|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokój od podstaw/czerwony
Słuchajcie, czy kompozycja czerwony - zielony jest ok do pokoju gdzie mam sie uczyć, spac i w ogóle wszystko robić ? Nie będe miała kłopotów z zasypianiem ? Bo np. usłyszałam opinię, że te kolory pobudzają i nie będe mogła zasnać w pokoju.Wizażanki, prosze o pomoc
|
|
#902 |
|
Podróżniczka
|
Mnie osobiście takie zestawienie sie nie podoba, ale nie wydaje mi się by te kolory mialy wplyw na jakosc Twojego spania. Na pewno nie zielony.
Gdzies czytalam na stronie muratora, ze zielony kolor uspokaja, a czerwony, akurat jest dobry do sypialni bo to kolor namietnosci .
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: * * * * * Prosze o rade- układ w pokoju * * * *
Cytat:
Misia00 skad te dywany? Szukam wlasnie czegos w tym stylu. Wiesz może jakiej są firmy albo znasz adres sklepu internetowego? |
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
nie moge sie zdecydowac jaki zestaw kolorow wybrac co sadzicie ktory z tych by pasował do pokoju w ktorym sa jasne meble jasne łozko.
Te ciemne kolory konfitura z jazyn ktory pokazuje to bedzie na jednej scianie a ten jasny na 3 scianach tylko ktory z tych 2 jasnych ten pierwszy to caffe late a drugi goraca bawarka. Na tym duzym zdjeciu jest ten wlasnie konfitura z jazyn i goraca bawarka
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
czy ten ciemny ekspresja ewy minqe i ktorys z tych jasnych.
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
Martarr śliczne kolory
Sama zastanawialam sie nad caffe late ale troszke przestraszył mnie jej lekko różowawy odcien. Ja bym wybrała gorącą bawarke super kolor troszke w nim beżu troszkę szarości fajny i w zestawieniu z tym jeżynowym będzie super
|
|
|
|
|
#907 |
|
Przyczajenie
|
Hmm...
A co powiecie na: pokoj 8m2 Sufit/sciana - lato piaskowe/lato żonkilowe czy lato piaskowe/lato słonecznikowe (2 mi sie wydaje cieplejsze). Farby nobiles. |
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za podpowiedz
chyba zrobie identycznie jak na załaczonym obrazku ze po prawej stronie ten ciemny a pozostałosc na ten goraca bawarka a myslisz ze do jasnych mebli bedzie pasowalo??
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mozesz załaczyc te kolory?? Osobiscie nie lubie sufitu pomalowanego na jakis kolor wole biały bo jak jest kolor to mam wrazenie ze pokoj robi sie nizszy. Ale moge się mylic
http://pannymlode2011.blogspot.com/2010/01/martarr.html Edytowane przez martarr Czas edycji: 2008-07-23 o 11:47 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
|
#910 |
|
Przyczajenie
|
Własnie ja zamierzam zrobic coś innego jednak, tak orginalniej... Tylko szukam dobrego stonowania kolorów, a te ktore podałem wydają mi się dobre...
(oczywiscie zgodze sie, ze sufij jak najjaśniej). Przypomne: Sufit/sciana - lato piaskowe 7 /lato żonkilowe 10 czy lato piaskowe 7 /lato słonecznikowe 11 (2 mi sie wydaje cieplejsze). Jeżeli macie inne takiej żółci fajne zestawienie to poproszę .Szczerze ta paletka tak dziwnie pokazuje..
|
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
mi sie podoba ten zestaw 7/11
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak pomalować ściany???
Dziewczyny jaki kolor doradziłybyście do jasno(bardzo jasno) zielonych płytek w kuchni?? Chcę ją ożywić. Dodam że duży pokój który sąsiaduje z kuchnią pomalowany jest na jasny żółty.
Pomóżcie, malowanie tuż, tuż a ja nie mam pojęcia jaki kolor wybrać
|
|
#913 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pomalować ściany???
Cytat:
|
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
Martarr- do jasnych mebli napewno będa te kolory pasowały- dodaj zdjecia już po malowaniu
![]() Artue- bardzo fajne i ciepłe zestawienie kolorystyczne ale podoba mi się też 7/9 bardzo delikatne i pastelowe kolory. Helena Trojańska- a jaki masz kolor mebli w kuchni ? do jasno zielonych płytek może fajnie wyglądać bardzo intensywna i ciemna zieleń ( wybacz mam zboczenie na tle zielonego koloru) a może taka oliwa mnie bardzo sie podoba zapach mchu z dekorala - widziałam na żywo jest piękny . |
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam sie z zapach mchu to świetny kolor
Helena Trojańska- zobacz z dekoralu oni maja fajne i dobre farby specjalnie do kuchni 1 to orzezwiajaca_limonka.gif 2 powiew_wiosny.gif
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze nastraja do gotowania..i jedzenia
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
cześć, pomóżcie mi, na jaki kolor pomalować ściany jeśli meble i tapicerkę mam w kolorach w załączniku a podłogę w kolorze dębu. Myślałam nad delikatnym fioletem, ale boję się że to może się "gryźć". Co o tym sądzicie? a może macie inne pomysły?
Edytowane przez zabka5 Czas edycji: 2008-07-24 o 20:30 |
|
|
|
|
#919 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę o radę
Pomocy! |
|
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt mi nie poradzi... Plosie
|
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj w sklepie i niestety żadnej ładnej malinowej tapety nie było jedna mi się podobała, ale była taka bardziej czerwona i chyba nie bardzo pasuje do pomarańczowej rolety a co powiecie na wrzosowy fiolet? taki delikatny, chociaż i ciemny też był całkiem ładny, pliss, pomocy |
|
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
A może zieleń?Skora ten kolor jest również na dywanie.
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolor powiniem współgrać ze wszystkimi elementami - szczególnie z podłogą i meblami. Nie wiem jaki kształt ma Twój pokój i jakie masz meble, ale nie ryzykowała bym takiego kontrastu - bo jest męczący. Lepiej jest pomalować jedną ścianę np kolorem ciemno czerwonym (nie jaskrawym) a pozostałe na kremowo, szaro lub złamaną bielą (nie czystą). Z mocniejszych kolorów proponowałabym pomarańcz. W przypadku złamanej bieli i czerwieni możesz dać parę dodatków w kolorze zgaszonej zieleni.
|
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zieleń, to ładnie się komponuje z kolorem pomarańczowym, fioletem o odcieniu wrzosów, ale jest meczacym zestawieniem, również z żółtym, ale zgaszonym
Limonkowy odcień zieleni pieknie wygląda z bielą. Wybór należy do Ciebie
|
|
|
#927 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo, bardzo bardzo proszę o pomoc! Za pare miesięcy na moim domu z płaskim dachem zagości dach spiczasty, dzięki temu powstanie wielki strych, na którym powstanie mój pokój. Chciałąbym go urządzić w stylu art deco. W rogu, pod wykuszem wielka, biała kanapa, dywanik na wzór z niedźwiedzia, może łóżko wielkie z baldachimem, toaletka z wielkim lustrem itp, itd, może już sobie wyobrażacie. Wiem na pewno, że jedna ściana będzie brązowa(ta najmniejsza), druga będzie beżowa, trzecia może też. I teraz zastanawiam się nad największą ścianą. Zastanawiam się nad bordo (karmazynowy przypływ), nad ciemnym różem, nad fioletem, nad turkusem (ale chyba będzie za zimny) i chyba rezygnuję z oliwkowego, ale wcześniej też brałam go pod uwagę. Proszę, pomóżcie!!!
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
zabka5 a jakie masz meble?
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

tylko ktory z tych 2 jasnych ten pierwszy to caffe late a drugi goraca bawarka. Na tym duzym zdjeciu jest ten wlasnie konfitura z jazyn i goraca bawarka