|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Chodzi mi głównie o to, czy nie jest to traktowane jako przesłanka do skreślenia kandydatury!?
|
|
#9032 |
|
Raczkowanie
|
Myślę ze raczej nie
Im raczej chodzi oto czy po pijaku nie sprzedasz tajemnicy państwowej, tym samym chodzi czy pijesz po to by się nawalić jak helikopter, i czy ci się tak zdarzyło :P uważam ze to się każdemu zdarzyło,więc raczej-podkreślam RACZEJ nie powinni skreślać a po za tym na wario wyjdzie więc sprawa chyba jest prosta
|
|
|
|
#9033 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie Dzieciol-e nie pamiętam ale więcej niż miesiąc przerwy nie było raczej. To kiedy mieliśmy wario?
![]() Co do tego picia to przyznałem się do ostrego picia na studiach. Jak widać szczerość popłaca przynajmniej jeśli chodzi o kwalifikowanie do SG
|
|
|
|
#9034 |
|
Raczkowanie
|
pomóżcie rozkręcić to forum o naborze do Sg http://www.rekrutsg.pun.pl/forums.php łatwiej nam będzie szukać informacji i tym samym pomożemy innym !
|
|
|
|
#9035 |
|
Moderator
|
Lengol 21 kwiecien jesli sie nie myle, psycho mialem w grudniu :|
|
#9036 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I co od czasu studów do momentu złożenia tego oświadczenia się nie nachlałeś? Nie wierzę tu jest Polska tu się pije Miałeś na wario takie pytania?
|
|
|
|
|
#9037 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie pytanie do osób które miały już wario o co pytają ??
|
|
#9038 |
|
Raczkowanie
|
O wszystko pytają, na spowiedzi u księdza tyle nie powiesz. Jednak wariograf nie ma za zadanie oceniania jaka jest dana osoba, tylko, czy jest osobą prawdomówną i chyba też na tyle odważną, by się do wszystkich drobnych przewinień przyznać.
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- I tak z rana pytanie twórcze (zwłaszcza do panów): Widząc kobietę w mundurze (SG, Policja, Wojsko) jaka jest pierwsza Wasza ocena? ![]() Pyt. nr 2: Czy znacie osobiście kobietę pracującą w służbach mundurowych? Pyt. nr 3: Czy kobiety "odstają" w jakiś sposób w wykonywaniu obowiązków służbowych od mężczyzn? Ja przynajmniej wiem, że lepiej strzelają . A co Wy na to?
|
|
|
|
#9039 |
|
Raczkowanie
|
Olcia2009 co do pierwszej części twojego pytania to znam Panie które są w służbie i nie wywołuje to u mnie jakichś negatywnych odczuć. Co do odstawania od mężczyzn to na pewno będą płaszczyzny w których zdecydowaną górą będą faceci, ale są też takie w których obecność kobiety jest po prostu niezbędna
|
|
#9040 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- I tak z rana pytanie twórcze (zwłaszcza do panów): Widząc kobietę w mundurze (SG, Policja, Wojsko) jaka jest pierwsza Wasza ocena? ![]() Pyt. nr 2: Czy znacie osobiście kobietę pracującą w służbach mundurowych? Pyt. nr 3: Czy kobiety "odstają" w jakiś sposób w wykonywaniu obowiązków służbowych od mężczyzn? Ja przynajmniej wiem, że lepiej strzelają . A co Wy na to?[/QUOTE]Olcia ja od tak dawna widuję kobiety w mundurach, że już nie pamiętam pierwszego wrażenia ale raczej nie było negatywne. Odp. 2 Znam wiele kobiet mundurowych, na co dzień z nimi pracuję. Odp. 3Naprawdę trudno powiedzieć, myślę że płeć nie ma większego znaczenia chodzi raczej o charakter osoby, znam facetów, którzy są cykorami, znam też dziewczyny dla których dzień bez porządnej dawki adrenaliny to dzień stracony ![]()
|
#9041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
policjanci o dziewczynach w pracy mówią, że jadąc np. na interwencję z policjantką, gdzie trwa załóżmy libacja alkoholowa z dziesięcioma pijanymi facetami, jest dodatkowym problemem, bo nie dość, że muszą zrobić porządek na tej interwencji to muszą jeszcze zwracać uwagę na to, żeby nic się nie stało danej policjantce mówią, że dziewczyny sprawdzają się, np. w dochodzeniówce, w robocie z papierami, bo są dokładne, dociekliwe itd Edytowane przez amilka25 Czas edycji: 2010-02-19 o 10:09 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#9042 |
|
Zadomowienie
|
he he Edaf nie mogę uwierzyć! jestem w domu!
! Nie ma apelu! Nie ma pobudki! Nie ma defilady przed majorem "bobrem" NIC NIE MA! ale luzik pozdrawiam z domku . Szkoda tylko że będę tu całe 2 dni a potem do końca kursu nic
|
|
#9043 |
|
Raczkowanie
|
Stranger
w końcu się pojawiłaś wiesz może gdzie jest Katiusza ? Co tam i jak tam u Was w domku już byłaś ? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- O a na dodatek czytasz mi w myślach jak to tzn. że kolejne 1.5 miecha bez domku ? A później co - miesiąc w jednostce macierzystej i znowu 3 miechy i po kursiku ?---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Mmm28 napisz jak po testach bo chyba własnie piszesz a u nas w oddziale ja składałam ankietę w dniu testów, zaraz po nich mnie psycholog wysłała. I tradycyjnie do dzisiaj nic nie wiem co z ta ankietą tj. po 4.5 miesiącach
|
|
#9044 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Stranger oj to wymęczysz męża przez ten czas A z innej beczki mialem psycho niedawno i bylo pytanie "czy lubisz dzieci?", moze ktos wie co psycholog chce sprawdzic przez takie pytanie pzd |
|
|
|
#9045 |
|
BAN stały
|
Tomasz1986-Wrażliwość.
|
|
|
|
#9046 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, zarejestrowałem sie tu jako nowy...
|
|
|
|
#9047 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Od paru lat chodziła mi po głowie służba w Straży Granicznej. Zmieniałem jedno miejsce pracy na drugie i cóż.. coś nas łączy kolego Dzięcioł Chyba nie pasuje to tej machiny rynkowej. Decyzja o złożeniu papierów zapadła, a na dniach pojadę je złożyć. Widzę jednak, że czas oczekiwania nawet na te "negatywne" oceny jest spory. Zatem pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość.Mam do Was tylko jedno pytanie. Jak to jest z przenoszeniem funkcjonariuszy z miejsca na miejsce? Czy faktycznie taka zasada funkcjonuje, że można zostać oddelegowanym na drugi koniec Polski? Czy jest to jedynie nieużywany przepis... że tak to ujmę "w czasie pokoju, stabilności Państwa". Pojęcie o służbie w SG mam od przyjaciela, który opowiedział mi o ciemnych stronach służby (o tym jak został potrącony przez przemytnika, o bijatych, pościgach, a nawet o tym jak przemytnik ciąga go po sądach za wykręcenie mu ręki przy zatrzymaniu...). A jednak mimo wszystko mnie to nie zraża. Pozdrawiam |
|
|
|
#9048 |
|
Moderator
|
frosti75 nie ma rady, musisz przeszukać wątek, te odpowiedzi padły wielokrotnie
Niestety nie ma admina, który zrobiłby z tym porządek, podrzuciłem parę pomysłów na to złośliwcowi, jak na razie utworzył on dla nas to forum, jednak nikt się tym nie zajmuje i zamiast tworzenia nowych wątków, cały czas maglowany jest ten sam, co utrudnia z biegiem czasu znajdowanie informacji Mozej, do którego oddziału składałeś papiery? Co do delegacji, owszem, jest taka opcja, jednak na pół roku po czym w ciągu 12 miesięcy od zakończenia owej "delegacji" nie mogą oddelegować Cię ponownie bez Twojej zgody. Zazwyczaj wyrzuca się ludzi z zachodu na wschodnie rubieże, tym ze wschodu raczej oddelegowanienie nie grozi. Pokrywane są koszty zakwaterowania, wyżywienia, komunikacji miejskiej w formie ryczałtu. Inna sprawa jeśli chodzi o przydział do jednostki - tutaj mogą Cię przykleić do jakiejkolwiek jednostki w rejonie działania oddziału, do którego złożysz papiery.
Ponad 20 miesięcy i 7000km przejechane, by dostać się do SG... To jeszcze nie koniec ... Edytowane przez Dzieciol Czas edycji: 2010-02-19 o 15:35 |
|
|
|
#9049 |
|
Raczkowanie
|
Mozej z tego co się orientuje to z tymi przenosinami jest tak, że zależy jakiego masz Pape Smerfa i od sytuacji kadrowej. Często i gęsto jest tak że jak już cię przydzielą to nawet jak sam byś chciał to się nie ruszysz bo nie dostaniesz pozwolenia. Tak mi się wydaje, ale może bardziej zorientowani forumowicze powiedzą coś więcej
|
|
#9050 |
|
Raczkowanie
|
Dzieciol, dzieki za info, juz tu przejrzalem tych stron i nie moge sie tego nurtujacego mnie watku dopatrzec siedze juz tu ze 2 h i moge chyba jeszcze z kolejnych kilka... fakt przydaloby sie jakies przekierowanie na konkretny interesujacy watek. Wiem ze jest stronka co tu ktos ja reklamuje ale tam nic nie ma. No nic bede drazyl. Moze Mmm28 jak wroci dzis z psycho podzieli sie ze mna swieza wiedza w tym zagadnieniu.
|
|
|
|
#9051 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich.
Mam pytanie. Czy jest ktoś na forum co miał rozmowę w BIOSG w grudniu i czeka na psychologa? Juz tak czekam i czekam prawie 4 miechy ale nie żebym się załamywał..i jak dzwonię to mówią że duża kolejka jest i trzeba tyle czekać!Pozdrawiam! |
|
|
|
#9052 |
|
Moderator
|
Frosti75 no ja Ci raczej niestety nie jestem w stanie pomóc bo nie wiele pamiętam, to było ponad rok temu
Pytań jest blisko 900, jedyny sposób w jaki możesz się do nich przygotować, to rozluźnienir, wypoczęcie i koniecznie najedzenie przed przystąpieniem do testów i ewentualnie jakaś kanapka w kieszeń bo to będzie trwało ponad 6h
|
#9053 |
|
Przyczajenie
|
Dzieciol dzwoniłeś ostatnio może do MOSG czy coś wiadomo o jakimś szkoleniu czy coś?? jestem na tym samym etapie jak Ty i jakoś czekanie mnie zaczyna załamywać.
|
|
|
|
#9054 |
|
Moderator
|
Niestety nie wiem nic o szkoleniach, jak zadzwonisz to daj znać co powiedzieli
|
#9055 |
|
Raczkowanie
|
Jestem
jaaaa pitole te testy to pranie mózgu pisałyśmy z koleżanką od 8:30 do 13 maaasakra i normalnie łeb pękał ... a więc na testach jest test Ravena ok 60 pytań później jest mnóóóóóóstwo pytań typu właśnie czy lubisz dzieci , czy miałeś mysli samobójcze , jaki zawód by sie wybrało dyrektora banku czy praca na roli , mnóstwo pytań odnośnie radzenia sobie ze stresem , czy jesteś wybuchowy (a) , czy jak ogląda sie telewizje czy można nam z łatwością oderwać się od oglądania , jest też zestaw 60 pytań tzn dokańczanie zdan np. kocham swoja matke , ale ... , jest późnej taki kwestionariusz do wypełnienia tam jest odnośnie rodziców sporo ile mieli lat jak urodziło się im pierwsze dziecko , kto miał większy wpływ na mnie w dzieciństwie mama czy tato , kto opiekował sie mną bardziej w czasie choroby , pytania o choroby w rodzinie , napisać jaka atmosfera panuje w moim domu rodzinnym itd Ogólnie jak sie stamtąd wychodzi to człowiek nic nie wie istny zamot mama jak zapytała mnie jakie tam pytania to nie mogłam sobie przypomnieć Frosti75 odpowiadaj naprawde tak jak czujesz bo później pojawiają się pytania takie same tylko inaczej sformuowane i można się wyłożyć ogólnie nie jest to trudne tylko pracochłonne hmmm tak sie zastanawiam który to ty byłeś ja byłam w takiej fioletowej bluzce na rozmowie i siedziałam z taką koleżanką i non stop sie śmiałyśmy Pamiętaj żeby zabrać ankietę bo trzeba mieć wypełniona bo jednak się składa po psychotestach u nas była ta pani psycholog co na rozmowie jeżeli mogę ci w czymś pomóc to pisz troszke ochłonę to pewnie przypomne sobie jakieś pytania to napiszę a kiedy masz psychotesty? EdaF kuuurde no przeżycie duuże a jak sie wychodzi to wcale sie nie dziwie jak ktoś pisał ze nie wiedział w którą strone ma iść bo człowiek zakręcony po wyniki mamy dzwonić wtorek, środa |
|
|
|
#9056 |
|
Przyczajenie
|
Siema mmm28...mam pytanko do Ciebie...ty miałeś dziś testy psychologiczne w Bieszczadzkim oddziale? bo ja czekam właśnie aż mnie zaproszą i jestem ciekaw! widze że maglują masakrycznie
no ale tego chyba sie należało spodziewać co? pozdrawiam
|
|
|
|
#9057 |
|
Raczkowanie
|
Gracjano86 ja z Nadbużańskiego oddziału
wyczerpujące te pytania i naprawde trzeba uważnie czytac a pod koniec to już się człowiekowi rubryczki mylą ale w sumie to własnie wiadomo na co się idzie i nikt nie pyta o pogodę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#9058 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gracjano86,frosti 75 moze cos sie ryszy w naszym NOSG.czytalem w lokalnej gazecie ze potrzebuja okolo 100 funkcjonariuszy do oddzialu tylko jeszcze neiwiadomo co z budzetem. |
|
|
|
|
#9059 |
|
Raczkowanie
|
Mmm28 no widzisz "nie taki diabeł straszny ... "
|
|
#9060 |
|
Raczkowanie
|
Dzieciol, dzieki za rade...to ze na luzaka trzeba isc to ja juz wiem ale sa pewne klucze i glownie o to mi chodzilo, ale juz oki ...wiedze posiadalem od juz pracujacych ;-) dzis mialem narade bojowa ;-)
Mmm28, dzieki, za szeroki opis i pytania ktore byly poruszane, jak na spokojnie odpoczniesz i jeszcze cos przypomniesz, to prosilbym Cie o podzielenie sie wiedzą... to ze trzeba pisac zgodnie z jedna wersja juz wiem, pytania sie powtarzaja sens ten sam tylko inaczej ubrane w slowa... ale watki poruszane w pytaniach tez sa wazne... dlatego dzieki. Domyslam sie ze na rozmowie siedzialas z taka jasna blondynka?? ale ją bardziej zapamietalem niz ta kolezanke ktora to byc moze jestes Ty. Ja bylem w gajerku i wchodzilem jako ostatni. Co do przyjec do NOSG to ja slyszalem ze maja przyjac w tym roku nawet wiecej niz 100 osob, wedlug mojej wiedzy okolo 200 osob, ale ta informacja moze byc zmodyfikowana... jedno jest pewne beda spore przyjecia. Mialas jakis rysunek na koniec? drzewko...domek czy cos w tym stylu?... a swoja droga ulozyli nowe testy bo pytania sa inne niz w latacch poprzednich wynika z dzisiejszych moich ustaleń. Ja mam psycho we wtorek. Pozdrawiam i zycze powodzenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Im raczej chodzi oto czy po pijaku nie sprzedasz tajemnicy państwowej, tym samym chodzi czy pijesz po to by się nawalić jak helikopter, i czy ci się tak zdarzyło :P uważam ze to się każdemu zdarzyło,więc raczej-podkreślam RACZEJ nie powinni skreślać
a po za tym na wario wyjdzie więc sprawa chyba jest prosta 

Miałeś na wario takie pytania?

a u nas w oddziale ja składałam ankietę w dniu testów, zaraz po nich mnie psycholog wysłała. I tradycyjnie do dzisiaj nic nie wiem co z ta ankietą tj. po 4.5 miesiącach