Mamusie blizniakow laczcie sie :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 17:05   #961
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie blizniakow laczcie sie :)

No pewnie my tez sie piszemy na ten podatek- mam nadzieje ze zalatwicie wszystko na czas

A my po wizycie w poradni wczesniakowej, chlopcy waza po 4450 ida leb w leb, prawie juz podwoili wage urodzeniowa
Mamy skierowanie na kontrolna morfologie, lekarz potwierdzil ze rehabilitacja sie przyda a z pepkami mamy dac sobie spokoj bo przepuklinka minimalna i sie wchlania. Duzo brzuszkowac i tyle
Stary 2012-01-17, 21:44   #962
rumianek79
Rozeznanie

Kochane moje, bardzo Wam dziękuję za Wasze oferty. Skorzystam z nich na pewno. Jak tylko odezwą się z Fundacji to natychmiast dam Wam znać. Nadia pocieszyłaś mnie ty, że dla Mateuszka udało się zebrać tyle pieniędzy. Boże, gdyby nam się udało choć połowę to byłoby super.

A my dziś lepiej, spokojniej. W nocy był jeden atak, w dzień również jeden ale krótki. Czekając na rehabilitację zgadałam się z jedną kobietą i dostałam od niej bardzo ciekawy kontakt do neurologa dziecięcego w czeskim Śląsku Cieszyńskim. Nazywa się dr Boehme i jest specem od epilepsji. Ponoć ma genialne wyczucie przy ustalaniu leków. Muszę sprawdzić ten kontakt i umówić Alę na wizytę. Czy któraś z Was słyszała może o nim?

Glam, jak dziś sobie poradziłaś???
rumianek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:16   #963
glamourous
Zakorzenienie

To chyba dobry znak ze ilosc tych atakow jednak sie nie zwieksza? Ale kurcze to ze siecodziennie powtarzaja to was pewnie wykancza
Nie slyszalam nigdy o tym doktorze, a w necie nic o nim nie ma? Pewnie warto z kazdej takiej Podpowiedzi skorzystac i sprawdzic
A jak Ala sie czuje, nadal taka wyobcowana po tych atakach?
Biedna ja pewnie tez to strasznie meczy
A co wam dzis neurolog powiedzial?

Ja dzis jednak pojechalam z mama i sonia, sama faktycznie chyba bym nie dala rady
Stary 2012-01-18, 09:56   #964
munio
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
My wczoraj mielismy szczepienia zapłaciłam bagatela 1000zł infanrix hexa i prevenar pielegniarka dwa razy pytała czy oby bliźniaki nie urodzone przd 37 tc Piotruś ok goni siostre a Zuza ma cały czas od urodzenia sapke i ten pępuszek znów zrobił sie czerwony a juz go chciałam kleic dostałysmy Pimafucort w kremie zeby to smarowac. A i moje szkraby to juz nie takie szkraby bo Zuza ma 60cm i 5250g a Piotr 61cm i 5000g nie dziwie sie bo ostatnio maja ogromny ogromny apetyt

Rumianku oczywiscie bez dwóch zdań nasze 1% z mężem oddajemy na Alcika zawsze chciałam oddawac je na konkretną znaną mi osobę do tej pory oddawaliśmy na fundacje ogólnie teraz chociaz tyle moge Wam pomóc
A o tym lekarzu nic nie słyszałam, ale to pewnie dlatego ze nie jestem w temacie. Warto spróbować!

Asiu mam nadzieje ze dzis juz lepiej z Lilką? no i jak tam sytuacja w domu??

Mój mąż jest chory...no powiem Wam ze to gorzej mnie dobija niz jakby byl chory Filip on umiera!!! ja oczywiscie tego nie rozumiem i nie zajmuje sie nim!!!! kiedy????? szkoda słow

Edytowane przez munio
Czas edycji: 2012-01-18 o 09:58
munio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:40   #965
glamourous
Zakorzenienie

munio nic mi nie mow, jak bylismy z maluchami w
Szpitalu to mojego tez cos lamalo w kosciach a zachowywal sie jakby juz byl jedna noga w grobie, myslalam ze bede musiala go dobic zeby wiecej nie
Cierpial

Zadzwonili do mnie z poradni rehabilitacyjnej ze maja miejsce dla dziecka. Ale oczywiscie cos sobie zle spisali- mimo ze 2 skieowania byly- bo panie nie wiedzialy ze to dla 2 dzieci. Wiec nadal czekamy az beda 2 rehabilitantki wolne lub jedna na 2 godziny
Stary 2012-01-18, 14:22   #966
munio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
munio nic mi nie mow, jak bylismy z maluchami w
Szpitalu to mojego tez cos lamalo w kosciach a zachowywal sie jakby juz byl jedna noga w grobie, myslalam ze bede musiala go dobic zeby wiecej nie
Cierpial

Glam nie pomysałam o tym, to przecież jest wyjście z sytuacji
Stary 2012-01-18, 16:10   #967
glamourous
Zakorzenienie

Nie do konca legalne wyjscie ale jakie ekonomiczne leki teraz takie drogie a serio to wsciekla na niego bylam bo to u nas zawsze tak jest ze on na katar umiera doslownie... I w sytuacji gdy maluchy przyjete do szpitala, sonia tez kaszlala jak lokomotywa a on swoje pezeziebienie pdzezywa jakby to dzuma byla
Stary 2012-01-18, 17:13   #968
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hej,Munio osłuchowo jest lepiej,mniejsza dawka sterydów i dalej antybiotyk i inhalacje ale dodatkowo dostaliśmy potwierdzonego rotawirusa,wielka rzadka i potwornie śmierdząca glutowata kupa co 30 min aż całe ubranie ufajdolone i wymioty po każdym jedzeniu bidulka leży pod kroplowkami pół dnia...

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:09   #969
munio
Raczkowanie

Ojej...no jak nie urok to sraczka kurcze strasznie żal mi Lilki dobrze ze juz mniej sterydów no i jakas poprawa mam nadzieje ze przynajmniej to minie szybko a ten rotawirus jejku biedulka ...przynajmniej plus tej sytuacji taki ze jestescie w szpitalu napewno Lilka sie nie odwodni no i rodzenstwo bezpieczne jako tako. No a Ty jak sie czujesz??? pewnie jestes juz wykonczona? kurcze duzo duzo sił dla Ciebie i Lilki :mag ia:
Stary 2012-01-18, 21:26   #970
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Ja już mam na serio dość tego wszystkiego,tęsknię za resztą, chciałabym w końcu położyć się we własnym łóżku ale przede wszystkim chciałabym żeby ona już się tak nie męczyła,leci z niej na dwa fronty,nie nadążam z przebieraniem,ciuchów brakuje,piorę na okrągło jej mydełkiem,a pupa to normalnie jedna wielka rana i z godziny na godzinę jest coraz gorzej... Piszczy biedna z bólu brzucha na którym w tej chwili ciężko zapiąć pieluchę... Nie życzę najgorszemu wrogowi... Najgorsze jest to ze na to nie ma leków i jej organizm musi to poprostu zwalczyć

Stary 2012-01-18, 22:39   #971
nadiazloto1
Zakorzenienie

Asiu mój Sergiusz dostał na rota Nifuroksazyt i poprawa była po pierwszej dawce, a po trzeciej skończyła się biegunka. Spytaj lekarzy o ten lek.
A swoją drogą to bardzo Ci współczuje.

Rumianku na subkonto można zebrać na prawdę dużo pieniędzy tylko trzeba w to wciągnąć dużo ludzi, czyli każda z nas rozsyła maila do wszystkich osób które ma w skrzynce mailowej, na nk czy facebooku-najlepej na wszystkich, można też smsem do pozostałych z prośbą o przekazanie 1% podatku i z prośbą o rozesłanie maila do swoich znajomych-w tym momencie prośbę dostają już setki albo tysiące osób.
Drugi sposób to jeżeli ktoś z Twojej rodzny, bliskich, znajomych zajmuje się rozlczaniem PITów to każdemu może powiedzieć o 1% dla Ali-jak się zgodzą (a zawsze się zgadzają) to od razu wpisać w zeznanie podatkowe, można też dać rabat wtedy
Pamiętaj że dane nie mogą być reklamowane, czyli na forum nie wolno umieścić posta z prośbą, ale możesz zrobić sobie w podpisie taki link jak ja mam dla Mateusza, no i przesyłać prywatne wadomości z danymi.
Pieniądze są rozliczane na koniec roku dopiero, co nie jest już takie fajne, ale ważne że wogóle są i po zakupie sprzętu, turnusu, aparatury, leków na fakturę dostajesz zwrot całej wydanej kwoty-pieniążki wypłacane są z tych zebranych na koncie.
Można też robić osobiste wpłaty na konto.

Muszę iść już spać.
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:32   #972
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Pytałam lekarza bo sama go biorę żeby mnie nie złapało chociaż dzisiaj nad ranem już myślałam ze zwymiotuję... No w każdym bądź razie nie podaja go bo podobno małym dzieciom nie wolno,tylko starszym. Dają tylko smectę ale Lila od razu po niej wymiotuje,ja jej troszkę do mleka dodaję mąki ziemniaczanej, z doświadczenia wiem ze super zatrzymuje biegunki,i już tych kup jest troszkę mniej.

Stary 2012-01-19, 10:57   #973
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Pytałam lekarza bo sama go biorę żeby mnie nie złapało chociaż dzisiaj nad ranem już myślałam ze zwymiotuję... No w każdym bądź razie nie podaja go bo podobno małym dzieciom nie wolno,tylko starszym. Dają tylko smectę ale Lila od razu po niej wymiotuje,ja jej troszkę do mleka dodaję mąki ziemniaczanej, z doświadczenia wiem ze super zatrzymuje biegunki,i już tych kup jest troszkę mniej.
Sory, ale bzdury gada ten lekarz, zawesina jest dla dzeci po 1 miesiącu życa, mam go w domu i sprawdziłam w ulotce. Jeśli jest dopuszczony przez producenta to znaczy że przeszedł pomyślnie badania kliniczne na takich maluchach.
Dobrze że Lili trochę lepiej, ale szkoda że ją męczą bez leków
Stary 2012-01-19, 11:12   #974
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Sory, ale bzdury gada ten lekarz, zawesina jest dla dzeci po 1 miesiącu życa, mam go w domu i sprawdziłam w ulotce. Jeśli jest dopuszczony przez producenta to znaczy że przeszedł pomyślnie badania kliniczne na takich maluchach.
Dobrze że Lili trochę lepiej, ale szkoda że ją męczą bez leków
Nadia masz rację, bratanica tz dostała a ma 8 m-cy
Stary 2012-01-19, 11:18   #975
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Nadia masz rację, bratanica tz dostała a ma 8 m-cy
Mój dostał w 7 m-cu tylko dawkę dostosowuje się do wagi dziecka.

Co na dzień babci i dziadka dajecie swoim rodzicom od swoich pociech?
Stary 2012-01-19, 12:03   #976
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Laurki z obitymi łapkami
Stary 2012-01-19, 13:06   #977
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Laurki z obitymi łapkami
Super pomysł dzięki za podpowiedź
Stary 2012-01-19, 16:17   #978
glamourous
Zakorzenienie

rewelacja zaraz chyba polece po farbke do nalowania rekoma i tez takie zrobimy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Asia a czy nie ty jak wczesniej lezalas z Mikim to nie dopadl was tez wtedy rota? Co to sie u was w tym szpitalu wyprawia
Stary 2012-01-19, 18:54   #979
munio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to ze na to nie ma leków i jej organizm musi to poprostu zwalczyć
Leków nie ma na tego rotawirusa, ale objawowo oczywiscie mozna leczyc czyli na biegunke tak jak piszą dziewczyny Nifuroksazyd zawiesina a na wymioty Diphergan syrop (ale ten dopiero od 2 roku życia ). Myslę jednak, że w przypadku Lilki te biegunki to może dodatkowo potęguje antybiotyk, no i może faktycznie za dużo juz tych leków brałaby naraz i ten antybiotyk i te sterydy...a to i już dużo dla takiego małego organizmu..
Asiu dużo zdrówka dla Lilki !!! obyście jak najszybciej wyszly
Stary 2012-01-20, 10:04   #980
glamourous
Zakorzenienie

Rumianku jak tam Ala? Mieliscie wzoraj dalsze badania? Dobrali jej jakies leki?
Stary 2012-01-20, 13:15   #981
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Dziewczyny macie szczęście ze ktoś wam to w ogóle wypisał bo u nas Żaden lekarz tego nie chce przepisać bo podobno jest zakaz podawania tego małym dzieciom,podobno nawet w necie jest o tym napisane tak mówi nasz pediatra bo wysłałam tz po receptę żeby tu przywiozl i panie w aptece i tu wszyscy na oddziale

Nie wiem o co chodzi każdy reaguje jak o to pytam jak byk na czerwoną płachte a ona biedna dziś robi co 15 minut,nie mam już siły co chwila zmieniam pieluchę,nic jej nie pomaga

Stary 2012-01-20, 15:46   #982
glamourous
Zakorzenienie

jak jechalam do indii to mi laskawie pani w aptece bez recepty dala- ale sonia miala wtedy 1,5 roku a ja na wszelki wypadek kupowalam

nie wiem, biedna Lilka nie dosc ze te oskrzela to jeszcze takie paskudztwo
jak mi sie uda to dodam zdjecia swoich mezczyzn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 567.jpg (92,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 590.jpg (113,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 594.jpg (125,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 595.jpg (118,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2012-01-20, 15:49   #983
glamourous
Zakorzenienie

ciag d alszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 601.jpg (100,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 577.jpg (128,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 522.jpg (84,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia iphone 550.jpg (124,9 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-01-20, 18:13   #984
nadiazloto1
Zakorzenienie

Asia szok to o czym mówisz Nie wiem o co chodzi tym lekarzom Moja szwagierka jest farmaceutą i w pierwszej kolejności poleciła mi Nifuroksazyt. Dziś byłam z S u lekarki, mówiłam że w święta miał rota i to dostał-powiedziała że dobrze, a ona jak coś jest choć by kontrowersyjnego to już nam nie poleca, o Nifuroksazycie nic nie mówiła, żeby nie dawać. Szukałam w necie też nic nie ma
Szkoda że jest weekend bo bym wysłała Wam mój, została mi ponad połowa.
Współczuje Lili.

Glam chłopcy śliczni Na zdjęciach tacy podobni
Stary 2012-01-20, 18:15   #985
rumianek79
Rozeznanie

Dziewczyny mam urwanie głowy. Moje małe niby zdrowe ale płaczą całe dnie i pół nocy. W tej chwili obie padły ale to chwilowe. Regenerują siły. Alka ciągle ma te ataki. Neurolog powiedział, że nie może jednoznacznie stwierdzić czy to padaczka ale przepisał depakine. Nie wykupiłam bo nie zamierzam w dziecko pchać psychotropów. Zwłaszcza, że diagnoza nie jest pewna. nasza prowadząca pani doktor ma do mnie dzwonić w poniedziałek rano. Może do tej pory wytrzymamy. A ten doktor z Czech... za chole... ę nie mogę się do niego dodzwonić. Chyba pojedziemy we wtorek na tzw. pałę. Ponoć we wtorki przyjmuje pacjentów nie umówionych. Najwyżej będziemy czekać cały dzień. Ponoć nigdy nikogo nie odsyła z kwitkiem. Żal mi tylko Natki bo ona przez to, że zostawiam ją na tak długo z teściową zaczyna już wariować. Od jakiegoś czasu wpada w histerię gdy znikam jej z pola widzenia. Nawet do łazienki nie mogę pójść spokojnie.

Glam cudne dzieciątka... ciesz się, że masz pomoc bo ja coś czuję, że długo tak sama nie pociągnę.

Asia trzymam za Was kciuki, oby Lilka jak najszybciej wyzdrowiała. Zresztą wszystkie Lilki to silne dziewczyny - wiem bo moja mama ma tak na imię a to osoba, która góry przenosi.
Stary 2012-01-20, 18:39   #986
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kurcze Asia Ci lekarze mogli by jej to dac, nie meczyła by sie tak bardzo

a u nas chyba 3-dnióka tym razem ma Lena... Miesiąc temu miała Lilai do świat przeszła a teraz ta ma wysoka gorączkę... nie chce jeść... zęby idą...
Stary 2012-01-20, 20:25   #987
glamourous
Zakorzenienie

Rumianku no ja sie ciesze z pomocy z tym ze to glownie jest tak ze mama sie zajmuje sonia i domem, gotowa iem , zakupami itd a ja chlopcami. Sama faktycznie bym nie dala rady, pewnie bysmy na kanapkach jechaly a sonia mchem by przed tv porosla.. Bo ja slomiana wdowa jestem, tzt wyjechal i jak dobrze pojdzie to w kwietniu znow sie zjawi

A co to w takim razie moze byc u Ali jesli nie padaczka wg tej neurolog?
Powodzenia z tym czeskim lekarzem, a po jakiemu wy sie z nim dogadacie?

No i zdrowenka dla wszystkich malych chorowitkow
Stary 2012-01-20, 23:00   #988
rumianek79
Rozeznanie

Glam problem w tym, że ten neurolog nie miał pomysłu co to może być. Założył, że to padaczka i dlatego przepisał depakine. Ale wyraźnie powiedział, że to nie są napady zgięciowe.
A z tym Czechem to chyba po polsku. On ma całą masę pacjentów z Polski. Zresztą nawet nie myślałam o tym. W ostateczności może po niemiecku lub angielsku.
Stary 2012-01-21, 07:32   #989
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Hej kobitki
Nic nie nadrabiam tylko melduję się gdyż zostalam uwieziona na oddziale patologii (mam nadzieje ze chwilowo). Na wizycie wyszło że szyjka mi sie trochę skróciła i gin mnie skierował na podanie sterydów na plucka, dodatkowo przyplatała sie infekcja drog moczowych plus cukrzyca ciazaowa pewnie z tydzien poleze.....
Caluje was wszystkie goraco i pozdrawiam- moze mi sie jeszcze uda zajrzec choc net tu chodzi jak za karę
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:49   #990
glamourous
Zakorzenienie

O matko a co a napady zgieciowe? Zaraz poguglam

Virgo nogi zaciskaj i lez, wspolczuje cukrzycy. Zagladaj ile mozesz bo potem to juz trudniej chwilke znalezc
Wlasnie podaj swoj numer mi lub ktorejs z dziewczyn na pw zebysmy mogly miec smsowy kontakt chociaz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości