|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() Teraz mam ochotę na wszystko o czym tu napisałaś coś czuję że będe musiała lecieć do sklepu chociaż po śledzika ![]() A tak miałam ograniczać te swoje zachcianki
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#933 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a fotki zrobię i wstawię wieczorem
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam ani jednej rzeczy typowo ciążowej. Kupiłam ostatnio jegginsy, są mega wygodne i bez wątpienia będę nosić po ciąży. W tej samej cenie mogłam mieć spodnie ciążowe, więc bez sensu było kupić spodnie, które się będą nadawały tylko na 3 miesiące.
|
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy wczesniej nie doceniałam legginsów tak jak teraz. Wcześniej tylko jeansy i jeansy, a teraz..
Ostatnio kupiłam na ryneczku 2 pary legginsów po 5 zł, takie ocieplane, nie są za dobrej jakości, ale za taką cenę to nawet jak się zniszczą to nie szkoda ich
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff wreszcie sobie posiedzę i odpocznę. Mieszkanie ogarnięte. Potwierdzam, że ocet usuwa kamień
Zrobił się w kilku miejscach na wannie i umywalce. Harpic nie dawał rady, na szczęście okłady z octu pomogły Teraz czas na kisielek ![]() Olimpka przykro mi z powodu zwierzątka ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś miałam wizytę, z dzidzią ok, ale usg zrobi mi dopiero na następnej wizycie. No i w końcu mi się dostało - lekarz tak mnie opierniczył, że musiałam się z całych sił powstrzymywać żeby się nie popłakać w gabinecie. Za co? Za moją wagę, że za szybko tyję. Jak wyszłam od niego to ryczałam jak bóbr chyba przez godzinę. Teraz do następnej wizyty nie mogę NIC przytyć. 2 dni w tygodniu będę miała przekichane, w tym jeden dzień GŁODÓWKA - tylko woda i mleko Nie wiem czy dam radę Wiem, że muszę, ale łatwo się mówi.
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
ja dziś byłam na wizycie,synek wazy 1300g- 29 tydzień. Dostałam fotki pisiorka bo wystawił akurat i buziulkę. Wszystko prawidłowo,serduszko bije jak dzwon. Ja znowu dostałam żelazo i za miesiąc kolejna seria badań. Ogólnie nie jest źle. Po wizycie byłam u kumpeli i dostałam trochę ciuszków i kosmetyków dla małego i rzeczy dla mnie na po porodzie. Dzień uważam za udany nie śpię dziś od 3:45 także szybko odjadę. A teraz... Czas nadrabiać
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa Cytat:
Moja pewnie ma podobną wagę |
||
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p
|
|
|
#942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie mówiłam TŻowi, bo siedział tam ze mną, że mam nadzieję, że podczas tej ciąży już mi nie każą robić takich okropnych badań. Cytat:
Mówiłaś, że przytyłaś 12kg - nie ma tragedii przecież, a do końca już niedaleko... Jak będziesz się pilnować, to dużo już nie przybędzie, no ale: GŁODÓWKA?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-06 o 17:53 |
|||
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Kurka siwa, nieciekawie z tą głodówką, ale może to lepiej, gin Cię mobilizuje w sumie. ale z drugiej strony... no bez przesady!
Apropos jedzenia.. Owaliłam właśnie pierogi z truskawkami
|
|
|
|
#944 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Suzi ile przybrałaś ? w czwartek mam wizytę,ciekawe czy tez opiernicz dostanę za to że ta waga mi tak skoczyła
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki ja mam tylko jedno pytanie na szybko- jak długo moze stac w lodówce wyciskany sok np z jabłek albo marchwi? Bo dostałam od rodziców sokowirówke na imieniny i tak sie rozpędziłam, że nie mam szans na wypicie wszystkiego a wylewac szkoda
obiecuje jutro wszystko nadrobic- teraz trzeba sie do męża poprzytulac bo chec i zgode wyraził , miłego wieczorku mamusiom i brzusiom |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi, ale glodowka?! 12 kg to przeciez nie jest AZ TAK duzo..... moze sie przejdz na konsultacje do innego lekarza? No i zeby az taki opieprz zbierac?! Biedactwo
![]() Black tak, glukoza z palca, a morfologie dodatkowo mi pobierali z zyly.
|
#947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym nie trzymała tego wiecej niz jeden dzien
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosunkowo udanego wieczoru
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mojej wagi : pierwsza zapisana ciążowa to : 44.3kg - a na dzień dzisiejszy (29 tydzień ciąży) : 49.3kg... czyli.. od początku ciąży przybyło mi 5kg. Ciekawe ile z tego to waga dziecka? I ciekawe ile jeszcze mi przybędzie? Jutro idę na krzywą cukrową, po tym co dziś czytam to zaczynam się trochę bać.. |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam 68.4 a początkowo 60kg niecałe 59.8...
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, badania się nie bój, jest nieprzyjemne, ale da się przeżyć - może Ci się zrobić co najwyżej słabo, ale jak kryzys organizmu minie, to potem już jest okej. ![]() A co do sokowirówek, to Wam zazdroszczę, uwielbiam domowe soczki, a nie mam takiego urządzenia, trzeba się wyposażyć. U mnie za to mama robi syropy owocowe - w tym roku z malin i truskawek, rozpuszczone w wodzie mineralnej są the best. Dzięki nim nie mam ochoty na żadne słodkie i kolorowe napoje, bo wiem, że w domu mam naturalne.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-06 o 18:22 |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj tam laski ! nie ma co się dołować bo można zwariować
zjadłabym co
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam ostatnio,że absolutnie nie wolno stosować głodówek bo podobno jak matka głoduje to dziecko też głoduje poza tym tyje się nie tylko od nadmiaru kcal ale może się woda w organizmie zatrzymywać ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak- zapisuj co jesz w ciągu tygodnia- podlicz kcal (tabele dostępne w necie) i zobacz jaki wychodzi Ci bilans z całego tygodnia ja ostatnio tak zrobiłam z moim ginem aby udowodnić mu,że nie tyje od żarcia bo żeby przybrać tyle kg musiałabym przynajmniej pożerać jeden tort czekoladowy dziennie ![]() z mojej diety wykluczył jedynie sól i zamieniliśmy pieczywo na ciemne i chrupkie i dodaliśmy więcej nabiału gdyby mój gin mi powiedział,że pomimo moich + kg mam się głodzić, zmieniłabym lekarza bo bez urazy ale głodówka nawet dla zdrowego człowieka wcale nie jest dobra |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wmuszę najwyżej. A co do dołowania, to ja już olałam rozstępy. Trudno, co ma być, to będzie. ![]() Marsi, no właśnie, ja też tak myślę, że coś tu jest nie tak...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-06 o 18:26 |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem normalnie i co? i dupa wielka haha a ja nie umiem zrezygnować z białego chleba, to chyba jedyna rzecz z jakiej nie umiem porostu zrezygnowac, jadłam już pieczywo ciemne itd itp i wytrzymałam tydzień tylko.a co do soli to ja nawet nie uzywam do frytek
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam normalnie z żyły ale widac co kraj to obyczaj kochana, a co maja powiedziec ciezarowki z cukrzyca jak musimy sie kłuć w te nasze biedne paluszki 4 razy dziennie!!!!???!!!! ![]() Cytat:
obym tylko doczekała tych swiąt w domciu ![]() mamy juz kanape i ławę, dobrze ze jednak wzieliśmy mniejsza ławę bo juz się ciasno zaczyna robic w pokoju. a jak był pusty to taki mega wielki sie wydawał ![]() no ale nic wiecej meblowego juz nam nie dojdzie |
||
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do krzywej : to ja się boję, że będę wymiotować tam w poczekalni. Wezmę sobie coś, reklamówkę, nie wiem, na wszelki wypadek, żeby wstydu nie było... A Black : ile waży na ten moment Twoja Mała? Bo jestem ciekawa ile moja mniej więcej, ale nie USG mam dopiero 21.11 - i od połówkowego (17.09) nie znam wagi dziecka ani jej dokładnie nie widziałam. |
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
W naszej piekarni jest ciemny chlebek ale tak niesamowicie dobry, ze przez ostatnie dni na sniadanie jadlam 4 kromki z maslem
maz na szczescie nie przepada, wiec caly bochenek mam dla siebie tylko ze zeby go dostac trzeba isc mega wczesnie
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz do toalety się udać szybciorem. Albo do kosza, przecież każdy zrozumie - wymioty u ciężarówki to normalna sprawa. ![]() A co do wagi, to nie wiem, mój lekarz mi nigdy nie robił pomiarów wagi małej - na połówkowym też nie. Moja siostra mówiła, że robił jej pomiar ok 30tyg, więc może na tej wizycie, co mam w czwartek, to mi zrobi. Ale patrząc na rozmiar mojego brzucha, to na pewno nie jest najmniejsza... Jak się dowiem, to napiszę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

) z ziemniakami i surówką, dzisiaj będą gołąbki z sosem pomidorowym. Z wyprawki zjedzona już sałatka jarzynowa, a został barszczyk ogórkowy i śledzie w śmietanie z cebulą.
coś czuję że będe musiała lecieć do sklepu chociaż po śledzika 
6 5 4 3 2 1

a fotki zrobię i wstawię wieczorem
Nie mam ani jednej rzeczy typowo ciążowej. Kupiłam ostatnio jegginsy, są mega wygodne i bez wątpienia będę nosić po ciąży. W tej samej cenie mogłam mieć spodnie ciążowe, więc bez sensu było kupić spodnie, które się będą nadawały tylko na 3 miesiące.
Ostatnio kupiłam na ryneczku 2 pary legginsów po 5 zł, takie ocieplane, nie są za dobrej jakości, ale za taką cenę to nawet jak się zniszczą to nie szkoda ich 

Nie wiem czy dam radę
Wiem, że muszę, ale łatwo się mówi.
;p