|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
skorpionek, takie uroki życia w bloku, wiem, że nie wszędzie tak jest, ale trzeba się liczyć z tym, że niektórzy ludzie po prostu rozumu nie mają.....
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
metropolitan no to rzeczywiście masz "przemiłe" sąsiedztwo
a ja dzisiaj właśnie przed chwilą ZNOWU miałam spotkanie z wielkim uchem mam już serdecznie dosyć.w piątek zaczynam 15 tc i od 6 tc ciągle mi dokuczają no i teraz w pracy będę głodna,bo poszło całe śniadanie i obiad oj dziewuchy ja już nie chce |
|
|
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
Latko nie mogę sie napatrzec na zdjęcia dzidziolka!!! jeju jakie to wszyztko realistyczne, że juz takie foteczki mozna robić
Mnie tam kojarzy się juz jakby był na zewnątrz i był przytulony do brzusia ale juz na zewnątrz. No prześlicznie!!!Kasiu w końcu pójdziesz na to zwolnienie? Metropolitan masakra z tym sąsiadem! nie dziwię się ze sie bałaś ale czy nie moglas zadzwonić po straż miejska lub policję? Bo cos tu dla mnie jest nie zrozumiałe. Klatka schodowa jest chya raczej miejscem ogólnodostępnym? a nie że ten walnie się w przejściu i ma wszystko gdzies... ech mieszkanie w bloku. Mie to niedlugo czeka więc perspektywa opuszczenie 200 m domu i przeniesienie sie do kawalerki. Domyślasz się? heheh ale czego sie nie robi by być samamu nie na głowie teściciom ![]() Carolwspołczuje ci tej migreny. Mam swiadomośc że nie bardzo możesz sobie pomóc aby nie zaszkodzić dzidzi. Ale ja muślę że to przejściowe i juz niedługo będzie naprawdę wszystko w porządku! Ty tez się masz... ja nie te polipy, krwanienia, cuda teraz migrena,Masakra. A ja to wręcz przeciwnie- do połowy nie wiedzialałam co to znaczy dolegliwości ciążowe a teraz jak na złość co chwile coś. ech.. Ale juz nie dłuuuugo |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Wg. badania ginekologicznego jestem w ciazy, w 6 tygodniu
![]() Usg mam zrobic dopiero za 2-3 tygodnie, pani uznala,ze wtedy bedzie najlepiej. dziekuje za kciuki ![]() A no i wlasnie, dziewczyny jaka dawke Foliku bierzecie? |
|
|
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja biore 0,4mg dziennie Kochane zmywam sie do lekarza. To jest kawalek od mojego domu wiec troszke to potrwa zanim bede spowrotem. Calusy |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc teraz dbaj o siebie i nie przemęczaj, bo wiesz jak te pierwsze 3 mies są ważne? Ja biorę Feminatal 400 jest to zestaw wszelkich witamin potrzebnych do prawidłowego rozwoju dzidziolka. A tobie lekarz nie powiedzial co i ile masz brać?
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Można się przyłączyć ?
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
nie laseczki, nie na porodowce, w nocy spalam moze 3h a z samego rana pilnowalam polrocznego bąbelka przyjaciolki, bo musiala isc sprawe zalatwic... pozniej pojechalam po meza wrocilismy, polozylismy sie, pojechalam po mame i na prażuchy do cioci, teraz jestem tak objedzona ze masakra:P
Mialam sie uczyc ale nie dam rady ze zmeczenia, jutro caly dzien i pol nocy bede musiala poswiecic, juz sie ciesze Jestem tak padnieta ze zaraz chyba pojde sie wykapac i polozyc, ale oczywiscie najpierw was nadrobie.
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
A my się tu wszystkie Darusia już o Ciebie zamartwiamy.... odpocznij kobietko, bo bez snu i na takich obrotach faktycznie szybciej znajdziesz się na porodówce.. korzystaj z odpoczynku dopóki masz na to jeszcze szanse... do łóżeczka nóżki wyciągnąć... trzymaj się
|
|
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
No to jestem... A wiec! Niestety za dlugo zwlekalam i mam slabe zapalenie oskrzeli. Oczywiscie dostalam antybiotyk i moj tz niestety wpadl w furie i zabrania mi go brac
. Juz poprosilam jego siostre i mame zeby mu przemowily do rozsadku itd. Narazie nawet jeszcze nie przyjechal do domu. Mam zwolnienie do srody. Oczywiscie poszlam do sklepow bo nie moglam sie powstrzyma . Zaraz wkleje foteczki.Darusia no ja to juz pomyslalam ze rodzisz ![]() Kardashi witaj!! Oczywiscie ze mozesz sie przylaczyc. Powiedz nam cos o sobie kochana |
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze ze malz wstaje o 2 i jak mu budzik dzwoni to ja sie budze i usnac nie moge....;/
Carol wspolczuje migreny, chociaz nie wiem co to jest...( nigdy nie mialam) Kasiu ja chcialam sie nauczyc na drutach robic a nie umiem do tej pory, a w sumie szkoda, spadaj na zwolenienie babolu! Dzidzia super ![]() Czesc Kardashi ![]() Metropolitan- sąsiad Irsin gratulacje, ja bralam Feminatal N, jedna tabletka na dzien ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Do środy? No to szał.... nawet nie tydzień. Ja tez bralam antybiotyki w ciazy jak bylam chora, pomogly duzo szybciej niz myslalam a przynajmniej sie nie meczylam ani nie meczylam dzidzi, tylko ja antytabletkowa raczej wiec ciezko mi bylo, nawet o feminatalu codziennie zapominalam zeby wziąść.
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Narazie kupilam neutralne kolorki bo jeszcze nie wiem co dzidzia ma miedzy nozkami, a kolejne zakupy zrobie jak juz bede wiedziala
. Wydalam 15 euro ale za to jaka to przyjemnosc
Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-03-04 o 20:03 |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
super
jak juz kupilas to teraz bedziesz kupowala
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
A więc, nazywam się Karolina, mam 20 lat i jestem w 30 tygodniu ciąży
w maju pojawi się nam prawdopodobnie córeczka ![]() ![]() Kasia śliczne ubranka |
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiecie co ja chyba zaczne robic liste odwiedzajacych nas dziewczynek bo ciezko bedzie spamietac ktora ma ile tygodni itp. Kochana to juz nie duzo zostalo. Jak sie czujesz?
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-04 o 20:43 |
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu ubranka śliczne... Ci mężczyźni tacy są, niekiedy trudno do nich dotrzeć... nie potrafią zrozumieć prostych spraw... czasami trzeba na nich różnych sposobów... kuruj się kobietko.. dużo zdrówka życzę , dla Ciebie i dzidziusia
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- zmykam się położyć, strasznie boli mnie głowa.. ![]() ![]() trzymajcie się |
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomagają mi leki przeciwbólowe typu apap. Ibuprofen 600mg razy2 nieraz coś pomoże, ale to jest dawka prawie zabójcza. Muszę brać leki typowo na migrenę czyli triptany. Nie będę ich brała w ciąży i potwornie się boję, że przyjdzie migrena, a ja nie poradzę sobie z bólem. Jednak mam jakieś dziwne przeczucie, że ja migreny nie dostanę przez okres ciąży Tak więc w ciąży różnie bywa. Jedni mają lepiej, bo codzienne dolegliwości odchodzą, a inni mają pecha, bo im dopiero się zaczynają. Trzymaj się bidulko, bo wiem jak cierpisz Kasia_Dublin mi najbardziej się podoba ten łaciaty pajacyk ![]() Latko a zdjęcie dzidziolka super W jakim tygodniu najlepiej zrobić 3D ?
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-03-05 o 08:45 |
|
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wczoraj nie dałam juz rady napisac bo po usg padłam.Mielismy wizytę na 19.30,a weszlismy dopiero po 20stej... Warto było jednak czekać! Pan doktor obejrzał wszystkie narządy, pomierzył i jest wszystko w najlepszym porządku. No i pokazał nam, co ma dzidzia między nózkami ![]() Będziemy mieli córcie!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszymy!Moja tesciowa oszalala ze szcęscia bo tak bardzo chciala wnuczkę! Zdjęcie wkleje po poludniu, jak juz dotre do pracy. Tylko jeszcze imienia nie mamy, bo mielismy ustalone dla chłopca, a dla dziewczynki nie możemy dojść do porozumienia.Czeka nas więc cięzki wybór. Metropolitan ta sytuacja z sasiadem to normalnie jakbym widziała siebie 2 lata temu!!!!!!!!Miałam identyczna ( no może nie, bo bez psa) sytuację.Pijany sasiad rozłożlył sie pod moimi drzwiami!!!!Zadzwoniłam po policje hehe.Przyjechali i zabrali.Slyszlam ze byl wkurzony, ze ktos to zglosil, ale mnie nie podejrzewal nic a nic ![]() kardashi witam na wąteczku! Kasiu kuruj się!!!!!!!!!!!!
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie sloneczka,
To ja teraz bede do was klikac z domku . Z tz-em juz ok, wrocil wczoraj pozno ale tylko dlatego ze popsul mu sie samochod i zadzwonil po kolege zeby go zawiozl do domu. Ja w tym czasie co go nie bylo pogadalam z jego siostrami ktore powiedzialy ze go uspokoja a ja mam brac ten antybiotyk wiec koniec koncow tz sam jeszcze poszperal w internecie i na kazdej jednej stronce pisali ze ten lek jest bezpieczny w ciazy i podczas karmienia wiec laskawie pozwolil mi go brac My oboje z tz-em nie jestesmy za wysocy a wzorek jest jak skora zyrafy i moja mama sie smiala ze z nas takie kurduple a bedziemy mieli mala zyrafe Cytat:
. Super ze juz wiecie, przynajmniej bedziesz wiedziala jak interpretowac swoje sny ![]() A jak wogole sie czuja inne dziewczynki co do nas nie pisza??? Kochane odezwijcie sie czasem |
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj TZ doprowadzil mnie do furii - napisal mi,ze on nie ma po co wracac do Polski, no do mnie i do dziecka,ale tak poza tym to nie ma po co.
Szlag mnie trafia bo myslalam, ze on troche wydorosleje przez to, co sie dzieje, ze zacznie troche myslec o mnie, o nas, a nie tylko o swoich marzeniach, swojej pracy.
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie chce zeby on wracal jesli ma codziennie jeczec ,ze nie chce tu byc i jest mu zle. |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a imię.. trzymam kciuki, byście doszli szybko do porozumienia ![]() Ja walczyłam o swoje kilka tygodni
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
![]() Nie odzywałam się, bo lezałam... Ja wczoraj miała brązowy śluz i wpadłam w panikę.........jak wiecie wizyta we wtorek, aze ostatnio niby polip zniknal,ale sluzowka ( w miejscu tegdzie ten polip byl) byla jeszcze nie taka jak nalezy jeszcze moze cos sie odkleilo jeszcze. Dosłownie troszkę tego bylo i 2 razy jak bylam w wc. Od razu wzielam duphaston, bo jeszcze mialam i luteinke dowcipnie. Do wtorku bede sobie na wszelki wypadek aplikowac. Ehh ja chyba z tym lazeniem tez przegielam i mam...teraz jest ok,ale strachu sie najadlam. Na szczescie maluch szalal jak jeszcze nigdy i dzsiaj od rana tez aktywny takze sie nie marwie, ale znowu mezus mnie pogonil do wyrka![]() Gosiu bardzo sie ciesze,ze malutka rosnie zdrowo i barzdo Ci gratuluje ![]() KASIU ALE SIE DOROBILAS SLONKO!!!!!!!!!!! Kuruj sie kochana, a ciuszki sa cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Weronisiu ja chyba po ciazy tez pojde po te leki na migrene, bo mozna oszalec, wczoraj juz odpuscila,ale 2 bite dni mnie meczylo. Metropolitan zarabisty sasiad, takiego to tylko ![]() Linka a Ty mam nadzieje sie oszczedzasz???!!! Witam kolejna Karolinkę na wąteczku i gratuluje corci!!!!!! Ale masz juz blisko do rozwiazania!!!!!!!!!
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Carol, coś nam podupadasz na zdrowiu, kochana. no ale dobrze że mały taki aktywny to tak tym śluzem się nie musisz przejmować.
Kasia, spoko, jeśli można ten antybiotyk w ciąży brać to chyba powinno być ok, ja się bałam brać (pamiętasz? też miałam zapalenie oskrzeli jakiś miesiąc temu) ale w końcu przepisała mi kobita ten Bioparox, on był psikany do gardła, więc nie miał wpływu na krew. Ale się przekonałam że trzeba wszystko samemu sprawdzić bo mi też przepisała inny lek i nawet go kupiłam, a potem na ulotce przeczytałam że w ciąży nie wolno go brać. ach ci lekarze.... Irsin, nie wiem o co chodzi temu twojemu chłpu, ale nie dość że sama jesteś tu w ciąży bez niego to jeszcze ci takie teksty wali. Powinien to zachować dla siebie, a przede wszystkim musi dojrzeć do tego że teraz to już nie jest najważniejsze to co on chce, tylko wy i wasza rodzina. Po takich tekstach to można wywnioskować, że może nie bardzo dojrzał jeszcze do tego. Spróbuj z nim jeszcze po dobroci, przetłumacz, z facetami czasem trzeba jak z dziećmi, bo jak złością będziesz go przekonywać to będzie mu się wydawało że za karę tu musi wracać. A tego przecież nie chcesz... Gosiaro, super wiadomości, ja też mam cichą nadzieję na córeczkę gratulujęKarolina, witaj na forum, no i witaj w klubie Karolin ja już się gubię![]() Darusiaaa, myślałam, że już mały na świecie no nic, czekamy dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

mam już serdecznie dosyć.w piątek zaczynam 15 tc i od 6 tc ciągle mi dokuczają
oj dziewuchy ja już nie chce
Mnie tam kojarzy się juz jakby był na zewnątrz i był przytulony do brzusia ale juz na zewnątrz. No prześlicznie!!!

?

. Juz poprosilam jego siostre i mame zeby mu przemowily do rozsadku itd. Narazie nawet jeszcze nie przyjechal do domu. Mam zwolnienie do srody. Oczywiscie poszlam do sklepow bo nie moglam sie powstrzyma