Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-16, 21:50   #871
Elsabel
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86254567]Już się chwalę, ale zdjęcia z neta, bo wszystko w kartonach w piwnicy, żeby mieszkania nie zagracać jeszcze
wózek: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-d...torba-6566.php
fotelik samochodowy z bazą isofix: https://babysafe.eu/foteliki/basset/
wanienka najzwyklejsza + gąbeczka do środka
leżaczek: https://www.smyk.com/catalog/product...lpka-lezaczek/
Wszystko kupiliśmy w smyku, babka zrobiła nam rabat, także jesteśmy zadowoleni [/QUOTE]

Łooooo, mega zakupy! To już dużą część wyprawki masz z głowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-16, 21:50   #872
agadzie
Zakorzenienie

Absolwentka albo taką podpórkę plastikowa która wsadzasz do wanienki, na to pielucha tetrowa i na to dziecko u mnie się bardzo sprawdzało, mały sobie spokojnie leżał a ja go myłam, bez stresu

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-16, 22:14   #873
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ikea nie ma czasem wanienki od razu z wbudowana wkładką plastikowa?

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-16, 22:36   #874
sysa09
Zakorzenienie

Dobry wieczor
Absolwentka, o jakie duze, piekne zakupy
Agadzie, witaj w domu
Wrocilismy od tesciow, na pozegnanie dostalam od tesciowej wielkie pudelko ze slodyczami Lindt, mniam, chyba zrozumiala swoj blad

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-16, 22:43   #875
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
O jak fajnie , ja bede za tydzien
Ale najpierw cala noc na promie i 12 godzin autem...

O kurde to strasznie długo! Trzymam kciuki żeby szybko podróż minęła, jak dasz radę to się zatrzymujcie i trochę pochodz, rozprostuj się żeby ci nogi nie puchły za bardzo...

Sysa mmm pycha, lindt Ja dziś zaspokoilam swoje chcenie na śledzika, normalnie to zjem bo zjem ale bez szału a dziś to normalnie tak mi smakował że o Jezu...

Lecę spać, padam na wszystko na co można paść, jednak wieczorno-nocna podróż i mniej niż 5 godzin snu dały się we znaki, a forma nie ta

Stary 2018-12-17, 07:49   #876
Olusiaa_
Zakorzenienie

witam poniedzialkowo, byle do piątku i wooolne !

my z zakupów na razie nic, ale ja mam wiekszosc na strychu, wiec po polowkowych zamierzam zrobić przegląd i zobaczyc, co trzeba dokupic

co do wagi, to u mnie 3,5 kg na plusie (18 tydzien) , w 1 ciazy na tym etapie dopiero waga ruszala, wiec sie staram jednak pilnować.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 08:07   #877
Lilly Greace
Dostojna peema.

Absolwentka, to sporo rzeczy masz już z głowy, super ja łóżeczko i wózek nabędę dopiero jakoś w marcu, bo mamy nieduże mieszkanie i w sumie szkoda mi trochę miejsca na razie. Wczoraj byliśmy u tż brata, który ma tygodniową córeczkę, jest super słodka i w sumie spała przez większość wizyty podczas gdy wszyscy wokół niej siedzieli i głośno gadali. Nie ma u nich chodzenia na paluszkach przy dziecku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-17, 08:17   #878
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ikea nie ma czasem wanienki od razu z wbudowana wkładką plastikowa?

Ma ale to bez sensu już koło 3-4miesiaca się robi

Ja miałam takie coś. Ta frota się ściąga i do pralki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7632539354

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Absolwentka, to sporo rzeczy masz już z głowy, super ja łóżeczko i wózek nabędę dopiero jakoś w marcu, bo mamy nieduże mieszkanie i w sumie szkoda mi trochę miejsca na razie. Wczoraj byliśmy u tż brata, który ma tygodniową córeczkę, jest super słodka i w sumie spała przez większość wizyty podczas gdy wszyscy wokół niej siedzieli i głośno gadali. Nie ma u nich chodzenia na paluszkach przy dziecku

I bardzo dobrze tzn ja mam takie podejście że bardzo dobrze... Choć później i tak mój się budzil bo za głośno mrugalam..

Stary 2018-12-17, 08:25   #879
Lilly Greace
Dostojna peema.

Hehe, też tak pomyślałam, że później dziecko bardziej czułe na czynniki zewnętrzne. A ja właśnie leżę i obserwuję mój brzuch, bo dziecko tak się rusza, że aż widać momentami.

Stary 2018-12-17, 08:45   #880
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość

Ja robiłam dokładnie tak samo, dziecko spalo w wózku w salonie, i obok toczyło się normalne życie potem jest taki okres że się budzi na każde westchnienie ale potem już luz, teraz jak mi wieczorem zaśnie to nic go nie zbudzi, musiałoby być naprawdę mega ale to mega głośno

Stary 2018-12-17, 09:26   #881
Monia858585
Rozeznanie

Dzień dobry.

Ale mi się dziś nic nie chce 😀 a muszę jechać do Lidla po prezent dla męża. Rzucili dziś klucze z grzechotką. Mam nadzieję że nie będzie dużo ludzi.

A co do spania dziecka to ja tez uważam że nie ma co w całkowitej ciszy usypiać. Mój spał w tym pokoju co my byliśmy i spał bez problemu przy rozmowach czy coś. A u mojego brata syn gdy miał niecały rok to na popołudniową drzemkę tylko w samochodzie. Mój brat brał fotelik z dzieckiem do auta, objechał 2 razy osiedle i młody dopiero zasnął. Dla mnie dziwnie. Trwało to niecałe 2 miesiące.

Absolwentka super zakupy. Podoba mi sie fotelik do auta. A tego właśnie mi brakuje. Także chyba tez się skuszę na taki 😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 09:28   #882
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja też bym chciała żeby dziecko mogło spać przy hałasie.
Sama bym chciała tak umieć bo mnie wszystko budzi

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 09:40   #883
sQuaara
Zakorzenienie

U nas w dzień w halasie a na noc jest cisza. Tak go nauczyłam rozróżniać noc od dnia od urodzenia i spał cudnie od 19 do 10!! Tzn budził się. Ale jak słucham że dzieci chodzą spać po 23 alvo wstają o 4 to mnie skręca... Oby maluszka była taka sama

Stary 2018-12-17, 09:42   #884
Lilly Greace
Dostojna peema.

Jak dla mnie to jest super, że dziecko śpi sobie mimo hałasu. Lubię mieć gości, więc nie wyobrażam sobie chodzenia na paluszkach przy dzieciaku Zobaczymy, jak to będzie. Jutro mam te połówkowe i, choć wczoraj żaliłam się szwagierce i teściowej, że ta ciąża trwa już sto lat (serio mam takie wrażenie :p) to tak sobie przed snem uświadomiłam, że zaraz styczeń, później już tylko luty i marzec a kwiecień to już jak dla mnie w sumie ta godzina zero. Szybko zleci po nowym roku, tym bardziej, że ciągle będę pracować, a do tego czeka nas mały remont przed powitaniem nowego członka rodziny, no i te wszystkie zakupy, wózki, łóżeczka itp.
Stary 2018-12-17, 09:49   #885
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
U nas w dzień w halasie a na noc jest cisza. Tak go nauczyłam rozróżniać noc od dnia od urodzenia i spał cudnie od 19 do 10!! Tzn budził się. Ale jak słucham że dzieci chodzą spać po 23 alvo wstają o 4 to mnie skręca... Oby maluszka była taka sama

U mnie też tak było i też młody spał i do 9-10 czasami ,

Dziewczyny, udało mi się umówić na wizytę na środę na 14.30 więc mam nadzieję że już na 100% poznam płeć

Stary 2018-12-17, 09:55   #886
Olusiaa_
Zakorzenienie

ja dziś do pracy ubrałam taką dłuższą tunikę koszulową i do tego leginsy- takie grubsze, nieprześwitujące + kozaki

miałam wątpliwości wyjść w getrach do ludzi, ale jest mi tak wygodnie,że chyba się przerzucę na takie zestawy, w końcu ciąża to rewia mody, co nie ??

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego, zeby jej nie widziec pojechalam dzisiaj do lumpka, kupilam spodnie ciazowe za 16zl i nowy sweterek swiateczny, jeszcze z metka za 28zl
super!
ja czekam na wyprzedaz w hm i z jedne spodnie ciazowe tez chce kupić

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam bardzo podobna sytuacje do ciebie, mam juz 13 kg na plusie.
Przed ciaza ok 65 teraz 78 , więc luzik nie jestes sama
Ja we wszystkich ciazach przytylam ok 25-30 kg wiec teraz nie bedzie inaczej. Chociaz zaczynalam ciąże z najnizszej wagi niz poprzednie, bo pierwsza ciaza 98 kg - 124 kg, druga 74- 98, no i teraz trzeci 65 - 78 obecnie. Dzisiaj zaczęłam 21 tydz.

mam kolezankę, co w 1 ciazy przytyła 26 , w drugiej 36! kg
teraz jest w trzeciej ciazy
Stary 2018-12-17, 10:04   #887
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Absolwentka albo taką podpórkę plastikowa która wsadzasz do wanienki, na to pielucha tetrowa i na to dziecko u mnie się bardzo sprawdzało, mały sobie spokojnie leżał a ja go myłam, bez stresu

Cytat:
Ma ale to bez sensu już koło 3-4miesiaca się robi

Ja miałam takie coś. Ta frota się ściąga i do pralki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7632539354

Na to i na to patrzyłam, ale jakoś ta gąbeczka najbardziej do mnie przemówiła. No nic, kupi się coś innego albo sobie poradzę z pieluszką tetrową.

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ale mi się dziś nic nie chce �� a muszę jechać do Lidla po prezent dla męża. Rzucili dziś klucze z grzechotką. Mam nadzieję że nie będzie dużo ludzi.

A co do spania dziecka to ja tez uważam że nie ma co w całkowitej ciszy usypiać. Mój spał w tym pokoju co my byliśmy i spał bez problemu przy rozmowach czy coś. A u mojego brata syn gdy miał niecały rok to na popołudniową drzemkę tylko w samochodzie. Mój brat brał fotelik z dzieckiem do auta, objechał 2 razy osiedle i młody dopiero zasnął. Dla mnie dziwnie. Trwało to niecałe 2 miesiące.

Absolwentka super zakupy. Podoba mi sie fotelik do auta. A tego właśnie mi brakuje. Także chyba tez się skuszę na taki ��

Po rabacie kosztował 720 zł z bazą, mam nadzieję, że nie przepłaciliśmy, ale z tego co patrzyliśmy to dobra cena.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja dziś do pracy ubrałam taką dłuższą tunikę koszulową i do tego leginsy- takie grubsze, nieprześwitujące + kozaki

miałam wątpliwości wyjść w getrach do ludzi, ale jest mi tak wygodnie,że chyba się przerzucę na takie zestawy, w końcu ciąża to rewia mody, co nie ??

Ja cały czas tak chodzę, bo tak mi wygodnie

Dzień dobry

Ja już odwiozłam TŻ, zrobiłam zakupy, posprzątałam, także jak się wstanie o 5 rano to dzień długi Czekam teraz na teściową.

I czekam na wizytę, bo mam jakąś infekcję Nigdy nic, a teraz mnie dopadło. Piecze, boli i śluz taki z grudkami gęsty - mam nadzieję, że to nic poważnego i nie zaszkodzi dziecku. I już cała w strachu...

Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Czas edycji: 2018-12-17 o 10:05
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 10:05   #888
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Absolwentka, ja odkąd mam dzieci to tylko żywa. Uwielbiam ten rytuał wybierania i kupowania choinki oczywiście każde z dzieci chciało inną ale wybraliśmy największą, więc doszło do ugody

Patrycja weź nie gadaj, a ja tak latałam za tą farbą, a mogłam zrobić taki mix
No nic, korytarz też trzeba odświeżyć, może namówię tżta

Anuhaaa, tylko wybierz najsrobniejszy brokat. Wtedy wyjdzie dobry efekt

Absolwentka, my też wczoraj chodziliśmy po Smyku i ogladalismy wózki. Spodobał nam się Bebetto Tito. Ale z zakupem jeszcze się wstrzymaliśmy.

Ja dziś obudziłam się z migrena z aurą. Od rana mroczki przed oczami i drętwienie dłoni. Masakra :-( a miałam w planach wczesny wyjazd na zakupy i gotowanie bigosu. A tymczasem siedzę w piżamie, a w domu bałagan.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez patrycjakarabasz
Czas edycji: 2018-12-17 o 10:11
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 10:12   #889
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

super!

Rewia mody... Matko. Dla ciężarnych są brzydkie rzeczy plus jeszcze ciężarne tak to potęgują... Masakra. [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86255964]Na to i na to patrzyłam, ale jakoś ta gąbeczka najbardziej do mnie przemówiła. No nic, kupi się coś innego albo sobie poradzę z pieluszką tetrową.

Po rabacie kosztował 720 zł z bazą, mam nadzieję, że nie przepłaciliśmy, ale z tego co patrzyliśmy to dobra cena.

Ja cały czas tak chodzę, bo tak mi wygodnie

Dzień dobry

Ja już odwiozłam TŻ, zrobiłam zakupy, posprzątałam, także jak się wstanie o 5 rano to dzień długi Czekam teraz na teściową.

I czekam na wizytę, bo mam jakąś infekcję Nigdy nic, a teraz mnie dopadło. Piecze, boli i śluz taki z grudkami gęsty - mam nadzieję, że to nic poważnego i nie zaszkodzi dziecku. I już cała w strachu...[/QUOTE]Może nic Ci nie będzie potrzebne. Mój darl jape w wannie więc kąpiel jakieś 100s trwała. Bez problemu się trzyma na ręce takiego kurczaka 100s

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-17, 10:13   #890
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dziewczyny, jak legginsy są ładne i założone do ciucha zakrywającego tyłek, typu oversizowy dłuższy sweter, koszula czy tunika to wyglądają super, lepiej niż większość spodni :P Mam na myśli w szczególności proste czarne legginsy bez ozdobników.
Stary 2018-12-17, 10:18   #891
smerfetk_a
Żona Gargamel

Nie znoszę legginsow, nawet po domu nie noszę A do ludzi to całkiem odpada, to już prędzej grubaśne rajstopy

Stary 2018-12-17, 10:22   #892
Olusiaa_
Zakorzenienie

no wlasnie takie zwykle czarne mam,
tunika jest za tyłek, nawet bym powiedziała, że zgrabniej niz w dzinsach wyglądam.
a przede wszystkim nic nie uciska brzucha!

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86255964]
I czekam na wizytę, bo mam jakąś infekcję Nigdy nic, a teraz mnie dopadło. Piecze, boli i śluz taki z grudkami gęsty - mam nadzieję, że to nic poważnego i nie zaszkodzi dziecku. I już cała w strachu...[/QUOTE]
moze grzybica... dostaniesz globulki i po kłopocie bedzie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Nie znoszę legginsow, nawet po domu nie noszę A do ludzi to całkiem odpada, to już prędzej grubaśne rajstopy

no co Ty
po domu to moj podstawowy strój hehe

do pracy do tej pory nie chodziłam, ale sie przełamałam, do dłuzszych rzeczy fajnie wyglądaja

tylko trzeba patrzeć na legginsy zeby grubsze i nieprześwitujące były, bo niektore to są cieniutkie , niewyjściowe
Stary 2018-12-17, 11:03   #893
sysa09
Zakorzenienie

Wlasnie legginsy na dupe ubieram

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-17, 11:10   #894
Martita_2012
Zadomowienie

Polecicie poduszkę do spania? Bo widziałam różne kształty, np księżyc lub wąż i jakie wypełnienie, żeby trochę posłużyła?

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 11:15   #895
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja dzisiaj zaczynam 5 miesiąc - jakoś mi to brzmi mocno zaawansowanie Z tej okazji porobiłam zdjęcia, z gołym brzuchem zachowam dla siebie ale w koszulce wam pokażę temp2.jpg

Stary 2018-12-17, 11:21   #896
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Polecicie poduszkę do spania? Bo widziałam różne kształty, np księżyc lub wąż i jakie wypełnienie, żeby trochę posłużyła?

Ja J
Nie mam. Ale miałam C i to była moja największa zmora :/ więc liczę że J byłaby ekstra.. bardzo bym nie chciała musieć używać znów poduszki..

Stary 2018-12-17, 11:27   #897
Lilly Greace
Dostojna peema.

Smerfetka, super wyglądasz, w ogóle nic ciąży nie widać! Mówię to jak najbardziej pozytywnie, bo jeszcze do końca swoje zdążysz przybrać.

Co do spodni to ja np. przez długi czas nienawidziłam nosić jeansów. Dziś już kilka par mam i noszę czasem
Stary 2018-12-17, 11:30   #898
Olusiaa_
Zakorzenienie

Smerfetka
Ty chyba w urojonej ciąży jesteś :P

mnie od dawna dżinsy uciskają
Stary 2018-12-17, 11:39   #899
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

super!

Ja z kolei wychodzę z założenia, że skoro na co dzień o siebie dbam, kupuję nowe ubrania, maluję się, robię paznokcie itp. to ciąża tego nie zmienia i w tym okresie również staram się wyglądać dobrze na tyle, na ile mi odstający bęben pozwoli. Legginsy to dla mnie odzież po domu i na siłownię i w normalnym stanie i w ciąży, ale to tylko moje subiektywne zdanie.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-17, 11:43   #900
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Ja J
Nie mam. Ale miałam C i to była moja największa zmora :/ więc liczę że J byłaby ekstra.. bardzo bym nie chciała musieć używać znów poduszki..

koleżanka mówiła że odradza C a poleca U

ja mam poduszke-jamnika z którą śpie, zobaczymy na jak długo wystarczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości