Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 19:37   #961
snowqueen
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Snow i Karo możemy sobie przybić piątkę, gdy mowa o książkach czytamy podobnych autorów.
Piątka

Cytat:
patrzyłaś na skład MUFE? Wiesz ile kosztuje Silica? kilka złotych, można ją kupić w sklepach z półproduktami
Nie patrzyłam W ogóle o tym nie pomyślałam... Dzięki za uświadomienie!
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:39   #962
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
może Was zainteresuje https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4054 mnie bardzo
Dzięki za info, przyda mi się! Od razu pobiegłam do sklepu i zaraz napiszę tez o tym na blogu. Tylko wciąż nie wiem na jaki odcień się zdecydować...

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać, że mam ten żel miętowy OS - jest super, jakbym myła się pastą do zębów Bardzo fajnie mnie odświeża i pobudza, szczególnie rano
Na pewno będzie świetny na upały.

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Brzmi bardzo smacznie.
Naprawdę wyszło super. W oryginalnym przepisie była cebula, pieczarki i żółty ser, ale ja nie jem pieczarek, zamiast żółtego wolałam mozzarellę, a cebula mi już nie pasowała, więc zmieniłam na paprykę. TŻ tak się spodobało, że postanowił zrobić takie (tylko jak w oryginalnym przepisie) jak wróci do domu. Szkoda, że tak się nie dobraliśmy z tymi pieczarkami, przez to on też nie je ich w pizzy ani w obiadach (choć bardzo lubi).
Stary 2012-07-19, 20:14   #963
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
może Was zainteresuje https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4054 mnie bardzo
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dzięki za info, przyda mi się! Od razu pobiegłam do sklepu i zaraz napiszę tez o tym na blogu. Tylko wciąż nie wiem na jaki odcień się zdecydować...

Wcześniej przegapiłam tą informację, ooooch! Tylko kiedy ja tam pojadę
Polecam Watermelona oczywiście

Nina masz już upatrzone jakieś odcienie?

Cytat:
Naprawdę wyszło super. W oryginalnym przepisie była cebula, pieczarki i żółty ser, ale ja nie jem pieczarek, zamiast żółtego wolałam mozzarellę, a cebula mi już nie pasowała, więc zmieniłam na paprykę. TŻ tak się spodobało, że postanowił zrobić takie (tylko jak w oryginalnym przepisie) jak wróci do domu. Szkoda, że tak się nie dobraliśmy z tymi pieczarkami, przez to on też nie je ich w pizzy ani w obiadach (choć bardzo lubi).
Ja bardzo lubię pieczarki A Ty nie lubisz, czy nie jesz z jakiś innych przyczyn?

Twoje połączenie smaków na pewno smakowało pysznie
Stary 2012-07-19, 20:21   #964
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:

Ja bardzo lubię pieczarki A Ty nie lubisz, czy nie jesz z jakiś innych przyczyn?
Oo, dzięki za przypomnienie. Koniecznie mu się przyjrzę.

Nie jem, bo byłam/jestem uczulona na grzyby. Nawet nie będę robić ponownych badań, bo może tylko w dzieciństwie źle na nie reagowałam, ale przez sensacje, które zapamiętałam, i tak bym ich nie tknęła. Od kilkunastu lat nie zjadłam nic z grzybami. Ale nie jest mi z tym źle, nie wyobrażam sobie za to być uczuloną na coś, co lubię (choć na pewno można się przyzwyczaić ). Mam strasznie słabą silną wolę jeśli chodzi o jedzenie.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-07-19 o 20:22
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:55   #965
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Nie patrzyłam W ogóle o tym nie pomyślałam... Dzięki za uświadomienie!
no właśnie ja tez się kiedyś zdziwiłam
Cytat:
Em nie wiem jakie lubisz kolory, ale u mnie teraz królują: Watermelon, Raspberry i Bahama Mama. Ten pierwszy to intensywny róż, drugi malina, a trzeci jagoda - ten ostatni nosiłam cały tydzień, a mama Malinę teraz mi pozazdrościła i dosłownie 10 minut temu pomalowałam jej paznokcie u stóp Bahama Mama.
Cytat:
Jeszcze chwila i wszystkie NK będą miały Watermelona

u mnie na stopach Mermaid's Tears OPI, czyli przybrudzona mięta, a na dłonie zamierzam nałożyć Rebel Blue L'Oreala.
Zniżka na L'Oreale jest dla każdego kto ma kartę? Do kiedy trwa? Może jutro przejdę się do SP

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:11   #966
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Em nie wiem jakie lubisz kolory, ale u mnie teraz królują: Watermelon, Raspberry i Bahama Mama. Ten pierwszy to intensywny róż, drugi malina, a trzeci jagoda - ten ostatni nosiłam cały tydzień, a mama Malinę teraz mi pozazdrościła i dosłownie 10 minut temu pomalowałam jej paznokcie u stóp Bahama Mama.
Też uwielbiam Bahama Mama

Na tortille mam ten przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11909 - ten pierwszy Tylko zamiast smalcu (brzydzę się) używam Planty. Ale teraz zobaczyłam, że dalej w tym wątku są inne przepisy, muszę któryś wypróbować z olejem, bo Planta to nie jest zdrowe rozwiązanie chyba

A ja do niedawna nie kupowałam nic w Biedronce, nadal nie lubię tego sklepu, ale jednak miętowy Magnum kusi I nie lubię go trochę z zasady - jak dla mnie jest strasznie bałaganiarski. Tylko mango uwielbiam, a że trudno jest kupić dojrzałe, to może spróbuję tam...
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:14   #967
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kolega z pracy bardzo zachwalał te krążki i był taki podekscytowany, że zaczyna się tydzień amerykański i że jedzie do Lidla zrobić zapasy tych właśnie krążków Jak pokazałam Tż'owi je w Lidlu, to powiedział, że takiego wynalazku jeść nie będzie

Zapomniałam Wam napisać, że mam ten żel miętowy OS - jest super, jakbym myła się pastą do zębów Bardzo fajnie mnie odświeża i pobudza, szczególnie rano
ja kiedyś jadłam, ale są tak sycące, że góra 2 sztuki i miałam dość
łatwo zrobić samemu w domu, tylko ze standardowej cebuli wyjdą mniejsze krążki, obtacza się w mące i smaży na głębokim tłuszczu

a w którym R. są te żele?
Cytat:
Kładę prosto na blachę, a oliwę najczęściej nalewam na dłonie i tak mieszam nią kawałki, żeby każdy był delikatnie naoliwiony - przy okazji trochę tej oliwy zawsze zostaje na blasze

Kurtkę kupiłam w Housie, nigdy tam nie wchodzę, dziś zajrzałam z koleżanką, która poszła tam po T-shirty i patrzę, a tam wisi taka ładna, błękitna, jedna jedyna
to nie mam więcej pytań

ja też raczej omijam Housa na zakupach, ale zajrzę przed wyjazdem
Cytat:
a tu trzeba wybrać dwa
Cytat:

Nina masz już upatrzone jakieś odcienie?
podoba mi się Cute as a button, Too Too Hot, Island Hopping
i myślę, że pójdę w kierunku jakiejś czerwieni złamanej koralem, ciągnie do pomarańczy, Island Hopping nie jest zbyt letnim kolorem, więc może poczekać

te polecane przez Estellę mam, a gdybym nie miała to też bym miała na nie chrapkę
Cytat:
to staje się zakaźne

wkurzyłam się byłam na jakimś blogu i z boku zauważyłam że na innym jest post o termalce Avene, wchodzę i czytam siebie z KWC (oceniałam dwa dni temu, więc jeszcze pamiętam ) - napisałam jej komentarz, że chyba się inspirowała moją recenenzją, niektóre zdania były zerżnięte bez minimalnych zmian.. dziewczę komentarz usunęło, moje elementy w jej opisie na szczęście też, ale i tak.. bezczelność nie zna granic

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A ja do niedawna nie kupowałam nic w Biedronce, nadal nie lubię tego sklepu, ale jednak miętowy Magnum kusi I nie lubię go trochę z zasady - jak dla mnie jest strasznie bałaganiarski. Tylko mango uwielbiam, a że trudno jest kupić dojrzałe, to może spróbuję tam...
Biedronki swego czasu przechodziły zmiany kiedyś miałam podobne odczucia, ale teraz lubię tam chodzić
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:27
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:21   #968
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, że zrobiły się takie niedostępne, ciekawe, z czego to wynika

Też mnie kusił ten BB, właśnie jako krem tonujący, zwłaszcza, jak w pierwszym SP nie było Garniera do jasnej karnacji. Jednak kolory Light i Fair były dla mnie zdecydowanie zbyt różowe a Medium za ciemny, więc nie zdecydowałam się na zakup. Konsystencja wydała mi się bardzo przyjemna, lekka, fajnie się wchłania, a do tego krem ma ładny zapach. Szkoda, że kolory takie nie moje.
A jednak Ambre Solaire to nie są filtry widmo, wczoraj widziałam je w SP

Mnie też kolory trochę rozczarowały jak macałam testery ale jednak zdecydowałam się na odcień light. Jest dla mnie teraz za jasny, szyję i dekolt mam wyraźnie bardziej opalone. Szkoda, że nie ma żółto-oliwkowego odcienia. Jednak krem bardzo dobrze się dopasowuje do skóry, prawie wogóle nie kryje ale fajnie wyrównuje koloryt.

A z Tołpy przygarnełam na razie tylko 3 maseczki. Myślę jeszcze nad kremem, w SP są akurat w promocji.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
A właśnie Basiu, dobrze, że się odezwałaś, bo już miałam pisać do Ciebie PW gdzie się podziewasz
Nie planujesz wizyty u nas?

A wiesz, że nawet o tym ostatnio myślałam Chyba w maju pisałam Izie, że chętnie latem przyjadę. Okazało się jednak że na początku sierpnia wyjeżdzam do Londynu na miesiąc i teraz pod uwagę biorę tylko zbliżajace się dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Właśnie Ty i Basia kojarzycie mi się zawsze z "szerokim przeglądem" aptecznej pielęgnacji
Ice Ty chyba miałaś porównanie Cleanance z jakimś innym żelem aptecznym, nie pamiętam czy to było coś z Vichy czy LRP?Mogłabyś krótko porównać?Zależy mi na dość mocnym oczyszczeniu i dobrym zmywaniu makijażu. I tak takiego żelu używam co drugi dzień na noc na zmianę z micelarnym biedronkowym, więc nawet gdyby lekko wysuszał to byłoby wskazane

Moja aktualnie używana codzienna pielęgnacja to Avene, Iwostin, LRP, Uriage i A-Derma.
Miałam kiedyś żel fizjologiczny LRP, nie pienił się, był bardzo delikatny i ogólnie średni w działaniu. Myślę, że Cleanance jest lepszy

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
niestety limitki OS nie łapią się do promocji, ale nie będę ich potem szukać po całym mieście.
Ojoj, a płukanie płyanami też odpada? Mi pasuje ten nowy Listerine Zero bez alkoholu (ale za to z glikolem ), ino ze ja nie w ciąży
Trochę mnie wkurzyły te promocje na żele. Kilka dni temu kupiłam gruszkowo-melonową Isanę w cenie standardowej, nastepnego dnia w innym R. były objete promocją Mięta i truskawka OS też były na promocji ale mnie jakos nie kuszą. Chciałam za to skorzystać z promocji w Naturze i wziąć rabarbarowy żel Kamill ale zastałam puste półki....

Cytat:
Nie, tylko obieram, wycinam gąbczasty środek z pestkami, kroję w takie grubsze słupki, delikatnie mieszam z niewielką ilością oliwy z oliwek i posypuję solą, pieprzem i ziołami (poprzednio prowansalskie, wczoraj oregano). I do piekarnika do 170 st. z termoobiegiem na jakieś 15 min, w zależności od ilości i grubości kawałków - aż zrobią się takie szkliste i miękkie.
Mniam, brzmi smakowicie, muszę wypróbować.
Ja kiedyś w taki sposób piekłam marchewkę i pietruszkę(robi się słodka).

Cytat:
byłam dziś w Douglasie, pani konsultantka koniecznie chciała mi pomóc, ale jak powiedziałam jakiego szukam, to stwierdziła, że nie wie, czy jest i sobie poszła
Cytat:
Mnie czasem skusi, żeby zapytać o coś konsultantkę - jeszcze nigdy żadna mi nie pomogła, wiedzą mniej niż wizaż

Ja wczoraj byłam w paru aptekach i drogeriach i też spotkalam się z niezwykle fachową obsługą. Pytałam o krem nawilżający/ pierwsze zmarszczki, podałam kilka nazw kremów które mnie interesują. A konsultantka przeczytała mi opis z opakowań... poza tym nie miała pojęcia czy występuje wersja dzienna/ nocna kremu i bądź wersja do skóry suchej,mieszanej.

W pamięci zapisała mi się pani z Sephory. Szukałam wtedy matowego pudru brązującego. Pani była zdziwiona, pytała czy koniecznie musi być matowy. I próbowała mnie namówić na zwyczajny puder w kompakcie ale w bardzo ciemnym, brązowym kolorze
Stary 2012-07-20, 07:33   #969
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Kurtkę kupiłam w Housie, nigdy tam nie wchodzę, dziś zajrzałam z koleżanką, która poszła tam po T-shirty i patrzę, a tam wisi taka ładna, błękitna, jedna jedyna
Skąd ja to znam Prawie zawsze najfajniejsze zakupy robię jak wypatrzę coś ostatniego i to w moim rozmiarze.

Cytat:
Ja się może oprę tej pokusie Lubię różowe lakiery, ale póki co szukam innych kolorów i jakoś od dłuższego czasu jednak bardziej mnie kuszą odcienie koralowe i pomarańczowe

Cytat:
wkurzyłam się byłam na jakimś blogu i z boku zauważyłam że na innym jest post o termalce Avene, wchodzę i czytam siebie z KWC (oceniałam dwa dni temu, więc jeszcze pamiętam ) - napisałam jej komentarz, że chyba się inspirowała moją recenenzją, niektóre zdania były zerżnięte bez minimalnych zmian.. dziewczę komentarz usunęło, moje elementy w jej opisie na szczęście też, ale i tak.. bezczelność nie zna granic
Co za chamstwo Chyba wiem o którym blogu piszesz, bo też wczoraj byłam na jednym, gdzie była opisana termalka Avene

Jejciu, ale mi się w nocy głupoty śniły Była jakaś impreza w moim pokoju, ale urządzała ją moja sąsiadka, bo niby u niej nie było miejsca na gości. I przyszedł nawet Tytoń, ten bramkarz, który obronił karnego na Euro
Stary 2012-07-20, 07:38   #970
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jem, bo byłam/jestem uczulona na grzyby. Nawet nie będę robić ponownych badań, bo może tylko w dzieciństwie źle na nie reagowałam, ale przez sensacje, które zapamiętałam, i tak bym ich nie tknęła. Od kilkunastu lat nie zjadłam nic z grzybami. Ale nie jest mi z tym źle, nie wyobrażam sobie za to być uczuloną na coś, co lubię (choć na pewno można się przyzwyczaić ). Mam strasznie słabą silną wolę jeśli chodzi o jedzenie.
W takim razie rzeczywiście nie dziwię się, że nie ryzykujesz.
Ja jestem uczulona na mnóstwo rzeczy, które lubię. Da się z tym żyć. Po prostu jeżeli wiesz, z czym się potem wiąże chwila przyjemności podczas zjedzenia czegoś zakazanego, to jednak się odechciewa...

Cytat:
Przyjrzę się tym kolorom, zwłaszcza malince (o ile będzie, bo na zdjęciach szafy Essie na blogu em jej nie wypatrzyłam). Nie wiem, czy jagodowe odcienie to moja bajka.

Cytat:
Na tortille mam ten przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11909 - ten pierwszy Tylko zamiast smalcu (brzydzę się) używam Planty. Ale teraz zobaczyłam, że dalej w tym wątku są inne przepisy, muszę któryś wypróbować z olejem, bo Planta to nie jest zdrowe rozwiązanie chyba
To ja robiłam z innego przepisu, na pewno bez takiej ilości tłuszczu, ze smalcem tez bym nie zrobiła

Cytat:
i myślę, że pójdę w kierunku jakiejś czerwieni złamanej koralem, ciągnie do pomarańczy, Island Hopping nie jest zbyt letnim kolorem, więc może poczekać
Dzięki za Twoje typy.
Cute as a button oglądałam ostatnio i jest cudny, ale nie wiem, czy nie jest zbyt podobny do So Chic Pink z L'Oreala
Too to hot fajny, przyjrzę się.

Show już kupiłam, o 6:30 w drodze do pracy

Cytat:
Ludzie są niepoważni, naprawdę

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
A jednak Ambre Solaire to nie są filtry widmo, wczoraj widziałam je w SP
Filtry tak - kupiłam mleczko i olejek z poprzedniej gazetkowej promocji w SP, mnie chodziło o balsam po opalaniu, że jest nieosiągalny

Cytat:
A z Tołpy przygarnełam na razie tylko 3 maseczki. Myślę jeszcze nad kremem, w SP są akurat w promocji.
Daj znać, jak Ci się spodobały.

Cytat:
Mniam, brzmi smakowicie, muszę wypróbować.
Ja kiedyś w taki sposób piekłam marchewkę i pietruszkę(robi się słodka).
Świetny pomysł, muszę wypróbowac, bo marchewkę uwielbiam w każdej postaci!
Stary 2012-07-20, 07:48   #971
Estella
Zakorzenienie

Cytat:

Mam Buttona - róż z kroplą brzoskwini, bardzo ładny

Co za bezczelna dziewucha, nie rozumiem po co jej blog, skoro nie umie napisać prostej recenzji

Ponawiam pytanie o promo L'Oreala - do kiedy i czy wystarczy mieć kartę Life Style?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2012-07-20, 08:08   #972
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:

Ponawiam pytanie o promo L'Oreala - do kiedy i czy wystarczy mieć kartę Life Style?
A on nie wpada w koral?

Do końca lipca, nawet nie wiem, czy karta jest potrzebna, chyba nie, bo one są w tej dodatkowej gazetce. http://www.superpharm.pl/images/ofer..._2012_lato.pdf

Miałam wcześniej odpowiedzieć, ale gdzieś mi wcięło cytat i zapomniałam

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2012-07-20 o 08:11
Stary 2012-07-20, 08:26   #973
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
To się po prostu nazywa kradzież
Zapomniałam Ci wczoraj napisać, że mnie ten upał całkiem ominął - rano strasznie zmarzłam i w dodatku przemokłam, a jak wyszłam z poracy to było zimno i jakoś ciemno...
Cytat:

A wiesz, że nawet o tym ostatnio myślałam Chyba w maju pisałam Izie, że chętnie latem przyjadę. Okazało się jednak że na początku sierpnia wyjeżdzam do Londynu na miesiąc i teraz pod uwagę biorę tylko zbliżajace się dwa tygodnie.
No to przyjeżdżaj!
Cytat:
To ja robiłam z innego przepisu, na pewno bez takiej ilości tłuszczu, ze smalcem tez bym nie zrobiła
A masz zapisany może ten przepis?

Stary 2012-07-20, 08:40   #974
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:

A masz zapisany może ten przepis?
Robiłam go z jakiejś książki, ale był bardzo podobny do tych:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...e/przepis.html

Na pewno w składzie była tylko mąka, woda, sól i niewielka ilość tłuszczu, żadnego proszku do pieczenia.
Były bardzo smaczne, tylko to zagniatanie i wałkowanie placków...
Stary 2012-07-20, 09:08   #975
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Prawie zawsze najfajniejsze zakupy robię jak wypatrzę coś ostatniego i to w moim rozmiarze.
ja przeważnie trafiam tak, że coś mi się podoba, ale nie ma już rozmiaru
Cytat:
Co za chamstwo Chyba wiem o którym blogu piszesz, bo też wczoraj byłam na jednym, gdzie była opisana termalka Avene
trafiłam na niego przypadkiem, nigdy wcześniej na niego nie wchodziłam - i nie będę
Cytat:

bu, akurat jak mnie nie będzie
Cytat:
Przyjrzę się tym kolorom, zwłaszcza malince (o ile będzie, bo na zdjęciach szafy Essie na blogu em jej nie wypatrzyłam). Nie wiem, czy jagodowe odcienie to moja bajka.
jest taki
- pierwsza warstwa jest u mnie wisienkowa
Cytat:
Show już kupiłam, o 6:30 w drodze do pracy
ja też i od wczoraj byłam przekonana, że ta gazeta to Party, dobrze że jeszcze rano tu zajrzałam
Cytat:
Ludzie są niepoważni, naprawdę
bez żadnych skrupułów widziałam że była na moim profilu, ale sama nie jest aktywną wizażanką
Cytat:

Co za bezczelna dziewucha, nie rozumiem po co jej blog, skoro nie umie napisać prostej recenzji
właśnie zainteresował mnie na swatchach, ale na żywo nie oglądałam

chyba na zasadzie "wszyscy mają bloga - mam i ja" i może ewentualnych korzyści ze współpracy z różnymi firmami
Cytat:
To się po prostu nazywa kradzież
Zapomniałam Ci wczoraj napisać, że mnie ten upał całkiem ominął - rano strasznie zmarzłam i w dodatku przemokłam, a jak wyszłam z poracy to było zimno i jakoś ciemno...
ja dzisiaj zmarzłam, znaczy inaczej - mocno mnie przewiało, czuję już ból w zatokach, do tego mam okropny katar, a byłam na dworze zaledwie pół godziny
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2012-07-20 o 09:10
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:09   #976
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Robiłam go z jakiejś książki, ale był bardzo podobny do tych:

Na pewno w składzie była tylko mąka, woda, sól i niewielka ilość tłuszczu, żadnego proszku do pieczenia.
Były bardzo smaczne, tylko to zagniatanie i wałkowanie placków...
No to na pewno spróbuję, dzięki! Mi zagniata ciasto mikser, a wałkowanie nie jest mi straszne, bo mam ciężki wałek

Zapomniałam się pochwalić - dojechałam dziś do pracy na rowerze! Mam 17 km, więc to dla mnie wyczyn Najtrudniejsze było to, że mam zakwasy po treningu środowym, ale potem się rozruszałam. Bardzo fajnie tak zacząć dzień! A czasu zajęło mi to właściwie tyle co bym jechała autobusem...

Stary 2012-07-20, 09:15   #977
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
jest taki
- pierwsza warstwa jest u mnie wisienkowa
Faktycznie ładny, ale ja chyba bym takiego nie nosiła na paznokciach.

Cytat:
ja też i od wczoraj byłam przekonana, że ta gazeta to Party, dobrze że jeszcze rano tu zajrzałam
Ja będąc juz w sklepie w pośpiechu zaglądałam na bloga em, żeby się upewnić

Cytat:
ja dzisiaj zmarzłam, znaczy inaczej - mocno mnie przewiało, czuję już ból w zatokach, do tego mam okropny katar, a byłam na dworze zaledwie pół godziny
Za to ja wybrałam się w zwiewnej sukience, bo było bezchmurnie, a teraz wygląda, jakby zaraz miało się rozpadać i słyszę, że strasznie wieje
Ciekawe, jak mi się będzie wracać, chciałabym podjechać do SP, zobaczymy, czy pogoda pozwoli...

Cytat:
No to na pewno spróbuję, dzięki! Mi zagniata ciasto mikser, a wałkowanie nie jest mi straszne, bo mam ciężki wałek
Wałek mam ok, ale jednak trzeba się pobawić.
Marzę o mikserze typu KitchenAid , ale to jeszcze trochę.
Stary 2012-07-20, 09:22   #978
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wałek mam ok, ale jednak trzeba się pobawić.
Marzę o mikserze typu KitchenAid , ale to jeszcze trochę.

Ja marzyłam, marzyłam i kupiłam, nie żałuję ani jednej złotóweczki

Stary 2012-07-20, 09:25   #979
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:

Ja marzyłam, marzyłam i kupiłam, nie żałuję ani jednej złotóweczki
Wiem, że to brzydkie uczucie, ale... straszliwie zazdroszczę

Jak już będę miała swoją wymarzoną kuchnię, to na pewno tam stanie, w jakimś przepięknym kolorze.
Stary 2012-07-20, 09:45   #980
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
chyba na zasadzie "wszyscy mają bloga - mam i ja" i może ewentualnych korzyści ze współpracy z różnymi firmami

Nie rozumiem po co zakładać bloga jeśli nie sprawia to komuś przyjemności tylko liczy na jakieś profity Ja sama zrezygnowałam z prowadzenia mojego, bo mi się nagle przestało chcieć pisać. Chociaż parę razy myślałam o powrocie do blogowania, ale jednak to chyba nie dla mnie. Ale jest kilka blogów, które lubię i chętnie zaglądam

Ja się obudziłam cała jakaś zesztywniała. A ta obecna pogoda sprzyja łapaniu przeziębień itp.

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - dojechałam dziś do pracy na rowerze! Mam 17 km, więc to dla mnie wyczyn Najtrudniejsze było to, że mam zakwasy po treningu środowym, ale potem się rozruszałam. Bardzo fajnie tak zacząć dzień! A czasu zajęło mi to właściwie tyle co bym jechała autobusem...
Wow! Podziwiam
Stary 2012-07-20, 09:52   #981
Hosenka*
Zakorzenienie

Isa: mnie też czasem dopada zniechęcenie do pisania. Ostatnio notki pojawiają się bardzo rzadko, ale to też dlatego, bo po pracy wolę poleżeć, poczytać, pospać, zamiast robić zdjęcia i pisać na blog. Czasem tez najzwyczajniej brakuje weny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:59   #982
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Isa: mnie też czasem dopada zniechęcenie do pisania. Ostatnio notki pojawiają się bardzo rzadko, ale to też dlatego, bo po pracy wolę poleżeć, poczytać, pospać, zamiast robić zdjęcia i pisać na blog. Czasem tez najzwyczajniej brakuje weny.
No właśnie, ja myślę że na blogu należy pisać wtedy jak ma się wenę i ochotę Blogi z codzienną aktualizacją coraz mniej mnie interesują, mam wrażenie, że to są właśnie te zakładane dla profitów Zresztą ja już jakiś czas temu zauważyłam, że rzadko czytam - wolę oglądać zdjęcia i jak mnie wtedy coś zainteresuje to czytam notkę Zwłaszcza na blogach modowych.
Stary 2012-07-20, 10:02   #983
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
A on nie wpada w koral?

Do końca lipca, nawet nie wiem, czy karta jest potrzebna, chyba nie, bo one są w tej dodatkowej gazetce. http://www.superpharm.pl/images/ofer..._2012_lato.pdf

Miałam wcześniej odpowiedzieć, ale gdzieś mi wcięło cytat i zapomniałam
Dzięki, nie widziałam tej gazetki, myślałam, że to jakaś specjalna oferta dla wybrańców czy coś

U mnie Cute wygląda tak http://4.bp.blogspot.com/-nntEZAAgCO...0/DSC05443.JPG
https://s3.amazonaws.com/luuux-origi...d/essie_40.jpg

Cytat:
ja też

Jak przyprawiacie kurczaka do tortilli? Jakieś specjalne przyprawy? Smażycie go na patelni czy pieczecie?

Siegfried Obermeier

Edytowane przez Estella
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:06
Stary 2012-07-20, 10:06   #984
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak już będę miała swoją wymarzoną kuchnię, to na pewno tam stanie, w jakimś przepięknym kolorze.
życzę, żeby spełniło się to jak najszybciej Ja wymarzonej kuchni nie mam, nie mieszczę się z mąką w szafkach No ale kiedyś też będę taką wymarzoną miała, a KA pewnie będzie pasował do każdej - mam czerwony, klasyczny - marzyłam trochę o jabłuszkowym, ale nie pasowałby do każdej kuchni a to mikser na wieki
Cytat:
Zresztą ja już jakiś czas temu zauważyłam, że rzadko czytam - wolę oglądać zdjęcia i jak mnie wtedy coś zainteresuje to czytam notkę Zwłaszcza na blogach modowych.
Mam wrażenie, że te blogerki modowe nie mają zbyt wiele do powiedzenia, więc wiele nie tracisz nie czytając tego co piszą

Ale fajnie, że piątek

Stary 2012-07-20, 10:12   #985
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Muszę zatem zapolować na te rybki ! Nigdy chyba jeszcze nie jadłam dorady
Ja jadłam drugi raz, więc też jakichś wybitnych doświadczeń z tą rybą nie mam.

Cytat:
Ooo ja też muszę kupić Show po pracy, mam nadzieję że wizażanki się zanadto nie rzucą na kioski po drodze ode mnie z pracy do domu.

Cytat:
Zniżka na L'Oreale jest dla każdego kto ma kartę? Do kiedy trwa? Może jutro przejdę się do SP
Chyba nie trzeba karty i chyba do końca lipca.

Cytat:
Mango tam prawie zawsze jest dojrzałe jak wystawią, pyszne.

Cytat:
Co za bezczelność.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:13
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:12   #986
Estella
Zakorzenienie

Karo albo Nina co Wam w 'Makaronie' L'Oreala nie pasuje? Może któraś z Was chciałaby go wymienić na Magic Croisette albo Mythic Carpet?
Zastanawiam się, czy by nie kupić Opera Ballerina. Nie mogę zdecydować się na kolor

Siegfried Obermeier
Stary 2012-07-20, 10:13   #987
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też

Jak przyprawiacie kurczaka do tortilli? Jakieś specjalne przyprawy? Smażycie go na patelni czy pieczecie?
Bardzo ładny! Gdybym nie miała wyrzutów sumienia, że mam za dużo lakierów, to bym go pewnie kupiła...

Ojtam, nie ma co zazdrościć, tylko zapolować na swojego KA - na vivamixie jest outlet i można np. kupić Kicia z jedną ryską dużo taniej Ja kupowałam swojego na redcoonie (teraz już niestety nie mają) i płaciłam 1000 zł taniej niż w sklepie...

Ja używam przyprawy do złocistego kurczaka czy jakoś tak, ale ostatnio TŻ użył ziół do gyrosa i też było dobre. No i smażę na patelni małe kawałeczki

Stary 2012-07-20, 10:16   #988
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, nie widziałam tej gazetki, myślałam, że to jakaś specjalna oferta dla wybrańców czy coś

Ojejku, śliczny jest, dzięki. Chyba mnie skusiłaś...

Cytat:
Jak robię tylko dla TŻ, to zazwyczaj smażę na niewielkiej ilości tłuszczu i przyprawiam bardzo pikantnie, mieszam różne zioła. Czasami daję gotową mieszankę, np. gyros Kotanyi, albo curry, bo uwielbia.
Jak robię mięso jednocześnie dla nas obojga, to też smażę, albo robię na parze, najczęściej z ziołami prowansalskimi albo innymi, ale wtedy wychodzi łagodniejsze, bo ja nie mogę jeść nic z papryką.

Cytat:
życzę, żeby spełniło się to jak najszybciej Ja wymarzonej kuchni nie mam, nie mieszczę się z mąką w szafkach No ale kiedyś też będę taką wymarzoną miała, a KA pewnie będzie pasował do każdej - mam czerwony, klasyczny - marzyłam trochę o jabłuszkowym, ale nie pasowałby do każdej kuchni a to mikser na wieki
Dziękuję
Ja bym chciała malinowy , liliowy albo turkusowy Na pewno chciałabym mieć kuchnię w neutralnych kolorach i najchętniej jasną, więc wszystkie by pasowały, jako element wnoszący kolor. A gdyby miała być ciemniejsza, to wtedy malinowy albo waniliowy.

Cytat:
Mam wrażenie, że te blogerki modowe nie mają zbyt wiele do powiedzenia, więc wiele nie tracisz nie czytając tego co piszą

Masz dużo racji.

Cytat:
Ale fajnie, że piątek
Fajnie, że piątek i to przed urlopem.
Stary 2012-07-20, 10:19   #989
Hosenka*
Zakorzenienie

Ładne te Essie które pokazujecie. Niestety nie ma u mnie SP.

Zaciekawiłyście mnie tortillą - kupujecie czy same robicie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:20   #990
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja też kurczaka smażę na patelni też z tą przyprawą do gyrosa Kotanyi i czosnkiem, raz mi się zdarzyło tez ugrillować w piekarniku, ale rzadko to robię bo potem za dużo mycia jest.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości