|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Ania
super ze wszystko ok. Ja jeszcze mam obawy co do Marysi i jej zachowania w stosunku do brata.![]() Witam sie wogole. Czytam was, ale na odpisywanie brak czasu, albo zwyczajnie nie wiem co i nie umiem sie wbic - przesilenie chyba ![]() Remont skonczony - wczoraj TZ odkurzyl i wytarl kurze, przenieslismy ostatnie rzeczy. Jutro jedziemy do mieszkania taty po kanape dla malej, TZ wypierze ja i wstawimy jej do pokoju. Z dobrych rzeczy - nie pisalam, ze Marysia mowi malo, bo wasze dzieci juz tyle potrafia od dawna, a moj uparciuch nie. Ale panie w zlobku nauczyly moje dziecki sygnalizowac "kupe" i tak stanie i pokazuje palcem na tylek i mowi "kupa", tyle ze nie udalo mi sie ani razu doleciec z nocnikiem bo juz byla w trakcie "produkcji". Ponadto zaczyna coraz wiecej slow mowic, wiec moze cos z tego bedzie. Niestety grzeczniejsza nie jest i codziennie jeden polgodzinny atak histerii jest
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Telik u nas byl stan zapalny siusiaka.
Mocz w rivanolu jak pisala Patik ale mimo wszystko skonsultuj u lekarza. Nam pomog rivanol wlasnie a juz byla ropa niestety tylko ze nie bylo nic widac , dopiero jak zaczelo bolec malego to sie okazalo ze jest źleStronczek wspolczuje przezyc , tez mam wspomnienia z lotu po ktorych juz na poklad nie wejde Aniu jeszcze raz gratulacje, zazdroszcze takich wspomnien z porodu bo to rzutuje na kontakt z dzieckiem a u Was sielanka i sie wcale nie dziwie !! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-04-29 o 18:52 |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Mowa o kupie...Emilie dzisiaj walnęła klocka do wanny
![]() EVE Emilie dzisiaj mi ryczała w wózku,ludzie na mnie jak na idiotkę patrzyli, bo ona chciała zejść i iść obok mnie, wszystko by było fajnie tylko za nim zaczeła tak ryczeć to właśnie sobie "spacerowała" nie słuchając i uciekając więc ponownie siedziała w wózku,ale już z rykiem...i jest na etapie "NIE" "NIE CIEM" |
|
|
|
#964 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natko oby trojeczka szybko wyszla i nocki wrocily do normalnosci. Piekna z Was rodzina! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Porodem sie nie martw, musi byc dobrze! Dziubku dawno nie pokazywalas Szymka. Pewnie urosl, co? |
|||||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
A ja liczę, ze drugie będzie spokojniejsze
choć chyba nastawię się na jeszcze bardziej energiczne
|
|
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaniu cudny opis porodu!
aż się wzruszyłam... Ewe moja Hanka też momentami tak daje w kość, że mam maksa.i też czasami tylko metoda na przeczekanie skutkuje... dzisiaj miałyśmy kilka spięć i jestem wykończona ![]() u nas też zimno. wieje. kurtka obowiązkowa. niby jutro ma być lepiej. no zobaczymy... |
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta wozek sprawuje sie ok
Ania cudnie, ze tak szybko Ci poszlo , zazdroszcze sali 1 osobowej, smiesznie z ta wrzeszczaca glowka Niech sie zdrowo chowaPoprzestawialz mi sie literki, to nie popisze
|
|
|
|
#968 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też taka histeria się zdarza ale tylko w jednej sytuacji - gdy trzeba wrócić z dworu do domu! Nie za każdym razem, ale w większej mierze. Biorę na przeczekanie, bo inna moja reakcja jeszcze bardziej ją rozwściecza. Nie ejstem w stanie jej wtedy przegadać, przekrzyczeć, gleba na ziemię, każe mi ubierać buty, "nie ciem i nie ciem", w końcu przechodzi i jest czas na spokojną "pogadankę" Taki etap, wierzmy, że przejdzie ![]() Cytat:
Też chyba przejdzie co ? Cytat:
Tak tak, lepiej się mile zaskoczyć, niż później rozczarować Aniu opis porodu cudowny, tak jak dziewczyny piszą bije spokojem, szczęściem, pozytywnymi wibracjami co z pewnością przekłada się na spokój maluszka Wszystko składa się u was w idealną całość Agni, iustyna no niezłe g.owniane historie chłopaków opowiadacie Ciekawe jak zareagują gdy wspomnicie im o tym za kilka latek Aga, Scio bo chyba jeszcze nie gratulowałam za nocnikowe sukcesy. U nas światełko w tunelu się pojawia, jakieś kojarzenie faktów się zaczyna czekam na cieplejsze dni co by puścić bez pieluchy.....![]() Natka świetną z Was rodzinka Stronczek kciuki za spokojną podróż, bo chyba jeszcze w drodze co? Ile taka podróż autokarem trwa? nic a nic nie orientuje się w temacie
|
|||
|
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do porodu - nie wiem, boje sie jakos, martwie na zapas. Lepiej bylo isc na nieswiadomce Marysia dzis urzadzila histerie, bo o 21 chciala isc na dwor ponadto martwie sie czy jak mlody juz bedzie na swiecie nie bedzie go bila mam tyle dylematow i mysli, ze zamiat sie cieszyc to sie zalamuje.
|
|
#970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawieźliśmy do domu samotnej matki z dzieckiem. A tych butów nie ma na stronie, szukałam. To chyba model sprzed roku, dlatego tak przeceniony. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się jeszcze przypomniało
jak z Alą ostatni dzień zostałam sama na sali to wcale się z tego powodu nie cieszyłam ![]() stresa miałam iść pod prysznic (łazienka w sali była) bo miałam schizę, że mi ktoś wejdzie i dziecko wyniesie (wiem wiem za dużo się pewnie nasłuchałam etc, ale tak miałam i teraz też pewnie by mi się to nie zmieniło) i jak przyszła pani zabrać Alę do kąpania to ja wtedy szybko poszłam się myć ![]() Eve nie załamuj się coś Ty zobaczysz - jutro będzie lepiej a zawsze gorsze dni się zdarzają
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-29 o 22:24 |
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę się własnie pozytywnie rozczarować, niż nastawic się na to że będzie łatwo a tu zonk hardcore i armagedon. Kiedyś przeczytałam cytay : " Nie moja sprawa,co ludzie o mnie mówią i myślą.Jestem jaka jestem , robię to co robię, niczego nie oczekuje i akceptuje wszystko,wtedy życie staje się łatwiejsze" i strasznie do mnie przemawia. Zaakceptuje teraz, że może być armagedon po raz drugi, łatwiej będzie mi go przejść ktoś powie że pesymistycznie myślę,może i tak ale wolę rozczarować się pozytywnie,niż potem się dołować i rozpaczać, dlaczego znowu mam armagedon![]() Cytat:
No to u mnie wczoraj chciała wózek i żeby ją wozić po domu... nie pozwoliłam, chodziła 15 min z rykiem że ona chce wózek, tak samo jak Marysia nie dochodziło do niej NIC, aż w końcu przestała płakać ![]() Mnie najbardziej denerwuje kiedy Emilie ma zmierzły dzień i powtarza sto razy, dosłownie STO RAZY "mamo, mamo,mamo,mamo, mamo,mamoo itd itd itd itd" pytam 50 razy "słucham, potrzebujesz czegoś, co chcesz ..?" a ona mamo mamo mamo mamo mamo i joba dostaje !
|
||
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- przypomniało mi się, jak zaraz po porodzie Kuby (22.00) nastraszyła mnie pielęgniarka, że nie mam przygaszać światła w sali w nocy, bo dziecko mi się zacznie dusić i nawet nie zauważę, że już jest sine... nie muszę pisać, że tej i następnej nocy nie przespałam, tylko patrzyłam czy Kuba oddycha...
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku, zaneta, Natka, agni, Marina, iwa_iw, eveewe, dziubku, AgaG, pieleszka, Oliweczko, alibany, dziękuję
![]() iwa_iw, coś w tym jest, Adaś teraz jest taaaaki duży, zastanawiam sie gdzie ten mój maluch się podział ![]() eveewe, na pewno będzie dobrze, zobaczysz ![]() zaneta, rozumiem Twoje podejście no i życzę żebyś się mile rozczarowała ![]() iustyna, u nas też było światło w sali zaświecone, położne upominały że musi być całą noc chocby najmniejsza lampka. Ale nic dziwnego, ktoś przychodził i sprawdzał w nocy czy wszystko ok. Pozytywne zaskoczenie - nawet ordynator na swoim dyżurze w środku nocy przychodził i pytał położnych, czy nic się nie dzieje i nic nikomu nie potrzeba. No to ładnie cię nastraszyły... co za ludzie ![]() iwa_iw, ja się cieszyłam z jedynki bardzo Łazienka była w pokoju, więc idąc szybko do toalety nawet nie zamykałam drzwi, a kąpałam się jak był TŻ Zresztą w każdej chwili można było położne poprosić, gdyby była potrzeba.
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alibany do jakiego dworu zabierasz Alę? ![]() Radek też ma czasem takie zajawki, że wszytko jest na nie. Wścieka się zaraz, sieda na ziemi i uderza o nią głową głową, ale na szczęście nie zdarza się to za często. W dzień wczoraj spał 3h i na noc poszedł mi o 22.30 Chyba będę musiała go w dzień budzić, robić mu krótsze drzemki. Obawiam się jednak, czy to jest dobry pomysł. Kiedyś obudziłam go po 1,5godz spania to był armagedon do samego wieczora. |
||
|
|
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lili i tak zle i tak niedobrze. Sama czasem sie ciesze, ze tak dlugo spi, choc jak pomysle o pojsciu spac na noc, to wesolo juz nie jest. A jakbys to Ty go nie budzila, a np. jakis halas, nie wiem, zaczniesz glosniej sluchac muzyki, czy wlaczysz odkurzacz moze glupi pomysl, bo moze sie przestraszyc. Zaneta co do Twojego nastawienia, ja tam pesymizmu nie widze, raczej pragmatyzm. Tez wolalabym sie tak przygotowac, niz nastawic sie, ze bedzie cud miod, a potem plakac. |
||
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozdrażniony był do samego wieczora wtedy. I pewnie się wystraszył. W ogóle Radek ostatnio wielu rzeczy się boi. Nawet jak się z nim bawię i ustawię się na klęczkach, schowam głowę to się boi
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey oj urosl i to bardzo ! do tego stopnia ze przekomicznie wyglada taki nieporadny wielkolud w piaskownicy miedzy mniejszymi (a starszymi ) dziecmi
![]() bry witamy sie z brzydkiego gornego slaska dzis dzien zakupow i sprzatania bo na weekend majowy mamy gosci do Szymusia przyjezdza Fifi a do mnie Zmalowana
|
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ad 2) bardzo długo ok. 24 godzin czasem lekko ponad. mam nadzieję, że dadzą radę z Wiki, bo to długa podróz dla takiego dziecka. my po mału zaczynamy planowac wakacje w Chorwacji. Chcemy pojechac do Dubrovnik. macie może jakieś doświadczenie w tym temacie?hotele, atrakcje, itp.? dziś wraca mąż, więc ja się relaksuje Żaneta masz zdrowe podejście. a o tym niegaszeniu światła to nie wiedziałam. u nas jakies lampki się paliły słabe- nie było egipskich ciemności. jakoś na tym się nie skupiałam, tylko na tym, że jest strasznie gorąco. i nikt nie chciał otworzyć okna.
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze kąpie sie z arturem to slysze tylko wrzaski ze cos sie dzieje. wchodze do lazienki a kinga usmiechnieta stoi nad pływajacym krecikiem, artur stoi jak moze na wannie a krecik złowrogo plynie w jego kierunku
|
|
|
|
|
#982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym baniem sie, to chyba taki etap. Antek wczoraj bal sie dzwonka do drzwi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Telik to Wy na dniach juz lecicie, pakujesz sie juz powoli? Powiedz, wykupilas bagaz rejestrowany, czy lecicie tylko z podrecznym? |
||
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z wyprawy autobusowej na dworzec pkp p.s. moje dziecko tez zakochane w autobusach
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piraci z Karaibów go atakowały ![]() Emilie właśnie uśmiechnięta nie była, widzę że jest na etapie rozumienia, że z niej coś wychodzi i nie wie do końca co
|
|
|
|
|
#985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wcześniej tydzień była na patologii to z prysznicem problemów nie miałam jak ją już dostałam i wszystko było ok to i TŻ przyjechał dopiero nas odebrać żeby mógł z Hanią siedzieć bo tęskniła za mną a na oddział dzieci nie wpuszczali i nie mogła do mnie przyjechać ale z tym światłem to kompletnie nic nie kojarzę wiem, że taka mała lampka nocna się świeciła, ale nie kojarzę żadnych rad odnośnie obserwowania jakby dziecko siniało etc. Cytat:
czasami jest to całe 5 dni od pn-pt i z humorem do wieczora to zależy czasami dobudzić jej nie mogę bo tak mocno śpi i wtedy jest problem właśnie jak nie dospana a czasami wstaje od razu i uśmiech od ucha do ucha - nie ma reguły... z Alą najgorzej to po godz. spania ale i rano po całej nocy bywa różnie ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-30 o 13:01 |
||||
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iustyna, to na niezłą jędzę trafiłaś. Mnie tylko mówili żeby nie gasić zupełnie, nic więcej. Po co straszą takimi rzeczami, jakby młode matki miały za mało stresów... A my dziś byliśmy po wypis, i zarejestrować małego w usc, po drodze jeszcze sandałki Adasiowi kupiliśmy. Ale wszystko na szybko, bo już się wariactwo zaczyna, ludzie w panice zakupowej...
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa właśnie jak ze skarbówki wracałam to podjechałam z Alą jeszcze na plac - chciałam pomidory kupić i chleb masakra ile ludzi, w mięsnych kolejki zakręcane i tak weszłam do tej piekarni i tak liczę ile ja tego chleba potrzebuję i w końcu przecież mnie olśniło, że to tylko jutro sklepy pozamykane a w czwartek świeży chleb kupię bez problemu ![]() ludzie robią zakupy jakby tydzień miało być wszystko pozamykane ![]() jeszcze się w piekarni upewniałam czy w czwartek normalnie świeży chleb kupię to Pani potwierdziła, że tak - jak najbardziej ![]() chciałam jeszcze popołudniu na zakupy takie wyjazdowe wyskoczyć, ale jak widzę co się dzieje to dzisiaj na pewno sobie daruję ![]() podejdę jeszcze po wędlinę tylko i mleko dla Ali ![]() przeglądając allegro zachorowałam na takie letnie kombinezony dla dziewczyn ![]() tylko takie z długimi nogawkami (z krótkimi już tak mi się nie podobają) ciekawe gdzie takie upoluję kupiłabym na A ale mam obawy czy przesyłka dojdzie na 100% przed wyjazdem
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-30 o 13:52 |
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie!
![]() a, pochwalę się jeszcze, co mi tam wczoraj TŻ pojechał pozałatwiać kilka spraw (wolne w pracy ), wrócił z kompletem biżuterii swarovskiego i kwiatami Jakby ktoś był zainteresowany, to na gruperze jest oferta na odbitki w Empiku, chyba się opłaca
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
pokaaa! a to wygodne jesli chodzi np. o sprawy kibelkowe?
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a jak mały B.? spi pewnie. Jak noc w domu pierwsza? Podobny do Adasia za młodu czy nie bardzo?
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Lili mój też usnął jakieś 20 min. temu i wstanie pewnie o 5. To pozno trochę, ale spać idzie z nami - ok lub po 22. Kilka razy go obudziłam i nigdy więcej - mega kapryśny. Już wolę posiedzieć po 22 z nim, bo ładnie się bawi wtedy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

super ze wszystko ok. Ja jeszcze mam obawy co do Marysi i jej zachowania w stosunku do brata.
12.06.2010
tylko ze nie bylo nic widac , dopiero jak zaczelo bolec malego to sie okazalo ze jest źle