|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
ja kupiłam wczoraj ta maske z elseve
![]() za 15 zł, na promocji była
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie?
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
w realu
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, do reala mi nie po drodze;(
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
]
oj to szkoda, ale może jak akurat kieds tam bedziesz, to moze zastaniesz promocję
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
do najbliższego mam 16km..
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
na który wątek nie wejdę, to mnie cały czas czymś kusicie
nieładnie! zabraknie mi pieniędzy na wakacje ;D
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2868100 0] Najwygodniej jednak uczepić się sprawdzonego szamponu
[/QUOTE]Nie dam rady, naprawdę czasami wolę umyć pierwszym lepszym Timotejem itd ze świadomością, że bede miała łupiez, niz otworzyc Babydreama Próbowalam juz z olejkami eterycznymi, ale i tak przebija zapach. A co do mycia odżywką, to myłam jakimś Pottersem i też Isaną z babassu.No nic, dam jeszcze temu szamponowi szanse, bo żal wyrzucac czy coś, a włosy mam po nim świetne.
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
używała może któraś z Was Ziołowej Mgiełki do Włosów - wypadanie, Elfa? Jeśli tak, to jakie efekty?Jest ona chyba dość mało znana, nie wiem czy czasem nie będzie plątać włosów...
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj, została tylko tej masce z Elseve plakietka
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli tak to mogę zapytać gdzie ją kupiłaś lub zamawiałaś? Nie mogę nigdzie jej znaleźć w moim mieście. Zostaje mi pewnie allegro .Dziękuję za wszystkie porady . Wybiorę pewnie pomiędzy Glorią, Kallosem, Waxem i kilkoma innymi polecanymi . Najpierw wypróbuję jedną, a potem będę najwyżej eksperymentować z pozostałymi . Mam w planie zakupić jeszcze olejek kokosowy, więc myślę, że maska i olejek na razie wystarczy .
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym kupiła dwie. Pamiętaj, że Gloria jest prosta składowo dlatego jest idealna by dodawać do niej oleje, żele aloesowe, miód itd. Poza tym nawilża. A Kallos jest maską proteinową i można z proteinami sobie krzywdę zrobić. Na forum LU wyczytałam, że po proteinowych maskach trzeba nakładać odżywkę nawilżającą "dla balansu". |
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nie uzywam odzywek b/s żby po masce dawac, tylko takie w psikczu do rozczesania :P
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem nic o psikaczach i ich działaniu zamiast odżywek b/s. Jak coś znajdę to dam znać. |
|
|
|
|
#947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wczoraj uzylam tego szamponu Dulgon razem z Alterra i super zmylo nafte i inne rzeczy i glowa nie podrazniona, nie wiem od czego to zalezy
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Tak się składa, że do najbliższego Auchana mam ok. 70 km , zostaje mi więc chyba rozejrzenie się w Społemach lub allegro . Mam nadzieję, że żadne podróbki mi się nie trafią .
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
Kallosa tak jak Wax Latte powinno się odstawić przy przedawkowaniu protein. Jak miałam zdrowe włosy to proteiny działały odwrotnie niż chciałam, zafundowałam sobie maseczke z Kallosa i uzyskałam matowe włosy. Podobnie działo się po nałożeniu maseczki z żółtka. Dlatego uważam, że proteiny w tych maskach jednak jakieś znaczenie mają. Ale to tylko moje spostrzeżenie
![]() Od dziś zaczęłam wcinać galaretki. Próbowałyście? |
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Stosowała może któraś z Was szampon i odżywkę b/s Gliss Kur Hair Repair Ultimate Repair (czarna)?
Byłabym wdzięczna za recenzję ^^ Słyszałam, że bardzo dobre są produkty z tej serii, jednak nie przekonuje mnie SLS na drugim miejscu w składzie.. ![]() Byłam wczoraj u fryzjerki i podcięła mi trochę włosy - tak naprawdę powinna podciąć o wiele więcej, bo większość moich włosów to siano, ale na moją prośbę ścięła tylko trochę.. Ostatnio myślałam nawet na wygoleniem sobie włosów po obu stronach głowy lub ścięciu ich na całkiem krótko - wtedy by odżyły - bynajmniej tak mi się wydaje.. Co o tym myślicie? Wyglądałabym pewnie masakrycznie, ale może udałoby mi się w ten sposób odbudować te zniszczone włosy.. Kupiłam wczoraj w aptece Biovax - maseczkę do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (razem z maseczką dostałam specjalny czepek - termocap - gratis ^^) i szampon Radical (przeciw wypadaniu włosów) A przedwczoraj zakupiłam w Rossmanie mini kosmetyki - szampon Gliss Kur do włosów bardzo suchych i zniszczonych (czarna seria) i odżywkę z tej samej serii oraz odżywkę Isany z jedwabiem i odżywkę Alterra z owocem granatu do włosów zniszczonych Stosowałyście te preparaty na swoich włosach? Jak się sprawdziły? ![]() A stosowała może któraś Vatikę? Mam zamiar kupić, ale nie wiem czy warto Jakie oleje polecacie? I jakimi preparatami powinno się je zmywać? Odżywka Garniera z Awokado i Masłem Karite byłaby odpowiednia?
Edytowane przez majeczka2012 Czas edycji: 2011-08-12 o 22:26 |
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
A ile ją trzymasz na włosach i czym zmywasz?
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
test próbny - tylko na długość włosów i ew. część skalpu jak nie wypadają bardziej można stosować a z glisskura to odżywka ma na drugim miejscu SLS czy po prostu szampon? a wygolenie włosów - ja bym sobie dała spokój... potem to odrastanie... blee :/ jeśli włosy Ci się puszą, odżywka do zmywania olei, którą wybrałaś (Garnier, Masło karite) raczej nie będzie odpowiednia - zwiększa puszenie ale wiesz, u każdego to indywidualna sprawa, także... testuj, próbuj dojdziesz w końcu do swojego "systemu" ![]() a na takie szybkie zregenerowanie : używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...um.html&next=1 poczytaj opinie i sama oceń, czy warto kupić
Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-08-13 o 08:16 |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
całą noc, szamponem z SLeS
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba nałożę dziś naftę, ale jak pomyślę, że znów źle mi się zmyje to mi się odechciewa
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiszę jeszcze że ta odżywka jest za ciezka do zmywania, jakąś lżejszą koleżance proponuje, np. joanne naturię albo balsam Mrs.Poterrs. co do tej odżywki która polecasz na szybką regenerację to moim zdaniem kompletna klapa, odżywka jest do d...y.a to dlatego ze większość składników wartych uwagi ma ale po zapachu czyli w ilościach sladowych. Już po raz kolejny piszę że nie warto zawsze sugerować sie KWC. PS. sorry za dzisiejsze opinie troche wredne mam PSM
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-08-13 o 12:45 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw- kupiłam dwa oleje w Aldi, mam 3 odciski na stopach i jestem tak bardzo, bardzo szczęśliwa. Moja Wishlista skróciła się o dwie pozycje- krokoszowy i z orzechów włoskich stoją na półce i czekają na testowanie. ![]() Postanowiłam, że teraz będę inwestować w oleje, zamiast eksperymentować tyle z odżywkami. Taniej wyjdzie.
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za zakup odzywki, polecam tez bardziej emolientową z morelką(zielone wieczko) jest super.Co do szamponu to nie jestem pewna, nie widzialam skladu, mam radę jeżeli kupujesz szampon to kupuj raczej zwykły a odżywkę lepszą, szampon ma za zadanie zmyc z włosów brud itp.nic wiecej nie oczekuj, za krótko go trzymamy na włosach aby jakiekolwiek skladniki odżywcze wniknęły także nie ma co sie napalac na reklamy.
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-08-13 o 12:52 Powód: blad |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
przecież dopisałam, że u każdego jest inaczej! u mnie tak jest i jak wyczytałam na forum kręconowłosych tam kilka dziewczyn też ma takie objawy po tej odżywce..
a włosy mają ładnie wyglądać, przecież dlatego sięgamy po odżywki!! dlatego w kryzysowych sytuacjach sięgam po to serum Pantene i mogę wyjść do ludzi... a ta odżywka ładnie wygładza i nabłyszcza. no faktycznie wredne opinie
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

Próbowalam juz z olejkami eterycznymi, ale i tak przebija zapach. A co do mycia odżywką, to myłam jakimś Pottersem i też Isaną z babassu.

za zakup odzywki, polecam tez bardziej emolientową z morelką(zielone wieczko) jest super.Co do szamponu to nie jestem pewna, nie widzialam skladu, mam radę jeżeli kupujesz szampon to kupuj raczej zwykły a odżywkę lepszą, szampon ma za zadanie zmyc z włosów brud itp.nic wiecej nie oczekuj, za krótko go trzymamy na włosach aby jakiekolwiek skladniki odżywcze wniknęły także nie ma co sie napalac na reklamy.