|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A co do lekarzy na NFZ to raczej sie nie wypowiem bo szkoda slow. Dostalas zdjecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
31 dc 377,6 41dc 4167 Czyli niższe niż Twoje, z tym że dziś tą betę nie robiłam na czczo zjadłam śniadanie piłam herbatę i wodę, nie wiem czy to ma wpływ na wynik?? Pierwsza beta była na czczo... Musi być dobrze musi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe ciążówki
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś pływałam w basenie z córą ale taka zmachana wyszłam że ledwo żyje a miałam sie oszczędzać ![]() Cytat:
![]() U mnie usg wykazało ciąże 7,5 tyg a z om wychodził 9 - ale gin mowila ze to z tego wzgledu ze ja dlugie cykle mialam czasami po 40 dni wiec zapłodnienie mogło byc pozniej - kazała sie mało przejmowac długo odpoczywac i brac duph..............., głowa do góry, chociaż wiem ze się martwisz i nic tego nie zmieni dopoki nie bedziesz miała pewnosci ze z fasolka wszystko dobrze ............. ![]()
![]() |
#874 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ! ![]()
![]() |
#875 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I piersi mnie bolą cały czas od jakichś 3 tygodni, ale mąż twierdzi, że nie urosły ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Idę spać bo znowu zaczynam kombinować i szukać wpisów o tych poziomach tego beta HCG jeśli go zrobiłam dzis to chyba najlepiej w piątek rano żeby były dwa dni odstępu?
Cytat:
A i mi piersi urosły, ale nie aż tak diametralnie. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-23 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samolotem też bym się bała latać na początku. To skoki ciśnienia są takie groźne? ![]() Cytat:
Ja liczę według kalkulatora internetowego ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie denerwuj się, nie ma to sensu. Maluszek potrzebuje spokoju ![]() Cytat:
![]() Nie wiem już komu wierzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja następną wizytę mam dopiero 22.08 jak to wytrzymać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||||
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Też jestem PM2011 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pewnie maleństwo czekało z zagnieżdżeniem i stąd ten "wiek ciąży". Nie wiem jak Ty, ja jestem strasznie niecierpliwa, więc mam nadzieję, że ten miesiąc czekania minie Ci naprawdę szybko! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||||
Zakorzenienie
|
nadzywczajna, asia665, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam nowe kolezanki ![]() katekaet jak dla mnie wynik bardzo dobry,pięknie przyrasta ![]() xhankax poprostu za wczesnie na serduszko,ja też byłamw 7 tyg i nawet nie chciał mi usg robić bo w poprzedniej ciąży poszłam gdzie 4-5 tydz i nic nie było widać i co ja się strachu najdałam, i no faktycznie wtedy poroniłam, ale teraz mi powiedział ze na usg jest jeszcze czasu, beta dobrze przyrasta i to jest najwazniejsze, zresztą ja mam późne owulacje wiec na pewno ciąża młodsza, spokojnie czekaj na wizyte.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Mnie bardzo dokucza ból piersi. Są po prostu jak kamienie. Ja mam duży biust i jak sobie pomyślę, że będzie jeszcze większy
![]() W ogóle piersi bolały mnie jak na okres. W ogóle nie brałam pod uwagę, że to ciąża. Byłam rozdrażniona jak normalnie przed okresem. Jeszcze mój partner zapytał: zawsze tak masz? to już będę wiedział ![]() Śmiać mi się chce, bo jak byłam młodsza, to człowiek nie raz widział "objawy ciąży" u siebie i wpadał w panikę, a teraz kiedy naprawdę zaszłam w ciążę to nawet nie brałam tego pod uwagę. W ogóle za tydzień jadę nad morze, nie byłam nad morzem od 26 lat i mój ukochany zrobił mi niespodziankę i mnie zabiera. I bardzo bym chciała się kąpać bo uwielbiam pływać. I się zastanawiam czy nie zaszkodzę maleństwu skoro to tak wczesna ciąża. Ale chyba właśnie będę używać tamponów. Jak chodzę na basen to zawsze używam, zdawały egzamin więc może i teraz mnie nie zawiodą. We wtorek idę do gina. I mam nadzieję, że na USG będzie coś widać. To już będzie prawie 7 tydzień. Jak bylam w 4-5 to nie było widać kompletnie nic. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-07-24 o 08:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zarodek pojawił się w 7 t.c a serduszko w trakcie 9 t.c. . Gin też powtarzał ,że owulacja mogła się przesunąć . ![]() Witam ![]() Witam ![]() Hejka ![]() Witam się po ciężkiej nocy. Synek mi ząbkuje i ma biegunke ,więc w nocy po kilka razy zmieniamy mu pampersy . Ja kiedyś oszaleje ![]() Dzisiaj byłam na becie . Czekam na wynik ![]()
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie też myślę, że tak jest w moim przypadku. Że miałam później owulację i zaszłam później, stąd w 5 tygodniu nie było widać kompletnie nic. Może jak we wtorek pójdę to coś zobaczę. No w ciąży jestem na pewno. Beta nie kłamie (1820 przedwczoraj)
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No, właśnie wynajął mieszkanie ale jest do kompletnego remontu. Miało być takie tymczasowe, a tu nagle okazało się, że będzie dziecko. I trzeba to mieszkanie przygotować dla mnie i maleństwa. Kasa jak najbardziej potrzebna. Ale on stwierdził, że musimy jechać. W przyszłym roku już będzie dziecko, więc pewnie nie wyjedziemy nigdzie. Dlatego tak cieszę się na ten wyjazd. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() I ktoś Ci już odpowiedział, że ten multi-gyn to można stosować i zapobiegawczo i jako lek. Pani doktor zapytana powiedziała, że jak pomaga to jak najbardziej mogę stosować ![]() Cytat:
![]() I my chyba w końcu jedziemy na tą Chorwację, więc pewnie będę stosowała te tampony i spróbuję własnie z tym multi, tak jak któraś z Was pisała o clotrimazolu. A co do serduszka, to ja wczoraj byłam i wg USG to 6t1d (wg OM7t3d i serduszko już biło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
katekatee
31 dc 377,6 41dc 4167 Czyli niższe niż Twoje, z tym że dziś tą betę nie robiłam na czczo zjadłam śniadanie piłam herbatę i wodę, nie wiem czy to ma wpływ na wynik?? Pierwsza beta była na czczo... Musi być dobrze musi ![]() ![]() ![]() I na pewno bedzie dobrze!!!dobrze przyrasta!!! a na wynik nie ma wplywu jedzenie. xhankax nie martw sie juz idz prywatnie wtedy na pewno maja lepszy sprzet i zobaczysz juz i zarodek i serduszko!!!(zaczyna bic pod koniec 5tc) ![]() Witam tez wszytskie nowe mamuski!!! ![]() Co do zapobiegania infekcja polecam wam doustyny Lacibios femina,Lactovaginal dopoch.oba sa bardzo dobre i cenowo tez chyba najlepiej wypadaja, na pewno nie wolno irygacji robic. Plus duzo nabialu zwlaszcza kefirow pic. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim
![]() Chociaż podczytywałam Was od poczatku watku, to dopiero dziś mam odwagę dołączyć ![]() Dwa lata temu poronilismy z TŻ dzidziusia w 12tc..to był szok.. Od tamtej pory nawet nie myśleliśmy o ponownej ciąży, dopiero teraz staraliśmy się z meżem o kolejne dzidzi od ślubu, czyli od kwietnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i dzisiaj piękny dzidziuś na usg ![]() ![]() Tak więc dołaczam nieśmiało do mamuś marcowych, TP z OM to 5.03.2014 Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana!!! ![]() ![]() Jutro zaczynamy 9tc czy to nie piekne ![]() Bedzie dobrze!A jak sie czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Dobrze dziewczyny, że mamy ten wątek!
Czytam wasze wpisy, że mam się nie martwić i jakoś przestałam rozpaczać. Jutro idę bete powtórzyć, a w przyszłym tygodniu na jeszcze jedno usg, do innego lekarza, może już coś będzie. W necie nie czytam rewelacji, bo wczoraj próbowałam i włosy mi stanęły na głowie. ![]()
#893 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: wczoraj dzwonił szef, dziś szefowa i pierwsze pytanie "gdzie spędziłam urlop" Wrrr... TŻ śmieje się, że mogłam odpowiedzieć "Panie X, Panie Y, tak mało zarabiam, więc nie stać mnie na urlop" ![]() Cytat:
![]() Bardzo Ci współczuję straty... ![]() ![]() Mam jakąś schizę, odliczam godziny do końca pracy, żeby jak najszybciej zobaczyć serduszko mojego Maleństwa. Co do powrotu do pracy - jeansy strasznie mnie cisną ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-24 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja teraz noszę spodnie i spódnice z gumami w pasie, bo mnie niestety wybrzuszyło - normalnie wbijałabym się na siłę w jeansy, ale teraz wolę nie ryzykować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
Co do spodni,to ja w pierwszej ciąży bardzo przyzwyczaiłam się do spodni na gumce i leginsów
![]() Jeansów mam tylko 1 pare , a na gumce 5 ![]()
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałam założyć też bluzkę, która jest hmmm wytaliowana - kiedyś podkreślała talię, a dziś rano wyglądałam w niej jakbym była w 5mc ![]() A jak napisałam o tym psiapsióle to już chce wygrzebać z dna szafy jakieś ciuchy dla ciężarówek i przekazać je w spadku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
już wam brzuszki wyszły? wow, super!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To super ![]() ![]() Ja się dobrze czuję, siedzę w domku i się lenię ![]() Nuta niepewności zawsze pozostanie i strach przed kazda wizyta też ![]() ale oby do przodu ![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim za miłe powitanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja wlasnie przeczytalam,ze nawet salami sie jesc nie powinno-oczywiscie do tego czasu zdazylam zjesc pare plasterkowm mmmm pycha ![]() ![]() Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-24 o 12:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro zaczynam 9 tc i już coś tam widać, tzn ja widze i Tż, bo ktoś z boku, co nie wie to się jeszcze nie domyśli. W każdym razie musze dokupić trochę dłuższych bluzeczek, żeby zasłonić rozpięte spodnie ![]() Też sobie tego wyobrazić nie mogę. A już w ogóle nie wiem jak nasze mamy mogły żyć bez usg ciążowego, przecież te 30 lat temu tego nie bylo, a przynajmniej nie tak powszechne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.