|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
matall, jaki Twoj maly duzy
swietnie wiesci!Witam nowa mame! Dzis zachecam do mierzenia brzuszka, u mnie dzis poczatek 28 tygodnia, 95 cm o obwodzie, czy malo?
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-01-28 o 09:49 |
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
kwiatecku nie wiem czy malo czy nie ja mam 27tydzień i 82cm w obwodzie
co do mojego tz tez mam nadzieje ze tak juz zostanie a jak nie to wróce do mamy
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, ja to Ci bardzo współczuję tego przebijania się przez skandynawskie śniegi
szkoda że lekarz nie chce Ci wystawić tego zwolnienia, aby chociaż zmniejszyć wymiar godzin.Nie pamiętam już kiedy przespałam całą noc bez budzenia Budzę się co chwila a to na siku, a to przewracam się z boku na bok. Strasznie wkurzające to jest ale chyba organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania przy dziecku
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- ddaaiissyy fajnie ze komp dobry ![]() tylko sie zastanwiam ,czy wziać mniej ramu a wiecej pamięci (250gb) czy wiecej ramu a mniej pamięci (160gb), bo sa takie opcje, niby dysk przenosny mamy więc moze lepiej w ram zainwestowac, zawsze to komp szybciej chodzi
|
||
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
ja mam jakas obsesje, ze moj jest za maly brucholek, wszyscy robia oczy, gdziez to niby 7 miesiac: mur:
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
ddaaiissyy chyba uzależnienie, bo nie ma dnia żeby meczu w Fife nie zagrał
|
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba się czepiasz
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
widze, ze zadna nie doradzi mi w sprawie wozka ![]() trudno ja obudzilam sie z bolem rwy teraz ledwo chodze kuleje do takigo stopnia, ze kula by sie przydala ![]()
|
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie też sie wydaje kwiatecku ze brzuszek całkiem przyzwoity
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po glukozie
Z cytrynką to całkiem znośna sprawa. Wcisnęłam najpierw połowę, upiłam 2 łyki, potem jeszcze połówkę tej połówki ( tak na oko ) i spokojnie przyswoiłam![]() Żadnych sensacji nie miałam. Godzinka minęła szybko i przynajmniej stary Twój Styl doczytałam do końca. A teraz jemy z Piotrusiem śniadanko w pracy
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogladałas moze kiedys program "ciąża z zaskoczenia" o kobietach ktre w ogole nie wiedziały ze sa w ciazy do momentu porodu? one przez cała ciąze nie czuły ruchów dziecka i nie powiekszał im sie brzuch a były nawet przypadki że kobiety do porodu chudły. w jednym odcinku byla kobeiota ktora chodziła z bliźniakami i nie wiedziała o tym ![]() ciezko mi w to uwierzyc;P bo np Ewesce cięzko byłoby sie nie zorientowac że jest w ciązy:P haha no ale jak to mówią kazda ciąża jest inna i takie ewenementy sie zdarzaja![]() a w ogole wczoraj ogarneły mnie watpliwości. bo bede rodzić chyba w tym szpitytalu co siasiek tylko ja tam jakies 30 min bede dojezdzac. a jak nie ebdzie nikogo kto bedzie mogl mnie zawiźc albo beda korki i zaczen rodzic w samochodzie. jakos mnie to przeraza![]() nie wiem czy porod tak szybko potrwa bo niekoter nkobiety rodza nawet 24 h,a le nie chciąłbym wpasc w jakas dodatkowa panike ze stoje w korku i mam skurcze co 3 min
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero przymierzam się do oglądania, szukania, weryfikowaniu opinii i czytaniu waszych doświadczeń! A jak jestem nemo, to nie będę się wygłubiać i cokolwiek pisać..Rwa buuuu nie zazdroszczę! Ale masz moje żeby szybko przeszło |
|
|
|
|
#884 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja znowu siedzę półprzytomna przy kompie mimo, że się wyspałam Myślicie, że to przez słabszą morfologię?Myślałam, że to kwestia pogody ale w Dzień Dobry mówią, że dziś ciśnienie wysokie Cytat:
Zdecydowanie polecam maszynkę ![]() Cytat:
![]() Kiedyś stosowałam z TBS takie kapsułki z wit.C i trochę mi przesuszały skórę albo coś mi się wydaje ![]() Cytat:
Gratuluję synusia Edziusia ![]() Cytat:
Wstaw jakieś fotki brzuszka. Synek czy córcia?Cytat:
Cytat:
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Mogę i ja się przyłączyć do mamuś majowo-czerwcowych?
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
na zdj brzuch moze sie wdawac wiekszy bo robione jest z bliska..
tez do swojej porodowki mam spory kawal, moze nie zgubie malego w samochodzie..
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot ja bym inwestowała w ramy bardziej niż w dysk
ja mam taki komputerek tyle że słabszy bo już go od roku użytkuję ale do internetu mi starcza No to ja gratuluję wszystkich ogonków wczorajszych i trzymam kciuki jeżeli ktoś dzisiaj ma badania jakieś
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
oczywscie
![]() kiedy termin? znasz juz plec? mozesz napisac cos o sobie
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie wkurza ten dr z Dzień Dobry TVN , który się wypowiada o kobietach w ciąży. Na pytanie czemu jedne wyglądają ładnie a inne nie odpowiada, "bo tyją za dużo a powinny do 12 kg" więc redaktorka go pyta "a czemu tyją więcej" a on "bo jedzą za dwoje" no jak bym go palnęła w ten pusty łeb
![]() Będzie się tu tetryk wypowiadał o ciąży gdy nigdy w niej nie był i pojęcia nie ma jak to jest być w ciąży! Ale mi ciśnienie podniósł I jeszcze mówi, że chudnięcie przy karmieniu ciążą to mit, bo się TYJE z powodu nierównowagi hormonalnej ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Witamy i zapraszamy
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Edward o 8:30 zarządził pobudkę i koniec spania...
Cytat:
Ja też narzekałam kiedyś, że mały itp. a jak mi teraz urósł, to już mu krzyczę "STOP", bo w D się nie mieszczę Kwiatecek Ja mam 96 cm (3cm już urósł od ostatniego mierzenia ), a to 24tydz. 4dzień leci ![]() Grazin Jak są korki to lepiej zostawić auto i po karetkę dzwonić Wydaje mi się, że powinni przyjechać bez problemu, zwłaszcza, że w korkach to kilka godzin można jechać :/ Przynajmniej w Warszawie tak jest i już nawet nie o to chodzi, że nie zdążysz, bo przecież trochę to trwa, co o to, że się zamęczysz w tym korku w jednej pozycji...agus87 A przytoczysz jeszcze raz który? Bo chyba ominęłam to doczytując wczoraj... vipek Jasne! Witamy Mów który tydzień i czy już wiesz czy chłopak, czy dziewczyna ![]() Moria Na pewno nie mit, bo karmiąc musisz jeść ok. 500 kcal więcej. Więc jedząc tyle samo MUSISZ chudnąć... W ogóle dzięki dziewczyny za gratulaski, ale one się bardziej Edusiowi należą, że się przez chwilę nie zawstydził Jak dobrze już wiedzieć ![]() Trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze nie wiedzą, żeby dzidziusie się pokazały na najbliższym usg
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
agus, ja wybralam wozek tani i taki, ktory wydal mi sie stabilny, no i 2w1.
odpoczywaj.. domyslam ie jak Cie boli, mi bardzej dokucza kregoslup, w licum mialam kark zlamany a teraz w ciazy wyhodzi, boli, ze opisac sie nieda.
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co masz się niepotrzebnie denerwować. Ja bardzo rzadko oglądam te programy poranne, bo bardzo irytują mnie prowadzący
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
matal, wpadne znowu w gorsze kompleksy, zdradz mi co jesz kochana!
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
espiro vector 4air 3 w 1 Cytat:
boli tragicznie ale nie mam dzisiaj duzo pracy postaram sie to rozchodzic, bo pozniej chcialabym jechac z tz do miasta od wtorku jedziemy... |
|||
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczegolnie z ust faceta, oni to nic nie powinni akurat mowic o wadze, bo ich wiedza jest czysto teoretyczna wieckawe co ma zrobic kobieta ktorej sie woda odklada? wyglada nieciekawie, woda swoje wazy i co? faceciiiiiiiiiiiiiiiiiiii i![]() a po za tym wszedzie pisza ze waga przytycia w ciazy jest uwarunkowana od wagi przed plus wzrost, a dziewczyny ktore biora leki to juz calkiem inna bajka. a co do chudniecia przez karmienie to moim zdaniem tak indywidualna sprawa ze tego nie da sie chyba zaklasyfikowac dla ogolu tak samo, matal gratuluje ogonka,wczoraj byl ogonkowy boom takze bylam pewna ze u cibeie tez ![]() paulizia ja juz kiedys pisalam ze jak wstaje w nocy czy rano z pelnym pecherzem to mam takie bole, ale lekarz powiedzial ze to norma ![]() podczytuje was od rana, teraz mam chwilke, zeby napisac, i sie przywitac
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Musze was troche ponadrabiac ![]() Pochwale sie tylko dobrym wynikiem glukozy. Jakos tak normalnie było. Wypiłam na raz, poczekałam, znów mnie pani pokuła i tyle. Zadnych sensacji... ![]() moria44 Tak sobie myśle ze jak wszystkie wpisują to i ja poprosze W wolnym czasie przy moim nicku ze mam 26 wiosen i ze bedzie chłopczyk. Dzieki ![]() Paulizia moria44 Mam identycznie tak samo! Mało tego, co 2-ga noc nie moge sie przekręcic ani nóg wyprostować bo mnie kłuje ta "lolka". Normalnie nawet mnie budzi a jak w nocy czasem nie daj Boze chce "przyspieszyć" siusiu na kibelku to sie mało nie popłacze. Rano jak wstane to musze sie trochę rozruszac za nim minie. W sob i9de do lekarza, zapytam, moze cos wytłumaczy ![]() Kwiatecek nie mam metra krawieckiego...nic nie zmierze |
|
|
|
#897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że są przypadki, że kobiety mimo karmienia nie chudną ale większość jednak łatwiej gubi wagę, no nie? Cytat:
![]() agus - ja też przeoczyłam Twój post o wózkach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wozek fajny, czemu masz opory przed plecakiem zamiast torby? ze niby mniej pojemny? a co do kosza... no coz... idealu nie znajdzeisz zawsze bedze jakies malutkie ale... i to tez kwestia indywidualna rozne mamy roznie korzystaja z takich koszy |
|
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zawsze miałam 70b ale marzy mi się od zawsze 70C myślałam że w ciąży trochę mi urośnie no ale mam jeszcze 3 miesiące...
co do tego programu to wolałam wyłączyć żeby się nie denerwować
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy z tym biustem?
Bo jeśli tak, to: Aj, daj spokój, niech już przestanie rosnąć, bo dźwig sobie do niego będę musiała kupić aguś87 Wydaje się fajny, jak czytam opis, to ma wszystko, co uważam za potrzebne, cena też w miarę przystępna. Jak patrzyłam, to ma raczej dobre opinie w sieci. Ale sama nie znam nikogo, kto by taki miał, więc w tym nie pomogę. Jedynie sam wygląd nie do końca do mnie przemawia, ale to chyba dlatego, że ja mam już jedyny, upatrzony i wymarzony wózek Podsumowując: myślę, że możesz kupować. Cytat:
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-28 o 10:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

szkoda że lekarz nie chce Ci wystawić tego zwolnienia, aby chociaż zmniejszyć wymiar godzin.
Budzę się co chwila a to na siku, a to przewracam się z boku na bok. Strasznie wkurzające to jest ale chyba organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania przy dziecku

żeby szybko przeszło
Myślicie, że to przez słabszą morfologię?

), a to 24tydz. 4dzień leci