|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Cytat:
Cytat:
W ogóle o tym nie pomyślałam... Dzięki za uświadomienie!
|
||
|
|
|
#962 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Od razu pobiegłam do sklepu i zaraz napiszę tez o tym na blogu. Tylko wciąż nie wiem na jaki odcień się zdecydować... ![]() Cytat:
![]() Naprawdę wyszło super. W oryginalnym przepisie była cebula, pieczarki i żółty ser, ale ja nie jem pieczarek, zamiast żółtego wolałam mozzarellę, a cebula mi już nie pasowała, więc zmieniłam na paprykę. TŻ tak się spodobało, że postanowił zrobić takie (tylko jak w oryginalnym przepisie) jak wróci do domu.
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej przegapiłam tą informację, ooooch! Tylko kiedy ja tam pojadę Polecam Watermelona oczywiście ![]() Nina masz już upatrzone jakieś odcienie? ![]() Cytat:
A Ty nie lubisz, czy nie jesz z jakiś innych przyczyn?Twoje połączenie smaków na pewno smakowało pysznie
|
|||
|
|
|
#964 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Nie jem, bo byłam/jestem uczulona na grzyby. Nawet nie będę robić ponownych badań, bo może tylko w dzieciństwie źle na nie reagowałam, ale przez sensacje, które zapamiętałam, i tak bym ich nie tknęła. ). Mam strasznie słabą silną wolę jeśli chodzi o jedzenie.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-07-19 o 20:22 |
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz mi pozazdrościła i dosłownie 10 minut temu pomalowałam jej paznokcie u stóp Bahama Mama.Jeszcze chwila i wszystkie NK będą miały Watermelona ![]() u mnie na stopach Mermaid's Tears OPI, czyli przybrudzona mięta, a na dłonie zamierzam nałożyć Rebel Blue L'Oreala. Zniżka na L'Oreale jest dla każdego kto ma kartę? Do kiedy trwa? Może jutro przejdę się do SP
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tortille mam ten przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11909 - ten pierwszy Tylko zamiast smalcu (brzydzę się) używam Planty. Ale teraz zobaczyłam, że dalej w tym wątku są inne przepisy, muszę któryś wypróbować z olejem, bo Planta to nie jest zdrowe rozwiązanie chyba![]() A ja do niedawna nie kupowałam nic w Biedronce, nadal nie lubię tego sklepu, ale jednak miętowy Magnum kusi I nie lubię go trochę z zasady - jak dla mnie jest strasznie bałaganiarski . Tylko mango uwielbiam, a że trudno jest kupić dojrzałe, to może spróbuję tam...
|
|
#967 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łatwo zrobić samemu w domu, tylko ze standardowej cebuli wyjdą mniejsze krążki, obtacza się w mące i smaży na głębokim tłuszczu ![]() a w którym R. są te żele? Cytat:
![]() ja też raczej omijam Housa na zakupach, ale zajrzę przed wyjazdem Cytat:
![]() Cytat:
i myślę, że pójdę w kierunku jakiejś czerwieni złamanej koralem, ciągnie do pomarańczy, Island Hopping nie jest zbyt letnim kolorem, więc może poczekać ![]() te polecane przez Estellę mam, a gdybym nie miała to też bym miała na nie chrapkę ![]() to staje się zakaźne wkurzyłam się ) - napisałam jej komentarz, że chyba się inspirowała moją recenenzją, niektóre zdania były zerżnięte bez minimalnych zmian.. dziewczę komentarz usunęło, moje elementy w jej opisie na szczęście też, ale i tak.. bezczelność nie zna granic ![]() Cytat:
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-07-19 o 22:27 |
|||||
|
|
|
#968 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też kolory trochę rozczarowały jak macałam testery ale jednak zdecydowałam się na odcień light. Jest dla mnie teraz za jasny, szyję i dekolt mam wyraźnie bardziej opalone. Szkoda, że nie ma żółto-oliwkowego odcienia. Jednak krem bardzo dobrze się dopasowuje do skóry, prawie wogóle nie kryje ale fajnie wyrównuje koloryt. A z Tołpy przygarnełam na razie tylko 3 maseczki. Myślę jeszcze nad kremem, w SP są akurat w promocji. Cytat:
A wiesz, że nawet o tym ostatnio myślałam Chyba w maju pisałam Izie, że chętnie latem przyjadę. Okazało się jednak że na początku sierpnia wyjeżdzam do Londynu na miesiąc i teraz pod uwagę biorę tylko zbliżajace się dwa tygodnie. Cytat:
![]() Moja aktualnie używana codzienna pielęgnacja to Avene, Iwostin, LRP, Uriage i A-Derma. Miałam kiedyś żel fizjologiczny LRP, nie pienił się, był bardzo delikatny i ogólnie średni w działaniu. Myślę, że Cleanance jest lepszy Cytat:
Mięta i truskawka OS też były na promocji ale mnie jakos nie kuszą. Chciałam za to skorzystać z promocji w Naturze i wziąć rabarbarowy żel Kamill ale zastałam puste półki....Cytat:
Ja kiedyś w taki sposób piekłam marchewkę i pietruszkę(robi się słodka). Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj byłam w paru aptekach i drogeriach i też spotkalam się z niezwykle fachową obsługą. Pytałam o krem nawilżający/ pierwsze zmarszczki, podałam kilka nazw kremów które mnie interesują. A konsultantka przeczytała mi opis z opakowań... poza tym nie miała pojęcia czy występuje wersja dzienna/ nocna kremu i bądź wersja do skóry suchej,mieszanej. W pamięci zapisała mi się pani z Sephory. Szukałam wtedy matowego pudru brązującego. Pani była zdziwiona, pytała czy koniecznie musi być matowy. I próbowała mnie namówić na zwyczajny puder w kompakcie ale w bardzo ciemnym, brązowym kolorze
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie zawsze najfajniejsze zakupy robię jak wypatrzę coś ostatniego i to w moim rozmiarze.Ja się może oprę tej pokusie Lubię różowe lakiery, ale póki co szukam innych kolorów i jakoś od dłuższego czasu jednak bardziej mnie kuszą odcienie koralowe i pomarańczowe Cytat:
Chyba wiem o którym blogu piszesz, bo też wczoraj byłam na jednym, gdzie była opisana termalka Avene Jejciu, ale mi się w nocy głupoty śniły
|
|
#970 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem uczulona na mnóstwo rzeczy, które lubię. Da się z tym żyć. Po prostu jeżeli wiesz, z czym się potem wiąże chwila przyjemności podczas zjedzenia czegoś zakazanego, to jednak się odechciewa...Cytat:
![]() Jeszcze chwila i wszystkie NK będą miały Watermelona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cute as a button oglądałam ostatnio i jest cudny, ale nie wiem, czy nie jest zbyt podobny do So Chic Pink z L'Oreala Too to hot fajny, przyjrzę się. ![]() Show już kupiłam, o 6:30 w drodze do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetny pomysł, muszę wypróbowac, bo marchewkę uwielbiam w każdej postaci! |
|||||||
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za bezczelna dziewucha, nie rozumiem po co jej blog, skoro nie umie napisać prostej recenzji ![]() Ponawiam pytanie o promo L'Oreala - do kiedy i czy wystarczy mieć kartę Life Style?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do końca lipca, nawet nie wiem, czy karta jest potrzebna, chyba nie, bo one są w tej dodatkowej gazetce. http://www.superpharm.pl/images/ofer..._2012_lato.pdf ![]() Miałam wcześniej odpowiedzieć, ale gdzieś mi wcięło cytat i zapomniałam
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-07-20 o 08:11 |
|
|
|
|
#973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam Ci wczoraj napisać, że mnie ten upał całkiem ominął - rano strasznie zmarzłam i w dodatku przemokłam, a jak wyszłam z poracy to było zimno i jakoś ciemno... Cytat:
A masz zapisany może ten przepis?
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam go z jakiejś książki, ale był bardzo podobny do tych:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...e/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...e/przepis.html Na pewno w składzie była tylko mąka, woda, sól i niewielka ilość tłuszczu, żadnego proszku do pieczenia. Były bardzo smaczne, tylko to zagniatanie i wałkowanie placków...
|
|
|
|
#975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- pierwsza warstwa jest u mnie wisienkowa ![]() ja też i od wczoraj byłam przekonana, że ta gazeta to Party, dobrze że jeszcze rano tu zajrzałam ![]() bez żadnych skrupułów widziałam że była na moim profilu, ale sama nie jest aktywną wizażankąCytat:
chyba na zasadzie "wszyscy mają bloga - mam i ja" i może ewentualnych korzyści ze współpracy z różnymi firmamija dzisiaj zmarzłam, znaczy inaczej - mocno mnie przewiało, czuję już ból w zatokach, do tego mam okropny katar, a byłam na dworze zaledwie pół godziny
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-07-20 o 09:10 |
|||||
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - dojechałam dziś do pracy na rowerze! Mam 17 km, więc to dla mnie wyczyn Najtrudniejsze było to, że mam zakwasy po treningu środowym, ale potem się rozruszałam. Bardzo fajnie tak zacząć dzień! A czasu zajęło mi to właściwie tyle co bym jechała autobusem...
|
|
#977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe, jak mi się będzie wracać, chciałabym podjechać do SP, zobaczymy, czy pogoda pozwoli... Cytat:
Marzę o mikserze typu KitchenAid
|
||||
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja marzyłam, marzyłam i kupiłam, nie żałuję ani jednej złotóweczki
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama zrezygnowałam z prowadzenia mojego, bo mi się nagle przestało chcieć pisać. Chociaż parę razy myślałam o powrocie do blogowania, ale jednak to chyba nie dla mnie. Ale jest kilka blogów, które lubię i chętnie zaglądam Ja się obudziłam cała jakaś zesztywniała. A ta obecna pogoda sprzyja łapaniu przeziębień itp. ![]() Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Isa: mnie też czasem dopada zniechęcenie do pisania. Ostatnio notki pojawiają się bardzo rzadko, ale to też dlatego, bo po pracy wolę poleżeć, poczytać, pospać, zamiast robić zdjęcia i pisać na blog. Czasem tez najzwyczajniej brakuje weny.
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blogi z codzienną aktualizacją coraz mniej mnie interesują, mam wrażenie, że to są właśnie te zakładane dla profitów Zresztą ja już jakiś czas temu zauważyłam, że rzadko czytam - wolę oglądać zdjęcia i jak mnie wtedy coś zainteresuje to czytam notkę
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie Cute wygląda tak http://4.bp.blogspot.com/-nntEZAAgCO...0/DSC05443.JPG https://s3.amazonaws.com/luuux-origi...d/essie_40.jpg ja też ![]() Jak przyprawiacie kurczaka do tortilli? Jakieś specjalne przyprawy? Smażycie go na patelni czy pieczecie?
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2012-07-20 o 10:06 |
|
|
|
|
#984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wymarzonej kuchni nie mam, nie mieszczę się z mąką w szafkach![]() Cytat:
![]() Ale fajnie, że piątek
|
|
#985 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2012-07-20 o 10:13 |
|||||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Karo albo Nina co Wam w 'Makaronie' L'Oreala nie pasuje? Może któraś z Was chciałaby go wymienić na Magic Croisette albo Mythic Carpet?
Zastanawiam się, czy by nie kupić Opera Ballerina. Nie mogę zdecydować się na kolor
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojtam, nie ma co zazdrościć, tylko zapolować na swojego KA - na vivamixie jest outlet i można np. kupić Kicia z jedną ryską dużo taniej Ja używam przyprawy do złocistego kurczaka czy jakoś tak, ale ostatnio TŻ użył ziół do gyrosa i też było dobre. No i smażę na patelni małe kawałeczki
|
|
#988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak robię mięso jednocześnie dla nas obojga, to też smażę, albo robię na parze, najczęściej z ziołami prowansalskimi albo innymi, ale wtedy wychodzi łagodniejsze, bo ja nie mogę jeść nic z papryką. Cytat:
Ja bym chciała malinowy Na pewno chciałabym mieć kuchnię w neutralnych kolorach i najchętniej jasną, więc wszystkie by pasowały, jako element wnoszący kolor. A gdyby miała być ciemniejsza, to wtedy malinowy albo waniliowy. ![]() Cytat:
Masz dużo racji. ![]() Fajnie, że piątek i to przed urlopem.
|
||||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne te Essie które pokazujecie. Niestety nie ma u mnie SP.
Zaciekawiłyście mnie tortillą - kupujecie czy same robicie?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-20 o 10:20 |
|
|
|
#990 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja też kurczaka smażę na patelni też z tą przyprawą do gyrosa Kotanyi i czosnkiem, raz mi się zdarzyło tez ugrillować w piekarniku, ale rzadko to robię bo potem za dużo mycia jest.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

czytamy podobnych autorów.
W ogóle o tym nie pomyślałam... Dzięki za uświadomienie!

W oryginalnym przepisie była cebula, pieczarki i żółty ser, ale ja nie jem pieczarek, zamiast żółtego wolałam mozzarellę, a cebula mi już nie pasowała, więc zmieniłam na paprykę. TŻ tak się spodobało, że postanowił zrobić takie (tylko jak w oryginalnym przepisie) jak wróci do domu.

a Medium za ciemny, więc nie zdecydowałam się na zakup. Konsystencja wydała mi się bardzo przyjemna, lekka, fajnie się wchłania, a do tego krem ma ładny zapach. 
), ino ze ja nie w ciąży
Mięta i truskawka OS też były na promocji ale mnie jakos nie kuszą. Chciałam za to skorzystać z promocji w Naturze i wziąć rabarbarowy żel Kamill ale zastałam puste półki....
Chyba wiem o którym blogu piszesz, bo też wczoraj byłam na jednym, gdzie była opisana termalka Avene