|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Sandi, a ile dziennie tej pokrzywy wypijasz? Może i ja się skuszę
Wprawdzie włosów mam aż za dużo ale za to moja cera pozostawia wiele do życzenia. Gorzej jeśli zareaguję jak Pstra Najwyżej przez miesiąc z domu nie wyjdę ![]() No i o ile dobrze pamiętam to to chyba do zbyt smacznych nie należy ![]() A propos zwierzaków to ja też mam psa i kota (między innymi), i chociaż koty na pewno są super to jednak nie ma to co psiak Teraz kawinka a później biała z granatem
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
tak, piłam pokrzywę a nie skrzyp. Nawet nie wiem jak ten skrzyp smakuje i czy bym go dała radę wypić
A pokrzywa jest całkiem całkiem. Na początku była dla mnie dziwna w smaku, ale się przyzwyczaiłam i chyba piłam z 3 m-ce. Piłam jeden kubek dziennie do końca opakowania, a potem tydzień lub 10 dni przerwy Jak ta zachwalasz i na ciebie podziałało, to może znowu zacznę od marca ![]() Sandi, a brałaś jakieś suplementy równocześnie czy sama pokrzywka? Galijko, wydaje mi się że na cerę jest inne zielsko, tylko nie pamiętam jakie ed. chyba bratek ![]() opuszczam was na tydzień, mam nadzieję że będziecie tęsknić
Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2015-02-20 o 13:20 |
|
|
|
|
#963 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny i chłopaki. Nawiązując do herbacianych pogaduch chciałem Was zaprosić do dyskusji o zbliżonym temacie, mianowicie zielonej kawie i jej wpływu na odchudzanie i nie tylko:
xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-03-03 o 13:06 Powód: reklama |
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak to, gdzie to?
Ładnie to tak informować w ostatniej chwili? ![]() Pewnie masz "ferie", w takim razie baw się dobrze, wypocznij i przywieź jakieś herbaciane ciekawostki Zdjęciami z wyjazdu też nie pogardzimy
|
|
#965 |
|
Przyczajenie
|
zawsze mam problem z umiejscowieniem z dnym tematem w forum okej, więc mam pytanko słyszałam że zielona herbata pomaga w redukcji toksyn (że tak napiszę )jakie herbatki polecacie ? czy ceny są wygórowane? czy i gdzie są dostępne (sklepy/apteka) ile razy dziennie pijecie? aaa no i oczywiście czy pomaga/pomogła wam ? Kod:
bezhejtówproszę ![]()
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zielona herbata?
Cytat:
jestem herbatoholiczką, polecam czerwoną, jest bardziej moczopędna niż zielona. Oczywiście mówię o liściastych, marketowe w torebkach po 3zł tylko leżały obok czerwonej, ja kupuję w sklepie zielarskim na wagę, za zwykłą czerwoną bez dodatków (są różne mieszanki z owocami, kwiatami itd) płacę 5zł/50gram. Parzę 3 razy te same liście, więc interes bardzo się opłaca. W normalnych sklepach też są liściaste, jednak cena większa 6-9zł. W aptekach nigdy nie pytałam.
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze polecam tylko liściaste, bo te w torebkach to zwykle aromaty, a nie zielona herbata. Po drugie zielona herbata w zbyt dużych ilościach wypłukuje magnez, więc trzeba pić ją z umiarem. I w końcu po trzecie lepiej z toksyn oczyszcza bratek.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam zieloną, kiedyś ją przedawkuję.
Również polecam tylko liściaste. |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
A w jakich ilościach bratek?
2015r. - szansa na nowy początek! Mój blog http://missmalitv.blogspot.com/ Mój kanał https://www.youtube.com/channel/UCje...DQVAQBxojAXxuA Polub mnie na Facebooku https://www.facebook.com/missmalitv Instagram: http://instagram.com/missmalitv |
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za podpowiedź oby w mojej mieścinie dostała :P
![]() ~kwiatki, bratki i stokrotki~
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Bratka bez problemu dostanie się w aptece, a jak go należy używać (ile bratka, ile wody, ile parzyć) jest napisane na opakowaniu.
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
No i cisza zaległa
![]() U mnie pogoda taka, że nic się nie chce, nawet pisać. Pada praktycznie od wczoraj. Herbatkowo bastkowa zielona pigwowa
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Oczyszczajaco z toksyn dziala rowniez pokrzywa. W sumie zaczelam ja pic na porost wlosow, ale odkad zaczelam to robic to np. stan cery baaaardzo mi sie poprawil i zaczelam miec wiecej energii.
Warto jedynie zapamietac, ze trzeba sobie robic przerwe,bo po dluzszym czasie przestaje dzialac. Ja zrobilam dwumiesieczna, po powrocie znowu mam wysyp drobnych pryszczy, ale wiem ze to etap przejsciowy i za jakis czas ponownie bede cieszyla sie gladka buzia
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie wiosennie ciąg dalszy
Słonko było rano, ale nadal jest przyjemnie u mnie bastek ananasowy ciągle sie zastanawiam który lepszy żurawina czy ananas
|
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie akurat z bastkowych herbat żurawina najbardziej smakuje a ananas najmniej, tak więc nie mam tego dylematu
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
Galijko, piję jedną ewentualnie dwie herbatki pokrzywowe dziennie. Nie sądzę żeby to pokrzywa mi na cerę wpłynęła ... natomiast na włosy jak najbardziej.
Pstra, nie biorę suplementów na włosy.. uzupełniam tylko witaminy, bo brałam przez ostatnie trzy miesiące trzy antybiotyki i muszę jakoś stanąć na nogi.. Ponoć jest jakiś antybiotyk, który dobrze robi na cerę (i nie jest to Izotec ) ... tylko czy warta świeczki cała ta czystka poantybiotykowa w organizmie ... Bastek - tylko ananasowy LOVE ! Miłego dnia
|
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() U mnie herbata chwilowo poszla w odstawke , bo codzinnie wieczorem pije goraca czekolade, zeby Henio mial z czego wapno barac a nie z moich zebow. Rosne wieksza i syn daje mi we znaki, bo jak sie obraca to boli mnie i juz chodze jak kaczka nawet znajomy dzis z daleka sie darl ze wszystko w porzadku bo ide jak kaczka Na glowie przeprowadzka- od paru dni zyje na pudlach i juz mam dosyc a gdzie to do poniedzialku
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja dzisiaj tak szybciutko bo zaraz wyjeżdżam do Zakopanego na kilka dni. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, tzn. przynajmniej, żeby nie padało ![]() Herbatkowo dzisiaj sencha poziomkowa (jeszcze z DDD) ![]() Miłego weekendu życzę i do "zobaczenia" po powrocie
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszcze wyjazdu
Baw sie dobrze!mnie ciąg dalszy ananasowego... żurawina chyba jednak lepsza
|
|
|
|
|
#980 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam po powrocie
proszę o wybaczenie dla mnie zdecydowanie ananas Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę że ja stamtąd wróciłam a ty pojechałaś udanego odpoczynku miłego |
|||
|
|
|
|
#981 |
|
BAN stały
|
Galijka jak to jest, że w podpisie masz aż dwa linki bez widocznej ramki jako mikroreklamy, a jednak mod nie daje Ci upomnień?
|
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie Ty tam reklamę widzisz ???
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie piję ostatni kubek poziomki
z zapasów z ddd została tylko ta paskudna, ale coś mnie do niej nie ciągnie zapasy w ananasowego bastka i almową mango uzupełnione miłego |
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstra , no właśnie jakoś za specjalnie chora nie byłam, ale wyniki badań krwi wykazywały infekcje (jakieś atypowe parametry) no i tak mnie raczyli antybiotykami ... osłabiło mnie to niemiłosiernie.... ale już wracam do żywych
![]() Nawet wróciłam do regularnego biegania ![]() Herbata ze skrzypu , tym razem
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
to najważniejsze, że już ci lepiej
ale wydaje mi się, że czasami lekarze przepisują te antybiotyki niepotrzebnie. Mają jakąś lekką rękę do nich ![]() ja jeszcze trochę czekam aż będzie cieplej żeby pobiegać
|
|
|
|
|
#986 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i uwierz mi , nikt tu nie ma NIC przeciwko , że odpowiadam niepytana
|
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Sandi ma rację, my tu się nie czepiamy jak ktoś niepytany odpowiada
herbatkowo - paskudzielec ![]() miłego |
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
a co to paskudzielec ???
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
to taka niedobra herbata którą sobie kupiłam i po mału spijam
ma taki jeden dziwny dodatek, który mi nie pasi i nawet pomieszanie jej ze zwykłą zieloną smaku jej nie poprawiło
Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2015-03-05 o 12:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Wprawdzie włosów mam aż za dużo ale za to moja cera pozostawia wiele do życzenia.
Najwyżej przez miesiąc z domu nie wyjdę 

Zdjęciami z wyjazdu też nie pogardzimy

i juz mam dosyc a gdzie to do poniedzialku