|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Echo płodu
Czy robicie dodatkowo oprócz usg połówkowego jako osobne badanie echo płodu ?
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-11-04 o 17:15 |
|
|
|
#902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bycie u nas na bieżąco to nie lada wyzwanie
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gocha_cz;53344600]
Każda pora jest dobra Witaj ![]() ![]() ![]() I gratki za chlopaka ️Kolejny u nas... ![]() ![]() Cytat:
Yyyy...a nie wiem, bo w sumie ide do jednego lekarza. Ale nie wiem jak praktykuje
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest z czego wybierać A z tym l4 i zakazem pracy to w polsce tez tak jest, tylko że pracodawcom jest na rękę l4 bo wtedy to z ZUSu idzie. A chyba zakaz pracy i w Niemczech i w polsce wychodzi lepiej, bo zakaz pracy to kontynuacja normalnej wypłaty. A l4 to po jakimś czasie chyba niższe? W Niemczech na pewno po pierwszych 6 tygodniach "spada" się na 80%... Z karmieniem piersią faktycznie chcieć to móc. Chyba że dziecko nie może, nie ma odruchu ssania czy co tam jeszcze... ale i w takich sytuacjach da się nad tym popracować. To że po cc nie ma pokarmu to jakieś nieporozumienie, to nie chodzi o cc tylko w ogóle o to, że na pokarm trzeba często sobie zapracować, pojawia się na 3-4 dobę jeśli się dziecko regularnie przystawia. Rodzaj porodu nie ma tu nic do rzeczy. (No może jeśli cc było bez urzędnicy skurczy, to ewentualnie hormonalnie nie jest super optymalną sytuacja, ale z reguły już jakieś skurcze się odczuwa pod koniec i to wystarczy, żeby oksytocyna i prolaktyna potem razem z ssaczkiem przy piersi nam laktacje rozkręciły) Podawanie butli od początku często jest zgubne dla laktacji... zupełnie inna technika ssania. Wiec jak któraś chce karmić piersią, to dziecko do cyca i starać się od początku (już wybór szpitala może okazać się kluczowym punktem...) No to się wymądrzyłam nadrabiam dalej...
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
O MATKO ledwie Was ogarnełam tyle stron
Ja już po wizycie. Dr zbadał szyjkę powiedział że wszystko ok jak dobrze zrozumiałam 3cm? Z dzieciątkiem wszystko dobrze pomiary w porządku główki brzucha i kości udowej. Waży 139g Termin z USG znowu inny także proszę o zmianę 20 kwiecień i poproszę o wykolorowanie nas na różowo Na 95% dziewczynka Troszkę trzeba było nadrobić zaległości na forum z dziewczynkami.
|
|
#907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Przyczajenie
|
Juz po wizycie na 80% dziewczynka
. 2.12 kolejna wizyta i ma powiedzieć na 100 %
|
|
|
|
#909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj gratulacje za synka Cytat:
Ciekawe która płeć ostatecznie będzie górować !![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz wszystko na swieta mam ale dziś w pepco znalazła to cudo ImageUploadedByWizaz Forum1446655727.391648.jpg I spodenki ImageUploadedByWizaz Forum1446655766.128456.jpgCo do fotelika to ja kupie stokke besafe izi sleep A co do karmienia piersią UWAGA wyrażam swoje zdanie to oczywiście chce i będę to robiła bo nie wyobrażam sobie nie dać dziecku tego co najlepsze nawet kosztem piersi takie są MOJE przekonania i priorytety. Nie uważam tez bym sie nudziła mam dużo zajęć a forum to taka moja odskocznia bo nie mam nikogo bliskiego na tym samym etapie ciazy. Lubię poczytać czyjeś opinie nawet jeśli sie z nimi nie zgadzam i tylko utwierdzam w swoich przekonaniach. Do swoich racji nikogo tez nie zamierzam przekonywać. To wasz wybór ja jedynie mogę pod nosem pomruczec
|
|
#911 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie jakieś dziewuszki ![]() A co do dyskusji, to moim zdaniem są ważne i potrzebne, przy tylu babach wiadomo, że będą nieporozumienia.
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
ALE ŻEŚCIE NASKROBAŁY STRON
![]() O widzę że tu dyskusję na całego i hormony buzują. Dla mnie fotelik samochodowy to to samo co nosidełko i myślałam że to to samo . Akinomka też tak miałam jak ty. Ból pleców na dole i aż do pośladka promieniowało do tego cięzki brzuch i okolice pachwin. Wzięłam nospę i położyłam się na plecach bo tylko tak bylo mi wygodnie z nogami podgiętymi. PRZESZŁO PO GODZINIE.
|
#913 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hej, hej ☺ ale męski ten kwiecień 😊 Cytat:
Nie planowałam. Może okaże się, że mój gin robi to w pakiecie. Wydaje mi się ze jeśli nie będzie żadnych wątpliwości co do tego czy wszystko ok to odpuszczę. Cytat:
Gratulacje ☺ Gratulacje ☺ |
||||
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy kolejną dziewczynkę Cytat:
wróciłam od fryzjera, wreszcie się farbnęłam i wygladam jak człowiek aż od razu lepiej się czuję. położyłam się co chyba ucieszyło moje dziecię bo zaczęło szaleć w brzuszku ![]() a tu widzę ostra dyskusja fotelikowa. To ja już też lepiej nic nie piszę w tym temacie bo ja jestem fotelikowy świr i mogę długo na ten temat
|
||
|
|
|
#915 |
|
Winter is coming
|
btw tutaj to są jeszcze spokojne dyskusje, jak siedziałam na ślubnym, to zdarzały się laski, które tak się obrażały, że opuszczały wątek
![]() zaczynamy remont
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
velika ja też poproszę na różowo .
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj dziewczynkowy dzień
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sprawie fotelika do Justyny - nie wiem już jaki to był ten 0 do 18 kg, ale jeśli jest "pojemny" i do tych 18kg styknie, to bym się zdecydowała na niego Tylko ze wy macie małe auto mówisz. .. a taki fotel od 0 do 18 jest pewnie tyłem. .. tzn musi być! A takie to mało miejsca nie zajmują raczej... więc tak czy siak - przymierzcie go! Już któraś wspominała, że jak nie na isofix to montowany na pas - a w małych autach tego pasa też często brakuje.
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje ogromne
Ja też chcę księżniczkę
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Macie jakieś fajne stronki z imionami? Wszędzie trafiam albo na takie, gdzie jest kilka najpopularniejszych i koniec, albo na całą listę, łącznie z Bonifacymi i Adelajdami
|
||
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! A jak mąż jednak dozna jakiegoś szoku, to do mnie po odszkodowanie? będzie super, zobaczycie, razem będzie wam raźniej ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Ja tak ale to z racji wady serca mojego syna. Już na genetycznym usg oglądali serduszko dokładniej i wyglądało wszystko ok, ale najwięcej widać po 20tc. Jeśli jest jakieś ryzyko, to można zrobić. .. chociaż największe nieprawidłowości wyjdą i na usg polowkowym
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję poznanych płci, w końcu przewaga dziewczynek
Tż dziś wypalil, że może nazwiemy synka Alan. O nie, nie. Ja mam już imię wybrane ![]() Moja mama też zabawna, bo mówi, że mam nie kupować żadnych ciuszków w lumpkach. Nie rozumie, że tam są tanie, i często nowe |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako jedyna typowałam dziewczynkę
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
Twoja kobieca intuicja Cię nie zawiodła
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
cloche mąż mi nawet powiedzial, ze musi Ci flaszke postawic, bo to ja mu wmowilam ze on nie chce!!
![]() Lulka19 nie słuchaj mamy w tym przypadku wiesz co, ja kupilam kilka ciuszkow, odcielam metki i pokazalam mamie. A ta do mnie "pewnie krocie to kosztowalo, bo widac ze porzane" a ja na to taaak mamo, cale 12 zl i zonk zmiana zdania mow jakie masz imie wybrane
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imię to Bartosz, chwaliłam się już ![]() Ech, podczytuję majówki, czerwcówki tez, a tak tak pechowo się zrobiło. |
|
|
|
|
#927 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Gratki za dziewczynki
Echo płodu nie planowałam aczkolwiek jak zajdzie potrzeba lub będą wątpliwości na peno zrobię Lulka ja odkąd znam płeć już kilka razy odwiedziłam lumpki, moja mama też przeciwna zakupom ale jakikmkolwiem żeby nie zapeszać za to teściowa łoooo to już w ogóle ewenement ostatnio przy obiedzie jak usłyszała że chce włosy podciąć to myślałam że na zawał padnie "nie wolno włosów obcinać w ciąży! farbować też nie! a i tylko uważaj żebyś sie nie wystraszyła czegoś" itd. itp. ![]()
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Ale czytania wow
Wróciliśmy z pierwszych zakupów dla młodego Boże jakie to wszystko cuuudneee.. Lekarz Fotelik W sumie to ja 3 dziecko ale sto lat za murzynami jestem z tymi badaniami i fotelikami... Mam lekarza jednego od 16 lat w 1,2 i teraz 3 ciąży tak samo mnie prowadzi,nie wiem nic o usg połówkowym i coś tam prenatalnym.. On mnie i bada i robi usg i mówi co i jak.Czuje sie bezpiecznie przy nim. A tematu fotelików kompletnie nie ogarniam... Córke i syna przewoziliśmy w tych nosidełkach i małego tez tak bede przewozić. Mało jezdzimy bo ja to z tych jeżdżących autonogami ![]() Gratuluje córeczki ale ładnie kolorowo sie robi na przedzie![]() POKARM też już mam ale nic z tym nie robie,ewentualnie wkładke wkładam. Musze mieć i łóżeczko i kołyskę ale puki co patrze co i jak...
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja koleżanka ma kołyskę na sprzedaż jak któraś by chciała wstawię foto
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Mi przeważnie po 15-20 minutach przechodzi łącznie z bólem pupki :P Jeśli nie ma męża to spróbuj sama 

️

nadrabiam dalej...

wreszcie jakieś dziewuszki 
zmiana zdania
za to teściowa łoooo to już w ogóle ewenement ostatnio przy obiedzie jak usłyszała że chce włosy podciąć to myślałam że na zawał padnie "nie wolno włosów obcinać w ciąży! farbować też nie! a i tylko uważaj żebyś sie nie wystraszyła czegoś" itd. itp.