Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 22:35   #931
siarczan_sodu
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Właśnie tego typu osiedla też mnie nigdy nie kręciły
Mam ogromny ogród, masę drzew owocowych, krzewów, kwiatów, a czasem jakieś warzywa się nawet posadzi.
A pod Wrocławiem często widzę osiedla, na których można sąsiada podglądać z własnego domu bez lornetki. Ale co kto woli.
Stary 2011-02-23, 22:56   #932
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
starszy pan (kolo 40)
To jest dziwne jak choroba.

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
no to "pan w średnim wieku"
ja tam bym się czuła staro mając 40 lat
Ta, ciekawe jak dobijesz chociaz do 30stki, co bedziesz mowilas

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:23   #933
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
jak to spuscił?? czy to to co mam na mysli?????:conf used:
Taaaak, wysiadłam, po czym podszedł do mnie człowiek innej narodowości i powiedział 'ma pani takie, no, mleczko na płaszczu'. Podejrzenie padło na niego, szybko ściągnęłam płaszcz, na szczęście blok miałam minutę od przystanku, bo bym umarła. W domu wszystko wskazywało na to, że to sperma, bo się łudziłam, że może ktoś mleko z tubki na mnie wylał. Fuuuuuj.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:32   #934
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
W domu wszystko wskazywało na to, że to sperma, bo się łudziłam, że może ktoś mleko z tubki na mnie wylał. Fuuuuuj.

Współczuje....

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:32   #935
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Taaaak, wysiadłam, po czym podszedł do mnie człowiek innej narodowości i powiedział 'ma pani takie, no, mleczko na płaszczu'. Podejrzenie padło na niego, szybko ściągnęłam płaszcz, na szczęście blok miałam minutę od przystanku, bo bym umarła. W domu wszystko wskazywało na to, że to sperma, bo się łudziłam, że może ktoś mleko z tubki na mnie wylał. Fuuuuuj.
Współczuję Kiedyś chyba na wizażu był nawet wątek o panach którzy się tak zabawiają w publicznych środkach transportu.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:45   #936
fashionably
Raczkowanie

Litości ..

fashionably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 00:50   #937
Casini
Raczkowanie

Cytat:
I hit: ktoś się na mnie spuścił w tramwaju Od tej pory uważnie obserwuję, czy ktoś stoi za mną.
O, matko...
Casini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 00:58   #938
ratta
Wtajemniczenie

Też byłam w szoku, bo nie sądziłam, że ktoś może coś takiego zrobić. Ale spoko, traumy nie ma, bo tego nie widziałam

Stary 2011-02-24, 07:12   #939
isa666
Zakorzenienie

ratta, nie wiem co powiedzieć Szok!

Odnośnie autobusów, ja nie miałam prawie w ogóle niemiłych sytuacji ze starszymi paniami poza jedną. Tak mnie wtedy wyprowadziła z równowagi, że pół dnia w pracy dojść do siebie nie mogłam
Jechałam rano busem do pracy, akurat było wolne 1 miejsce tuż przy drzwiach, więc usiadłam (dodam, że o tej porze 80% pasażerów to uczniowie i studenci). Ponieważ to była zima i ciemno jeszcze, jakoś mi się delikatnie zaczęło przysypiać. Zamknęłam oczy i tak sobie "kimam". W międzyczasie wsiadło trochę osób aż bus się zapełnił na tyle, że ludzie stali już w drzwiach. Nagle wsiadła jakaś starsza kobieta, ale dość żwawa, bo wsiadając już się darła na wszystkich, że mają się posunąć, bo ona chce wsiąść. Gdy na jednym z przystanków wysiadło sporo ludzi kobieta przesunęła się i stanęła obok mnie. Nagle czuję jak mnie szturcha. Pomyślałam, że pewnie chce abym jej zwolniła miejsce. Szturcha mnie i zaczyna wrzeszczeć: wstań i ustąp mi miejsca, bo ja nie mogę stać!
Ja na to przecierając oczy: przepraszam, nie zauważyłam Pani, bo jestem trochę zaspana.
Na to ona jeszcze głośniej: Zaspana? Chyba naćpana!!!
Moja mina: Wszyscy pasażerowie się zaczęli na mnie gapić, zrobiło mi się bardzo przykro, ale że jestem niekonfliktową osobą skuliłam się w sobie i stanęłam obok ustępując miejsca. Stojąc przymknęłam oczy a ta baba znów mnie szturcha i drze się: obudź się!
Na prawdę nie wiem czemu wtedy jej nie odpyskowałam, ale nie chciałam robić jeszcze większego zamętu i wszystko stłumiłam w sobie
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że baba siedziała jakieś 2 przystanki po czy wysiadła
Stary 2011-02-24, 07:35   #940
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
ratta, nie wiem co powiedzieć Szok!

Odnośnie autobusów, ja nie miałam prawie w ogóle niemiłych sytuacji ze starszymi paniami poza jedną. Tak mnie wtedy wyprowadziła z równowagi, że pół dnia w pracy dojść do siebie nie mogłam
Jechałam rano busem do pracy, akurat było wolne 1 miejsce tuż przy drzwiach, więc usiadłam (dodam, że o tej porze 80% pasażerów to uczniowie i studenci). Ponieważ to była zima i ciemno jeszcze, jakoś mi się delikatnie zaczęło przysypiać. Zamknęłam oczy i tak sobie "kimam". W międzyczasie wsiadło trochę osób aż bus się zapełnił na tyle, że ludzie stali już w drzwiach. Nagle wsiadła jakaś starsza kobieta, ale dość żwawa, bo wsiadając już się darła na wszystkich, że mają się posunąć, bo ona chce wsiąść. Gdy na jednym z przystanków wysiadło sporo ludzi kobieta przesunęła się i stanęła obok mnie. Nagle czuję jak mnie szturcha. Pomyślałam, że pewnie chce abym jej zwolniła miejsce. Szturcha mnie i zaczyna wrzeszczeć: wstań i ustąp mi miejsca, bo ja nie mogę stać!
Ja na to przecierając oczy: przepraszam, nie zauważyłam Pani, bo jestem trochę zaspana.
Na to ona jeszcze głośniej: Zaspana? Chyba naćpana!!!
Moja mina: Wszyscy pasażerowie się zaczęli na mnie gapić, zrobiło mi się bardzo przykro, ale że jestem niekonfliktową osobą skuliłam się w sobie i stanęłam obok ustępując miejsca. Stojąc przymknęłam oczy a ta baba znów mnie szturcha i drze się: obudź się!
Na prawdę nie wiem czemu wtedy jej nie odpyskowałam, ale nie chciałam robić jeszcze większego zamętu i wszystko stłumiłam w sobie
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że baba siedziała jakieś 2 przystanki po czy wysiadła
Dlatego skłaniam się do tezy muszynianki, że osoby tego pokroju mają po prostu jakieś zaburzenia psychiczne. Starość nie radość. A pamiętajmy, że zaczyna się już w okolicach 40tki Dekada czy dwie i większości z tu obecnych też może palma odpalić

A co do reakcji, to ja zawsze w podobnych sytuacjach uspokajam takie osoby, pytam czy się dobrze czują - wykazuję troskę o zdrowie, proszę też o nie podnoszenie głosu, a wszystko to komunikuję uśmiechając się dobrotliwie. Nie ma sensu awanturować się z ludźmi zaburzonymi psychicznie czy ewidentnymi pieniaczami. Tylko na to czekają.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-02-24 o 07:39
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:25   #941
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Oooo tak babcie w autobusach wrrr... Raz jade z praktyk wykonczona kompletnie, ledwo zywa a do domu jeszcze 40 km z tym ze musialam sie z miejskiego przesiasc do pks-a.
Miejsc kilka wolnych bylo a ta sie uwziela i sapie mi nad uchem, smierdzi potem jakby sie miesiac nie myła, sapie, dyszy i pewnie myslala ze zejde. Zalozylam sluchawki na uszy i siedze i mam to gdzies. Tez mam prawo byc zmeczona. wkoncu zrezygnowała chyba

Kanary mnie strasznie denerwują. Wsiadlysmy z kolezankami kiedys do miejskiego no i nawet nie zdarzylysmy dobrze wejsc a kazda dostala po 200 mandatu bo bez biletu my jechali.
Stary 2011-02-24, 10:32   #942
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Dlatego skłaniam się do tezy muszynianki, że osoby tego pokroju mają po prostu jakieś zaburzenia psychiczne. Starość nie radość. A pamiętajmy, że zaczyna się już w okolicach 40tki Dekada czy dwie i większości z tu obecnych też może palma odpalić

A co do reakcji, to ja zawsze w podobnych sytuacjach uspokajam takie osoby, pytam czy się dobrze czują - wykazuję troskę o zdrowie, proszę też o nie podnoszenie głosu, a wszystko to komunikuję uśmiechając się dobrotliwie. Nie ma sensu awanturować się z ludźmi zaburzonymi psychicznie czy ewidentnymi pieniaczami. Tylko na to czekają.
Dziewczyny, ja czytam i oczom nie wierze...
Chyba miałam wyjątkowe szczęście

Sine, bo w takich sytuacjach (ogólnie patrząc na pieniaczy, starszych i młodszych) chodzi o to, żeby nie dac się sprowokowac. I najbardziej irytuje ich zwykłe zignorowanie, bądź tak jak napisałaś odpowiadanie z anielskim spokojem

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:39   #943
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość

Mieszkam w domku i przez całą zimę zazdroszę wszystkim blokowiczom, zwłaszcza jak biegają po mieszkaniu w samych podkoszulkach i nie interesuje ich odśnieżanie chodnika

Do czasu, aż nie trzeba zrobić generalnych remontów, przeróbek i napraw.

w mieszkaniu też trzeba robić remonty i naprawy no ale nie robmy już off topic
Stary 2011-02-24, 12:51   #944
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:00   #945
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tylko przypomnę, że ktoś ten czynsz płaci.
Wszystkie środki finansowe jakimi dysponują spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe pochodzą od ludzi, którzy są ich członkami.
Także mnie się wydaje, że jakby dobrze liczyc to te remonty domek/ blok wyjdą podobnie jeżeli chodzi o koszty.

Cóż jak większośc wolałabym domek. Niestety mieszkam w bloku. Nie stac nas było na zakup ziemi i budowanie domu. W bezpośredniej okolicy Warszawy to droga impreza.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:09   #946
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-02-24, 13:14   #947
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
To mnie zawsze dziwi - dorosli ludzie bez elementarnej umiejętnośc przewidywania.
To tak trudno wpasc na to, że dach może zacząc kiedyś przeciekac, kanalizacja może się popsuc, remont ogrzewania trzeba zrobic po X latach etc.?
Dlaczego gotówka ma sie pojawic nagle? Nie można odkładac co miesiąc małych kwot na konto celowe? Zrobic sobie taki prywatny fundusz remontowy?

Z resztą wypowiedzi trudno się nie zgodzic
Stary 2011-02-24, 13:22   #948
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-02-24, 13:23   #949
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Odnośnie autobusów, ja nie miałam prawie w ogóle niemiłych sytuacji ze starszymi paniami poza jedną.
Podobnie do mnie. Pewnego razu jakaś seniorka nacierała na mnie przy wejściu do tramwaju:
- No idźże!
Odpowiedziałam, że wchodzę ale jest tłum. Poczęstowała mnie jakimiś wyzwiskami. Upomniałam ją o krztę kultury, zrobiła gburowatą minę () i stanęła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 13:36   #950
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Ale ja własnie o tym mówię.
Jeżeli mam dom i wiem, że zawsze może się cos zdarzyc - to w pierwszej kolejności myślę o funduszach na jego ewentualny remont. Potem długo długo nic, a potem wakacje, zmiana samochodu etc.

Też spłacamy kredyt.
Żyjemy raczej skromnie. Może na zagraniczne wakacje nie pojedziemy, samochód mamy mały i 10 -letni, ale mamy konto celowe, na którym odłożone są pieniądze na ewentualne czarne scenariusze (choroba, utrata pracy, zepsuty sprzęt AGD). Bo o tym się myśli przed a nie po fakcie.

[Zakładam oczywiście, że ktoś kto kupił ziemię i wybudował dom nie żyje od pierwszego do pierwszego na zalewajce i chlebie z margaryną.]
Stary 2011-02-24, 16:45   #951
muszynianka
Zakorzenienie

-_- dziewczyno kogo ty chcesz oszukać twierdząc że mieszkanie w domu jest tańsze? nie, nie jest.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:48   #952
Foka29
Zadomowienie

A czy ja gdzieś napisałam, że jest tańsze?
Rozwodzę się tylko nad tym jak można nie wiedziec, ze wydatki remontowe kiedyś się pojawią.
Stary 2011-02-24, 17:05   #953
muszynianka
Zakorzenienie

zacznij rozwodzić się nad tym że najniższa krajowa to 1 000 zł i nie wiem jakim cudem można cokolwiek z tego odłożyć. tak wszyscy dorośli gdyby mieli co odkładać, to by odkładali z resztą, nie mam pojęcia co cie obchodzi zarządzanie pieniędzmi innych ludzi
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:13   #954
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
zacznij rozwodzić się nad tym że najniższa krajowa to 1 000 zł i nie wiem jakim cudem można cokolwiek z tego odłożyć. tak wszyscy dorośli gdyby mieli co odkładać, to by odkładali z resztą, nie mam pojęcia co cie obchodzi zarządzanie pieniędzmi innych ludzi
Człowiek, który zarabia 1000 zł raczej nie kupi ziemi i nie wybuduje domu. Owszem są tacy co odziedziczą i potem mają problem, ale ja nie do tej grupy akurat piję.
Piszę o tych, którzy dom postawią, zarabiają przeciętnie lub lepiej niż przeciętnie i ciągle płaczą, że nie ma za co zrobic tego czy tamtego. No i ja się pytam, jakim trzeba byc geniuszem, żeby taki przebieg wypadków przewidziec
To tak jak młody chłopak kupuje sobie stare jak świat BMW, zeby przyszpanowac. Potem się dziwi, że nie stac go na paliwo, a części są drogie. Też trudne do przewidzenia.
Stary 2011-02-24, 17:28   #955
ratta
Wtajemniczenie

Foka29, łatwo przewidzieć, ale masa ludzi tego nie robi. Jak płacisz czynsz, to po prostu musisz go zapłacić, a jak trzeba przyoszczędzić, to wydatek wydaje się odległy i ludzie wydają na coś innego. Zresztą wielu osobom nie chce się brać sprawy we własne ręce i szukać fachowców itd. W bloku płacisz, ale masz wszystko załatwione, i to dla wielu wygoda.

Stary 2011-02-24, 19:23   #956
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Foka29, łatwo przewidzieć, ale masa ludzi tego nie robi. Jak płacisz czynsz, to po prostu musisz go zapłacić, a jak trzeba przyoszczędzić, to wydatek wydaje się odległy i ludzie wydają na coś innego. Zresztą wielu osobom nie chce się brać sprawy we własne ręce i szukać fachowców itd. W bloku płacisz, ale masz wszystko załatwione, i to dla wielu wygoda.
Wiem, że tak jest jak piszesz, ale (jak w temacie wątku) dziwi mnie takie postępowanie. Owszem w życiu trzeba byc optymistą, ale to nie powinno oznaczac beztroskiego podejścia do tak ważnych kwestii jak utrzymanie domu/mieszkania.
Stary 2011-02-24, 20:04   #957
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Owszem w życiu trzeba byc optymistą, ale to nie powinno oznaczac beztroskiego podejścia do tak ważnych kwestii jak utrzymanie domu/mieszkania.
Zgadzam się. Poza tym wiele osób odkłada na jakieś fundusze itd, które się ewidentnie nie opłacają, bo tę samą kasę plus większe odsetki można sobie zgromadzić na lokacie. I później słyszę odpowiedź, że tak lepiej, bo nie zapomni się odłożyć. I to kolejna rzecz, która mnie dziwi, no ale ja nie mam problemu z oszczędzaniem.

I kolejna rzecz - zgadzanie się na jakieś duperele przez telefon, a później pomocy, bo trzeba to odkręcić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 20:41   #958
Arin_a
Raczkowanie

Cytat:

I kolejna rzecz - zgadzanie się na jakieś duperele przez telefon, a później pomocy, bo trzeba to odkręcić.
Tu jest raczej problem z nieumiejętnością czytania umów, pracowałam kiedyś w dziale reklamacji, przychodzi klient z umową i od progu awantura, że go ktoś oszukał, bo miał mieć umowę na rok, a ma na dwa lata. Na pierwszej stronie umowy jak byk napisane 24miesiące. Pokazałam mu, a on na to, że przecież skąd ma wiedzieć, że 24 miesiące to dwa lata

Nie chudnę kilogramami, tylko centymetrem krawieckim
Arin_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:56   #959
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arin_a Pokaż wiadomość
Tu jest raczej problem z nieumiejętnością czytania umów, pracowałam kiedyś w dziale reklamacji, przychodzi klient z umową i od progu awantura, że go ktoś oszukał, bo miał mieć umowę na rok, a ma na dwa lata. Na pierwszej stronie umowy jak byk napisane 24miesiące. Pokazałam mu, a on na to, że przecież skąd ma wiedzieć, że 24 miesiące to dwa lata
No ale całej umowy przez telefon nie poznasz. Nie znam umowy, to się nie zgadzam. A ciągle te same osoby zgadzają się na jakąś kompletną bzdurę, gdzie dodatkowo konsultant nie mówi całej prawdy. Zero wyciągnięcia wniosków. Chodzi mi o ustną umowę, np. bielizna, nożyki i inne takie.
Chociaż wyrażania zgody na przyjście kuriera z umową też nie lubię, bo człowiek wiecznie się spieszy i nie ma czasu dokładnie przeczytać. No skoro ktoś się już na tym przejechał i nie czytał umowy przy kurierze, to nie wiem po co się zgadza.

Stary 2011-02-24, 21:10   #960
Arin_a
Raczkowanie

Cytat:
No ale całej umowy przez telefon nie poznasz. Nie znam umowy, to się nie zgadzam. A ciągle te same osoby zgadzają się na jakąś kompletną bzdurę, gdzie dodatkowo konsultant nie mówi całej prawdy. Zero wyciągnięcia wniosków. Chodzi mi o ustną umowę, np. bielizna, nożyki i inne takie.
Chociaż wyrażania zgody na przyjście kuriera z umową też nie lubię, bo człowiek wiecznie się spieszy i nie ma czasu dokładnie przeczytać. No skoro ktoś się już na tym przejechał i nie czytał umowy przy kurierze, to nie wiem po co się zgadza.
Zgadzam się, że konsultanci nie mówią może nie tyle całej prawdy, co mówią ją w taki sposób, żeby to wyglądało jak najkorzystniej, do tego są całe szkolenia z technik sprzedażowych. Natomiast ludzie powinni się wreszcie uświadomić, że jeśli przyjeżdża do nich kurier z umową, choćby przy nim nie przeczytali, to zawsze mają 10 dni na odstąpienie od umowy A oszukać to mogą nawet w salonie firmowym, bo bardzo dużo ludzi sądzi, że jak stoi oko w oko z doradcą to ten będzie uczciwy i będzie chciał tylko dobra klienta.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Strasznie dziwi mnie natomiast niechęć sklepów do przyjmowania reklamacji. Ja rozumiem, że to jest strata dla nich, natomiast na złej opinii pojadą jeszcze mniej. Ostatnio byłam w jednym z butami bo w moich po tygodniu od kupienia pękła podeszwa. Reakcja sprzedawczyni 'Ale przecież pani w nich chodziła!' - no trudno, żeby od samego patrzenia się zepsuły. Następny tekst 'Ale pani w nich chodziła po śniegu! - Na paragonie i na ulotce w środku napisane obuwie zimowe

Nie chudnę kilogramami, tylko centymetrem krawieckim
Arin_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości