Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 20:59   #1021
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

nie chce się przekomarzać,ale mi wyszło ok.2100...
kapuśniak na boczku.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:13   #1022
muzzle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muzzle Pokaż wiadomość
wczorajsza eRka:

1) omlet owsiany (6 łych płatków, 2 jajka + 2 białka, wielkie tarte jabłko, cynamon, przyprawa piernikowa)
kawa z mlekiem

2) 2 gotowane kotlety z piersi kurczaka (każdy ok.100g), duża kopka kaszy jaglanej z cynamonem, 2 kalarepy i pół główki sałaty zielonej
kawa z mlekiem

3) sałatka z puszki tuńczyka, łyżki pestek słonecznika, 2 białek jajek, pół główki sałaty, pęczka rzodkiewek, z dużą ilością przypraw i sokiem z cytryny

4) wieśniak 200 g z cynamonem i rzodkiewami
kilka plastrów twarogu półtłustego

4 posiłki bo wstałam o 12...akurat na 2 minuty ciszy...

warzywa monotonnie bo zarówno moje ukochane pomidory, papryka jak i ogórki wyszły

proszę o ocenę

up
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:31   #1023
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • jajko na miękko,grahamka z masłem,tuńczykiem,pomidor em,gruszka
  • 2 małe białe parówki z keczupem,musztardą,tost z serem żółtym i pieczarkami
  • jabłko,jogobella pieczone jabłko z garścia orzechów pistacjowych
  • śledzie w śmietanie (dość spora porcja), kubek barszczu
  • naleśnik ze szpinakiem i sosem czosnkowym,piwko
  • puszka tuńczyka,1/2 homo z pomidorkiem wkrojonym

z góry dziękuję za komentarze
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:47   #1024
bessens
Raczkowanie

Cytat:
oto moja R- proszę o ocenę!!!!!!!!

-I- owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrąb, 1 łyżka siemienia lnianego, starte wielkie jabłko) plus kromka chleba razowego

-II- warzywa na patelnię (trochę więcej niż połowa opakowania) polane kefirem zmieszanym z przyprawą do tychże, na deser jabłko

-III- omlet (2 jajka, papryka, 2 plasterki chudej szynki, trochę mleka)polany resztką "sosu" który został z obiadu

-IV- serek wiejski

co powinnam ewentualnie dodać do tych potraw? pomóżcie proszę!!!

UP- proszę o ocenę!!!
Stary 2010-04-12, 21:53   #1025
malenka17
Zadomowienie

Cięzki dzień,U:

Ś(10.00) : gorąca pszenna kajzerka
1 połówka z szynką babuni,pomidorem,ogórkiem konserw.
2 z twarogiem i pomidorem + szczypiorek,
kubas kawy z mlekiem
po: cukierek nimm2

Przekąska: garstka mała śliwek suszonych

O(13.30): 3 gniazdka makaronu papardelle
sos ze świeżych pomidorów,bazylii,oliwy i czosnku
posypane posiekanymi oliwkami zielonymi

Deser: paluszek kinder

stanie w korku2h,zajęcia, w samochodzie wygrzebałam tylko 2 figi suszone,ostatnie + marwit marchewkowy

K(19.00) : pół wiejskiego z pomidorem,cebulka,szczypi orkiem + pół kajzerki z szynką babuni, drugie pół z truskawami mmm , herbatka z cytrynką
po: cukieras nimm2

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:14   #1026
mpati86
Zadomowienie

Moje R: pierwszy tydzień diety. Wskazówki, rady? Jestem po kompulsach. Mam do zrzucenia około 17kg
Poniedziałek
Ś: 1 bułka orkiszowa: pół z masłem, almette śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, twarożkiem wiejskim i bananem; kawa inka z mlekiem.
IIŚ: 1 twarożek z probiotykiem+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; kawa parzona z mlekiem.
O: ryż brązowy+ natka pietruszki; polędwiczki wieprzowe; surówka z marchewki z jabłkiem
P: 1 jogurt biszkoptowy danone ; kawa parzona z mlekiem
Ćwiczenia
K: 1 kromka chlebka razowego ze słonecznikiem z masłem, twarożkiem wiejskim i szyneczką drobiową; galaretka z kurczaka mojej mamusi( tzw. galat), pół ogórka świeżego, sałata, pół jabłuszka; herbata miętowa + słodzik
Wtorek
Ś:1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem festi szynkowym; pól ogórka świeżego, pomidorek; pół z masłem, mozzarellą i dżemem malinowym; herbata lipton + słodzik
Ćwiczenia
IIŚ: 1 serek homogenizowany danio waniliowym + łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem
O: zupa marchwiowa z mięskiem
P: 1 twarożek lekki + plaster ananasa z puszki+ łyżeczka płaska miodu; kawa inka z mlekiem
K: 1 bułeczka orkiszowa: pół z masłem, serem i musztardą; pół z serkiem almette ogórkowo- ziołowym; pomidorek; pół czerwonej papryki; herbata miętowa + słodzik
Środa:
Ś:1 bułka grahamka społem: pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; pół z masłem i jajkiem gotowanym; pół czerwonej papryki, trochę groszku konserwowego; kawa rozpuszczalna z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ: 1 jogurt finezja waniliowy+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; pół gruszki; kawa anatol waniliowa z mlekiem
O: pałka( udko z kurczaka) duszone w piekarniku; brokuły gotowane; kasza jaglana+ szczypiorek
P: 1 twarożek lekki+ łycha suszonej żurawiny;łycha suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem
K: 1 bułeczka razowa: pół z masłem, serkiem almette ogórkowo- ziołowym i ogórkiem konserwowym, pół z masłem, wędliną-„ filet z indyka”: pomidorek; herbata miętowa + słodzik
Czwartek:
Ś:1serek homogenizowany waniliowy danio(ten taki średni) z fitellą bananową+ 1 wkrojony banan; kawa inka z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ:1 bułka ciemna podłużna złożona z masłem, serem; 7 rzodkiewek; 1 ogórek konserwowy
O: zupa krupnik
P: 1 twarożek lekki+ łycha brzoskwini z puszki pokrojonej w kostkę, łyżeczka dżemu brzoskwiniowego; kawa parzona z mlekiem
K: 1 bułka z ziarnami jasna: pół z masłem i serem; pół z masłem i serkiem kanapkowym śmietankowym; pomidor; ogórek konserwowy; herbata miętowa+ słodzik
Piątek:
Ś: 1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem kanapkowym śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; potarta marchewka; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 jogurt pitny polski „pomarańczowa z melisą”; pół jabłka
O: krupnik z mięsem(-udko)
Ćwiczenia
P: 1 twarożek+ łycha musli lubelli-letnia pokusa+ łyżka mrożonych malinek; kawa parzona z mlekiem
K: 1 mała bułeczka sojowa: pół z masłem i serem,; pół z masłem i „wędliną wieprzowina z pieca”; 1 ogórek konserwowy; dorsz po grecku mojej mamy; herbata lipton+ 1 słodzik
Sobota:
Ś: 1 bułka grahamka: pół z serem, „wędliną- filet zindyka” i pomidorem; pół z jakąś nową wędliną i ogórkiem konserwowym; dorsz po grecku mojej mamy; kawa inka z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka płatków kukurydzianych+ łyżka suszonej żurawiny+ łyżeczka żurawiny ze słoika; kawa parzona z mlekiem
O: ziemniaki+ natka pietruszki; brokuły; kotlet schabowy po policjańsku( zasmażany w kapuści kiszonej)
P: 1 jogurt pieczone jabłko jogobelli; kawa rozpuszczalna z mlekiem
długi spacer
K: 2 kromki chlebka jasnego 7zbóż: jeden z masłem i serkiem almette cebulowym; jeden z masłem, serem i wędliną-„wieprzowina z pieca”; rzodkiewki, sałata; herbata miętowa+ słodzik
Niedziela:
Ś: płatki kukurydziane corn flakes z jogurtem actiregularis wiśniowym i bananem; kawa inka z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka masła orzechowego; kawa parzona z mlekiem
Ćwiczenia
O: ziemniaczki, surówka z sałaty lodowej(różnorodność warzyw); polędwiczki wieprzowe
Długi spacer
P: 1 bakuś biszkoptowy+ ciut suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem
K: 2 kawałki chleba jasnego 5zbóż: jeden z masłem, serem i szynką w galarecie; jeden z masłem, serkiem śmietankowym kanapkowym i szynką w galarecie; sałata, z 3 rzodkiewki; pomidorek

Po długim czasie proszę o ocenę:P
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:15   #1027
kreolkaa
Rozeznanie

R:
1. jajko na twardo + porcja sałatki (tuńczyk, pomidor, ogórek, papryka, cebulka + sos: jogurt grecki z majonezem)

2. kanapka (razowa bułka z serkiem białym do smarowania, dwoma plasterkami polędwicy z indyka, małym plasterkiem gołdy, kawałek pomidora, sporo ogórka i parę pasków papryki) + sporej wielkości jabłko

3. sporawy filet z kurczaka w ziołach, podsmażony na grillo-patelni przetartej oliwką z oliwek + surówka z lodowej i marchewki z sosem musztardowym (musztarda, oliwka z oliwek, odrobina miodu i soku z cytryny)

4. sałatka z resztkami kurczaka + pomidor + papryka

(1 godzina marszobiegów )
5. po powrocie: banan

6. po prysznicu: 200g wieśniaka z solidną łyżką miodu

Doradzi ktoś? Jestem tu nowa
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 22:28   #1028
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
oto moja R- proszę o ocenę!!!!!!!!

-I- owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrąb, 1 łyżka siemienia lnianego, starte wielkie jabłko) plus kromka chleba razowego

-II- warzywa na patelnię (trochę więcej niż połowa opakowania) polane kefirem zmieszanym z przyprawą do tychże, na deser jabłko

-III- omlet (2 jajka, papryka, 2 plasterki chudej szynki, trochę mleka)polany resztką "sosu" który został z obiadu

-IV- serek wiejski

co powinnam ewentualnie dodać do tych potraw? pomóżcie proszę!!!
na pewno jeszcze jeden posiłek
poza tym białko do obiadu (rybka, pierś z kurczaka) , nnkt i WARZYWA!

co do reszty niech się bardziej doświadczone wizażanki wypowiedzą

Edytowane przez Rebelious
Czas edycji: 2010-04-12 o 22:29
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:44   #1029
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Moja jutrzejsza eRka
I (7:30) - owsianka na mleku 0,5% (5ł. owsianych, jabłko, cynamon) ładnie
II (10:15) - 2 kromki razowca (każda z plastrem polędwicy i pomidora) ; banan nieźle
III (13:00) - wieśniak z wkrojonym małym jabłkiem ; trochę orzechów ziemnych bardzo dobrze
30min biegania
IV (16:00) - pół torebki ryżu z soczewicą ; omlet z 1 jaja to pewnie ryż, bo po treningu? Bo generalnie na R raczej tylko brązowy, ale po treningu chyba może być zwykły
1h kształtujących ćwiczeń
V (19:00) - jajko na twardo ; kromka razowca z odrobiną masła na R raczej chlebek na kolację odpada Ale widzę po podpisie, że ładnie chudniesz, więc jeśli tak robiłaś do tej pory, to dobrze, bo razowiec jest zdrowy.

proszę o ocenę
Mi się podoba
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 23:17   #1030
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje R: pierwszy tydzień diety. Wskazówki, rady? Jestem po kompulsach. Mam do zrzucenia około 17kg
Poniedziałek
Ś: 1 bułka orkiszowa: pół z masłem, almette śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, twarożkiem wiejskim i bananem; kawa inka z mlekiem.
IIŚ: 1 twarożek z probiotykiem+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; kawa parzona z mlekiem.
O: ryż brązowy+ natka pietruszki; polędwiczki wieprzowe; surówka z marchewki z jabłkiem
P: 1 jogurt biszkoptowy danone ; kawa parzona z mlekiem
Ćwiczenia
K: 1 kromka chlebka razowego ze słonecznikiem z masłem, twarożkiem wiejskim i szyneczką drobiową; galaretka z kurczaka mojej mamusi( tzw. galat), pół ogórka świeżego, sałata, pół jabłuszka; herbata miętowa + słodzik
Wtorek
Ś:1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem festi szynkowym; pól ogórka świeżego, pomidorek; pół z masłem, mozzarellą i dżemem malinowym; herbata lipton + słodzik
Ćwiczenia
IIŚ: 1 serek homogenizowany danio waniliowym + łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem
O: zupa marchwiowa z mięskiem
P: 1 twarożek lekki + plaster ananasa z puszki+ łyżeczka płaska miodu; kawa inka z mlekiem
K: 1 bułeczka orkiszowa: pół z masłem, serem i musztardą; pół z serkiem almette ogórkowo- ziołowym; pomidorek; pół czerwonej papryki; herbata miętowa + słodzik
Środa:
Ś:1 bułka grahamka społem: pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; pół z masłem i jajkiem gotowanym; pół czerwonej papryki, trochę groszku konserwowego; kawa rozpuszczalna z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ: 1 jogurt finezja waniliowy+ łyżka fitelli orzechowo- rodzynkowej; pół gruszki; kawa anatol waniliowa z mlekiem
O: pałka( udko z kurczaka) duszone w piekarniku; brokuły gotowane; kasza jaglana+ szczypiorek
P: 1 twarożek lekki+ łycha suszonej żurawiny;łycha suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem
K: 1 bułeczka razowa: pół z masłem, serkiem almette ogórkowo- ziołowym i ogórkiem konserwowym, pół z masłem, wędliną-„ filet z indyka”: pomidorek; herbata miętowa + słodzik
Czwartek:
Ś:1serek homogenizowany waniliowy danio(ten taki średni) z fitellą bananową+ 1 wkrojony banan; kawa inka z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ:1 bułka ciemna podłużna złożona z masłem, serem; 7 rzodkiewek; 1 ogórek konserwowy
O: zupa krupnik
P: 1 twarożek lekki+ łycha brzoskwini z puszki pokrojonej w kostkę, łyżeczka dżemu brzoskwiniowego; kawa parzona z mlekiem
K: 1 bułka z ziarnami jasna: pół z masłem i serem; pół z masłem i serkiem kanapkowym śmietankowym; pomidor; ogórek konserwowy; herbata miętowa+ słodzik
Piątek:
Ś: 1 bułka grahamka: pół z masłem, serkiem kanapkowym śmietankowym i dżemem malinowym; pół z masłem, dżemem brzoskwiniowym i serem; potarta marchewka; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 jogurt pitny polski „pomarańczowa z melisą”; pół jabłka
O: krupnik z mięsem(-udko)
Ćwiczenia
P: 1 twarożek+ łycha musli lubelli-letnia pokusa+ łyżka mrożonych malinek; kawa parzona z mlekiem
K: 1 mała bułeczka sojowa: pół z masłem i serem,; pół z masłem i „wędliną wieprzowina z pieca”; 1 ogórek konserwowy; dorsz po grecku mojej mamy; herbata lipton+ 1 słodzik
Sobota:
Ś: 1 bułka grahamka: pół z serem, „wędliną- filet zindyka” i pomidorem; pół z jakąś nową wędliną i ogórkiem konserwowym; dorsz po grecku mojej mamy; kawa inka z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka płatków kukurydzianych+ łyżka suszonej żurawiny+ łyżeczka żurawiny ze słoika; kawa parzona z mlekiem
O: ziemniaki+ natka pietruszki; brokuły; kotlet schabowy po policjańsku( zasmażany w kapuści kiszonej)
P: 1 jogurt pieczone jabłko jogobelli; kawa rozpuszczalna z mlekiem
długi spacer
K: 2 kromki chlebka jasnego 7zbóż: jeden z masłem i serkiem almette cebulowym; jeden z masłem, serem i wędliną-„wieprzowina z pieca”; rzodkiewki, sałata; herbata miętowa+ słodzik
Niedziela:
Ś: płatki kukurydziane corn flakes z jogurtem actiregularis wiśniowym i bananem; kawa inka z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka masła orzechowego; kawa parzona z mlekiem
Ćwiczenia
O: ziemniaczki, surówka z sałaty lodowej(różnorodność warzyw); polędwiczki wieprzowe
Długi spacer
P: 1 bakuś biszkoptowy+ ciut suszonych bananów; kawa parzona z mlekiem
K: 2 kawałki chleba jasnego 5zbóż: jeden z masłem, serem i szynką w galarecie; jeden z masłem, serkiem śmietankowym kanapkowym i szynką w galarecie; sałata, z 3 rzodkiewki; pomidorek

Po długim czasie proszę o ocenę:P
Rozumiem,że jak po kompulsach, to nie ma sensu ograniczanie się do minimum ze wszystkim.
Ładnie,różnorodnie.
Ale... słodzik rzucił mi się w oczy.Chcesz zaspokoić ochotę na słodkie?Wlej ciut miodu.
Jogurty owocowe,actovie,jogobelle ,fantzje.Chyba sama wiesz.
Dużo warzyw, mało owoców.
Wieprzowina to najtłustsze mięso, ale jak polędwiczki, to od czasu do czasu może być. Fajnie,że węgle są w obiadku.Tak trzymaj.
Dużo wiejskich,sporo masła a no i wywal te dżemy! Do fitelli się nie czepiam, bo sama jestem uzależniona.
Od czasu do czasu,może wrzuć jakieś ciacho?
Skoro ma nie byc drastycznie.
Trzymam kciuki.
Ps. Jak ćwiczysz?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
R:
1. jajko na twardo + porcja sałatki (tuńczyk, pomidor, ogórek, papryka, cebulka + sos: jogurt grecki z majonezem) majonez out na R, dodałabym jakąś kromę, to śniadanie kobieto, daj czadu,żeby mieć siłę.

2. kanapka (razowa bułka z serkiem białym do smarowania, dwoma plasterkami polędwicy z indyka, małym plasterkiem gołdy, kawałek pomidora, sporo ogórka i parę pasków papryki) + sporej wielkości jabłko żółty na R nie, no chyba że mały

3. sporawy filet z kurczaka w ziołach, podsmażony na grillo-patelni przetartej oliwką z oliwek + surówka z lodowej i marchewki z sosem musztardowym (musztarda, oliwka z oliwek, odrobina miodu i soku z cytryny) ładnie,ładnie ale znów brak węgli (kasza,ryż brązowy,makaron pełnoziarnisty?)

4. sałatka z resztkami kurczaka + pomidor + papryka ok

5. po powrocie: banan wzorowo, ale to dodałabym na IIś, nie wiem o której to godzinie,mniemam że wieczór, niektórym może utrudniać chudnięcie jedzenie owoców po16.

6. po prysznicu: 200g wieśniaka z solidną łyżką miodu yhym.

Dużo warzyw, ok tylko ten posiłek potreningowy bym zmieniła, może jakiś mały omlecik z miodkiem?
Mało NNKT, oprócz oliwy nie widzę. Wrzuć jakieś orzechy do jogo czy serka homo.
No i zwiększ śniadanie i koniecznie dorzuć węgle złozone do obiadku, żebyś nie czuła wilczego głodu na godzinę po obiadku!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
nie chce się przekomarzać,ale mi wyszło ok.2100...
kapuśniak na boczku.
Może wyjśc nawet ze 3000kcal, ważne żeby pochodziły z dobrych wartości odzywczych, ale ja już Twojego jadłospisu nie komentuje.
Innym chyba też się odechciewa.
A poza tym to obejście prawa- zamieniasz kabanosy na parówki,

63-61-59-57-55-53-52-50

Edytowane przez malenka17
Czas edycji: 2010-04-12 o 23:10
Stary 2010-04-12, 23:34   #1031
Rebelious
Zakorzenienie

ułożyłam sobie jadłospis na dwa tygodnie z góry gdzieś wyczytałam, że tak jest najlepiej. zamierzam go powtarzać (mniej więcej, coś dodam, coś przestawię) ile razy będzie trzeba aż do schudnięcia tych 5kg, które mi zbywają

bazowałam w dużej mierze na tym wątku, może komuś się przyda taki "gotowiec". ja osobiście lubię mieć wszystko zaplanowane, mogę wtedy na spokojnie zrobić sobie zapasy żywności, żeby nagle się nie okazało, że nie mam co zjeść na podwieczorek i sięgam po czekoladę (a mam do tego skłonności)

ktoś się odważy przeczytać i ocenić?

R

TYDZIEŃ I

PONIEDZIAŁEK
Ś: placki owsiane (4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, jajko, 1/4 szklanki
mleka, cynamon, łyżeczka rodzynek), czerwona herbata
IIŚ: grahamka, ser biały, plasterek polędwicy, pomidor, szczypiorek, banan
O: filet ryby natarty lekko solą, pieprzem, z koperkiem, pieczony w piekarniku w folii, surówka z kiszonej kapusty i marchewki z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek
P: garść orzechów (włoskich i laskowych), szklanka kakao bez cukru na mleku 2%
K: pasta serowo-jajeczna

WTOREK
Ś: 2 kromki chleba żytniego, chudy twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem, jabłko
IIŚ: jogurt naturalny, garść orzechów włoskich
O: sałatka z kurczaka (gotowana pierś, sałata, ogórek, pomidor, sos vinegret)
P: pierś z kurczaka, trochę papryki, kilka rzodkiewek
K: serek wiejski, papryka, ogórek, pomidor

ŚRODA
Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, serek homo, cynamon), jabłko
IIŚ: grahamka, 2 plastry polędwicy indyczej, pomidor, 3 mandarynki
O: filet z dorsza smażony na oliwie z oliwek, warzywa na patelnię, brukselka
P: ser biały z dodatkiem mleka i duża garść orzechów
K: jajecznica z 2 jaj na oliwie, pomidor, cebulka

CZWARTEK
Ś: 2 kromki razowca z 2 plastrami polędwicy, serek homo naturalny, pół pomidora, papryka, szczypiorek, jabłko
IIŚ: jogurt naturalny, garść rodzynek, jabłko, banan
O: pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek, jajko sadzone, warzywa na patelnię (z ziemniakami w środku)
P: serek wiejski z pomidorem, garść orzechów
K: makrela wędzona z ogórkami konserwowymi

PIĄTEK
Ś: omlet otrębowy (2 jajka + łyżeczka otrąb owsianych + łyżeczka otrąb pszennych + plaster
chudej wędliny), papryka, ogórek
IIŚ: grahamka, parę plastrów polędwicy, ogórek świeży, szczypiorek, sałata, łyżka jogurtu
naturalnego, jabłko
O: filet z ryby morskiej w pieprzu, czosnku i odrobinie vegety pieczony w piekarniku w folii,
pół woreczka brązowego ryżu, sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek, połowa jogurtu naturalnego, sos vinegret
P: jogurt naturalny z cynamonem, łyżka pestek słonecznika i migdałów, pół puszki tuńczyka
K: pasta rybno-jajeczna

SOBOTA
Ś: owsianka (4 łyżki owsianych, szklanka mleka, łyżka rodzynek) banan, zielona herbata
IIŚ: 2 kromki razowca z tuńczykiem, sałata, papryka
O: gotowany schab, pół woreczka ryżu brązowego, buraczki
P: serek wiejski, sałatka pół pomidora z cebulą i pieprzem, łyżka oliwy z oliwek
K: jajecznica z tuńczykiem

NIEDZIELA
Ś: omlet z 2 jaj, 3 plastry szynki z indyka, pół pomidora, pół ogórka
IIŚ: bułka żytnia, łosoś, twaróg, jogurt naturalny, koperek
O: 4 kotlety sojowe, makaron pełnoziarnisty, papryka, cebulka, pomidor, ogórek zielony
P: serek homo naturalny, łyżka mieszanki studenckiej, łyżka otrębów ze śliwkami
K: sałatka z kurczaka (pierś z kurczaka gotowana, brokuły, pomidor, papryka, sałata)

TYDZIEŃ II

PONIEDZIAŁEK
Ś: omlet z 2 jaj, łyżka jogurtu naturalnego, koperek, papryka, jabłko, szklanka kakao na
mleku 2% z łyżeczką cukru
IIŚ: grahamka, serek wiejski, garść orzechów laskowych
O: tortilla z kurczakiem
P: grahamka, kawałek łososia, jajko, kilka łyżek jogurtu naturalnego
K: sałatka grecka (ser feta, kapusta pekińska, pomidor, ogórek konserwowy, oliwki, papryka,
szczypiorek, zioła prowansalskie, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek)

WTOREK
Ś: jajecznica z 2 jaj, kromka chleba pełnoziarnistego, pomidor, jabłko
IIŚ: serek wiejski, świeży ogórek, garść orzechów i migdałów
O: pierś smażona na oliwie z oliwek z pieczarkami, brokuły, mizeria
P: pół kubka makaronu razowego z kawałkami kurczaka
K: serek wiejski, pomidor, ogórek, sałata

ŚRODA
Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, 1 łyżka otrębów, serek wiejski 200g), banan
IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pasta z makreli (makrela, jajko, cebulka,
kapusta pekińska, jogurt naturalny), jabłko
O: filet z dorsza smażony na oliwie z oliwek, kapusta pekińska z jogurtem
naturalnym, garść orzechów
P: serek homo naturalny, pół grahamki z szynką z indyka
K: 2 jajka na miękko, pomidor, 2-3 plasterki szynki

CZWARTEK
Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejski, pół pomidora, szczypiorek,
pomarańcza
IIŚ: serek homo naturalny, garść orzechów, łyżka migdałów, marchewka, pomarańcz
O: pierś z kurczaka gotowana, pół woreczka ryżu brązowego, sałatka z pomidorów, papryki,
cebulki i jogurtu naturalnego
P: sałatka grecka (feta, kapusta pekińska/sałata lodowa, pomidor, ogórek konserwowy, oliwki, papryka, szczypiorek, zioła prowansalskie, pieprz, oliwa z oliwek)
K: 2 jajka na twardo, sałatka z pomidorów, cebulki i łyżki jogurtu naturalnego

PIĄTEK
Ś: owsianka (3 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb granulowanych, 1/2 łyżeczki kakao naturalnego, imbir, cynamon, szklanka mleka), jabłko, marchewka
IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, serek wiejski, ogórek, średnia marchew
O: pierś smażona na teflonie w ziołach prowansalskich, pół woreczka ryżu brązowego,
surówka z czerwonej kapusty
P: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i pomidorem (na teflonie), garść orzechów
K: tuńczyk w pomidorach

SOBOTA
Ś: owsianka (4 łyżki owsianych, szklanka mleka, łyżeczka migdałów, cynamon), jabłko
IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pasztetem sojowym, ogórek kiszony
O: filet z ryby smażony na teflonie, kalafior gotowany, pół woreczka kaszy gryczanej
P: gruby plaster twarogu pokrojony w kostki, nasączony odrobiną oliwy z oliwek, obtoczony w ziołach prowansalskich, garść orzechów
K: serek homogenizowany naturalny, chudy twaróg, 2 łyżki jogurtu naturalnego, słodzik, kakao

NIEDZIELA
Ś: 2 kromki chleba razowego, 2 jajka na miękko, 2 rzodkiewki, papryka, natka pietruszki
IIŚ: jajecznica z pomidorem, pomarańcza, mandarynka
O: 3 kotlety sojowe w sosie pieczarkowym (pieczarki, cebula, jogurt naturalny, przyprawy),
pół torebki ryżu brązowego, surówka z marchewki i jabłka
P: kosteczka chudego twarogu, garść migdałów i orzechów
K: pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem (szpinak, czosnek, kilka łyżek jogurtu naturalnego, przyprawy, oliwa z oliwek)

Edytowane przez Rebelious
Czas edycji: 2010-04-12 o 23:49
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 23:39   #1032
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20)
Jogurt jogobella regularis (śliwkowa) z 2 garsciami musli.
3 kuleczki marcepanowe.

OBIAD(17.00)
Kotlet schabowy, łycha buraczków i kiszonej kapusty.
Herbata.

KOLACJA(20.30)
2 kawałki domowej pizzy-wegetarianskiej (z serem, sosem pomidorowym, groszkiem, brokulami, kukurydza, papryka, pomidorem, pieczarkami)

Wiem ze nie za duzo dzisiaj ale boli mnie gardlo i ciezko mi cokolwiek lykac :/ chyba sie przeziebilam...
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 06:33   #1033
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
R:
1. jajko na twardo + porcja sałatki (tuńczyk, pomidor, ogórek, papryka, cebulka + sos: jogurt grecki z majonezem)

2. kanapka (razowa bułka z serkiem białym do smarowania, dwoma plasterkami polędwicy z indyka, małym plasterkiem gołdy, kawałek pomidora, sporo ogórka i parę pasków papryki) + sporej wielkości jabłko

3. sporawy filet z kurczaka w ziołach, podsmażony na grillo-patelni przetartej oliwką z oliwek + surówka z lodowej i marchewki z sosem musztardowym (musztarda, oliwka z oliwek, odrobina miodu i soku z cytryny)

4. sałatka z resztkami kurczaka + pomidor + papryka

5. po powrocie: banan

6. po prysznicu: 200g wieśniaka z solidną łyżką miodu

jeszcze dodalabym, ze po treningu musi byc wolno wchlaniajace sie bialko, czyli np mieso, tunczyk, jajka
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:11   #1034
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20)
3 kuleczki marcepanowe.

OBIAD(17.00)
Herbata.

KOLACJA(20.30)
2 kawałki domowej pizzy-wegetarianskiej (z serem, sosem pomidorowym, groszkiem, brokulami, kukurydza, papryka, pomidorem, pieczarkami)

Wiem ze nie za duzo dzisiaj ale boli mnie gardlo i ciezko mi cokolwiek lykac :/ chyba sie przeziebilam...
to po co wklejasz? przeciez nie ma takiego obowiązku

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:30   #1035
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Mi się podoba
Ryż oczywiście brązowy, zapomniałam dopisać
A razowiec na kolację, jedna kromeczka, bo węgle po treningu

Dzięki ;D
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:45   #1036
mpati86
Zadomowienie

dzięki mlilenka. masło muszę jeść, bo okres. masła nie jest tak dużo, bo ja tak pici pici nim smaruje prawie wcale. polędwiczki wszystkie bez sosów gotowane i na dodatek odsączone; jem warzywa w większość, a owoce codziennie, ale mniej nie wiem jakoś tak wolę; dżemy lubię, ale zauważ, że jem je na pierwsze śniadanie, jak studiowałam dietetykę- mgr to zawsze nam mówiono, że w śniadaniu powinien być miód, dżem itd, by wyrównać poziom glukozy we krwi i dać zastrzyk energii, oczywiście w połączeniu z ciemnym pieczywem; jeżeli chodzi o fitelle to jem od czasu do czasu; związku, że nie jem słodyczy jem słodkie jogurty- poza tym ja mogę ich jeść i jeść i tak chudnę; ciacha uwielbiam- ale boję się ich. a słodzik- wiem chemia, ale wolę go niż cukier
Ćwiczę na razie w domu 2h dziennie.
ostatnio jak tak jadłam i ćwiczyłam mniej o połowę to schudłam 24 kg. nie wiem zobaczymy jak to będzie. bardzo chce wrócić do mojej wagi
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2010-04-13, 09:05   #1037
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
dzięki mlilenka. masło muszę jeść, bo okres. masła nie jest tak dużo, bo ja tak pici pici nim smaruje prawie wcale. polędwiczki wszystkie bez sosów gotowane i na dodatek odsączone; jem warzywa w większość, a owoce codziennie, ale mniej nie wiem jakoś tak wolę; dżemy lubię, ale zauważ, że jem je na pierwsze śniadanie, jak studiowałam dietetykę- mgr to zawsze nam mówiono, że w śniadaniu powinien być miód, dżem itd, by wyrównać poziom glukozy we krwi i dać zastrzyk energii, oczywiście w połączeniu z ciemnym pieczywem; jeżeli chodzi o fitelle to jem od czasu do czasu; związku, że nie jem słodyczy jem słodkie jogurty- poza tym ja mogę ich jeść i jeść i tak chudnę; ciacha uwielbiam- ale boję się ich. a słodzik- wiem chemia, ale wolę go niż cukier
Ćwiczę na razie w domu 2h dziennie.
ostatnio jak tak jadłam i ćwiczyłam mniej o połowę to schudłam 24 kg. nie wiem zobaczymy jak to będzie. bardzo chce wrócić do mojej wagi
As you wish,
Ale dobrze,wiesz że to nie jest rozwiązanie problemu.
Kompulsy to choroba, a chorobę sie leczy,a nie tylko zapobiega objawom.
Powodzenia.

63-61-59-57-55-53-52-50
Stary 2010-04-13, 10:49   #1038
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20)
3 kuleczki marcepanowe.

OBIAD(17.00)
Herbata.

KOLACJA(20.30)

Totalne dno.....
Przecież tu nie ma nawet 1000kcal.....
Było już tak dobrze i co się z tobą stało??!!Zamiast brnąć do przodu to cofasz się....
A wogóle to po jaki guzik wklejasz takie "coś" skoro sama wiesz że jest fatalnie?
Czego oczekujesz, że będzikemy cie po główce głaskać czy co??

Weź sie dziewczyno w garść

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:51   #1039
powered
Raczkowanie

P; 0,4 kg do góry
Śniadanie:
Owsianka (owsiane - 8ł,, 2 małe banany, mleczko i paczka granoli orzechowej)
pączek z toffi, herbatka z sokiem malinowym
2śniadanie:
grahamka z twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewkami, pomidoriem no i masłem
twix ten duży, świeży sok pomarańczowy z 4 pomarańczy
spacer- zapp
Obiad:
ziemniaczki, pierś z indyka smażona z cebulką i czosnkiem na o. z oliwek, 3 ogórki kiszone, kompot truskawkowy ( u babci)
deser; spory kawał sernika z karmelem i orzechami włoskimi, kakao na pewnie tłustym mleku z cukirem
spacer again po galerii- kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną, rogalik francuski dużyy z kremem waniliowym
Podwieczorek:
Tortilla z kurczakiem, jakimis salatami i jakims sosem
duży soczek multiwitamina

gdzieś w między czasie podczas sprzątania paczka mieszanki studenckiej (200gr)
Kolacja:
4 kromki sojowego z masłem, sałatą, szynką, serem żółtym, jajem na twardo i furą warzyw aa i majonezem
piętro :P ptasiego mleczka waniliowego

nauczyłam się jeść słodycze po posiłku a nie zamiast i chyba dzięki temu waga powooooooooooli idzie do góry
Stary 2010-04-13, 11:26   #1040
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
P; 0,4 kg do góry
Śniadanie:
Owsianka (owsiane - 8ł,, 2 małe banany, mleczko i paczka granoli orzechowej)
pączek z toffi, herbatka z sokiem malinowym
2śniadanie:
grahamka z twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewkami, pomidoriem no i masłem
twix ten duży, świeży sok pomarańczowy z 4 pomarańczy
spacer- zapp
Obiad:
ziemniaczki, pierś z indyka smażona z cebulką i czosnkiem na o. z oliwek, 3 ogórki kiszone, kompot truskawkowy ( u babci)
deser; spory kawał sernika z karmelem i orzechami włoskimi, kakao na pewnie tłustym mleku z cukirem
spacer again po galerii- kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną, rogalik francuski dużyy z kremem waniliowym
Podwieczorek:
Tortilla z kurczakiem, jakimis salatami i jakims sosem
duży soczek multiwitamina

gdzieś w między czasie podczas sprzątania paczka mieszanki studenckiej (200gr)
Kolacja:
4 kromki sojowego z masłem, sałatą, szynką, serem żółtym, jajem na twardo i furą warzyw aa i majonezem
piętro :P ptasiego mleczka waniliowego

nauczyłam się jeść słodycze po posiłku a nie zamiast i chyba dzięki temu waga powooooooooooli idzie do góry

o mamciu jak smacznie... no tyjesz bo jest duzo kcali ;] gdzie Ty to miescisz chudzinko?
jak dla mnie super P!!
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:51   #1041
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20)
3 kuleczki marcepanowe.

OBIAD(17.00)
Herbata.

KOLACJA(20.30)

Nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak można nie jeść od godziny 8:20 do godziny 17:00. To jest ponad 8 godzin. Ssanie w żołądku niewyobrażalne, już nie mówiąc o tym, że każdy dzień takiego jedzenia = wolniejsza przemiana materii.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:05   #1042
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak można nie jeść od godziny 8:20 do godziny 17:00. To jest ponad 8 godzin. Ssanie w żołądku niewyobrażalne, już nie mówiąc o tym, że każdy dzień takiego jedzenia = wolniejsza przemiana materii.
I to po śniadaniu składającego się z marnej ilości węgli prostych

TRAGEDIA
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:19   #1043
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.20)
3 kuleczki marcepanowe.

OBIAD(17.00)
Herbata.

KOLACJA(20.30)

Oryginalna nie będę, ale ten jadłospis aż razi. Już wiele razy tego typu jadłospisy były "besztane" a Ty ciągle je wrzucasz. Co chcesz w ten sposób zrobić?? zwrócić uwagę innych na to jak się niszczysz?? Nie rozumiesz, że szkodzisz nie tylko sobie, ale też innym dziewczynom!!! Albo weź się w garść albo po prostu przestań "to" tu wrzucać! To tyle ode mnie, chociaż szczerze wątpię czy poskutkuje!!
ps. ból gardła, wysoki cholesterol co jeszcze wymyślisz na wytłumaczenie swojego beznadziejnego jadło??
Stary 2010-04-13, 12:27   #1044
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość

Dużo warzyw, ok tylko ten posiłek potreningowy bym zmieniła, może jakiś mały omlecik z miodkiem?
Mało NNKT, oprócz oliwy nie widzę. Wrzuć jakieś orzechy do jogo czy serka homo.
No i zwiększ śniadanie i koniecznie dorzuć węgle złozone do obiadku, żebyś nie czuła wilczego głodu na godzinę po obiadku!
Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
jeszcze dodalabym, ze po treningu musi byc wolno wchlaniajace sie bialko, czyli np mieso, tunczyk, jajka
Dzieki dziewczyny
posilek potreningowy byl jednoczesnie kolacja, stad ten twarog, ale ok - dzisiaj bedzie omlet
Zaopatrze sie tez w orzechy ryz brazowy juz mam - wczoraj tak bez wegli, bo poza frytkami nic w domu nie bylo
Mam tylko problem z chlebem - przebywam obecnie w kraju, gdzie ciezko o razowiec - wszedzie tylko bagietki nawet jesli kupie cos razowego, to nie jestem przekonana o wartosciowosci tego produktu, wiec wole sobie darowac.. Myslicie, ze przejdzie takie sniadanie bez wegli? Moze jakis owoc na deser?
Wczoraj po jajku i salatce - ponad 3h czulam sie pelna
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:21   #1045
mpati86
Zadomowienie

malenka wiem, ale ja nie miałam kompulsów już z rok, więc było coraz lepiej. i na przestrzeni lat robię postępy. za każdym razem zachodzę dalej i wierzę, że w końcu zajdę tam gdzie chce do moich marzeń, pragnień i całkowitej normalności. moja psycholog zawsze mówi, że widzi jaki zawsze kawał dobrej roboty potrafię odwalić sama i kiedy chce to naprawdę wiele potrafię. ja chce schudnąć owszem, ale tak by nie rzutowało to na innych dziedzinach życia i nie chce z tym walczyć, czuć presję. wiesz jaka jest różnica. kiedyś mówiłam muszę schudnąć, a teraz mówię: chcę schudnąć. zauważyłaś różnicę? decyduje się na jedzenie tego na co mam ochotę ponadto ćwiczę w celu redukcji. znam konsekwencję i biorę w tym momencie za siebie odpowiedzialność. zjem dżem, bo lubię, zjem serek owocowy, bo mam na niego apetyt, co złego w tym- ja dążę do jedzenia wszystkiego tak jak osoba nie zwracajaca na to kompletnie uwagi. nie skupiam sie na tym by w każdym posiłku było to i tam to, by były nnkt itp. po co mi to. jem białe pieczywo- gdzie to było nie do pomyślenia. nie tyje się od danego serka czy dżemu. tyje się od ilośći. dziękuję malenka za słowa wsparcia i ocenę- na pewno wezmę sobie kilka spraw do serca, bo wiem, że my wizażanki chcemy dla siebie tylko dobrze
a i już mam do zrzucenia tylko 15 kg
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2010-04-13 o 13:26
Stary 2010-04-13, 14:21   #1046
motylek2701
Rozeznanie

Moje wczorajsze U

I śniadanie: grahamka: pół z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; pół z masłem, serem i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem
II śniadanie: wiejski 200g, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka musli, łyżeczka miodu, cynamon; herbata owocowa; garść ciemnych winogron
Obiad: dwa gołąbki (z ryżem i mięsem wołowym(?) babcinej roboty) z sosem pomidorowym zabielanym; kromka razowego
Deser: 3 jajeczka czekoladowe, mała kawa z mlekiem i miodem
Podwieczorek: garść nerkowców; pół opakowania kisielu brzoskwiniowego
Kolacja: 3 kromki razowego: 2x z masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; 1x z masłem serem i tymi samymi warzywami; herbata z miodem i cytryną

I jak??
Stary 2010-04-13, 16:29   #1047
cerveza
Zakorzenienie

Moje R - proszę o ocenę

Moim celem jest powolna redukcja i trwałe rezultaty.

1. Owsianka (ok. 100g płatków na 330 ml mleka)

2. Pieczony kurczak, sałata, pomidor, cebula + trochę sosu (jogurt nat + czosnek + zioła + kapka keczupu) zawinięte w pełnoziarnistą tortillę

marszobieg 30 min
8 min abs
8 min buns

3. 150 g pieczonego w curry i innych przyprawach kurczaka
woreczek brązowego ryżu
surówka z kapusty, marchewki, cebuli

będzie

4. jajko gotowane, sałatka z sałaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku

5. 250 g twarogu z kapką jogurtowego sosu i szczypiorek

=========
suple :
Therm Line Forte (4 kaps. dziennie)
Omega 3 + wit AiE (2 kaps. dziennie)

Edytowane przez cerveza
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:35 Powód: poprawka!
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:52   #1048
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Moje R - proszę o ocenę

1. Owsianka (ok. 100g płatków na 330 ml mleka)

2. Pieczony kurczak, sałata, pomidor, cebula + trochę sosu (jogurt nat + czosnek + zioła + kapka keczupu) zawinięte w pełnoziarnistą tortillę

marszobieg 30 min
8 min abs
8 min buns

woreczek brązowego ryżu
surówka z kapusty, marchewki, cebuli

będzie

4. jajko gotowane, sałatka z sałaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku

5. 250 g twarogu z kapką jogurtowego sosu i szczypiorek

=========
suple :
Bardzo ładnie..tylko NNKT brakuje
..no chyba że zapomniałaś dopisać że owsianka z orzechami, a oliwa była dodana do potraw
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:09   #1049
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U

I śniadanie: grahamka: pół z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; pół z masłem, serem i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem smacznie
II śniadanie: wiejski 200g, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka musli, łyżeczka miodu, cynamon; herbata owocowa; garść ciemnych winogron fajnie, ale jakos mi tu orzechy pasuja
Obiad: dwa gołąbki (z ryżem i mięsem wołowym(?) babcinej roboty) z sosem pomidorowym zabielanym; kromka razowego jak babcine to na pewno dobre
Deser: 3 jajeczka czekoladowe, mała kawa z mlekiem i miodem ok
Podwieczorek: garść nerkowców; pół opakowania kisielu brzoskwiniowego fajnie ze sa orzechy
Kolacja: 3 kromki razowego: 2x z masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, chrzanem; 1x z masłem serem i tymi samymi warzywami; herbata z miodem i cytryną ok

I jak??
ladnie
Cytat:
Moje R - proszę o ocenę

1. Owsianka (ok. 100g płatków na 330 ml mleka) dodaj owoc i bialko

2. Pieczony kurczak, sałata, pomidor, cebula + trochę sosu (jogurt nat + czosnek + zioła + kapka keczupu) zawinięte w pełnoziarnistą tortillę ooo, fajnie

marszobieg 30 min
8 min abs
8 min buns

woreczek brązowego ryżu
surówka z kapusty, marchewki, cebuli elegancko

będzie

4. jajko gotowane, sałatka z sałaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku ok

5. 250 g twarogu z kapką jogurtowego sosu i szczypiorek ook

=========
suple :

fajne,pomyslowe menu. 2 posilek mi sie podoba
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:12   #1050
mircia14
Zakorzenienie

Moja jutrzejsza eRka
I - owsianka na mleku 0,5% (4ł. płatków, jabłko, cynamon)
II - 2 kromki razowca, każda z plastrem polędwicy i pomidora, pół ogórka zielonego, jabłko
III - omlet z 1 jaja z 2 plastrami polędwicy, 150g twarogu półtustego
1h ćwiczeń kształtujących
IV - ryż brązowy z twarogiem półtłustym, trochę jogo owocowego 1,5% dla smaku - wybaczcie brak białka szybkowchł..
2x20min rower (na zajęcia i z powrotem)
V - omlet z 1 jaja z serkiem homo wan. (domowej roboty), trochę orzechów ziemnych

Proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości