|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
ale najpierw wypadałoby pociągnąć do jakiejkolwiek odpowiedzialności lekarzy, którzy przepisują ten lek lekką ręką dla osób które kategorycznie nie powinny go używać. Jedyne co zauważyłam to po tych 3 tyg stosowania meridii odczuwam coraz mniejszą potrzebę stosowania tego leku, chyba żołądek mi się zmniejszył Musze tylko w końcu zacząć ćwiczyć bo samo chudnięcie nie poprawi mojej sylwetki, mam wielki brzuch , buuuuuuuuuuu i nie mam pomysłów jak go zmniejszyć
|
|
|
|
|
|
#932 |
|
Przyczajenie
|
Bossy , kijem Wisły nie zawrócisz.
Te , które mają kilka-kilkanaście kg do zrzucenia to i tak jeśli się uprą będą brały meridię i tyle . To jest są odchyły, mają do tego prawo, bo jest wolność wszelako rozumiana. Tak jak Ty miałaś swoje odchyły o których tu wspomniałaś. amfę brałaś a nie wiedziałaś, że jest szkodliwa? wiedziałaś ale to robiłaś bo tak Ci było wygodnie, fajnie czy jak tam jest po amfie(ja nie wiem, bo nigdy nie brałam drugów). I tym dziewczynom też słowa rozsądku na forum zapewne nie nie przemówią do mózgownicy. I tak to zrobią pewnie. Chociaż dla ich zdrowia lepiej, żeby miały "załatwioną " receptę lub od jakiegoś farmaceuty ale z apteki oryginalny lek, a nie trucizny z netu.
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#934 |
|
Przyczajenie
|
Tylko nie odbieraj mojego wpisu jako atak na Ciebie , bo to nie było moim zamiarem. jeśli odebrałaś to w taki sposób to od razu przepraszam. Nie bronię tych dziewczyn. chciałam tylko zrobić (nieudolną)analogię do zachowań typu - ja chcę, i już, bo tak mi się podoba.
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, 23 spadam biegać papa
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Nie ja...Moglam napisac w cytacie ----Mnie się wydaje, że to jest problem w głowie. "Nieważne że mogę umrzeć, byleby stać się szczupłą!" ![]() Ja nie mam takiego problemu...
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odchudzam sie juz hm... 18 lat, teraz bralam tydzien meridie, odstawilam z powodu bolow watroby... teraz znowu ja biore... ale guzik. Nic sie nie zmienia. Ja wiem moze za jakis czas. Ale chyba powinnam jesc jeszcze mniej niz zazwyczaj... a jakos ciagle to samo. Podejrzewam ze pomogloby mi zaspawanie otworu gebowego... moze nic niejedzac bym schudla.
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez pierwsze 2 tygodnie możesz jeść tylko ryby, pierś z kurczaka gotowana lub pieczona bez tłuszczu, chuda cielęcina, baranina, (do 300g mięsa i ryb dziennie) + 1,5 kg warzyw. nie łączysz nabiału z mięsem. np. na śniadanie warzywa gotowane, albo nie, z jogurtem naturalnym. na obiad 2/3 mięsa, 1/3 warzyw. na kolację 1/3 mięsa, 2/3 warzyw. na pokolację ;-) np. grejfrut, lub warzywa. Z warzyw nie wolno fasoli, buraków i marchewki. Niby ciężko, ale po 2-3 dniach w ogóle odechciewa Ci się jeśc. (tzn wystarcza Ci to, co masz do zjedzenia). Możesz się słabo poczuć w ok 3 dniu, ale to przechodzi i czujesz się b.dobrze. Warto pić wtedy herbatkę na przeczyszczenie albo coś wspomagającego metabolizm, bo bardzo zwalnia. Mi zwolnił i nie stosowałam od początku, i mnie mocno brzuch bolał. Ale skuteczna. W 3 tyg spadło mi 7kg, lepiej się czuję. Raczej wtedy nie ćwiczyć, bo się mięśnie mogą rozbudować, jak już coś to spacer z 30min ![]() i trzeba brać aspargin i witaminy. w 2 tygodniu można powoli zacząć dodawać sos vinegret. A po 2 tygodniu stopniowo inne produkty. Efekt widać już po 2 tygodniach i to b.zadowalający
|
|
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 300gram miesa jak cie moge, ale poltora kilograma warzyw... te warzywa to jedzenie dla mnie na dwa dni Nie wcisne w siebie w ciagu dnia poltora kilograma warzyw. No chyba ze bez miesa.
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ważysz i ile masz wzrostu jak mogę spytać?
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bossy... pozwolisz ze cos takiego napisze na Gadu lub PW? Gadu jest pod awatarem
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się martanz że dołączyłaś do nas, osoby, które rzeczywiście mają problem z otyłością (tak jak i ja) zawsze chętnie witam i witać będę. Może i jest to wybiórcze ale aprobacie dla rozkapryszonych panien, chcących zrzucić "parę kilo" mówię stanowcze NIE. Ale do tematu Waga chyba leci Ci dobrze i żeby tak dalej ale bądźmy dobrej myśli Ja póki co -6 kg (licząc od 30 kwietnia) Cytat:
i jeszcze raz
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was.......... Wlasnie zaczełam...... Wyniki były ok, i moja "doktorowa" przepisała mi M.10 na poczatek, umowiłam sie ze bede co 2 tygodnie do niej przychodzic i zdawac relacje jak sie czuje i takie tam, chyba przejeła sie tak samo jak i ja..... wiec dzis rano przyszłam z nocki i zjedząwszy mały serek ze szczypiorkiem połkłam 1-sza kapsułke..... i to chy ba nie był najlepszy pomysł by łykac ja przed spaniem.... no ale uczymy sie na błedach, pisało rano wiec wziełam ... budzilam sie srednio co 20 minut normalnie bylam na czujce o 11;30 nie dałam juz rady wstalam i musze powiedziec ze narazie zmeczenia nie czuje ........ Posprzątałam, obiadek własnie sie gotuje...... wiec narazie jest ok...... Od dzis nie jem pieczywka.......... Szkoda ze nie widzieliscie jak rano szykowałam moje małe do szkoły, bułka sie na mnie patrzyła hi hi.... stwierdziłabym ze zalotnie mowiła do mnie zjedz mnie........ pewno w koncu i tak zjem ale postaram sie powalczyc.... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Tereskaa,schudłaś 6 kilogramów w ciągu tygodnia?Jak ci się to udało?
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam cel
M nie biore od miecha I teraz jestem na diecie Od lipca zaczynam chodzic na silownie,bo bede miala prace a wiec i pieniadze Mam nadzieje, ze jeszcze troche schudne . Ale nie na chemii
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, 6 kg w ciągu tygodnia
Biorę Meridię co 2-gi dzień i do tego jeszcze dietka, tzn póki co MŻ odstawiłam pieczywo w ogóle, zrezygnowałam z makaronów, ryżu i innych mącznych "pyszności" ). Czuję się świetnie na takich ilościach jedzenia, mam mnóstwo energii i chęci do zycia Ale dzisiaj zgrzeszyłam wcięłam kebaba No cóż, nie zamierzam sobie odmawiać wszystkiego i zawsze A tak to rano były płatki na mleku + jogurcik, w południe jabłuszko a na obiadek kebab i na tym się moje jedzonko na dziś kończy, na kolacyjkę uraczę się sokiem z pomidorków ![]() I w taki oto sposób schudłam 6 kg w ciągu tygodnia Aaaaaaaaaa zapomniałam napisać o "wpadce" w ciągu tego tygodnia dorwałam na łączce szczaw i ugotowałam zupkę, zagęszczaną ziemniaczkami i do tego zrobiłam ziemniaczki ze skwarkami, no i trochę także skubnęłam ![]() I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Traktuję dietę jako nagrodę a nie karę A takie jedzenie jak dziś, tzn. ciężki kebab itp. jest dla mnie karą przypomnieniem czasów obżerania się i ciężkości jaką się wtedy czuje Ale się rozpisałam, wybaczcie, ale na tej dietce to nawet palce mają ochotę pomykać na klawiaturce
|
|
#949 |
|
Przyczajenie
|
Czy Ktoś może wie gdzie dokładnie moge kupić tabletki Meridia???
Bo kiedyś je brałam i były na allegro ,ale teraz już ich nie ma. Bardzo mi na tym zależy. Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laska, nie kombinuj tylko do lekarza idź, jak stwierdzi, że jest Ci Meridia potrzebna to zrób tak jak napisał Szpieg, czyli kup na receptę w aptece
|
|
|
#952 |
|
Przyczajenie
|
.........Kontynujac, dziś drugi dzień z M.10 jest ok, nie waze sie, czuje sie dobze i apetytu nie czuje..... Duzo pije jest dobrze........
Nie wiem czy to jest skutek brania ze nie czuje zmeczenia, aktualnie mam nocki i spie srednio około 4 godzin, zawsze odczuwałam wieksze zmeczenie niz aktualnie ,wiec pytam czy u kogos tez tak jest czy ktos odczuwa nadmiar energii czy poprostu sie sama nakreciłam.......HIhihi ale to mi sie podoba....... Pozdrawiam wszystkich....
|
|
|
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj wzięłam czwarta tabletkę Meridii.Kusiło mnie ,żeby stanąć na wagę i o dziwo 2 kilo mniej
.A teraz nic.Zero słodyczy.Jeszcze troche do zrzucenia mi zostało, bo przez 8 lat przybyło mi 40 kilo ciałka .
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
kas2709 super początek, gratuluję
A ja dziś też stanęłam na wadze, nie mogłam się oprzeć tej pokusie i pół kilo mniej, mimo, że wczoraj zjadłam kebaba A Meridii nie biorę chyba już 4 dzień W sumie to ona nie jest specjalnie potrzebna w dalszym etapie odchudzania Dla mnie najważniejsze by pomogła zmniejszyć rozepchany żołądek a później małe porcje stają się normą
|
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
........Trzecia kapsułka....... samopoczucie ok....
.......... Od niedzieli dodaje jeszcze basen, w miare mozliwosci chcialabym 3 X w tygodniu nie wiem jak mi to pojdzie bo pracuje w sytemie trzy zmiennym ,cztero brygadowym wiec nie zawsze bedzie pasowac ale jak sie przyłoze to pogodze obowiazki domowe z praca i basenem.....mam ochote wejsc na wage ale brakuje mi jakos odwagi ...... Pozdrawiam....
|
|
|
|
|
#957 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co dziewczyny to chyba nie ma tak że Meridia powoduje że chudniecie.Z tego co zrozumiałam Meridia powoduje to że robi organizm w konia że nie chce ci się jeść tak bardzo - i przez to że jecie mniej to chudniecie
![]() Chyba że ktoś z was orientuje się czy Meridia w jeszcze jakiś sposób wpływa na utratę wagi? Bo w sierpniu będę musiała ją odstawić i chciałabym wiedzieć w jaki sposób chudnięcie stanie się trudniejsze. |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
A ja zauważyłam,że Meridia nie do końca odbiera mi apetyt bo chce mi się jeść aż nie raz ściska w żołądku.Tak więc chyba to moja chęć schudnięcia sprawia że nie jem.A
Meridia to tylko dopełnienie do mojej diety.A idzie mi dobrze, bo następny kilogram mniej na wadze.A jak mój mąż się cieszy.Aż nie może uwierzyć i musiał zobaczyc na wadze .
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje że dziś przyjęłam drugą kapsulke Meridii 10 mg, zapisana przez lekarza. Po pierwszej czulam sie wyciszona i lekka
Dziewczyny piszmy swoje doświadczenia. Coś w rodzaju obserwacji. Aha przy wzroście 164cm waże ok 70kg( ważylam kiedyś 56)-nie chce sie zważyć , dodam że mam oponke której nie cierpie i męczy mnie dreptanie w tunikach-ciążówkach
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale najpierw wypadałoby pociągnąć do jakiejkolwiek odpowiedzialności lekarzy, którzy przepisują ten lek lekką ręką dla osób które kategorycznie nie powinny go używać. 

Nie ja...

ale aprobacie dla rozkapryszonych panien, chcących zrzucić "parę kilo" mówię stanowcze NIE. Ale do tematu
ale bądźmy dobrej myśli
i jeszcze raz 
odstawiłam pieczywo w ogóle, zrezygnowałam z makaronów, ryżu i innych mącznych "pyszności"
wcięłam kebaba