Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII ! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 09:50   #1021
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
Pamiętam pierwsze dekorowanie naszego wspolnego mieszkania, magiczna atmosfera Teraz szkoda mi tego że zawsze na święta wyjeżdżamy albo do rodziny narzeczonego albo do mojej i w święta nie możemy nacieszyć się nasza choinka dlatego ubieramy zawsze 6 grudnia
Mam dość tych upałów...marzy mi się już prawdziwa jesień, widziałam ze chyba od weekendu ma być ochłodzenie, oby, bo jak nie to chyba zwariuje :-P
My mieszkamy ze sobą juz 3 lata, ale dopiero w tym roku bedziemy miec choinke

Co prawda na swieta i tak bedziemy wyjezdzac, ale co tam. Ubierzemy sporo wczesniej

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
W opracowaniu swiatecznej playlisty bardzo pomaga rmf święta 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj czesto slucham

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Moj chlopak jest wlochem i domyslnie mielismy jechac na swieta do jego rodziny - z jednej strony fajnie, ale z drugiej strony tak dziwnie w krotkim rekawku w czasie swiat xD W kazdym razie, w koncu zmienilismy plany i swieta spedzamy z moja rodzina, a do jego rodziny pojedziemy na nowy rok
I w sumie jestem zadowolona, bo gdybysmy na swieta wyjezdzali to nie moglabym ozdobic domu swiatecznie

Tak sie zastanawiam czy np Open fm tez czegos takiego nie ma, oni maja rozne rodzaje
Nie kojarze na open fm
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:01   #1022
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Czy to nie jest po prostu cudowne?

Ja zwykle robię z różnych przepisów, nie spotkałam się jeszcze z niedobrym ciastem marchewkowym, więc śmiało rób! Nie pożałujesz

Nie no, nie straszcie! Od weekendu u mnie ma być 17 stopni, a to dobra wiadomość Byle wytrzymać do piątku!

Uwielbiam! Jedyne, co mi tam przeszkadza to częstotliwość odtwarzania piosenki Rudolph the red nosed reindeer, której NIE CIERPIĘ
a ja nie mogę słuchać Merry Christmas z jakiegoś filmu, które tam co chwilę leci. Nie pamiętam co to za film, ale ktoś takim niskim głosem mówi zamiast śpiewać. No i za często leci Feliz Navidad, którego nie lubię. Ale tak poza tym to radio jest super 😀 Właśnie sobie odpaliłam i widzę, że zrobili RMF święta top 30. Jeszcze kilka dni temu chyba tego nie było!

Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:12   #1023
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
My mieszkamy ze sobą juz 3 lata, ale dopiero w tym roku bedziemy miec choinke

Co prawda na swieta i tak bedziemy wyjezdzac, ale co tam. Ubierzemy sporo wczesniej
Ja jeszcze sie zastanowie, moze jakas malutka zrobimy, bo w kawalerce za duzo miejsca nie bedzie + mamy 3 kroliki biegajace po domu, no i jednak balabym sie, ze cos zezra :/ Wiec musialabym bardzo zabezpieczyc otoczenie.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:18   #1024
Kelis95
Raczkowanie

ja już w tym roku też chciałabym mieć choinkę z moim TŻ, ale boje sie co sie z nia stanie jak wyjade na swieta na prawie tydzien do rodzicow :/
Za to u rodziców mam zawsze ponad 2 metrową choinkę, którą moja mama potrafi wybierać kilka dni (tata dostaje wtedy szału, jak z nią jezdzi &#128512 i na dzień przed Wigilią ubieram ją do nocy. Mamy strasznie dużo bombek, każda inna i choinka wygląda bardzo ciekawie😀

Edytowane przez Kelis95
Czas edycji: 2016-09-13 o 10:22
Stary 2016-09-13, 10:26   #1025
Kelis95
Raczkowanie

Zdjęcie choinki z zeszłego roku i cuda, które moja mama robi na święta. Cały dom jest tak przyozdobiony😀
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg received_992309830791955.jpeg (74,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg received_992310280791910.jpeg (91,8 KB, 58 załadowań)
Stary 2016-09-13, 10:47   #1026
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Zdjęcie choinki z zeszłego roku i cuda, które moja mama robi na święta. Cały dom jest tak przyozdobiony😀
Ale super!!!!

U mnie w domu rodzinnym jest choinka tak 1,5m mniej wiecej, obwieszona roznokolorowymi bombkami i WSZYSTKIM
No i musi byc zywa

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2016-09-13, 10:49   #1027
gregia
Zakorzenienie

słowo się rzekło i są słodycze świąteczne w holenderskim Aldim. Nawet szybciej niż przypuszczałam, bo nie za tydzień a już od wczoraj. Kto przebije Holendrów
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:49   #1028
rintintin
Zakorzenienie

Czesc.
Wczoraj rozmawiała z dziewczynami z pracy na temat świat i wszystkie były bardzo zdziwione, ze ja juz cokolwiek zaczynam planować.
Jeszcze nie jestem w fazie słuchania świątecznej muzyki i cieszę się ostatnimi dniami lata.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:55   #1029
nowaliia
Raczkowanie

Dziewczyny, Wy tu o takich pysznościach, ciasta marchewkowe , a ja cierpię po usunięciu ósemki i jedyne co aktualnie mogę jeść to papki jak dla dzieci i zupki kremy . Ale i tak bez apetytu. A mój tato przyniósł do domu wielką dynię i chociaż od dawna chciałam to jeszcze nigdy nie robiłam kremu z dyni, macie może jakiś sprawdzony przepis?
Też bym już chciała móc założyć jesienne swetry, ostatnio mierzyłam w domu kilka , ale nie wiem czy szybko nadejdzie okazja, żeby je założyć. U mnie nadal upał 30 stopni, a ja leżę spuchnięta, ale za kilka dni ma się trochę ochłodzić .
nowaliia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:11   #1030
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze sie zastanowie, moze jakas malutka zrobimy, bo w kawalerce za duzo miejsca nie bedzie + mamy 3 kroliki biegajace po domu, no i jednak balabym sie, ze cos zezra :/ Wiec musialabym bardzo zabezpieczyc otoczenie.
My tez w kawalerce wlasnie
Stary 2016-09-13, 11:11   #1031
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez nowaliia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy tu o takich pysznościach, ciasta marchewkowe , a ja cierpię po usunięciu ósemki i jedyne co aktualnie mogę jeść to papki jak dla dzieci i zupki kremy . Ale i tak bez apetytu. A mój tato przyniósł do domu wielką dynię i chociaż od dawna chciałam to jeszcze nigdy nie robiłam kremu z dyni, macie może jakiś sprawdzony przepis?
Też bym już chciała móc założyć jesienne swetry, ostatnio mierzyłam w domu kilka , ale nie wiem czy szybko nadejdzie okazja, żeby je założyć. U mnie nadal upał 30 stopni, a ja leżę spuchnięta, ale za kilka dni ma się trochę ochłodzić .
Ja krem z dyni robie na oko, podpiekam ja w piekarniku, miksuje jak wystygnie, dodaje przyprawy jakie mnie najda i mleko kokosowe ;D
Nie jest to chyba nawet zaden przepis, tylko moja inwencja tworcza

Ja co prawda nie planuje jeszcze wszystkiego, na poczatku listopada musze zaczac szykowac pierniki, w tym roku wiem, zeby zrobic z polowy skladnikow, bo w zeszlym tak zaszalalam, ze dlugo po swietach je dojadalam
No i mysle powoli o prezentach. Mam zaplanowane prezenty dla chlopaka, dwie opcje, w tym jedna opor droga i nie wiem czy uda mi sie na to zorganizowac hajs, bo niestety mialam teraz sporo wydatkow i zanosi sie na sporo w najblizszych miesiacach No ale zobaczymy, sprobuje sie zorganizowac
Mysle jeszcze nad rodzicami.

Cytat:
Stary 2016-09-13, 12:00   #1032
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny

Ja na upartego zeszłej zimy w ogóle nie musiałabym nosić zimowej kurtki, ale narzucałam ją na siebie, bo ma pojemne kieszenie, a nie lubię z torebką łazić

Padam od tych upałów. Mury ponownie się nagrzały, w nocy spać od duchoty nie idzie. Do tego komary jakby się wściekły - przez całe lato zgarnęłam raptem kilka ukąszeń, a w ciągu ostatnich 2 nocy jakieś 10

Kilka dni temu zauważyłam za oknem w kuchni dużego pająka z wyjątkowo tłustym odwłokiem Nie mogłam przyjrzeć mu się dokładnie, bo siedział wysoko, a że było wcześnie rano, to i lekko ciemnawo. W późniejszych porach dnia gdzieś znikał. Kilka razy próbowałam wyczaić jego kryjówkę z balkonu, ale za nic nie mogłam go namierzyć Mąż mnie podpuszczał i śmiał się, że pewnie czuje nadchodzącą zimę i wbija nam na chatę, żeby dupsko ogrzać
Dziś tego cudaka też wypatrzyłam, ale tym razem nie bimbał nieruchomo, a maszerował po sieci. Skończyłam robić chłopu kanapki, zerkam, a pająk właśnie wchodzi sobie do mojej kuchni Od ponad godziny siedzi sobie przy oknie i nie widać, aby zbierał się do wyjścia A właściwie zbierała -bo okazało się, że to spasiona samica krzyżaka ogrodowego

Martynku, Ciebie cos te pająki kochają
U mnie komarów tez mnóstwo

ja tez będę robic piernik staropolski z jednej części ten przekładany powidłami, a z drugiej będę wykrawac pierniczki ( jeżeli w końcu kupie foremki)

Nie dałabym rady słuchac teraz piosenek swiatecznych ani oglądać filmów, zero uroku ale w listopadzie ...
Stary 2016-09-13, 14:02   #1033
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość

Nie dałabym rady słuchac teraz piosenek swiatecznych ani oglądać filmów, zero uroku ale w listopadzie ...
Mam podobnie. 😊

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 15:44   #1034
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już w tym roku też chciałabym mieć choinkę z moim TŻ, ale boje sie co sie z nia stanie jak wyjade na swieta na prawie tydzien do rodzicow :/
Za to u rodziców mam zawsze ponad 2 metrową choinkę, którą moja mama potrafi wybierać kilka dni (tata dostaje wtedy szału, jak z nią jezdzi 😀) i na dzień przed Wigilią ubieram ją do nocy. Mamy strasznie dużo bombek, każda inna i choinka wygląda bardzo ciekawie��

U mnie jest podobnie, ale choinka ma ponad 3 metry, bo mamy wysokie mieszkanie i to mama dostaje szału, jak tata wybiera choinkę i przywozi co roku coraz to większą
I też jest kolorowa, przeróżne bombki, ozdoby, pierniczki, wszystko takie kolorowe Ja mam w pokoju dwukolorową, ale rodziców choinka jest zawsze najpiękniejsza
OMG! Ozdoby przy kominku są przepiękne! Kojarzą mi się z amerykańskim stylem! Cudo!

Cytat:
Ja obieram dynię i kroję w kostkę, podsmażam z cebulką najpierw w garnku, potem zalewam ugotowanym wcześniej bulionem i gotuję aż dynia zmięknie, potem blenduję, doprawiam i tyle, najprostszy z możliwych przepisów Oczywiście + groszek ptysiowy

Edytowane przez Ondiine
Czas edycji: 2016-09-13 o 15:46
Ondiine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:00   #1035
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale super
Cytat:
My tez w kawalerce wlasnie
My też mieszkamy w kawalerce, więc za wiele miejsca nie ma, ale coś się wykombinuje
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:38   #1036
nowaliia
Raczkowanie

Cytat:
Ale piękne! Jak z amerykańskich świątecznych komedii romantycznych . Czasem żałuję, że mieszkam w bloku i nie mam dużo miejsca na takie ładne dekoracje .

Cytat:
Ja krem z dyni robie na oko, podpiekam ja w piekarniku, miksuje jak wystygnie, dodaje przyprawy jakie mnie najda i mleko kokosowe ;D
Nie jest to chyba nawet zaden przepis, tylko moja inwencja tworcza
Cytat:

Ja obieram dynię i kroję w kostkę, podsmażam z cebulką najpierw w garnku, potem zalewam ugotowanym wcześniej bulionem i gotuję aż dynia zmięknie, potem blenduję, doprawiam i tyle, najprostszy z możliwych przepisów Oczywiście + groszek ptysiowy
Dzięki Dziewczyny! Coś podobnego zrobiłam i wyszło całkiem smacznie, tylko nie mam dziś za bardzo apetytu przez tę ósemkę, może jutro będzie lepiej .
Stary 2016-09-13, 19:47   #1037
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
u rodzicow podobna choinka
Stary 2016-09-13, 20:28   #1038
roksiaczekk05
Raczkowanie

Cytat:
Szminka jest z lidla ;D cien vintage mauve, sa foty w googlach

Ja tez kocham sweterki wszystkie cieple ciuchy uwielbiam
Fajny kolor Jak z trwałością tych pomadek? Masz jeszcze jakieś z tej kolekcji?

Cytat:
Kilka dni temu zauważyłam za oknem w kuchni dużego pająka z wyjątkowo tłustym odwłokiem Nie mogłam przyjrzeć mu się dokładnie, bo siedział wysoko, a że było wcześnie rano, to i lekko ciemnawo. W późniejszych porach dnia gdzieś znikał. Kilka razy próbowałam wyczaić jego kryjówkę z balkonu, ale za nic nie mogłam go namierzyć Mąż mnie podpuszczał i śmiał się, że pewnie czuje nadchodzącą zimę i wbija nam na chatę, żeby dupsko ogrzać
Dziś tego cudaka też wypatrzyłam, ale tym razem nie bimbał nieruchomo, a maszerował po sieci. Skończyłam robić chłopu kanapki, zerkam, a pająk właśnie wchodzi sobie do mojej kuchni Od ponad godziny siedzi sobie przy oknie i nie widać, aby zbierał się do wyjścia A właściwie zbierała -bo okazało się, że to spasiona samica krzyżaka ogrodowego
Brrr, aż mnie dreszcz przeszedł Ja już dawno kazałabym komuś go sprzątnąć

Cytat:
Napisane przez Bossska_Nat Pokaż wiadomość
Też martwi mnie to czy my bedziemy miały szansę ponosić nasze ciepłe rzeczy - faktycznie jest coraz cieplej i zimy już nie te ...
Teraz też pogoda zapowiada się bez zmian do końca miesiąca .co to się dzieje
Pozostanie nam sztuczny śnieg na szybach i udawanie że jest zimniej niż jest ;0
Ja równiez czekam z filmami świątecznymi do listopada ,nawet mam już kolorowankę świąteczną przygotowaną .
Ja liczę na to, że skoro mamy teraz takie upały to w grudniu będzie już śnieżnie i mroźnie. Ale wszystkie wiemy jak to zawsze wygląda, liczymy co roku na śnieg, a w wigilię świeci słońce

Cytat:
W ogole jestem zachwycona, bo w listopadzie przeprowadzamy sie z chlopakiem - aktualnie ja u niego pomieszkuje, ale nie czuje sie do konca u siebie no i nie przepadam z tym mieszkaniem tak ogolnie, wiec jestem super zachwycona wizja, ze beda pierwsze swieta w nowym mieszkaniu i wszystko sobie urzadze jak bede chciala i beda swiateczne ozdobyyyyy o matkooo
No i w zeszlym roku kupilam super lampki na okno, a w nowym mieszkaniu jest cala sciana okien, wiec bedzie tak pieknie
Ale świetnie Zazdroszczę

Cytat:
Piękne

Witam wszystkie nowe dziewczyny
Nie wiecie może czy w tym roku też będzie seans Harrego na tvn7? Z nim milej mi leciał czas do grudnia
roksiaczekk05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:51   #1039
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:
U mnie jest podobnie, ale choinka ma ponad 3 metry, bo mamy wysokie mieszkanie i to mama dostaje szału, jak tata wybiera choinkę i przywozi co roku coraz to większą
I też jest kolorowa, przeróżne bombki, ozdoby, pierniczki, wszystko takie kolorowe Ja mam w pokoju dwukolorową, ale rodziców choinka jest zawsze najpiękniejsza
OMG! Ozdoby przy kominku są przepiękne! Kojarzą mi się z amerykańskim stylem! Cudo!

3 metrowa to już w ogóle spełnienie marzeń

Stary 2016-09-14, 08:12   #1040
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
O jezysmaria mialam kiedys krzyzaka, dziad uwil sobie siec na moim oknie w pokoju. Za firanka.
Najgorsze, ze ok tyg. Wcześniej, codziennie jak zamykalam i otwieralam okno to czulam ze cos sztywnego mi sie przykleja do rak, myslalam ze moze moje klaki jak zwykle sa wszedzie, a potem jak go zobaczylam, zrozumialam, ze to byla siec
W koncu zawezwalam kolege ktory go pochwycil w szklanke

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobrze, że nie skończył śmiercią tragiczną pod klapkiem

Moja pajęcza panienka z okienka na noc wróciła za okno, rano coś tam sobie poprawiała w sieci, a później znów weszła do kuchni i towarzyszyła mi przy robieniu obiadu (poleciałam do garów już przed 7, bo później bym zdechła z gorąca)

Wczoraj trochę podczytwałam o różnych polskich pająkach i natknęłam się na osobnika z chyba najlepszą nazwą na świecie: zyzuś tłuścioch

Cytat:
Ślicznie Ależ miło musi być siedzieć przed takim kominkiem

Cytat:
Jakiś skomplikowany zabieg miałaś, czy prosta ekstrakcja? Życzę szybkiego powrotu do jedzeniowej sprawności
Ja mam usunięte wszystkie ósemki, ale na szczęście goiło się jak na psie - żadnej opuchlizny, szwów, a na drugi dzień żarłam pizzę

Również nie mogę się już doczekać sezonu swetrowego

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Martynku, Ciebie cos te pająki kochają
U mnie komarów tez mnóstwo

ja tez będę robic piernik staropolski z jednej części ten przekładany powidłami, a z drugiej będę wykrawac pierniczki ( jeżeli w końcu kupie foremki)

E tam kochają... Wolałabym, aby kochały na odległość, a nie pchały się na chatę

Aż do listopada czekasz ze świątecznymi piosenkami? Wow, podziwiam

Cytat:
Napisane przez roksiaczekk05 Pokaż wiadomość
Brrr, aż mnie dreszcz przeszedł Ja już dawno kazałabym komuś go sprzątnąć

Ja liczę na to, że skoro mamy teraz takie upały to w grudniu będzie już śnieżnie i mroźnie. Ale wszystkie wiemy jak to zawsze wygląda, liczymy co roku na śnieg, a w wigilię świeci słońce
Jakoś nie mam sumienia jej wyprosić

Początkowo też tak sobie marzyłam, że skoro latem tak upalnie, to zimą sypnie śniegiem. Po przemyśleniu sprawy zmieniłam zdanie - zapewne będzie ciepło i deszczowo

Wiecie, że zostało
100 dni do Świąt?!

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:59   #1041
nowaliia
Raczkowanie

Cytat:

Jakiś skomplikowany zabieg miałaś, czy prosta ekstrakcja? Życzę szybkiego powrotu do jedzeniowej sprawności
Ja mam usunięte wszystkie ósemki, ale na szczęście goiło się jak na psie - żadnej opuchlizny, szwów, a na drugi dzień żarłam pizzę

Początkowo też tak sobie marzyłam, że skoro latem tak upalnie, to zimą sypnie śniegiem. Po przemyśleniu sprawy zmieniłam zdanie - zapewne będzie ciepło i deszczowo

Wiecie, że zostało
100 dni do Świąt?!
Ekstrakcja, ale chyba nie do końca prosta, bo nie dość, że ta ósemka jeszcze nie wyszła to postanowiła się całkowicie położyć, było sporo wiercenia, szarpania, szycia, ale samo to nie bolało, bo miałam znieczulenie, potem trochę jak zeszło, ale wzięłam tabletkę . Ale przez kilka dni muszę być na płynnej i chłodnej diecie, żeby nie uszkodzić skrzepu, w poniedziałek idę do zdjęcia szwów . No i tak jak spuchłam w poniedziałek tak do teraz mnie trzyma . Bez szwów by chyba nie przeszło bo mimo, że je miałam to po nocy poduszka we krwi . No i jeszcze niestety biorę antybiotyk. Ale już jest lepiej, dziękuję .

Aaa studniówka! Ale fajnie, szybko zleci! Ja bym chciała taką piękną zimę ze śniegiem, a nie pluchą .
Stary 2016-09-14, 09:32   #1042
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Ekstrakcja, ale chyba nie do końca prosta, bo nie dość, że ta ósemka jeszcze nie wyszła to postanowiła się całkowicie położyć, było sporo wiercenia, szarpania, szycia, ale samo to nie bolało, bo miałam znieczulenie, potem trochę jak zeszło, ale wzięłam tabletkę . Ale przez kilka dni muszę być na płynnej i chłodnej diecie, żeby nie uszkodzić skrzepu, w poniedziałek idę do zdjęcia szwów . No i tak jak spuchłam w poniedziałek tak do teraz mnie trzyma . Bez szwów by chyba nie przeszło bo mimo, że je miałam to po nocy poduszka we krwi . No i jeszcze niestety biorę antybiotyk. Ale już jest lepiej, dziękuję .

Aaa studniówka! Ale fajnie, szybko zleci! Ja bym chciała taką piękną zimę ze śniegiem, a nie pluchą .
Przeraża mnie temat ósemek! Moja stomatolog dała mi skierowanie na usuwanie ósemek, a jak poszłam do chirurga i spojrzał na zdjęcie to stwierdził, że mam tak głęboko osadzone, że może mi to zrobić tylko operacyjnie pod pełną narkozą, jakoś mi się w to nie chce wierzyć, bo widzę, że u Ciebie była podobna sytuacja, a nie musiałaś mieć pod narkozą... Najbardziej przeraża mnie fakt, że dość prawdopodobne, że te ósemki się kiedyś "odezwą" i będę musiała je jakoś usunąć
Stary 2016-09-14, 09:52   #1043
nowaliia
Raczkowanie

Cytat:
Przeraża mnie temat ósemek! Moja stomatolog dała mi skierowanie na usuwanie ósemek, a jak poszłam do chirurga i spojrzał na zdjęcie to stwierdził, że mam tak głęboko osadzone, że może mi to zrobić tylko operacyjnie pod pełną narkozą, jakoś mi się w to nie chce wierzyć, bo widzę, że u Ciebie była podobna sytuacja, a nie musiałaś mieć pod narkozą... Najbardziej przeraża mnie fakt, że dość prawdopodobne, że te ósemki się kiedyś "odezwą" i będę musiała je jakoś usunąć
O różnych usunięciach ósemek słyszałam, ale nigdy nie słyszałam, że trzeba pod narkozą. Ja mam drugą usuwaną, obydwie były pod dziąsłem, całkowicie położone, jeden już naciskał na siódemkę i w obydwu przypadkach usuwanie nie trwało więcej niż 15 minut . Wcześniej z 20 minut siedziałam po zastrzykach, żeby znieczulenie zaczęło działać. Nic nie boli, no może lekko ukłucie zastrzyku, później nic się nie czuje oprócz odgłosów . Wzięłam tabletkę zanim znieczulenie zeszło, dzięki temu nie czułam bólu, może leciutki. Nie ma się czego bać . Poprzednią usuwałam kilka lat temu, potem zwlekałam bo studia, bo nie ma czasu, a przez ten czas ta druga położyła się całkowicie, myślę, że im wcześniej tym lepiej . Tylko ważne, żeby trafić na dobrego chirurga, ja byłam w szpitalu, szybko, sprawnie i za darmo .
Stary 2016-09-14, 09:55   #1044
karolinaaa92
Zakorzenienie

Ja miałam usuwane dwie ósemki - na szczęście trwało to razem 20 min i szybko poszło. Nie trzeba było szyć. 😊

Stary 2016-09-14, 10:05   #1045
Olushka
Zakorzenienie

Wczoraj zaczęłam poszukiwania świątecznych ozdób na BN. Wpadłam w szał i wszystko pakowalam do koszyka Znalazłam śliczne bombki na alie za ok. 2,5$/24 szt. Ale się obkupie

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:07   #1046
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam poszukiwania świątecznych ozdób na BN. Wpadłam w szał i wszystko pakowalam do koszyka Znalazłam śliczne bombki na alie za ok. 2,5$/24 szt. Ale się obkupie

Wysłane z 📱
Pokaz pokaz, bo tez szukam
Stary 2016-09-14, 10:16   #1047
karolinaaa92
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj śniły się Święta. 😃

Stary 2016-09-14, 10:19   #1048
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaz pokaz, bo tez szukam
2,42$ przez aplikację w feedbackach sporo zdjęć, niektórzy się skarżą, że są małe. Dla mnie akurat klikne z 6 opakowań
24pcs/ lot Christmas Tree Decor Ball Bauble Hanging Xmas Party Ornament decorations for Home New~GS622-GS626
http://s.aliexpress.com/2UbiQ3Mf
(from AliExpress Android)

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:33   #1049
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
2,42$ przez aplikację w feedbackach sporo zdjęć, niektórzy się skarżą, że są małe. Dla mnie akurat klikne z 6 opakowań
24pcs/ lot Christmas Tree Decor Ball Bauble Hanging Xmas Party Ornament decorations for Home New~GS622-GS626
http://s.aliexpress.com/2UbiQ3Mf
(from AliExpress Android)

Wysłane z 📱
Dzieki obczaje, chyba je widzialam ale ominelam. Ja wlasnie malych potrzebuje bo choinka bedzie niezbyt duza
Stary 2016-09-14, 14:08   #1050
dembi
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj chłodniej!!!! Mogę oddychać i twarz mi nie spływa

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości