|
|
#961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)
Sylwia dla dziecka to ja tego nie chce. Tak z majka patrzylysmy, bo ja pamietam jeszcze z przed 2-3 laty jak ta seria sie pojawila w aptekach i nie bylo tyle produktow, a tu nagle caly stojak, zastawiony produktami o jakich nie mialam pojecia. I dorwalysmy balsam pod oczy obok zelu i kremu tez pod oczy. Majke zaciekawil czy sie sprawdzi, bo jednak Hauschka jest duzo drozszy.
Ja sama bardzo lubie olej z oliwek. Lubie serie oliwkowa z Ziaja, chodz maselko mnie podraznilo po 2 tyg. i bylo jakies takie slabe, tlusty balsam lepszy. za to maslo z TBS bylo super. zel z TBS porownywalny do Ziaja, wiec nie ma po co przeplacac. I zapach i dzialanie takie samo, tylko maslo lepsze, ale cena juz gorsza. Balsam Isana Med z oliwka z oliwek tez ok, chodz zapach dziwny. raspberry podaj sklad tego toniku zaraz go rozbierzemy na czynniki pierwsze. ja uwielbiam tonik Nivea z rozowej serii i emulsje do mycia z tej serii. Wkoncu nie mam problemow z wysuszona i odwodniona cera w zimie i pory mam czystsze, az sie dziwie. takie delikatne produkty, intensywnie nawilzajace, a prosze... W recenzjach czytalam, ze nie zmywa ta emulsja filtrow i makijazu, a u mnie schodzi wszystko pierwszorzednie, platek z tonikiem jest czysty. No i nagietek dziala super na moja naczynkowa cere. Nie wiem co to rumien, a jak sie cos pojawi to delikatny i szybko znika. Zmiana skladow przysluzyla sie mojej wrazliwej cerze. |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w jednym Aldii i balsamow juz niet
Moni,Hauschka jest taka naturalna jak ja reklamuja? Zerkalm sobie jeszcze na tonik,a tam w skladzie zaraz na drugim miejscu alkohol no to podziekowalam... ![]() Raspberry,oj Ty mnie nie kus takimi rozswietlaczami ![]() Jesli chodzi o toniki,to polecam rozany od Alverde |
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w toniku? O matko, oni wszyscy na glowe upadli.Cytat:
. Ja mam strasznie problematyczna cere, nie dosc, ze mieszana to naczynkowa, wrazliwa i z wielkimi poramiCytat:
Ja dzis kupilam olejek ale do masarzu krocza![]() No ja tez kocham rozswietlacze . Mam jeszcze resztke kulek rozswietlajacych APC z PL i zawsze daje nad koscia policzkowa a potem roz
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() podaje sklad toniku : DM Balea Face Aqua,Glycerin,Polysorbate 20, Sodium benzoate, propylene glycol, parfum, menthyl lactate, hamamelis, virginiana, cucumis melo, citric aid, butyphrnyl, methylpropional, alpha-isomethyl ionone, phenoxyethanol, limonene, linalool, potassium sorbate. Uff, mam nadzieje, ze bledow nie ma. Jak cos bede sprawdzac
|
#965 |
|
Konto usunięte
|
Silokonow nie ma, wiec to nie one. Moze gliceryna cie zapycha? jest jej tutaj duzo.
ja dzis ponowilam zakup toniku rozowego Nivea i emulsji. Wyciagnelam co prawda zel Calma Ziaji, ale boje sie ze moze sie nie sprawdzic i cera zacznie mi sie sciagac albo znoe rumienic, wiec wole miec pod reka emulsja Nivea. Ja tez mam cere mieszanka i naczynkowa i Nivea bardzo mi pdoeszla, a na noc krem Nivea Sensitive Balance ten nocny . On jest z lukrecja i ladnie lagodzi mi cere, nie zapycha, a ktos mnie tutaj przed nim ostrzegal. Zdecydowanie mi bardzij podszedl niz jego apteczny braciszek Eucerin. Majka , tak hauschka jest naturalna, alkohol to konserwant. ja mialam ten drugi tonik( sa dwa jeden do cery tradzikowej i tlustej, ja mialam ten drugi do cery suchej i wrazliwej) i krzywdy mi nie robil, Do tej pory mam butelke po nim i tak sie zastanawiam, ze skoro emuslja Nivea u mnie dobrze wszystko zmywa, wiec moze nie bede uzywac toniku na platek, a chlupne sobie reka na buzie, a najlepiej prysne z rozpylacza z butelki od toniku hauschki. Tonik bedzie wydajniejszy. rasbperry ja tez mam kulki APC, te zielone, super dla naczynkowca, ale narazie uzywac meteoritow. mam limitowane i one sie bardzij blyszcza, na lato jak sie cere bardziej tlusci to mi sa za mocne, wiec APC bedzie jak znalazl. No i mam jeszcze puder limitowany Yria od YR, tak samo satynowo rozswietla jak APC. A olejek do masazu krocza to jaki kupilas? ja mialam ten od Weleda, bardzo fajny, ale niestety nie uchronil mnie od naciecia. Polozna masowala mi krocze podczas porodu, ale na koniec musia naciac. 5 skurczy czekala ,a ja malego nie moglam wypchnac, opadalam z sil i zdedydowala z lekarka ze mnie natna. Oczywiscie spytala sie o pozwolenie, a mnie juz bylo wszystko jedno. Skora sama nie chciala peknac, a wiecej rozciagnac sie tez nie chciala, a wystarczylo tylko popchnac malego , a ja pchalam i pchalam i nic, ale i tak dostalam pochwale z robilam sobie masaz krocza, mimo ze musialam byc nacieta, ale przyznam sie ze mialam nadzieje iz uda sie bez nacinania. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2009-01-31 o 17:38 |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam, co tak cicho na watku niemieckim, a wy tutaj baraszkujecie
![]() Raspi, Majkus Zeby nie offtopowac: Ja kupilam sobie ostatnio w Pl pedzelek TBS, taki do cieni i jest super Ale czemu zamawiacie przez neta?? Nie ma u was sklepow TBS??
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie moge cytowac
:noniew iem:Moni dziekuje odpowiedz, byc moze to ta gliceryna? Musze poobserwowac cere dalej. Kulki z APC sa super ![]() Tak kupilam ten olejek z Weledy i za jakis tydzien zaczne juz stosowac. Bede miec spokojniejsze sumienie, ze robilam cos w tym kierunku . Mam nadzieje, ze uda sie uniknac cecia, no ale nie nastawiam sie na to Kupilam tez dzis bloker dla dziecka z Rossmanna, mam nadzieje, ze bedzie dobry. Moni, Madzia czego uzywalyscie na odparzenia dla dziecka? Nie wiem, czy kupic taki zwykly krem z Hipp'a czy jakis sudocrem czy moze cos z apteki? Madzia witaj!
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni, ten krem to nie dla dzieci, ale pomyslalam, ze lepiej Cie ostrzege, na wypadek, gdybys chciala go na synku przetestowac
![]() Ja tez lubie kosmetyki oliwkowe! ![]() Kurcze, te dranie z Yves Rocher przysylaja mi ciagle jakies oferty, prezenty itd, wrrrr. Mejku, moze chcesz cos zamowic ze mna? Razem dobijemy do 20 Euro Raspberry, ja tam nie widze nic takiego w tym skladzie Co do gliceryny, to mozesz to latwo sprawdzic, bo jest ona w bardzo wielu produktach na wysokim miejscu, wiec mozna ja latwo potwierdzic lub wyeliminowac.
Edytowane przez Sylwia*** Czas edycji: 2009-01-31 o 21:46 |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwia, byc moze, ze to moje hormony .
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Raspi, ja na poczatku Sudocrem, a potem przywiozlam sobie z Polski Linomag.
Dobry tez jest Bepanthen, ale nie wiem czy dostepny w De ![]() Polozna z kolei przyniosla mi probke Weledy, tak wiec wybor jest duzy Mysle, ze musisz zaopatrzyc sie w cos, co zawiera cynk (Jak Sudocrem) do walki z odparzeniami najskuteczniejszy!
|
|
|
|
#971 |
|
Konto usunięte
|
raspberry ja na poczatku mialam cala serie dla dzieci od Weleda , tzn prawie cala. Mialam krem do ciala i twarzy( wtedy jeszcze tego twarzowego nie bylo), mialam krem do pupy i plyn do kapieli i oliwke ta nieperfumowana. na zime do buzi uzywalam kremu Wind und Wetter Creme. Ale najlepiej do pupy na poczatku sprawdzala sie zwykla maka ziemniaczana. Mialam probke kremu penaten ten w puszce i niestety po dwoch dniach od przyjscia ze szpilala( maly mial odparzona pupe) lepiej nie bylo. Przypomnialo mi sie ze na mnie najlepiej dzialal babciny sposob i mi mama pupe pudrowala maka ziemniaczana, wiec wzielam na miseczke troche maki , postawilam obok na komodzie do przewijania i pudrowalam grubo pupe. Po dwoch dniach nie bylo sladu po odparzeniu. jak maly mial ok 4 m-ce i bylo juz lato, maka nie sprawdzala sie w pachwinach, no i w zgieciu lokci i pod kolanami tez sie skora z lekka odparzala i pod broda( z paszkami byl spokoj, maly mial zawsze na sobie body z rekawkiem). Wyciagnelam wtedy krem do pupy Weleda( zaiwera cynk) i samrowalam mu pupe i pachwinke tym kremem, a pod broda i w zgieciach kolan i lokci smarowalam oliwka, zbierajac ten caly brud co sie zbiera u malucha w ciagu dnia. nasaczalam wacik i przecieralam. Oliwka odrazu lagodzila skore, nie byla juz czerwona i malemu sie nic nie odparzalo. Gdy maly mial jakos 7-8 m-cy byla juz jesien to przesiadalm sie na krem baybdream ten w pudelku i do tej pory go posiadam, przydaje sie. Dokonczylam krem penaten i juz na dobre zostalam przy babydream. U mojego dziecka lepiej sie sprawdzal niz Sudokrem, to samo jesli chodzi o depilacje intymna u mnie. Sudokrem sobie nie poradzil, wiec ja juz wiecej nie przywiozlam sobie tego "cuda" z PL. babydream mam na miejscu i jest bardzo dobry.
Ogolem kosmetyki Weleda oprocz kremu do pupy i olwiki i tego kremu na chlody sie nie sprawdzily u mojego szkraba, bo malemu rozwinal sie neurodermitys i tutaj najlepiej sprawdzaly sie produkty z apteki. Plyn do kapieli powodowal ze skora ciala sie zaognila i chyba egzema musiala go szczypac. Nie byl zadowolony, wiec zuzylam go do mojej kapieli. odtatnie 2 lata wiem jak radzic sobie z ta choroba skory ( duzo probowalam) i okazalo sie, ze maly nie musi miec myjola z apteki. baybdream sie bardzo sprawdza, chodz balsam jednak apteczny, reszta z babydream i jest dobrze. teraz malemu choroba zelrzala, licze ze wyrasta z niej i juz tak sumennie nie samrujemy po kazdej kapieli. Do natluszcajacej kapieli wystaRCZY OLWIKA ZWYKLA LUB DO KAPIELI OD BABYDREAM, a kiedys musiala byc z apteki. teraz mamy wszystko z babydream. jak weszla nowa seria z nagietkiem uzywamy teraz jej i sensitive, tylko szampon z niebieskij serii, nawet balsam od babydream mamy, chodz jak wilgotnosci powietrza byla u mnie ponizej 40% to musialam znow zaczac uzywac balsamu aptecznego z wiesiolkiem, bo jednak babydream mimo ze tlusty to nie likwidowal powracajacej egzemy. jak sie domyslasz polecam babydream z Rossmanna, lub jak ktos ma pod nosem Dm to pordukty babylove( tutaj tez troche wyprobowalam, ale ze nie ma tej drogerii pod nosem to preferuje produkty rossmannowskie) |
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
No i widzisz Raspi, masz ladny wyklad od Moni
![]() My az takich problemow z pupcia nie mielismy, wiec i nic specjalnego nie musialam uzywac. Ale rzeczywiscie ciotki i cala reszta starszego pokolenia polecala make ziemniaczana. Tylko nie wiem czy tutaj takowa jest ![]() A Sudocrem w razie co jest dopstepny tez w De, mnie nie przypadl do gustu, bo zostawial slady w pachwinkach, ktore ciezko bylo domyc- tak jakby sie "wzeral". Moze rzeczywiscie sprobuj Weledy albo innej serii, w Rossmanie jest wybor |
|
|
|
#973 |
|
Konto usunięte
|
Mijalea a Kartoffelmehl znasz?
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
szukalam pod taka nazwa w sklepie, ale nie znalazlam.
Malzonek tez nie wiedzial
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Bepanthen to ogolnie niemiecki produkt wiec dostepny jest w roznych odmianach . Odmiana lub cos w tym stylu co Bepanthen tylko, ze z cynkiem to Mirfulan (w sumie najlepsza jezeli chodzi o skutecznosc).
Mirfulan® enthält Zinkoxid und Lebertran, der zusätzlich mit den Vitaminen A und D angereichert ist.
|
#976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.muellers-muehle.de/de/pro...offelmehl.html W Aldi Süd nie ma, ale juz w Real, Kaiser´s spokojnie kupisz. |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziekuje za odpowiedz dziewczyny . Narazie kupilam tylko plyn do mycia Hipp i krem na slonce z Rossmanna. Przejde sie do DM i Rossmanna i zobacze te ich cuda. Sama przez dlugi czas uzywalam do mycia zoltego zelu z DM Make ziemniaczana napewno tez mozna dostac w sklepie ze zdrowa zywonoscia . Ja sie tam wlasnie w nia zaopatrzylam.
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ta moja zalotka z PL juz sie rozleciala Sluzyla mi dobre kilka lat, ale pozniej ta srubka co jest na srodku wypadla i nie dalo sie nic zrobic... Ta aktualna jest z Rossmanna Obejrze sobie ta z Kaufhofu, moze bedzie jeszcze lepsza He he, myslisz, ze az tak ostre kary przewiduja dla biednych przemeczonych studentow, ktorzy plagiatuja? Cytat:
Wiesz... chyba cos w tym jest Troche tak, ale bez przesady Tylko zauwazylam, ze w swietle dziennym wyglada po kilku godzinach jakos ciemniej I jak na poczatku byl za jasny, tak teraz jest za ciemny ![]() Cytat:
Wczoraj tez dostalam duza koperte z mnostwem kuszacych ofert I prawie uleglam Na szczescie w pore sie opamietalam i szybko wylaczylam komputer Poza tym uwielbiam ich pomadki ochronne bo zuzywam tez hurtem... Pisalyscie jeszcze o tonikach... Bardzo lubie toniki Nivea Visage Kilka dni temu kupilam tonik do cery mieszanej Apotheke Scheller, ale jakos sie lepi skora po nim... Jednak pouzywam i mam nadzieje, ze moje pory sie zmniejsza, jak obiecuje producent
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
Sa juz u ciebie nowe produkty Schellera? mam nadziej ez i ja je niedlugo dorwe. Mozesz mi przeklepac sklad? jest w nim alkohol?
A ten korektor od YR to ma na celu rozswietlic i w ten sposob zmniejszych zmarszczyki, krycia nie ma w nim, to krem z rozswietlajacymi drobinkami. Ja sobie go darowalam, bo myslalam ze on bedzie taki jak Wake Up Manhattanu, a tu sie okazalo, ze owszem tez ladnie rozswietla, ale bez krycia. |
|
|
|
#980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba kwestia wprawy.Wykoncze to probke i wtedy sie zobaczy ![]() Maslo do ciala Hipp-hmmmm ,musze zerknac,kiedys ogladalam te kosmetyki i wygladalay kuszaco ![]() Cytat:
Ja mam sztuk 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupilam w sklepie ![]() Cytat:
,w sumie moglabym sie skusic na ten krem pod oczy,ale musze pomyslec jeszcze
|
|||||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mam
... jakie jeszcze masz rozswietlacze oprocz PI ??
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Dior Shimmer 002,
Meteoryty 03, oslawiony na wizazu rozswietlacz od Essence, El Platinum i EL Briliant Shimmer Rose Quartz Edit: + EL Lucidity
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-02 o 13:02 |
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam z tym nigdy do czynienia ![]() Ja ostatnio przykleilam sie do kosmetykow Babor...szkoda, ze takie drogie, ale mam kilka rzeczy i jestem bardzo zadowolona. No i mozna kupowac na stronce
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy jaki
Jesli sie mocno blyszczy,to na kosci policzkowe,albo do zaakcentownia pewnych partii . Np Meteoryty nakladam na cala twarz,delikanie omiatajac pedzlem,sa praktycznie niewidoczne Kosmetyki Babor znam tylko z salonu kosmetycznego,moja kosmetyczka na nich pracuje ![]() Edit: mam jeszcze puder rozswietlajacy od EL Lucidity
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-02 o 12:50 |
|
|
|
#985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:nonie wiem:Cytat:
A jesli chodzi o olejek to taka dupa ze mnie, ze szok przeciez ja go juz kiedys mialam kiedy stosowalam kuracje z kwasami dziekuje za link![]() A i kupilm ten krem pod oczy oraz tonik z DM co mi doradzilas ![]() Maslo Hipp jest rewelacyje ![]() Cytat:
![]() A ten Essence to jak wyglada? Warte to zachodu?
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Maja juz sie pare razy przygladalam temu od Essence ale jakos nie wzbudzil mojego zainteresowania. Policzylam moje i tez mam 5
... plus jeden od BeYu ale ten wrzucilam do wymiany . I tak sie ciagle zastanawiam nad meteorytami ... ale nie wiem czy sa warte tej ceny... choc nie powiem kusza
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wspominasz ten olejek Hauschki? Kusisz,oj kusisz ![]() KLIK Warte,tym bardziej za ta cene,jest naprawde fajny,nie taki agresywny jak inne rozswietlacze.Jak sie go oglada w sklepie,to wyglada jak wiejska dyskoteka,tyle na nim brokatu Hihi,moc wizazu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Zerkalm sobie jeszcze na tonik,a tam w skladzie zaraz na drugim miejscu alkohol
no to podziekowalam... 

Przeciez to nie oczyszcza.
. Ja mam strasznie problematyczna cere, nie dosc, ze mieszana to naczynkowa, wrazliwa i z wielkimi porami
:noniew iem:
witaj!

-> co sroce w oko wpadnie
Na szczescie w pore sie opamietalam i szybko wylaczylam komputer 

. I tak sie ciagle zastanawiam nad meteorytami