|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują
Cytat:
No pewnie moglam zglosic nd, ale za niecwiczenie byly odejmowane pkty i nizsza ocena. Ja jak cwiczylam w czasie miesiaczki to nauczycielka komentowala, ze to wcale nie choroba i zeby dziewczyny juz nie przesadzaly i normalnie cwiczyly ![]() Co do miesiaczki to mysle, ze mowily prawde bo w gim bylo nas malo chyba 7 dziewczyn i wiele dostalo w 3 klasie i same sie chwalily, ze juz dostaly. A ja dostalam w pierwszy dzien wakacji po 6 klasie podstawowki ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- No to efekt super, chyba sie jednak skusze. Wiesz co moze nie jestes przyzwyczajona do jasniejszej cery, bo sama mowilas, ze masz podklad lekko ciemniejszy. Ja tez wole taki efekt, zeby twarz byla baaaaaaardzo lekko ciemniejsza, bardziej musnieta ciemniejszym kolorkiem, wtedy buzia odzywa. Nawet jak mam jasny dopasowany puder to wleje kropelke ciemniejszego ![]() Moim zdaniem nie ma roznicy i masz taki kolorek buzi. |
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moich łazienkach nie działają niektóre zamki, albo są tak przypalone, że nie można ich obrócić W niektórych drzwiach brakuje kratek wentylacyjnych(tych na dole), a same kibelki są w takim stanie, że korzystam z nich dopiero wtedy, kiedy czuję, że nie wytrzymam Lusterko jest w jednej łazience, wielkości jakieś 30 cm na 10
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 a mala, dobrez, jestesmy w szpitaluy i jakos tak mam dola siedze i becze tzet w pracy i do dupy z tym wszystkim ;/
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Fajny efekt
. Na moim monitorze widać lekką różnicę pomiędzy szyją a twarzą, ale to najlepiej sprawdzić w świetle dziennym.Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz być silna.. wiem że wszyscy Ci to powtarzają, ale wierzę, że wszystko się jakoś ułoży... trzymam za was wszystkich kciuki
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). On wybałuszył oczy i pyta się, że co ja jestem? Ja już lekko zarumieniona:"Jestem niedysponowana". On:"A co to znaczy?", ja:"No okres mam!" i taaaki burak On też zaraz zrobił się czerwony i burknął tylko, żebym poszła na scenę(miejsce dla niećwiczących w mojej szkole). Brrr, do dzisiaj jak go mijam na ulicy, to patrzę się w drugą stronę
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam facetów i bez skrępowania mówiłyśmy mu że jesteśmy niedysponowane, nie reagował
|
|
#1028 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
No coś Ty Mnie UW rozbestwiło. Myślałam, że wszędzie jest tak fajnie jak na UW...Cytat:
Cytat:
Na szczęście miałam porządnego WFistę, który "dostawił" mi piątki za frekwencję (ja i może jeszcze 3 inne dziewczyny regularnie chodziłyśmy na WF), za uczestnictwo w zajęciach (ja i może jeszcze 3 inne dziewczyny, o których już wspomniałam, w ogóle regularnie i porządnie ćwiczyłyśmy na zajęciach...) itd. Dzięki temu w efekcie miałam 5 na koniec Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczynam rozumieć o co Wam chodzi z Tym WFem... U mnie nigdy takich cyrków nie było. Tylko w gimnazjum mi WFistka robiła jazdy o to, że nie chcę związać włosów na WF ![]() Cytat:
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-01-18 o 21:10 |
||||||||
|
|
|
#1029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem Ja mam czasem wrażenie, że niektórzy wuefiści w gimnazjach i liceach są trochę ograniczeni i nie rozumieją, że kiedy oni nie cierpią z powodu okresu bo tak mają albo są płci męskiej, to inni też nie mogą ![]() Ja mdlałam w gimnazjum, to było "wstawaj, nie udawaj". |
||
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul u mnie dluzsze wlosy trzeba bylo koniecznie zwiazywac
I zdejmowac kolczyki wieksze niz te zwykle wkretki male.
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ja z tego co pamiętam miałam wuefistkę , która się nie malowała - jej sprawa. strasznie jeździła po dziewczynach, które się malowały. był przykaz, że przed wuefem trzeba zmyć makijaż. nie wiem o co jej chodziło, wiadomo że nikt nie zmywał. głupia baba. jak przyniosłam jej zwolnienie z powodu alergii na roztocza i inne pyłki, to skomentowała, że "oczy przecież maluję" nie wiem co ma piernik do wiatraka. na szczęście nie miałam tego problemu więcej , bo moi rodzice poszli do niej na wywiadówce i powiedzieli żeby się pompowała , a nie brała za podważanie opinii lekarza
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ale zgłodniałam. idę na szamanko jakieś
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
akurat zdejmowanie kolczyków to rozumiem.
|
|
|
|
#1033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzę jeszcze jak to wygląda w świetle dziennym Cytat:
Muszę sprawdzić jak spisze się zmieszany z ciemniejszym MF, może nie wybuchnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1034 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ja miewałam różnych nauczycieli- nie tylko od WF-u. I muszę przyznać, że z wieloma nauczycielami miałam na pieńku. Raz całą szkołę na nogi postawiłam, bo mnie biologiczka w gimnazjum nie chciała wpuścić na koło biologiczne w glanach ![]() Cytat:
Za to w LO WFista uważał, że to nasza sprawa czy wiążemy włosy czy nie. I nikogo się nie czepiał. Ale w ogóle miałam genialnego WFistę w LO ![]() Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co kto lubi, nie ma powodu do zmuszania oczywiście
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
o kolczykach tako dopialam tylko, nie chodzilo mi, ze to jest zle
blondyna to ja ci powiem, ze mielismy wychowaczynie od wfu i to co przechodzilismy z makijazem to masakra ![]() Ja mialam dosc specyficzna klase, tzn nie bylo typowej szarej myszki, kazda dziewczyna bronila swojego, nie bala sie wdac w dyskusje z nauczycielem. I kazda sie malowala. W tamtym czasie bardzo modne bylo obrysowanie oka czarna kredka |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie miałam normalnych wuefistów.. ale nigdy też wuef nie był moim konikiem.
kiedyś w szkole zakazali nam chodzić w ciuchach nieodpowiednich dla tego miejsca tj. szerokich spodniach czy za krótkich spódniczkach itp oczywiście pomysł nie przeszedł, a szkoda.. przez chwilę liczyłam , że będą mundurki to by było coś!
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałam mundurki w szkole
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
dajcie spokoj nasz kraj nie stac na normalne mudnurki
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas też tak wyglądało. ale jeśli miałabym porządny mundurek to chętnie nosiłabym go
|
|
|
|
#1041 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale sama nie lubię związywać ich na WF. Jeszcze do biegów czy robienia "brzuszków" to tak. Ale do siatkówki czy ping-ponga? Po co sobie fryzurę niszczyć
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
chyba dzis poloze sie wczesniej spac, a jutro wstane wczesniej sie uczyc.
Kiedys nauka lepiej wchodzila mi wieczorem, a teraz nic mi juz do glowy nie wchodzi po 18 |
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sraczkowata kamizelka w ogóle kto uznaje kamizelkę za mundurek... ![]() Cytat:
albo bluzeczka i spódniczka
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie blondyna nie kazdego bylo by stac na wypasiony mundurek.
Z tego co wiem, to rodzice czesto wymiguja sie i nie chca placic za wycieczke czy wyjscia do kina, a co dopiero mowic o mundurkach. U mnie w kazdej klasie sie taka osoba znalazla. Dlatego tez jak byl nakaz noszenia mundurkow to zrobili po najmniejszych kosztach-kamizelki. |
|
|
|
#1045 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
W życiu nie założyłabym mundurka! Żadnego
![]() Cytat:
1. Uczeń musi mieć ze 3-4 zestawy mundurkowe. Bo co, ma codziennie prać sobie kamizelkę? Albo co gorsza- bluzkę. Nie da rady. 3-4 zestawy to minimum. Wyobraź sobie ile by to kosztowało... 2. Rodzice by zapłacili. Pięknie to brzmi. Ale większości nie stać już na podręczniki, a co dopiero na mundurki... Taki mundurek kosztuje w granicach 50-100 zł. Czyli 3 zestawy (takie absolutne minimum) kosztowałoby 150-300 zł 3. Fundusz szkoły? Większości rodziców nie stać na płacenie na komitet rodzicielski, a co dopiero na jakiś fundusz szkoły... Szkoła ma naprawdę pilniejsze wydatki niż zakup mundurków... Cytat:
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest właśnie temat dyskusyjny...
teoretycznie mundurek nie ma być wypasiony tylko taki, by sprawiał wrażenie, że wszyscy są równi. żeby dzieciaki się nie wyróżniały wypasionymi ciuchami, czy coś.. wiem wiem - marzenia ściętej głowy... chyba muszę kompa zrestartować... bo się przycina na maxa..
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Mama wydała 100 zł na mundurki, a nosiliśmy je przez 3 miesiące.
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
no wiadomo na nic nie ma kasy,a na pierdoły jest...
nie no Chatul, nie przesadzaj, że kamizelkę pierze się codziennie. to tak jakbym miała prać żakiet po każdym założeniu.. bez przesady... ![]() wiem, że wszędzie się trąbi o tym, że rodziców nie stać na podstawowe rzeczy do szkoły, ale z drugiej strony te same dzieci chodzą w dobrych ciuchach i szpanują drogimi gadżetami...
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra musiala kupic 2 mundurki-kamizelki. Ale chyba tylko rok nosili.
E tam ja bym pewnie ponosila z tydzien taki mundurek, a potem by mi sie znudzil |
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym nie założyła mundurka. Niby po co Szkoła to nie wojsko. Powinno się w niej cenić i rozwijać indywidualizm, a nie zabijać, co robią między innymi mundurki.Poza tym są osoby np. grubsze albo chcące ukryć jakieś mankamenty figury, a muszą nosić to, co inni, co oznacza pogłębienie kompleksów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

W większości szkół są już przecież prysznice...

.
. W gimnazjum nie mogliśmy się doprosić o małe lusterka. Tutaj mydło i ręczniki są na stałe, ale papier jest rzadko.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
On też zaraz zrobił się czerwony i burknął tylko, żebym poszła na scenę(miejsce dla niećwiczących w mojej szkole). Brrr, do dzisiaj jak go mijam na ulicy, to patrzę się w drugą stronę