Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 15:55   #991
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

U nas dzisiaj tak ładnie i ciepło (jak na listopad), więc spacerowaliśmy, spacerowaliśmy... aż obiadu nie zdążyłam ugotować na czas i mąż musiał zjeść wczorajsze resztki

Młody już przystopował ze żrącymi kupami, od wczoraj jest normalnie i już się nie smarujemy, zębów nadal ni widu ni słychu...
Za to mnie znów dopadł doopny problem, wyhodowałam wielkiego hemoroida, który bardzo mi przeszkadza, te poporodowe się przy tym chowają.... kupiłam czopki, w domu mam maść, może uda się załagodzić objawy.... już chyba nie pozbędę się problemu
Jeśli na ten weekend nie będę miała zjazdu (bo jeszcze nie wiem) to zamierzam piec pierniczki, na razie na próbę, bo wiadomo, że w moim domu do świąt nie doleżą
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:34   #992
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Witam i ja!

Sweetjoy - to gdzie Ty mieszkasz że miałaś ładną pogodę? U nas (Śląsk) buro, pochmurnie, z mżawką, brrrr, ani mi się myśli o wyjściu z Hanią na takie coś

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dobry

Malwina dzisiaj pół roku kończy

teraz właśnie leży w pieluszcze w łóżeczku i się bawi. próbuje złapać przewijak, kopie w szczebelki, piszczy, cieszy się
Brawo!

Czas leci, prawda?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

My też dziś świętujemy Za pół roczku
Gratki!!!!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Brawa dla Filipka, dzielny pacjent! Mam nadzieję, że jakoś wyjdziecie na prostą z tymi choróbskami paskudnymi :/

ciężko powiedzieć czy dobry czy nie, bo każdemu co innego się podoba. Mogę powiedzieć o swoim odczuciu.
Na mnie film zrobił wrażenie,po tych wszystkich głupich komediach polskich, które powstały w ostatnich latach, to myślę , że fajnie sie wybrać właśnie na coś takiego.
Jest to film bardzo refleksyjny, wiecej rzeczy widz się domyśla niż rzeczywiście zostaje powiedziane, ściska za gardło, po wyjściu nie czułam, że pieniądze wyrzuciłam w błoto.
Szczerze to nastawiałam się na coś bardziej płytkiego, bo nieraz idziemy akurat na to, co jest w kinie, byle iść i się wyrwać
Podobno porównują do testosteronu, który nota bene lubię i za każdym razem jak go oglądam (już jakies 5 razy) to zawsze coś innego wyłapię.
A tak to prawda - ostatnie lata obfitują w nieciekawe filmy, ale kilka fajnych było.
Z mojej strony mogę polecic film "Służące" - o czarnoskórych słuzących z przełomu lat 50-60. XX wieku, pracujacych u "białych", fajne, lekkie.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj tak ładnie i ciepło (jak na listopad), więc spacerowaliśmy, spacerowaliśmy... aż obiadu nie zdążyłam ugotować na czas i mąż musiał zjeść wczorajsze resztki

Młody już przystopował ze żrącymi kupami, od wczoraj jest normalnie i już się nie smarujemy, zębów nadal ni widu ni słychu...
Za to mnie znów dopadł doopny problem, wyhodowałam wielkiego hemoroida, który bardzo mi przeszkadza, te poporodowe się przy tym chowają.... kupiłam czopki, w domu mam maść, może uda się załagodzić objawy.... już chyba nie pozbędę się problemu
Jeśli na ten weekend nie będę miała zjazdu (bo jeszcze nie wiem) to zamierzam piec pierniczki, na razie na próbę, bo wiadomo, że w moim domu do świąt nie doleżą
Współczuję z tym hemoroidem.
U mnie z kupkami tez w miarę nieźle (tz. u Hani ) , też miała tak zaczerwienine pachwinki i pupcie, smarowałam Sudocremem bardzo mocno i zelżało.
Stary 2012-11-22, 17:08   #993
Timii
Rozeznanie

witam się i ja!
ale u nas zimno!!! brrrr

sto lat dla maluchów w pół roczku

my byliśmy dziś u fizjo bo Marcia dalej się nie przekręca. krótko mówiąc kazała nam ćwiczyć, pokazała jak i za 2 tyg na nast wizytę zaprasza (jasne, za 2 tyg to ja będę w PL a poza tym 50eur za każdą wizytę to trochę sporo...) twierdzi że mała nie ma "doznań z lini bocznej" - czytaj: mało leżała na boczku. to akurat by się zgadzało bo ja mało na boczku ją kładłam. teraz babka proponuje co 2 godz przekręcać ją w nocy, układać na boczku i niech śpi w takie pozycji. ciężko to widzę. skoro mała ładnie śpi (i ja też ) to nie uśmiecha mi się teraz jej (i siebie) budzić wkółko (co 2 godz), przekręcać i walczyć żeby znów zasnęła w takiej a nie innej pozycji. spróbujemy z tymi ćwiczeniami i zobaczymy czy będą efekty
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:17   #994
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:

U nas też dziś pięknie i ciepło tak nawet przyjemnie.
Byłam z Antosiem na basenie w ramach rehabilitacji tam w ośrodku i bardzo mu się nie podobało, strasznie płakał.

Współczuję hemoroida. Nie chcę straszyć, ale jakieś trzy miesiące temu mojemu znajomemu przez nie leczone h wyszło wszystko na wierzch i miał operacje.

dla Malwiny.
Kurcze, ale ten czas leci, a pamiętam jak czytałam was jak zaczynałyście rodzić i później u mnie się zaczęło. Jakby to było wczoraj
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:33   #995
kism
Wtajemniczenie

Dorwałam zaległości

Widzę, że temat spacerówek ostro ruszył. To się pomyliłam, bo wróżyłam kiedyś, że około roku większość będzie zmieniać wózki, a to już się zaczyna

Co do prezentów i innych zakupów... Też podobają mi się pchacze, ale żadne decyzje prezentowe jeszcze u nas nie zapadły, choć w sumie pewniakiem jest jakiś sorter.

Pamiętacie Wean Machine? Tak mi świta, że dawno temu któraś podlinkowała. Fajne to, ale koszt ok. 80 zł to trochę za dużo mi się wydawało, a tu ostatnio trafiłam na promocję. Już mam w domu, jeszcze niewiele rozgniatałam, ale podoba mi się bardzo. Niby to takie proste urządzenie, ale naprawdę rewelacyjnie obmyślone i zaprojektowane w każdym szczególe, bardzo ergonomiczne. Nie wiem, co ja tu taką reklamę strzelam, ale w każdym razie podoba mi się to

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość
Ja mu podawałam Bebiko trzy razy...
Dziękuję za opis
U nas właśnie tak samo po 4h... Jak to się powtórzy drugi raz, to już nie będę się zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakis ratunek dla ciuszkow mojej Oliwki. Dzis namoczylam biale i jasne ciuszki, w tym byl sliniaczek z jasnymi blekitnymi wzorami ( nie go ****!!) no i pofarbowala mi czesc bialych- maja piekne blekitne plamy. Moczylam juz w Vanishu, ale nic... moze wygotowac? Szkoda mi strasznie bo byly tam naprawde ladne rzeczy, szczegolnie jeden sweterek
Ja znowu "opóźniona"... w pisaniu
Udało Ci się już coś zaradzić? Ja mam wśród rzeczy po Maksie do tej pory parę takich, które gdzieś się zaplątały i na stałe zmieniły kolor z białego na błękitny/niebieski. Jak mi się zafarbowały, to wrzucałam je już do ciemnego prania i na szczęście złapało je równo. To już taka ostateczność, jak inne środki nie pomogą

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Liwka dzisiaj zaczęła mówić tata,tatuś szczęśliwy

Cytat:
Kism i jak tam Kaj dzisiaj?
A dziękuję, wszystko dobrze U nas to była zupełnie jednorazowa akcja. Kajko pozbył się z brzucha tego, co mu tam nie pasowało i od razu było dziecko jak nowe Tylko nie wiem, czy akurat ten jeden raz mu to mleko nie podeszło, czy w ogóle go nie toleruje. W weekend na spokojnie spróbujemy chyba znowu mu podać tylko rano, żeby się w razie czego w nocy nie męczył.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj zaczęła się przewracać z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Byłam w piątek na tańczeniu z dziećmi w chustach. Całkiem sympatycznie, i, co najważniejsze, obczaiłam wiązanie na plecach! Antoś zachwycony, ogląda świat, jest przewygodnie i nawet daję radę sama Wczoraj tak byliśmy na spacerze
Łał... Dla mnie nie obeznanej z chustami, brzmi to niewiarygodnie. Jakim cudem można zawiązać sobie samemu dziecko na plecach? Normalnie czarownica z Ciebie jakaś

Cytat:
No wlasnie dziewczyny.. pytanie dotyczace zasypiania... Oliwka ladnie zasypia jak sie ja trzyma za raczke, glaszcze po glowie ( wieczorem, bo w dzien jest wieksza masakra).. i w nocy jak sie wybudza to nie potrafi sama usnac tylko trzeba znowu trzymac ja za raczke..☠ Jak dziecko nauczyc, zeby w nocy jak sie przebudzi zasypialo samo.. czy najlepiej moze poczekac az bedzie wieksza i narazie zapewnic jej to poczucie bezpieczenstwa? Juz sama nie wiem..☠ Chociaz z drugiej strony Oliwka sie wybudza, bo przewraca sie na brzuch, a tak spac nie chce ( spala na brzuchu moze z 3 razy i wtedy to byly idealne noce bo sama sie na brzuch przewrocila i zasnela.. spala do rana)... co moze byc przyczyna tego przewracania na brzuch przez sen? Zla jakosc tego snu i zbyt plytki sen? Macie jakies pomysly? W sumie mysle, ze gdyby sie nie przewracala to spalaby cala noc bez przebudzania. Nasze noce wygladaja tak, ze co 1-1,5h ona sie budzi z placzem, podchodze do lozeczka, ona jest na brzuchu czesto przyjmujac pozycje do raczkowania, odwracam ja na bok, czasami wlasnie potrzymam za raczke ( w przypadku kiedy za bardzo sie juz rozbudzila) i dalej spi... za kolejne 1,5 h to samo. Nie liczac okresu zebowego zawsze wybudza sie z tego samego powodu,☠ przewracania sie na brzuch.
Nic Ci nie poradzę, napiszę jedynie, że u nas jest tak samo Opcja spania na brzuchu nie wchodzi w rachubę. Kajko od samego początku jak leżał na brzuchu, to zadzierał głowę do góry, tzn. jak się zmęczył, to od razu był ryk i szorowanie twarzą po materacu, a nigdy nie położył jej spokojnie na boczku. I teraz często przy usypianiu za wszelką cenę chce obracać się na brzuch, a na brzuchu głowa podniesiona i płacz. W nocy jak się obudzi i do niego podchodzę, to też zawsze jest już na brzuchu z zadartą głową. Śpi w śpiworku, nijak mu to nie przeszkadza w obracaniu się Myslę, że to jest po prostu siła nawyku i nie mam pomysłu, jak temu zaradzić. Przy usypianiu obracam go na plecki i uspokajam do skutku, aż wreszcie leży spokojnie na plecach i zamyka oczy, a w nocy to u nas jest inaczej, bo od pierwszej pobudki do rana śpi z nami i u nas w łóżku jest już szczęście i spokój

Cytat:
Pisalam jakis czas temu o tym, ze bedziemy robic badania pod katem refluksu... czekamy i czekamy, badanie mamy za tydzien. Wy piszecie, ze martwicie sie tym, ze dzieci raz zwymiotowaly po posilku, a ja glupia myslalam, ze dzieci w tym wieku to norma, ze jeszcze wymiotuja... moja Oliwka wymiotuje po kazdym.. obojetnie czy to kaszka, sloiczek, mleko mm czy cycek. Wczoraj jak zwymiotowala to takiego chlusta zapodala, ze☠ uwalona byla ona, ja i podloga. Ciekawe co wyjdzie na tym badaniu, mam nadzieje, ze to nie refluks. Zaluje tylko, ze glupia sluchalam sie lekarzy i tak pozno robie to badanie... W ogole smieszne jest to , ze badanie robimy prywatnie, a tyle czekac trzeba!
Trzymam kciuki za badania i żeby przede wszystkim problemy się skończyły!
No, generalnie wymiotowanie normalne nie jest , ale jak się zdarzy rzadko i nie da się znaleźć przyczyny, to nie szkodzi. Nie mniej jednak na razie chcę tą przyczynę u nas sprawdzić, bo skoro przez pół roku nie było tego ani razu, a tu nagle dziecko taki chlust zapodaje, to matka zaraz chce dociekać, o co chodzi

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A dziękuję że pytasz Ja się czuje cóż,oswojona ze wszystkim,jest mi cięzko itp,oczywiscie udaje wszedzie że jest niby ok tylko wtajemniczeni wiedza jak ja sie mam na prawde,przed mężem udaje silną itp,żeby on nie widział,bo się jeszcze bardziej załamie.Czasami sie śmiejemy z naszego życia,raka traktujemy jak koleją rzecz w naszym życiu do pokonania ale wiadomo kiedy dzieci śpią,ja siedzę sama różne myśli człowiekowi przychodzą do głowy.Swoje zdrowie zaniedbałam bo kiedy ja mam isc do lekarza,jestem chuda jak patyk,w szpitalach jeszcze schudłam,jak sie ma moja tarczyca nie wiem Dziś jadę meża odwiedzic.

A Filipek to super pacjent ani razu nie zapłakał jak pobierali krew tudzież zakładali wkłucie,zdjęcie RTG bardzo mu sie podobało bo mieli fajne sprzętySam chodził do pielęgniarek po tabletki
Brawo dla Filipka! Dla siebie też musisz chwilę na badania znaleźć Jesteś potrzebna rodzinie!

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Maja dzisiaj obudziła sie o 4 i ani myslała by dalej isc spac, po 5 usneła w koncu, obudziła sie o 7, dałam cyca i po 8 juz wstała.

A wczoraj jak obudziła sie po 14 to dopiero przed 19 poszła spac. I dopiero po 18 zrobiła sie marudna, ale kapiel i spanko było. Ostatnio zdarza sie jej, ze popołudniu juz nie sypia :/ Po prostu omija jedną drzemkę.
Pisałam ze 2-3 tyg. temu, że Kaj mi się już na jedną drzemkę dziennie przestawia... Wydaje mi się, że to trochę za wczesnie, ale co zrobić, po prostu często nie usypia ok. 10-11, chociaż różnych bajerów już próbowałam, to nie uśnie i już, tylko przetrzymuje aż do ok. 13, ale za to przynajmniej zwykle śpi trochę dłużej. Zwykle - bo ogólnie jego drzemki są teraz bardzo nieregularne. Jak przez jakieś 2 mies. był spokój, jedno spanie przed południem, drugie po, tak teraz znowu każdy dzień inny
Jeszcze do tego nieraz Maks mi go obudzi i Kaj po np. 20 min już wyspany, nie da rady usnąć z powrotem, a potem znowu po godzinie zmęczony, marudny i ma problem z uśnięciem... Ech, dzisiaj mieliśmy taki kryzys, że nawet nie mam siły Wam pisać Teraz właśnie śpi, a ja nie mam siły na nic, więc przyszłam do Was się zrelaksować
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 18:00   #996
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam i ja!

Sweetjoy - to gdzie Ty mieszkasz że miałaś ładną pogodę? U nas (Śląsk) buro, pochmurnie, z mżawką, brrrr, ani mi się myśli o wyjściu z Hanią na takie coś
u mnie też dzisiaj było ładnie. Poszliśmy na spacer dopiero koło 15ej, bo wcześniej zawsze ciężko mi się wyrwać z powodu licznych drzemek Adasia. Wracaliśmy już po ciemku, ale było fajnie, adaś zasnął, przykryłam go grubym kocem i sobie szliśmy
Byliśmy u mojej szwagierki i mojego chrześniaka.
Cieszę się, że Adaś taki grzeczny jest, bo tamten to mały szatan, ruchliwy jak nie wiem ( ma 10 miesięcy), krzyczy, płacze, wstaje, siada, kładzie się, dvd próbuje zrzucić, szafki otwiera, masakra jakaś. Adaś siedział na moich kolanach i tylko sie przyglądał co się dzieje
W ogóle im nie śpi w ciągu dnia, w nocy np. godzinę lub dwie nie spi, płacze, no i opórcz tych wszystkich atrakcji to jeszcze mu się ulewa, chociaż ja bym to nazwała wymiotami. Pytali już kilka razy lekarki co z tym robić (po kazdym jedzeniu tak mu sie robI) ale ona cały czas powtarza, że nie ma sensu jeszcze robić prześwietlenia przełyku (czy coś w ten deseń) bo do roku mu się pewnie unormuje, ale za 2 miesiące on rok skończy a tu cały czas tak samo :/
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 19:04   #997
ladybird_1987
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z Was albo ktoś z Waszych znajomych zatrudnia kogoś bliskiego do opieki nad dzieckiem z legalną umową? Wcześniej słyszałam taką wersję że podpisuje się umowę a "państwo" dopłaca do najniższej krajowej i opłaca składki. Teraz czytam tylko o opłacaniu składek. Wiecie coś na ten temat?
Stary 2012-11-22, 20:58   #998
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Polska południowo-wschodnia
Tam gdzie wrony zawracają i mikołaj nie dociera

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Współczuję hemoroida. Nie chcę straszyć, ale jakieś trzy miesiące temu mojemu znajomemu przez nie leczone h wyszło wszystko na wierzch i miał operacje.
Nie wyobrażam sobie jak można nie leczyć tego paskudztwa.
Ja swojego zamierzam poskromić i to bardzo szybko!
Choć przyznam gdybym miała w pobliżu jakiegoś specjalistę, to pewnie bym od razu wzięła pod uwagę zabieg, żeby całkowicie pozbyć się problemu
Stary 2012-11-22, 21:13   #999
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

My po urodzinach. Zrobiłam tort pycha, taki:http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html
Wyszedł PRZEPYCHOTA.
I łososia z lidlowego przepisu Okrasy - też rewealcyjny.
W ogóle robicie czasem te przepisy Pascala i Okrasy? My pare razy robiliśmy i fajne są

Poza tym była niespodzianka. Namalowałam na bodziaku antosiowym napis "sto lat dla tatusia", wyszło cudnie. Potem wrzucę zdjęcia

Cytat:
Tak, słyszeliśmy o tej ustawie
Konkretnie, to nie wiem jakie badania by nas interesowały, bo na razie to tylko wiemy, że coś takiego istnieje i podobno zdaje egzamin. Nie znamy nikogo, kto z tego korzysta więc nie wiemy, jak to wygląda w praktyce. Jak będzie bliżej budowy, to pewnie bardziej zgłębimy temat i wtedy może jakieś pytania się nam nasuną.
Ja to w ogóle jestem zielona w tym temacie Sama nazwa brzmi dla mnie na tyle kosmicznie, że wzbudza we mnie strach
No od strony użytkownika też nie możemy nic powiedzieć. Ale generlanie w przyszłości, jakbyśmy mieli się budować, to z panelami
A Wy kiedy planujecie budowę?

Cytat:
Witam Melduję się tym razem z domku Wczoraj nas wypuścili z lekami do domu,jest ok Filipek już prawie nie kaszle.Szymonek prawie mamusi nie poznał,strasznie był zmieszany,Filipka się wystraszył

Mąż jest na leczeniu ale dziś miał TK i jutro może chemia
super że juz w domu. Z całego serca życzę, żeby teraz już było tylko lepiej
Trzymam kciuki za męża

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Nie kieruję się impulsem. Tak jak wszystko co kupuję, muszę przemyśleć.
Maciek nie ma dużo zabawek, a te, które ma... hmm... jakoś woli bawić się durszlakiem albo plastikowym talerzem
zazdroszczę spania....
U nas kurczę jest gorzej niż gdy miał 2 miesiące... wtedy spał pieknie z jedną tylko pobudką na cysia, czasami przesypiał całe noce. Gdzieś w okolicach piątego miesiąca zaczął znowu dwa razy sie budzić, a teraz 3...Jak noworodek... Może ma skok rozwojowy Obstawiam, że rośnie teraz bardziej i pewnie więcej potrzebuje...

A co do zabawek, ja też nie lubię za dużo. Dzieci nie potrzebują tak na prawdę dużo zabawek. JEśli ktoś nam chce coś kupić, zawsze sugeruję książki
A Antek uwielbia klucze wiszące w przedpokoju na takim pasku magnesowym. I roślinki - pełznie/turla się do doniczek i gmyra

Cytat:
Możecie wogóle polecic jakis dobbry film do obejrzenia? Nie musi byc najnowszy z kin... Gatunek - wszystko oprócz horrorów
hmhmm... ostatnio oglądałam fajny "Siostra twojej siostry". I 2 dni w nowym jorku (2 dni w paryżu też fajne). I trochę skandynawskiego kina, np "Pewien dżentelmen"

dużo fajnych filmów jest na iplexie
Cytat:
dobry

teraz właśnie leży w pieluszcze w łóżeczku i się bawi. próbuje złapać przewijak, kopie w szczebelki, piszczy, cieszy się
najlepszego
Cytat:
najlepszego
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:20   #1000
rozowa1987
Zadomowienie

sto latek dla dzieciaczków
Stary 2012-11-22, 21:40   #1001
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Mogę się pochwalić, że wie, co to MISIU, bo jak mówię "gdzie jest misiu?" to zawsze patrzy w stronę takiego wielkiego miśka i chyba wie, co to zegarek, bo też na scianę patrzy w miejsce zegara.
Maksio też wie co to zegar i jak podchodzimy do okna i pytam gdzie jest autko to patrzy w stronę samochodu

Cytat:
Witam i ja!

Sweetjoy - to gdzie Ty mieszkasz że miałaś ładną pogodę? U nas (Śląsk) buro, pochmurnie, z mżawką, brrrr, ani mi się myśli o wyjściu z Hanią na takie coś [COLOR="Silver"]
U nas też dziś brzydko, byliśmy dziś pierwszy raz na spacerze po chorobie małego i tylko 20min bo więcej mi się nie chciało w taką pogodę.

Cytat:
Polska południowo-wschodnia
Tam gdzie wrony zawracają i mikołaj nie dociera

A gdzie dokładniej? Bo ja też z tych rejonów

Od dwóch dni czuję się masakrycznie.... boli mnie strasznie głowa, jak wezmę tabletki to mnie boli brzuch, jak nie wezmę to mogę oszaleć z bólu głowy. W nocy nie mogłam spać

Na pocieszenie wstąpiła do Rossmanna, jest promocja -40% na kolorówkę, pokupiłam parę fajnych rzeczy
Stary 2012-11-22, 23:02   #1002
moniczka1302
Wtajemniczenie

Sweetjoy to jak mieszkasdz w stronach Rzeszowa to rzeczywiście macie najcieplejszy zakątek Polski

Byłam w Tesco na tej promocji zabawek :nuda": ludzi w sumie spodziewałam się duzo więcej, a tu tak sobie. Nic rewelacyjnego nie widziałam i w sumie nic nie kupiłam . No,, ewentualnie LEGO DUPLO, ale to od 1,5 roku dopiero, więc za rok je kupię, pewnie też jakieś promocje będą.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Dla dziewczyn lubiących ZARA. W ubraniach wykryto substancje rakotwórcze

http://www.zeberka.pl/art.php?id=20428

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry

My po urodzinach. Zrobiłam tort pycha, taki:http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html
Wyszedł PRZEPYCHOTA.
W ogóle robicie czasem te przepisy Pascala i Okrasy? My pare razy robiliśmy i fajne są

Poza tym była niespodzianka. Namalowałam na bodziaku antosiowym napis "sto lat dla tatusia", wyszło cudnie. Potem wrzucę zdjęcia
Mniam! Uwielbiam Pavlovą mąż pewnie uradowany

Nie robiłąm nigdy nic z ich przepisów, ale na zdjęciach wyglądały b. apetycznie.
Pokaż, pokaż te koszulkę

Dzięki za polecenie filmów, looknę na tę stronkę.
Stary 2012-11-22, 23:07   #1003
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Wyszedł PRZEPYCHOTA.

No od strony użytkownika też nie możemy nic powiedzieć. Ale generlanie w przyszłości, jakbyśmy mieli się budować, to z panelami
Zgapiam zgapiam zgapiam
Tort spróbuję zrobić, bo wygląda fantastycznie
Łososia też.
Z body też fajny pomysł

Planujemy zacząć się budować na wiosnę. Zobaczymy, czy nam się uda
Cytat:
Sweetjoy to jak mieszkasdz w stronach Rzeszowa to rzeczywiście macie najcieplejszy zakątek Polski

Byłam w Tesco na tej promocji zabawek :nuda": ludzi w sumie spodziewałam się duzo więcej, a tu tak sobie. Nic rewelacyjnego nie widziałam i w sumie nic nie kupiłam . No,, ewentualnie LEGO DUPLO, ale to od 1,5 roku dopiero, więc za rok je kupię, pewnie też jakieś promocje będą.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ja też byłam dzisiaj w Tesco i ludzi było bardzo dużo Kolejka do kasy taka, że chyba z 2h trzeba by stać. Mnie się na szczęście udało i byłam pierwszą osobą, której zabawka została skasowana Kupiłam Hani to http://www.tesco.com/direct/carousel...r/215-8751.prd

Jeśli chodzi o substancje rakotwórcze, to gdzie ich teraz nie ma Przecież nawet w wózkach, fotelikach dziecięcych są
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:15   #1004
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
je...

A co do zabawek, ja też nie lubię za dużo. Dzieci nie potrzebują tak na prawdę dużo zabawek. JEśli ktoś nam chce coś kupić, zawsze sugeruję książki
A Antek uwielbia klucze wiszące w przedpokoju na takim pasku magnesowym. I roślinki - pełznie/turla się do doniczek i gmyra
Nasza Hania chce już wstawac
Przypełza do mnie, wspina się, no to ja ją biorę pod pachy. Ta mała franca już obczaiła, że musi jedną nóżkę podkurczyc zeby stanąc na stopie, no i zaraz bach podciąga drugą stopę i jest mega uchachana ze swojego wyczynu.
Ja podobno już chodziłam w wieku 9 miesięcy, tak mi powiedziałą moja mama. Wkięc obstawiam, że niunia moja pójdzie w ślady mamy.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Zgapiam zgapiam zgapiam
Łososia też.
Z body też fajny pomysł

Ja też byłam dzisiaj w Tesco i ludzi było bardzo dużo Kolejka do kasy taka, że chyba z 2h trzeba by stać. Mnie się na szczęście udało i byłam pierwszą osobą, której zabawka została skasowana Kupiłam Hani to http://www.tesco.com/direct/carousel...r/215-8751.prd

Jeśli chodzi o substancje rakotwórcze, to gdzie ich teraz nie ma Przecież nawet w wózkach, fotelikach dziecięcych są
Ale fajna ta zabawka, ja jej nie widziałam, może się wyprzedały
A gdzie byłas? W Silesii? Bo ja tam! Może się minęłysmy?? Ja byłam ponad godzinę temu.

Co do budowy, to moja koleżanka teraz się buduje, i tak... w ciągu 2 tygodni zrobili fundament imają praiwe wszystkie ściany bo się budują keramzytem.
Stary 2012-11-22, 23:24   #1005
_agata
Zakorzenienie

pola_m, nosisz Anteksa na plecach? My w weekend spróbujemy
Jak go teraz ubierasz do chusty?

A ten tort to właściwie to samo co ja robiłam

Niestety ceny na zabawki w Tesco zostały podniesione przed tą rzekomą promocją! Niech się pocałują.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:30   #1006
moniczka1302
Wtajemniczenie

Agata - wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak zrobili; w Trsco takie rzeczy to norma ; moja mama kupiła kiedys spodnie jeansowe z FF co je tak głośno reklamowali w TV. Za 49zł. Ładne, fajnie leżały. Okazało się (w domu dopiero) że cena 49zł była NAKLEJONA na metkę paierową, gdzie była wybita cena 35zł Świetna promocja , nie ma co
No comment

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Kupujecie wogóle ciuchy FF? Bo ja się przyznam, że często niektóre są naprawdę dobrej jakości.

Dziś chciałam zrobic zamówionko w Bonprix - fajne swetry mają, podobno bardzo dobrej jakosci (w pracy mojej mamy non stop cos kupują, więc info sprawdzone). Kupujecie tam coś??
Stary 2012-11-22, 23:37   #1007
Timii
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Wyszedł PRZEPYCHOTA.

super że juz w domu. Z całego serca życzę, żeby teraz już było tylko lepiej
Trzymam kciuki za męża

zazdroszczę spania....
U nas kurczę jest gorzej niż gdy miał 2 miesiące... wtedy spał pieknie z jedną tylko pobudką na cysia, czasami przesypiał całe noce. Gdzieś w okolicach piątego miesiąca zaczął znowu dwa razy sie budzić, a teraz 3...Jak noworodek... Może ma skok rozwojowy Obstawiam, że rośnie teraz bardziej i pewnie więcej potrzebuje...

hmhmm... ostatnio oglądałam fajny "Siostra twojej siostry". I 2 dni w nowym jorku (2 dni w paryżu też fajne). I trochę skandynawskiego kina, np "Pewien dżentelmen"

dużo fajnych filmów jest na iplexie

najlepszego

najlepszego
fajnie męża rozpieściłaś ja swojego to zaniedbałam.. a też miał ostatnio urodziny no dobra, zrobie mu jutro tiramisu

wstaw fotkę z małym

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dorwałam zaległości

Pamiętacie Wean Machine? Tak mi świta, że dawno temu któraś podlinkowała. Fajne to, ale koszt ok. 80 zł to trochę za dużo mi się wydawało, a tu ostatnio trafiłam na promocję. Już mam w domu, jeszcze niewiele rozgniatałam, ale podoba mi się bardzo. Niby to takie proste urządzenie, ale naprawdę rewelacyjnie obmyślone i zaprojektowane w każdym szczególe, bardzo ergonomiczne. Nie wiem, co ja tu taką reklamę strzelam, ale w każdym razie podoba mi się to

podoba mi się ta wean machine tylko zastanawiam się jak długo będę tego używać (jeśli kupię) bo później to jednak zachęca się do rozdrabniania jedzenia, krojenia i siekania żeby nie miało takiej papkowatej konsystencji
Stary 2012-11-22, 23:52   #1008
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupujecie wogóle ciuchy FF? Bo ja się przyznam, że często niektóre są naprawdę dobrej jakości.

Dziś chciałam zrobic zamówionko w Bonprix - fajne swetry mają, podobno bardzo dobrej jakosci (w pracy mojej mamy non stop cos kupują, więc info sprawdzone). Kupujecie tam coś??
Nieraz pisałam, że duża część garderoby Maksa jest z Tesco, chyba największa W zimie i w lecie przy wyprzedażach robię nalot na podkoszulki, spodnie dresowe, spodenki, czasem bluzy. Bielizny większość też ma z Tesco. Wyławiam też co nieco na wyprzedażach w 5.10.15, a reszta to od czasu do czasu kupuję dużą pakę lepszych używek na all.
Sobie też czasem biorę bluzki za parę złotych. Miałam też ubrania do pracy (w sensie strój biznesowy) i też dobrze się sprawowały (w cz. przeszłym, bo jeszcze się w nie nie mieszczę )

W bonprix moja mama czasem coś kupowała. Nie przypominam sobie, żeby narzekała.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
podoba mi się ta wean machine tylko zastanawiam się jak długo będę tego używać (jeśli kupię) bo później to jednak zachęca się do rozdrabniania jedzenia, krojenia i siekania żeby nie miało takiej papkowatej konsystencji
To raczej nie rozgniata na taką całkowitą papkę Zwłaszcza, że są dwa rozmiary nakładek. Ja próbowałam tylko tą z mniejszymi dziurkami na razie. I to jest nie tylko do miękkich owoców czy warzyw, można różne składniki własnego obiadu rozgnieść (w instrukcji piszą, że oprócz kości i pestek ) i dziecko może jeść z całą rodziną brudząc tylko jedno naczynie. Można to wygodnie wrzucić do torby i nakarmić dziecko poza domem, starszy brat też sobie z tym radzi i może młodego nakarmić No ja się napaliłam
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:54   #1009
joss
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Witam Melduję się tym razem z domku Wczoraj nas wypuścili z lekami do domu,jest ok Filipek już prawie nie kaszle.Szymonek prawie mamusi nie poznał,strasznie był zmieszany,Filipka się wystraszył

Mąż jest na leczeniu ale dziś miał TK i jutro może chemia
Cieszę się, że wróciliście już do domku Oby teraz z mężem było w porządku Dużo zdrowia życzę po raz kolejny
Cytat:
A co do tego spania.... e tam, ja nie słucham tych wszystkim mądrych głów, psychologów i innych uczonych
Bo jeśli by było tak jak mówią, to Maciek w dzień nie powinien spać chyba w ogóle Jak on zasypia ok. 19.30, najpóźniej o 20 już śpi, od wielkiego dzwonu obudzi się w nocy... zazwyczaj budzi się ok. 6 żeby zjeść trochę i iść dalej w kimę. Teraz najczęściej do 8.30, chociaż dzisiaj obudził się o 7, zjadł, poleżał chwilę i chyba o 8 usnął (nie jestem pewna bo spałam, a mąż wychodził do pracy o 7.45 i mówi, że już przysypiał). Pospaliśmy do 10.15
Ja mam tak samo z Celiną, więc mądrzy psycholodzy mogą się schować, chyba, że uważają nasze dzieci za jakieś ewenementy
Zresztą Celinka teraz tyyyyle znowu śpi w dzień, że ja nie wiem co się z nią dzieje
Cytat:

Możecie wogóle polecic jakis dobbry film do obejrzenia? Nie musi byc najnowszy z kin... Gatunek - wszystko oprócz horrorów
Swojego czasu urzekło mnie "Into the wild", po polsku "Wszystko za życie"
Cytat:

my byliśmy dziś u fizjo bo Marcia dalej się nie przekręca. krótko mówiąc kazała nam ćwiczyć, pokazała jak i za 2 tyg na nast wizytę zaprasza (jasne, za 2 tyg to ja będę w PL a poza tym 50eur za każdą wizytę to trochę sporo...) twierdzi że mała nie ma "doznań z lini bocznej" - czytaj: mało leżała na boczku. to akurat by się zgadzało bo ja mało na boczku ją kładłam. teraz babka proponuje co 2 godz przekręcać ją w nocy, układać na boczku i niech śpi w takie pozycji. ciężko to widzę. skoro mała ładnie śpi (i ja też ) to nie uśmiecha mi się teraz jej (i siebie) budzić wkółko (co 2 godz), przekręcać i walczyć żeby znów zasnęła w takiej a nie innej pozycji. spróbujemy z tymi ćwiczeniami i zobaczymy czy będą efekty
A ona w ogóle jeszcze się nie przekręciła czy bardzo sporadycznie?

My kupiliśmy śpiworek dla małej, bo już tak się rozkopywała, że pół nocy odkryta potrafiła spać, a co za tym idzie, miała zimne rączki i ogólnie to się dziwię jak mogła tak spać bez przykrycia. Całe szczęście nie denerwuje się, że leży w tym śpiworku
joss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 00:12   #1010
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
Witam

A ona w ogóle jeszcze się nie przekręciła czy bardzo sporadycznie?

My kupiliśmy śpiworek dla małej, bo już tak się rozkopywała, że pół nocy odkryta potrafiła spać, a co za tym idzie, miała zimne rączki i ogólnie to się dziwię jak mogła tak spać bez przykrycia. Całe szczęście nie denerwuje się, że leży w tym śpiworku
przekręciła się ale tylko kilka razy i to raczej przez przypadek. na brzuszku pięknie leży, potrafi wytrzymać naprawdę długo. fizjo twierdzi że rozwija się prawidłowo, główkę mocno trzyma i nawet podczas tych ćwiczeń unosiła ją więc chyba nie ma tragedii. no ale jednak niepokoiłam się bo pół roczku już skończone a moja foczka nie chce większej aktywności wykazywać a jak już czytam o Waszych dzieciach to w szoku jestem!

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

To raczej nie rozgniata na taką całkowitą papkę Zwłaszcza, że są dwa rozmiary nakładek. Ja próbowałam tylko tą z mniejszymi dziurkami na razie. I to jest nie tylko do miękkich owoców czy warzyw, można różne składniki własnego obiadu rozgnieść (w instrukcji piszą, że oprócz kości i pestek ) i dziecko może jeść z całą rodziną brudząc tylko jedno naczynie. Można to wygodnie wrzucić do torby i nakarmić dziecko poza domem, starszy brat też sobie z tym radzi i może młodego nakarmić No ja się napaliłam
kurcze to może też kupię
Stary 2012-11-23, 08:17   #1011
sweetjoy
Raczkowanie

Witam z kawusią

Cytat:
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
A gdzie dokładniej? Bo ja też z tych rejonów
Bliżej mam do Lublina niż do Rzeszowa mniej więcej pośrodku, tylko bliżej wsch granicy
Stary 2012-11-23, 08:42   #1012
martula007
Raczkowanie

Witam
Czeka nas dzis szczepienie... na szczescie dzisiaj to bedzie juz jedno uklocie, wiec mysle ze bedzie okey

100 lat dla wszystkich dzieciaczkow!

Cytat:
Uważam, że jeśli potrzebuje tego żeby był obok niej, trzymać za rączkę i głaskać, to należy to robić.
Przewraca się na brzuch bo to teraz taki okres... Maciek też jak się porządnie obudzi to od razu na brzuch, w nocy na szczęście nie przewraca się, to śpi. Czasami rzuca nim po całym łóżeczku, jak się przebudzę to jestem pewna, że zaraz się obudzi, tak się szamocze. Ale on postęka i dalej w kimę.
Wieczorem jak usypia to siedzę z nim po ciemku w sypialni i trzymam go za śpiworek żeby się nie przewrócił.
Oliwka śpi w śpiworku? Bo to jednak dużo pomaga, dziecku trudniej się obrócić
jak byla malutka to do spiworka ja kladlam, ale bylo jej wtedy za goraco. pozniej sie oduczyla i ostatnio jak ja wlozylam to bylo ciezko i duzo plakala bo do tego zeby jej wychodzily... niepotrzebnie malej zafundowalam jej dodatkowy stres. Ale teraz zabek juz wyszedl wiec bedziemy znowu dzialac

Cytat:

Jeden dzien i och zycie super filmy

Cytat:
A Filipek to super pacjent ani razu nie zapłakał jak pobierali krew tudzież zakładali wkłucie,zdjęcie RTG bardzo mu sie podobało bo mieli fajne sprzętySam chodził do pielęgniarek po tabletki
dzielnego masz synka

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Maja tez lubi bawic sie butleka z woda, ale koniecznie wtedy jak zobaczy ze ja pije to ona wtedy musi ja miec! Inaczej sie wkurza.
Moja lubi jak wsypie do pustej butelki troszke ryzu- fajny halas ale butelka rzeczywiscie najbardziej sie interesuje wtedy, kiedy ja z niej pije
Cytat:
trzymam kciuki za efektywne cwiczenia

Cytat:
Dzień dobry

Wyszedł PRZEPYCHOTA.

zazdroszczę spania....
Super torcik I z bodziakami tez fajny pomysl Ostatnio jak moj M mial urodziny to mlodej na jednym policzku napisalam : sto lat tato! a na drugim serce

A Antos ma zabki? przepraszam, ale nie pamietam.. moze tu tkwi problem w spaniu.. bo u mojej Oliwki wlasnie od tego sie zaczelo.
Cytat:

Niestety ceny na zabawki w Tesco zostały podniesione przed tą rzekomą promocją! Niech się pocałują.
Podpinam sie pod pytanie... jak ubieracie maluchy do chust... i jeszcze jedno.. chuste wiazecie pod kurtka/plaszczem i jej nie zapinacie czy na zapietej? bo dawno sie nie chustowalam z Olwika, ale mysle ze chyba nosi sie przy ciele czyli pod kurtka:P

co do tesco - łajzy! Dobrze, ze nie pojechalam.

Jestem teraz na etapie szukania spiworka do wozka, jakos opornie mi idzie.

Lece bo Oliwka wyrzuca mi wszystkie ksiazki z polki Chyba jej smakuja... haha :P
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:32   #1013
onething
Zadomowienie

moniczka1302 z filmów mogę Ci polecić Nietykalni, świetny.

A co do Tesco to ja mam chyba jakieś wyjątkowe, bo ceny zabawek takie jak zawsze i wybór był, więc ja się obłowiłam

O cenach ciuchów się nie wypowiadam, bo w każdym sklepie są zmieniane, a ja i tak buszuje po promocjach
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:12   #1014
pola_m
Wtajemniczenie

Hejo

Cytat:
Zgapiam zgapiam zgapiam
Łososia też.
Z body też fajny pomysł

o, no to już niedługo. macie projekt i już wszystko obczajone?

Cytat:
Nasza Hania chce już wstawac
Przypełza do mnie, wspina się, no to ja ją biorę pod pachy. Ta mała franca już obczaiła, że musi jedną nóżkę podkurczyc zeby stanąc na stopie, no i zaraz bach podciąga drugą stopę i jest mega uchachana ze swojego wyczynu.
Ja podobno już chodziłam w wieku 9 miesięcy, tak mi powiedziałą moja mama. Wkięc obstawiam, że niunia moja pójdzie w ślady mamy.

o kurczę, szybka ta Twoja Hania.Ale jak Ty tak szybko chodziłaś, to pewnie dlatego

Cytat:

A ten tort to właściwie to samo co ja robiłam

to częsta praktyka jest z tymi "promocjami" Ludzie nie zwracają uwagi, na to, jaka jest faktycznie cena i za co właśniwie się płaci, ważny jest krzyczący napis PROMOCJA. A już zwłaszcze teraz, jak się zacznie przedświateczny szał...

A tort robiłaś z masłem orzechowym i orzeszkami? Bo myślę, że to ciekawy dodatek, nie jest tak słodko dzięki temu

Nosze na plecach, chociaż pewniej się jeszcze czuję z przodu. Co do ubierania różnie, zależy, czy z przodu (bardziej się grzeje od ciała), czy na plecach właśnie.

Często ubieram go normalnie - w spodenki dresowe, bodziaka z długim rękawem i bluzeczkę, podwójne ciepłe skarpety i czapa, zawijam w chustę i nakłądam na nas ciepły polar męża. Wtedy nie jest mu za gorąco, i jeśli wchodzimy do jakiegoś pomieszczenia, mogę się po prostu rozpiąć, rozchylić trochę chustę i jest ok.

A jak jest na plecach, to w takim polarowym kombinezonie.

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość

Swojego czasu urzekło mnie "Into the wild", po polsku "Wszystko za życie"
tak tak, i ścieżka dźwiękowa jest przepiękna

Cytat:

Super torcik I z bodziakami tez fajny pomysl Ostatnio jak moj M mial urodziny to mlodej na jednym policzku napisalam : sto lat tato! a na drugim serce

A Antos ma zabki? przepraszam, ale nie pamietam.. moze tu tkwi problem w spaniu.. bo u mojej Oliwki wlasnie od tego sie zaczelo.

Podpinam sie pod pytanie... jak ubieracie maluchy do chust... i jeszcze jedno.. chuste wiazecie pod kurtka/plaszczem i jej nie zapinacie czy na zapietej? bo dawno sie nie chustowalam z Olwika, ale mysle ze chyba nosi sie przy ciele czyli pod kurtka:P
co do chust, odpowiedziałąm wyżej Najlepiej pod dużą kurtką i zapiąć się razem
Antek ząbkuje już trzeci miesiąc Tzn ma parę dni, że widac, że go te zęby męczą, gryzie wszystko,pcha łapy po łokcie, i marudzi, a potem jest spokój. I teraz własnie chyba trzeci dzień jest faza zębów

A tu Młody:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0861.jpg (58,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0871.jpg (67,6 KB, 116 załadowań)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:21   #1015
_agata
Zakorzenienie

pola_m, śliczny Antek! Świetny prezent dla taty

Jak Maćka wiążę w kieszonkę to mniej więcej też tak ubieram, zakładam bluzę męża, zapinam Maćka, i nakładam jeszcze swoją kurtkę, nie dopinam
Ale w tej mężowej bluzie wyglądam jak kloszard :Torba: i myślałam o jakimś innym sposobie na ubieranie, ale jednak taka dodatkowa warstwa z ciepełkiem w środku dobra dla dzieciaka. Chyba póki co tak zostawimy.
Muszę jeszcze pomyśleć jak na plecach ubierać, o ile wiązanie nam podejdzie Najchętniej ubrałabym go w normalny kombinezon bo boję się, że w polarowym będzie mu chłodno...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Aaaaaaaaaaaa... dziewczyny, czy kupowałyście może ostatnio kapcie na allegro? Wiecie, takie po domu

o
Stary 2012-11-23, 10:58   #1016
moniczka1302
Wtajemniczenie

pola - Antek śliczny jak laleczka

agata - jak masz I phone'a to nie wyglądasz jak kloszard, tylko jak hipster czyli jesteś trendy nie kupowałam kapci przez all.egro. A w sumie to muszę kupic bo ostatnio jak mieli przyjechac tescie to pozostawiali odbite spocone stopy na dopiero co umytej podłodze. A my mamy dośc ciemne panele i na takich wszystkie smugi widac Jak to zobaczyłam to mnie o mało krew nie zalała.

EDIT: Hania wstaje

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
moniczka1302 z filmów mogę Ci polecić Nietykalni, świetny.

A co do Tesco to ja mam chyba jakieś wyjątkowe, bo ceny zabawek takie jak zawsze i wybór był, więc ja się obłowiłam

O cenach ciuchów się nie wypowiadam, bo w każdym sklepie są zmieniane, a ja i tak buszuje po promocjach
Oglądałąm - fajny

Kiedyś pracowałam w pewnej sieciówce z odzieżą damską i na przecenach nie zmienialiśmy metek , ale sama jakośc ubrań w okresie przecen jest gorsza.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Witam
Czeka nas dzis szczepienie... na szczescie dzisiaj to bedzie juz jedno uklocie, wiec mysle ze bedzie okey
Powodzenia!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

martula - mi też sporo rzeczy się pofarbowało przez moje roztrzepanie i im więcej razy je piorę tym bardziej zaczynają przypomiac jak wyglądały przez zafarbowaniem
Stary 2012-11-23, 11:28   #1017
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Agata - wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak zrobili; w Trsco takie rzeczy to norma ; moja mama kupiła kiedys spodnie jeansowe z FF co je tak głośno reklamowali w TV. Za 49zł. Ładne, fajnie leżały. Okazało się (w domu dopiero) że cena 49zł była NAKLEJONA na metkę paierową, gdzie była wybita cena 35zł Świetna promocja , nie ma co
No comment

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

w reserved prawie zawsze pod ceną promocyjną jest pierwotna niższa
Ja z tesco mam jedne jeansy, świetne są lubiłam w nich chodzić, ale obecnie tyłka w nie nie wsadzam
Lubie kupować dla Antosia bo fajne gatunkowo te body są, wiec sporo ich ma. Ostatnio mieli promocje na rampersy w paseczki za 5zł

Cytat:
Hejo

o kurczę, szybka ta Twoja Hania.Ale jak Ty tak szybko chodziłaś, to pewnie dlatego

to częsta praktyka jest z tymi "promocjami" Ludzie nie zwracają uwagi, na to, jaka jest faktycznie cena i za co właśniwie się płaci, ważny jest krzyczący napis PROMOCJA. A już zwłaszcze teraz, jak się zacznie przedświateczny szał...

A tort robiłaś z masłem orzechowym i orzeszkami? Bo myślę, że to ciekawy dodatek, nie jest tak słodko dzięki temu

Nosze na plecach, chociaż pewniej się jeszcze czuję z przodu. Co do ubierania różnie, zależy, czy z przodu (bardziej się grzeje od ciała), czy na plecach właśnie.

Często ubieram go normalnie - w spodenki dresowe, bodziaka z długim rękawem i bluzeczkę, podwójne ciepłe skarpety i czapa, zawijam w chustę i nakłądam na nas ciepły polar męża. Wtedy nie jest mu za gorąco, i jeśli wchodzimy do jakiegoś pomieszczenia, mogę się po prostu rozpiąć, rozchylić trochę chustę i jest ok.

A jak jest na plecach, to w takim polarowym kombinezonie.

tak tak, i ścieżka dźwiękowa jest przepiękna

co do chust, odpowiedziałąm wyżej Najlepiej pod dużą kurtką i zapiąć się razem
Antek ząbkuje już trzeci miesiąc Tzn ma parę dni, że widac, że go te zęby męczą, gryzie wszystko,pcha łapy po łokcie, i marudzi, a potem jest spokój. I teraz własnie chyba trzeci dzień jest faza zębów

A tu Młody:
Aleon śliczny i takie ładne oczka ma.
Fajnie wymyśliłaś z tym bodziakiem
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:32   #1018
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Byłyśmy wczoraj na szczepieniu.
Trzecia dawka Hexy i pierwsza dawka Pneumo
Hania była dzielna. Chwilkę popłakała, ale jak Ją przytuliłam, to przestała. W nocy miała gorączkę, ale podałam Jej dawkę nurofenu i przeszło.
Hania waży 7300 Rozwija się prawidłowo.
Od dzisiaj wprowadzamy marchewkę Najwyższa pora

Cytat:

Ale fajna ta zabawka, ja jej nie widziałam, może się wyprzedały
A gdzie byłas? W Silesii? Bo ja tam! Może się minęłysmy?? Ja byłam ponad godzinę temu.
Tak, byłam w silesi Przy kasie byłam dokładnie o 21 To nie wiem, jak to możliwe, że Tobie się wydawało, że jest mało ludzi, a mnie, że jest baaardzo dużo
Te zabawki były tak w koncie. Ja to ogólnie średnio się orientuje na tescowych regałach, bo jeżdżę tam tylko po ciuchy dla Hani, ale widziałam w koszykach u ludzi drewniane zabawki i postanowiłam poszukać Jestem zadowolona z zakupu, bo zabawka jest bardzo dobrze wykonana. 20zł za taki sorter nie wydaje mi się dużo

Cytat:
No comment

W większości sklepów tak robią.

Ja kupuję ciuchy z FF. Szczególną sympatią darzę pajace z trzypaków Są dobrej jakości, fajne wzornictwo. Hania uwielbia w nich spać

Cytat:
Hejo

Nie mamy jeszcze nic :/ Tzn. mamy działkę Jesteśmy na etapie szukania architekta, bo chcemy projekt indywidualny.

Antoś super wygląda w tym bodziaku Sama to pisałaś??? W ogóle, jak Antoś ładnie siedzi

Cytat:
nie kupowałam kapci przez all.egro. A w sumie to muszę kupic bo ostatnio jak mieli przyjechac tescie to pozostawiali odbite spocone stopy na dopiero co umytej podłodze. A my mamy dośc ciemne panele i na takich wszystkie smugi widac Jak to zobaczyłam to mnie o mało krew nie zalała.

Dlatego u nas goście chodzą w butach
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:35   #1019
_agata
Zakorzenienie

Ja kapcie dla siebie chcę

Goście nie muszą zdejmować, ale zdejmują. My też jak idziemy do kogoś to zdejmujemy. Kapci u kogoś bym nie założyła. Fuj!

o
Stary 2012-11-23, 11:56   #1020
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.
Byłyśmy wczoraj na szczepieniu.
Trzecia dawka Hexy i pierwsza dawka Pneumo
Hania była dzielna. Chwilkę popłakała, ale jak Ją przytuliłam, to przestała. W nocy miała gorączkę, ale podałam Jej dawkę nurofenu i przeszło.
Hania waży 7300 Rozwija się prawidłowo.
Od dzisiaj wprowadzamy marchewkę Najwyższa pora

Tak, byłam w silesi Przy kasie byłam dokładnie o 21 To nie wiem, jak to możliwe, że Tobie się wydawało, że jest mało ludzi, a mnie, że jest baaardzo dużo
Te zabawki były tak w koncie. Ja to ogólnie średnio się orientuje na tescowych regałach, bo jeżdżę tam tylko po ciuchy dla Hani, ale widziałam w koszykach u ludzi drewniane zabawki i postanowiłam poszukać Jestem zadowolona z zakupu, bo zabawka jest bardzo dobrze wykonana. 20zł za taki sorter nie wydaje mi się dużo

W większości sklepów tak robią.

Ja kupuję ciuchy z FF. Szczególną sympatią darzę pajace z trzypaków Są dobrej jakości, fajne wzornictwo. Hania uwielbia w nich spać

Nie mamy jeszcze nic :/ Tzn. mamy działkę Jesteśmy na etapie szukania architekta, bo chcemy projekt indywidualny.

Antoś super wygląda w tym bodziaku Sama to pisałaś??? W ogóle, jak Antoś ładnie siedzi

Dlatego u nas goście chodzą w butach
Czyli byłaś nas rozpoczeciu promocji. Ja byłam dużo póxniej, bo najpierw odbierałąm brata z pracy i ok. 22 dopiero bnyliśmy w silesii.
Nie boisz się zarysowania paneli? I brudu z dworu? Ja mam bizka na tym punkcie.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Ja kapcie dla siebie chcę

Goście nie muszą zdejmować, ale zdejmują. My też jak idziemy do kogoś to zdejmujemy. Kapci u kogoś bym nie założyła. Fuj!
U mnie kapcie zawsze są prane. Więc goście dostają czyste. A u kogoś... nie zawsze zakładam, bo też troszkę się brzydzę, zczególnie, jak są to kapcie ze skóry i już widac, ze długo chodzone

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

agata właśnie robię zakwas wg tej stronki co mi poleciłaś, już 2-gi dzień mi się kisi. Ciekawe, co mi wyjdzie

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-11-23 o 11:52
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości