|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
Cytat:
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
dopiero ochlonelam troche dzieki dziewczyny
![]() opisze w skrocie, egzamin trwal prawie 2 godz! a w dodatku zdalam!! szok niesamowity, po prostu jechalam w korku, jakies 2/3 km/h i bylo zielone swiatlo, zmienilo sie w ostatniej sek. na pomaranczowe, wiadomo, ze egzaminator moglby sie przyczepic, wiec zachamowalam delikatnie, ale ze sa warunki jakie sa, to kolega z tylu troszke mnie "puknął", nic sie nie stalo ani samochodowi ani nikomu, zaraz awaryjne, mysle sobie " no super juz po egzaminie" ale tak jakos wyjasnili sprawe. pojechalismy (ja prowadzialm dalej) do word, pogadali z dyrektorem word - a i udalo sie zalatwic zebym mogla kontynuowac egzamin, tylko spytali czy chce, a ja oczywiscie ze chce tylko oswiadczenie ze sie dobrze czuje i ok, z powrotem na miasto, zeby zaliczyc pozostale etapy egzaminu, czyli zawracanie oraz jakies tam jezcze skrzyzowanie,powrot do word i"wynik pozytywny" chociaz troche sie burzyl, ze zle zajmowalam pas do skretu w lewo, ciekawe jak mialam go zajac jak go nie bylo widac pod gruba warstwa sniegu ![]() co tam jeszcze... tak mialam parkowanie, zaraz obok word na takim parkingu co zawsze "l"ki tam parkuja.. rondo itp, wszystko w zółwim tempie i w gigantycznych korkach..co chwile jakies auta po drodze na awaryjnych i non stop trzeba bylo pas zmieniac... ale.... co nas nie zabije ... i tak dalej.. a tak sie balam
Edytowane przez blondi1041 Czas edycji: 2010-12-02 o 15:50 |
|
|
|
#905 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Powodzenia Ci życzę w tym twoim egzaminie.
studentka UP ![]() wolontariuszka AP Edytowane przez kasia19923 Czas edycji: 2010-12-02 o 16:24 |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Moja siostra też zdaje 13. grudnia
![]() Cytat:
![]() Gratuluję!
|
|
|
#908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(między innymi za opanowanie)
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
blondi 1041, gratuluję zachowania zimnej krwi! ; ) jakby mnie ktoś na egzaminie puknął, strasznie bym się przestraszyła i nie wiem, czy bym pomyślała w ogóle o awaryjnych.
Ogólnie to dzisiaj odebrałam prawko ![]() i miałam pierwszą jazdę z tatą. oboje mało nie dostaliśmy zawału. ile się nasłuchałam na temat mojej BEZNADZIEJNEJ jazdy, to nie da się opisać. Nie trafiało do niego, że pierwszy raz jadę tym samochodem, jeździłam 3o parę godzin a nie kilkadziesiąt lat jak on, poza tym pierwszy raz jeździłam po śniegu i to jeszcze jakim! nie mogłam sobie poradzić z wyjazdem z parkingu, 3 razy mi zgasł, myślałam, że się spalę ze wstydu, bo jakiś facet mi ustąpił, żebym wyjechała, bo stałam i stałam, a potem chyba z 2 minuty czekał, zanim ja wyjadę ;[ to już nie to samo co elka, że ludzie widzą znaczek i wiedzą, że dopiero się uczy. teraz pewnie wyzywał, kto temu debilowi dał prawo jazdy i żałował, że mnie przepuścił. był taki śnieg, że po prostu nie mogłam wyjechać. odechciało mi się w ogóle jeździć, więc te które zdały, niech się jeszcze tak nie cieszą, bo sam egzamin to pikuś w porównaniu do tego, co przeżywa się po odebraniu, wtedy dopiero się zaczyna nauka. ; ] |
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety trafiły ci się wyjątkowo ciężkie warunki jak na samodzielną pierwszą jazdę bez elki, a jeszcze ojciec widzę za bardzo Cię nie wspomógł - zapomniał jak to było jak sam się uczył, choc pewnie w jego męskim mniemaniu od razu jeździł jak Kubica. Nie przejmuj się, uwierz mi że mi, mimo że mam już prawo jazdy od maja i jeżdżę bardzo dużo też gaśnie silnik, na śniegu i na parkingach o to nietrudno. Zresztą zobacz jak wielu kierowców co mają kilkadziesiąt lat prawo jazdy jeżdżą - też mają problemy. Więc głowa do góry i musisz się przełamać, bo inaczej już więcej do samochodu nie wsiądziesz. Ale to racja że odebranie prawa jazdy to dłuuuuga ciężka i stresująca nauka jazdy i to bez żadnej pomocy i bez kogoś kto w razie czego zahamuje. Więc trzeba łapać byka za rogi i uderzać na miasto. Dla mnie nauka skończyła się wypadkiem i skasowaniem połowy maski, a o wielu draśnięciach zderzaków nie wspomnę. |
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Ja oblałam niedawno 4 i jestem załamana.Miałam wykute miasto,a nie wyjechałam z placu...
|
|
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za następny egzamin.
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
blondi1041, wooow gratulacje - z takimi przeżyciami ... spoko, zachowałaś zimną krew
ciekawe co ja bym zrobiła ![]() chyba też bym chciała kontynuować
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no słuchaj - naprawdę gratulacje ogromne po raz drugi po takim opisie miałaś widze niezłe wrażenia na tym egzaminie myślę, że mimo wszystko musiałaś bardzo dobre wrażenie zrobić na egzaminatorze, że zachowałaś zimną krew, nie spanikowałaś w wyniku tej kolizji tylko dalej spokojnie jechałaś ![]() poza tym - nie twoja wina, facet z tyłu powinien być świadomy, że w każdej chwili może zmienić się światło a nie sobie beztrosko jechać, jechałaś wolniutko, zatrzymałaś się bo miałaś możliwość a że pan z tyłu się nieco śpieszył no to jego problem no i fajnie, że trafił Ci się rozsądny egzaminator który nie zakładał, że co złe to wina osoby egzaminowanej a ocenił jasno sytuacje na drodze i dostrzegł w Tobie kierowcę a nie potencjalny zarobek dla wordu.
|
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
dzieki jeszcze raz
![]() fakt ze te warunki sa naprawde ciezkie do jazdy, sama wczoraj widzialam chyba z dwie stluczki nawet przy predkosciach 20/ 30to tez sie zdarza, jedyne co moze nas uratowac to spokoj , jestem ciekawakiedy teraz wsiade do swojego auta, jestem pewna ze napewno bez meza, bo potrafi tylko zdolowac i wie wszystko najlepiej ![]() a do dziewczyn zdajacych nie wiem co moge poradzic, jezeli jestes pewna ze umiesz jezdzic i dobrze sie czujesz za kolkiem to jedynie problemem moga byc nerwy, stres, wiem ze to sie latwo mowi "nie stresuj sie" bo to wcale nie takie proste ja dzien przed egzaminem mialam jazde na 20 do 22giej, nie spalam cala noc i o 5 tej musialam wstac, bo na 7ma egzamin, w dodatku pierwsza wsiadalam do auta na egzamin (pewnie ze wzgledu na nazwisko... poczatek alfabetu), ale mysle sobie .. co tam, rob swoje, wszystko tak jak cie uczono.. i juz mam to za soba, a raczej dopiero teraz sie zacznie prawdziwa nauka ![]() pozdrawiam wszystkie zdajace i te co juz zdaly
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
Ja zdawałam wczoraj w lubelskim Wordzie. Nigdy wcześniej nie jeździłam w śniegu.
Zdałam za pierwszym razem. Trafiłam na wspaniałego egzaminatora. Egzamin trwał prawie 1,5h, zakopaliśmy się w zaspie. Egzaminator kazał mi się przesiąść. Myślałam, że nie zdałam, mówię że mi smutno, bo chyba źle było. Egzaminator wyjechał z zaspy, jakiś chłopak nam pomógł wypchać samochód, egzaminator popatrzył na mnie powiedział. No fakt nie było za dobrze, źle było...Nie no żartuje, proszę sie przesiaść i kontynuować jazdę. Chciałem tylko pomóc pani wyjechać;-D Wspaniały człowiek, w tym śniegu było bardzo ciężko, zasypane pasy, zasypane skrzyżowania osiedlowe. Samochód zgasł mi tyle razy i stanęłam na przejściu dla pieszych na światłach, ale mimo wszystko zdałam. Nie wiem jak, nie wiem z jaką pomocą. Tak sie cieszyłam, że jak wpisał pozytywny, próbowałam wysiąść z auta nie rozpinając pasów;-D Myślałam, że egzaminatorzy nie są rozmowni, a naprawdę rozamiawialiśmy na wszystkie tematy przez całą jazdę. To mnie bardzo odstresowało. Od początku mialam wrażenie, że egzaminator mi sprzyja, że jest pozytywnie nastawiony;-) |
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspaniały człowiek z tego Twojego egzaminatora![]() Gratuluję!
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to tylko ja trafiam na tych bez serca...?
|
|
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Powiedział jeszcze, żebym opiła dobrze prawo jazdy ;-D
naprawdę dużo zależy od egzaminora, warunki na drodze zadzialały na moją korzyść mimo wszystko śnieg okazał sie moim sprzymierzeńcem Nie przejmuj się wkrótce zdasz prędzej czy później wszyscy zdają, trzeba podejść na luzie i się nie stresować. I nie wymusić pierwszeństwa to jest najważniejsze |
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi już był lepszy, ale nie rozumiem w ogóle czemu mnie oblał zaczęłam się go pytać, ale głupio kręcił....ciekawe jaki będzie trzeci
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz coś wiedzieć to będę wdzięczna za informację. Postaram się tam zadzwonić w poniedziałek, do tej pory się nie dodzwoniłam bo ciągle nie odbierają telefonu. Też zdaję w Tychach.
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
przez ten śnieg nie miałam jazd, zapisuję się teraz w środę dopiero...
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy w gronie kierowców
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje !!
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj pierwszy raz jechalam po sniegu, cale 1,5 km. MASAKRA. wracalismy z mezem z zakupow i kazal mi sie przesiasc, i zaczelo sie ruszanie, hamowanie, hamowanie impulsywne, wrzucanie dwojki, przyspieszanie, normalnie jak na kursie, ja prawko mam juz dwa miesiace a tu taka nauka. Silnik mi zgasl a ja nawet nie czulam, po prostu mnie na lodzie pociagnelo, dobrze ze to byla droga polna. BRRR... OLA, nie martw sie moja pierwsza jazda po odebraniu prawka tez byla straszna, chlopy mysla ze w ciagu 30h mozna sie nauczyc tyle , jakby sie jezdzilo ze 20 lat. A nawet ci kierowcy ktorzy maja 20 lat prawko jezdza jak ostatni debile, to widzac na drogach co sie dzieje. No napisalam sie , czas ruszac na 2 ture wyborow.
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zdały w takich warunkach i trzymam mocno kciuki za te, które dopiero się z nimi zmierzą!
![]() Ja swoją szansę zmarnowałam, w pierwszy dzień największej śnieżycy. Jednak wyniku nie mogę zrzucić na pogodę - kolizja lusterek. Następny termin 22 grudnia. Mam nadzieję, że to będzie taki mój wymarzony prezent na święta
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że oni po prostu jadą. Nie ważne czy dobrze czy źle - jadą. i wg chłopów każdy tak powinien. A kobiety jakoś ostrożniej do tego podchodzą.
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
A ile dokupujecie godzin pomiędzy egzaminami?Bo mama mówi,że tak mam z 2 dokupić,boję się że to za mało,ale wiadomo,ze już nie ma pieniędzy...
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed drugim dokupiłam godizne placu i 3 na miasto. A dlatego,że juz dawno w tym mieście nie byłam, mam 50 km do niego i można na miasto najmniej 3 godziny. z czego ponad godzina dojazd.
Przed trzecim kupiłam dwie na placi i manewry, ale chce sobie jeszcze kupic dzien przed egzaminem (w czwartek mi odwołali) gdyby był śnieg w razie czego, nigdy nie jeździłam w śniegu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)