|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
| Pokaż wyniki sondy: Ilu partnerów seksualnych miałaś do tej pory? | |||
| jeszcze nie miałam żadnego |
|
807 | 14,68% |
| jednego |
|
1 979 | 36,01% |
| dwóch |
|
841 | 15,30% |
| trzech |
|
517 | 9,41% |
| czterech |
|
332 | 6,04% |
| pięciu |
|
188 | 3,42% |
| sześciu |
|
142 | 2,58% |
| powyżej sześciu |
|
690 | 12,55% |
| Głosujący: 5496. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś?
Dopamine99, ja w tej kwestii już chyba wszystko napisałam i nie ma sensu się powtarzać. Ty generalizujesz, ja nie i tego nie uznaję za żaden wyznacznik.
Osobiście nadal będę pisać tylko i wyłącznie w swoim imieniu, a osób, którym się wydaje, że wszystko wiedzą najlepiej (lub, że mają monopol na rację), będę unikać szerokim łukiem ![]() Bad_Man, to samo tyczy się Ciebie. Ja też mam wielu znajomych (mężczyzn) i co? I (jeśli chodzi o kwestie posiadania "ruszanych i nieruszanych" partnerek) nie wynika z tego żadna prawidłowość ani życiowa, ani naukowa. To, że Ty masz kilkunastu znajomych płci męskiej, którzy mają w tej kwestii podobne poglądy, nic jeszcze nie oznacza. Nawet gdybyś miał ich setkę, to nie jest odpowiednio reprezentatywna grupa! Musiałbyś przeprowadzić badania statystyczne na właściwie dobranej próbie badawczej. Powodzenia! Normalność, nienormalność?! A kim Ty jesteś, żeby ludzi, którzy posiadają inne poglądy od Twoich, nazywać nienormalnymi? Wybacz, ale takim zachowaniem, znów pokazujesz swoje ograniczenie. Kończ waść, wstydu oszczędź!
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-27 o 19:34 |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, żyję na tym świecie już trochę lat, gadam z ludźmi, rozmawiam z facetami na tematy, o których nie mówią kobietom, dużo czytam i raczej rzadko się spotyka, żeby facet wolał kobietę z 10 partnerami na 'koncie', w tym przypadkowymi kontaktami seksualnymi, od tej z 2 partnerami, których kochała. Chyba, że chodzi tylko o seks, wtedy kryteria się zmieniają.
Nie mówię, że nie ma związków - facet z 2 partnerkami na 'koncie' i kobieta z 10 partnerami, ale raczej są one obarczone wewnętrznym konfliktem faceta i rozpadają się szybciej, albo wolniej. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2013-01-27 o 19:32 |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, tym razem bez wycieczek osobistych, by nikomu niczego nie wytykać ;] (również domniemanych problemów w czytaniu ze zrozumieniem czy tam słowoczepialstwa - bardzo swoją drogą popularnego ostatnimi czasy...) - róbta co chceta, pieprzta się z kim chceta... I niech trafi swój na swego.
Może mam w sobie więcej pierwiastka męskiego, może nie - nieważne. Dopamine99 ma w tym, co mówi bardzo dużo racji. |
|
|
|
|
#1024 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podanym przez Ciebie przykładzie zapomniałeś także o drobnej kwestii, WOLNOŚĆ JEDNYCH KOŃCZY SIĘ TAM, GDZIE ZACZYNA SIĘ WOLNOŚĆ DRUGIEGO CZŁOWIEKA. Wolna, pewna swojej seksualności, współżyjąca (jak chce i z kim chce) kobieta nie robi nikomu krzywdy, tak samo jak i mężczyzna wolący taką dziewczynę od dziewicy. Człowiek, który odbiera komuś życie - już, niestety, tak. Taka subtelna różnica ![]() Wasze rozmowy z kilkudziesięcioma (nie kilkunastoma, wybacz!) kolegami czy oczytanie nadal nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Jakoś moje rozmowy z moimi znajomymi także Was nie interesują i do Was nie przemawiają ![]() Mamy różne poglądy, ale ja, w przeciwieństwie do Was, przynajmniej nie uważam i nie zarzekam się, że WIĘKSZOŚĆ, bądź WSZYSTKIE kobiety myślą tak jak ja. Bez sensu więc jest kontynuowanie tej polemiki
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-27 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#1026 |
|
BAN stały
|
To prostu masz albo bardzo miłych i ciepłych znajomych którzy złego słowa nie powiedza na ciebie albo dziwnych.
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wachlarz różnorodności. I do opinii każdego z nich NIC NIE MAM. Mają do tego prawo. Na szczęście oni nie generalizują i potrafią zrozumieć ODMIENNOŚĆ, nie nazywając jej przy tym NIENORMALNOŚCIĄ!
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-27 o 20:14 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
nadia07, odmienność - od czego ktoś jest odmienny? Od NORMY. A norma to coś, co jest w większości, a nie mniejszości.
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej powyższej wypowiedzi użyłam wyrazu odmienność rozumianego jako INNOŚĆ -> odmienny, inny, różny. I wcale nie sugerowałam, że ktoś musi być odmienny od całego ogółu, a wystarczy, że inny od danej jednostki (wiesz już przecież, co sądzę na ten temat). Kontynuując, a więc i bardziej uproszczając, jeśli jednostka / poglądy A są inne od jednostki / poglądów B nadal nie jet to nienormalne. Przy czym podkreślam A i B to jednostki, a nie zbiór / ogół. Jeszcze inaczej, przytaczając przykład, w którym użyłam tych słów: Kolega X chce dziewicy, kolega Y zaś doświadczonej partnerki. A mimo to osobnik X nie uważa, że Y jest nienormalny (i odwrotnie, to się tyczy także Pana Y) Są jednak od siebie odmienni / inni / różni.Proszę więc, nie próbuj przypisywać mi czegoś, czego nie napisałam ![]() Uważam także, że w tej dyskusji nie ma już nic do dopowiedzenia, a takie ciągłe powtarzanie tego samego, tylko innymi słowy, jest bez sensu. Rozumiem Twój punkt widzenia - akceptuję go. Ty jednak za wszelką cenę nie chcesz przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którzy mają inaczej i próbujesz mi to z uporem maniaka wmówić. Po co ?Zostawmy to tak jak jest, bo z takim podejściem na pewno nie dojdziemy do konsensusu.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-28 o 09:46 |
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Piszesz tutaj o czyms co nazywa się "norma statystyczna". A ten rodzaj normy w seksuologii nie istnieje i jakiekolwiek jego stosowanie w tym kontekście jest błędne.
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym dadal uważam, że to forum jest dla kobiet a jeśli facet już się wypowaida to miło ale nie bez końca i nie tylko non stop pisząc chcę dziewicy tylko skąd ją wziąć skoro tylko 1 na 10 to dziewica przed ślubem. Ale same oczekiwania rozumiem tylko nie róbmy z tego obsesji, a co z miłością uczuciem. Czy jeśli pokochasz dziewczynę to po miesiącu zapytasz się ilu miałaś facetów? Albo jeśli już się dowiesz a ona mając np. 27 lat powie, że miała 8 to znaczy że jest dziwką???? Wyluzuj. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Nie sądze, żeby poeta to miał na myśli! Oj na maturze za takie pojmowanie tekstu 5 byś nie dostał! Czy masz maturę??
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, wiem, że tak się może zdarzyć (i mnie to wcale nie dziwi), ale zgodnie z Twoją (Waszą) teorią dotyczącą większości/mniejszości i NORMY, to WIĘKSZOŚĆ kobiet, które szybko się oddają jednemu, mają i podobny stosunek do pozostałych mężczyzn (bo dlaczego by nie ?)Zaś jeśli są cnotkami, a nagle przy Tobie już na pierwszej randce wychodziłby z nich wulkan seksu to są DZIWNE, albo NIENORMALNE (no bo wówczas byłyby one w mniejszości ).Oczywiście, powinieneś wiedzieć, że jest to jedynie ironia. Świetne ukazanie pewnych niedociągnięć "ogólnikowej teorii", przy której tak się upierasz
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-28 o 22:20 |
|
|
|
|
|
#1035 |
|
BAN stały
|
Dlatego wulkany są"w sam raz na raz" gdy nie da rady wytrzymać ;d
|
|
|
|
|
#1036 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prettysimple zarzucił(a) mi już w tym wątku stosowanie wycieczek osobistych w formie wskazywania komuś braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, ale w tej sytuacji trudno oprzeć się wrażeniu, że w Twoim przypadku rzeczywiście tak jest Wybacz pomyłkę. Takie zdanie ma Bad_Man, który zresztą je potwierdził w powyższym poście. Myślałam, że skoro się z nim tak zgadzasz, to i również w tej kwestii.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-29 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Do Dopamine99. Nie wiem ile masz lat ale Twoje wypowiedzi jednoznacznie wskazują , że albo jesteś baaardzo dziecinny jeszcze albo emocjonalnie kompletnie niedojrzały i lepiej żebyś z dojrzałymi osobami na tym forum nie pisał, szczególnie że jest to forum dla kobiet a nie dla młodych idealistów (coś z romantyka samobójcy XIX wiecznego) Przeczytaj sobie może Goethego, np. "Cierpienia młodego Wertera" i nie pisz tu więcej, bo to jest nudne Cię czytać
|
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy dopuszczasz taką możliwość, że to niekoniecznie ja 'nie czytam ze zrozumieniem', tylko nad Twoimi umiejętnościami ironizowania musisz jeszcze popracować.
W dziwny sposób próbujesz mnie zmusić, żebym Ci nie odpisywał. Wracając do poprzedniego postu: Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:03 |
||
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Denerwuje, irytuje i złości mnie generalizowanie oraz traktowanie większości jako wyznacznik NORMY. Masz rację, że to popularne zjawisko, ale moim zdaniem świadczy ono wyłącznie o ograniczeniu. I żeby było jasne ja się z nim nie utożsamiam (w żaden sposób!). Zaś nazywanie mniejszości odmieńcami, nienormalnymi, dziwnymi etc. nie jest najzwyczajniej fair. Rodzi się stąd bowiem szowinizm (rasizm, homofobia itd.) w czystej lub/i nieco mniej klarownej postaci. Co do Twojego zdania (pogrubione) możesz je mieć. Jesteś wolną jednostką. Ja się z nim nie zgadzam, ot co. Inaczej ujmując, mamy różne poglądy na pewne sprawy. Te tematy wychodzą jednak dość mocno poza ramy wątku, dlatego z mojej strony EOT ![]() Pamiętajmy, że wszystko zaczęło się tylko od tego, że zwróciłam uwagę, aby ze ślepym uporem nie wypowiadać się za każdego lub/i ową większość, a tu z tego takie "kfiatki".
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-29 o 20:41 |
||
|
|
|
|
#1041 |
|
BAN stały
|
Dla mnie to kwestia moralności a nie odmienności. Nie mam nic do kobiet które nie są dziewicami żeby była jasność. Ale problem bym miał gdyby miała przygody albo no nie wiem, 20 partnerów w ciągu 5 lat (trudno sprecyzować). Albo uprawiała seks na pierwszej randce. Ale gdy tak jak mówisz mając 28 lat miała 8 to jest dla mnie całkowicie normalne. Ale chcę dodać jeszcze jedno, jeżeli mam do wyboru identyczną kobietę dziewicę i nie dziewicę to zawsze wybiorę dziewicę.
Odnośnie rasizmu i homofobi, większość ludzi denerwują ich manifestacje, domaganie się specjalnych praw i to tych gejów bym z chęcią się pozbył, nie mam nic do tych którzy uprawiają swoją miłość nie afiszując się z tym, sam mam przyjaciółkę lesbijkę, ale gdybym np. zauważył manifestacje gejów to prawdopodobnie dobrze ani dla mnie ani dla nich to by się nie skończyło. Odnośnie rasizmu, to jest strasznie przejaskrawione. Rasizm to jest stosowanie kryterium rasowego, czyli Rząd Stanów Zjednoczonych jest rasistowski ponieważ pisząc egzamin na studia czarny dostaje 2 punkty za to, że jest czarnym. |
|
|
|
|
#1042 |
|
Konto usunięte
|
Bo dziewica nie ma w czym porównać?
|
|
|
|
|
#1043 |
|
BAN stały
|
Wcale nie, porównywanie wręcz mnie kręci, cieszy mnie to, że dziewczyna chcę żebym był lepszym kochankiem. I na jakąś niezobowiązującą przygodę wolałbym doświadczoną dziewczynę tak jak to jest teraz.
Ale na jakiś dłuższy związek mógłbym tylko mieć z dziewczyną która się szanuje (nie mam na myśli tylko dziewic) |
|
|
|
|
#1044 |
|
multitasking ninja
|
Co ma wspólnego liczba partnerów seksualnych z szacunkiem, możesz mi to łopatologicznie wytłumaczyć? Nigdy tego nie rozumiałam.
|
|
#1045 |
|
BAN stały
|
Dla mnie dziewczyna która się szanuje to taka która się nie puszcza na imprezach, taka która się puszcza na pierwszej randce bądź taka która puszcza się z facetem którego nie zna.
Generalnie mnie to nie obchodzi, ale w żadne głębsze relacje z taką nie wejdę. (czyli więcej niż kumpel ) |
|
|
|
|
#1046 |
|
multitasking ninja
|
No dobrze, ale nadal nie odpowiedziałeś mi, co to ma wspólnego z szacunkiem.
Według ciebie kobieta, która lubi seks nie szanuje się - dlaczego? Jak ktoś lubi jazdę konną to też się nie szanuje? Albo jak lubi nie wiem, budyń truskawkowy? Możesz nie chcieć takiej partnerki, Twoja sprawa, ale nie wciskaj nikomu, że to ma cokolwiek wspólnego z szacunkiem bądź jego brakiem.
|
|
#1047 |
|
BAN stały
|
Nie chodziło mi o to, że ona sama nie ma szacunku do siebie, bo skoro jakaś dziewczyna tak robi to widocznie jej to nie przeszkadza, ale chodzi mi o to, że wielu facetów czuje mniejszy szacunek do takich kobiet i nie chodzi mi tu bynajmniej o jakaś różnice w odnoszeniu się do takich przynajmniej u mnie tylko np. miałbym mniejsze opory przed rzuceniem takiej jakby trafiła mi się lepsza (chodzi mi o krótki związek bez zobowiązań w którym teraz jestem).
|
|
|
|
|
#1048 |
|
multitasking ninja
|
Czyli w Twoich oczach ilość partnerów seksualnych decyduje o wartości kobiety? Nie jej charakter, ambicje, przemyślenia, zainteresowania, uroda, tylko właśnie to?
|
|
#1049 |
|
Konto usunięte
|
Jakoś nie znam żadnego takiego faceta
![]() A co powiesz na to, że dziewczyna dziewica nie jest, bo była w kilku związkach, które sie nie udały? Tez jest spisana? To tak teorytycznie. oczywiście, sama też nie chciałabym mieć faceta, który puszcza się na imprezach czy co tydzień ma nową partnerkę, ale nie oceniajmy ludzi po ilości partnerów. |
|
|
|
|
#1050 |
|
BAN stały
|
Napisałem w tym albo w innym temacie, że kilku partnerów dla dziewczyny 20 czy 20 paru letniej jest dla mnie akceptowalne całkowicie.
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Bo przyznajmy, jest niewielu całkowicie szczerych facetów, a tym bardziej szczerych w stosunku do kobiet. A ja jestem z tych debili którzy mówią to co myślą xD |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

?

?)
(no bo wówczas byłyby one w mniejszości