|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wynajete mieszkanie
dzieki dziewczyny ze sie odezwalyscie
![]() meble sa jasno brazowe z tymi naklejkami obawiam sie ze to nie zejdzie cale bo one sa male i jest ich duzo i moze to wygladac b.nieestetycznie.... a z drugiej strony nie wiem kto to nakleil i czy moglabym sie ich pozbyc.... co do koloru to chyba chcialabym przewage czerwonego bo poprzedni pokoj mialam tak urzadzony i moglabym niektore rzeczy pozabierac... a co do tych tablic...macie moze jakies zdjecie?nie potrafie sobie tego wyobrazic.... szafa jest taka duza posrodku otwierana na dwie czesci, to musialyby byc dwie.... moze jeszcze jakies pomysly co do szafy prosze bo ogolnie pomysl na pokoj juz mam
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wynajete mieszkanie
myslę, że szorowanie pomoże na naklejkowy problem
fajny temat, ja tez jestem własnie w trakcie meblowania wynajetego pokoju. Kartony zrobiłam sama, na kanapie narzuta i pasujące poduszki, fajna firaneczka w oknie, na ścianie moje plakaty i rysunki (przyklejone na mase mocującą, żebu dziur w wynajętej tapecie nie robić) lusterko i tablica korkowa. Czekam jeszcze kiedy mój TŻ porozmieszcza tam swoje rzeczy, bo to nasz wspólny pokój, i będziemy go ostatecznie wygładzać... na pewno zmienie żyrandol na ryżowy lampion, bo ten co jest jest fuuuuuj. poza tym chciałam jeszcze dodać, że z wynajętymi pokojami zawsze jest kłopot, moja kumpela właśnie zainwestowała i wymieniła tapetę, bo stwierdziła że bardziej jej sie opłaca wydać 100 zł i mieć nową tapetę niz siedzieć przez rok w takiej jak była. A była ....czarna. dosłownie, bez metafor, ktoś sobie położył w waskim, podłóżnym pokoju na wszystkiich ścianach czarna tapetę. dosłownie trumna i raj satanisty. Czasem warto troche zainwestować
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: **Moj pokoj**jakie zmiany kochane??!!!
wow super pokoj, jaki to jest kolor scian dokladnie chodzi mi o odcien? I jakiej firmy, bo zawsze wychodzi inny odcien a ten jest idealny
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Masz bardzo fajnie urządzony pokój.
Jedynie czego mi w nim brakuje to obrazów albo ramek. Koło łózka masz z tego co zauwazyłam wolną ściane z małym obrazkiem. Mogłabyś spróbowac na niej coś wykombinować albo z ramkami np. z tymi z Ikei podłużnymi, kwadratowymi i maluśkimi albo namalować coś w czarnym kolorze na ścianie ( tak aby się zgrywało z pokojem ) np. jakiś Twój ulubiony motyw, Można dodać wiecej poduszek na łóżko w odnieniach niebieskiego. No i moim zdaniem najważniejszym punktem każdego pokoju sa załonki. To one nadają mu charakteru Ładnie upięte i w pasujących kolorach potrafia cuda zdziałać Wiem bo ostatnio jestem na etapie remontowania swojego pokoju. ![]() Mam nadzieje że w czymś pomogłam i za duzo rzeczy się nie powtórzyło.
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
ja bym prawie nic nie zmieniała bo pokoik jest naprawdę śliczny
zamieniła bym tylko miejcami te szufladki z drukarką z tymi półkami i zdjeła bym te ozdoby ze ścian obok łózka
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: **<-_-Mój pokoik-_->**
a oto zdjęcia mojego pokoju jeszcze nie ma niestety tych foteli gdyż tak długo zwlekałam ze pieniądze rozeszły sie na zakupach w centrum chandlowym :/ a koloru scian az tak nie widać gdyż było pozno
jestem otwarta na karzdą opinię co zmienić
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
i reszta zdjęć
ta ramka z muszelkami to moje dzieło
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
pokój - co zmienić?
Mam pokój razem z młodszą siostrą. Pokój jest taki raczej średniej wielkości (3,5x3) a mój główny problemik polega na tym że mamy strasznie dużo różnych rupieci których niema gdzie kłaść i co z nimi zrobić. moje meble są dość przedwieczne i mam zamiar je zmienić tylko nie mam pojęcia jakie kupić, żeby było więcej połeczek i szuflad. Chciałabym też urządzić to wszystko tak żeby chociaż trochę podzielić go na dwie części (nikt nie marzy o tym żeby mieszkac z siostrą, mimo całej mojej sympatji do niej) kompletnie niemam pomysłu jak to wszystko urządzić...
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prosze o wszelkie porady..
Jakos tak pusto masz w pokoju, nie przytulnie, ale mozna to zmienic kupujac drobiazgi, wazon, swieczniki, swieczki, i inne pierdulki, ktore beda ladnie wygladac. Przydalby sie wlochaty chodniczek, moze stolik, czy fotel, cos wiekszego bo strasznie poodzielane masz te meble. Chyba duzy jest ten pokoj?
I mysle ze niebieski pasowal by do koloru mebli, wersalki. Obecny odcien jakos mi nie podchodzi
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pokój - co zmienić?
Przedzielić pokoik można parawanem lub regałem (taki bez tylnej ścianki ładnie wtedy wygląda); drobiazgi powkładać do ozdobnych pudeł i pod najniższą półkę w regale
albo do szuflad jak mówisz. konkretne meble to znajdziesz w sklepach meblowych,lepsze w tym wypadku oddzielne części nie całe segmenty, wtedy dobierasz co Ci pasuje- więcej regałów i komód czy szafek.
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pokój - co zmienić?
http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...umber=40047675 tutaj jest link do idealnego regalu ktory moglby przedzielic dwie czesci pokoju nie blokujac dostepu swiatla.... do tego radzialbym pogadac z siostra na temat doboru koloru scian i dodatkow.. jesli odpowiednio je wybierzecie uporzadkuje to optycznie pokoj...ale chyba najwazniejsze to pozbycie sie czesci rzeczy... najlatwiej po prostu wziac dwa pudla (po jednej dla kazdej z was) i wypelnic je po brzegi rzeczami ktorych nie uzywacie... od razu zrobi sie przestronniej...
tutaj maly przyklad pokoju dwoch siostr przed i po..... http://www.hgtv.com/hgtv/ah_organizi...472398,00.html
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magda masz piękny, duży pokój, którego możnaby pozazdrościć, ale jest też przeraźliwie pusty! Nie o kolor ścian tu chodzi, ta zmiana na niewiele się zda, dalej będzie Ci w nim bylejak. Zainwestuj w dodatki - powieś coś większego na ścianę (chociażby plakat), połóż coś na podłogę, na oknie upnij zasłonkę, przy oknie postaw kwietnik, albo jedną dużą roślinę. Nie bój się dodatków, drobiazgów, to one nadaja charakter wnętrzu |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Proponuje zaaranzowac wnetrze z pomoca programu PRO 100. Czesto z niego kozystam. Zaprojektowalam w nim swoja kuchnie i 2 pokoje. Naprawde polecam. Po co tachac meble w te i z powrotem. Sa w nim rowniez probniki kolorow. Polecam.
|
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
PRO 100 mozna sciagnac z internetu, czy moze znajdzie sie na bearshare?
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
mi sie podoba
|
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
ja tez bym nic nie zmieniała bardzo ładny pokoik a szczególnie kolor ścian
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny pokój
Ale jeśli zależy Ci na wrażeniu przytulności, to moim skromnym zdaniem najprościej uzyskać taki efekt ładnymi zasłonkami w oknie i jakimś małym, ale efektownym dywanikiem np przy łóżku
|
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Popieram Ewusie. Zasłonki ociepliłyby pokój. W jaiś szalonych kolorkach kontrastowych. Np. w paski. Do tego dywanik i ładnie oprawiony plakat na tej ścianie obok łóżka tam gdzie wisi ten mały. Na parapet kolorowe doniczki i będzie pokoik jak marzenie. Chociaż teraz już jest śliczny i gustowny ale niezbyt przytulny.Albo bez dywaniku a dodać podusie w kolorach które występują na zaslonach.
|
|
|
|
#1069 |
|
BAN stały
|
Ja na ścianach pokoju mam tzw baranka, pomalowałam go na żółto a teraz chcę kupić meble w kolorze dąb koniak, jak myślicie pasuje taki zestaw do siebie?
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie zmieniałabym wiele. Kącik roboczy jest bardzo fajny, tu dodatki zepsuły by charakter i styl tego kącika. za to tak jak reszta dziewczyn, zastanowiłabym się nad zawieszeniem czegoś na okno, a przytulny klimacik stworzyć w kąciku wypoczynkowym, czyli tam gdzie masz łóżko
![]() Polecam Ci nieduży włochaty dywanik, który położyć możnaby przy łóżku, myślę że wydzieli on przestrzeń do wypoczynku i z pewnością sprawi że kącik wypoczynkowy stanie się przytulny. co do tego sprzędtu na półeczce. Nie możnaby postawić go gdzieś indziej? Tak pytam, bo w sumie sprzęt też trochę robi swoje. Wprowadza surowy wygląd. A możnaby coś wykombinować na tej półce. MOżesz też pomyśleć nad zagospodarowaniem tej bocznej ściany przy łóżku i tu możesz powiesić jakieś fajne obrazki w antyramach o jednej tematyce. Możesz też zrobić coś innego. Pod tą półką ze sprzętem zawiesić serię ciekawych zdjęć w niewielkich antyramach. Widzę że coś tam teraz wisi, więc chyba niewielkie obrazki nie przeszkadzałyby ![]() Pomyśl też nad jakimś oświetleniem. stojąca lampka dająca miękkie światło sprawi że będzie przytulniej. |
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Ścianki bym zostawiła w spokoju, ale tak jak mówią kolezanki zestaw meble razem. i zainwestuj w dywanik, nawet taki niewielkich rozmiarów, za kilkanaście złotych. Do tego dodatki i jakiś kwiat ŻYWY i zielony, bo strasznie masz tam pusto. Firanki to świetny pomysł ocieplą trochę i oswoją wnętrze...
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
help nowe ściany nowe meble inne ustawinie
witam przyszła mi ochota na zmiany chciałam sie was poradzic jakie meble zakupic zeby były nie drogie ale funkcjonalne zmiane koloru ścian oraz jak ustawic meble . Niestety mebelki sa jeszcze po babci wiec czas by je zmienić
Jeśli macie jakieś pomysły to z miła checia je poczytam mzoe któeś mi pomoga zmienic wytrój pokoju i jego atmosfere Aha zpomniała bym okno jest za zachód wiec prawie cały dzień w moim pokoju jest w miare mało słońca tyczy sie to koloru scian ale te kolorki mi sie juz znudziły wiec inne propozyjce sa mile widzane
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: help nowe ściany nowe meble inne ustawinie
hej przedewszystkim -wyrzuc to cego nie potrzebujesz-(nie potrzebne bibeloty-masz tego wszystkiego za duzo na meblach)
popakuj ksiazki ktorych nie czytasz-albo kup witrynke w ktorej bys je wszystki pochowala(osobiscie jestem za ta opcja poniewaz uwielbiam ksiazki)podobnie zrob z ubraniami w ktorych nie chodzisz-zawsze zyskasz wiecej miejsca na polkach. Schowaj kosmetyki- po co ich tyle na wierzchu -przeciez wszystkich nie bedziesz uzywac na raz. Masz piekna drewniana podloge-pokaz ja!zdejmij ten dywan Co do mebli kup systemowe-zawsze bedziesz mogla sobie kupowac po troszku a nie od razu caly komplet-wejdz na strone BRW maja duzy wybor. co do kolorow hmmm ten niebieski odpada ale zoly hmm? moze jakis zloty?Jakis jasny pomarancz? Musi byc cos cieplego... powodzena
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Podpiszę się pod tym co napisała sylwia-zuza
Za dużo szpargałów i ogólny nieład. Wywal wszystko co zbędne. Meble systemowe to świene rozwiązanie - stawiałabym na jaśniejszy kolor od tego co masz - półki na książki, szuflady na kosmetyki, zamykane szafki jeżeli masz problem z utrzymaniem porządku Ściany proponuje żółte - taki kolor wygląda jasno i radośnie bez względu na to co dzieje się za oknem - jedną możesz pomalować w innym kolorze np. pomarańcz. Polecam farby duluxa - Kolory świata - kolor np. słoneczny pocałunek (przetestowałam na swoich ścianach - jednak to nie ten z załącznika).Spróbuj się zastanowić co jest niezbędne w pokoju, jakie ma funkcje pełnić. Może zrobisz jego plan i podasz wymiar? Będzie łatwiej coś doradzić.
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Pusty ten pokój i taki jakiś "mdły". Kolor na ścianie niezbyt fajny, a niebieskie elementy na meblach narzucają jakąs kolorystykę. Osobiście nie przepadam za niebieskim, ale skoro Ty lubisz ten kolor zdecyduj się na niebieskie dodatki. Ścian na pewno nie rób na niebiesko bo zrobi się jeszcze "zimniej". Bardziej widzę tu żółty. Tak jak radzą inni - meble zestaw razem, wywal te sztuczne kwiaty!!!
Proponuje ustawienie mebli jak w załączniku. W profilu masz napisane że lubisz taniec i ksiązki. Twój pokój na to nie niebardzo wskazuje. Na pustą ścianę po prawej od drzwi powieś np. jakis plakat (przykład w załączniku, ale może z jakąś tancerką). Niebieski na drzwiach zmień na granat jeżeli już chcesz mieć coś takiego. Na parapecie poustawiaj niebieskie ramki na zdjęcia może świeczki, jakieś inne blibeloty. Koło biurka proponuję półki z książkami i jakis zielony kwiatek który nada życia w to pomieszczenie. Frianki nawet ok, ale przydałyby się jakieś mocniejsze kolorystycznie zaslony. Gdyby sie dało zlikwidowałabym nadstawkę nad biurko i zastąpiła ją półkami
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
hej
wedlug mnie masz bardzo ladnie uzadzowny pokoik naprawde wszytko jest ladnie ulozone i dobrane .... masz racje z tym ze pokoik nie jest przytulny .... wg mnie aby to zmienic to mozesz pomalowac sciany na inny kolor ... bo niebieski to "powiew zimna" a ja polecam np pomarancz , beż .....mam nadzije ze moja rada choc troszeczke tobie pomogla pozdrawiam serdecznie
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się niebieskości nie podobają, szczególnie we wnętrzach dla mnie są fujjjj
to twój pokój podoba mi się niezmiernie !!!Świetne te ściany. Ale za bardzo monotonne to wszystko )Pomieszczenie ożywiłabym ... czerwienią, ?? I wzorkami. Paseczki są wesołe i myślę że by pasowały - np. taki pasiasty dywan. Myślę, że dobrze wygladałby tez brąz, i "żywe zielone". Pomarańcz mi tu nie pasuje.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
upssss dubelek
|
|
#1079 |
|
Przyczajenie
|
->jak urzadzić mój pokój<-pomocy
Cześć! Mam do was wielką prośbę! Chodzi o to, że nie wiem jak urządzić mój pokój. Chce byście mi doradziły jak zrobić by mój pokoik był schludny i przytulny.
Teraz napisze wam kilka rzeczy o tym jak teraz wygląda moja sypialnia. - jest mały – 230 na 304 - meble mają kolor biały - panele w miodowym kolorze - małe okno które dale mniej światła niż powinno - mam jeszcze drugie okno które wychodzi na kuchnie - ściany w białym kolorze - mam dwie tablice korkowe powieszone na ścianie (na jednej są ważne wiadomości a na drugiej są przyklejone puzzle, które świecą w ciemności ) -na biurku stoi tak zwana nadstawka na biurko - tapczan jest koloru niebieskiego To chyba wszystko. Jeśli chodzi o zamianę mebli to nie jest to możliwe. Chce jeszcze dodać, że jestem straszną bałaganiarą i dlatego maże o schludnym pokoju. Tylko, że nie wiem jak to zrobić. Może doradzicie mi jak z tym sobie poradzić. Proszę o pomoc !!! |
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
Zuzaneczko-->Mogłabyś mi powiedzieć(napisac) skąd masz to zdjęcie tego pokoiku??Czy to są meble polskie??Są śliczne!
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Ładnie upięte i w pasujących kolorach potrafia cuda zdziałać
jestem otwarta na karzdą opinię co zmienić

wedlug mnie masz bardzo ladnie uzadzowny pokoik naprawde wszytko jest ladnie ulozone i dobrane .... masz racje z tym ze pokoik nie jest przytulny .... wg mnie aby to zmienic to mozesz pomalowac sciany na inny kolor ... bo niebieski to "powiew zimna" a ja polecam np pomarancz , beż .....mam nadzije ze moja rada choc troszeczke tobie pomogla