Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 17:07   #901
renata3_
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Echo płodu
Czy robicie dodatkowo oprócz usg połówkowego jako osobne badanie echo płodu ?

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2015-11-04 o 17:15
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:09   #902
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Połóż się na lewym boku i się odpręż. Jak masz męża pod ręką to poproś o masaż okolicy lędźwiowej, z takimi lekkimi uciskami na kręgi, ale lekkimi Mi przeważnie po 15-20 minutach przechodzi łącznie z bólem pupki :P Jeśli nie ma męża to spróbuj sama Często pomaga mi też ciepła kąpiel, ale chwilkę, żeby rozgrzać bezpiecznie

Spróbuj, a jak nie przejdzie to jedź na ip
Dzieki, niestety mąż w pracy, poleżałam już troche i jakos źle mi leżeć z tym bólem. dzwoniłam do mojej gin mówiła że jak brzuch nie boli, nie czuje skurczy to ból pleców od kręgosłupa raczej, że może być związany z ciążą bo macica robi sobie miejsce i sie wszystko przestawia jakby. tym bardziej że od dziecka mam skrzywienie kręgosłupa. Powiedziała że moge wziąść przeciwbólowo paracetamol i żeby nie stosować maści rozgrzewających i jak coś bedzie dalej nie tak to jutro do niej przyjść.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:12   #903
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gocha_cz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny czy przyjmiecie jeszcze i mne do swojego grona (wiem w pore się obudziłam...)
Od jakiegoś czasu Was podczytuje a ostatnio miałam ochotę już kiklkukrotnie wtrącić swoje pięć groszy więc postanowiłam się ujawnić. Mam nadzieję, że uda mi się być w miarę na bieżąco

O mnie:
Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, z dzidzią wszystko ok chociaż tak jak i niektórym twardnieje mi brzuch dlatego zapodaje magnez tak jak zalecał gin. Na ostatnim badaniu okazało się, że na 99% będziemy mieć syna następne mam 13.11 i to będzie już połówkowe. Acha termin z usg wychodził na początek kwietnia (3.04) ale coś czuje że nasz maluch zrobi nam psikusa i pośle mame na święta na porodówkę bo termin z om mamy na 28.03
Witaj, rozgość się A bycie u nas na bieżąco to nie lada wyzwanie

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:18   #904
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

[QUOTE=gocha_cz;53344600]

Każda pora jest dobra
Witaj
I gratki za chlopaka
Kolejny u nas...

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Echo płodu

Yyyy...a nie wiem, bo w sumie ide do jednego lekarza. Ale nie wiem jak praktykuje

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:27   #905
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Madzia- nic sie nie martw tym ewentualnym zakazeniem, bo do niego dluga droga, a pisze Ci to jako lekarz. rili rili. po to z pochwy wylatuje tyle śluzu, za przeproszeniem, w ciazy, zeby sie tam nic wyzej nie dostalo, poza tym szyjka jest zamknieta moooocno.

z imieniem dla chlopca nie mam oroblemu, ale jak bedzie druga dziewczynka, to bedziemy mieli duzy problem- bo imie musi byc ladne, krotkie i miedzynarodowe

W Niemczech zamiast zwolnien lekarskich mozna dostac zakaz pracy, jesli warunki sa dla ciezarnej nieodpowiednie. U mnie w szpitalu sa niekoniecznie dobre dla ciezarnych i szef mial wystawic mi taki swistek, cos mu jednak sie odwidzialo i zmienil zdanie i nie wypisze papierow- odsyla mnie do gina. Dzisiaj musialam isc do rodzinnego po L4 zwykle, a swistek zalatwiam od gina albo zakladowego z pracy.
Wizyta jednak udana- pozalilam sie na nawracajace infekcje i dostalam skierowanie na sporo badan.

Co do karmienia piersia- chciec, to moc w przewazajacej czesci przypadkow. Na naszym watku jeszcze nie ma takich zacietych dyskusji, ale to jak z porodem sn versus cc- kazda strona ma swoje racje. Ja Em karmilam 7 miesiecy, a przy nastepnym chcialabym troche dluzej.
W opisanym przypadku moze sie skonczyc jednak na odciaganiu pokarmu laktatorem- znam kilka dziewczyn, ktore dociagnely na takim systemie 6 miesiecy do rozszerzania diety.

Ja mam wizyte 12.11, ale caly przyszly tydzien mocno napakowany innymi zadaniami. Mam nadzeieje zobaczyc, co sie kryje miedzy nogami malenstwa jak nie teraz, to kolejna wizyta dopiero w grudniu...

Piszecie spoooro- nie bylo mnie od rana, a tu dwie strony
Nie martw się o imiona dla dziewczynek, mam listę spełniającą wymogi jest z czego wybierać w razie czego się zgłosisz.

A z tym l4 i zakazem pracy to w polsce tez tak jest, tylko że pracodawcom jest na rękę l4 bo wtedy to z ZUSu idzie. A chyba zakaz pracy i w Niemczech i w polsce wychodzi lepiej, bo zakaz pracy to kontynuacja normalnej wypłaty. A l4 to po jakimś czasie chyba niższe? W Niemczech na pewno po pierwszych 6 tygodniach "spada" się na 80%...

Z karmieniem piersią faktycznie chcieć to móc. Chyba że dziecko nie może, nie ma odruchu ssania czy co tam jeszcze... ale i w takich sytuacjach da się nad tym popracować. To że po cc nie ma pokarmu to jakieś nieporozumienie, to nie chodzi o cc tylko w ogóle o to, że na pokarm trzeba często sobie zapracować, pojawia się na 3-4 dobę jeśli się dziecko regularnie przystawia. Rodzaj porodu nie ma tu nic do rzeczy. (No może jeśli cc było bez urzędnicy skurczy, to ewentualnie hormonalnie nie jest super optymalną sytuacja, ale z reguły już jakieś skurcze się odczuwa pod koniec i to wystarczy, żeby oksytocyna i prolaktyna potem razem z ssaczkiem przy piersi nam laktacje rozkręciły)
Podawanie butli od początku często jest zgubne dla laktacji... zupełnie inna technika ssania. Wiec jak któraś chce karmić piersią, to dziecko do cyca i starać się od początku (już wybór szpitala może okazać się kluczowym punktem...)

No to się wymądrzyłam nadrabiam dalej...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:32   #906
GGI
Zakorzenienie

O MATKO ledwie Was ogarnełam tyle stron
Ja już po wizycie.
Dr zbadał szyjkę powiedział że wszystko ok jak dobrze zrozumiałam 3cm? Z dzieciątkiem wszystko dobrze pomiary w porządku główki brzucha i kości udowej. Waży 139g
Termin z USG znowu inny także proszę o zmianę 20 kwiecień i poproszę o wykolorowanie nas na różowo
Na 95% dziewczynka
Troszkę trzeba było nadrobić zaległości na forum z dziewczynkami.
Stary 2015-11-04, 17:40   #907
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Echo płodu
nie robię

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ostra dyskusja... Każda zrobi tak jak uważa, że będzie najlepiej dla jej dziecka.

Jak już się przewija temat świątecznych ozdób to gdzie kupujecie bombki?
na targu w tychach kupowałam

Cytat:
Cześć dziewczyny czy przyjmiecie jeszcze i mne do swojego grona (wiem w pore się obudziłam...)
Od jakiegoś czasu Was podczytuje a ostatnio miałam ochotę już kiklkukrotnie wtrącić swoje pięć groszy więc postanowiłam się ujawnić. Mam nadzieję, że uda mi się być w miarę na bieżąco

O mnie:
Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, z dzidzią wszystko ok chociaż tak jak i niektórym twardnieje mi brzuch dlatego zapodaje magnez tak jak zalecał gin. Na ostatnim badaniu okazało się, że na 99% będziemy mieć syna następne mam 13.11 i to będzie już połówkowe. Acha termin z usg wychodził na początek kwietnia (3.04) ale coś czuje że nasz maluch zrobi nam psikusa i pośle mame na święta na porodówkę bo termin z om mamy na 28.03
cześc, zastanów się dwa razy zanim coś tu napiszesz
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 17:42   #908
Ma1rta
Przyczajenie

Juz po wizycie na 80% dziewczynka . 2.12 kolejna wizyta i ma powiedzieć na 100 %
Ma1rta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:47   #909
beth007
Zadomowienie

Cytat:

O mnie:

Witaj gratulacje za synka

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.
Dr zbadał szyjkę powiedział że wszystko ok jak dobrze zrozumiałam 3cm? Z dzieciątkiem wszystko dobrze pomiary w porządku główki brzucha i kości udowej. Waży 139g
Termin z USG znowu inny także proszę o zmianę 20 kwiecień i poproszę o wykolorowanie nas na różowo
Na 95% dziewczynka
Córeczka Widzę, że i kobiet nam zaczyna przybywać Ciekawe która płeć ostatecznie będzie górować !

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ma1rta Pokaż wiadomość
Juz po wizycie na 80% dziewczynka . 2.12 kolejna wizyta i ma powiedzieć na 100 %
Gratulacje

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:51   #910
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ostra dyskusja... Każda zrobi tak jak uważa, że będzie najlepiej dla jej dziecka.

Jak już się przewija temat świątecznych ozdób to gdzie kupujecie bombki?

Ja juz wszystko na swieta mam ale dziś w pepco znalazła to cudo ImageUploadedByWizaz Forum1446655727.391648.jpg

I spodenki ImageUploadedByWizaz Forum1446655766.128456.jpg

Co do fotelika to ja kupie stokke besafe izi sleep

A co do karmienia piersią UWAGA wyrażam swoje zdanie to oczywiście chce i będę to robiła bo nie wyobrażam sobie nie dać dziecku tego co najlepsze nawet kosztem piersi takie są MOJE przekonania i priorytety.
Nie uważam tez bym sie nudziła mam dużo zajęć a forum to taka moja odskocznia bo nie mam nikogo bliskiego na tym samym etapie ciazy. Lubię poczytać czyjeś opinie nawet jeśli sie z nimi nie zgadzam i tylko utwierdzam w swoich przekonaniach. Do swoich racji nikogo tez nie zamierzam przekonywać. To wasz wybór ja jedynie mogę pod nosem pomruczec

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:56   #911
velika
Winter is coming

Cytat:
Ja już po wizycie.
Na 95% dziewczynka
gratuluję i lecę kolorować

Cytat:
również gratuluję wreszcie jakieś dziewuszki
A co do dyskusji, to moim zdaniem są ważne i potrzebne, przy tylu babach wiadomo, że będą nieporozumienia.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 18:01   #912
sunshine1551
Raczkowanie

ALE ŻEŚCIE NASKROBAŁY STRON
O widzę że tu dyskusję na całego i hormony buzują. Dla mnie fotelik samochodowy to to samo co nosidełko i myślałam że to to samo.
Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
No właśnie od rana na nogach, byłam na budowie, cos sprzątałam, zbierałam jakieś smieci, cos tam z mężem ustalalismy z fachowcami i tak ok 13 wróciłam i zaczełam tak dziwnie się czuć, najbardziej te plecy na dole mnie bolą ale tak dziwnie az tyłek mnie boli.
Akinomka też tak miałam jak ty. Ból pleców na dole i aż do pośladka promieniowało do tego cięzki brzuch i okolice pachwin. Wzięłam nospę i położyłam się na plecach bo tylko tak bylo mi wygodnie z nogami podgiętymi. PRZESZŁO PO GODZINIE.
Stary 2015-11-04, 18:05   #913
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy panikować, mam jakis taki dziwny brzuch, taki nabrzmiały, jakby zdrętwiały, twardy ale nie jak kamien. podbrzusze mnie nie boli tylko po bokach i całe plecy na dole- tak jak kiedyś na okres, wcześniej nie bołały mnie plecy więc to dziwne. czasem ten ból czuje az w posladkach. Nie wiem czy panikowac, jechac na ip czy czekac, wziełam jakis czas temu magnez (codziennie biore) i niedawno no-spe.
Mam dziś podobnie. Brzuch trochę twardy jak stoję, przy leżeniu jest ok. Czasem pojawia się lekkie chwilowe klucie o którym pisałam już wcześniej. Wróciłam do domu, położyłam się i wzięłam magnez. Jest lepiej, ale gdyby coś jeszcze się pojawiało to biorę męża i jedziemy na izbę przyjęć. Po co sie niepotrzebnie denerwować.

Cytat:

O mnie:

hej, hej ☺

ale męski ten kwiecień 😊

Cytat:
Echo płodu

Nie planowałam. Może okaże się, że mój gin robi to w pakiecie.

Wydaje mi się ze jeśli nie będzie żadnych wątpliwości co do tego czy wszystko ok to odpuszczę.

Cytat:
Ja już po wizycie.
Na 95% dziewczynka
No wreszcie dziewczynki się pojawiają
Gratulacje ☺

Cytat:
Gratulacje ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:10   #914
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie.
Na 95% dziewczynka
super witamy kolejną dziewczynkę

Cytat:
o i następna dama

wróciłam od fryzjera, wreszcie się farbnęłam i wygladam jak człowiek aż od razu lepiej się czuję.

położyłam się co chyba ucieszyło moje dziecię bo zaczęło szaleć w brzuszku

a tu widzę ostra dyskusja fotelikowa. To ja już też lepiej nic nie piszę w tym temacie bo ja jestem fotelikowy świr i mogę długo na ten temat
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:11   #915
velika
Winter is coming

btw tutaj to są jeszcze spokojne dyskusje, jak siedziałam na ślubnym, to zdarzały się laski, które tak się obrażały, że opuszczały wątek
zaczynamy remont chłop właśnie płytki skuwa

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:11   #916
Ecia25
Rozeznanie

velika ja też poproszę na różowo .
Stary 2015-11-04, 18:15   #917
madziara889
Zakorzenienie

Widzę, że dzisiaj dziewczynkowy dzień
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:23   #918
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny hormony buzują, nikt nikogo nie ocenia. Wymieniamy się, czasami wychodzi że zbyt emocjonalnie. No proszę Was...każda wie co robi, nikt nie będzie się bał wchodzić na forum bo My tu jesteśmy żeby się wspierać.

Smarrita nie odbieraj tego tak, proszę.
Wszystkie się szanujemy i lubimy i tyle!!!!

Ej bo będzie głupio i niezręcznie na forum....
Nooo, bo nadrabiam i się boję nikt nikogo na siłę nie będzie przekonywał, tyle że każda co ma coś do powiedzenia to robi i popiera to sytuacjami ze swojego życia.

Ja w sprawie fotelika do Justyny - nie wiem już jaki to był ten 0 do 18 kg, ale jeśli jest "pojemny" i do tych 18kg styknie, to bym się zdecydowała na niego potem od 15 do 36 kg jest już niezły wybór i te foteliki nie są mega drogie.
Tylko ze wy macie małe auto mówisz. .. a taki fotel od 0 do 18 jest pewnie tyłem. .. tzn musi być! A takie to mało miejsca nie zajmują raczej... więc tak czy siak - przymierzcie go! Już któraś wspominała, że jak nie na isofix to montowany na pas - a w małych autach tego pasa też często brakuje.
Stary 2015-11-04, 18:28   #919
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ecia25 Pokaż wiadomość
Gratulacje ogromne

Ja też chcę księżniczkę

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 18:33   #920
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja juz wszystko na swieta mam ale dziś w pepco znalazła to cudo Załącznik 6082008
Boskie Muszę się wybrać do Pepco
Cytat:
Napisane przez Ecia25 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Macie jakieś fajne stronki z imionami? Wszędzie trafiam albo na takie, gdzie jest kilka najpopularniejszych i koniec, albo na całą listę, łącznie z Bonifacymi i Adelajdami

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:40   #921
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche póki pamiętam, muszę i chcę Ci podziękować za Twój post jakiś czas temu o porodzie z mężem jak pisałam tak zrobiłam, dałam mężowi przeczytać dałam przemyśleć i po tygodniu chyba zapytałam jakie jest jego stanowisko na ten temat ... dzięki Tobie oboje zmieniliśmy zdanie, więc dziękuje bardzo i mocno Cię ściskam
Ooo jak się cieszę super! A jak mąż jednak dozna jakiegoś szoku, to do mnie po odszkodowanie? nie no, będzie mógł wyjść w każdym momencie, ale tego nie zrobi będzie super, zobaczycie, razem będzie wam raźniej

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Echo płodu
Ja tak ale to z racji wady serca mojego syna. Już na genetycznym usg oglądali serduszko dokładniej i wyglądało wszystko ok, ale najwięcej widać po 20tc. Jeśli jest jakieś ryzyko, to można zrobić. .. chociaż największe nieprawidłowości wyjdą i na usg polowkowym
Stary 2015-11-04, 18:40   #922
lulka19
Zakorzenienie

Gratuluję poznanych płci, w końcu przewaga dziewczynek

Tż dziś wypalil, że może nazwiemy synka Alan. O nie, nie. Ja mam już imię wybrane

Moja mama też zabawna, bo mówi, że mam nie kupować żadnych ciuszków w lumpkach. Nie rozumie, że tam są tanie, i często nowe
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:43   #923
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie.
Na 95% dziewczynka
Wygraaaaałaaaam jako jedyna typowałam dziewczynkę
Stary 2015-11-04, 18:45   #924
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Wygraaaaałaaaam jako jedyna typowałam dziewczynkę
dokładnie Twoja kobieca intuicja Cię nie zawiodła
Stary 2015-11-04, 18:50   #925
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

cloche mąż mi nawet powiedzial, ze musi Ci flaszke postawic, bo to ja mu wmowilam ze on nie chce!! madrala jeden

Lulka19 nie słuchaj mamy w tym przypadku wiesz co, ja kupilam kilka ciuszkow, odcielam metki i pokazalam mamie. A ta do mnie "pewnie krocie to kosztowalo, bo widac ze porzane" a ja na to taaak mamo, cale 12 zl i zonk zmiana zdania mow jakie masz imie wybrane

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:53   #926
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
cloche mąż mi nawet powiedzial, ze musi Ci flaszke postawic, bo to ja mu wmowilam ze on nie chce!! madrala jeden

Lulka19 nie słuchaj mamy w tym przypadku wiesz co, ja kupilam kilka ciuszkow, odcielam metki i pokazalam mamie. A ta do mnie "pewnie krocie to kosztowalo, bo widac ze porzane" a ja na to taaak mamo, cale 12 zl i zonk zmiana zdania mow jakie masz imie wybrane
Moja mama by chciała wszystko ze sklepów, nówki nie śmigane

Imię to Bartosz, chwaliłam się już

Ech, podczytuję majówki, czerwcówki tez, a tak tak pechowo się zrobiło.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:56   #927
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj dziewczynkowy dzień
Zgadzam się
Właśnie wróciłam z wizyty od gin i proszę o pokolorowanie na różowo.
Póki co wszystko wskazuje na to, że w moim brzuszku mieszka mała Julia
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 18:58   #928
gocha_cz
Raczkowanie

Gratki za dziewczynki
Echo płodu
nie planowałam aczkolwiek jak zajdzie potrzeba lub będą wątpliwości na peno zrobię
Lulka ja odkąd znam płeć już kilka razy odwiedziłam lumpki, moja mama też przeciwna zakupom ale jakikmkolwiem żeby nie zapeszać za to teściowa łoooo to już w ogóle ewenement ostatnio przy obiedzie jak usłyszała że chce włosy podciąć to myślałam że na zawał padnie "nie wolno włosów obcinać w ciąży! farbować też nie! a i tylko uważaj żebyś sie nie wystraszyła czegoś" itd. itp. ja nie wiem kobieta co niedziele do kościoła śmiga a tu zabobon za zabobonem i zabobonem pogania a co najlepsze Tż przejmuje to od niej i dziś jak usłyszał, że umawiam się na wizyte do gina na 13.11 to mi się wcina w rozmowe że to piątek jest przecież, tak mu wyjaśniłam co o tym myśle, to do końca ciązy chyba już nie wspomni słowem o jakiś przesądach
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:01   #929
NieIdealna82
Raczkowanie

Ale czytania wow

Wróciliśmy z pierwszych zakupów dla młodego
Boże jakie to wszystko cuuudneee..

Lekarz Fotelik
W sumie to ja 3 dziecko ale sto lat za murzynami jestem z tymi badaniami i fotelikami... Mam lekarza jednego od 16 lat w 1,2 i teraz 3 ciąży tak samo mnie prowadzi,nie wiem nic o usg połówkowym i coś tam prenatalnym..
On mnie i bada i robi usg i mówi co i jak.Czuje sie bezpiecznie przy nim.
A tematu fotelików kompletnie nie ogarniam...
Córke i syna przewoziliśmy w tych nosidełkach i małego tez tak bede przewozić.
Mało jezdzimy bo ja to z tych jeżdżących autonogami

Gratuluje córeczki ale ładnie kolorowo sie robi na przedzie

POKARM też już mam ale nic z tym nie robie,ewentualnie wkładke wkładam.

Musze mieć i łóżeczko i kołyskę ale puki co patrze co i jak...
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:09   #930
kropcia007
Wtajemniczenie

Dziewczyny moja koleżanka ma kołyskę na sprzedaż jak któraś by chciała wstawię foto

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości