|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
miałam odpisać ale jak już chwilkę miałam to zapominałam
|
|
#962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A właściwie to sie domyślam, podeprą się jakimiś badaniami, dowodzącymi działanie ortodontyczne ich smoczka, które (tajemnica poliszynela) można za kilka- kilkanaście tysięcy kupić ![]() Mój mąż robi w przemyśle farmaceutycznym i mówi, że nawet takie rzeczy jak Nagroda Profesorów Farmacji czy Złoty Otis dla jakiegoś leku to wydatek dla firmy ok 5-20 tys |
||
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz wózrk jest niby rekomendowany przez instytut matki i dziecka
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Martynki
Cytat:
Rzeczywiście nasze dzieciątka to niemowlaczki Myślałam o noworodku |
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#966 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej!! po kilkudniowej nieobecności, walczyłam z uzależnieniem od Was i widać co wygrało
moje dziecko złazi mi juz z maty czołga się i turla, ciągle muszę go zbierać z dywanu i wracać na matę którą ciągle rozkłada, no i opanował chwyt szczypcowy ![]() dziewczyny jakie Wy te kaszki podajecie? piszecie że z owocami ale te owoce to ze słoiczka? i z cukrem czy bez? bo mój nie chce zjadać tej bez cukru a ta słodzoną to je aż miło ![]() dla Lusi!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ksiądz może nie zna się na dzieciach ![]() Cytat:
pyszny torcik ![]() Cytat:
i jaka już duża :O a nauki współczuje Cytat:
choć w sumie 7 to jak o świcieCytat:
![]() Cytat:
dzielna dziewczynka ![]() Cytat:
zdrowia dla tż, żeby tylko grypy Wam do domu nie przywlókłCytat:
ja podałam dziś pierwszy raz Cytat:
ja nadal używam ale sporadycznie, mam medela Harmony i mogę z czystym sumieniem polecić, wciąż działa jak nowy hmmm no teraz standard to 4 pobudki idealnie co 2 h i na 100 % z głodu, je 10 min i śpi dalej no ale kładziemy go dopiero o 22:30, budzi się 1, 3, 5, 7 wstaje o 9, dziś była mała odmiana bo pobudki były 3 nie pamiętam juz kiedy byłam taka wyspana
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-15 o 17:34 |
|||||||||||
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Plomba mi wypadła z tego zęba, co robiłam kanałowo
Kurde ostatnio byłam się zapisać do dentysty (zapisy ostatniego dnia miesiąca), oczywiście się nie dostałam, bo kolejka ustawia się o 3 w nocy |
|
|
|
#968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam go od początku, używam kilka razy w tygodniu i jest ok. Cytat:
|
||||
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam jeszcze pisać odnośnie jedzenia i tych 3 kawałków pizzy jakie wsuwa Sol teraz jak karmię to jem więcej niż kiedykolwiek w życiu, jem też dużo słodyczy a waga stoi
a ostatnio nawet schudłam 1 kg, myślę że to przez nocne karmienia, to jest jedna z fajniejszych zalet kp
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy raz jeszcze za życzonka
Młoda dostała dzisiaj indyka gotowanego na parze i co tu dużo mówić - będzie z niej mięsożerca po tatusiu
|
#971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki temu mam potem szansę ogarnąć wizaż
Więc są tego dobre strony ![]() Cytat:
Cytat:
A niestety biedny konsument jest nabijany w butelkę ![]() Cytat:
Zdolniacha Ad 2. My byliśmy na wersji z napisami - filmów z dubbingiem nie lubię. Do Władcy Pierścieni nie ma co porównywać. Zarówno książka jak i film, moim zdaniem, są lepsze od Hobbita. Ad 3. Super Cytat:
A jakiś inny dentysta? Na pogotowiu pewnie zabezpieczą Ci ząb, a potem i tak będziesz musiała iść na dokończenie leczenia. Cytat:
Wcinam słodycze na potęgę i nie tyję ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- A jakieś fotki albo filmik? |
|||||
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
ni ma
no i cóż, trzeba przyznać, że ten brokuł wczoraj to był mega falstart
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam powiedziec ze u nas tez ostatnio sranie na potege
![]() to juz czwarta kupa dzisiaj i do tego wyleciala z pampersa
|
|
|
|
#974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
ja wiem co zrobię, przytyje :/ mimo tego nie zamierzam karmić do 18
|
||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm Luśka już drugi raz dzisiaj potraktowała mojego cycka jak smoczka i przy nim usnęła
Nie wiem co jej się stało, ostatni raz tak robiła jak miała nie wiem, ze 3 miesiące? A tak to jak tylko się najadła to się odstawiałaCytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-15 o 19:05 |
|
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za Wasze opinie
Poczytałam trochę tu na forum i chyba faktycznie warto się nad tym laktatorem zastanowić, bo wiele mam go stosowało
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Linka - pół żółtka podałam raz, bo albo akurat wprowadzałam coś innego, albo po prostu nie chciałam ryzykować, że małą będzie bolał brzuszek, a ja i tak będę musiała targać ją gdzieś ze sobą. Od jutra będę dodawać regularnie.
* Wanilka - odkąd wyzdrowiała staram się podawać kaszki z owocami ze słoiczka, bo to metoda na przemycenie owoców. Do wczoraj dawałam tylko kaszkę mannę i ryżową. * Teraz mam kleik ryżowy, kleik kukurydziany Nestle, kaszkę ryżową "o smaku malinowym" (tą kupiłam wcześniej, ale wtedy nie chciała jej jeść), kaszkę ryżowo-kukurydzianą "o smaku owocowym" Bobovita, kaszkę mleczno-wielozbożową "owsiane śniadanko" Bobovita i kaszkę mleczną "na dobranoc - owsiankę z jabłkami bio" Hipp i jakiś deserek z mąką orkiszową. Kupując je kierowałam się zbożami (w składzie mają więcej, niż w nazwie), a na początku jeszcze tym, żeby były bezmleczne, bo nie chciałam wprowadzać mleka innego, niż Bebilon. Następnym razem dokładniej przeczytam skład, bo przyznam, że dopiero teraz zobaczyłam, ile w tych kaszkach jest cukru. Z drugiej strony wolę, żeby zjadła słodką kaszkę z kwaśnymi owocami, niż żeby nie zjadła tych owoców wcale. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-15 o 19:49 |
|
|
|
#979 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
![]() Jestem ![]() Poza tym u mnie standard. Mały grzeczny. Teraz śpi od jakichś 15 minut. Na noc zjadł ok. 250ml mleka co mu się jeszcze nigdy (!) nie zdarzyło. Ciekawa jestem jak będzie dziś z pobudkami ![]() Cytat:
dla małego. Cytat:
Cytat:
Ja też jestem pełna podziwu za Twoją naukę. Nie mam pojęcia jak bym się zmobilizowała... właściwie to jestem pewna, że bym się nie zmobilizowała ![]() Cytat:
U nas smoczek podobnie - mały go chce tylko do zasypiania. Później sam wypluwa. A jak nie jest śpiący to rzadko (od wielkiego dzwonu) go bierze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie to niestety...Cytat:
![]() I oczywiście 100 lat, 100 lat dla naszych dziewczynek, Lu i Martynki Wszystkiego dobrego dla Was, dziewczęta ![]() Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2013-01-15 o 19:52 |
|||||||||
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w ogóle to jak macie w planach jakieś większe zakupy (foteliki też!) to rozejrzyjcie się na amazon.co.uk. Teraz jest promocja - wysyłka gratis do Polski, a w przecenie część rzeczy się opłaca! Na przykład fotelik britax first class plus - dwa kolory przecenili tak, że wychodzi za nie 545zł, a z tego co patrzę to w sklepach int i na all najtańsza opcja to jakieś 680zł, więc oszczędność spora!
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mają niezłą przebitkę...
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam link z tymi skokami rozwojowymi-nie pamiętam co pisali w tamtym co przestał działać, ale w tym nowym wszystko jest fajnie opisane
![]() Byliśmy w Primarku-w sumie takie spontaniczne zakupy bo mi majteczek dla Dorotki zabrakło "Uroki" odpieluchowywania![]() Przegapiłam mój post nr 11 000
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już z nimi zakończyłam ten temat. były 2 rozmowy. siostra szwagra oraz ich sąsiedzi tak wożą dzieciaki więc to my jesteśmy idiotami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
To rzeczywiście szkoda strzępić język. Nie przegadasz... niestety...
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
ok Agunia więc mówisz lepiej kupić fotelik 9-18??myślałam nad cybex pallas, cena dla mnie nie gra roli, ale skoro mówisz, że może być ciasnawy, to się go obawiam....
a ten britax fajny, bo można tyłem montować, a ile ma gwiazdek ADAC??wiesz?? może doradzisz mi co jest najlepsze zarówno w przedziale 9-18, jak i 9-36??? mamy kaskę na niego odłożoną, więc cena jest obojętna, dużo jeździmy więc ma być dobry
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue, jeszcze w kwestii Twojej nauki
Mnie by do nauki tylko coś takiego zmotywowało http://kwejk.pl/obrazek/1623542 Więc tym bardziej za Ciebie
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hej |
||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj u nas był "tylko" dwa razyCytat:
![]() Póki co zastanawiam się jak odwyknę od takiej ilości słodyczy. Uwielbiam słodycze Teraz jem je bezkarnie w olbrzymich ilościach. A potem odwyk. Tylko jak?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Karola, jeśli Luśka smoczka dostaje tylko do zasypiania (staram się go wyjąć jak uśnie, ale czasem w nocy smoczka possie) i bardzo sporadycznie w dzień (właściwie w ogóle) to ten smoczek MAM może wyrządzić duże szkody? Czy jednak lepiej kupić prawdziwy ortodontyczny?
Dzięki

.
czołga się i turla, ciągle muszę go zbierać z dywanu i wracać na matę którą ciągle rozkłada, no i opanował chwyt szczypcowy
i jaka już duża :O a nauki współczuje

za Ciebie
Teraz jem je bezkarnie w olbrzymich ilościach. A potem odwyk. Tylko jak?