|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
nie chce się przekomarzać,ale mi wyszło ok.2100...
kapuśniak na boczku. |
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
z góry dziękuję za komentarze
|
|
|
|
#1024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
UP- proszę o ocenę!!!
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
Cięzki dzień,U:
Ś(10.00) : gorąca pszenna kajzerka 1 połówka z szynką babuni,pomidorem,ogórkiem konserw. 2 z twarogiem i pomidorem + szczypiorek, kubas kawy z mlekiem po: cukierek nimm2 Przekąska: garstka mała śliwek suszonych O(13.30): 3 gniazdka makaronu papardelle sos ze świeżych pomidorów,bazylii,oliwy i czosnku posypane posiekanymi oliwkami zielonymi Deser: paluszek kinder stanie w korku2h,zajęcia, w samochodzie wygrzebałam tylko 2 figi suszone,ostatnie + marwit marchewkowyK(19.00) : pół wiejskiego z pomidorem,cebulka,szczypi orkiem + pół kajzerki z szynką babuni, drugie pół z truskawami mmm po: cukieras nimm2
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Moje R: pierwszy tydzień diety. Wskazówki, rady? Jestem po kompulsach. Mam do zrzucenia około 17kg
Poniedziałek Ś: 1 bułka orkiszowa: pół z masłem, almette śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, twarożkiem wiejskim i bananem; kawa inka z mlekiem. IIŚ: 1 twarożek z probiotykiem+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; kawa parzona z mlekiem. O: ryż brązowy+ natka pietruszki; polędwiczki wieprzowe; surówka z marchewki z jabłkiem P: 1 jogurt biszkoptowy danone ; kawa parzona z mlekiem Ćwiczenia K: 1 kromka chlebka razowego ze słonecznikiem z masłem, twarożkiem wiejskim i szyneczką drobiową; galaretka z kurczaka mojej mamusi( tzw. galat), pół ogórka świeżego, sałata, pół jabłuszka; herbata miętowa + słodzik Wtorek Ś:1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem festi szynkowym; pól ogórka świeżego, pomidorek; pół z masłem, mozzarellą i dżemem malinowym; herbata lipton + słodzik Ćwiczenia IIŚ: 1 serek homogenizowany danio waniliowym + łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem O: zupa marchwiowa z mięskiem P: 1 twarożek lekki + plaster ananasa z puszki+ łyżeczka płaska miodu; kawa inka z mlekiem K: 1 bułeczka orkiszowa: pół z masłem, serem i musztardą; pół z serkiem almette ogórkowo- ziołowym; pomidorek; pół czerwonej papryki; herbata miętowa + słodzik Środa: Ś:1 bułka grahamka społem: pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; pół z masłem i jajkiem gotowanym; pół czerwonej papryki, trochę groszku konserwowego; kawa rozpuszczalna z mlekiem Ćwiczenia IIŚ: 1 jogurt finezja waniliowy+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; pół gruszki; kawa anatol waniliowa z mlekiem O: pałka( udko z kurczaka) duszone w piekarniku; brokuły gotowane; kasza jaglana+ szczypiorek P: 1 twarożek lekki+ łycha suszonej żurawiny;łycha suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem K: 1 bułeczka razowa: pół z masłem, serkiem almette ogórkowo- ziołowym i ogórkiem konserwowym, pół z masłem, wędliną-„ filet z indyka”: pomidorek; herbata miętowa + słodzik Czwartek: Ś:1serek homogenizowany waniliowy danio(ten taki średni) z fitellą bananową+ 1 wkrojony banan; kawa inka z mlekiem Ćwiczenia IIŚ:1 bułka ciemna podłużna złożona z masłem, serem; 7 rzodkiewek; 1 ogórek konserwowy O: zupa krupnik P: 1 twarożek lekki+ łycha brzoskwini z puszki pokrojonej w kostkę, łyżeczka dżemu brzoskwiniowego; kawa parzona z mlekiem K: 1 bułka z ziarnami jasna: pół z masłem i serem; pół z masłem i serkiem kanapkowym śmietankowym; pomidor; ogórek konserwowy; herbata miętowa+ słodzik Piątek: Ś: 1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem kanapkowym śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; potarta marchewka; kawa parzona z mlekiem IIŚ: 1 jogurt pitny polski „pomarańczowa z melisą”; pół jabłka O: krupnik z mięsem(-udko) Ćwiczenia P: 1 twarożek+ łycha musli lubelli-letnia pokusa+ łyżka mrożonych malinek; kawa parzona z mlekiem K: 1 mała bułeczka sojowa: pół z masłem i serem,; pół z masłem i „wędliną wieprzowina z pieca”; 1 ogórek konserwowy; dorsz po grecku mojej mamy; herbata lipton+ 1 słodzik Sobota: Ś: 1 bułka grahamka: pół z serem, „wędliną- filet zindyka” i pomidorem; pół z jakąś nową wędliną i ogórkiem konserwowym; dorsz po grecku mojej mamy; kawa inka z mlekiem Ćwiczenia IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka płatków kukurydzianych+ łyżka suszonej żurawiny+ łyżeczka żurawiny ze słoika; kawa parzona z mlekiem O: ziemniaki+ natka pietruszki; brokuły; kotlet schabowy po policjańsku( zasmażany w kapuści kiszonej) P: 1 jogurt pieczone jabłko jogobelli; kawa rozpuszczalna z mlekiem długi spacer K: 2 kromki chlebka jasnego 7zbóż: jeden z masłem i serkiem almette cebulowym; jeden z masłem, serem i wędliną-„wieprzowina z pieca”; rzodkiewki, sałata; herbata miętowa+ słodzik Niedziela: Ś: płatki kukurydziane corn flakes z jogurtem actiregularis wiśniowym i bananem; kawa inka z mlekiem IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka masła orzechowego; kawa parzona z mlekiem Ćwiczenia O: ziemniaczki, surówka z sałaty lodowej(różnorodność warzyw); polędwiczki wieprzowe Długi spacer P: 1 bakuś biszkoptowy+ ciut suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem K: 2 kawałki chleba jasnego 5zbóż: jeden z masłem, serem i szynką w galarecie; jeden z masłem, serkiem śmietankowym kanapkowym i szynką w galarecie; sałata, z 3 rzodkiewki; pomidorek Po długim czasie proszę o ocenę:P
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
R:
1. jajko na twardo + porcja sałatki (tuńczyk, pomidor, ogórek, papryka, cebulka + sos: jogurt grecki z majonezem) 2. kanapka (razowa bułka z serkiem białym do smarowania, dwoma plasterkami polędwicy z indyka, małym plasterkiem gołdy, kawałek pomidora, sporo ogórka i parę pasków papryki) + sporej wielkości jabłko 3. sporawy filet z kurczaka w ziołach, podsmażony na grillo-patelni przetartej oliwką z oliwek + surówka z lodowej i marchewki z sosem musztardowym (musztarda, oliwka z oliwek, odrobina miodu i soku z cytryny) 4. sałatka z resztkami kurczaka + pomidor + papryka (1 godzina marszobiegów )5. po powrocie: banan 6. po prysznicu: 200g wieśniaka z solidną łyżką miodu Doradzi ktoś? Jestem tu nowa
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym białko do obiadu (rybka, pierś z kurczaka) , nnkt i WARZYWA! co do reszty niech się bardziej doświadczone wizażanki wypowiedzą
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-04-12 o 22:29 |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie,różnorodnie. Ale... słodzik rzucił mi się w oczy.Chcesz zaspokoić ochotę na słodkie?Wlej ciut miodu. Jogurty owocowe,actovie,jogobelle ,fantzje.Chyba sama wiesz. Dużo warzyw, mało owoców. Wieprzowina to najtłustsze mięso, ale jak polędwiczki, to od czasu do czasu może być. Fajnie,że węgle są w obiadku.Tak trzymaj. Dużo wiejskich,sporo masła a no i wywal te dżemy! Do fitelli się nie czepiam, bo sama jestem uzależniona. Od czasu do czasu,może wrzuć jakieś ciacho? Skoro ma nie byc drastycznie. Trzymam kciuki. Ps. Jak ćwiczysz? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Mało NNKT, oprócz oliwy nie widzę. Wrzuć jakieś orzechy do jogo czy serka homo. No i zwiększ śniadanie i koniecznie dorzuć węgle złozone do obiadku, żebyś nie czuła wilczego głodu na godzinę po obiadku! ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Innym chyba też się odechciewa. A poza tym to obejście prawa- zamieniasz kabanosy na parówki,
![]() Edytowane przez malenka17 Czas edycji: 2010-04-12 o 23:10 |
|||
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ułożyłam sobie jadłospis na dwa tygodnie z góry
gdzieś wyczytałam, że tak jest najlepiej. zamierzam go powtarzać (mniej więcej , coś dodam, coś przestawię) ile razy będzie trzeba aż do schudnięcia tych 5kg, które mi zbywają ![]() bazowałam w dużej mierze na tym wątku, może komuś się przyda taki "gotowiec". ja osobiście lubię mieć wszystko zaplanowane, mogę wtedy na spokojnie zrobić sobie zapasy żywności, żeby nagle się nie okazało, że nie mam co zjeść na podwieczorek i sięgam po czekoladę (a mam do tego skłonności )ktoś się odważy przeczytać i ocenić? ![]() R TYDZIEŃ I PONIEDZIAŁEK Ś: placki owsiane (4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, jajko, 1/4 szklanki mleka, cynamon, łyżeczka rodzynek), czerwona herbata IIŚ: grahamka, ser biały, plasterek polędwicy, pomidor, szczypiorek, banan O: filet ryby natarty lekko solą, pieprzem, z koperkiem, pieczony w piekarniku w folii, surówka z kiszonej kapusty i marchewki z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek P: garść orzechów (włoskich i laskowych), szklanka kakao bez cukru na mleku 2% K: pasta serowo-jajeczna WTOREK Ś: 2 kromki chleba żytniego, chudy twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem, jabłko IIŚ: jogurt naturalny, garść orzechów włoskich O: sałatka z kurczaka (gotowana pierś, sałata, ogórek, pomidor, sos vinegret) P: pierś z kurczaka, trochę papryki, kilka rzodkiewek K: serek wiejski, papryka, ogórek, pomidor ŚRODA Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, serek homo, cynamon), jabłko IIŚ: grahamka, 2 plastry polędwicy indyczej, pomidor, 3 mandarynki O: filet z dorsza smażony na oliwie z oliwek, warzywa na patelnię, brukselka P: ser biały z dodatkiem mleka i duża garść orzechów K: jajecznica z 2 jaj na oliwie, pomidor, cebulka CZWARTEK Ś: 2 kromki razowca z 2 plastrami polędwicy, serek homo naturalny, pół pomidora, papryka, szczypiorek, jabłko IIŚ: jogurt naturalny, garść rodzynek, jabłko, banan O: pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek, jajko sadzone, warzywa na patelnię (z ziemniakami w środku) P: serek wiejski z pomidorem, garść orzechów K: makrela wędzona z ogórkami konserwowymi PIĄTEK Ś: omlet otrębowy (2 jajka + łyżeczka otrąb owsianych + łyżeczka otrąb pszennych + plaster chudej wędliny), papryka, ogórek IIŚ: grahamka, parę plastrów polędwicy, ogórek świeży, szczypiorek, sałata, łyżka jogurtu naturalnego, jabłko O: filet z ryby morskiej w pieprzu, czosnku i odrobinie vegety pieczony w piekarniku w folii, pół woreczka brązowego ryżu, sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek, połowa jogurtu naturalnego, sos vinegret P: jogurt naturalny z cynamonem, łyżka pestek słonecznika i migdałów, pół puszki tuńczyka K: pasta rybno-jajeczna SOBOTA Ś: owsianka (4 łyżki owsianych, szklanka mleka, łyżka rodzynek) banan, zielona herbata IIŚ: 2 kromki razowca z tuńczykiem, sałata, papryka O: gotowany schab, pół woreczka ryżu brązowego, buraczki P: serek wiejski, sałatka pół pomidora z cebulą i pieprzem, łyżka oliwy z oliwek K: jajecznica z tuńczykiem NIEDZIELA Ś: omlet z 2 jaj, 3 plastry szynki z indyka, pół pomidora, pół ogórka IIŚ: bułka żytnia, łosoś, twaróg, jogurt naturalny, koperek O: 4 kotlety sojowe, makaron pełnoziarnisty, papryka, cebulka, pomidor, ogórek zielony P: serek homo naturalny, łyżka mieszanki studenckiej, łyżka otrębów ze śliwkami K: sałatka z kurczaka (pierś z kurczaka gotowana, brokuły, pomidor, papryka, sałata) TYDZIEŃ II PONIEDZIAŁEK Ś: omlet z 2 jaj, łyżka jogurtu naturalnego, koperek, papryka, jabłko, szklanka kakao na mleku 2% z łyżeczką cukru IIŚ: grahamka, serek wiejski, garść orzechów laskowych O: tortilla z kurczakiem P: grahamka, kawałek łososia, jajko, kilka łyżek jogurtu naturalnego K: sałatka grecka (ser feta, kapusta pekińska, pomidor, ogórek konserwowy, oliwki, papryka, szczypiorek, zioła prowansalskie, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek) WTOREK Ś: jajecznica z 2 jaj, kromka chleba pełnoziarnistego, pomidor, jabłko IIŚ: serek wiejski, świeży ogórek, garść orzechów i migdałów O: pierś smażona na oliwie z oliwek z pieczarkami, brokuły, mizeria P: pół kubka makaronu razowego z kawałkami kurczaka K: serek wiejski, pomidor, ogórek, sałata ŚRODA Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, 1 łyżka otrębów, serek wiejski 200g), banan IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pasta z makreli (makrela, jajko, cebulka, kapusta pekińska, jogurt naturalny), jabłko O: filet z dorsza smażony na oliwie z oliwek, kapusta pekińska z jogurtem naturalnym, garść orzechów P: serek homo naturalny, pół grahamki z szynką z indyka K: 2 jajka na miękko, pomidor, 2-3 plasterki szynki CZWARTEK Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejski, pół pomidora, szczypiorek, pomarańcza IIŚ: serek homo naturalny, garść orzechów, łyżka migdałów, marchewka, pomarańcz O: pierś z kurczaka gotowana, pół woreczka ryżu brązowego, sałatka z pomidorów, papryki, cebulki i jogurtu naturalnego P: sałatka grecka (feta, kapusta pekińska/sałata lodowa, pomidor, ogórek konserwowy, oliwki, papryka, szczypiorek, zioła prowansalskie, pieprz, oliwa z oliwek) K: 2 jajka na twardo, sałatka z pomidorów, cebulki i łyżki jogurtu naturalnego PIĄTEK Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb granulowanych, 1/2 łyżeczki kakao naturalnego, imbir, cynamon, szklanka mleka), jabłko, marchewka IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejski, ogórek, średnia marchew O: pierś smażona na teflonie w ziołach prowansalskich, pół woreczka ryżu brązowego, surówka z czerwonej kapusty P: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i pomidorem (na teflonie), garść orzechów K: tuńczyk w pomidorach SOBOTA Ś: owsianka (4 łyżki owsianych, szklanka mleka, łyżeczka migdałów, cynamon), jabłko IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pasztetem sojowym, ogórek kiszony O: filet z ryby smażony na teflonie, kalafior gotowany, pół woreczka kaszy gryczanej P: gruby plaster twarogu pokrojony w kostki, nasączony odrobiną oliwy z oliwek, obtoczony w ziołach prowansalskich, garść orzechów K: serek homogenizowany naturalny, chudy twaróg, 2 łyżki jogurtu naturalnego, słodzik, kakao NIEDZIELA Ś: 2 kromki chleba razowego, 2 jajka na miękko, 2 rzodkiewki, papryka, natka pietruszki IIŚ: jajecznica z pomidorem, pomarańcza, mandarynka O: 3 kotlety sojowe w sosie pieczarkowym (pieczarki, cebula, jogurt naturalny, przyprawy), pół torebki ryżu brązowego, surówka z marchewki i jabłka P: kosteczka chudego twarogu, garść migdałów i orzechów K: pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem (szpinak, czosnek, kilka łyżek jogurtu naturalnego, przyprawy, oliwa z oliwek) Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-04-12 o 23:49 |
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20) Jogurt jogobella regularis (śliwkowa) z 2 garsciami musli. 3 kuleczki marcepanowe. OBIAD(17.00) Kotlet schabowy, łycha buraczków i kiszonej kapusty. Herbata. KOLACJA(20.30) 2 kawałki domowej pizzy-wegetarianskiej (z serem, sosem pomidorowym, groszkiem, brokulami, kukurydza, papryka, pomidorem, pieczarkami) Wiem ze nie za duzo dzisiaj ale boli mnie gardlo i ciezko mi cokolwiek lykac :/ chyba sie przeziebilam...
|
|
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze dodalabym, ze po treningu musi byc wolno wchlaniajace sie bialko, czyli np mieso, tunczyk, jajka
|
|
|
#1034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
dzięki mlilenka. masło muszę jeść, bo okres. masła nie jest tak dużo, bo ja tak pici pici nim smaruje prawie wcale. polędwiczki wszystkie bez sosów gotowane i na dodatek odsączone; jem warzywa w większość, a owoce codziennie, ale mniej nie wiem jakoś tak wolę; dżemy lubię, ale zauważ, że jem je na pierwsze śniadanie, jak studiowałam dietetykę- mgr to zawsze nam mówiono, że w śniadaniu powinien być miód, dżem itd, by wyrównać poziom glukozy we krwi i dać zastrzyk energii, oczywiście w połączeniu z ciemnym pieczywem; jeżeli chodzi o fitelle to jem od czasu do czasu; związku, że nie jem słodyczy jem słodkie jogurty- poza tym ja mogę ich jeść i jeść i tak chudnę; ciacha uwielbiam- ale boję się ich. a słodzik- wiem chemia, ale wolę go niż cukier
![]() Ćwiczę na razie w domu 2h dziennie. ostatnio jak tak jadłam i ćwiczyłam mniej o połowę to schudłam 24 kg. nie wiem zobaczymy jak to będzie. bardzo chce wrócić do mojej wagi
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dobrze,wiesz że to nie jest rozwiązanie problemu. Kompulsy to choroba, a chorobę sie leczy,a nie tylko zapobiega objawom. Powodzenia.
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież tu nie ma nawet 1000kcal..... Było już tak dobrze i co się z tobą stało??!!Zamiast brnąć do przodu to cofasz się.... A wogóle to po jaki guzik wklejasz takie "coś " skoro sama wiesz że jest fatalnie? Czego oczekujesz, że będzikemy cie po główce głaskać czy co?? Weź sie dziewczyno w garść
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
P; 0,4 kg do góry
![]() Śniadanie: Owsianka (owsiane - 8ł,, 2 małe banany, mleczko i paczka granoli orzechowej) pączek z toffi, herbatka z sokiem malinowym 2śniadanie: grahamka z twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewkami, pomidoriem no i masłem twix ten duży, świeży sok pomarańczowy z 4 pomarańczy spacer- zapp Obiad: ziemniaczki, pierś z indyka smażona z cebulką i czosnkiem na o. z oliwek, 3 ogórki kiszone, kompot truskawkowy ( u babci) deser; spory kawał sernika z karmelem i orzechami włoskimi, kakao na pewnie tłustym mleku z cukirem spacer again po galerii- kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną, rogalik francuski dużyy z kremem waniliowym Podwieczorek: Tortilla z kurczakiem, jakimis salatami i jakims sosem duży soczek multiwitamina gdzieś w między czasie podczas sprzątania paczka mieszanki studenckiej (200gr) Kolacja: 4 kromki sojowego z masłem, sałatą, szynką, serem żółtym, jajem na twardo i furą warzyw aa i majonezem piętro :P ptasiego mleczka waniliowego nauczyłam się jeść słodycze po posiłku a nie zamiast i chyba dzięki temu waga powooooooooooli idzie do góry
|
#1040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o mamciu jak smacznie... no tyjesz bo jest duzo kcali ;] gdzie Ty to miescisz chudzinko? ![]() jak dla mnie super P!! |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TRAGEDIA
|
|
#1043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. ból gardła, wysoki cholesterol co jeszcze wymyślisz na wytłumaczenie swojego beznadziejnego jadło??
|
|
#1044 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() posilek potreningowy byl jednoczesnie kolacja, stad ten twarog, ale ok - dzisiaj bedzie omlet ![]() Zaopatrze sie tez w orzechy ryz brazowy juz mam - wczoraj tak bez wegli, bo poza frytkami nic w domu nie bylo Mam tylko problem z chlebem - przebywam obecnie w kraju, gdzie ciezko o razowiec - wszedzie tylko bagietki nawet jesli kupie cos razowego, to nie jestem przekonana o wartosciowosci tego produktu, wiec wole sobie darowac.. Myslicie, ze przejdzie takie sniadanie bez wegli? Moze jakis owoc na deser? Wczoraj po jajku i salatce - ponad 3h czulam sie pelna |
||
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
malenka wiem, ale ja nie miałam kompulsów już z rok, więc było coraz lepiej. i na przestrzeni lat robię postępy. za każdym razem zachodzę dalej i wierzę, że w końcu zajdę tam gdzie chce do moich marzeń, pragnień i całkowitej normalności. moja psycholog zawsze mówi, że widzi jaki zawsze kawał dobrej roboty potrafię odwalić sama i kiedy chce to naprawdę wiele potrafię. ja chce schudnąć owszem, ale tak by nie rzutowało to na innych dziedzinach życia i nie chce z tym walczyć, czuć presję. wiesz jaka jest różnica. kiedyś mówiłam muszę schudnąć, a teraz mówię: chcę schudnąć. zauważyłaś różnicę? decyduje się na jedzenie tego na co mam ochotę ponadto ćwiczę w celu redukcji. znam konsekwencję i biorę w tym momencie za siebie odpowiedzialność. zjem dżem, bo lubię, zjem serek owocowy, bo mam na niego apetyt, co złego w tym- ja dążę do jedzenia wszystkiego tak jak osoba nie zwracajaca na to kompletnie uwagi. nie skupiam sie na tym by w każdym posiłku było to i tam to, by były nnkt itp. po co mi to. jem białe pieczywo- gdzie to było nie do pomyślenia. nie tyje się od danego serka czy dżemu. tyje się od ilośći. dziękuję malenka za słowa wsparcia i ocenę- na pewno wezmę sobie kilka spraw do serca, bo wiem, że my wizażanki chcemy dla siebie tylko dobrze
a i już mam do zrzucenia tylko 15 kg
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-04-13 o 13:26 |
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U
I śniadanie: grahamka: pół z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; pół z masłem, serem i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: wiejski 200g, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka musli, łyżeczka miodu, cynamon; herbata owocowa; garść ciemnych winogron Obiad: dwa gołąbki (z ryżem i mięsem wołowym(?) babcinej roboty ) z sosem pomidorowym zabielanym; kromka razowegoDeser: 3 jajeczka czekoladowe, mała kawa z mlekiem i miodem Podwieczorek: garść nerkowców; pół opakowania kisielu brzoskwiniowego Kolacja: 3 kromki razowego: 2x z masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; 1x z masłem serem i tymi samymi warzywami; herbata z miodem i cytryną I jak??
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R - proszę o ocenę
Moim celem jest powolna redukcja i trwałe rezultaty. 1. Owsianka (ok. 100g płatków na 330 ml mleka) 2. Pieczony kurczak, sałata, pomidor, cebula + trochę sosu (jogurt nat + czosnek + zioła + kapka keczupu) zawinięte w pełnoziarnistą tortillę marszobieg 30 min 8 min abs 8 min buns 3. 150 g pieczonego w curry i innych przyprawach kurczaka woreczek brązowego ryżu surówka z kapusty, marchewki, cebuli będzie 4. jajko gotowane, sałatka z sałaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku 5. 250 g twarogu z kapką jogurtowego sosu i szczypiorek ========= suple : Therm Line Forte (4 kaps. dziennie) Omega 3 + wit AiE (2 kaps. dziennie) Edytowane przez cerveza Czas edycji: 2010-04-13 o 16:35 Powód: poprawka! |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ..no chyba że zapomniałaś dopisać że owsianka z orzechami, a oliwa była dodana do potraw
|
|
#1049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
fajne,pomyslowe menu. 2 posilek mi sie podoba ![]()
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jutrzejsza eRka
![]() I - owsianka na mleku 0,5% (4ł. płatków, jabłko, cynamon) II - 2 kromki razowca, każda z plastrem polędwicy i pomidora, pół ogórka zielonego, jabłko III - omlet z 1 jaja z 2 plastrami polędwicy, 150g twarogu półtustego 1h ćwiczeń kształtujących IV - ryż brązowy z twarogiem półtłustym, trochę jogo owocowego 1,5% dla smaku - wybaczcie brak białka szybkowchł..2x20min rower (na zajęcia i z powrotem) V - omlet z 1 jaja z serkiem homo wan. (domowej roboty), trochę orzechów ziemnych Proszę o ocenę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

+ marwit marchewkowy

gdzieś wyczytałam, że tak jest najlepiej. zamierzam go powtarzać (mniej więcej

" skoro sama wiesz że jest fatalnie?