|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Nie bywam, ale podczytuje. Nerwy mnie zzeraja przed amniopunkcja. Termin mam przesuniety z poniedzialku na srode, takze na godzine 8.15. Wiem juz o tym od dawna, ale jakos nie napisalam slowka o tym.
Mialam dostac urlop z tej okazji, a wyszlo na to, ze musialam pozamieniac dyzury. Ech... Juz od kilku dni czuje delikatne ruchy, nie jest to zawsze i nie jest to nic spektakularnego, ale przynajmniej raz dziennie cos udaje mi sie poczuc. Moja polozna sluchala mi tetna detektorem, gdy tak przyciskala, to wyraznie czulam, ze dzieciaczek ucieka , totez czesto nam tetno umykalo, ale udalo sie posluchac przez chwile. Spotkam sie z nia na normalnej wizycie w przyszlym tygodniu, nawet jeszcze nie wiem kiedy, bo nie sprawdzalam, jak nam sie zgraja terminy.Pewnie bede odzywac sie czesciej, gdy bede miala wyniki amniopunkcji, czyli za dwa tygodnie z hakiem. Wykoncze sie do tego czasu. Gratuluje udanych wizyt, ruchow dziecka i goraco witam nowe Mamy
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
A moge wiedziec czemu nie dajecie dzieciom grzybów? My wszyscy uwielbiamy. Nice tylko ograniczam ich ilość, bo są ciężkostrawne.
|
|
|
|
#993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym czesto sa powodem zatrucia pokarmowego. No i po prostu lepiej nie. Zeby nie bylo takich sytuacji jak ostatnio ze 4 latka walczy o zycie bo zjadla muchomora z rodzicami. |
|
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!! Obserwuje cały czas, raczej rzadko coś pisałam. Jestem właśnie po usg genetycznym, wszelkie obawy minęły
Maleństwo jest zdrowe. Wszystko jest w porządku. Od początku ciąży mam ciągłe obawy i lęki. Wszyscy mnie uspokajają łącznie z lekarzem-on to chyba ma mnie już dosyć. Myślę, że im częściej będę z wami pisać tym niej będę myśleć i wyszukiwać problemu. Chyba również zajmę się pokojem dla maleństwa. Życzę miłego dnia !!
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie ja jako 10-latka już chodziłam z rodzicami po lesie i nigdy muchomora nie pomyliłam. (oczywiście rodzice sprawdzali moje grzyby po powrocie do domu). To, że ciężkostrawne to się zgodzę. Dlatego ja nie daję dużych porcji na raz. Ale zupę grzybową robię często, czy sos grzybowy. Sam wywar chyba nie jest ciężkostrawny
|
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż ma znajomego, który ma coś około 28 lat i mieszka do tej pory z rodzicami. Chłop nie potrafi nawet ziemniaków ugotować Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż tobie zrobią tą amniopunkcję ![]() Trzymam kciuki, żeby nie było żadnych komplikacji |
|||
|
|
|
#997 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
Nie można obejrzeć Twojego brzucha ![]() Cytat:
. Ja mam to samo też nie lubie jak mnie ludzie dotykają, a jeszcze gorzej mówią przy tym grubasku Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już drugi dzień czuje ruchy częściej niż raz na parę dni .Poproszę też lekarza by upewnił mnie, że Majka to nie Filip
|
|||
|
|
|
#998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawdopodobnie rodzice pomylili muchomora z gaska. Moj chrzesniak do tej pory nie lubi grzybow ani pieczarek i nikt go nie zmusza do jedzenia. Nie bede zaciekle bronic swojego zdania. Kazdy robi jak uwaza. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Po plecach, brzuchu, ramionach. "Bo tam jest dziecko i potrzebuje milosci" Bylam zla. Ale nie robilam awantury bo bym wyszla na wariatke w ciazy. Moj TZ probowal mnie ratowac ale ludzie byli natretni. W koncu smylismy sie bo zle sie czulam. Co to jest ze nagle w ciazy twoje cialo nalezy do wszystkich. Jakos wczesniej nikt obcy nie gladzil mnie po brzuchu. A teraz mozna tak oblapiac bezczelnie. Moja mama mnie tak nie oblapia nawet. |
||
|
|
|
#999 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziekuje serdecznie za zyczenia gratuluje wam udanych wizyt, tygodni ciazy, poznania plci i ruchow maluszkow a sama zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj sie nia, nie warto sie stresowac takimi glupotami Jednym uchem wpusc a drugim wypusc Cytat:
mariola trzymam za aminopunkcje Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale tak jak kiedyś napisałam każdy niech robi jak uważa, ja mam swoje poglądy, które jak na razie się nie zmieniły mimo ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie nie liczy się ilość czasu spędzonego z dzieckiem tylko jego jakość. zostałam zlinczowana przez niektóre z pseudo koleżanek i poczułam się jak wyrodna matka, że nie zobaczę pierwszego kroku dziecka, wypowiedzianego pierwszego słowa, ok a jeśli moje dziecko będzie stawiać pierwsze kroki dopiero mając 1,5 roku, albo wypowie pierwsze słowo w wieku 3 lat?, no bo przecież każde dziecko będzie się rozwijało w swoim tempie, wiadomo. moja szwagierka najbardziej na mnie psioczy, ona już 6 lat siedzi w domu i się "poświęca" dla dzieci, burdel w domu, dzieci obdarte, mają zaległości rozwojowe wśród rówieśników, same się sobą zajmują, bo rodzice nie poświęcają im czasu na zabawę, tylko tyle że są w domu, oboje nie pracują, żyją z Mopsu, każdy ma jakąs wizję swojej przyszłości i niech robi jak uważa, tylko denerwuje mnie że "Matki Polki" chcą mi mówić i kierować jak mam postępować, moje życie, moja sprawa. dziękuję za uwagę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Nasz czeka wizyta u pediatry, trzecia w tym miesiącu, bo Ewcia czuje się dużo gorzej, od wczoraj walczymy z gorączka... |
|
|
|
#1004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż było czerwone ![]() Ja jestem cierpliwa, ale w końcu bym nie wytrzymała i swoje powiedziała na temat dotykania. Nie patrzałabym czy znajomy , czy wróg. U mnie wyglądało by to tak: "Musicie mnie tak macać? Siebie pomacajcie..." tylko każdy jest inny i u innych to nie pasuje, u mnie nikogo by nie zdziwiło ![]() Cytat:
Także to nie reguła, że rude brzydkie. Poza tym mało rudych się widuje, więc pewnie tych ładnych nie widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj się ![]() Cytat:
Ten rok wolnego mnie zmobilizował Rodzice tżta pracują, więc nici z pilnowania. Mój tata pracuje. Moja mama natomiast na pewno by nie odmówiła, ale widzę jak się męczy jak pilnuje czasami siostrzeńców. Dlatego te pół roku dam jej wolnego więcej Później dziecko więcej będzie spało w nocy, więc lepiej. Może uda nam się z tŻtem jeszcze zmienić zmianami w pracy, więc mamuśka pilnowała by bąbla tylko przez godzinę dziennie jak się zmienimy z tż, ale jak będzie to nie wiem ![]() Tylko to też zależy od pieniążków. Dla niektórych te 20 procent mniej na wypłacie, to nie ciekawa sytuacja, my sobie możemy na to pozwolić
|
|
#1005 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i jutrzejsze wizyty - dużo nas
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-30 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny!
nie piszę tylko podczytuję bo nie mam weny ale powiem Wam, że już się nie mogę doczekać wizyty (za 10dni) bo mam nadzieję dowiedzieć się jaka płeć w weekend byłam u koleżanki, która ma 2-tygodniową córeczkę polecała mi bardzo rożek, który kupiła na tej stronie, mniej więcej coś takiego:http://www.gluck.pl/pl/rozek-kangaro...ny-5615.p.html
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, no i oczywiście czekamy na same dobre wiadomości |
|
|
|
#1008 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie trwało to tak długo, bo znalazłam na jakimś blogu info że od 17 do 21? Jeśli tak, to muszę prowiant wziąść
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co to jest rożek i nie jest w sumie mi obcy, ale nie zastanawiałam się nigdy po co to ![]() Cytat:
Tylko się zastanawiam, bo te kocyki mają wypełnienie jeszcze jakieś, też będziesz dawała? Moja mama też jest krawcową, ale my mamy maszynę, która ma 25 lat więc za dużo nie zrobi niestety.
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sciskam kciuki za wizyty i amniopunkcje ja nadal mam mdlosci, teraz moj synek zasnal wiec mam chwilke i nadrabiam choc jakoś trudno mi sie wbic w rozmowę ostatnio. u mnie ciagle mdlosci, |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
radze zakupić rożka chociaż jednego a najlepiej dwa, ja mailam trzy pozniej stosowalam jako kołderkę śpiworek sie u nas nie sprawdzil ja żadnych kocykow la millou czy jakichś tam nie kupuje, zbędny wydatek są tansze koce .Ale to moje zdanie. Natomiast żałuję, że nie mam zdolności do szycia. Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-30 o 12:09 |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie potrzebny choćby do szpitala, na pierwsze tygodnie do noszenia, karmienia, spania jest fajnie usztywniony i fajnie wykonany ja na bank taki kupię
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Rude dziecko nie jest problemem, ale wolałabym nie ![]() Jak poznałam się z moim tż i zaczęliśmy związek to często się śmialiśmy, że będziemy mieć rude dzieci, wymyślaliśmy całe historie z całą masą przesądów i zabobonów, a także opierając się na naszych doświadczeniach z rudymi. I jakoś tak śmiesznie by było mieć teraz rude dziecko |
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja teraz nadwrazliwa jestem. Dzis sie poplakalam z tego wszystkiego. I dołożyłam pare innych powodów i byl placz po calosci.... TZ znowu oberwal... |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za kciuki
|
#1017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
No ja 16t6d i dalej rano muszę pędzić, żeby coś do zjedzenia zrobić, bo jak na przykład dłużej mi zejdzie w łazience przy myciu czy coś, to wymiotuję... Najczęściej niczym, ale wyszarpie mnie na całego...
|
|
|
|
#1019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli muszę to kupić i wziąć ze sobą na porodówkę?Kupię myślę, że ze dwa. Przydadzą się później jako kołderka właśnie, a jak dziecko wyrośnie to przyda się jako leżanka dla fretek Nic się nie zmarnuje. Kocyki też przydadzą mi się dla fretek ;PCytat:
Ale może pokażę mamie
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się Dziewczyny po weekendzie. Tak, jak obiecałam - relacja z warsztatów Bezpieczny maluch (Piaseczno).
Czas: 15.00 - 18.00 + losowanie. Składały się z 2 paneli. 1. a. Kąpiel noworodka (na sucho Pani pokazywała ) . Prowadziła położna z pobliskiego szpitala czyli lekką reklamę robiła. Dzieć - lalka leżał na stole czyli ostatnie rzędy nic nie widziały ( w tym ja).b. Karmienie piersią - zalety. W sumie to coś tam mądrego pani powiedziała, ale po co w tym temacie wkleili rozszerzanie diety do nie pamiętam ilu lat (kto by to spamiętał) to nie wiem. c.Robienie mleka modyfikowanego a raczej rozrabianie. Padłam po prostu jak pani pokazywała i tłumaczyła jak miarki nabierać itp. Ale wiadomo - sponsor musi się zaprezentować. 2. a. Pierwsza pomoc - prowadził ratownik, tylko 2 tematy poruszyliśmy: zatrzymanie oddechu (takie zawieszenie się dziecka) + zachłyśnięcie i resuscytacja. To akurat było najfajniejsze. b. Prezentacja fotelików Cosi maxi i w ogóle o przewożeniu dzieci. W sumie coś na kształt prezentacji połączonej z panelem dyskusyjnym. Dostałam troszkę prezencików: próbki Musteli dla dzieci, śliniaczek i zestawik z masą plastyczną do odbicia stópki/łapki dziecka (z tego się najbardziej cieszę). Co do organizacji - był problem bo 2 miejsca mają podobną nazwę - hotel ( i tm wszyscy pojechali) i centrum konferencyjne (3 sale wykładowe w biurowcu) więc była obsuwa z czasem i później wszyscy lecieli z tematami. Na 2 salach zajęcia były równocześnie (1 panel na 1 a drugi na kolejnej) i po zakończeniu swojego panelu, pójściu do toalety itp. nie wiedzieliśmy czy już nasz panel sięzaczął i tym sposobem nie wiem co było na początku "fotelikowego". Do pićka dawali wodę, jakiś batonik zbożowy dla regeneracji sił więc nie poumierałyśmy tam. Na koniec było losowanie, główna nagroda to fotelik, z mniejszych ręczniczki kąpielowe, materace (wygrałam! Wiadomo - trochę się poreklamowali ale i ważnych i przydatnych info trochę było. Ogółem jestem happy, że z małżem poszliśmy. Się rozpisałam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

, totez czesto nam tetno umykalo, ale udalo sie posluchac przez chwile. Spotkam sie z nia na normalnej wizycie w przyszlym tygodniu, nawet jeszcze nie wiem kiedy, bo nie sprawdzalam, jak nam sie zgraja terminy.

Maleństwo jest zdrowe. Wszystko jest w porządku. Od początku ciąży mam ciągłe obawy i lęki. Wszyscy mnie uspokajają łącznie z lekarzem-on to chyba ma mnie już dosyć. Myślę, że im częściej będę z wami pisać tym niej będę myśleć i wyszukiwać problemu. Chyba również zajmę się pokojem dla maleństwa. Życzę miłego dnia
W każdym razie ja jako 10-latka już chodziłam z rodzicami po lesie i nigdy muchomora nie pomyliłam. (oczywiście rodzice sprawdzali moje grzyby po powrocie do domu).

. Ja mam to samo też nie lubie jak mnie ludzie dotykają, a jeszcze gorzej mówią przy tym grubasku 
.Poproszę też lekarza by upewnił mnie, że Majka to nie Filip 

Ten rok wolnego mnie zmobilizował 
ale dostałąm też mnóstwo próbek nawet smoczek 

Perfect Housewife