STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 306 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 17:23   #9151
antena22
Zadomowienie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Opracować to chyba sam możesz google nie gryzą
Stary 2010-02-25, 18:43   #9152
wojtas1789
Przyczajenie

Siemka radiator mogłbys przyblizyc jak wygladala rozmowa z psychologiem co pytał itp. tez sie staram do NOSG w srode mam własnie badania psychologiczne.Z gory dzieki.
wojtas1789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:31   #9153
pio77
BAN stały

wojtas jak o co?pytaja cie o wszystko ogolnie o zycie caly zyciorys i lepiej niczego nie zatajac bo to moze odbic sie na wariografie.Generalnie to ciezko sie dostac selekcja jest niesamowita przedemna testy psychologicze w BIOSG
pio77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:48   #9154
emili206
Przyczajenie

Witam wszystkich! Jestem tu nowa, choś śledzę to forum juz od dłuższego czasu. Mam pytanie: Czy miał już ktoś powtórkę z psychotestów w WMOSG? Na czym to polega, czy tak samo jak za pierwszym razem, czy może te testy są skrócone?
emili206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:57   #9155
pio77
BAN stały

ale chodzi ci o to czy ktos juz przechodzil psychotesty czy ogolnie jak to wyglada?najpierw piszesz potem rozmawiasz z psychologiem.Testy mam zaniedługo do BIOSG

Edytowane przez pio77
Czas edycji: 2010-02-25 o 22:35
Stary 2010-02-25, 22:46   #9156
kasiuncia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pio77 Pokaż wiadomość
ale chodzi ci o to czy ktos juz przechodzil psychotesty czy ogolnie jak to wyglada?najpierw piszesz potem rozmawiasz z psychologiem.Testy mam zaniedługo do BIOSG
"Za niedługo" czyli kiedy? I ile czekałeś na informację?
kasiuncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:49   #9157
pio77
BAN stały

nie pamietam dokladnie ile czekalem ale dosyc długo pazdziernik listopad 09 a testy mam za 2 tyg.Pozyjemy zobaczymy jak bedzie!!!

Edytowane przez pio77
Czas edycji: 2010-02-25 o 23:23
Stary 2010-02-26, 07:15   #9158
Gump
Raczkowanie

Tere Fere,niestety muszę cię zmartwić ale nawet gdybyś tylko
jeździł po fajki na handel i nie przewoził nic ponad stan to już
masz ciepło nie mówiąc o tym ,że wpadłeś .Tak ja wiem każdy popełnia
grzechy młodości ale takich SG nie wybacza ,ja popełniłem dużo
mniejszy i niestety żegnaj ,potem starałem się dwa razy jeszcze
i na tym zakończyłem swój flirt z tą formacją .Jeżeli bardzo pragniesz pracować w SG to nie przyznawaj się do niczego i jeżeli dojdziesz do
wario ,to licz na to, że oszukasz a ponieważ to badanie jest niewiarygodne
to może zaliczysz .Przyznając się jesteś spalony już na starcie .
Stary 2010-02-26, 07:49   #9159
dziadzia
Raczkowanie

Niestety Gump ma rację
Stary 2010-02-26, 07:56   #9160
TereFereTP
Przyczajenie

Gump dzieki za odpowiedz ja jestem tego zdania żeby spróbować nie mam nic do stacenia z spróbowac zawsze mozna pozdrawiam
TereFereTP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:19   #9161
BRYAN23
Przyczajenie

Tere Fere a z jakiego jesteś oddziału? ciekawy jaki jest okres zatarcia takiej adnotacji w aktach rejestrach, niby jak dostaje sie mandat to czasem kieruje też do sądu sprawę ale to chyba jak duży przemyt. A może ty tira przeciagnąłeś. Na twoją niekorzyść wypada też to że to było zaledwie 3 lata temu i se pomyślą, że jak dostałes mandat to nie znaczy, że to był tylko incydent tylko poprostu kolejny raz się nie dałes złapać, zależy jeszcze ile razy przekraczałeś granicę.

Edytowane przez BRYAN23
Czas edycji: 2010-02-26 o 09:24
BRYAN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:49   #9162
SMIGIEL85
Przyczajenie

Witam wszystkich od wczoraj jestem tu nowy, w czwartek mam psychologa w Nadbużańskim Oddziale SG, niepowiem ciśnienie sie udziela a nic nie można znależć na necie żadnych testów. Jak to mniejwiecej wyglada jakies zadania matematyczne czy coś takiego. Pomocy pozdrawiam
SMIGIEL85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:13   #9163
kasiuncia
BAN stały

Jasne, wszystko można ukryć, ale ja bym się chyba ze wstydu spaliła, gdybym miała coś takiego na sumieniu i na rozmowie zadawano mi pytania, takie jakie zadawano. Tym bardziej, że zobaczono pieczątki z UA. A z nerwów chyba do wariografu bym nie podeszła.
Ale zawsze możesz iść w zaparte i nie zważać na to, wszystko zależy od tego jaką masz psychikę.
Stary 2010-02-26, 10:19   #9164
BRYAN23
Przyczajenie

A ile mniej więcej trwa wariograf? Każdy ma takie same pytania? I czy jest prawdą, że na badania jedzie się do wawy?
Stary 2010-02-26, 10:22   #9165
SMIGIEL85
Przyczajenie

Drodzy formowicze orientuje sie ktoś ile trwaja testy psychologiczne i cała rozmowa z psychologiem wyrobie się w 5 godzin z tym wszystkim

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

do BRYAN 23 tak kolego wariograf zdaje sie w Warszawie w Komendzie Głównej SG. DOSTAJESZ SKIEROWANIE Z MACIEŻYSTEJ JEDNOSTKI JAK ZALICZYSZ PSYCHOLA,
SMIGIEL85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:28   #9166
Tomasz1986
Przyczajenie

TereFereTp
Rozmowe powinienes przejsc ale znając zycie psycholog to wykryje,
od tego oni sa, no ale jesli jakims cudem udaloby ci sie przejsc psycho to potem masz jeszcze gorszy wariograf. Mowisz ze nie masz nic do stracenia.... zawsze jest cos do stracenia, np stracony czas, koszty dojazdow, ja jezdzilem juz 5 razy na komende a mam ponad 100km i dopiero jestem po psychologu. Jak dobrze pojdzie to czeka mnie kolejny wyjazd do Wawy na wario i to bedzie tak dlugo oczekiwany koniec Ietapu. Rob jak uwazasz.

Edytowane przez Tomasz1986
Czas edycji: 2010-02-26 o 10:32
Tomasz1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:40   #9167
bociekk
Raczkowanie

na wario nie koniecznie jedzie się do wawy.
Niektóre oddziały przeprowadzają badanie w swojej siedzibie.
bociekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:42   #9168
Dzieciol
Moderator

GG do Dzieciol

BRYAN23 Czy wariograf w jednostce czy w Warszawie to już wyjdzie w praniu, nie jest oczywiście prawdą, że koniecznie w Wawie, chociaż i takie przypadki bywają. Z czasem trwania bywa różnie, same pytania to kikanaście - kilkadziesiąt minut, zazwyczaj jest grupa kilku osobowa.

SMIGIEL85 Możesz się wyrobić ale nie musisz U mnie trwało to trochę ponad 6h.

Dzieciol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:23   #9169
BRYAN23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SMIGIEL85 Pokaż wiadomość
Drodzy formowicze orientuje sie ktoś ile trwaja testy psychologiczne i cała rozmowa z psychologiem wyrobie się w 5 godzin z tym wszystkim

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

do BRYAN 23 tak kolego wariograf zdaje sie w Warszawie w Komendzie Głównej SG. DOSTAJESZ SKIEROWANIE Z MACIEŻYSTEJ JEDNOSTKI JAK ZALICZYSZ PSYCHOLA,
zależy jak liczna będzie twoja grupa i którą będziesz osobą na rozmowie z psychologiem. Trzeba liczyc na 5-6h.
No jak w Kętrzynie podobno nie ma wariografu, w jednosce szkolącej to jakim cudem w innych oddziałach są! Paranoja, żeby człek musiał jechać do wawy jak siedziba mojego oddziału to Kętrzyn!! Najlepiej niech wszsyscy ciskają do Wawy zamiast jeden gość do Oddziału. Zarombista organizacja.
Miał ktoś ostatnio (ostatnie miesiąc) z WMOSG wario w Kętrzynie?
Stary 2010-02-26, 11:43   #9170
marlens85
Przyczajenie

Kochani Moi

Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek materiały do SG, czy to TWO, czy testy z angola, czy psychotesty to proszę nie bądźcie obojętni i wyślijcie je na antym7@o2.pl. Z góry wielkie dzięki
marlens85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:00   #9171
TereFereTP
Przyczajenie

pokompikowały sie sprawy hyh jestem z okolic chełma. mi sie tez nie podoba ten pomysł z kłamaniem poniewaz zadko to robie i kłamstwo raczej w zyciu mi nie jest potrzebne... do tej chwili hyh. no i własnie nie wiem czy isc w zaparte i próbowac skoro mam juz wszytkie dokumenty potrzebne do słorzenia ( a troche ich jest) jak by mnie ktos spytał to bym mu odpowiedział zeby próbował do odwaznych świat nalerzy moze troche farta troche szczescia i sie uda a jak sie nie uda to trudnoo.. ale samemu jakos mi trudniej sobie wyobrazić to wszystko.. chyba najgorsze jest to ze ja naprawde nie lubie kłamać..
Stary 2010-02-26, 12:38   #9172
kasiuncia
BAN stały

Zależy pewnie też, jak wielki był to przemyt, ile razy byłeś za granicą, np. ich bardzo ciekawi ilość pieczątek z Ukrainy, na rozmowie byli bardzo zawiedzeni, że nie przyniosłam paszportu, a pieczątki z UA kserowałam specjalnie.
Co ważne, w I etapie, po rozmowie jest moment na:" Dokonanie sprawdzeń w ewidencjach, rejestrach i kartotekach prawdziwości danych zawartych w kwestionariuszu osobowym" , co wyraźnie pisze na stronie o warunkach przyjęcia i rekrutacji.
Więc nie wiem czy jest sens ukrywać, ja bym się przyznała, jeśli nawet bym się zdecydowała na złożenie dokumentów.
Tym bardziej jeśli nie lubisz kłamać, a pewnie też nie umiesz
Stary 2010-02-26, 15:32   #9173
emili206
Przyczajenie

Poprawiał już ktoś testy psychologiczne, bo mi mineła ważność, przeszłam już II etap, tylko zadzwonili z kadr, ze muszę jeszcze raz przejść psychologa, bo minął już rok odkąd zdawałam. Jak to wygląda, czy tak samo jak za pierwszym razem, czy są te testy skrócone?
emili206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:02   #9174
pio77
BAN stały

wybiera sie ktos za tydzien na testy do BOSG?A co do tematu to obiecałem sobie ze ostatni raz podchodze do próby dostania sie tam, jednego goscia uwalili na testach jak podchodzil drugi raz te same testy przeszedl bez problemu mnie tez uwalili na testach a jak szedłem na szkółke wojskowa te same testy zdałem bez problemu dziwne.Slyszałem ze tam trzeba ciagle próbowac i za ktoryms tam razem sie dostajesz.Samych testów nie ma sie co bac bo to trudne nie jest i nie zalezy od wiedzy tylko od psychiki raczej najwazniejsza jest rozmowa z psycholem juz po testach.Łatwiej znalezc igłe w stogu siana niz sie tam dostac oni maja tam taki nabór ze przesiewaja samych najlepszych pozatym jakis tam procent dalej to plecaki i automatycznie liczba miejsc dla nie-plecaków sie zmniejsza.Nabór jest ogromny a miejsc nie tak duzo.Musisz byc naprawde najlepszy albo miec zawaliste szczescie.Wszystkim próbujacym zycze szczescia i powodzenia na kazde pytanie chetnie odpowiem!!!

Edytowane przez pio77
Czas edycji: 2010-02-26 o 16:19
Stary 2010-02-26, 16:27   #9175
TereFereTP
Przyczajenie

Mam jeszcze pytanie czy kserowaliscie cały paszport???????? bo mam trochepieczątek inie wiem co zrobić
Stary 2010-02-26, 17:27   #9176
k_sia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez emili206 Pokaż wiadomość
Poprawiał już ktoś testy psychologiczne, bo mi mineła ważność, przeszłam już II etap, tylko zadzwonili z kadr, ze muszę jeszcze raz przejść psychologa, bo minął już rok odkąd zdawałam. Jak to wygląda, czy tak samo jak za pierwszym razem, czy są te testy skrócone?
ja jestem dokladnie w takiej samej sytuacji jak ty i tez z WMOSG i nie mam pojecia jak to ma wyglądac. a kiedy ma powtórke?
k_sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:44   #9177
pio77
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TereFereTP Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie czy kserowaliscie cały paszport???????? bo mam trochepieczątek inie wiem co zrobić

ja kserowalem tylko pierwszą strone paszportu i ostatnią

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

a czy to wazne jak to ma wygladac?najprawdopodobni ej tak samo jak za pierwszym razem czyli testy i rozmowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 18:05   #9178
wojtas1789
Przyczajenie

Wybiera się może ktoś na badania psychologiczne 03.03 do NOSG.
wojtas1789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 18:11   #9179
pio77
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wojtas1789 Pokaż wiadomość
Wybiera się może ktoś na badania psychologiczne 03.03 do NOSG.

Ja sie wybieram ale do BOSG i za tydzien
Stary 2010-02-26, 18:56   #9180
kasiuncia
BAN stały

Ja kserowałam wszystkie strony z pieczątkami, no i oczywiście pierwszą stronę, oraz paszport jak inne dokumenty - do wglądu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości