* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 20:40   #871
parapet
Zadomowienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Sto lat dla Marysi i żeby znów zawitała na forum

Magda gratuluję przedszkola. Jak urodzi się druga dzidzia, będziesz miała trochę lżej.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 20:08   #872
Iwona6
Rozeznanie

Marysia bardzo dziękuje swoim wizażowym ciotkom
Stary 2009-05-27, 20:23   #873
edytcia
Zakorzenienie

Iwonko co tam u Was w ogóle?
Robiłaś Marysi urodzinki?

EDIT:

No i uciekła już

A gdzie reszta?

Doridee kupiłaś ten basenik? Jak tam przedszkolne akcje? Ustały?

Monika Ciebie to już długo nie było. Pewnie już na czekoladę opalona jesteś

monka co u Was?

Śnieżynka zdjęcia superowe.

djamelka wzięło Cię?

Ciekawe też jak tam zancia?

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-05-27 o 21:18
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 21:32   #874
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edyciu kupiłam basenik ale jeszcze nie nadmuchaliśmy bo pogoda sie zepsuła
Przedszkole? Nie chodzimy bo boję sie choróbska przed wyjazdem Ale juz wiem, ze maksymalny regres bo ostatnio nawet z tatą lub babcią nie chce zostawać.. szkoda słów
Stary 2009-05-27, 21:42   #875
edytcia
Zakorzenienie

Doridee może po wakacjach się jej odmieni

Mnie siostra już ostrzegała, żebym się przygotowała na takie akcje. I opowiadała o tym jak przez jakieś dwa tygodnie odprowadzała swojego syna i oddawała go płaczącego pani, po czym od razu wychodziła. A najlepsze jest to, że pani mówiła, że jak tylko siostra wychodziła to on od razu przestawał płakać. Jedno co wiem to trzymać się godziny odbioru dziecka z przedszkola, jak się obieca, że po obiedzie będę to trzeba być.

Zapomniałam, że wyjazd macie niedługo. w sobotę jedziecie czy kiedy dokładnie?
Stary 2009-05-27, 22:20   #876
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia obyś miała rację... Bo jak wychodzę z domu to długo za mną buczy, mimo że jest z tatą albo kimś innym bliskim
To prawda z tą punktualnością, jest to baardzo ważne Ja żałuję, ze zostawałam z nią w przedszkolu.. Mogłam zostawiać nawet na parę minut ale samą, a nie siedzieć tam z nią. Niestety nikt mi tego nie doradził a ja nie sądziłam, ze będzie tak ciężko. Ala jest uzależniona ode mnie
Jedziemy w sobotę
A co to za nowy, śliczny avatarek??
A co u Ciebie??? Macie juz zaplanowane wakacje?? My pewnie jeszcze wyskoczymy gdzieś nad nasze wody, może z dziadkiem, zobaczymy

Laski piszcie co u Was
Stary 2009-05-27, 22:33   #877
edytcia
Zakorzenienie

Doridee avatarek z wypadu na górę Żar - 30 minut drogi od nas. Było super - tylko jakoś wziąć się nie mogę do wklejenia kilku zdjęć
My w te wakacje pasujemy całkiem - to znaczy poza miejscowymi wyjazdami, typu Zakopane, park dinozaurów czy jezioro żywieckie do którego też mamy 30minut jazdy.
Nie jedziemy nigdzie, bo chcemy te papiery załatwić na dom, no i się wesele szykuje w wakacje, a dziś tż mówił coś o drugim też A jak wesele to tż-towi pasuje kupić nowy garniak i buty, mi co najmniej buty, do tego coś do koperty Sama radość - ale poszłabym się pobawić - tak bez Zosi.
Szkoda, że tak daleko mieszkacie, bo byście przyjechały do nas. Chociaż w sumie wsiadasz w pociąg i już.

Co do przedszkola to od przyszłego tygodnia - tak myślę od wtorku lub środy, będziemy chodzić na ok. godzinkę - półtorej. I właśnie tak sobie myślę, że od razu ją zostawię, choćby na 10 minut. W następny dzień na dłużej i tak do godziny. Się zobaczy co to będzie z moją Zośką.

Ja zmykam. PA

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-05-27 o 22:40
Stary 2009-05-29, 23:31   #878
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Hej!!

Kurcze-szukam naszego watku i szukam a on na drugiej stronie!!!cisza ,od dwoch dni zero znaków zyciato mnie zmobilizowalo do napisania kilka słów.

Spóżnione ale najszczersze życzenia urodzinowe dla naszej kochanej MARYSIt ysiąc buziaków od ciotki Moni

Uuuu niewiem od czego zaczactroche mnie nie bylo,zagladalam zeby sprawdzic czy Diamelka urodzila-pewnie juz tak skoro tak dlugo nie piszemam nadzieje ze poszlo lekko

Ja mam urwanie glowy w domupelno roboty,pomagam tztowi,w miedzy czasie wypielilam moje warzywkaumylam okna,gotuje,sprzatam itp.same nudyi czas jakos leci,nieraz wieczorem zajrze na NK i tu i nic mi sie juz nie chce oprocz spania

Edytcia opalona jestem-a owszem ale bez przesadywiesz kupilismy tv Sony Bravia 32 cale,dla nas ta wielkosc jest w sam raz poniewaz ogladamy z odleglosci ok.2,5m wiec wiekszy poprostu psulby nam oczkaobsluga w sklepie jak ta lala,wszystko mi(bo kupowalam sama-tz niemial czasu jechac ze mna)dokladnie wyjasnil,doradzil no i zdecydowalam sie na Sony,to dobra nasza europejska marka,ma dobre notowania w necie,sporo pozytywnych opini,wahalam sie miedzy sony a Samsungiem ale co marka to marka

no i wkoncu Daria ma nowe wyrkotapczanik-bardzo ładny i super praktycznyjak znajde chwile to wkleje fotki,troche ich porobilamale niemam czasu ich wrzucic na kompa

a co z wami????tak cicho tu jeszcze nie bylo

Poczytam reszte jutro bo dzis juz padam na twarz,moze sie ktora odezwie....dobranoc

A kurka bym zapomniala!!!
Moje male cudo dzis wyjechla z takim tekstem do mnie,bawila sie łyzkami z kuchni takimi duzymi i w pewnej chwili podchodzi do mnie i ma na tej łyzce swoja skarpetkę naciagniętą i mówi"mamusiu posmakuj jaki pyszny lizaczek"mys lalam ze padne ze smiechu-jakie ma pomysly i wyobraznieno i musze sie pochwalic ze pieknie mowi caly paciorek"Aniele Boży"jestem z niej dumna,pieknie sama sie potrafi przezegnac i nic jej nie musze podpowiadac-mowi sama od poczatu do konca,mam ja nawet nagrane na telefon

to spadam-pa
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 00:14   #879
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla Maryni!!!

Monika, to fakt, Daria ma wyobraźnię I baaaardzo dobrze
Rob fotki i pokazuj

Dziewczynki!! Djamelka urodziła Fotki są na NK!! Maluszek jest cudny
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 06:57   #880
parapet
Zadomowienie

Gosia ty szpiegu

Djamelka, gratulacje Czekamy na opis porodu wstrząsający tymi które jeszcze nic z siebie nie wycisnęły

U mnie w końcu wolne weekendy się zaczęły. Skończyłam kurs
Stary 2009-05-30, 07:54   #881
Sniezynka21
Zakorzenienie

Djamelka gratulacje Sliczny jest Davidek Niech sie zdrowo chowa

Jak bedziesz miala chwilke to napisz jak bylo
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 10:00   #882
edytcia
Zakorzenienie

Monia to fajnie, że zakup tv udany.
Dawaj foty łóżeczka! Kupiliście czy tż robił?
Daria niezła

DJAMELKA!!!! GRATULACJE!!! Davidek śliczniutki!
Do Ciebie chyba podobny bardziej
Stary 2009-05-30, 10:58   #883
monka23
Zakorzenienie

Amelka GRATULACJE juchuuuu

Sto lat dla Mrysienki

Monika dzieki
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 11:07   #884
MONIKA1850
Zakorzenienie

Djamelka GRATULUJE!!!!!!!!Mały przesłodkipisz jak ci poszlo szczesciaro

Edytcia tapczanik kupilismy,tz nie ma smykalki do meblion to tylko ogrodowke produkuje

Monkaza co mi dziekujesz??????nie kapuje
Stary 2009-05-30, 11:41   #885
edytcia
Zakorzenienie

Monika aha - myślałam, że twój tż rzeźbił
Nasze, to znaczy Zosi łóżeczko to już "się robi" długo, ale akurat coś zawsze wypadło i nie miał tż czasu. Ale już jest poklejone i powinno być niedługo. Tylko chcę jeszcze do tego od razu stolik i domek do pokoju - taki domek, żeby tam schować wszystkie zabawki i jeszcze, żeby Zosia mogła się schować i bawić, no powiedzmy 120 na 90 na 120cm wysokie, i jeszcze zeby to wszystko było pomalowane w jeden deseń

Właśnie! Używałyście może kiedyś szablonów do malowania, no na przykład z kwiatkami czy motylami czy czymkolwiek? Jak tak to czy farba przy malowaniu nie podchodzi pod szablon?

A jeszcze miałam pytać - monka co Ty do hula hop dawałaś? Wodę czy co? Mam i myślałam żeby go obciążyć czymś.
Co u Ciebie w ogóle?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 07:58   #886
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Naszym kochanym dzieciaczkom -
wszystkiego najlepszego ,dużo prezentów ,
zdrowia ,miłości i samych słonecznych dni
-życzy ciocia Gosia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P300509_14.50[01].jpg (80,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P300509_14.50.jpg (72,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P300509_14.41.jpg (70,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P300509_14.38[01].jpg (91,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P240509_16.12.jpg (44,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P240509_12.45[01].jpg (64,9 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez gosiula
Czas edycji: 2009-06-01 o 09:53
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 14:35   #887
monka23
Zakorzenienie

Witka DZIECIUCHY JEDNE hehe Wszystkiego naj dla szkrabikow i najlepszych rodzcow na swiecie i malo KAR

jA ZAPOMNIALAM ze jest dzien dziecka w Angli nie ma czegos takiego, nie moge sie do tz-ta dodzwonic, polece malemu jakis rowerek kupic o ile mi manianke da , dobrze ze dzien sie jszcze nie skonczyl

Gosiula ooo ludzie jakie Ninka ma DLUUUUUUUUUUUUUGASNE wlosy , czym ty ja karmisz , oj pieknieje ci pannica pieknieje , fajnie w tej czapce z daszkiem wyglada. Mojemu nie pasuje , przez jego dwa radary uszne komicznie wyglada, mam nadzieje ze mnie nie bedzie opierdzielal za te uszy , podobno ma je pomnie .

Edycia wsypywałam cos do hula , jakis ryz czy cos, daj cos ciezkiego, jakas kasze , wody nie lalam bolabym sie ze mi sie wyleje. Moje jest ciekie hula wiec nie daje az tak rady, w Pl mam grubsze i po hulaniu na kosciach mialam siniaki.

u nas piekna pogoda slonko swieci , grzeje a Polske niedlugo zaleje , ehh posrala wam sie pogoda

Amelka urodzila a ja nie mam konta na nk Nie wiecie czy czasem ma fotki udostepnione dla wszystkich czy tylko do znajomych. Nie mam pojecia jak ma na nazwisko, szukalam a z waszych profili od Iwony zaczynajac bo tylko jej nazwisko i imie pamietam, a potem lancuszkiem szlam i szlag by to trafil nie moge jej znalesc .

Monika dzieki laskawa Pani zes sie w koncu mendo jedna pojawila hehe bo juz myslalam ze was ufo porwalo.
Stary 2009-06-01, 18:14   #888
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka ty to potrafisz czlowieka zaskoczycwysylam ci na priv namiary na Djamelke

Wklejam wczorajsze fotki z podworka,mialam tyle zdjec w aparacie,nie wrzucilam ich na kompa a tz kochany wszystkie usunałmialam na niego w.....wa bo byly bardzo fajne niektore-a teraz d.u.p.a

no i tapczanik-zdjcia nie odzwierciedlaja jego koloru prawdziwego-jest bardziej żywyDaria spi super i jeszcze ani razu nie spadla

Wiecie co,normalnie masakraMoja Weronika miala dzis jechac na wycieczke do Łeby,czekali na nia juz od wrzesnia,no i sie doczekaliprzyjechal autokar pod szkole,policja,sprawdzani e stanu technicznego autobusu i telemorele okazalo sie ze cieknie olej z silnika i klapa-nie moga nim jechacdzieci zle,placzace mialy pojsc do swietlicy,dyrektor dzwonil do przewoznika ze taka i taka sprawa-ok,nie ma obawy zaraz wyjedzie drugi autokar,no i po godzinie sie zjawil,znowu policja,kontrola stanu technicznego i co????NIESPRAWNE DWA HAMULCE!!!!Toz to czysta paranoja,kierowca dostal mandat za kierowanie niesprawnym autokarem,wycieczka sie nie odbylataki Dzien Dziecka mielino ale moze i dobrze ze nie jechali bo akurat w Łebie dzis pada deszcz od ana-ale sam fakt,ich radosc i czekanie tak dlugo a tu taki cyrkbrak slow,normalnie brak slow-dobrze ze sprawdzaja te autokary bo nieweim co by moglo sie wydarzyc w drodze bez hamulcow

Kochane nasze Urwiski-duzo szczęścia i radości w Waszym Wesołym Dniu Dziecka!!!!!!!!!

Gosiula Nina rzeczywiscie ma dlugie te wlosysuper!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4903.jpg (115,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4904.jpg (76,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4905.jpg (90,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4906.jpg (95,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4907.jpg (103,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4908.jpg (54,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4909.jpg (118,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4910.jpg (45,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4911.jpg (44,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2009-06-01, 21:21   #889
parapet
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla waszych słodkich dzieciaczków, żeby uśmiechy zawsze gościły na ich ślicznych buźkach
Stary 2009-06-01, 22:37   #890
djamelka
Rozeznanie

Witam was kochane!!!!!!!
Najpier wszystkiego najlepszego dla waszych kochanych dzieciaczkow!!!!!!! !

A
wiec urodzilam w poniedzialek o 23h30.Davidek wazyl 3kg580.Porod mialam do kitu bo trafilam na polozna su;;;;;;;;e-szkoda slow
O 10h rano dostalam lekkie bole ale co 10 min wiec czekalam dalej,do 17 godziny nic sie nie zmienilo tylko bole silniejsze ale dalej co 10 min,wiec zadzwonilam do szpitala zapytac sie co mam robic.Polozna powiedziala ze jezeli nie bedzie bardziej pziblizonych to przyjechac dopiero o 19h.Wiec czekalamO 19h mialam bole co 5min i cholernie bolesne wiec pojechalam iiiiiiiiiiiiiiiiii trafilam akurat na zmiane zmiany Babsztyl juz na dzien dobry nie byla zadowolona bbbbbbbbooooooo nie zdazyla przyjac raportuZamias DZIEN DOBRY ITD too bylo bbblllle bbblllleee ble-Wiedzialam ze bedzie wesolo
Podlaczyla mnie do aparetury i po 2h godz stwierdzila ze z aparatu nic nie wykazalo zee mam bole,a ze rozwarcie tylko na 2 palce,to mam wracac do domu.Bylam w szoku bo bol na bolu-byl juz co 3 min a ona z czopkami rozkurczowymi wyslala mnie do domuBalam sie jak cholera bo wiedzialam ze porod tuz tuz.Ale co!!!!!Wrocilam do domu
Dwie godziny wysiedzialam z bolem i wrocilam spowrotem.
Dala mnie na sale porodowa i odrazu powiedzialam ze ma wolac anestoziologa ,a ona pani wielka zaczela kombinowac ze to dopiero 3 cm rozwarcia itd itd ze trzeba poczekac.Wiec powiedzialam jej ze anastoziolog mowil mi na wizycie ze maja juz nowe znieczulenia i niema roznicy w rozwarciu,wiec pani z wielka mina poszla po niego.Przyszedl a ona wyslala mojego tz do recepcji i po walizki a sama wyszla. 5min pozniej jak gosciu szykowal wszystko do znieczulenia zaczelam rodzic ,na normalnym lozku .On zaczal panikowac ,wolac potem pobiegl po tz jak dziecko bylo juz w kroczuPorozrywalo mnie z kazdej stronyA w dodatku tak mnie zszyla ze glowa boli!!!!A na koncu powiedziala cala zadowolona ze fajnie ze tgak sie stalo bo przynajmniej bede wiedziec co to porod naturalny!!!!!
Taka inna polozna jak wychodzilam ze szpitala jak sobie ogladnela tam na dole to myslala ze to moje pierwsze dziecko i wazylo niewiadomo ile!!!Powiedziala n jednym slowem MASAKRA!!!!
Dobra koncze bo maly sie budzi

Ale za to mam pieknego i kochanego synka!!!!!!
Monka wkleje zdiecia do albumuJak nie teraz to jutro.Pa babeczki do juterka
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 23:12   #891
MONIKA1850
Zakorzenienie

Djamelka a myslalam ze to tylko u nas jest taka wredna sluzba zdrowiawspolczuje,a le najwazniejsze ze malutki jest zdrowy i taki slodziusienkiucaluj go od ciotki Moni:cm ok:
Stary 2009-06-02, 00:00   #892
edytcia
Zakorzenienie

To ja jeszcze zdążę z życzeniami dla naszych przedszkolaczków

gosiula Nina słodzizna Fajną ma minę na tym motorku

Monika widać, że z Darii aparatka mała, fajnie, że ma koło domu zjeżdżalnię.
A akcja z tą wycieczką to masakra. Zresztą moje zdanie jest takie, że połowa autobusów nie powinna jeździć po drogach, a tym bardziej dzieci wozić.

djamelka synek śliczniasty!!! Jak Kevin i Sara reagują na brata w domu?
Współczuję przeżyć porodowych, baba wredna pewnie okres miała
Stary 2009-06-02, 02:35   #893
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych dzieciaczków wątkowych!!

Tylko troszkę się spóźniłam, wybaczcie. Ostatnio nie mam czasu pisać, ale czytam, czytam

Szpieg ze mnie pierwsza klasa
Monka, nie martw się, Djamelka wklei zdjęcia Cierpliwości. Mały jest prześliczny.

Djamelka, współczuję takiego porodu, nie sądziłam, że możesz mieć jakiś problem z porozrywaniem. Myślałam, że to poprostu naturalne, że każdy kolejny poród jest dużo łatwiejszy i powoduje mniej szkód. I też jestem w szoku jesli chodzi o to jak traktowały Cię te babiszony na porodówce. Okropne.

Gosiula, Ninka wygląda super na tym motorku Zresztą, maszyna sama w sobie jest super. Gdzie się takie kupuje?? Mój Patryczek (bratanek) byłby wniebowzięty napewno .

Edytcia, ja do Hula Hop wlałam wodę i zakleiłam taśmą izolacyjną, bo się lało. Z tego co wiem można też wsypać groch np., ale jakoś mi się to zapachniało marnotrastwem jedzenia.

Monika, o rajuśku, ale jaja z tą wycieczką. W sumie dobrze, że nie pojechali tymi autokarami, ale przewoźnika to bym wyszarpała za jądra!!!!!!!!!!! No co za ludzie. Takie rzeczy trzeba wychwytywać w locie, a nie jak już kontrola policji jest!

Lecę spać, wpadnę jutro
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 09:35   #894
monka23
Zakorzenienie

Monika w sumie ten wlasciciel tych autokarów mial niezly tupet, powinni zakazac mu prowadzic ten biznesik bo sie chlop wcale a wcalle nie nadaje. Mysli ze jak autokar jezdzi to juz jest wszystko wporzadku. Moze wyciagnie wnioski i sie wezmie za przeglady i naprawy bo przez jego glupote za jakis czas jeszcze bedziemy czytac o wypadku autokaru bo hamulce nie zadzialal.

Amelka wstalas juz? dawaj no te zdjecia . Szkoda ze mialas taka akcje na porodowce ale juz mam dzidziusia ( tak na marginesie dawaj nooo juz te fotki) . Ja to sie nie dziwie ze trafilas na taka suke, wszdzie sa ludzie i ludziska , to przynajmniej nas uswiadamia ze nie tylko w Pl mozna trafic na niemily i nieprzyjazny personel, a jest tak pewnie na caym swiecie.

Gosia hehe usmialam sie z tym marnowaniem jedzenia , a wody nie zmarnowalas?

Monika a ta zjerzdzalnia jest sztywno przymocowana czy mozna ja na koncu podniesc? bo ogladalam teletubisie i tam , mama podniosla zjerzdzalnie( tylko byla mniejsza , pojedyncza, ktora mozna przestawiac) i dala basenik dzieciom, zjerzdzaly do basenu z woda. Swietna mialy frajde . Moglabys swoim takie cos zrobic, wystarczy zwykly basen do kolan. Moj to piszczal jak je widzial. Nie wiem czemu ale wyobrazilam sobie ten tapczan inaczej hehe , masz z glowy problem jak mala bedzie wieksza. Rozkladasz jej go czy spi na tym siedlisku? Tez zaczynam m myslec o jakims wiekszym wyrku zeby za 2 lata znowu nie kupowac.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-06-02 o 09:44
Stary 2009-06-02, 10:35   #895
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

djamelka- warto było się pomęczyć bo synuś śliczny. Gratuluję .

Gosia- motor przywiózł Nince tatuś z Niemiec,na pierwsze urodziny ,ale dopiero teraz umie się naprawde nim cieszyc .
Natomiast zupełnie nie mogę jej nauczyć pedałować na rowerze.Może powinnam była kupić jej taki rower ,gdzie pedały obracają się razem z kołami .Teraz to już za późno ,będziemy dalej próbować na tym.

Monika- fajnie Wam,ze możecie wyszaleć sie na swoim podwórku.

monka- jako expertka od latania powiedz- wózek dziecięcy bierze sie do samolotu ze sobą ,czy oddaje stewardesie do bagażowego luku.
Kupiłam wczoraj specjalnie Nince wózek na wyjazd ,bo stary jest za duży i za ciężki .A moja panna jeszcze lubi sobie pojeździc ,tym bardziej ,ze nastawiam się na zwiedzanie ,wie pewnie pieszo to by ja nózki bolały.

Piszecie ,że Nina ma długie włosy -nie wiem ,dla mnie normalne ,co jakis czas podcinam jej końcówki ,żeby sie nie plątały i tak sobie rosną .
Długie włosy to dopiero ma córka mojej szwagierki -dziewczynka ma 6,5 lat i włosy sięgające siedzenia . Przy tym dosc grube i ciężkie.
Stary 2009-06-02, 10:56   #896
monka23
Zakorzenienie

Gosiula mogla bym napisac ze bedzie to zalezalo od lin lotniczych, ale jak ja zawsze latalam to pytali sie, mowilam sama czy chce brac , czy oddaje im odrazu z torba . Mozesz pod samolot wziasc amozesz im odrazu dac i odbierzesz go , zzwyczaj bedzie jechal na tasmie z torbami. Pewnie spacerowke kupilas. Ja ci radze oddac odrazu na odprawie. A jak ty wolisz? Moj maly pedaluje ale na traktorku , pedala mu sie obracaja, nie uczylam go samo przyszlo, tylko pod gorke ma problemy na prostej smiga . dlugie dlugie ma wlosy, szybko jej rosna
Stary 2009-06-02, 11:00   #897
djamelka
Rozeznanie

Monka fotki sa w albumie!!!!
Gosiula Ninka jest sliczna tylko ciomacSliczna blondyneczka!!!!
Monika widze ze macie caly sprzed z firmy dla dzieci na podworku,maja czym sie bawic.Daruncia jak jak gwiazda,slicznosci z tej mojej synowej

Co do do dzieci to Sara mnie zagiela bo myslalam ze bedzie mniec braciszka w du.....(jak Kevinka na poczatku)ale jest odwrotnie,jest w siudmym niebie,chodzi i powtarza ze jest sliczny,kochany itd.A kevin tez co do malego ok,caluje,nikomu by nie oddal,ALE ALE co do nas troche zmienil sie .Niechce sie tak tulic,calowac widac ze jest zazdrosny,ale mysle ze przejdzie mu bo wszyscy wraz ze Sara staramy sie okazywac mu duzo czulosci i wiecej zainteresowania co Daviskiem,wiec mysle ze bedzie dobrze.

Pozatym strasznie mnie bola mleko-dajki przy karmieniaBa maly strasznie zaciska.Nie znacie jakis sposobow babuni by mnie tak nie bolalo?Z moimi poprzednimi bolalo ale z 3-4 dni a teraz nadal i to fest
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 11:01   #898
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Ja się trochę boje dawać go przy odprawie bagażowej bo nie wiem czy nie połamią mi go jak rzucą razem z torbami.
A poza tym mamy przesiadkę we Frankfurcie ,wiec też mi sie na lotnisku przyda.mam nadzieję ,ze nie liczą wagi wózka do wagi podręcznego bagażu.

oficjalnie -od wczoraj wiem ,ze Nina idzie do przedszkola od września.
Oj będzie sie działo.

Edytowane przez gosiula
Czas edycji: 2009-06-02 o 11:06
Stary 2009-06-02, 11:40   #899
monka23
Zakorzenienie

Amelka tez chce takiego hehe przekochany , wiesz tak patrze na fotke szkrabika z Kevinkiem to sobie mysle, ze niedawno Kevin byl taka kruszynka, a przy Davidku jest taaaaki dorosly, no dzieciak juz , a Sara u la la super ma karnacje wow, czekoladka , bedzie czarowac. A ty jak sie czujesz poza cyckami okey? Kasia pewnie boli . Tz pomaga? dumny pewnie chodzi jak paw . Nie doradze ci co do cycków , tzn nie wiem sama chodzi ci o suty czy o cale cycki? Ja nie karmilam tylko sciagalam , na poczatku byl bol bo mialam za duzo mleka a po paru dniach sie unormowalo, mysle ze u ciebie tez tak bedzie, moze kup sobie jakas masc na cycki .

Gosiula aaa przesiadke masz, to tez byl brala wozek ze mna , czyli powiesz na odprawie ze chcesz wozek zdac pod samolotem . Mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby mi zniszczyli wozek, fakt ze byl dojechany , ale czesto latałam i uzywalam, aha i zapytaj sie gdzie wam odadza wozek czy pod samolotem jak bedziecie wychodzic czy razem z bagazami, zebys sie nie zamotala i nie stresowala gdzie wozek. Ta droga spacerowke mam z b. dobrym stanie, obchodza sie raczej normalnie z tego typu rzeczami wydaje mi sie i z tego co widzialam to klada je kolo toreb ale w grupie z innymi wozkami czy fotelikami , nie ma przekladanca bo wiadomo odrazu by polowa wozkow byla polamana . Problem z glowy z przedszkolem

Ja swojego odrazu zostawiam w przedszkolu ( popatrze z kilka minut z ukrcia i wroce do dmu), powiem tylko babce ze jak maly bedzie plakal za nami to ma dryn do na i przyjdziemy zobaczyc co i jak. mama sadystka ale moze nie, czuje ze u nas bedzie bez problemowo, obym sie nie mylila
Stary 2009-06-02, 11:52   #900
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

monka- ja tez mam taki plan co do przedszkola ,ale jak wyjdzie to się okaże.
Nina jest taka ,ze dla niej najtrudniejszy jest moment rozstania ze mna ,a potem to już luz.
Chociaż( odpukać) od kilku dni jest spokój .Nawet jak ją rano wysadzam na nocnik( zawsze zanim wyjdę do pracy) ,to otworzy oczy to tylko pyta- idziesz do pracy? .
Moze nie będzie tak źle ,ale na przełomie sierpnia i września muszę wziąć wolne ,żeby w razie co móc ją odebrać .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości