|
|
#961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Ja też własciwie ubranka juz mam, jeszcze tylko body rozpinane na całej długości, skarpetki i półśpiochy.
Łożeczko mam, pościel też. Został do kupienia kocyk zwykły, akrylowy czy bawełniany, pieluchy, rożek. kosmetyki min. ilość, napewno nie cała seria, daruję sobie ręcznik z kapturkiem. No i wózek
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Nom udało się tylko my licytowaliśmy
http://allegro.pl/item124271492_kurt..._boy_r_68.html Z ubranek w sumie też już wszystko mamy, jeszcze tylko czapa na zimę, skarpeteczki, rajstopki i to wsio. Z pozostałych rzeczy jeszcze zostało: pościel, fotelik samochodowy, wózek, poszewki, kosmetyki, materacyk, butelki+podgrzewacz do butelek uniwersalny (tak awaryjnie), laktator i wszystko resztę już mamy .A i termometr ale tu się chciałam poradzić doświadczonych mamuś, bo są różne: smoczki, elektroniczne zwykłe, do skroni, do uszka - jaki jest najlepszy dla niemowlaka?? Edytowane przez dziunia20 Czas edycji: 2006-09-06 o 13:28 |
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było. Aranka ale masz fajnie że już wszystko masz dla dzidzi. Ja jeszcze nie zaczęłam. Tak sobie myślę, że czas zacząć ale ciągle nie mam czasu. Ale wybrałam już chyba wózek. Będzie to chyba Implast Driver lub Volant trójkołołowy. Ale oglądam jeszcze inne. Mam pytanie do Was. Mam plan żeby przestawiać sobie na noc łóżeczko z małym do sypialni a na dzień do jego pokoju. Myślicie że to zda egzamin. Wydaje mi się że któraś z Was już o tym myślała, ale teraz nie mogę znaleźć która.Powidzcieco o tym myślicie. |
|
|
|
#964 |
|
Konto usunięte
|
astrzyk, ja tez kupuje Volanta, a łóżeczko wstawiamy do sypialni i przestawiac nie będziemy. Zastanawiam sie jeszcze nad zakupem kojca (uzywany), ale przydałby się głownie wtedy jakbysmy jechali do rodziców, bo jest składany. No i w domu moglabym dziecko włozyc do niego w ciagu dnia.
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszłam , że jak dzidzia śpi blisko mamy w łóżeczku to częściej się budzi bo czuje zapach maminego mleczka...Nie wiem ile w tym prawdy....
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie.Ja właśnie wróciłam z trzydniowego pobytu w szpitalu
Trafiłam tam z powodu silnego bólu brzucha z prawej strony, zadz do gina i spytałam co mam robić lekarz kazał natychmiast przyjechać i tak jak już sprawdził że z dzidzką wszytko ok odesłał do szpitala.W szpitau podejrzewali wzystko wyrostek, woreczek żółciowy naderwanie pachwiny itd.Ppo pierwszym dniu badań lekarz stwierdził że dziecko jest za dużeo ok 2 tyg i załapałam się po raz 3 na glukoze (podobno jak sie ma problemy z cukrem to dzieci przybieraja za dużo na wadze).Diagnoza staneła na tym że pod wpływem rosnącej macicy,naciąneły mi się ścięgna,wiązadła i to powodowało ten silny ból,ale jak jeszcze raz dostane takich bóli natychmiast mam przyjechać bo to jednak może być woreczek Mam teraz w domu dużo leżeć i odpoczywać,a tu teraz taka śliczna pogoda
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Astrzyk ja też jeszcze nie zaczęłam - chyba przeraża mnie to wszystko i boje sie że tego nie ogarne dlatego tak zwlekam. Nie mam jeszcze nic myśląć ciągle że mam czas. Ale już niebawem pójdę na l4 wiec mając wiecej czasu napewno zaczne robic spis co musze kupic
|
|
|
|
#968 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś pierwszy raz na zajęciach Aktywne 9 Miesięcy, tego było mi trzeba!!!
Dziewczyny, zachęcam was do kupna spodenke http://www.allegro.pl/item125286949_...a_0_3_mie.htmlja juz takie nabyłam w komplecie z body i sa super, mięciutki cienki jeans. Bardzo fajne. |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne te spodenki ale raczej dla chłopczyka a u mnie puki co dziewczynka się szukuje do przyjścia na swiat
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
troche mnie nie bylo ale mam awarie z komputerem
schatzsi to dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo astrzyk ja tez mam taki pomysl w nocy - sypialania dzien pokoik! tylko chce miec 2 lozeczka tzn lozeczko i wiklinowy duzy kosz, wysoki (wyglada jak wuzek)! pozdrawiam |
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też kupuje łóżeczko które ustawie w sypialni, i mam już tą wiklinowa kołyske(kosz)chyba takie coś jak Kicia80
którą będe miała w pokoju.Na początek planuje tylko sam wiklinowy kosz i nie zagracać sobie sypialni ,bo on jest na kółkach i łatwo go transportowć.Łóżecko wyjme poźniej jak maluch wyrośnie z wiklinki.
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
schatzsi a już wiesz kto u ciebie mieszka w brzuszku? Ja się też zastanawiam nad takim rozwiązaniem, że kosz stanie przy naszym łożku bo mamy tylko 2 pokoje...No i łóżeczko stałoby u Julii bo choć nasz duży pokój ma ponad 25m to nie dam rady no i nie chcę stawiać tu maluszka! Ale z drugiej strony do malucha w nocy trzeba wstawać, będzie popłakiwać i budzić Julie...Myślałm, ze może na kilka tygodni "zamieszkam" u niej a ona będzie spać z TŻ? To już chyba na noc kłaść maleństwo koło siebie do kosza (bo do łożka ani myśle!) Sama nie wiem jaki rozwiązanie jest najlepsze. Wiem, że idealnie byłoby mieć większe mieszkanie ale mamy w przyszłości plany budowlane i szkoda inwestować narazie w coś większego, tym bardziej, że tu mam bliziutko do rodziców a z wolnymi mieszkaniami w tej okolicy jest duuuży problem (kilka bloków na krzyż między domkami jednorodzinnymi)...No i póki co wolę dołożyć do większego i nowszego samochodu bo dużo jeździmy, mamy psa, więc chyba kombi by się przydało coby psine do bagażnika załadować...
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o Combi to jestem za - my też dokonaliśmy własnie takiego zakupu - zawsze na weekendy jeżdzimy do rodzinki więc przyda sie combik - wózek i cała wyprawka dla maluszka sie zapakuje
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie! Dla mnie to bardzo pakowne auto a o to teraz chodzi. Myśleliśmy też za czymś w typie minivan ale TŻ woli kombi! No i moje myśli o Xsarze Picasso czy Scenicu odpłynęły...Mam męża maniaka samochodowego (czyt.tuningowego) i takie auta go nie pociągaja...
dziewczyny coś mi się żołądek zmniejszył...zjem porcyjke jak kurczak i już jestem TOTALNIE pełna.Po 2 godzinach muszę znów coś zarzucić na ruszt bo mi burczy w brzuchu! Przed chwilą wszamałam kalafiorka z patelni mniam (2 duże kwiatki)!
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem kto mieszka w moim brzuchu, bo nie chce.Tą tajemną wiedze mogłam już posiąść w 16 tyg ale powiedziałam NIE,więc teraz te 3 miesiące to już wytrzymam
Wszystkie czarownice czytające z kształtów brzucha i innych takich mówią że chłopak będzie No ale jeszcze tylko 86 dni i będzie wiadomo. Właśnie dziś kupiłam rożek,kołderke, poszewki na kołderki i inne takie wszystko w kolorkach neutrlnych ecru lub seledynowe,więc co będzie to będzie pasować. Martwi mnie fakt że in powiedział że bobo jest duże,bo ja się zaraz nastawiam na ciężki poród dużego dziecka,rozrywanie i inne takie rewelacje.Jeszcze ja ogląam sobie codziennie taki program o porodach i dziś babka tam naprawdę bardzo cierpiała.Więc tak sobie słucham lekarza oglądam programy i zaczynam panikować powoli. |
|
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też posiadam psiaka, ale naszczęście posiamy minvana i z tyłu zmieści się i pies i wózek a na siedzonku bobo.(tż niestety coś teraz marudzi że chce sprzedć,ale ja mu nie pozwole) Ja nie wiem jak bym do combi zmieściła z tyłu psa i wózek,chyba raczej nie da rady.
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item123887935_...iska_cena.html
to zwykły typowy kosz "niby dla niemowlaka"...hmmm...Pies ma kosz do spania i maluch miałby mieć też....No ale jak popatrzyłam na te ozdabiane tysiącem falbanek i tiuli kosze na kółkach to mnie lekko zemdliło...Przy moim techno-wózku niezły przeskok stylów...
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki kosz na kółkach ale bez żadnych tiuli i falbanek,ma tylko baldachim.Ale racja te kosze z tiulami i dużymi kołam to troszkę przesada.
|
|
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny.... bo tak sobie teraz pomyślałam o tym przestawianiu dziecka na dzień i na noc... u nas łózeczko będzie stało w sypialni, no chyba ze nie da tatusiowi spać to sie przeniesiemy do drugiego pokoju. Ale w dzień, wieczorkiem, jak pisalam wcześniej może przydałby sie kojec.... albo kołyska...?
Z kojcem napewno bysmy jeździli do rodziców, a kołyska z kolei zajmuje mniej miejsca, ale już w niej dzidzia nie posiedzi. Kołyskę zrobiłby teść. Co lepsze? Kojec czy kołyska? kojec: http://allegro.pl/item124907750_nowy...wyprzedaz.html |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o mnie to bez przesady z tym koszem - zaraz z tego dziecko wyrośnie. Myśle że dla takiego maluszka wystarczy totalne minimum przecież on zaraz z tego wyrośnie
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu kojec jakby praktyczniejszy,ale ta kołyska podoba mi się bardzo
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie przypomniało o praniu ubranek dla malucha i napisałam to na styczniówkach ale tu też podam, że wiecie co mi położna powiedziała!!! Że zamiast prać i niszczyć nowe jeszcze ubranka lepiej je na 24h zpakowac w szczelne woreczki i do zamrażalnika! A potem zaraz po wyjęciu te, które można to przeprasować żelazkiem na najwyższej temperaturze! Chyba tak zrobie! Bo faktycznie po praniu nie są one już "jak nowe"...
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę o takiej metodzie ale przyznam że ciekawe rozwiązanie
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Niby to dobry pomysł na pozbycie się bakterii, ale czy ja wiem, wyprane chyba przyjemniejsze. Ja już szczerze mówiąc niemogę się doczekaćkiedy zacznę je zbierać, prać, prasować
Dziewczyny wiele z Was już na poważnie myśli o kupnie wózka. W związku z tym powidzcie na co zwracacie uwagę przy wybiorze. Ja wiem, że dobrze jeśli gondola ma podnoszone oparcie, podobno bardzo się przydaje kiedy dziecko staje sie ciekawe swiata, ale jeszcze nie siedzi pewnie. Sprawdzić czy budka sie cicho otwiera i zamyka. To że musi być stabilny to wszystkie wiemy po programie w tvn style. Ale co jeszcze? Jest taki duży wybór i nie wiadomo na co się zdecydować. |
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
ja to będe się kierować przede wszystkim ceną. Myśle że za 600zł można już kupić fajny wózek nawet widziałam jeden na allegro postaram się wkleić linka to powiedzcie co o tym myślicie
A tak poza tym to najważniejsze żeby był wielofunkcyjny tzn, głeboki i potem spacerowy , możliwośc przepięcia rączki też jest dużym atutuem no i co do kół to zalezy kto gdzie mieszka i gdize będize spacerował z maluszkiem http://www.allegro.pl/item123888857_...w_24_godz.html |
|
|
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
Moje priorytety:
-waga do14kg -przekładane siedzisko spacerówki, przodem lub tyłem do kierunku jazdy -oparcie spacerówki rozkładane -lekkie prowadzenie -duże koła -amortyzatory -możliwość montażu fotelika -regulowana wysokość rączki dobrze żeby było też: -regulowane oparcie w gondoli -budka z okienkiem wentylacyjnym -regulowany podnóżek |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kupiłam....
A kierowałam się: - wagą - lekkością prowadzenia - zwrotnymi kółkami z możliwością blokady - małymi gabarytami po złożeniu - jakością materiałów (są wózki, w których materiał wózka bardzo szybko blaknie, czy od deszczu robią sie na nim zacieki...) - żeby spacerówka miała ruchomy podnóżek i rozkładała się na płasko - pojemnością kosza (jak zobaczyłam miniature kosza w Quinny buzz to mi całe podekscytowanie tym wózkiem padło..no i jak sprzedawczyni męczyłą się, żeby wpiąć spacerówke czy fotelik do stelarza...koszmar, chyba że ona taka zdolna inaczej była... na Allegro wypatrzyłam te bodziaki -śliczne... http://www.allegro.pl/item123636743_..._promocja.html PS. Śliczną dziś pogodę mamy!!!Juppi!!! poszłam z córcią posiedziec do ogródka i po półtorej godzince wróciłam z opalonym jak świnka pysiem...
|
#988 |
|
Konto usunięte
|
Aranko, jeśli masz gdzies blisko C&A to tam się rozejrzuj za body z krotkim rękawem. Ja kupiłam 3 pak za 17zł, kolory kremowy, gładki i 2 z nadrukiem.
Ale gdybyscie wypatrzyły na allegro body z długim rekawem i rozpinane to dajcie linka, bo potrzebuje jeszcze takie. |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!!
Dawno mnie nie bylo, ale mialam 1 tygodniowy kurs przygotowawczy w wychowywaniu dziecka (zajmowalam sie prawie 2 letnia chrzesnica). Nauczylam sie w tym czasie, ze gili - gili to spiochy, ze ''NIE'' u 2latka zawsze znaczy NIE i nie ma innej mozliwosci, chyba, ze drobne przekupstwo w postaci zelka lub paluszka. Ogolnie bylo bardzo fajnie i ciesze sie, ze znowu pobylam z moja ulubienica. Potem spedzilam mily tydzien w Polsce z rodzicami, odwiedzilam znajomych i rodzinke, co bardzo dobrze wplynelo na moja psychike. Podroz samolotem tez znioslam bardzo dobrze. Dziudzius zrobil sie niesamowicie aktywny, kopie i rozpycha sie jak tylko ma ku temu okazje... np. teraz ![]() Co do plci, to chyba jednak bedzie dziewczynka, ale do konca jeszcze nie wiadomo... chyba malenstwo chce nam zrobic niespodzianke. Piszecie o wozku, ja juz kupilam. Wazy 13kg z kolami, bez ok. 11, jest dosc spory, ale niesamowicie wygodny, stabilny a zarazem zwrotny (mimo nieruchomych przednich kolek), kolorek jest niebieski, gondola jest sztywna i przytulna. Jedyny jego minus to majatek, ktory kosztowal, ale w sumie czego sie nie robi dla malucha?? Mam plan, ze malenstwo bedzie spalo z nami w sypialni, ale jezeli bedzie robic w nocy pipisy swojego glosu, to przeniose sie z nim do jego pokoiku, zeby tatus mogl sie wyspac, bo o 6tej wstaje do pracy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

Trafiłam tam z powodu silnego bólu brzucha z prawej strony, zadz do gina i spytałam co mam robić lekarz kazał natychmiast przyjechać i tak jak już sprawdził że z dzidzką wszytko ok odesłał do szpitala.W szpitau podejrzewali wzystko wyrostek, woreczek żółciowy naderwanie pachwiny itd.Ppo pierwszym dniu badań lekarz stwierdził że dziecko jest za dużeo ok 2 tyg i załapałam się po raz 3 na glukoze