Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 23:28   #961
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

ja też nie narzekam na paznokcie, z włosami to różnie. ale paznokcie to trzymam krótkie bo takze boję sie zadrapać malucha

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 23:49   #962
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Gothika tez mam ten problem po wyciagnieciu z wanienki, w wanience jest super patrzy swoimi duzymi oczkami i cichutki jest, a po wyciagnieciu od razu krzywi sie nie moge spokojnie wytrzec czy natrzec balsamikiem,
Pusiula moj Sebastian pierwsze co zrobil po urodzeniu zaraz potym jak pokrzyczal i sie przytuli do mnie, wsadzil reke do buzi i ssal, teraz tez czesto raczki pracuja.
A smoczka nie chce ani tego 1 ani drugiego ze zdjec Moni ciezka sprawa
Karolakep tez mam ten problem ze czasem dostaje jedzenie co godzine ale possa pare minut i po robocie
Stary 2008-07-09, 00:16   #963
malgo421
Rozeznanie

Czesc wszystkim!!!
Pieluszek uzywam od poczatku pampersa obecnie 2 a na noc 3 (huggies do bani), chusteczek tez pampersa na poczatku sensitive a teraz juz normalnych i jestem z nich zadowolona malutkiej nic po nich nie jest.

Kapie w temp ok 37 stopni , w wannie jest cicho ale jak tylko ja wyciagne to sie wydziera jakby ja ze skory obdzierali.

Smoczka generalnie nie lubi ale czasem pocycka chwile ( tylko taki w ksztalcie sutka podobny do 2 zdjecia moni)

A raczke tez lubi ssac szczegolnie przed jedzeniem. Raczki sa smakowe!! Hi hi

Co do wlosow i paznokci to nie widze narazie roznicy.

A ja przechodze jakis maly kryzys mam juz dosc prania,prasowania,sprzata nia,gotowania. Jeszcze do tego wszystkiego dostalam okres. masakra dopiero co wyszlam z pologu a tu znowu trzeba pieluchy nosic. Najchetniej olalabym wszystko ale nie moge bo mama jest u mnie i jakos glupio by bylo siedziec w syfie i bez obiadu.Dobrze ze chociaz moj Anioleczek jest w miare grzeczny bo chyba bym zwariowala!!!
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 00:37   #964
jelonka
Raczkowanie

Nasze maluszki płaczą po wyjściu z kąpieli, bo jest im zimno! Kąpiemy w 37, w pokoju mamy ok. 22, to przeciez aż 15 stopni mniej! Jak kąpiecie się w wannie to woda parując ogrzewa łazienkę, ja mam prysznic, jak wychodzę z kabiny jest takie odczucie zimna, że baaardzo nieprzyjemnie, nie dziwie się, że maleństwa nasze tak płaczą!
A my pampersy rossmana bardzo sobie chwalimy, kończymy 1. Czekaja na nas dada2 i pampersy 2, już próbowałam, jesteśmy zadowolone. Chusteczki rossmann sensitive i pampers, innych nie próbowałam. Tzn. nivea, ale zapach mnie drażni, lidl fajne, ale cena nie jest powalająca.Te z rossmanna takie suche w porównaniu z pampersami, ale nie przeszkadza nam to, wręcz przeciwnie, dobrze wycierają, a pupa sucha.
Smoczek mamy nuk, taki z pszczółkami. Też wypluwa, dziś może z 3 raz Jagódka ssała. Musiałam isć do okulisty, a małej wypadał czas karmienia, babcia ją zatkała smokiem. Trzeba było przytrzymać i kilka razy włożyć, udało się uśpić i dojśc do domu. Dziecko chyba zrozumiało, że cycka nie będzie i musi possać bez mleczka!
jelonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 02:24   #965
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Jelonka no u mnie w pokoju gdzie kapiemy to z 25-27 stopni jest wiec cieplutko
Malgo jak to juz okres!!! karmisz sztucznie?

Edytowane przez Caterin17
Czas edycji: 2008-07-09 o 05:56
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 08:09   #966
ona1981
Zakorzenienie

Ja smoka mojemu też musze troche przytrzymac w buzi by zassał, inaczej wypluwa.

Dziewczyny słyszałyście??
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,...niemowlat.html
Stary 2008-07-09, 08:29   #967
83monia
Zakorzenienie

ona - słyszałam cos o tym. ale jakby sie takimi doniesieniami przejmowac to kurczakow jesc nie mozna (bo hormony...), warzyw i owocó też (bo pryskane...) itd.

Stary 2008-07-09, 08:36   #968
st_ella
Wtajemniczenie

monia dzięki!!
pusiula
piję karmi dzięki

pieluchy
- używam tylko pampersów teraz kończę 2 ale na spacery i na noc używam 3
muszę się odwazyć i kupić rossmanna pieluchy tańsze i podobno dobre....

husteczki nawilżone używam rossmann babydream za 3,95 i tesco we fiolrtowym opakowaniu. kupiłam dla sprawdzenia Stefcia uczulenia nie ma więc używamy... tanie i dobre.

ślinienie moja mała juz od dwóch tygodni się slini, puszcza bable i wytyka język ....

soki ja piję jabłkowy jednodniowy i marchwiowy lub kupuję litrową butlę soku z jabłek za 9 zł w auchan na stoisku właśnie z jednodniowymi... piję też te soki dla niemowląt bobofrut itp... tam nie ma cukrów i substancji konserwujących..

smoki ssie tommy tippee, piąstki a czasem palce...

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 08:50   #969
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
jak wygląda u waszych maluszków ślad po szczepionce na gruźlicę??
mojemu się slimaczy tzn pękło wczoraj i leci cąły czas ropa ale zaklajam plasterkiem(ale luźno) aż samo nie zaschnie-tak kazała lekarka.
Moja też miała ropkę ale juz teraz została czerwona plamka i widać ze znika powoli...

Cytat:
Napisane przez malami112 Pokaż wiadomość
W ogóle to się zastanawiam czy mogę sobie już nałożyć żel na paznokcie. Jak myślicie?
Jasne że możesz ale może jak masz dłuższe pazurki swoje to tylko żel nałożyć na naturalne albo zrobić krótkie tipsy... Ja w sobotę jadę po żele i też sobie zrobię Juz na swoje sie nie mogę patrzeć

A my chyba juz przejdziemy na pampiki 3 bo jakoś te 2 ciasnawe się robią dziwnie.... I zostanie mi cała paczka Pampersów...ale moja koleżanka ma termin na sierpień wiec bede miała prezencik
My uzywamy chusteczek Dada...zielonych są super ale dziwnie sie wyciągaja z woreczka...po 2 albo sie ciągną wszystkie i musze przytrzymać zeby odkleić jedną od drugiej... albo z rosmana, też są ok
Co do kąpieli to ja na łokieć sprawdzam wodę.... i jest ok nie parzy a jest przyjemnie cieplutka... a przy wyciąganiu też płacze chociaż wczoraj nie płakała bo mąż ją wolniej wyciągnął a nie szybko....
Smoczek ma od początku z Nuk i Julka też taki miała silikonowy...są fajne i nie wypluwa... kształt normalny spłaszczony...
Moja szkraba też już wkłada rączki do buzi i język chodzi tam i z powrotem....

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 08:56   #970
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Spacerek w niedzielę....i dwa śpiochy....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 033 (Small).jpg (56,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 037 (Small).jpg (64,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 027 (Small).jpg (68,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 022 (Small).jpg (53,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 026 (Small).jpg (63,9 KB, 27 załadowań)

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

Stary 2008-07-09, 09:00   #971
karolakep
Zadomowienie

83monia dzieki za odpowiedz
Dziewczyny herbatka bobovity koper wloski pita przez matke (karmiaca piersia) cos daje???? wczoraj polozna mi polecila....

Kiedys mialam na prawej piersi czerwony rumien, sciagnelam pokarm, jakos zniknal.Dzis mam obolala lewa piers, i w jednym miejscu zaczerwieniona plama czy to stan zapalny? nie mam goraczki nie wiem co robic

Agusia
ale Twoja niunia juz duza szkoda ze dzieci nie rodza sie juz przynajmniej siadajace
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 09:07   #972
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
83monia dzieki za odpowiedz
Dziewczyny herbatka bobovity koper wloski pita przez matke (karmiaca piersia) cos daje???? wczoraj polozna mi polecila....

Kiedys mialam na prawej piersi czerwony rumien, sciagnelam pokarm, jakos zniknal.Dzis mam obolala lewa piers, i w jednym miejscu zaczerwieniona plama czy to stan zapalny? nie mam goraczki nie wiem co robic

Agusia ale Twoja niunia juz duza szkoda ze dzieci nie rodza sie juz przynajmniej siadajace

Masuj tą pierś i zrob sobie okład z lisci kapusty. Ja mialam podobnie z tym rumieniem, gorączke dostawałam po południu, rano było ok. Po intensywnym masowaniu na drugi dzień przeszło.

Agusia śliczne fotki. Twoja starsza córka to czysta mama, młodsza chyba tatuś co??

Monia co do tych butelek to uwazam, ze te plastiki średnio się nadają do wygotowywania, moje po dwoch miesiacach nadają się tylko do kosza. Nie wiem kto wymyslił te plastki, cały czas przeciez były szklane butelki i one były najlepsze, bardziej trwałe.
Stary 2008-07-09, 09:20   #973
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_pa2 Pokaż wiadomość
Spacerek w niedzielę....i dwa śpiochy....
dwa śpiochy są słodkie reszta zdjec równiez bardzo fajne ale śpiochy mnie rozczuliły

ona plastyki wymyślili producenci włśnie dlatego abys po dwóch miesiącach kupiła nowe... to sie nazywa czysty zysk.. oczywiscie dla producentów... inni nazywaja to kapitalizmem lub gospodarka rynkową

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 09:24   #974
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość
dwa śpiochy są słodkie reszta zdjec równiez bardzo fajne ale śpiochy mnie rozczuliły

ona plastyki wymyślili producenci włśnie dlatego abys po dwóch miesiącach kupiła nowe... to sie nazywa czysty zysk.. oczywiscie dla producentów... inni nazywaja to kapitalizmem lub gospodarka rynkową

No dokladnie. Nie dosc, ze niepraktyczne to jeszcze wyszło, że szkodliwe. Ja jestem na etapie poszukiwań butelek szklanych, mam na oku kilka, ale niestety wszystkie mają lateksowe smoczki.
Stary 2008-07-09, 09:40   #975
Kjane
Zadomowienie

Witam
Ja używam pieluszek - huggies newborn - jestem zadowolona, dobrze się trzymają rzepki, sa mieciutkie i mają sliczne malowane postacie z Kubusia Puchatka

Husteczki - mam teraz papmpers - sa fajne bo dobrze nawilżone, w zapasie 4 paczki jonsona - kiedys sama ich używałam i byłam zadowolona, Pierwsze jakich używałma to Huggies - ale przy pampersach wypadają blado

Karmienie - ja karmie maluszka tak średnio co 3 godziny, ale róznie w tym bywa bo czasami spi po 4-5 godzin i wtedy go nie budzę.
Mam wtedy czas na odciagnięcie pokarmu - przystawiam małego do piersi ale tylko troszkę possie i płacze ze mało
Cwaniaczek z niego
Nie ukrywam że karmienie butlą jest wygodniejsze bo nie musze z nim lezec 2 godziny zeby się najadł - ale żałuję że nie mogę piersią karmic tak jak większośc z was
Jeśli chodzi o przepajanie - nam Pani doktor zaleciła podawanie wody niegazowanej mineralnej przegotowanej - moze być z cukrem ale on anei jest zwolennikiem podawania dzieciom cukru - wybór nalezy do nas
My podajemy Herbatkę z koperkiem na uspokojenie
Butelkę mam Dr Browna - była wygotowywana juz chyba 5 razy i nic sie z nią nie dzieje - napiszę wam jeśli coś sie zmieni - jak na razie butla jest super - mały kolek nie ma więc jest ok.

Spanie z maluszkiem - w dzień spi w łózeczku, zdarza sie że zabieramy do do siebie do pokoju i razem z nami ogląda TV
W nocy większosć spi w łóżeczku, jesli bardzo marudzi to biore go do łóżka i śpi z nami. Po porannym karmieniu śpi z nami - korzystamy z tego że mąz ma urlop i lezymy w łóżeczku do 9 rano

Wczoraj maluszek strasznie krzyczał wieczorem niew iem co mu było bo na pewno nie był głodny, ja piję dużo mleka krowiego i wcinam sery białe - wszystko dla mleczka żeby było - moze przez to tak płakał - dzisiaj nawet kupa była inna - kolor ten sam ale nie musztardówka

Dzisiaj kolejny spacerek - chociaz nie jest cieplutko jak było do tej poty to i tak z nim wyjdziemy.

Mam pytanko - czy jak wychodzicie na sapcer z maluszkami to bierzecie butlę żeby ewentualnie nakarmić maluchy?
A i w czym je przenosicie zeby zachowac temperaturę?

Wcinam pyszne sniadanko - zmiksowany blenderem biały ser - jeden baban - i kefir
Mniam Mniam - sprawdzę czy dziciaj po podaniu melczka mojego tez bedize się wiercił - jeśli tak to koniec z nabiałem na jakiś czas

Mięłgo dnia
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 10:05   #976
karolakep
Zadomowienie

moja mala ma wzdecia, polozna poleca koper wloski a ja tu czytam ze koper moze zwiekszac jeszcze ilosc gazow i wez tu babo teraz zaryzykuj http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3867025.html
Stary 2008-07-09, 10:09   #977
83monia
Zakorzenienie

karola - masuj pierś, okładaj po karmieniu kapusta a przed rób ciepły okład lub prysznic. jak nie minie idz do gina, bo bedziesz miala ropnia - a to oznacza antybiotyki, zastrzyki a naewt cięcie (ale mała blizna jest)

koper - rzeczywiście zwieksza gazy, ale też daje im ujście. ale jak pijesz sama to także u ciebie!

kjane - mam opakowanie termiczne http://i91.twenga.com/9/tp/91/35/98219135vb.png bo czasem mam jedzenie z sobą ale nie w piersiach a herbatke jak mam to zimną

Stary 2008-07-09, 10:13   #978
karolakep
Zadomowienie

83monia dzieki wielkie
Stary 2008-07-09, 10:18   #979
83monia
Zakorzenienie

luzik - nie chce zeby zadna z was miala takiego problema z ropniem jak ja wiec lepiej sprawdzajcie piersi i jakby co to od razu gin. ja stwierdzilam ze samo przejdzie i mam co chcialam

Stary 2008-07-09, 11:50   #980
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No dokladnie. Nie dosc, ze niepraktyczne to jeszcze wyszło, że szkodliwe. Ja jestem na etapie poszukiwań butelek szklanych, mam na oku kilka, ale niestety wszystkie mają lateksowe smoczki.
Ona - możesz przecież wymienić smoczek na jaki chcesz, zwykle smoczki pasują do róznych butelek.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 11:58   #981
sybillla
Zakorzenienie

Agusia_pa czy ty jestes z cieszyna?
mam pytanie do "bardziej doświadczonych mam" kiedy dostałyście okres ja jestem niecałe 2 tyg po porodzie i ciągle mam plamienie i nie wiem kiedy mam sie okresu spodziewac czy jeśli się karmi piersia to się wszystko opuźnia??

i jeszcze jedno kiedy odpadł waszym maluchą pępek? u mnie sie nadal solidnie trzyma choć przemywam go praktycznie za każdym razem i w dzień i w nocy...
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 12:05   #982
Sonia11
Wtajemniczenie

Mój mały ma 2 miesiące i jeszcze nie dostałam okresu - karmię piersią i to podobno ma wpływ. Okresu można nie miec nawet 6 miesięcy.

Szymek jak wychodził ze szpitala to pempuszek ledwo mu się trzymał - także odpadł kilka dni po przyjściu do domu-ale nie ma regóły chyba Arturowi Moni odpadł dopiero po miesiącu.

dobrze że piszecie o tym odczynie po szczepieniu bo mój ma dosyć spora i już się martwiłam że coś z nim nie tak
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 12:44   #983
suziaa
Rozeznanie

GG do suziaa

co do przenoszenia jedzonka na spacerku-ja się juz przyzwyczaiłam wozić wszędzie termos z woda o odpowiedzniej temperaturze, mleko i dwie butelki+trzecia z herbatką. potem jak zbliża sie pora karmienia- wsypuję mleczko zalewam woda meiszam i gotowe w minutkę, opakowanie termiczne wykorzystuję tylko na herbatkę ale tez nei zawsze po prostu jak się bardoz oddalam od domu to biorę. to naprawde bardzo wygodne wczoraj niestety wzięłam wszsytko oprócz mleka a wiem że wówczas mały jak possie pierś to po kilku minutach juz zły i trzeba dawać butlę ale jakoś się udało. bo zasnął
agusia-dzieciaczki bosskie!!
co do okresu-minęło 9 tyg i nie mam a karmię meiszanie.
monia-ślicznie z miłoszkiem dziękujemy za wpis

pytanko:
od kiedy trzeba czyścic maluszkom jamę ustną? widziałam na allegro takie szczoteczki nakładane na palec ale niewiem czy to dobry pomysł bo vco jeśli by sie z palca zsunęło?? i to chyba dop jak dzidziuś ząbkuje co o tym sądzicie??
suziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 12:48   #984
Marta23
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Można się dołączyć do was?
Jestem mamusią Maksymiliana urodzonego 16 maja
Marta23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 13:10   #985
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Marta23 - witamy

ja jestem dopiero po śiadaniu- mała nie dała mi nic zrobić, obudziła się po 9 i dopiero niedawno zasneła, tylko ryczała, ja jej nie potrafię uspokoic chyba, tacie to lepiej wychodzi, mnie ma chyba dość po całej nocy i dniu, brak mi cierpliwości do niej czasami, mam dość

czy spotkałyście się z ta chustą?http://www.allegro.pl/item384110010_..._wys_0_zl.html - mam ją i nie wiem jak takiego malucha w niej nosić, ona jest duża i ona się w niej zapadła, a wiem że można w niej już niemowlaki nosić.

jeszcze co do smoczków - jak dajecie to w jaki sposób? tzn wtedy gdy chcecie uspokoić dziecko, czy wtedy kiedy już śpi/zasypia i wiecie że będzie szukać cyca? mnie udało się jej wczoraj wcisnąć smoka, ssała przez sen właśnie, ale się zastanawiam czy przez to nie nabierze nawyku że np. w nocy będzie chciała przez sen mnie ciągle ssać...
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 13:15   #986
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
Agusia_pa czy ty jestes z cieszyna?
mam pytanie do "bardziej doświadczonych mam" kiedy dostałyście okres ja jestem niecałe 2 tyg po porodzie i ciągle mam plamienie i nie wiem kiedy mam sie okresu spodziewac czy jeśli się karmi piersia to się wszystko opuźnia??

i jeszcze jedno kiedy odpadł waszym maluchą pępek? u mnie sie nadal solidnie trzyma choć przemywam go praktycznie za każdym razem i w dzień i w nocy...
No jasne że jestem A cio??

Co do mleka na spacerek, ja mam dokładnie taki sam termosik jak Monia i robię gorące mleczko i wkładam do niego, robię całą butlę to mam na 2 razy....a podgrzać jak by ostygło to nie ma chyba problemu w jakiejś knajpce ale zazwyczaj w pracy u siebie podgrzewam....

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

Stary 2008-07-09, 13:32   #987
Marta23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Marta23 - witamy
Dzięki

Ja również jak wychodze na spacer używam tego termosu, a jak na dłużej to biore zwykły termos z gorącą wodą i zimną wodę w butelce 0,5 litrowej i mieszam żeby była ok.
Dziewczyny jakiej wody używacie do mleczka dla swoich dzieci? kranówki, mineralnej czy filtrowanej?? My kupilismy ostatnio dzbanek z filtrem i jestem z niego bardzoooo zadowolona, przede wszystkim po przegotowaniu przefiltrowanej wody w garnuszku nie ma wogóle kamienia ani osadu a po mineralce i kranówce było zawsze dużo.
Marta23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 13:37   #988
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta23 Pokaż wiadomość
Dzięki

Ja również jak wychodze na spacer używam tego termosu, a jak na dłużej to biore zwykły termos z gorącą wodą i zimną wodę w butelce 0,5 litrowej i mieszam żeby była ok.
Dziewczyny jakiej wody używacie do mleczka dla swoich dzieci? kranówki, mineralnej czy filtrowanej?? My kupilismy ostatnio dzbanek z filtrem i jestem z niego bardzoooo zadowolona, przede wszystkim po przegotowaniu przefiltrowanej wody w garnuszku nie ma wogóle kamienia ani osadu a po mineralce i kranówce było zawsze dużo.

Ja zazwyczaj wody Gerber (nie wymaga gotowania), niestety ostatnio nigdzie nie mogę jej dostać:/ Czasami gotuję mineralkę, ale z tym kamieniem to masz racje. Musze pomyśleć o takim dzbanku co piszesz...

Dodaję fotki mojego rudzioszka- koniec 2 miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7051029m.jpg (41,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6290880m.jpg (149,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6240619m.jpg (44,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7071153m.jpg (55,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P70711782min.jpg (39,3 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2008-07-09 o 14:02
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 14:44   #989
karolakep
Zadomowienie

gothika mnie polozna mowila ze smoczek by uspokoic mala jak chce cyca, a jak spi wyjmowac z buzi.Ja jeszcze tego nie praktykuje bo moja ma w nosie smoczki

ona1981 cudna niunia

Marta23
witaj wsrod mamusiek
Stary 2008-07-09, 14:46   #990
Kjane
Zadomowienie

Dzieki za podpowiedzi o tym termosie i termoopakowaniach
Teraz to ja już bez stresu mogę z małym spacerować

Dzisiaj miaąłm wizyte położnej - jakoś średnio mi się spodobała, oczywiscie namawiała na szczepienia - te nierefundowane...
Mętlik mam w głowie teraz - czy wy szczepicie na retrowirusy?
i pneumokoki?
Tyle tych szczepionek teraz jest że nie wiadomo która wybrac i czy wogóle sie na nie decydować

Spotkałyście sie z taką poradą zeby pod materac łózeczka podłożyc reczniki albo coś innego tak by materac nie lezal prosto a pod skosem - położna twierdzi że w ten sposób można uniknąć zgagi u dziecka i że lepiej będzie mu sie pokarm układał niż przy leżeniu na płasko

A i jeszcze jedno - kosmetyki - powiedziała ze najcześciej kosmetyki Nivea uczulają? Ja je właśnei stosuje, nie zauwazyłam jakis zmian na skórze maluszka ale teraz zaczne pewnei panikowac jak tylko pojawi się nowa krostka
Jakich kosmetków używacie.
Pupę maluchów smarujecie po każdym przewinięciu? Ja nie zawsze może źle robie - ale maluszek ma skórę bardzo ładną na upie i odparzeń też nei ma więc nie wiem czy powinnam za każym razem puderkiem albo sudokremem?

gothika ja daję małemu smoczka jak chcę żeby sie uspokoił jak płacze na prawdę głosno - przed zaśnieciem nie pcham mu go do buzi, Hubert spi przeważnie bez smoczka i nie przyzwyczajam go do "dyda".

Marta23 Witaj wśród mamusiek
Ja używam wody z kranu - kaienia nie m w czajniku.
Spodobał mi sie twój pomysł mieszania wody gotowanej z mineralną - to może sie udac
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości