|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Właśnie tego typu osiedla też mnie nigdy nie kręciły
![]() Mam ogromny ogród, masę drzew owocowych, krzewów, kwiatów, a czasem jakieś warzywa się nawet posadzi. A pod Wrocławiem często widzę osiedla, na których można sąsiada podglądać z własnego domu bez lornetki. Ale co kto woli.
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dziwne jak choroba.
Ta, ciekawe jak dobijesz chociaz do 30stki, co bedziesz mowilas
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaak, wysiadłam, po czym podszedł do mnie człowiek innej narodowości i powiedział 'ma pani takie, no, mleczko na płaszczu'. Podejrzenie padło na niego, szybko ściągnęłam płaszcz, na szczęście blok miałam minutę od przystanku, bo bym umarła. W domu wszystko wskazywało na to, że to sperma, bo się łudziłam, że może ktoś mleko z tubki na mnie wylał. Fuuuuuj.
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje....
|
|
|
#935 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Kiedyś chyba na wizażu był nawet wątek o panach którzy się tak zabawiają w publicznych środkach transportu.
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Litości
..
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Też byłam w szoku, bo nie sądziłam, że ktoś może coś takiego zrobić. Ale spoko, traumy nie ma, bo tego nie widziałam
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
ratta, nie wiem co powiedzieć
Szok!Odnośnie autobusów, ja nie miałam prawie w ogóle niemiłych sytuacji ze starszymi paniami poza jedną. Tak mnie wtedy wyprowadziła z równowagi, że pół dnia w pracy dojść do siebie nie mogłam ![]() Jechałam rano busem do pracy, akurat było wolne 1 miejsce tuż przy drzwiach, więc usiadłam (dodam, że o tej porze 80% pasażerów to uczniowie i studenci). Ponieważ to była zima i ciemno jeszcze, jakoś mi się delikatnie zaczęło przysypiać. Zamknęłam oczy i tak sobie "kimam". W międzyczasie wsiadło trochę osób aż bus się zapełnił na tyle, że ludzie stali już w drzwiach. Nagle wsiadła jakaś starsza kobieta, ale dość żwawa, bo wsiadając już się darła na wszystkich, że mają się posunąć, bo ona chce wsiąść. Gdy na jednym z przystanków wysiadło sporo ludzi kobieta przesunęła się i stanęła obok mnie. Nagle czuję jak mnie szturcha. Pomyślałam, że pewnie chce abym jej zwolniła miejsce. Szturcha mnie i zaczyna wrzeszczeć: wstań i ustąp mi miejsca, bo ja nie mogę stać! Ja na to przecierając oczy: przepraszam, nie zauważyłam Pani, bo jestem trochę zaspana. Na to ona jeszcze głośniej: Zaspana? Chyba naćpana!!! Moja mina: Wszyscy pasażerowie się zaczęli na mnie gapić, zrobiło mi się bardzo przykro, ale że jestem niekonfliktową osobą skuliłam się w sobie i stanęłam obok ustępując miejsca. Stojąc przymknęłam oczy a ta baba znów mnie szturcha i drze się: obudź się!Na prawdę nie wiem czemu wtedy jej nie odpyskowałam, ale nie chciałam robić jeszcze większego zamętu i wszystko stłumiłam w sobie ![]() Najlepsze w tym wszystkim jest to, że baba siedziała jakieś 2 przystanki po czy wysiadła
|
#940 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dekada czy dwie i większości z tu obecnych też może palma odpalić ![]() A co do reakcji, to ja zawsze w podobnych sytuacjach uspokajam takie osoby, pytam czy się dobrze czują - wykazuję troskę o zdrowie, proszę też o nie podnoszenie głosu, a wszystko to komunikuję uśmiechając się dobrotliwie. Nie ma sensu awanturować się z ludźmi zaburzonymi psychicznie czy ewidentnymi pieniaczami. Tylko na to czekają. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-02-24 o 07:39 |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo tak babcie w autobusach wrrr... Raz jade z praktyk wykonczona kompletnie, ledwo zywa a do domu jeszcze 40 km z tym ze musialam sie z miejskiego przesiasc do pks-a.
Miejsc kilka wolnych bylo a ta sie uwziela i sapie mi nad uchem, smierdzi potem jakby sie miesiac nie myła, sapie, dyszy i pewnie myslala ze zejde. Zalozylam sluchawki na uszy i siedze i mam to gdzies. Tez mam prawo byc zmeczona. wkoncu zrezygnowała chyba ![]() Kanary mnie strasznie denerwują. Wsiadlysmy z kolezankami kiedys do miejskiego no i nawet nie zdarzylysmy dobrze wejsc a kazda dostala po 200 mandatu bo bez biletu my jechali.
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba miałam wyjątkowe szczęście ![]() Sine, bo w takich sytuacjach (ogólnie patrząc na pieniaczy, starszych i młodszych) chodzi o to, żeby nie dac się sprowokowac. I najbardziej irytuje ich zwykłe zignorowanie, bądź tak jak napisałaś odpowiadanie z anielskim spokojem
|
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale nie robmy już off topic
|
|
#944 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Tylko przypomnę, że ktoś ten czynsz płaci.
Wszystkie środki finansowe jakimi dysponują spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe pochodzą od ludzi, którzy są ich członkami. Także mnie się wydaje, że jakby dobrze liczyc to te remonty domek/ blok wyjdą podobnie jeżeli chodzi o koszty. Cóż jak większośc wolałabym domek. Niestety mieszkam w bloku. Nie stac nas było na zakup ziemi i budowanie domu. W bezpośredniej okolicy Warszawy to droga impreza. |
|
|
|
#946 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
To mnie zawsze dziwi - dorosli ludzie bez elementarnej umiejętnośc przewidywania.
![]() To tak trudno wpasc na to, że dach może zacząc kiedyś przeciekac, kanalizacja może się popsuc, remont ogrzewania trzeba zrobic po X latach etc.? Dlaczego gotówka ma sie pojawic nagle? Nie można odkładac co miesiąc małych kwot na konto celowe? Zrobic sobie taki prywatny fundusz remontowy? Z resztą wypowiedzi trudno się nie zgodzic |
|
|
|
#948 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- No idźże! Odpowiedziałam, że wchodzę ale jest tłum. Poczęstowała mnie jakimiś wyzwiskami. Upomniałam ją o krztę kultury, zrobiła gburowatą minę ( ) i stanęła.
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja własnie o tym mówię.
Jeżeli mam dom i wiem, że zawsze może się cos zdarzyc - to w pierwszej kolejności myślę o funduszach na jego ewentualny remont. Potem długo długo nic, a potem wakacje, zmiana samochodu etc. Też spłacamy kredyt. Żyjemy raczej skromnie. Może na zagraniczne wakacje nie pojedziemy, samochód mamy mały i 10 -letni, ale mamy konto celowe, na którym odłożone są pieniądze na ewentualne czarne scenariusze (choroba, utrata pracy, zepsuty sprzęt AGD). Bo o tym się myśli przed a nie po fakcie. [Zakładam oczywiście, że ktoś kto kupił ziemię i wybudował dom nie żyje od pierwszego do pierwszego na zalewajce i chlebie z margaryną.] |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
-_- dziewczyno kogo ty chcesz oszukać twierdząc że mieszkanie w domu jest tańsze? nie, nie jest.
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
A czy ja gdzieś napisałam, że jest tańsze?
Rozwodzę się tylko nad tym jak można nie wiedziec, ze wydatki remontowe kiedyś się pojawią. |
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
zacznij rozwodzić się nad tym że najniższa krajowa to 1 000 zł i nie wiem jakim cudem można cokolwiek z tego odłożyć. tak wszyscy dorośli gdyby mieli co odkładać, to by odkładali
z resztą, nie mam pojęcia co cie obchodzi zarządzanie pieniędzmi innych ludzi
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszę o tych, którzy dom postawią, zarabiają przeciętnie lub lepiej niż przeciętnie i ciągle płaczą, że nie ma za co zrobic tego czy tamtego. No i ja się pytam, jakim trzeba byc geniuszem, żeby taki przebieg wypadków przewidziec ![]() To tak jak młody chłopak kupuje sobie stare jak świat BMW, zeby przyszpanowac. Potem się dziwi, że nie stac go na paliwo, a części są drogie. Też trudne do przewidzenia. |
|
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
Foka29, łatwo przewidzieć, ale masa ludzi tego nie robi. Jak płacisz czynsz, to po prostu musisz go zapłacić, a jak trzeba przyoszczędzić, to wydatek wydaje się odległy i ludzie wydają na coś innego. Zresztą wielu osobom nie chce się brać sprawy we własne ręce i szukać fachowców itd. W bloku płacisz, ale masz wszystko załatwione, i to dla wielu wygoda.
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kolejna rzecz - zgadzanie się na jakieś duperele przez telefon, a później pomocy, bo trzeba to odkręcić.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż wyrażania zgody na przyjście kuriera z umową też nie lubię, bo człowiek wiecznie się spieszy i nie ma czasu dokładnie przeczytać. No skoro ktoś się już na tym przejechał i nie czytał umowy przy kurierze, to nie wiem po co się zgadza.
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A oszukać to mogą nawet w salonie firmowym, bo bardzo dużo ludzi sądzi, że jak stoi oko w oko z doradcą to ten będzie uczciwy i będzie chciał tylko dobra klienta.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Strasznie dziwi mnie natomiast niechęć sklepów do przyjmowania reklamacji. Ja rozumiem, że to jest strata dla nich, natomiast na złej opinii pojadą jeszcze mniej. Ostatnio byłam w jednym z butami bo w moich po tygodniu od kupienia pękła podeszwa. Reakcja sprzedawczyni 'Ale przecież pani w nich chodziła!' - no trudno, żeby od samego patrzenia się zepsuły. Następny tekst 'Ale pani w nich chodziła po śniegu! - Na paragonie i na ulotce w środku napisane obuwie zimowe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

:conf used:
Kiedyś chyba na wizażu był nawet wątek o panach którzy się tak zabawiają w publicznych środkach transportu.

Szok!
Wszyscy pasażerowie się zaczęli na mnie gapić, zrobiło mi się bardzo przykro, ale że jestem niekonfliktową osobą skuliłam się w sobie i stanęłam obok ustępując miejsca. Stojąc przymknęłam oczy a ta baba znów mnie szturcha i drze się: obudź się!