Największe faux pas popełniane przez Młodych part II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 16:03   #1081
weselna01
Zadomowienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
przestan zasmiecac temat swoja durna mielonka, i odczep sie ode mnie babo. masz problem znajdz sobie inny temat
Hipokryzja osoby, która ma problem ze ślubami więc siedzi i zaśmieca tematy - level maksymalny

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Zawiadomienie to nie zaproszenie na ślub i wesele. Daje się je osobom, które się po prostu informuje o ślubie i jeśli mają ochotę idą na sam ślub. Nie widzę tu żadnego faux pas.
Ksiądz zawiadamia z ambony i to nie FP a samemu znajomych nie można? To już wszystko trzeba obwieszczać zmianą statusu związku na FB?
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:22   #1082
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
A skąd ta nagła zmiana?

To dopiero jest faux pas. Ależ bym się wkurzyła jakbym była gościem na tym weselu.
I serio nikt nie wiedział o tej sesji wcześniej?
nie nagła, już od jakiegos czasu

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46919605]Dokładnie tak jak to ujęłaś - masakra. Goście niech się martwią i czekają aż młodzi sobie zdjęcia zrobią

Co się stało, że zmieniłaś zdanie? [/QUOTE]
zmądrzałam
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:45   #1083
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Ja uważam, że muzyka powinna być do zabawy, a nie według osobistego gustu młodych, goście muszą mieć muzykę wesołą, do zabawy, niezależnie od preferencji. Uważam, że najlepiej puścić dobrze znane wszystkim piosenki, i trochę disco, i trochę rocka, trochę popu.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46920533]
zmądrzałam [/QUOTE]

No chyba, że tak
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:56   #1084
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Byłam kiedyś na takim weselu, jednym słowem masakra A kapela to była rodzina/znajomi młodego, więc widocznie to było zamierzone I żeby to były jeszcze jakieś różnorodne piosenki, ale nie 3/4 to na jedną nutę ciężko było odróżnić czy to jakiś nowy utwór czy grają w kółko to samo
CHoć nie ukrywam, mała dawna disco polo jest pożądana, przy tych największych hitach na każdym weselu tańczą tłumy
Ja byłam kilka miesięcy na weselu, na którym grali disco polo, w 100%. Serio, niczego innego nie było... Wymęczyłam się przeokrutnie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Smerfetka - to Twoi wujkowie maja prawnuki?
Brat mojego ojca tez sie doczekal i jakbym miala zaprosic cala ta linie to masakra...

wysłano z mojej Xperii SP
Tak, dokładnie Wynika to z faktu, że mój tata się urodził gdy jego rodzeństwo już śluby brało. Np. ma bratanka zaledwie 3 lata młodszego od siebie (mógł mieć dwóch rok młodszych ale zmarli przy porodzie). No i mam taką starą rodzinę przez to...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:56   #1085
maggie_grace
Zadomowienie

Nie udzielam się tu za bardzo, ale byłam ostatnio na weselu i chciałam się czymś podzielić. Otóż moim regionie kiedys byly popularne odgrywki, ale teraz rzadko kiedy sa, choc zdarzasie. No i na tym ostatnim weselu niestety te odgrywki byly. wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że młodzi w tym czasie pojechali robić sesje, a goście słuchali tych odgrywek i oczywiście za to płacili moim zdaniem to było nie na miejscu. Skoro młodzi chcieli, aby ich gościom odgrywać to powinni z nimi w tym uczestniczyć a tak to pojechali sobie na sesje z kamerzysta i fotografem, gości "zabawiali" odgrywkami i tym sposobem zaoszczedzili na sesji i zagarnęli dodatkowa kasę, oczywiście rozumiem, ze nie każdego stać na dodatkowa sesje, ale mogli jechać a goście bawiliby się przy muzyce zamiast sluchac dennych odgrywek. Na przykład na innym weselu tez były odgrywki, ale młodzi i robili sobie wtedy zdjęcia z gośćmi i nagrywali to, wiec widać, ze chcieli, a w tym przypadku to tak jakby się cieszyli ze ich to ominie i dodatkowo zarobią.

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:59   #1086
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
Nie udzielam się tu za bardzo, ale byłam ostatnio na weselu i chciałam się czymś podzielić. Otóż moim regionie kiedys byly popularne odgrywki, ale teraz rzadko kiedy sa, choc zdarzasie. No i na tym ostatnim weselu niestety te odgrywki byly. wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że młodzi w tym czasie pojechali robić sesje, a goście słuchali tych odgrywek i oczywiście za to płacili moim zdaniem to było nie na miejscu. Skoro młodzi chcieli, aby ich gościom odgrywać to powinni z nimi w tym uczestniczyć a tak to pojechali sobie na sesje z kamerzysta i fotografem, gości "zabawiali" odgrywkami i tym sposobem zaoszczedzili na sesji i zagarnęli dodatkowa kasę, oczywiście rozumiem, ze nie każdego stać na dodatkowa sesje, ale mogli jechać a goście bawiliby się przy muzyce zamiast sluchac dennych odgrywek. Na przykład na innym weselu tez były odgrywki, ale młodzi i robili sobie wtedy zdjęcia z gośćmi i nagrywali to, wiec widać, ze chcieli, a w tym przypadku to tak jakby się cieszyli ze ich to ominie i dodatkowo zarobią.
Z tego co widziałam to sesja w osobny dzień jest często w cenie, bez dodatkowych opłat Ale nie wiem czy wszędzie bo za mocno się nie orientowałam jeszcze.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 17:00   #1087
Konto usunięte

Co to są odgrywki?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:15   #1088
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja byłam kilka miesięcy na weselu, na którym grali disco polo, w 100%. Serio, niczego innego nie było... Wymęczyłam się przeokrutnie
To dobre wesele było, że tak długo na nim zabalowałaś

Odgrywki czy też przygrywki to jakieś krótkie piosenki o każdym z gości, orkiestra chodzi od gościa do gościa i coś tam na jego temat śpiewa.
Stary 2014-06-17, 18:20   #1089
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
jesli mialabym placic przy jakiejs rymowance na jakies beciki, wozki, domy to bym wyszla z tego wesela
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:33   #1090
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Z tego co widziałam to sesja w osobny dzień jest często w cenie, bez dodatkowych opłat Ale nie wiem czy wszędzie bo za mocno się nie orientowałam jeszcze.
Ja tam się nie orientuję jak to jest, bo mi do planowania ślubu jeszcze bardzo daleko. osobiście jeżeli miałabym w cenie sesję w innym dniu to bym wykorzystała ten inny dzień a jak nie to pewnie bym dopłacała.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46921034]Co to są odgrywki?[/QUOTE]

No właśnie to to o czym napisała viva91:

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Odgrywki czy też przygrywki to jakieś krótkie piosenki o każdym z gości, orkiestra chodzi od gościa do gościa i coś tam na jego temat śpiewa.

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:51   #1091
viva91
na przekór do celu

Cytat:
jesli mialabym placic przy jakiejs rymowance na jakies beciki, wozki, domy to bym wyszla z tego wesela
za odgrywki orkiestra często bierze sobie
Stary 2014-06-17, 18:58   #1092
malaMiduzaMi
Raczkowanie

Przeczytałam zaległości i tak mi się kilka podsumowań nasunęło.
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46897485]o właśnie

Ale przykład o dorosłości za przeproszeniem z [/QUOTE]

Dokładnie kto jak komu finansuje wesele to jego sprawa a nie fakty o dorosłości. Mi rodzicie zapłacili za salę, catering i po części wystrój kościoła a resztę opłaciłam sama natomiast mój mąż za wszystko musiał zapłacić sam bo jegoż mamusia stwierdziła na początku naszej znajomości że jak się ze mną ożeni to nie dołoży mu ani złotówki. No i tak się też stało a ślub braliśmy po 7 latach bycia razem. (Za to swojej córce wesele opłaciła ba! nawet kredyt na to wzięła byle tylko wyprawić wesele 2 miesiące przed synem )

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Żal to komentować jak moim dziadkom wspomniałam "wiecie większość ludzi sobie teraz samodzielnie za wesele placi..." to mieli takie zdziwienie! Ale ze jak to możliwe, że skąd na starcie taka kwota i wgl i ze oni by mi nigdy nie pozwolili żebym moje zarobione pierwsze powazne pieniądze na wesele wydała bo to jest ich broszka i dla nich przyjemność. Ja kupuje ze swoich takie ☠☠☠☠☠☠☠y i zapłaciliśmy kilka mniejszych zaliczek ale oni nawet nie wiedza o tym bo by mi zaraz oddali pewnie te pieniądze żebym sobie je "schowała" bo jeszcze sie przydadzą nie mam nic do tego ze młodzi sobie sami za wesele płacą, jak maja taki kaprys okej ale dla mnie zawsze w rodzinie bylo normalne że placa rodzice i te komentarze o dorosłości bardzo mnie śmieszą sama bardzo bym chciala wyprawić wesele własnych dzieci kiedyś
Też tak myślę a teraz z siostrą wyprawiamy rodzicom piękną i okrągła rocznice ślubu trochę w podziękowaniu za wyprawienie nam wesel.

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46920812]Ja uważam, że muzyka powinna być do zabawy, a nie według osobistego gustu młodych, goście muszą mieć muzykę wesołą, do zabawy, niezależnie od preferencji. Uważam, że najlepiej puścić dobrze znane wszystkim piosenki, i trochę disco, i trochę rocka, trochę popu.
[/QUOTE]
O to! to! Każdy musi się miec przy czym bawić bo chyba faux pas Młodych to takie narzucenie wszystkim że my tego nie lubimy to wy tego też musicie nie lubić.
malaMiduzaMi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 19:02   #1093
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Madzialena - a Twoj TZ nie moze z bratem pogadac, ze to glupi pomysl bo ludzie glodni beda itp?

Smerfetka - to Twoi wujkowie maja prawnuki?
Brat mojego ojca tez sie doczekal i jakbym miala zaprosic cala ta linie to masakra...

wysłano z mojej Xperii SP
Hm.. nikt się w to już nie wtrąca bo ogólnie straszne zamieszanie z tym weselem było, bo Panna Młoda jest strasznie uparta i dziecinna.. I tak, że bratu TŻ-ta udało się ją przekonać do robienia wesela w lokalu, a nie w remizie jak chciała, bo trzeba było wszystko osobno organizować, catering, przystroić samemu, zatrudnić kucharkę itd. szkoda, że dała się przekonać dopiero jak pierwsze zaliczki były już wpłacone, więc przepadły..

Jak ostatnio byliśmy na weselu to musieliśmy czekać z pół godziny na Państwa Młodych bo robili sobie sesję pod kościołem, ale ok. już te pół godziny każdy dał radę, choć i tak było wielkie zdenerwowanie bo każdy głodny.. Ale jak mamy czekać na nich przeszło ponad godzinę, bo zanim dojadą, zanim będą pozować, no to sory.. Rozumiem wyjść tak po pierwszym tańcu gdzieś na sesję, ja też pewnie będę miała w tym samym dniu co ślub, bo kościół w którym chcemy wziąć ślub udostępnia dla Młodych swój ogród który jest przepiękny, a lokal nad którym się zastanawiamy jest dosłownie rzut beretem od tego ogrodu, więc zajęłoby nam to niedużo czasu, ale w życiu bym nie zostawiła głodnych, rozwścieczonych gości przed wejściem do sali . No chyba, że zdecydujemy się na wesele w innym mieście to wtedy sesja będzie gdzie indziej.

A co do odgrywek, to przeważnie się płaci za nie. Ale to to jeszcze nic, ja ostatnio byłam na weselu na którym nie było wodzireja i normalnie realnie przeszła świadkowa i przypinała wszystkim facetom jakieś wstążeczki do marynarki, żonatym po prawej stronie, kawalerom po lewej, i brała za to kasę! normalnie mnie zagięło..
Też mnie denerwowały na wszystkich weselach te wszystkie odgrywki itd, ale do czasu gdy właśnie byłam na tym ostatnim weselu, gdzie wodzireja nie było, bo po prostu nie miał kto tego wesela poprowadzić.. Państwo młodzi se kroją tort gdzieś w progu, ludzie nawet o tym nie wiedzą a jak wiedzą to to olewają, żadnych zabaw, nic. Jednak musi być ktoś, kto się zajmie tym wszystkim, jakoś ogłosi,że ok teraz będzie krojenie tortu, teraz to, jakieś zabawy normalne. Więc u mnie wodzirej być musi.

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"

Edytowane przez Madzialena7
Czas edycji: 2014-06-17 o 19:08
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 19:03   #1094
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malaMiduzaMi Pokaż wiadomość
Dokładnie kto jak komu finansuje wesele to jego sprawa a nie fakty o dorosłości. Mi rodzicie zapłacili za salę, catering i po części wystrój kościoła a resztę opłaciłam sama natomiast mój mąż za wszystko musiał zapłacić sam bo jegoż mamusia stwierdziła na początku naszej znajomości że jak się ze mną ożeni to nie dołoży mu ani złotówki. No i tak się też stało a ślub braliśmy po 7 latach bycia razem. (Za to swojej córce wesele opłaciła ba! nawet kredyt na to wzięła byle tylko wyprawić wesele 2 miesiące przed synem )

czyli fajną teściową masz, na pewno macie super kontakt

sorki
Stary 2014-06-17, 19:31   #1095
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Wątpię, że będzie przed obiadem. Pewnie po obiedzie i pierwszym tańcu. Chyba, że to ma byc parę zdjęć pod kościołem.

Ja w ogóle myślę, że lepiej taką sesję zrobic w zupełnie innym dniu niż dzień ślubu - na luzie, nie spiesząc się nigdzie, z opowiednią pogodą itd.
Dla mnie to absolutne nieporozumienie. Nie dość że goście wtedy nie wiedzą co mają robić to i takie fotki du.y nie urywają, sa robione na szybko, w stresie, często w kiepskim miejscu itd.

My sesje mieliśmy niecały msc po ślubie ie to była rewelacyjna decyzja Fajnie znowu założyć suknie, fajnie zobaczyć odstrojonego TŻ i fanie zrobić to na spokojnie i bez stresu. Nam zeszły się prawie cały dzień, na luzie i z uśmiechem. Nie wiem jak taka sesja miałaby wyglądać w dniu ślubu.
Sesje w dniu ślubu były modne kiedyś, kiedy to po pierwszym daniu modzi jechali do studia i na cudownie pięknym tle robili kilka fot.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 21:24   #1096
malaMiduzaMi
Raczkowanie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46922903]czyli fajną teściową masz, na pewno macie super kontakt

sorki [/QUOTE]

Można powiedzieć że "bombowy" na końcu szlag ją jeszcze trafił jak goście stwierdzili że wrześniowe wesele było lepsze od lipcowego czyli nasze od jej ukochanej córki. Ogólnie jej zachowanie nadawałoby się do wątku piekielne zachowania teściów co do ślubów
malaMiduzaMi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 22:39   #1097
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
przestan zasmiecac temat swoja durna mielonka, i odczep sie ode mnie babo. masz problem znajdz sobie inny temat

nie, ja nie chce czekac 2 czy 3 lata az pozbieram 30 tys zeby zaprosic 1000 osob. mnie wesele nie jest potrzebne, ja chce tylko miec papierek, jesli sie uda to w ciagu roku, zaklepac termin na jakis obiad w jakiejs mniej kosztownej "restauracji" moze sie uda z ladnym otoczeniem
a moze po takim dlugim czasie moze ludzie przestana miec oczekiwania na wielkie bufety i alkohol lejacy sie strumieniami i zaakceptuja ze slub bierzemy we 2 ( lub w gronie najblizszej rodziny)
piszesz tak jakbym ja planowała wesele za 30 tyś... a wcale tak nie jest ja po prostu zawsze marzyłam o pięknym ślubie. Jak chcesz papierek to co za problem? Wystarczy dwoje ludzi i 84zł.
Co do obiadu da się to fajnie i tanio zorganizować, też rozmyślaliśmy nad tym, ale to nie byłoby to czego chcemy.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 09:27   #1098
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
piszesz tak jakbym ja planowała wesele za 30 tyś... a wcale tak nie jest ja po prostu zawsze marzyłam o pięknym ślubie. Jak chcesz papierek to co za problem? Wystarczy dwoje ludzi i 84zł.
Co do obiadu da się to fajnie i tanio zorganizować, też rozmyślaliśmy nad tym, ale to nie byłoby to czego chcemy.
nie chodzi ze chce takie organizowac, ale ludzie maja oczekiwania " a kiedy bedziemy bawic sie na waszym weselu" a bedzie wodka, a bedzie 5 dan goracych? owszem, chcialabym zorganizowac obiad ale tez nie tak zeby danie gorace i przekaski kosztowaly tyle samo co 5 dan goracych, fontanna, tort i inne dodatki bo jak to slub to bez roznicy co bedzie, jest jedna stawka

za stype - obiad z duzym wyborem, ciasto i kawe placi sie 25-35 zl/os nie sadze zeby przekroczyc 50-80 zl/os
Stary 2014-06-18, 09:35   #1099
viva91
na przekór do celu

serio Twoja rodzina pyta o to, czy będzie wódka i o ilość dań gorących, czy demonizujesz?

nie musisz odpowiadać tu, odpowiedz sobie w duchu
Stary 2014-06-18, 09:39   #1100
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
serio Twoja rodzina pyta o to, czy będzie wódka i o ilość dań gorących, czy demonizujesz?

nie musisz odpowiadać tu, odpowiedz sobie w duchu
byly pytania tylko o to "kiedy wesele" jeszcze mamy czas, nie spieszymy sie wszystkie osoby z rodziny znaja wesele ze byla impreza do bialego rana, oczepiny, kilka dan goracych, skrzynki wodki, poprawiny. wiec moze byc maly szok jesli wyskocze z obiadem, albo nie zaprosze wujka zenka bo nie widzialam go 10 lat. kij w oko dalekim krewnym, wazniejsze zeby rodzice i babcia zaakceptowaly plan imprezy
Stary 2014-06-18, 09:49   #1101
viva91
na przekór do celu

Cytat:
byly pytania tylko o to "kiedy wesele" jeszcze mamy czas, nie spieszymy sie wszystkie osoby z rodziny znaja wesele ze byla impreza do bialego rana, oczepiny, kilka dan goracych, skrzynki wodki, poprawiny. wiec moze byc maly szok jesli wyskocze z obiadem, albo nie zaprosze wujka zenka bo nie widzialam go 10 lat. kij w oko dalekim krewnym, wazniejsze zeby rodzice i babcia zaakceptowaly plan imprezy
no właśnie, nie spiesz się, nie wymyślaj pytań, które nie padły
i po co się przejmujesz opinią innych?
jak ludzie mają oczekiwania popić wódki, to niech idą przed sklep na ławeczkę, co się przejmujesz?
Stary 2014-06-18, 09:59   #1102
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Czytam Twoje posty i odnoszę wrażenie, że na siłę wyszukujesz sobie problemy i dodatkowo dorabiasz jakieś kosmiczne teorie na temat wesel

My wbrew "wszystkim" nie bierzemy ślubu kościelnego. Wesele będzie wprawdzie na 80 osób, ale bez poprawin, tradycyjnych oczepin, bez disco polo. Nie wyobrażam sobie też tego, żeby wódka miała się lać strumieniami a zataczający goście mieli się dopominać nieprzyzwoitych atrakcji. Dlatego dziwi mnie skąd u Ciebie założenie, że jeśli przyjęcie nie jest kameralnym obiadem musi być od razu obscenicznym pokazem najgorszych zachowań niczym z "Wesela" Smarzowskiego
Stary 2014-06-18, 17:10   #1103
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
A co myślicie o sesji zdjęciowej ZARAZ po ceremonii w kościele?. Bo brat mojego TŻ-ta właśnie ma mieć sesję zaraz po ceremonii i złożeniu życzeń, przed obiadem itd.. Ja sobie tego nie wyobrażam, co wtedy z gośćmi? Powitaniem w sali? Obiadem? Mamy na nich czekać tyle czasu?. Masakra.
Uczestniczyliśmy w takim weselu - musieliśmy na młodą parę czekać pod salą ponad godzinę, było niesamowicie zimno i wietrznie. Byłoby do przeżycia, jakby ktoś pozwolił wejść do sali się ogrzać, ale nawet rodzice młodych nie wpadli na taki pomysł. Ślub był dość późno, więc trochę zgłodnieliśmy. Potem dowiedzieliśmy się, że młodzi mieli sesję (jedną z kilku plenerowych - sic!), przyjechali i nie mieli wcale poczucia, że czekanie na nich nie było wcale tak komfortowe dla wszystkich.

Co do płatności za sesję w inny dzień - w większości przypadków spotykam się z tym, że jest ona bezpłatna.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-06-18 o 17:11
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 15:36   #1104
clara099
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Uczestniczyliśmy w takim weselu - musieliśmy na młodą parę czekać pod salą ponad godzinę, było niesamowicie zimno i wietrznie. Byłoby do przeżycia, jakby ktoś pozwolił wejść do sali się ogrzać, ale nawet rodzice młodych nie wpadli na taki pomysł. Ślub był dość późno, więc trochę zgłodnieliśmy. Potem dowiedzieliśmy się, że młodzi mieli sesję (jedną z kilku plenerowych - sic!), przyjechali i nie mieli wcale poczucia, że czekanie na nich nie było wcale tak komfortowe dla wszystkich.

Co do płatności za sesję w inny dzień - w większości przypadków spotykam się z tym, że jest ona bezpłatna.
Też uważam to za mało taktowne, by w dniu ślubu robić sesję ślubną i kazać czekać gościom na siebie. Czy zaraz po kościele czy uciekając z wesela.
Tak już przy zdjęciach... Uważam też, że po uroczystości Młodzi powinni przesłać (w ramach podziękowania) zdjęcia ze ślubu czy też film. Wywoływanie zdjęć jest kosztowne (biorąc pod uwagę ilość), ale można stworzyć wirtualną galerię czy wrzucić na serwer i porozsyłać linki bądź poprzegrywać na płyty i porozsyłać. To miłe gdy Młodzi myślą o gościach nie tylko przed weselem...
Stary 2014-06-28, 15:55   #1105
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
Też uważam to za mało taktowne, by w dniu ślubu robić sesję ślubną i kazać czekać gościom na siebie. Czy zaraz po kościele czy uciekając z wesela.
Tak już przy zdjęciach... Uważam też, że po uroczystości Młodzi powinni przesłać (w ramach podziękowania) zdjęcia ze ślubu czy też film. Wywoływanie zdjęć jest kosztowne (biorąc pod uwagę ilość), ale można stworzyć wirtualną galerię czy wrzucić na serwer i porozsyłać linki bądź poprzegrywać na płyty i porozsyłać. To miłe gdy Młodzi myślą o gościach nie tylko przed weselem...
Zgadzam się, na kilkanaście wesel na których ostatnio byłam, płytę ze zdjęciami i filmem dostałam raz (byłam świadkową, dostałam film, zdjęcia ze ślubu, wesela, pleneru i zdjęcia które robili goście), raz od kuzynki sam film i raz młodzi już na weselu rozdawali swoje zdjęcie ślubne (tzn. jedno na całą rodzinę, czyli raczej dla ciotek, wujków- dostała tylko moja mama). Z innych wesel to mam tylko zdjęcia, które sama zrobiłam
Stary 2014-06-28, 16:23   #1106
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:

Ja spotkałam się z tym na prawie każdym weselu na którym byłam, że młodzi pokazują tylko film gościom, jakby zdjęcia były jakieś utajone. Ja chciałabym mieć na swoim komputerze pamiątkę w postaci zdjęć z wesel, na których byłam.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 13:31   #1107
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Tak się do tego doczepię tylko - pomijając kwestię tego, co było na stole, ile powinno być ciepłych posiłków na 8-godzinne wesele? 3 wydają mi się zupełnie wystarczające, przecież przeciętny człowiek nie je 3 albo 4 obiadów w ciągu dnia, tylko 1. A tu 3 posiłki w ciągu 8 godzin, i że mało.
u mnie wesele bedzie wlasnie trwalo 8 godz i beda tylko 3 posilki, ale za to stoly sa sutu zastawione zimnymi przekaskami plus stół wiejski i mega wielki bufet z ciastami i owocami. wystarczy podejrzewam, ze i tak nam beda to jedzenie pakowac bo zostanie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 20:21   #1108
Anoula
Zakorzenienie

W sobotę byłam na weselu w pewnym dworku. "Nasi" Państwo Młodzi jak najbardziej na plus, ale w trakcie wesela do tego dworku przyjechała inna para na zdjęcia... oni, 4 drużbów, fotograf i kamerzysta. Żeby to jeszcze jakoś dyskretnie zrobili, ale samochód postawili przed samym wejściem, mało brakowało a wleźli by do środka. Bardzo mi się to nie podobało.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 01:41   #1109
ciabatka
Raczkowanie

O, sezon się zaczął, jest szansa, że wątek będzie żył

Przed tygodniem byłam na weselu koleżanki. Nasza wspólna przyjaciółka (niech będzie M.) przyszła na nie z kolegą (P.). Wprawdzie jest już mężatką, ale jej mąż grywa w zespole weselnym i akurat ten termin miał już zajęty jeszcze zanim dostali zaproszenie. Więc M. od razu przeprosiła, powiedziała, że męża nie będzie, ale możliwe, że przyjdzie z kolegą.

Wesele, tuż po toaście. Młodzi na prośbę wodzireja zaczynają przedstawiać wszystkich gości (mieli przedstawić tylko rodziców, dziadków i chrzestnych, ale zdecydowali się polecieć po całości). Młoda podchodzi do M. i mówi: "a to jest M. i jej kolega. Ale ona, jakby co, ma męża! Przyszła z kolegą, którego witamy. Ale mąż jest!!!". Pomijam już fakt, że chyba nawet nie wiedziała, jak P. ma na imię, bo nie pytała o to nikogo z gości i w efekcie aż roiło się od winietek "osoba towarzysząca".

Ciąg dalszy lekceważenia P. przy żegnaniu się. Młoda daje M. ciasto i mówi: "to dla Ciebie, podziel się z mężem". W tej sytuacji chyba powinna coś dać też P., no ale nie, ani ciasta, ani spojrzenia, "było miło" ani nawet "spadaj". Zero. Stawiam, że była wściekła, bo lubi męża M., może też poczuła się olana, że nie przyszedł (chociaż powód przecież miał i się wytłumaczyli). Może też liczyła, że w tej sytuacji M. przyjdzie sama i ona zaoszczędzi kasę? Pojęcia nie mam, w każdym razie chłopak zbyt fajnie się z tym nie czuł.
ciabatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 16:48   #1110
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
No u Nas to normalka

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
W sobotę byłam na weselu w pewnym dworku. "Nasi" Państwo Młodzi jak najbardziej na plus, ale w trakcie wesela do tego dworku przyjechała inna para na zdjęcia... oni, 4 drużbów, fotograf i kamerzysta. Żeby to jeszcze jakoś dyskretnie zrobili, ale samochód postawili przed samym wejściem, mało brakowało a wleźli by do środka. Bardzo mi się to nie podobało.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości