|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Witam
U mnie znów leje także znowu cały dzień w domu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Hej babki,
to ja dziś będę pierwsza ![]() Brzuch mnie już nawala okresowo, więc myślę, że max do pt @ się zjawi, potem w 3dc badanie FSH i mam nadzieję, że zaczniemy stymulację. Dziwne, zawsze przed @ cycki bolały mnie spod pachy i raczej całe a od kilku cykli bolą/kłują same suty... Dziewczyny nie odnoszę się zbytnio, bo na dzieckach to ja się już zapomniałam, na ciążach tym bardziej ale czytam, myślę o was i za każdą trzymam kciuki ----------------------------------------------------------------- oooo Iza Ty babo - uprzedziłaś mnie
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:37 |
|
|
|
#1023 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale się nie wyspałam, coś mi Tymek przed spaniem wczoraj marudził, co mu się bardzo rzadko zdarza.... ![]() a teraz właśnie wrzuciłam go do maty jakoś dziwnie małopostów od wczoraj... aż się zastanawiałam czy sie na jakiś inny wątek czasem nie wyniosłyście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2014-02-12 o 08:45 |
||||||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
kwitka to bedzie sie dzialo
pooowodzenia ![]() iza na ile czasu chodzicie przecietnie na spacery?
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Witam porannie. U nas słońce. Mała ma katar ale już gęsty i trochę kaszle. Bez gorączki. Iść z nią do lekarza czy kurować dalej w domku?
Co Kocurku ziewasz, niewyspana? Skierko, możesz co 2 dni. Chodzi tylko o to, aby w kąpieli mu to zmyć. Nasmaruj mu głowę tak ze 3-4 godz przed kąpielą.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2014-02-12 o 08:52 |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Skończył mi się żel na ząbkowanie....pobudka na smoczka co 30 minut...
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Ja idę dziś na pogrzeb. Na szczęście nikt z rodziny, już dwa z rodziny miałam w trakcie mojej ciąży ![]() Coraz częściej czuję jakby takie pulsowanie pod skórą, nie wiem, czy to czkawka maleństwa, czy coś mi uciska i tak mi jakaś żyła pulsuje. Ale jak dotknę tego miejsca, to ewidentnie czuję ciało dziecka i to pulsowanie w nim. Co to??
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Teo, to prawdopodobnie czkawka. Śmieszyło mnie to zawsze, a moja często miała i nadal ma często.
Kocurku, to dziś zaopatrz się we dwa. A to moje słoneczko dzisiaj. I jej loczki z tyłu.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ Ona pogodna i taka śliczna.. Ja chce córke jeszcze
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chce córkę!
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Będą loczki po rodzicach, czy tak się włoski ułożyły? U mojej istnieje "ryzyko" fal i loków, bo mam ja, ma TZ, ma moja siostra i jej córa i chyba babcie też miały. U siebie fal nienawidzę, prostuję włosy namiętnie, ale u dzieci loczki są cudowne
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Będą loczki do czasu. Piszę tak, bo wiem jak było u starszej. Tak do 4 lat miała loczki a potem włosy zrobiły się grubsze, dłuższe i z loków ma lekkie fale. Też je prostuje ale ma podatne na skręt. Podejrzewam, że z Lidką też tak będzie. A loczki po Tatusiu.
Kocurku to do sypialni, dorabiać dla Marcela siostrę. Kwicia, ja wierzę ciągle, że będziesz mieć Emmę. I dziękujemy za ochy i achy. Modelka śpi.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pospał 30 minut ze smoczkiem w buzi....a zębów ni widu ni słychu
Isia gdybym mogła...to byśmy się już starali o rodzeństwo
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zęby długo schodzą. Także to jeszcze może potrwać. Moja pierwszy ząb dostała jak miała 7,5 miesiąca. Po pół miesiąca następna jedynka. I tak leci. Musisz poczekać po CC, tak?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2014-02-12 o 09:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Ok 1,5 do 2 h.
A wy?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas tez leje od rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Isia nie widze zdjęć na telefonie, ale widzialam juz na fb- cudny widoczek z rana Dobry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
No pamiętam ale czy to wyklucza całkowicie ponowne zajście? Nie możesz mieć drugiego dziecka? Przecież są z pewnością jakieś leki które możesz brać, aby złagodzić postępy choroby. Wiem, że nie mogłaś karmić piersią przez to, ale żeby znowu zajść?
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Isia bardzo pogorszyły mi się wyniki po tej ciąży...nie wiadomo co by by było po kolejnej...a wizja, że jeżdżę na wózku mnie przeraża
![]() Tabletki mi nie pomagają..długo by pisać ![]() W każdym razie czytałam kiedyś jeden artykuł, że czasami po ciąży kości się odbudowują....modlę się, oby i u mnie tak było. Chociaż szansa jest jak wygrana w totka...
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Isiu ale słodzina z tej Twojej Lidki
Koocur to trzymam kciuki, żeby się z tą osteoporozą u Ciebie cofnęło... A jak długo kazali Ci czekać po CC? Elunka, rodzisz? ![]() Kwicia, trzymam kciuki i wierzę że i Ty się doczekasz pięknej córeczki ![]() Melduję, że jestem i systematycznie Was podczytuję Synek jest absorbujący, bo ma tylko 3-4 półgodzinne drzemki w ciągu dnia no i w tym czasie robię w domu co tylko się da Poza tym taki z niego słodziak, normalnie do schrupania. I non stop ma banana na twarzy
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku ale niektórzy wygrywają w totka
mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze Pszczoua :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkiem niedawno mowilas ze nie chcesz drugiego ![]() mam nadzieje ze druga ciaza bedzie mozliwa
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Isia śliczną masz córeczkę
![]() koocur trzymam kciuki, żeby było wszystko ok ![]() ' teorema tak jak dziewczyny mówią, takie miarowe podskakiwanie w brzuszku to czkawka ![]() Znalazłam winowajcę uczulenia 1. marchewka 2. soczki jabłkowe, które teściowa robiła dla Igorka (1:0 dla mnie haha) teraz zamiast soczków Igor pije herbatkę z Hippa bo wody nie chce. Jak przeczytałam skład to się załamałam. W 100 ml herbatki jest prawie łyżeczka cukru!!! Jak on wypija około 150 - 200 ml to prawie 2 łyżeczki cukru! szok! Zastanawiam się czy nie zrobić mu zwykłej herbaty albo roibosa. Co myślicie? |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igor nie tyle na jabłko ma uczulenie co na sok. Bo jabłko je od 3 miesięcy i nadal szama deserki jabłkowe przygotowane przez moją mamę i nic mu po nich nie ma. Gadałam z ciocią o tej alergii, a ona się mnie pierwsze zapytała czy on pije soki. Jej dzieci też miały na soki uczulenie ale tego nie ogarniam. Ważne, że mu zeszło. |
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jesteś pod opieką dobrego reumatologa, ortopedy czy kogo tam, który znajdzie przyczynę osteoporozy i zaleci odpowiednie leczenie. A Marcel ma dobre wyniki wapnia? Cytat:
Ja właśnie dlatego zrezygnowałam z herbatek Hippa. Po co tam aż tyle tego cukru to nie wiem. Moja pije na szczęście wodę albo sok jabłkowy pól na pół z wodą. Sok bez sztucznego cukru. Co do herbaty to podobno lepsza liściasta, bo w tych torebkach to tam jest wszystko, sam najgorszy odpad i inne rzeczy, niekoniecznie związane z herbatą. A liście to zawsze liście.
||
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pytanie o te marchewkę? dawałas mu wczesniej jakieś sloiczki zmarchewką czy cos? ja nawet nie wiem ile ma Twoj syn szczerze mowiąc..bo sie nie wczuwam w rozmowy mam , czysto z zazdrosci ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- mamaszkrabka a przypadkiem to nie chodzi o bląd w przygotowaniu jabłka? nie myte czy cus? bo u dziecka moze pojawić sie problem gdy jabłko jest opryskane
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-02-12 o 13:47 |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękiCytat:
Marchewkę je od 4 miesiąca a ma już 6. Na początku miał ale tylko pojedyńcze plamki ale nie w takiej ilości i to na zgięciach nóg i rąk więc pediatra powiedziała, że to na pewno od jedzenia. Linka a Twój "tumiwisizm" w kwestii bobaska już przeszedł? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

rozeszłysmy się, pojechałam jeszcze do Biedronki na zakupy, w domu się przebrałam, ale od tamtej pory susza. No i stwierdziłam, że to nie wody ale czerwona pomadka Czarnej mnie podnieciła 

wcześniej w grę wchodziło tylko półsłodkie

calkiem niedawno mowilas ze nie chcesz drugiego