|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Ewka, świetne ciuszki!
Cytat:
![]() ech, ja też ostatnio głównie na płaskich, choć bardzo lubię obcasy. Tylko niestety albo idę z małą w nosidle (i boję się, że jak się wygrzmocę - a bywa wciąż ślisko - to z nią), albo idę z wózkiem, i wtedy wypuszczam się na tyle daleko, że za szybko by mnie nogi zaczęły boleć ![]() Tak więc teraz 5 cm to maximum, na ogół pomykam w jakichś oficerkach. Też tak spojrzałam na ten post z oddali i dopisałam, że dla Zosi, bo fason taki, że równie dobrze mogłabym sobie kupić Pokazuję paputki - te, co to prawie ich nie ma (Mandi )(nie, niestety burych nie było )
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Ja kaszkę podaję na wieczór, ale taką bezglutenową. A zaczęłam wprowadzać niemal wszystko na raz, więc nie pomogę
Cytat:
![]() Pumcia, ja też preferuję sportowy styl na spacerkach, czego nie można powiedzieć o większości polskich mam z mojej okolicy. Place zabaw to istne rewie mody! Szpilki, dekolty, tipsy i full make-up ![]() Jutro idę na rozmowę do pracy. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak na butki, których prawie nie ma, są urocze
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Depioson z tą stroną to chyba był jakiś znak
![]() Dziewczyny jak podajecie gluten?? przez ile czasu, jakie ilośc i kiedy zwiekszacie?? i podajecie żółtka?? jak tak to od kiedy i po ile??
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Ale żółtko daje się po skończonym 6 miesiącu- 1/2 co 2 dni.
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do płaskiej łyżki kaszki dodaję przegotowanej ciepłej wody, tak na oko. Jak zaczniesz robić to szybko zorientujesz się jakiej gęstości kaszka Wam odpowiada.Przez pierwsze dwa miesiące po łyżce kaszki, a potem prze kolejne dwa po dwie łyżki. Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości glutenu. |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo :/
u mnie tez tak jest czesto ze z daleka rozpoznam do tego nie raz taka wiocha zalatuje ze po prostu ja bym tak na ulice nie wyszla. Nitka
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
No czyli to samo co napisałam Irmusia
I z żółtkiem też nie pomogę, bo jeszcze nie zaczęłam podawać. Kołacze mi się po głowie, że powinnam , ale jeszcze jakoś nie zabrałam się za to.---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Myślałam, że Polki mają więcej gustu... Chociaż jak pomyślę sobie o mojej kuzynce, która od kilku lat mieszka w Anglii. Niby nie głupia dziewczyna, a ubiera się, że szkoda gadać. Solarium, mega długie tipsiory, blondyna, bardzo bardzo krótkie spódniczki i wszystkie ubrania w wersji mini, no i do tego buty na nieprzyzwoicie wysokich obcasach. Jednak myślałam, że to taki wyjątek.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te dzieciaki owinęły nas sobie wokół palca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też od święta raczej, na co dzień zdecydowanie preferuję płaskie ![]() Będzie ok ![]() Cytat:
W ogóle wszystkie zakupy jakie poczyniłyście dziewczyny super ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na rozmowie. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
U nas w formie kaszy manny do obiadku. Żółtko też w zupce zwykle, pół co drugi dzień albo nawet rzadziej ostatnio...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-25 o 23:19 |
||||||||
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Nitko trzymam kciuki
![]() Z tym lansowaniem w piaskownicy to jeszcze nie wiem jak to jest u mnie. Pewnie podobnie, tym bardziej, ze w okolicy duzo Polaków mieszka
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wysoki wzrost małża już nie zwracam uwagi, przyzwyczaiłam się
|
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), albo z poprzedniego roku albo w jeszcze jednych, które też od biedy można nazwać oficerkami. W tym sensie ![]() Cytat:
![]() Nie ma żadnych konkretnych przeciwwskazań, po prostu lekarka mi odradzała. Żółtko podaję nie częściej niż raz w tygodniu (połowę). Chętnie dawałabym częściej, ale kompletnie małą zatyka
|
||
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz (w trzecim miesiącu ekspozycji) zdarza mi się nie podać glutenu wcale, albo podać go w formie rosołku z kaszką manną, innej kaszki z glutenem w składzie lub ciasteczka. |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
.obie jesteśmy wyspane a do tego dziec wykazuje niesamowitą energię. Odkąd zrobiła się całkowicie mobilna cuda wyczynia w łóżku
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas 5 czy 6 pobudek bylo masakra:/ wciaz chcial cyca a mi zno nic ne leci bo @ mam dostac lada chwila:/ rano przytarlam samochod bo sie spieszylam. Za pozno wyszlam z domu bo od rana wciaz mam cos do zrobienia:/
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane!
![]() Cytat:
Ale pamiętam jak jego babcia powiedziała, że jak założę buty na obcasie to będzie akurat ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja jeszcze w lozku, jakoś nie chce mi sie wstawać. Młody bawi sie w lozeczku ![]() Dzisiaj znów slonecznie ![]() Phdwao mam nadzieje, ze reszta dnia będzie lepsza dla Ciebie, może coś dobrego sie wydarzy
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Ewka Ty takze śliczne ciuszki kupiłaś, super kolory Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1103 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż moja też lubi suszarkę na pranie, jak ma kryzys to wkładam ją do kosza na pranie i jeździ pod suszarką i ciągnie za wiszące pranie, wtedy zapomina że ma marudę włączoną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super ja nie podaję glutenu, czekam do roku. Żółtka też nie podaję bo mała ma na 99% alergię na jajko (w ciąży i karmiąc cyckiem nie mogłam jeść) więc jakoś boję się zaryzykować. |
||||||
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obcasy obcasom nierówne. Ja mówię np. o takich butachMam nie te, ale podobne (ładniejsze) z tej własnie firmy. Są tak wygodne, ze płaskie to mogą się schować Swoją drogą, sporo osób pyta mnie na ulicy gdzie je kupiłam, bo są świetne (niestety nie mogłam ich teraz znaleźć w necie) A Martynka zmienną jest. Wózek lubi Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-02-26 o 10:17 |
|
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
Rodzina mnie się pyta jaką zabawkę kupić małej na zajączka, a ja nie mam pojęcia?może mi coś podpowiecie?
szczeniaczka mamy i mała się go boi więc leży w szafie kuli-huli z tego powodu nie chcę bo obawiam się że też się będzie bała aktywne klocki z fp mamy i się podobają więc co proponujecie?
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, mejl pofrunął do Ciebie
![]() Zaraz zajrzę co Wy tu nabazgroliłyście
|
#1107 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Mamcia, pisałaś o buziaczkach Amelki - moja też przesyła buziaki No i muszę się pochwalić, że tż nauczył Gośkę robić kosi-kosi łapki i sama pięknie już potrafi .Nie zacytowało mi wszystkiego. Napisze co pamiętam. Sol - gratulacje kolejnego ząbka! ![]() Linka - my dajemy do picia wodę albo słabą herbatkę. Moja córka soczków nie lubi... Kasik - kapiemy małą w płynie do kąpieli Nivea. Stosowałam raz po kąpieli oliwkę Johnson's Baby, Bedtime, ale małą uczuliło... Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbki i umiejętności!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Maleństwo kochane zarządziło pobudkę o 7, więc za nami znów tylko 5 godzin snu. Ale najdziwniejsze jest to, że w sumie da się przyzwyczaić. Pierwsze chwile są straszne, a potem znów do tej 2 jakoś funkcjonujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawsze możesz powiedzieć, że zabawek ma dużo, kilka też na wyrost, ale chętnie udostępnisz wish-listę książkową ![]() A jeśli koniecznie muszą być zabawki, to mogę polecić na naszym przykładzie: lodówka Fisher Price jest bardzo lubiana, może u was też by się sprawdziła Szeleszcząca materiałowa książeczka z kilkoma wystającymi elementami też jest na topie od kilku miesięcy i ani myśli się znudzić Małe materiałowe laleczki (tzn nie takie całkiem małe, każda ma ok 15-20cm długości) - każda jest innej firmy, każda wygląda inaczej, więc nie polecę nic konkretnego, ale Zosia naprawdę je lubi. Są takie poręczne (o, np ta jest ulubiona), bo mają długie ręce i nogi, którymi można wywijać, gryźć, miętosić, ssać (taaaa, mała najpierw to zaślini, a potem... wysysa tę ślinę, trochę ble ), oglądać ze wszystkich stron i takie tam ![]() Klocki drewniane też są ok - co prawda Zosia zamków nie buduje, ale chętnie za nie łapie, choć w zasięgu rączek ma 100 innych, teoretycznie ciekawszych i bardziej kolorowych przedmiotów. Mamy też magnetyczne klocki Lamaze - też są lubiane, choć na razie nie powstają z nich piętrowe konstrukcje
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
serdeczne życzenia dla wczorajszych Jubilatów Zosi, Nadii, Jasia i Nikosia! u nas cięższe dni-jękom i marudzeniom nie ma końca...ale dajemy radę, mam wrażenie, że jak podaję ten homeopatyczny cud co godzinę, to jest spokojniejsza.... chodzimy sobie na długie spacerki-z reguły pośpi sobie ponad 2h....tyle spokoju ![]() Mamcia, Ewka-super zakupki ja ostatnio z dzieciowych rzeczy to legginsy w warkocze na wiosnę, co je Zosia od Dep, też ma body w sówki oraz dwa gryzaki....a wczoraj sobie torebkę na wiosnę kupiłamDep-super buciki....i jaka cena ![]() ![]() k laski:jaki rozmiar??chyba jeszcze nie ubierasz takowych Zosi??teraz moje dziecię drzemie, co pewnie potrwa jeszcze z 9 min.-ona ma zegarek w tyłeczku chyba wbudowany :brzyda l:![]() Miłego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Myślałam, że Polki mają więcej gustu... Chociaż jak pomyślę sobie o mojej kuzynce, która od kilku lat mieszka w Anglii. Niby nie głupia dziewczyna, a ubiera się, że szkoda gadać. Solarium, mega długie tipsiory, blondyna, bardzo bardzo krótkie spódniczki i wszystkie ubrania w wersji mini, no i do tego buty na nieprzyzwoicie wysokich obcasach. Jednak myślałam, że to taki wyjątek.

no i mila 37,4. wiem z eto jeszcze nie goraczka no ale przez swoje 7 i pol miesiaca jeszcze tyle nie miala a przynajmniej nie widziałam. No i niewiem isc z nia do osluchania jutro do lekarza czy nie? Do tej naszej pediatry? teraz jest taka normalna. Ale wczesniej byla marudna i w ogole taka jakas spokojniejsza czasem
wszystkiego najlepszego dla Nadii i Zosi
k laski:jaki rozmiar??chyba jeszcze nie ubierasz takowych Zosi??