na nim. Do niego nie miała juz dostępu. Ona go wzięła jak zabawkę. Odwróciła jego wzrok od niej i po prostu zabrała. Została sama a ona w jego ramionach wtulona. Tak ją to bolało... Nie żeby kochała. Urażona ambicja...
W ten sam dzień gdy zrozumiała, że już nigdy nie będzie z nim... Poznała tego, który mścił się za nieudany związek. Walczyli ze sobą. Przyciągali się wzajemnie. Jego zimny wzrok i jej chłód dłoni na jego karku gdy tańczyli razem tyle miesięcy. W myślach przyrzekli sobie, że będą się ranić. Nie zdążyli. Dziewczyna się wycofała. Nie mogła ranić kogoś kto jest częścią niej. Pamiętała jak ostatnia rana długo się goiła. Chciał znów z nią być ogrzewać te zimne, nieufne dłonie. Bała się... Za bardzo... Utworzyła się między nimi przepaść. Spadli w nią oboje. ___________________ Wygrzebałam z dysku C nawet nie wiem skąd się taki metaforyczny tekst na nim wziął. Mogę tylko przypuszczać.
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Czy miłość może się wypalić?
Czy serce może zamienić się w kamień? ..ja się boję..
|
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Fragment pochodzi ze sztuki Sarah Kane "Łaknąć":
Chcę bawić się z tobą w chowanego i mówić ci że podobają mi się twoje buty i siedzieć na schodach kiedy się kąpiesz i masować ci kark i całować ci stopy i trzymać się z tobą za ręce i wychodzić na kolacje i pozwalać ci jeść ze swojego talerza i spotykać się z tobą w knajpce i rozmawiać jak minął ci dzień i przepisywać na maszynie twoje listy i przenosić twoje pudełka i śmiać się z twoich obsesji i dawać ci taśmy których nie będziesz słuchać i oglądać dobre filmy i oglądać złe filmy i narzekać na programy radiowe i robić ci zdjęcia kiedy śpisz i przynosić ci do łóżka kawę z baglami i ciasteczkami i pić kawę o północy i brać cię do okulisty i nie śmiać się z twoich dowcipów i pragnąć cię rano ale nie budzić cię jeszcze i całować twoje plecy i gładzić twoją skórę i smucić się kiedy wracasz późno i dziwić się kiedy wracasz wcześnie i dawać ci słoneczniki i chodzić na twoje imprezy i tańczyć do upadłego i przepraszać kiedy robię źle i cieszyć się kiedy mi wybaczasz i oglądać twoje zdjęcia i żałować że nie znałem cię wcześniej i słuchać jak mówisz mi do ucha i czuć twoją skórę na mojej i bać się kiedy się złościsz i jedno twoje oko robi się czerwone a drugie niebieskie i włosy spływają na lewą stronę a twarz jest tak orientalna i przytulać cię kiedy tego nie chcesz i skamleć kiedy mam na ciebie ochotę i skamleć kiedy jej nie mam i okrywać cię w nocy i marznąć kiedy zabierasz cały koc i umierać z gorąca kiedy go nie zabierasz i czuć ciepło kiedy się uśmiechasz i rozpuszczać się z gorąca kiedy się śmiejesz i nie rozumieć dlaczego myślisz że cię odrzucam jeśli cię nie odrzucam oburzać się jak możesz myśleć że cię odrzucam i zastanawiać się kim naprawdę jesteś ale i tak cię akceptować i opowiadać ci o leśnym duszku który przepłynął przez ocean ponieważ cię kochał i pisać dla ciebie wiersze i zastanawiać się dlaczego mi nie wierzysz i kochać cię tak bardzo że nie można tego wyrazić słowami i zatrzymywać cię w łóżku kiedy musisz już iść i płakać jak dziecko kiedy już pójdziesz i kupować ci prezenty których nie lubisz i zabierać je z powrotem i prosić cię o rękę chociaż i tak znowu powiesz nie bo chociaż myślisz że nie mówię tego na poważnie to zawsze mówię to na poważnie i chodzić po mieście myśląc jakie jest puste bez ciebie i chcieć tego samego czego ty chcesz i myśleć że przestaję być sobą ale wiedzieć że przy tobie nic mi nie grozi i opowiadać ci o tym co we mnie najgorsze próbować ci dawać to co we mnie najlepsze ponieważ nie zasługujesz na nic gorszego i odpowiadać na twoje pytania kiedy wolałabym tego nie robić i myśleć że wszystko już skończone ale pozostawać jeszcze tylko przez dziesięć minut zanim wyrzucisz mnie ze swojego życia i zapominać kim jestem i próbować zbliżyć się do ciebie bo poznawanie ciebie jest wspaniałe i warte wysiłku i mówić do ciebie fatalnie po niemiecku i jeszcze gorzej po hebrajsku i kochać się z tobą o trzeciej nad ranem i jakoś jakoś jakoś przekazać ci część nieprzepartej niegasnącej przygniatającej bezwarunkowej przytłaczającej wzbogacającej rozwijającej nieprzemijającej nieskończonej miłości do ciebie. “Łaknąć” Sarah Kane |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Czasem tu zaglądam. Nie umiem poskładać myśli w żaden logiczny ciąg słów..
i nie umiem pisać ;] ale lubię poczytać.
przeczytałam już wszystko na tym wątku i kilka razy łezka pociekła. Wszystko było śliczne
Czekam na więcej. Pozdrawiam

buźka
niedlugo znowu mamy sie spotkac... zobaczymy co bedzie.. ale czy chlopak chodzacy za reke z dziewczyna naprawde nic nie czuje?

I musze powiedziec,ze atmosfera jest tu niesamowita,te opowiadania i wiersze naprawde chwytaja za serce.. Wpadne tu na pewno jeszcze nie raz.
Wszystko zaczeło się tutaj
jak moglam..