|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Mateusz znów śpi
więc zajrzałam do was ![]() Cytat:
![]() a na jesień kupię jakieś zakryte adidaski albo półbuty i jakieś trampki na placyk. więcej nie kupię bo sensu to nie ma. pewnie w listopadzie trzeba będzie już jakieś zimowe kupić Cytat:
![]() pięknie mama wytłumaczyłaś żeby pieska nie bił ![]() Cytat:
![]() ja przeważnie sama go karmię, chyba że widelcem je to wtedy sam. łyżką próbuje jeść ale połowa wtedy jest na podłodze jak je kanapki to kładę je na talerzyk i daję mu do rączki a on sobie idzie z tym i siada na oparciu od narożnika, talerzyk kładzie na parapet i je ![]() ja nie latam za nim z jedzeniem. jak nie chce po kilku próbach to kończymy jedzenie ale rzaaadko się to zdarzataaak, chwile kiedy Mati je są prócz spania, jedynym momentem kiedy nie mam przeciągu w domu
|
|||
|
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iduś je tylko rękami, sztucami nie umię. Obiad je przeważnie w krzesełku a inne posiłki, to po prostu kładę jej talerz na jej stoliku albo na ławie albo na podłodze. Jak obiad nie chce jeść w krzesełku to też ją wyciągam i kładę talerz na stoliku.
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli karmicie bardziej na zasadzie, że jak chce to samo zje ?
Chyba też spróbuję....
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie lubię męczyć ani siebie ani Mateusza Mati śpi, muszę sprawdzić pogodę na jutro i jak będzie gorąco to jedziemy na wieś |
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami jak widzę, że dużo zostawiła to siadam koło niej i ja karmię, żeby się upewnić czy na pewno nie chce.
|
|
|
#967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje małe jest na etapie owszem i głaskania pieska ale tez i za ogon pociągnie ![]() najbardziej lubi go karmic czym popadnie... wtedy fibus chodzi za nim jak posłuszny piesek a mały dumny ze ma nad nim taką władze.. ubaw wtedy mamy wszyscy.. ![]() Cytat:
nawet kiedy wkładam go bo na przykład chcę umyc kuchenkę czy naczynia .. a chce to zrobic szybko i bezstresowo bo np. ciągle uwalniam go z tarapatów bawi się wtedy różnymi rzeczami lub przysuwam go do zlewu i rozmawiamy sobie.. jak to fajnie myc te gary ![]() jeśli chodzi o jedzenie to rzadko je sam tzn.. podaje obiad dla wszystkich w jednym czasie przy dużym stole w jadalni i on też jest z nami.. albo w krzesełku albo chodzi od talerza do talerza i wybiera co tam akurat mu smakuje ![]() nie zmuszam ale muszę przyznac że jest wybrednym niejadkiem co mnie zaczęło martwic..że nic oprócz cyca nie jest w stanie go zadowolić do pełnej sytości.. dziewczyny dziękuję za komentarze w albumie Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-08-04 o 20:03 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
meldujemy sie w tej części ![]() dawno nas tu nie było, prawie trzy miesiace,a le co się zabierałam za napisanie,to zawsze cos wypadało i zapominałam. U nas wszystko oki, Nadia ma nadal 12 ząbków, ale na horyzoncie już dwie dolne trojki. Od września pójdzie do żłobka publicznego, 200 m od mojej pracy ![]() Duzo gada, codziennie dochodzą jakieś nowe słówka, dzięki czemu łatwo się dowiedzieć, o co jej chodzi, co chce zjeść, co ja boli itp. włoski odrosły po ostatnim cieciu,wiec robimy teraz codziennie dwie kitki jak antenki. jakby ktoś byl ciekawy fotek, to wrzuciłam dzis kilka do albumu.
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to się rzadko zdarza przeważnie sam chce wchodzić do krzesełka i jeeeeśc ![]() Ada za komentarz - tak mamy taki wielki ogród. w sumie moi rodzice mają około ja wiem na oko 25arów plus działka 9arów którą nam dali ogród u nich to łąka wręcz
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś dokończyłam komentowac bo wczoraj przerwano mi ![]() fajnie macie z taką działką..Oli może się wylatac ![]() a tą działkę którą wam dali to budowlana czy pod uprawy?(czysta forumowa ciekawośc ..)
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene to ja zazdroszczę podejścia Oliego do jedzenia
![]() My dzisiaj w domu, byłam tylko z tatą u mamy, jutro ma mieć badania i jak dobrze pójdzie pozwolą jej wstać. Zrobiłam też z ciekawości test ciążowy, ale w sumie to widzę co chcę widzieć mąż jak zwykle nic nie widzi Czyli pewnie nic nie ma, ale za parę dni powtórzę, no chyba, że @ przyjdzie.Leoś dziś wstał o 9, padł dopiero teraz, nie miał drzemki. A za tydzień jedziemy na wesele i zostawiamy Leosia z teściami. Ciekawe jak noc bez mamy przetrwa. Mieliśmy z nim jechać, ale stwierdziliśmy, że to dla niego i dla nas będzie męczarnia. Teściowa na szczęście chętnie się zgodziła |
|
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budowlana już załatwiamy papiery i mam nadzieję że w przyszłym roku zaczynamy budowę ![]() a odnośnie pytania w albumie kto tak się z Olim bawi to mój 15letni brat uwielbiają się ![]() Cytat:
powodzenia z tym testem ![]() macie rację - wesele z dzieckiem to nie zabawa
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
my zaraz nad wodę jedziemy, wczoraj fajny dzień mieliśmy, byliśmy w mini zoo + na placu zabaw, młody grał w dziecięcą koszykówkę i piłkę ręczną, wyszalał się i nie zjadł mleka na noc ![]() Cytat:
![]()
|
|
#975 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spojrzałam z ciekawością na twój podpis, czy ciągle sie odchudzasz? widac po tych cm , że rezultat oszałamiający pytam bo sama bym chciała schudnąć...tylko motywacji brak![]() Kupowałyście ostatnio może jakieś fajne zabawki, które zainteresowały dzieci na dłużej niz tylko chwilkę? chciałam coś małej kupić nowego, myślałam nad kuchnią- ma któraś z Was? Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2012-08-06 o 09:47 |
|||
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie to strasznie wybrzydza,choć ostatnio zjadła już pare grudkowych obiadków,ale musze ją pzretrzymac i poczekać,aż bardzo zgłodnieje,bo inaczej to cięzko jej coś do buzi włożyć Mam nadzieje,że idzie ku lepszemu Kolorowo jednak nie jest!Moja bawiła się kuchnia u kuzynki i bardzo ją ona interesowała.Mojej Lili kuchnia by sie spodobała I gotuje sobie Potrafi się tym ładnie zabawić.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2012-08-06 o 10:19 |
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Witamy się po weekendzie, bardzo udany i intensywny jak zwykle. Upały u nas doskwierają, wczoraj byliśmy z małym nad rzeką, woda cieplutka, wyszalał się, później na festynie biegał na bosaka po boisku, gonił dzieciaki, podrywał dziewczynki przez cały dzień spał tylko 20 min![]() Teraz wyprawiłam małego do spania, tatusia do pracy i wreszcie mam chwilkę dla siebie. Co do jedzenia w foteliku- Mieszko je, jeśli głodny. Jak nie głodny to wykręca się, wije i próbuje wychodzić, wtedy go zabieram. Tak jak dzisiaj nie chciał jeść zupy przed spaniem i zaczął już kombinować, więc wyciągnęłaam go i poszedł spać o samym piciu. Ale w sumie się mu nie dziwie jak 33st w cieniu Gorzej jak gdzieś jesteśmy w plenerze, bo on mógłby wtedy wcale nie jeść, tyle jest ciekawych rzeczy, muszę cały czas pamiętać, żeby go nakarmić, bo nie potrafi się upomnieć o jedzenie sam olsza ja daję zupę przed spaniem południowym jak ją mam jak nie mam to dostaje jogurcik, albo deserek, albo serek homo z owocami, coś na przekąskę. Chleb odpada bo mój nie potrafi jeść kanapek![]() coralady u nas też problem z kawałkami, tzn niby je mniejsze ale np. jak daję mu parówkę w plasterkach to nie ma mowy, żeby do buzi wziął. Dotknie tylko językiem, robi minę jakby go coś oparzyło i nie ma opcji aby spróbował |
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Gdzie się wszyscy podziewają ? Siatkarze grali rano, teraz już forum powinno być pełne![]() Ja siedzę sama w domu, mały już śpi, chyba wezmę prysznic i oglądnę jakiś film, nie chce mi się gotować, rano zrobię cukinię faszerowaną z przepisu Tity tż wróci dopiero po północyStrasznie męczący dzisiaj dzzień przez ten upał, byliśmy z Miesiem u rodziców, kąpał się na podwórku, przesadzał z babcią kwiatki, był w sklepie na zakupach, stał obok maszyny do krojenia chleba i nie mógł od niej oczu odeerwać ![]() Dziś było 35st w cieniu a jutro ma być podobno tylko 20 |
|
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej ...jestem i Ja
![]() u nas też ukrop niesamowity ..siedzimy to w domku to u sąsiadki na plotach i tak dzień schodzi.. a że do sąsiadki przyjechał mały chłopczyk.. tak około 3 latek.. to tym bardziej chodzę z Wiko tam przesiadywac w ogrodzie.. żeby po obcował sobie mały z prawie rówieśnikiem też Wiktorem ..a zabawe mają jak talala![]() strasznie mu potrzeba dzieci ![]() o widzę ze anessa wróciła
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wróciła ale chyba nie zaglądnęła
|
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() he he zaglądała ..bo widziałam co robi .. ale wiesz pewnie musi nadrobic i to dobre 10 stron.. to troche się zejdzie![]() prunelle a co u Ciebie i Krzysia?? też widzę ze nas odwiedziłaś
|
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze jak je spotykam to dzień dobry, ładna pogoda, jaką malutka ma ładną czapeczkę itp itd a one nic, tak jakoś kontaktu bliższego nie chcą nawiązać![]() jak to widziałaś co robi anessa?? to da się tak ?
|
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
paulac no to smacznego
![]() Ja dzisiaj bez pomysłu na obiad, może schab pieczony.... ![]() Znowu zrobiłam teścior i znowu taki blady, chociaż coś tam ledwo ledwo widać, więc znowu pewna nie jestem....ahhhhh.Chociaż zdecydowanie wygląda to jak kreska, ale może to się akurat miejsce paska testowego tak zaznacza....chociaż tak to nigdy nie miałam, a parę testwów w życiu robiłam Kupię może w aptece czulszy, to będzie lepiej Świra można dostać z taką niepewnością. Zdawałoby się, że kobieta doświadczona to poważna, a tu znowu jak sroka w kość w te testy patrzę....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej to zrób sobie betę i będziesz wiedziala na 100 %. Jak byłam w ciązy z małą to zrobilam chyba z 6-7 testów jak mi się @ spóźniał i dopiero po 11 dniach od dnia spodziewanej @ mi pokazał 2 kreski....Trzymam kciuki za pozytywny wynik- bo chyba taki ma byc co? ![]() Tak poza tym to witam po weekendzie, wczoraj nie mialam nawet czasu na pisanie na wizazu... Moje dziecko chodzi-biega i jęczy, ale wyłażą zębole więc zaciskam zęby i trzeba przeczekac, choc naprawde juz czasem nie mam cierpliwosci... Kurde w sobote idziemy na wesele a tu pogoda sie popsuła, ale mam nadzieje ze do soboty sie wypogodzi, mogłam tak nie narzekac wczoraj ze gorąco, ze nie mozna wytrzymac, a tak sobie wykrakałam... Milego dzionka
|
|
|
#985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu wchodząc na jej avatarka ..i tam pisze co aktualnie robi..przegląda nasz wątek i tyle ![]() Cytat:
tity ale Ja Ci zazdroszczę wiem co to za "świr" ![]() ale jak już coś tam widzisz to na pewno udało Ci się za pierwszym cyklem... trzymam kciuki za powodzenie w staraniach ![]() jejku aż gęsiej skórki dostałam czytając to co napisałas ![]() czarna też się stara o drugą dzidzie..jest w wątku starających się
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-08-07 o 11:03 |
||
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz pewna
|
|
|
#987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to nie tak ..po prostu przypadkowo znajduje zguby z naszego wątku
|
|
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
ada to takie buty
nie wiedziałam, że tak możnaTity a jak czujesz ? Jest coś czy nie ma? Bo my kobiety to jeszcze mamy intuicję naszą niezawodną Długo już jesteś po terminie?
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przed terminem i świruje
około piątku powinnam dostać @...Ostatnio 2 dni po temrinie była gruba krecha, teraz to mam wątpliwości, zrobiłam jeszcze test czulszy, ale teraz przed południem i nic nie ma, no nic muszę poczekać, samo się rozwiąże
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

więc zajrzałam do was 

nie wiem skąd mu się to wzięło... teraz z psiakiem postępuje tak:

co mnie zaczęło martwic..